annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15780480
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2392052
Et andet syn 1998337
Åndelig Føde 1555892
Jesu ord 1529942
Galleri
Efter en tur i Vesterhavet
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 242 gæster og 181 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: Simon
Emne: Re: ”Den fuldkomne helhed”

Hr. lægprædikant..

Det er med et smil jeg skriver disse ord, for du har jo altid nusset og plejet offerrollen med stor affektation, nærmest som din skødehund, hvor særlig naturvidenskaber er blevet fantaseret om som forbilledet på ”den store synder” – årsagen til forandringer i levevis, skikke, tradition. Det er som Camus skrev, at der altid har været en martyr og en løve i historiens cirkus, hvor den første holdt sig oppe med den trøsterige tanke om evigheden, mens den anden spiste sig mæt i historiens blødende kød. Og som jeg allerede på religionsdebatten fortalte dig, er der ikke meget kød på dig..;)

Netop forgængeligheden blusser jo i dig, når du konfronteres med viden om hvordan naturen fungerer, her ruller så tanken om evigheden som et svalt bølgeskvulp indover din bekymrede pande, og forståeligt nok, javel, forgængeligheden ér ingen rar tanke at lægge sig på sinde, og vi ved jo hvordan mennesket gennem tiderne faktisk formåede at overbevise sig selv om en større guddommelig mening med livet, og med en sådan kongstanke affandt sig med døden – nåja, mere eller mindre. Men det er her din forargelse har rod: at noget menneske kan være så ondskabsfuldt, at ville fratage andre mennesker deres sidste udvej, at nogen videnskab dog kan være så grusom at indføre evidens for sandsynligheden i betragtninger om det biologiske liv, ja om ”sjælens” frelse, jamen herre jemini!

Kreationisten må indlysende ha guden genplaceret foran at naturvidenskaberne, ingen vej udenom den sag, for det er trods alt dér man finder svar på ”livets essentielle spørgsmål”, ikke sandt hr. prædikant? Fx ved at placere guden bag BB m.m.
Men din forurettelse er gammel og fornemt beskrevet i Sokrates Forsvarstale: heller ikke dengang brød man sig om at nogen sattes fluer i hovedet, det var ikke bare ungdommen, snarere det at nogen selv begyndte at reflektere og søge sandsynlige svar på mere præcise spørgsmål. Så man værnede i særdeleshed om respekten for gudernes forordninger af livets mening, den respekt du indirekte advokerer for, og endda med storladen nationalitet, for Athen var trods alt stedet hvor guderne blev besunget på smukkeste vis. Nåja, tiden er jo gået, ingen ka vide hvor smukt i synger salmerne i missionsforeningen ;)

Så hvorfor du i alle disse år kun har tiljublet uvidenheden i forestillinger kombineret med naturvidenskaber, det er vist ingen gordisk knude, nærmere religiøst sofisteri.
Du er en troende mand Arne, et menneske der har brug for tanken om livet som noget i sig selv meningsfuldt; men det vil ingen videnskab fratage fra dig, omvendt kan man bare ikke fylde guder i videnshuller, de må møjsommeligt undersøges – og er slet ikke noget for en lægprædikant som dig.

M.a.o. er din forurettelse altså bare en fejldisponering af vrede, for det er slet ikke videnskabers arbejde at præservere religiøse dogmer i kulturer, mens de derimod skal forklare det observerede på en fornuftig og overskuelig måde. Videnskab er heller ingen religion Arne, end ikke naturlove er statiske grundsyn du ville kunne tilbede som dit kristusikon, for de lader sig ændre ved falsifikation.
Du har kort og godt sat dine penge på den forkerte hest, og mit forslag er som altid, at du må orientere dig bedre og anbringe dine ressourcer mere fornuftigt. I øvrigt har jeg et sidste spørgsmål til dig: har i så også erstattet bibel- med wikipedialæsning, bare sådan for at nærme jer ”den fuldkomne helhed”? ;)

mvh
Simon
Seneste indlæg
Min ”religion”
af Arne Thomsen
04/05/2024 13:32
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
03/05/2024 15:09
Vigtige præciseringer
af somo
03/05/2024 12:20
Hilsner
af Tikka
03/05/2024 09:21
FRI SEX?
af Anonym
30/04/2024 05:12
Nyheder fra DR
Borgere hoppede i vandet for at redde am..
04/05/2024 13:27
Et spor genåbnet efter brændende bus s..
04/05/2024 12:52
89 værelser på kollegie evakueret: Bra..
04/05/2024 11:53
Over 100 varmerekorder slået i Vietnam ..
04/05/2024 11:09
Italien forbyder hvalpe-yoga
04/05/2024 08:58
Nyheder fra Religion.dk