annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 16274310
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2437682
Et andet syn 2033030
Åndelig Føde 1755490
Jesu ord 1556980
Galleri
Den nye synagoge i Berlin
Hvem er online?
0 registrerede 212 gæster og 327 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 2 af 2 < 1 2
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#38736 - 11/02/2023 04:14 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Hanskrist]
Tikka Offline
bor her
Registeret: 05/09/2015
Indlæg: 1956

Det der overraskede mig var dette, at regeringen kan arrangere en gudstjeneste i folkekirken.

Hvilken støtte giver det når de vil ,,cementere,, støtten til det ukrainske folk i kirken?

Hvorfor skal det cementeres i kirken, tror de gud er på deres side eller hvad.

De er jo selv deltagere i krigen, og hvorfor markere en et års krigsdag i kirken?


Citat:
Er du overhovedet ikke klar over at Putins Rusland har startet en storstilet angrebskrig hvor hele Ukraine skulle indtages og erobres og bringes under russisk kontrol.

Jo Putin vil vel ha fri adgang af vandvejen, og Krim som han har taget, var vel det første skridt at muliggøre dette, og så må Ukraine ikke komme i Nato for Putin, da han derved føler sig truet, grundet det er en militær alliance.

Jeg kan ikke li macho manden Putin, og jeg ved godt befolkningen i Rusland lider. Skrev jeg jo.
Nogle russere lever på lossepladsen for at overleve.

Mit indtryk af Putin er han ikke vil slippe magten.

Han har jo lavet loven om, så han kan forblive at være præsident til år 36 er det vist, og så har han et verdensbillede, der er svært at forstå.

I krig er det først og fremmest befolkningen, og de som skal slås, der betaler den største pris.

Magthaverne har jo nok deres på det tørre, hvis man kan udtrykke sig sådan, og det ser ikke ud til, at nogle af parterne vil give op.


Citat:
Jeg forstår dig simpelthen ikke - vil du have at vi ikke skal informeres om hvad der foregår??? Skal vi lukke øjnene for verdens gru.


Nej, men oplever det gøres til underholdning, og gøres til følelsesporno, og igen - jeg forstår ikke folketinget kan arranger en gudstjeneste i folkekirken hvor:
Citat:
medlemmer af kongefamilien samt den ukrainske ambassadør, Mykhail Vydoinyk, statsministeren og Folketinget selv være til stede.

Hvorfor kan de det - og hvori består støtten? Jeg kan ikke se den.

Vil tro, at hvis der findes en gud, er han nok klar over hvad der foregår, men blander sig tror jeg ikke han vil gøre.

Citat:
Du skulle have en spark i din røv og sendes til fronten så du selv kan se hvad der foregår.

Du bør formulere dig anderledes, hvis du ønsker dialog – ligeså med dine diverse antagelser af mig, eksempelvis at jeg er fyldt med indædt had.

Nå, men god weekend til dig, jeg får nok svar på mit spørgsmål et andet sted.

#####

Glemte dette:

Citat:
Nå, men meget magthaverne kan bestemme, også sådan kristendommen er blevet udbredt.Citat:
Magthaverne - hvad taler du dog om??


Bare magthavere til alle tider – eliten i al almindelighed, men - var nok påvirket af en bog jeg nyligt har læst da jeg skrev.

,,Danskernes tro gennem 1000 år,, Af Peter Lodberg

Jeg er nok pacifist, dog forsvarer jeg mig hvis jeg føler mig truet på livet, men dette er ikke min krig – det er vel magthavernes krig.

Det er det med kærligheden. Så længe man er årsag til krig vil krig aldrig ophører og kærligheden får ikke plads

.


Redigeret af Tikka (11/02/2023 04:32)
Top Svar Citer
#38739 - 11/02/2023 05:59 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: ]
Anonym
Uregistreret

Citat:
Se gerne følgende om Biblen: https://www.youtube.com/watch?v=_3aOg_UeyGA
Forstår ikke engelsk, og ser ikke slagsmål, eller hvad det nu var
Top Svar Citer
#38741 - 11/02/2023 07:14 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3728
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka:

Hvorfor skal det cementeres i kirken, tror de gud er på deres side eller hvad.

De er jo selv deltagere i krigen, og hvorfor markere en et års krigsdag i kirken?


For kristne gælder at Gud i Kristus er Gud i os - og selvfølgelig reagerer Gud i Kristus - Gud i os - på uretfærdighed og gør som altid hvad der står i Kristi magt for at afhjælpe lidelser og nød. Kristendommen er netop at Gud er i verden (hvor Kristus skal blive alt i alle) men måske nok ikke af verden og skikker sig ikke lige med verden.


"De er jo selv deltagere i krigen,"

NEJ der er kun en krigsførende nation og det Rusland - vi fører ikke krig mod Rusland men vi hjælper Ukraine til at de kan forsvare sig imod Rusland. Ukraine fører ej heller krig mod Rusland men de gør hvad de kan for at forsvare sig imod Rusland der har angrebet dem.

Nogle gange ser man to nationer der farer i hovedet på hinanden - i krig mod hinanden - og så kan vi sige der skal to til en Tango men det er ikke tilfældet her.

Det samme med de andre østeuropæiske lande Rusland i deres Stormagts drømme og ideologi har på landkortet ingen af disse lande ønsker som der skal to til en Tango at gå i krig med Rusland også derfor de søger NATO medlemskab og nogle har fået det, for at undgå at blive angrebet af Rusland.

-0-0-0-


Citat:
Vil tro, at hvis der findes en gud, er han nok klar over hvad der foregår, men blander sig tror jeg ikke han vil gøre.


Det er deisme du giver udtryk for der.

Men ellers samme svar som ovenfor: Gud i KRISTUS er Gud i os og selvfølgelig reagerer Gud igennem os ellers var der jo ingen kristendom. Det er jo det helt essentielle i kristendommen.

Gud er ikke en tænkt størrelse der iagttager passivt - da KRISTUS (Gud Søn) virker mægtig i os. Og det er rørende at se hvad Gud i mennesker - Gud i KRISTUS kan bevæge mennesker til af solidaritet.

Arne og Gerth har en verdensfjern forståelse Gud (i den udstrækning Gud overhovedet indgår i deres tankegang) og ja det har du så åbenbart også Tikka. Men dette er netop det kristendommen er et stort opgør med. I kristendommen - i KRISTUS er Gud kommet os nær som virkelighed og er ikke længere henvist til tro og spekulation som I debattører her på Trosfrihed gør det til.

Arne vil igennem sin misforståede negative teologi gøre Gud verdensfjern og ja helst opløse tanken om Gud eller have Gud i spekulationer - og da jeg står for stik modsatte opfattelse er Arne og jeg kommet gevaldigt på kant med hinanden.

Arne afviser alt det jeg står for og alt det Jesus og Paulus står for når vi taler Gud.

Men hvis der er noget religionshistorisk Jesus er verdenskendt for er det at gøre GUD NÆRVÆRENDE i vores liv og det endda som en kærlig far søn relation vi kan stole på og få hjælp fra og være i altid samtale og bøn med.


Alt dette afviser Arne og ringeagter og latterliggør han og da jeg repræsenterer dette og præsenterer jer for dette (som Jesus og Paulus stod for) ja så er Arne kommet på nakken af mig. Af en eller anden grund som jeg ikke forstår så afviser Arne fuldstændig den Guds forståelse vi finder hos Paulus og Jesus.

Arne vil have Gud væk fra menneskets liv - have Gud ud af menneskets liv (det vil sige have Gud ud af Kristus og Helligånden) og ja du afslører så lignende tanker Tikka hvor du siger Gud ikke blander sig i menneskets liv men nok iagttager. Dette er som sagt deisme.


-0-0-0-

Om det er forkert at sige du besidder indædt had til fx kristendommen synes jeg ikke ud fra dine aktiviteter gennem årene på Trosfrihed.

Der er virkelig noget der driver dig omkring kristendommen og det er en forfærdelig udlægning du pinedød vil fremme. Deri ligner du Arne og Simon rigtig meget.

Din modstand og negative holdning til kristendommen og dit høje aktivitetsniveau - hvor aktiv du er i dine smædekampagner eller angreb på kristendommen - er jo som en iboende indre motor hvor du simpelthen ikke kan få nok.

Du er meget værre end de fleste ateister, hvorfor jeg jo ofte har sagt der er nogen bibelfundamentalister kristne du har været i kløerne på der virkelig har gjort dig ondt - hvorfra skulle ellers din dybe indædte had stamme.

Nøjagtig som ateisterne men måske bare endnu værre end langt de fleste ateister der ikke sådan har noget boende i dem der driver dem til konstant at angribe kristendommen som du gør.

Også derfor jeg skrev du må være ødelagt - være blevet ødelagt af de kristne du har været i kløerne på. Som om noget inde i dig er gået i stykker - du er blevet ødelagt.

Der er noget indædt og du brænder ikke inde med din vrede og aversion og modstand og negative holdninger, som du virkelig får luftet - givet udtryk for.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38820 - 24/02/2023 11:28 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: Tikka]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3728
Sted: Nørresundby
Citat:
Tikka:

Jeg er nok pacifist, dog forsvarer jeg mig hvis jeg føler mig truet på livet, men dette er ikke min krig – det er vel magthavernes krig.Rusland der angriber Ukraine og det ukrainske folk for at indlemme og undertvinge landet et stor Rusland der bygger på diktatur og løgn og censur.

Den krig er ikke Tikka's krig - hun ønsker ikke overhovedet at støtte det ukrainske folk og Ukraine i den krig der er påført dem for at tage demokrati og friheden fra dem.


Men det er ihvertfald min krig. Og jeg har allerede støttet (og mig der ellers aldrig støtter noget).Har lige set gudstjenesten Tikka omtaler og som hun også er modstander af.

Hvad er Tikka ikke modstander af???

Kristendommen - folkekirken - demokrati i Europa.

Enhedslisten kommer mig i hu. Ihvertfald hvis jeg skal forstå Tikka så hjælper det at tænke på Enhedslisten - så er der mange brikker der falder på plads. Endda den yderste rabiate venstrefløj af Enhedslisten.-0-0-0-

Indtryk fra gudstjenesten

Ikke et øje var tørt. Ej heller hos undertegnede.

Der var mest kød på den ukrainske ortodokse feltpræst og den ukrainske ambassadør's tale.


-0-0-0-


Før invasionen for et år siden havde Rusland og prorussiske styrker besat 42000 kvadratkilometer Ukrainske landområder.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#38822 - 24/02/2023 19:11 Re: Folketinget/kirken/gud og krig [Re: ]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3728
Sted: Nørresundby
Efterhånden som vi har lært dig at kende opdagede jeg at du havde et alkoholmisbrug.

Nu prøver du på at få lidt styr på dit alkoholmisbrug.

Tror mange af dine meget skøre indlæg også skyldes at du har været påvirket af alkohol. Så det er ikke kun skizofrene tankeforstyrrelser du lider under.

Nå men du siger du har en rigtig god økonomi - hvorfor flytter du så ikke???

Flyt til et sted hvor du ikke bliver generet af dine naboer og hvor omgivelserne er mere rolige og fredelige.

Kommunen hjælper dig rigtig meget og jeg er sikker på at de også vil kunne hjælpe dig med at flytte til et sted hvor fred hviler over land og by.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
Array
Side 2 af 2 < 1 2


Seneste indlæg
Adskille stat og kirke?
af Arne Thomsen
19/06/2024 00:24
Hvorfor omtales guds ånd ikke som en ham?
af Anonym
18/06/2024 00:36
Eid al-Adha
af somo
15/06/2024 08:44
Valg - demokrati - Jesus
af Anonym
13/06/2024 16:59
Spiritualitet
af Anonym
11/06/2024 07:19
Nyheder fra DR
McDonalds dropper AI-bestillingssystem e..
19/06/2024 02:20
Kampen på 1 minut: Ronaldo satte EM-rek..
18/06/2024 22:53
Sverige vedtager mulighed for amerikansk..
18/06/2024 22:20
Nu kan du se kong Frederiks monogram på..
18/06/2024 21:39
Udenrigsministeriet: Palæstinensisk st..
18/06/2024 21:34
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Brand får politi til at opfordre borger..
19/06/2024 01:09
Noam Chomsky udskrevet fra hospital efte..
19/06/2024 01:09
McDonald's dropper AI efter at kunde fik..
19/06/2024 01:09
Burkinsk junta slukker signal til fransk..
19/06/2024 01:09
Flammehav opsluger våbenlager og detone..
19/06/2024 01:09