annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 3213787
Et andet syn 1103401
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 813183
Jesu ord 751542
Spirituel omsorg 740949
Galleri
Fra bjørnens familiealbum.
Hvem er online?
0 registrerede 79 gæster og 25 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 3 af 3 < 1 2 3
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#26716 - 15/01/2019 18:00 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Simon]
Gerth Offline
ny
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 11
Sted: Odense, Danmark
Hej Simon.

Jeg citerer dog redigeret som med svar med dog kun her og nu lynhurtige overvejelser på noget fra dine ord stykkevis. En del af det som er nyt ved ´mit´ projekt er ønsket om at folks tro og overbevisninger ikke mere skal være et tabu og kan blive til en del af det offentlige system i måden at behandle mennesker på. Jeg var engang på kontanthjælp og snakkede med min sagsbehandler om min interesse for det, som " mange " spirituelt kaldte for den nye tids energi om menneskehedens videre bevidsthedsforvandling som udvikling til et stort skift i hele verden, der lyder ligesom en god film og mit på skrift forslag om oprettelsen af et offentligt i Kommunen projekt med særlig rummelighed som behandling med respekt for folks ekstraordinære oplevelser uden for meget psykiatriske fordomme eller det offentlige systems dogmatiske normer til dermed en ægte social bearbejdning af folk i den slags sager, fordi både gavnlige genier og andre positive afvigelser kan i samfundet ved job og uddannelse opleve meget socialt dårlige komplikationer på grund af folkets uvidenhed også ved sagsbehandlere i henhold til jobprøvning af arbejdsløse i almindelige projekter. Jeg blev fremstillet i den officielle udtalelse som galning, hvor de genfortalte alle mine forklaringer på en forkert dummere måde endda faktisk mere åndssvagt, altså latterligt som en tosset nar. På grund af min der strejkende protest imod fabriksarbejde skyndte de sig at svine min sag til mega hurtigt uden min mulighed for argumenter. Jeg blev truet med, at projektlederen ville skrive så grim en mening om mig, at jeg ikke ville være berettiget til økonomisk støtte og derefter blev jeg sendt til en psykiater og psykologer til testning af min personlighed og IQ. En anden af min kontaktpersons kollega sagde diskret til mig : " Jeg forstår alt det, som du siger og er enig men, jeg tør ikke fortælle det til de andre her fordi, jeg måske på grund af det bliver til grin eller fyret." Mit nuværende projekt forholder sig selv neutralt til religion og folks overbevisninger men behandling af sådan et indhold kan blive til en konstruktiv del af Kommuner og stat i form af et konkret socialt tilbud til alle borgere, der også på den måde reducerer sociale frustrationer og problemer for dem, som kan føle sig meget misforstået og alene vedrørende disse emner også som en sag i det offentlige system, hvor nogen kan trænge til en såkaldt ekstra alternativ hjælp om noget usædvanligt.

1. Simon:" Folk har forlængst vænnet sig til at hylle fornuftigt sammenhængende synteser om livet."

Det synes jeg, lyder for genereliserende om alle folk, da jeg stadig møder psykisk syge, travle materialister, kriminelle, onde, religiøse fanatikere, medlemmer af sekter, mange meget egoistiske personer og så videre af endnu værre typer, som ikke er egnet til det lige nu. Så hellige eller gode er alle altså ikke.

2. Simon: " Det er nemlig ikke idéer der får mennesker flest til at bryde med vanemønstre i liv og anskuelse, men simpel empiri og evidens. Folk vil teste anskuelser mod virkeligheden, også ud i fremtiden, de vil se påviselighed for evt. idéers nyttevirke, og betragter som regel."

Vil det sige, at du opfordrer alle i samfundet til at stoppe folks redskaber som psykologi, sociologi, psykoterapi, filosofi ,religion og lignende, som kommer fra ideplanet til sindet ? En gammel kvinde sagde sig for nylig : " Jeg synes, at dine tekster er godt provokerende, hvor du giver os andre et skub videre men, jeg vil ikke blande mig offentligt i det, fordi det tør jeg ikke." Noget idealistisk kontroversielt kan ikke testes naturvidenskabeligt andet end mig selv som et bevisende menneskeligt udtryk og kan risikere at ske som problematiske budskaber imod folks egoistiske reaktioner og føre til flere konflikter og kriser. Ideer ligesom med idealisme kan ændre på folks negative mønstre, fordi det handler om sindet - ånd som bevidsthed, der handler og tænker derefter med måske mulighed for at påvirke nogle ting med det samme eller senere. Positive følelser især som det gode er vigtigt, så tingene ikke bare styres uden ´hjertet´. Vi er ikke maskiner eller indholdsløse dukker som en tomhed, der er uvidende til. Viden er blandt andet i sindet, hvor en god ide kan opleves som virkelig, når den realiseres til noget skabt.

3. Simon: " men hvor kærlighed vil høre under hvert enkelt menneskes private forhold."

Det håber jeg ikke. Selv om ingen personligt og Gud skal bestemme over et individs gode menneskerettigheder, elsker jeg alle folk, fordi Gud for mig er et lysende symbol på ubetinget kærlighed og derfor anbefaler jeg næstekærlighed ligesom profeten Jesus og lidt som Hippierne uden at overdrive i ekstremerne på en uhensigtsmæssig måde. Ellers bliver det mere og mere normalt for individer kun at tænke egoistisk på sig selv og være ligeglad med menneskeheden som et fællesskab. Personlig kærlighed mellem mennesker favoriserer nogen til at være mere værd end andre og kan også sygeligt ophøje en berømthed til at være mere specielt betydningsfuld end folket. Menneskeheden og en kønsløs Gud er min familie, hvor alle er lige.

4. Simon:" Men det er ikke kærlighed der vil forandre og opløse disse kulturers leveforhold, det vil over tid viden og indsigt gennem kundskab og uddannelse, en individualitet. Men igen er det problemer der må løses med politisk snilde."

Uden kærlighed duer helten ikke. Ligesom med Gud er vi ikke kun logik eller det at være rationel som slaver fanget i et program uden vilje. Det er Guds helligånd i mig med kærlighed og andre gode følelser dersom, som er min psykiske drivkraft og jeg er således i et med Guds vilje og livet. Universet kan ikke udvikle sig af sig selv, fordi den ingen fri vilje har.

Uden at belyse projektets beskrivelse, som igen måske skal videreudvikles på grund af uventet inspiration fra vores netop lige nu dialog som vores bare endnu ikke manifesterede ord, poster jeg noget mere her forhåbentligt ikke for langt. Da jeg læste et leksikons forklaring om ordet ´inspirere´, havde den Bibelske træk ligesom det med Helligåndens vejledning - Guds ånd og kraft, hvilket jeg ikke uddyber her. Som en ny bølge ( bevægelse ) kan befolkningen en dag, hvis den med tro, håb og kærlighed vil, inspirere med alverdens fortabte endda muligvis helbrede nogle eller endnu flere end det sociale afvigere og hjerneskadede mennesker som mirakler. Mirakler handler om kærlighed og ikke bare kroppens behov og heller ikke ting som bøger eller bygninger, hvilket også gælder hellige skrifter plus kirker, templer, moskeer, synagoger og anderledes åndeligt lignende. Projektet kan også politisk som et godt offentligt eksempel inspirere regeringer :

IKKE HELLIG KRIG

Flere folk spørger : " Du kan risikere, at folk bliver aggressive imod hinanden eller forsøger kun at konvertere folk til en religion ? "

Jeg svarer : " Jeg anbefaler, at dette ikke sker. Noget af meningen med dette projekt ( cafe oplysthed ) er, at folk kan lære at diskutere fredeligt og med respekt for hinanden. At der kan være gode forklaringer og argumenter. Vi har sammen mulighed for at udfordre vores tvivl og overbevisninger og forhåbentligt lære noget fra det."
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26717 - 16/01/2019 02:32 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4050
Hej i natten Gerth..

”mit projekt er ønsket om at folks tro og overbevisninger ikke mere skal være et tabu og kan blive til en del af det offentlige system i måden at behandle mennesker på.”

- Det er ikke statens opgave at respektere trosindhold, men individets frihed til at dyrke en hvilken som helst tro, der må respekteres.

”Det synes jeg, lyder for genereliserende om alle folk, da jeg stadig møder psykisk syge, travle materialister, kriminelle, onde, religiøse fanatikere, medlemmer af sekter, mange meget egoistiske personer og så videre af endnu værre typer, som ikke er egnet til det lige nu. Så hellige eller gode er alle altså ikke.”

- Samfundet ér materialistisk, det samme er livet. At vi har oplevelser i livet og ka’ beskrive disse ganske poetisk, gør hverken livet eller samfundet til denne poesi. Der er en væsensforskel derimellem.
Det går an at forholde sig nøgtern til livet, til samfundsforhold og vore mere eller mindre romantiske forestillinger dertil, og samfundets borgere må skam dagligt forholde sig til virkeligheden, bl.a. når de er syge og får stillet alvorlige diagnoser, hvorfor de exempelvis skal forholde sig til deres sidste levetid med sund fornuft, hvilket også lader sig gøre, til fordel for både dem selv og deres pårørende. Det ka’ også være yderst vigtigt at forholde sig nøgtern til religiøse og politiske fanatikere m.m. Der findes de der sir, at ”livet ikke er for de knækkede”, og livet ér jo meget ofte benhård virkelighed. Det betyder jo ikke at vi ikke ejer kærlighed, romantik og poesi.

”Vil det sige, at du opfordrer alle i samfundet til at stoppe folks redskaber som psykologi, sociologi, psykoterapi, filosofi ,religion og lignende, som kommer fra ideplanet til sindet.”

- Jeg ser slet ikke sammenhængen.
Pointen er at mennesker ikke ændrer vanemønstre, holdninger osv. blot fordi du kaster et par idéer op i luften, men at den slags er mere erfaringsrelateret; fx vil din nabo sandsynligvis lige se hvordan det går med x, før han investerer tid, kræfter og økonomi deri. Ligesom vi vedr. dit projekt først må se lidt substans, for at ha’ noget at tage stilling til. Folk er skam gennemgående ret nøgternt tænkende, når det drejer sig om indretning af samfund, etik og moral m.m.

”Selv om ingen personligt og Gud skal bestemme over et individs gode menneskerettigheder, elsker jeg alle folk, fordi Gud for mig er et lysende symbol på ubetinget kærlighed og derfor anbefaler jeg næstekærlighed ligesom profeten Jesus og lidt som Hippierne uden at overdrive i ekstremerne på en uhensigtsmæssig måde.”

- Her er jeg blank, men har skam oplevet mennesker der tror, at de ka’ løse ikke alene deres egne, men sågar verdens problemer med deres følelser. Her på Trosfrihed har vi fx tit set exempler på troende der mener de ka’ føle sig frem til sandheden. ;)
Men kærlighed er ikke statsforhold, følelser hr. Hansen har for fru. Jensen, behøver han skam ikke udvise overfor hr. Nielsen, for at nyde et godt kollegialt samarbejde med ham, for nu at sætte det på spidsen.

”Uden kærlighed duer helten ikke. Ligesom med Gud er vi ikke kun logik eller det at være rationel som slaver fanget i et program uden vilje. Det er Guds helligånd i mig med kærlighed og andre gode følelser dersom, som er min psykiske drivkraft og jeg er således i et med Guds vilje og livet. Universet kan ikke udvikle sig af sig selv, fordi den ingen fri vilje har.”

- Idéer om guder har sandsynligvis en masse med dit projekt at gøre, men intet med stat og samfund at bestille! Så hvis dit projekt består i at blande disse forhold sammen, da har du et kolossalt arbejde foran dig..;)
Logik er et værktøj, der gør det så meget lettere at skabe sproglig sammenhæng med forståelse som udbytte. Græske guder lader sig fx logisk begribe, netop fordi de ligesom alle andre guder i kulturhistorien er et resultat litteratur. At sproget også kan anvendes til at skabe misforståelser, fordunklinger og modsætningsforhold, beskrive ambivalens m.m. gør jo ikke logik til en undværlig del af kommunikation mellem mennesker. Det betyder selvfølgelig ikke at mennesker derfor skal holde op med kropssproget, der blot er ringe egnet til fx at skabe symboler med..;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (16/01/2019 02:41)
Top Svar Citer
#26720 - 16/01/2019 22:31 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 506
Hej Gerth

Det er en stor tanke du har - samling af menneskeheden.

Måske skulle du starte med at samle mennesker som interessere sig for åndelig udvikling?

Hvem vil du gerne tiltrække?

Hvorfor skulle (f.eks) Krishna folkene dukke op i din cafe?

Kunne man forestille sig at du inviterede dem til en samtale omkring deres verdensbillede?

I mine øjne er de gået i stå tankemæssigt og har brug for at vågne op og stille spørgsmålstegn ved tingene. Bare min mening. Som jeg kan bakke op med nogle spørgsmål:

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/26500/Hvem_skal_vi_lytte_til.html#Post26500

Har endnu ikke hørt fra dem, så...måske tænker de over tingene.

Hvordan kan vi hjælpe med dit projekt?

Hvis du har brug for en lille boghylde, så donere jeg gerne bogen "Vandrer mod Lyset" til caféen. Har også Koranen liggende som du gerne må få. Måske andre bøger også.

Forstår ikke lige din modstand mod foredrag?

https://da-dk.facebook.com/gerth.drost

Det synes da at være en oplagt aktivitet. Så kan man jo efterfølgende stille spørgsmål og blive klogere på tingene.

Måske skulle du iøvrigt have en "tavle" hængende med spørgsmål som...hvordan skaber vi fred på jorden? Skal vi allesammen blive vegetarianere? Hvad skal vi tale om? Kvantefysik blinker Så har du ligesom skabt lidt hjerneaktivitet på den gode måde. Kunne også være en tegning med et hoved og spørgsmål som disse der popper op af det. Bare et forslag.

Jeg mangler lidt en beskrivelse af caféen.

Det skal være et værested hvor vi taler sammen om tingene og kommer hinanden ved. Det skulle måske fremgå et eller andet sted i caféen.

Hvordan skal din cafe se ud? Sådan helt konkret?

Du har et symbol - en sol med tolv stråler (hvorfor lige det?). Det kunne jo være på døren sammen med ordene...her taler vi sammen om tingene og kommer hinanden ved...altså cafe oplysthed...en sol med tolv stråler...og så ordene...her taler vi sammen om tingene og kommer hinanden ved.

Har jeg helt misforstået dit projekt?

Der findes desuden denne cafe (som du måske allerede har kigget på):

https://hansenfoundationnj.org/enlightened-cafe-2-2/

Bare til inspiration og videre samtale om projektet.

Kærlig hilsen

ABC
Top Svar Citer
#26721 - 17/01/2019 06:56 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4050
P.s.:

Nu er det jo lidt med guder som med fugle, de mest spændende og farverige arter befinder sig under de varmere himmelstrøg, her i norden ka' guder næsten synes kølige, måske lidt oppustede men bestemt ikke historieløse. Man ka’ udmærket ta’ ta’ på ekskursion for at se guder, den ene nordbasse vil synes lidt forskellig fra den anden, for logisk set ér det mest sandsynlige jo, at der for hver troende knytter sig én gud. Sådan var det imidlertid ikke før nogen fandt på at puste en enkelt gud op til bristepunktet med en ny tidsregning, altså afskar befolkninger fra deres kulturhistorie; før da ku’ hver enkelt troende ligefrem ha’ et udvalg af gudearter i brug, alt afhængig af situationen, og sådan var det skam også sydøstligere, hvor Kaos, Gaia, titanere, de glemte og olympiske guder nærmest opdelte verden med en underverden mellem sig og de tobenede, og alt sammen ganske meningsfyldt og yderst forståeligt skabt, og ikke mindst spændende fortalt. Man ka’ ligefrem ta’ på tur med store øjne sammen med Sture Linnér, eller hvis man foretrækker, med Leo Hjørtsø. Der findes et hav af fantastiske fortællinger på området, for som sagt tilbyder litteraturen masser af indsigt i guder, gudinder og heltebasser fra en større kulturhistorie end hvad lige kristendomskundskab har på tilbud.

I barndomsårene dryssede en gl. gartner nærmest historier ud af ærmet, han var ret flink til at fortælle og regnedes blandt os børn for lidt af et bibliotek. Vi elskede sgu’ den mand, når vi i græsset lå med fantasien på armen og bare lyttede mens han under arbejdet listede det ene pragtexemplar efter det andet op af hjernekisten, jeg husker bl.a. denne sjovert, der fik mig til at levere dig dette lille p.s.:

Under dig har du én der bor,
over dig har du én der tror,
i dig har du »livets pæl«,
ryst med numsen, frels din sjæl …

For vi må jo netop (som også ABC sir) tilbage til udgangspunktet for din ”ufortalte historie”, din café og dens pointe. Har du fx tænk på hvad den ska’ hedde, at gi den et navn? Jeg har her et forslag, så at sige grebet ud af luften fra det ”højere himmellag”, der måske ligefrem matcher intentionen, hva’ med: Café din sjæls frelse? ;)

mvh & god dag..
Simon


Redigeret af Simon (17/01/2019 07:31)
Top Svar Citer
annonce
Side 3 af 3 < 1 2 3


Seneste indlæg
Mellemrummet
af Simon
17/01/2019 07:16
SAMLING AF MENNESKEHEDEN
af Simon
17/01/2019 06:56
Krishna Murti
af Arne Thomsen
16/01/2019 12:13
Rizq af Allah og Zakat
af Simon
15/01/2019 13:27
De fleste misforståelser om islam
af Simon
12/01/2019 22:58
Nyheder fra DR
Populært spil skuffer fans: 'Jeg er ras..
17/01/2019 10:56
Universitet i Lyon ramt af kraftig gasek..
17/01/2019 10:55
Sundhedsreformens økonomi kritiseres: L..
17/01/2019 10:51
BR-navnet overlever: Salling Group købe..
17/01/2019 09:21
Britisk topminister i lækket samtale: P..
17/01/2019 09:11
Nyheder fra Religion.dk
Hvor mange af Danmarks kristne er ikke m..
17/01/2019 07:59
Jim Lyngvild: Jeg håber, skæbnegudinde..
17/01/2019 07:00
I Berlin bygger de synagoge, moske og ki..
16/01/2019 07:00
Jøder laver hashtag om antisemitiske op..
13/01/2019 22:00
Buddhismen er domineret af betydningsful..
10/01/2019 14:00