annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15866372
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2397782
Et andet syn 2002737
Åndelig Føde 1598436
Jesu ord 1533943
Galleri
18 september Rødhus strand
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 431 gæster og 176 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Guder og det guddommelige

Citat:
Arne:

Og når K.E. Løgstrup talte om spontane og suveræne livsytringer af næstekærlig art, er det vel også glimt af det guddommelige - endda inden i os mennesker.

Den slags kan jo vist ikke puttes ind udbyggede religioner



"Den slags kan jo vist ikke puttes ind udbyggede religioner"

Det er ikke et spørgsmål om at putte ind i udbyggede religioner - for de førkulturelle spontane suveræne livsytringer er der masser af vidnesbyrd om før og uafhængig Løgstrup (hvad med Bergson) - hvad med Luther og ja ikke mindst Paulus (der taler om Lov og Nåde - hvor Løgstrup taler om Norm og Spontanitet):

Citat:
Tro er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)



Citat:
Efeserbrevet 2:

i sin rige barmhjertighed og på grund af den store kærlighed, han elskede os med, gjorde Gud os, der var døde i vore overtrædelser, levende med Kristus – af nåde er I frelst – og han oprejste os sammen med ham og satte os med ham i himlen, i Kristus Jesus, for i de kommende tidsaldre at vise sin overstrømmende rige nåde og sin godhed mod os i Kristus Jesus. For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. Det skyldes ikke gerninger, for at ingen skal have noget at være stolt af. For hans værk er vi, skabt i Kristus Jesus til gode gerninger, som Gud forud har lagt til rette for os at vandre i.



Citat:
Rom 2:

det er ikke dem, som hører loven, der er retfærdige for Gud, men de, som gør loven, vil blive gjort retfærdige. For når hedningerne, der ikke har loven, af naturen gør, hvad loven siger, så er de, uden at have en lov, deres egen lov. De viser, at de har den gerning, som loven kræver, skrevet i deres hjerte,

Rom 3:

nu er Guds retfærdighed åbenbaret uden lov,



LOVEN (den etiske fordring) er det kulturelle og de spontane suveræne livsytringer er førkulturelle:

som Gud forud har lagt til rette for os at vandre i Efeserbrevet 2

når hedningerne, der ikke har loven, af naturen gør, hvad loven siger, så er de, uden at have en lov, deres egen lov. De viser, at de har den gerning, som loven kræver, skrevet i deres hjerte Rom 2

I KRISTUS: har vi Guds Retfærdighed (de spontane suveræne livsytringer) som Gud forud har lagt til rette for os, at vandre i - virksom i kærlighed - indskrevet i hjertet - ja vi har de gerninger, som loven kræver, skrevet i vores hjerte så vi spontant manifesterer, udtrykker, de suveræne livsytringer (som fx forældrene gør overfor barnet (1)*


Iøvrigt der hvor ÅNDEN er der er også FRIHEDEN = SPONTANITET


Smukkeste eksempel på hvordan de førkulturelle (før Loven altså før syndefaldet) spontane suveræne uimodståelige livsytringer manifesterer sig findes hos Paulus og her efterfølgende gengivet af Luther:

Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom.


(1)*:

Et andet eksempel på hvordan de spontane suveræne livsytringer kommer til udtryk er i talens åbenhjertighed som det kommer til udtryk mellem forældrene (og ja alle voksne) og det lille barn - selv om barnet endnu ikke har et sprog så kan ingen voksne (og slet ikke forældrene) modstå den spontane suveræne livsytringer talens åbenhjertighed er som ja manifesterer sig helt spontant - og neurobiologien kan føre bevis for at forholdet er en medfødt disposition både hos barnet og forældrene. Er barnet ikke i besiddelse af disse spontane suveræne livsytringer der er i denne kommunikation og talens åbenhjertighed da er der tale om autisme som kan medføre store sociale vanskeligheder senere i livet.


-0-0-0-0-


Citat:
Arne:

mit håb er, at det må lykkes os alle at nå frem til gensidig accept af hinanden -


Du vil ikke engang acceptere og anerkende at jeg har skrevet, som iøvrigt ingen andre, om de spontane suveræne livsytringer - nej tværtimod forsøger du af al magt på Internettet at sprede usandheder om mig, også selv efter at en Google søgning til overmål har demonstreret jeg har været beskæftiget med de spontane suveræne livsytringer i et utal af indlæg igennem mange mange år.

Magen til hykler du er og hvor ondskabsfuld du er - hvordan kan du så skrive: "mit håb er, at det må lykkes os alle at nå frem til gensidig accept af hinanden"

Hvis du mener hvad du der skriver, starter du med at acceptere og respektere og anerkender at HansKrist sørme har skrevet om de spontane suveræne livsytringer i stedet for bevidst at gøre mig uret og fylde spalterne med usandheder om mig

Du er et svagt menneske - nå du ikke engang tør indrømme dine forkerte usande påstande om en debat kollega

Føj det stinker det her:

mit håb er, at det må lykkes os alle at nå frem til gensidig accept af hinanden

Dine ord er tomme og hykleriske
Seneste indlæg
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
13/05/2024 22:44
Vigtige præciseringer
af somo
10/05/2024 22:05
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Hilsner
af Hanskrist
06/05/2024 13:33
Nyheder fra DR
Trods protester: Udskældt lov er ét sk..
13/05/2024 22:10
Bakken Bears bringer sig foran med 2-0 i..
13/05/2024 21:44
En FN-medarbejder er blevet dræbt i ang..
13/05/2024 21:32
Den Grammy-vindende saxofonist David San..
13/05/2024 21:03
GameStop-aktien stiger med mere end 70 p..
13/05/2024 20:25
Nyheder fra Religion.dk