annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15931495
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2404016
Et andet syn 2007499
Åndelig Føde 1621575
Jesu ord 1536648
Galleri
Tillich om Helligånden
Hvem er online?
0 registrerede 55 gæster og 228 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Hanskrist
Emne: Re: Jordbær, gud og venskab

Citat:
Arne:

Så vidt jeg kan se, er der intet, der tyder på at vi mennesker kan blive enige om en fælles Gud.
Lige siden shamanismen for mindst 40.000 år siden var noget nær global, og man dér blot talte om "åndeverdenen", har det jo vrimlet med menneskelignende guder - fortrinsvis af hankøn - men dog også i matriarkater (f.eks. da kvinderne i Lilleasiens jæger/fiskersamfund fandt ud af at så og høste) kunne være af hunkøn.

Hvorfor guder skal ligne mennesker, er der sikkert mange forklaringer på, men for mig forekommer dette at være et primitivt menneske-centreret livssyn, hvor det eneste væsentlige, vi mennesker kan få øje på, er: os selv blinker

Hvis vi åbnede øjnene lidt, eksisterer der jo faktisk også andet her i verden end mennesker, og biologisk set er vi jo blot én art blandt mange andre på en planet i et solsystem i universet - som der måske endda er flere af.

Vi ved ikke, hvordan det er gået til, at verden er - og vi ved heller ikke hvad verden er.

De guder, der tros på, har vi jo ingen viden om.


Nu er det en falsk fremstilling af kristendommen og ja af det religiøse spirituelle Arne kommer med, men tidstypisk, typisk for vores tid der ikke forstår hvad SPIRITUALITET og ja det religiøse spirituelle dækker over.

Arne glemmer at der er tale om noget UNIVERSELT - ikke noget relativt, at nogen læser Bibelen og tror på "den Gud" de her møder - og andre tror så på noget andet ud fra andre religiøse tekster - MEN NEJ SÅDAN - PÅ SÅ BARNLIGT VIS KAN VI IKKE STILLE TINGENE OP eller DRØFTE SAGERNE MED HINANDEN - DE RELIGIØSE SPØRGSMÅL.

Vi må lytte noget mere til HansKrist eller Paulus hvorved vi kommer væk fra de barnlige betragtninger. Paulus siger at vi tænker som børn men at vi må fralægge os disse barnlige umodne forestillinger om det religiøse spirituelle.

Vigtigt at forstå er at det med Gud er noget UNIVERSELT og at der ikke findes forskellige Guder, sådan at nogen tror på deres Gud og atter andre har en hel anden Gud de tror på.

Monoteisme betyder ikke 1 Gud - men at det med Gud er noget UNIVERSELT.

Mennesket kan være Gudløs = Åndløs og Idéløs - MOTIV og BILLED'løs. Men Gud kan ikke være menneskeløs (Gud kan ikke være uden/udenfor mennesket (Gud kan ikke være uden idé'en eller MOTIVET - BILLEDET af mennesket)) - da mennesket og det menneskelige er i GUD - også det der er den kristne sandhed - nemlig GUDS KÆRLIGHED KRISTUS ind i verden ved mennesket Jesus. KRISTUS er mennesket og det sandt menneskelige i GUD. Hvad dette sandt menneskelige eller UNIVERSELT menneskelige i GUD er, dækker over, går hos Paulus under begrebet KRISTUS HEMMELIGHEDEN - som vi nu gennem GUDS ÅND vil blive ÅBENBARET hvad dækker over:

Citat:
Hvad intet øje har set og intet øre hørt,

og hvad der ikke er opstået i noget menneskes hjerte,

det, som Gud har beredt for dem, der elsker ham,

det har Gud ÅBENBARET for os ved Ånden. Thi Ånden ransager alt, selv Guds dybder. For hvem ved, hvad der bor i mennesket, undtagen menneskets egen ånd? Således ved heller ingen anden end Guds ånd, hvad der bor i Gud. Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os. Og om dette taler vi ikke med ord, som menneskelig visdom har lært os, men med ord, som Ånden har lært os, og vi tolker det åndelige for åndelige.


-0-0-0-0-

PS:

Hvis vi dyrker naturen som Gud (guddommeligt) kommer mennesker i krig med hinanden - omkring hvordan pokker det lige skal forstås. Og mennesker kommer til at mangle KÆRLIGHED.

Mennesket har brug for GUDS KÆRLIGHED KRISTUS - brug for frelse og forløsning og HELBREDELSE - brug for GUDS RIGET i deres liv mens de lever og ikke kun som en spekulativ størrelse der enten træder i kraft når mennesker dør eller når KRISTUS kommer tilbage, da KRISTUS netop altid er her - aldrig kan være borte fra os - dog kan vi vende ryggen til KRISTUS - afvise KRISTUS - men det svider til egen røv i sidste ende ikke at ville have med Gud at gøre i vores liv - altså i KRISTUS.
Seneste indlæg
Spiritualitet
af Arne Thomsen
17/05/2024 19:05
Vigtige præciseringer
af somo
16/05/2024 15:16
Kristi himmelfart
af Arne Thomsen
14/05/2024 16:36
Min ”religion”
af Arne Thomsen
08/05/2024 22:42
Blanke sider
af Tikka
08/05/2024 13:37
Nyheder fra DR
Københavns Kommune ændrer praksis om p..
20/05/2024 12:33
Anmeldelser om vold, stoffer og vold mod..
20/05/2024 11:59
Startskuddet er lydt til udsolgt Royal R..
20/05/2024 11:07
Kommunaldirektør truet af borger: Nu ha..
20/05/2024 10:59
Iran udpeger midlertidig præsident efte..
20/05/2024 10:58
Nyheder fra Religion.dk