annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15703557
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2383558
Et andet syn 1992840
Åndelig Føde 1529234
Jesu ord 1524620
Galleri
Vinter Nytårs Løbehilsner fra Nordjylland
Hvem er online?
0 registrerede 428 gæster og 39 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 9 af 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#40601 - 07/08/2023 11:43 Re: Mennesket i verden [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka til Arne:


a):

Han var vel et menneske hvis bevidsthed fik ham til at tro, han var guds søn, som havde levet før, og jeg kan af egen erfaring skrive under på, at tro kan ”flytte bjerge”


b):

Jeg tror heller ikke på beretningen om syndefaldet, og er derfor ej kristen, da jeg heller ikke tror på opstandelsen og det evige liv, men det gjorde den historiske Jesus, mener de som studere den slags.
Jesu var en lovtro jøde og en apokalyptisk profet, som troede på opstandelsen, og jeg tror han var super troende, så meget at han mente, han afspejlede guds væsen, men intet menneske kan blive fuldkommen. Vi kan lære af vores fejl, og det kan vi gøre livet igennem.


c):

Den kristne gud kan ikke elske, når han kun findes i menneskets bevidsthed, men ellers er den kristne gud menneskenes gud, som de skal tilbede i ånd og sandhed – gud vil tilbedes … og det er forklaringen på der ikke fokuseres på ”verden”, da en sten og andet ikke kan tilbede gud, og dennes guds ånd ej heller er i naturen, selv om livet tilskrives som guds skaberværk, men man kan jo definere begrebet gud = liv/livets skaber og så kan man tilbede naturen - som vi selv er en del af - som var den af gud, se, og så kan livet kaldes guddommeligt, men har ikke noget med kristendom at gøre.



Der hvor Tikka og ja faktisk millioner andre moderne mennesker går fejl i byen er deres forståelse TROEN som gøres til alene noget der foregår i menneskets sind og bevidsthed som noget man tror (overtror) - som trosforestillinger.

Men TROEN i en Ny Testamentlig Urkristen Paulinsk sammenhæng er SPIRITUALITET - se længere nede hvordan TRO og/eller TROEN skal retteligen forstås (1)*.


Citat:
I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.

En sådan tillid har vi til Gud ved Kristus. Ikke at vi af os selv duer til at udtænke noget, som kom det fra os selv; at vi duer til noget, skyldes Gud, som også har gjort os duelige til at være tjenere for en ny pagt, ikke bogstavens, men Åndens; for bogstaven slår ihjel, men Ånden gør levende. 2 Kor 3


Se ovenfor 2 Kor 3 - det er ikke et produkt af vores bevidsthed - som kom det fra os selv - noget vi selv har udtænkt og "trosforestillet" og holdt op i hovedet for os selv og derefter overtænker og overtror fordi det står i Bibelen.


Altså igen, lige her går Tikka og ateisterne og bibelfundamentalisterne galt i byen:


Han var vel et menneske hvis bevidsthed fik ham til at tro, han var guds søn Tikka


Jesu var en lovtro jøde og en apokalyptisk profet, som troede på opstandelsen, og jeg tror han var super troende Tikka


Den kristne gud kan ikke elske, når han kun findes i menneskets bevidsthed Tikka


Hvad Tikka her hævder tar ikke hensyn til at med eksistentialismen har vi forladt det synspunkt at mennesket skulle være fanget i sin egen subjektivisme - sind og bevidsthed.

Eksistentialismen begyndende med Karl Marx og Heidegger især gør rede for at mennesket eksisterer i verden - at menneskets eksistens eller tilstedeværelse (DASEIN Heidegger) er en i verden værens eksistens. Vores tilstedeværelse (DASEIN) er i verden - mennesket og verden (naturen, miljøet, omgivelserne, omverdenen) sameksisterer eller er til - er en sameksisterende realitet der går forud for vores bevidsthed. Vi er i verden allerede før vores bevidsthed begynder at teoretisere herover.

Vi taler om vores fysiske kropslige biologiske sanselige i verden værens TOTALITET tilstedeværelse eksistens - hvor subjekt og objekt ikke er adskilt.

Alt SPIRITUALITET (religion) bunder i EKSTATISKE ÅBENBARINGS ERFARINGER - og at de er EKSTATISKE betyder at vi er ude af os selv (vores sind og bevidsthed) - nemlig er subjekt og objekt ikke adskilt - selv og verden ikke adskilt - men vi er i vores fysiske kropslige biologiske sanselige i verden værens TOTALITET tilstedeværelse eksistens - vi er hele mennesker der er i verden og altså ikke i os selv - ikke i vores sind og bevidsthed - ikke i vores subjektivitet kun - for subjekt og objekt er ikke adskilt - mennesket og verden (naturen) er ikke adskilt.


Det er det hele menneske - mennesket i dets center og totalitet - i dets i verden værens eksistens der har SPIRITUALITET gør sig åndelige religiøse erfaringer. Derfor pr definition at alle religiøse spirituelle erfaringer er EKSTATISKE ÅBENBARINGS ERFARINGER.


Det er noget der kommer til os på overvældende suveræn vis i forbindelse med at vi er til i vores center og totalitet - vores i verden værens eksistens totalitet.

Altså igen det er ikke noget vi selv udtænker som Paulus siger (2 Kor 3) - som skulle det komme fra os selv.

EKSTATISKE ÅBENBARINGS ERFARINGER betyder at vi er til i vores IKKE ADSKILTHED. Synd ifølge 1 Mosebog betyder at blive ADSKILT vores hjem og omgivelser - Edens Have - altså NATUREN (vores oprindelige naturlige omgivelser og vi bliver ADSKILT HIN'ANDEN altså vores næste). Vi kommer ud af ressonans og samtale med vores omgivelser og HIN'ANDEN (næsten) - Gud og Guds Natur Skabelse (naturen og næsten vores medmennesker) siger os ikke længere noget - vi er ikke i ressonans og samtale med Gud og Naturen og HIN'ANDEN længere - der ikke længere siger os noget. Gennem at vi spiste af kundskabets træ om ondt og godt (moral) blev vi adskilt (synd) Livets Træ og Gud og HIN'ANDEN - adskilt Gud og HIN'ANDEN og Livets Ånds Love og ja meningen med vores liv som jo netop er det synd betyder.



-0-0-0-

-0-0-0-

-0-0-0-


(1)*:

Tro hos Paulus betyder ikke tro som vi moderne mennesker eller bibelfundamentalister opfatter tro.

TROEN hos Paulus betyder ikke at rende rundt og have Gammel Testamentlige trosforestillinger i hovedet. TROEN er jo også ældre end GT - det er mennesker der har TRO som Guds TRO - TRO på GUDSVÆRK med os gennem at vi har GUDS ÅND - at vi er grebet af ÅNDEN og ÅNDEN er over os og vi er drevet af ÅNDEN.

Hvordan TRO skal retteligen forstås hos Paulus kan vi også læse om hos Paul Tillich og Luther og R Otto:

Paul Tillich:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself.

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.

Faith is an act of a finite being who is grasped by, and turned to, the infinite.

Faith is being grasped by an ultimate concern, or in the grip of something which is of infinite seriousness for me which surpasses life and death.

TRO er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)

Faith is further the 'mighty creative thing' in us and the strongest of affects, most closely akin to the Greek 'enthusiasm' It even takes over all the functions which all 'enthusiasts' from Paul onwards have ascribed to the 'the Spirit'; for it is 'faith' that transform us inwardly and brings us forth anew. Rudolf Otto i sin redegørelse for Luther.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#40606 - 07/08/2023 13:50 Re: Mennesket i verden [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3675
Sted: Nørresundby
Vores "IKKE ADSKILTHED" er ikke en meditativ lotus stillings opnået bevidstheds tilstand.

Vores IKKE ADSKILTHED indfinder sig når vi arbejder; jager og samler og dyrker jorden, sår og høster og sylter og tilbereder maden og spiser sammen. Når vi bygger boliger. Når vi er sammen i gensidig kærlighed og venlighed og hjælpsomhed hinanden. Når vi synger - glædes og jubler sammen som alene er en gudstjeneste værdig ifølge Paulus.

Det er her vi erfarer vores IKKE ADSKILTHED - det er her vi erfarer at vi er ude over vores adskilthed synden - at vi er ude over vores isolation og ensomhed (fremmedgørelse (Marx)). For her er vi til i Kærlighed HIN'ANDEN - i Kærlighed til Gud og os selv fordi vi bruger vores kræfter i forbindelse med at vi arbejder for HIN'ANDEN.


Den kristne SPIRITUALITET er vital og entreprenant - gør mennesket aktive og virksomme - arbejdende og virkelystne i verden. Og når arbejdsdagen går på hæld kan vi meditere over, eftertænke, reflektere, over dagens dont - men først og fremmest koble fra og restituere i familien og hjemmet så vi kan blive friske til endnu en omgang livtag med virkeligheden - hvad der kræver os for at vi kan holde et godt samfund fællesskab kørende.

Både sult tørst og kulde skal holdes fra døren.

Såvel som HUMØRET - vores SPIRITUALITET - skal holdes HØJT - holdes OPPE.

Vores ENGAGEMENT og EKSTATISKE BEGEJSTRING - GLÆDE og ENTUSIASME = ÅNDEN vi vandrer i - skal vedligeholdes gennem vores Gudstjenester vores SPIRITUALITET.


At være religiøs eller SPIRITUEL er ikke at være alternativ begavet - at rumme en masse sære tanker om ting vi egentlig ikke kan vide noget om. Det er at være ved godt mod og i godt humør og være aktiv engageret i vores omgivelser og HIN'ANDEN - altså være arbejdsduelige, virksomme i de opgaver der altid er i forbindelse med at opretholde et godt og sundt samfund fællesskab.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#40612 - 07/08/2023 17:32 Re: Mennesket i verden [Re: Hanskrist]
ABC
Uregistreret

Namaskaram HansKrist

Hvem er alvidende ler Hvorfor har du svært ved at tænke i andre baner blinker Hvad med at udvide din horisont lidt...

https://vandrermodlyset.dk/kristi-tale/

Hvordan kommunikerer Gud og Kristus og alle de andre ånder med os? Jeg har endnu ikke set noget interessant og inspirerende fra din hånd? Kan du forklare livet for os (i dine øjne) uvidende mennesker? Hvor begynde henne? Her er lidt inspiration...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-1/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-i/

Jeg er helt med på det gode humør, og vil ikke tage Paulus fra dig, men han har altså ikke min store interesse, som du nok kan forstå...
















Your friend forever

Jan
Top Svar Citer
annonce
Side 9 af 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9


Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Anonym
27/04/2024 10:20
Kommunikation på Trosfrihed.dk
af Anonym
27/04/2024 09:52
Min ”religion”
af Anonym
27/04/2024 08:48
Vigtige præciseringer
af somo
27/04/2024 08:22
Lad os undersøge islam...
af ABC
23/04/2024 11:48
Nyheder fra DR
Bagagefolk i Københavns Lufthavn har ge..
27/04/2024 10:29
Norge forment adgang til internationalt ..
27/04/2024 10:02
Bagagefolk i Københavns Lufthavn har ne..
27/04/2024 09:41
Grøn-billetter udsolgt på rekordtid
27/04/2024 09:29
Københavnske skoler skal have hjælp ti..
27/04/2024 09:13
Nyheder fra Religion.dk