annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6829884
Et andet syn 1409848
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1360216
Jesu ord 1015500
Spirituel omsorg 880929
Galleri
Efterårsjævndøgn Rødhus
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen, Gerth 68 gæster og 27 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder
Som svar til:
Skribent: Anonym
Emne: Re: Jesus var jo jøde

'Jesus var jo jøde

Hej ... jeg har tænkt på , hvilken begrundelse man som jøde har, når Jesus ikke anerkendes som den lovede og ventede Messias?

Ved du det?'

Ja, det ved jeg.

Det er dog en længere historie

Jeg vil indlede med den kendsgerning at der absolut ingen historisk belæg er for den kristne Jesus (Jesus Kristus = JK). Det er dog ikke det, der afholder jøder fra at anerkende evangeliernes Jesus som mashiah/moshiach; troende jøder accepterer mange andre legender og utroværdige historier.

Det hører med til historien at 'jødiske' jøder (ikke kun troende/observante) ikke skænker JK en tanke, for de fleste af dem er han blot en af kristendommens tre-fire guder.

Konceptet at der er en 'ny pagt', der erstatter de forskellige konventioner mellem HaShem (navnet) og det jødiske folk, er mere end usandsynlig, det er umuligt.

Jøder har en pagt med deres gud - selv om denne i jødisk opfattelse er verdens skaber og dermed alle menneskers gud er det kun jøderne der har denne traktat med HaShem.

HaShem kræver 613 mitzvot (bud) af jøderne men kun syv af ikke-jøder (noachide)

Toraen er en kontrakt

Toraen (de fem Mosebøger, dvs. fra Bereishith (Genesis) til Devarim (Deuteronomium), er grundlaget for jødiske lov og lære.

Moses (som der heller ikke er historisk bevis for) fortæller flere steder, at det også er en 'evig pagt' mellem Israel (folket/jøderne) og HaShem.

I Deuteronomium 28. og 29. ses en oversigt over de vilkår (også beskrevet i Vayiqra (Leviticus) af kontrakten. Her instrueres jøderne i at hvis de observerer mitzvot (de 613 befalinger beskrevet gennem hele toraen), vil de modtage mangfoldige velsignelser men hvis ikke, vil der være en serie af straffe, den ene værre end den anden. Men toraen siger også at når som helst, kan kontraktbruddet 'heles' ved at gøre tshuva (angre) og igen observere mitzvot.

(Kapitler og vers og er fra King James Bible (KJV). Jeg ved ikke om de harmonerer med en af de danske bibler, jeg har aldrig læst hverken tora, tanakh eller bibelen på dansk)

Toraen som er loven og læren kan ikke udskiftes

I Mosebogen fortæller HaShem at han har givet jøderne den komplette tora og at 'Lo bashamayim hee' (Der kommer intet fra himlen), der vil ikke komme nogen yderligere åbenbaringer relateret til loven/læren, ej eller vil der komme ændringer til kontrakten. Deut. 30:12. Se også Deut. 4:2 'I må ikke føje et ord, til det som jeg påbyder jer, I må heller intet ændre eller undlade et ord, således at I kan holde Herrens befalinger som jeg, jeres Gud giver jer.'

(Ja, de var elendige til at formulere sig men de kunne i det mindste skrive)

Der har været mange 'nye pagter' men ingen har, eller kan erstatte toraen

Pagten fra Sinaibjerget var hverken den første eller den sidste pagt mellem HaShem og det jødiske folk. Se, f.eks. Gen 8 (med Noah); Mos 17 (med Abraham); Mos 28: 10-22 (med Jacob); Joshua 1 (med det jødiske folk, der krydsede ind i Israel). I hvert tilfælde blev den tidligere pagt ikke erstattet men blot bekræftet, udvidet og/eller eksisterende praksis kodificeret.

Ikke én af disse pagter er eller har nogensinde været forældet.

Kristne missionærer hævder at toraen, HaShems pagt med det jødiske folk som helhed, er blevet afløst af en 'ny pagt' og erstattet af det 'ny testamente'. Hebræerne 8:13. Til støtte for deres position henviser de til Jeremias 31: 31-34, hvor profeten forudsagde, at der ville komme en 'ny pagt' i den messianske tidsalder.

Jeremias fremsagde sådan en forudsigelse, men verset indebærer ikke nogen afvisning af toraen (loven/læren) men siger snarere at loven skal være 'indskrevet i hjerterne' hos det jødiske folk (dvs. de vil ikke være nødt til at studere loven som før men alle dens detaljer vil være kendt udenad og praktiseres af enhver jøde uden spørgsmål.

Den vigtigste kilde til missionærernes påstand om, at HaShem har gjort toraen passé og udskiftet jødedom med kristendom er den kristne bibel. Det er en yderst upålidelig kilde.

De tidlige kristne tog sig en ret til at redigere i jødernes skrifter, resultatet blev en uskøn blanding af fejloversættelser og bevidst falskneri, dette blev gjort for at få toraen til at fremstå som en forudsigelse af de kristnes JK.

Den forfalsker der i evangelierne omtales som Paulus/Saul, er der heller ingen historisk belæg for.

Jødedommen tror på én gud.

Religiøse jøder lærer deres barn: 'Shema Yisroel, HaShem Elokeynu, HaShem Echad' (Hør eller Israel, Herren er Adonay, Herren er én) . Deut. 6:4. Dette er et meget enkelt og grundlæggende koncept.

Treenigheden.

Kristnes postulerer at der er en treenighed - helligånden, gud, Jesus, søn af gud og de forsøger at få denne treenighed bestående af tre enheder, til at fremstå som der egentlig bare er en, som en 'klase vindruer' er en.

For troende jøder er 'guds søn' blasfemi, HaShem er hverken mand eller kvinde ej heller noget kønnet væsen. Ifølge jødedommen må intet menneske gøre sig noget billede eller forestilling om HaShem; man lærer om gudens væsen gennem toraen, dens bud og lære til jøderne og påbud til menneskene.

(Det er derfor at den mandlige jøde skal bære en kalot/kippa/jarmulke på issen i templet, som nu er erstattet af synagogen.)

Det betyder at toraen skal studeres og analyseres, i det hele taget tænkes meget grundigt over.

Messias er en frelser - det er mashiah/moshiach ikke og han vil ikke være søn af en gud, han vil være en kriger og en person der bliver salvet/olieret (blive konge?).

Jøderne har ingen arvesynd som forstået i kristendommen. Der kræves ikke at nogen skal ofre sig for at udfri alles/andres synd. Der fordres af hver enkelt jøde at observere mitzvot.

(Jeg ved at der er ordvalg i toraen som kristne udlægger som arvesynd men det bliver en længere teologisk opgave at redegøre for det her. Udover at være uvidende i forhold til nutidens mennesker så var de som sagt også elendige til at formulere sig skriftligt - samt hebraisk dengang var endnu værre at formulere sig på end i dag og jeg tvivler på at aramæisk var meget bedre. Tiden var en anden sproget ligeså)

Her er en kort liste med nogle af kravene til mashiah/moshiach:

Han skal være jødisk (Mos 17:15; Numb 24:17.)

Han skal nedstamme fra Juda (Mos 49:10), og Solomon (mange steder, bl.a. Chron 22:9-10),

Han vil samle alle jøder fra de fire verdenshjørner (Isa. 11:12, 27:12-13);

Med mashiahs/moshiachs komme vil det hellige tempel genetableres (Mika 4:1).

Der vil blive fred på jorden, hele jorden dvs. ingen krige vil blive kæmpet, dvs. en verdensomspændende fred (Es 2: 4, 11: 6, Mika 4: 3).

Hele verden vil tro på HaShem (Es 11:9, 40:5; Zefanias 3:9).

I dag anerkender mange (måske de fleste?) kristne at deres JK var jøde (hvis de læste deres evangelier, ville de blive opmærksom på at han ikke var den flower power skikkelse som de udlægger ham til (bl.a. var det ham der indførte helvede) og han havde ikke til hensigt at afskaffe loven.)

Han kan heller ikke være undfanget ved hjælp af helligånden og så samtidig være efterkommer af Juda og Solomon. I følge Mattæus og Lukas var han af Davids slægt? (hvor helligåndens slægtskab med David kommer ind ved kun de kristnes gud) jøderne køber den ikke.
For at være jøde skal barnet være født af en jødisk kvinde men jødisk linie bestemmes af faderen.

Verdensfreden har stadig lange udsigter og hovedparten af jøderne lever stadig i diaspora.

Historien om korsfæstelsen og opstandelsen af Jesus er det mest centrale for kristendommen. Evangeliernes beretning af retssagen og Jesus korsfæstelse er i høj grad i modstrid med, hvad toraen og talmud fortæller os om det jødiske retssystem på tidspunktet for Det Andet Tempel.

Hvis du vil vide mere, evt. om det jødiske retssystem under Det Andet Tempel, må du sige til.

/DW

.
Seneste indlæg
Måneden Ramadan,
af somo
22/04/2021 20:41
Panteisme
af Hanskrist
22/04/2021 18:20
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
21/04/2021 16:14
GUDDOMMELIGE SAMTALER
af ABC
16/04/2021 19:14
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
08/04/2021 16:06
Nyheder fra DR
Ny undersøgelse slår fast: 'Vi har for..
22/04/2021 20:56
15 forskere i en ørken skal redde verde..
22/04/2021 20:50
Uenige om alt undtagen klima: Både USA ..
22/04/2021 20:49
Frisører og restauranter frygter for fr..
22/04/2021 20:47
Blev beskyldt for ikke at være lækker ..
22/04/2021 20:41
Nyheder fra Religion.dk
Stalin brugte propaganda til at guddomme..
22/04/2021 06:10
Flygtningenævnet mangler nuancer i dere..
20/04/2021 06:00
Præsters natursyn påvirker klimakrisen..
19/04/2021 06:00
10 vigtigste om forholdet mellem tro og ..
06/04/2021 07:00
Hvilke fordele er der ved at være et an..
05/04/2021 06:00