annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15536443
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372315
Et andet syn 1980797
Jesu ord 1518396
Åndelig Føde 1465686
Galleri
Tiger den HansiKristi-lige af slagsen
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 331 gæster og 283 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: Scientology

Hr. lægprædikant..

Pust du nu bare ud igen, bette ”sandhedsvidne”, der har jo hele tiden været slående og morsom lighed mellem dit ”verdensbillede” og den kreationisme man finder hos såkaldte ”scientologer” – du ved udmærket at din kristussnak nu, her på Trosfrihed, er kristussnakken du stolt snakkede køer ud af kløvermarken med på KD’s debatportal..;)

Alle dine fortvivlede forsøg på at flytte opmærksomheden hen et sted hvor det hele ikke blir så pinligt, synes ligefrem at være selve essensen i din fabel. Nogen kunne vel umiddelbart tænke, at du da virkelig må ha’ skrevet noget yderst interessant, siden så tung en skæbne gik hen og blev din lod, men hva’ kunne det vel være: Dine følelser for kristussymboler, herunder dem Scientology sjovt nok også roder sammen med psykologiske arbejdshypoteser? Dine følelser for den mystik du ligefrem fabler din egen eksistens ind i, altså helt almindelige følelser for dig selv? Eller måske følerierne du hele tiden snakker om at ha’ for en hel ”verden” – dog en verden vi desværre må reducere til en almenmenneskelig forestillingsverden blandt religiøse troende, idet du også i alderdommen går bærtur i den vildfarelse, at mangel på sproglig præcision er selve nøglen til et mystisk paradis, nogen sikkert også fyldte barnevognen med.
Ingen snakker livet ind i religiøs mystik uden grund, heller ikke du!

Det er jo heller ikke svært at se det for sig: den gudfrygtige dreng med hoppende tornyster på bærtur i den almægtige guds velordnede natur, og præstens ord der langsomt glider på plads i det paradis drengen ser for sig, sandsynligvis også den frygtelige slange, uf uf! Og alt imens han hinker glad henad grusvejen, lover han i tankerne bod og bedring for fremtiden, selv om han bare er en dreng som drenge flest, men at være en artig dreng er ensbetydende med at indrette sig efter normativer, udviklet af kulturværdier der også sank ned i hans forældres bevidsthed, og som i drengens tanker er identisk med den sandhed han også senere finder tryghed i.

Nu er der så gået en tid, løfterne behøver vi ikke tale om, men på både KD’s debatportal og her på Trosfrihed har du jo nærmest udviklet dig til at blive en helt kæk lægprædikant, der netop snakker meget om sandhed og løgne – der i grunden er egenskaber ved udsagnet, men ord man især ser skinhellige mennesker bedyre et indgående kendskab til, og et kendskab man vist roligt kan sige andre end jeg har undret sig over akkurat dit forhold til! ;)

Og sørme, her er du så igen, i dit gode gamle jeg, hvor du igen kaster ordet løgner efter folk, et ord der nærmest synes at forfølge dig, måske lidt i stil med din gamle drøm om at være forfulgt af spændende ateister, alle løgnerne?
Men hov, vent nu lige lidt: var der nu ikke en lille historie om, at du ligefrem kontaktede en af disse frygtelige ateister, en professor hos hvem du ærefrygtigt søgte sandheden om det guddommelige univers, men som vist desværre ikke fandt intimidationen af privatlivet særlig morsom? Nåja, det er jo nu en historie, en fortælling du som sandhedsvidne vil betragte som bare en løgn. Dengang morede vi os jo bare over, at ordet løgner altid fløj fra din mund som skidt fra en spædekalv. Som sagt, syntes ordet bare at forfølge dig.

Men tilbage til indholdet i din indlægsbakke, hvori man efter dit udsagn ikke vil finde skyggen af et indlæg tilsvarende dit seneste om Scientology. Tænk, jeg synes nærmest alt du skriver lugter af Scientology, sådan lidt af sekterisk forfølgelse, hvis du forstår hvad jeg mener. Hvad kan der mon være af interessante ting og sager i den indlægsbakke…hmm.

Ja naturvidenskaber, som fortrinsvis Ole jo har skrevet indlæg om, har du jo aldrig udvist den ringeste interesse for (snarere uvidenhed om!), og indlæg hvormed du foregiver en interesse for naturvidenskaber, dem bruger du jo stadig til kun at snakke religiøs overtro, som om der var tale om ligeværdige alternativer hvad gode beskrivelser af naturen angår. Samme forhold gør sig jo gældende hvad filosofien angår, og her blir det nærmest latterligt, fordi det filosofiske sprog jo handler om sproglig præcision, dvs. stik modsat detaljefattigdommen i din indlægsbakke, der i bund og grund handler om dine fornemmelser for ”kristusånden”. Findes mon tilsvarende i Scientologys udlægsbakke? ;)

mvh
Simon
P.s.: Mon det i næste nummer af Lægprædikantens Bekendelser afsløres, at han i virkeligheden er agnostisk astrofysiker med det guddommelige univers som speciale, samt at Jesus nu er fundet et sted i det mystiske univers, der dog indtil videre hemmeligholdes, så ateister ikke inficerer området med deres løgne, men at alle trygt kan forlade sig på sandhedsgehaltet i Scientologys, undskyld, lægprædikantens budskab…
Tja, man ved aldrig ;)
Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af Anonym
28/03/2024 21:24
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Ramadan-måneden
af ABC
28/03/2024 18:08
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Instruktør bag 'Oppenheimer' bliver rid..
28/03/2024 21:53
Rusland blokerer for FN-overvågning af ..
28/03/2024 21:33
Harvard Universitet fjerner bogbind lave..
28/03/2024 20:48
OL-drømmen var pakket langt væk, men n..
28/03/2024 20:33
Busulykke i Sydafrika tager livet af fle..
28/03/2024 20:16
Nyheder fra Religion.dk