annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15713427
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2384425
Et andet syn 1993640
Åndelig Føde 1531563
Jesu ord 1526022
Galleri
Tillich om Helligånden
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 475 gæster og 40 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 3 af 12 < 1 2 3 4 5 ... 11 12 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#6773 - 31/03/2009 23:50 Re: ISLAM SET SOM MEMEPLEX (2) [Re: Holmskjold]
Borad Offline
godt igang
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 229
Sted: Danmark

Assalamu aleyckum w'Rahmatullah w'Barakullah..

Jeg må spørge om du har fået læst al-Qurân? Du har tidligere måttet afkræfte dette, men det kan jo have ændret sig..

En anden ting jeg også gerne ville vide.. Har du læst vedaerne? Jeg tænker naturligvis på originalsproget, da vi jo ved at enhver oversættelse er en fortolkning og derfor ikke 100 % beregnelig..

Hvad mener du der understøtter at al-Qurân skulle være mere troværdig og stærk end vedaerne?

Eller hvad med ditto vedrørende Torah?

Mah Salaam
_________________________

Qol Yehudi

A Jewish Voice
Top Svar Citer
#6774 - 01/04/2009 00:06 Re: ISLAM SET SOM MEMEPLEX (2) [Re: Borad]
Holmskjold Offline
godt igang
Registeret: 09/03/2009
Indlæg: 60
Borad

Det kan du naturligvis ikke vide. Men sagen er den, at Al-Quraan og en hvilken som helst anden hellig bog skal være i overensstemmelse med det Gud skabte, og ikke omvendt!

Derved gør der sig det forhold gældende, at det som er væsentligt at forstå let og ligetil kan udledes af det Gud har ladet indskrive i det skabte. Hvilket her vil sige naturens love. Den bog findes ikke, der indholdsmæssigt er overstigende dét, som Gud selv har ladet indskrive i skaberværket. Hvorfor så læse nogen anden bog?


Bjørn Holmskjold
_________________________
Islamismen er verdens redning

http://flix.dk/modules.php?name=News&file=article&sid=4791
Top Svar Citer
#6775 - 01/04/2009 00:46 Re: ISLAM SET SOM MEMEPLEX (2) [Re: ole]
Holmskjold Offline
godt igang
Registeret: 09/03/2009
Indlæg: 60
Ole

Skyldes dit indlæg, at du har fået tildelt uledsaget udgang? Det vil jeg vurdere som værende alt for tidligt. Du kan henvende dig til patientklagenævnet om dette, og er du heldig, så kan du gøre krav på erstatning for oplagt fejldiagnosticering.

Må din overlæge være med dig i medgang og modgang.


Bjørn Holmskjold




_________________________
Islamismen er verdens redning

http://flix.dk/modules.php?name=News&file=article&sid=4791
Top Svar Citer
#6776 - 01/04/2009 09:30 Re: ISLAM SET SOM MEMEPLEX (2) [Re: Holmskjold]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7211
Sted: Sydsjælland
Hej Bjørn Holmskjold.

Tillad mig et "indspark" fra sidelinien.

Du skriver - til Borad:
"Det kan du naturligvis ikke vide. Men sagen er den, at Al-Quraan og en hvilken som helst anden hellig bog skal være i overensstemmelse med det Gud skabte, og ikke omvendt!
Derved gør der sig det forhold gældende, at det som er væsentligt at forstå let og ligetil kan udledes af det Gud har ladet indskrive i det skabte. Hvilket her vil sige naturens love. Den bog findes ikke, der indholdsmæssigt er overstigende dét, som Gud selv har ladet indskrive i skaberværket. Hvorfor så læse nogen anden bog?"


Nu er det jo ikke min sag, hvordan muslimer har det med din påstand, at du kan tyde Gud bedre end ærkeenglen Gabriel og Muhammed (Koranen).

Det, du støtter dig til, ser ud til at være "hvad Gud har ladet indskrive i skaberværket" og som du også betegner som "naturens love".

Her adskiller du dig jo ikke meget fra hverken videnskabsfolk -- og vel egentlig heller ikke fra ateister - bortset fra én ting: Din påstand: Gud har skabt verden.

Det er jo så nok her, at både ateister og videnskabsfolk vil spørge: Hvor ved du dét fra?

M.v.h. Arne smiler


Redigeret af Arne Thomsen (01/04/2009 09:31)
Top Svar Citer
#6777 - 01/04/2009 13:08 Re: ISLAM SET SOM MEMEPLEX (2) [Re: Arne Thomsen]
Holmskjold Offline
godt igang
Registeret: 09/03/2009
Indlæg: 60
Hej Arne Thomsen


Nu ligger det ikke lige for, for videnskaben at begribe, hvorledes intet overhovedet skulle kunne blive til noget overhovedet!

Er du i tvivl, er du naturligvis velkommen til at gøre forsøget!

Alt det, som ligger før skabelsen af naturens lov-systemer, ligger udenfor hvad det er menneskeligt muligt at begribe. Så vi ved ikke noget, hvad det angår. Og dog ved vi, at ”noget” må have gjort sig gældende, der evnede kunsten at skabe noget overhovedet ud af intet overhovedet.

Det er dette ”noget” som jeg er fortolkende, der ud af intet ikke skabte noget tilfældigt uigennemtænkt. Men som ud af intet skabte noget ualmindeligt gennemtænkt, som skaberværket jo er på alle leder og kanter.

Dette ”noget” er naturligvis en skabende kraft, én Gud, der udover at kunne skabe noget ud af intet, tilmed kan tillægges en gennemført vilje med det skabte. For der er ingen fejl at finde i skaberværket. Hvorfor der kan udledes en ubrydelig sammenhæng, og en på alle måder gennemført tænkning af de lovmæssigheder, som binder skaberværket sammen.

Nu er videnskaben jo ikke som sådan tænkende, men blot konstaterende de påviselige og sammenspillende elementer i skaberværket. Dem er der så mange af, at videnskaben er opdelt i utallige specialer, der hver især ved en helt masse om et ganske lille område af skaberværket. Derimod ved de enkelte specialer meget lidt om alle de andre specialer, hvorfor videnskaben i realiteten intet ved. For den sammenhængende forståelse af hele skaberværket under ét er med de mange specialer fragmenteret til atomer.

Religionerne tror alle på den skabende kraft, Gud. Det gør videnskaben i realiteten også. Men de kan ikke sige det højt, for de skal så kunne bevise det. Da Gud hverken kan bevises eller modbevises da forbliver videnskaben neutral, hvad det angår. Det er de nødt til. For påstår de, at Gud ikke findes, da skal det også kunne bevises!

Dette problem har religionerne ikke, for deres opgave er alene at fortolke helhedsforståelsen af det Gud skabte, og dermed Guds vilje med det skabte. Deres problem er derimod, at de ikke har forstået dette ansvar i fuldt omfang, som bindeled og formidlere af Guds vilje. For de må nødvendigvis fortolke Gud på alt ham skabte. Og ikke kun noget af det!

Religionerne er på den måde afhængig af den faktuelle viden, som videnskaben evner at udlede af skaberværkets sammenhængende sammenspil, og de lovmæssigheder, som betinger disse sammenspil. Der alle, hver og én, er repræsenterende Guds vilje.

Videnskaben og religionerne er på den måde ikke hinandens modsætninger, men derimod hinandens forudsætninger for en helt præcis sammenfattende helhedsforståelse af skaberværket i almindelighed, og i forhold til Guds vilje i særdeleshed.

Derfor er vilkårene ens for både videnskaben og religionerne. De skal begge forholde sig til det, der konkret findes. Og ikke til det de tror nok, synes om, bedst kan lide, mener at vide, ikke kan lide. Men alene til det Gud skabte fuldendt, logisk, sammenhængende og nok så vigtigt…. Ufravigeligt lovbestemt!

Derfor skal dén religion, som vil være denne verdens altfavnende religion, naturligvis fortolke Gud og hans vilje helt præcist. Og det vil sige stærkt fundamentalistisk. For Guds vilje, som den kan aflæses af de lovmæssigheder, Gud skabte sammenhængende med helheden, er i sandhed ufravigelige, og derfor stærkt fundamentalistiske!

Derfor skal en hver fortolkning af Guds vilje fortolkes således, at videnskaben hver gang må nikke i anerkendelse af, at tolkningen er i fuld overensstemmelse med den konkrete virkelighed, som mennesket har at forholde sig til. Hvorved tolkningen bliver præcist vejledende i forhold til Guds vilje med det han skabte!

Videnskaben vil på sin side opleve, at deres fragmenterede viden om alting med religionens hjælp nu bliver til en sammenhængende helhedsforståelse. Den religion, som gør sig den altfavnende erkendelse, for så efterfølgende at kunne tolke Gud præcist, vil på den måde få den hele videnskabs opbakning i ryggen. Hvorefter verden som helhed, og den vestlige verden i særdeleshed, må sande en sandhed, som de vil finde særdeles overraskende. En sandhed, som vil indbefatte en altfavnende forståelse for begreber som kalifat og sharia. Og dermed en forståelse, som ikke mindst de fundamentalistiske muslimer i overensstemmelse med Profeten Muhammeds fortolkning af Guds vilje allerede er snublende tæt på at have rettolket meget præcist.

På den måde har islam intet at frygte fra videnskaben. Derimod får videnskaben en ufravigelig forståelse at forholde sig til, som de ubetinget må bøje nakken for i erkendelse af, at der er en altfavnende sandhed, som de med al deres viden, ikke har haft vilje eller evne til at erkende.




Bjørn Holmskjold



_________________________
Islamismen er verdens redning

http://flix.dk/modules.php?name=News&file=article&sid=4791
Top Svar Citer
annonce
Side 3 af 12 < 1 2 3 4 5 ... 11 12 >


Seneste indlæg
Vigtige præciseringer
af somo
28/04/2024 15:42
Min ”religion”
af Arne Thomsen
28/04/2024 13:31
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Nødhjælpsorganisation genoptager arbej..
28/04/2024 18:53
Prins Harry markerer tiåret for Invictu..
28/04/2024 18:32
Brøndby snubler i guldkampen, men undg..
28/04/2024 18:21
Den irske regering vil sende asylansøge..
28/04/2024 17:02
Ukrainske tropper falder tilbage flere s..
28/04/2024 17:00
Nyheder fra Religion.dk