annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 5338873
Et andet syn 1259639
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1078632
Jesu ord 886492
Spirituel omsorg 816873
Galleri
Blitz your Bliss
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 60 gæster og 10 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#9372 - 25/05/2010 18:00 Og de katolske præster blir stadig afsløret.
Anonym
Uregistreret

Efterhånden er 4 katolske præster i Danmark blevet afsløret i overgreb mod børn i deres varetægt, politisagerne mod dem pågår og bliver helt sikkert ført helt op til doms. Hvis det ikke lykkes for den katolske Biskop af få en kæp i hjulet, han var jo meget kæphøj i starten, der var ingen katolske præster i Dk der kune klandres for pædofili,det viser enten hvor god han var til at lyve eller hvor god han var til dæmpe ofrene så de ikke gik til politiet.
Der er snart så mange præster, biskopper, tidligere narrehattepaver, der er blevet afsløret i den seneste tid, så det ser ud som en hel epidemi, 30% af alle biskopper er taget på fersk gerning o.s.v. Der er fremkommer alle mulige og umulige forklaringer på hvorfor, men et er sikkert, den katolske kirke der har TORDNET mod de homoseksuelle, er den værste bande af børnemisbrugere, gud fader bevares en flok rådne kar, hvorfor kunne de ikke misbruge hinanden istedet for.

Og de tro katolikker køber stadig vokslys og ber til deres afguder, de bliver aldrig klogere.

Og så glemte treram at registrere sig, kan jeg se.

mvh treram
Top Svar Citer
#9373 - 26/05/2010 11:19 Re: Og de katolske præster blir stadig afsløret. [Re: Anonym]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Så tilfældigt en artikkel i en hollandsk avis, at Rotterdams katolske biskop kendte til mange præsters overgreb på børn i deres varetægt, uden at gøre spor ved det, han er så muligvis selv indblandet i det, siden han holdt det for sig selv, nyheden kom i hollandske tv avis og siden er der indkommet over 1100 klager over sexmisbrug af børn, som nu bliver grundigt efterforsket, selv nonner har deltaget i sexmishandlingen af drenge.

Man kan spørge sig selv; får dette aldrig en ende, er den katolske kirke helt af lave, aldrig er så mange børn blevet forulempet af deres kirke, en forulempning der varer deres liv ud, hvilken straf kan man give for sådanne forbrydelser??

Og stadig må jeg sige at vi nok kun har set toppen af isbjerget, vi har ikke hørt meget fra Italien, Spanien, Slovakiet, Østrig, Portugal o.s.v.men det skal nok komme frem i lyset og så kan narrehattepaven godt pakke sammen og slukke alterlysene.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#9467 - 22/06/2010 13:55 Re: Og de katolske præster blir stadig afsløret. [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

"Man kan spørge sig selv; får dette aldrig en ende, er den katolske kirke helt af lave, aldrig er så mange børn blevet forulempet af deres kirke, en forulempning der varer deres liv ud, hvilken straf kan man give for sådanne forbrydelser?".

- Det ville aldrig få en ende, fordi der ingen ende ville være at finde omkr. alle de forhold hvorunder overgreb på fortrinsvis drengebørn skete. Toppen af isbjerget hviler støt på et antal ingen nogensinde vil få kendskab til p.a. en naturlig afgang fra præster og børnene selv.
Når endelig der ér noget at undersøge, da beskyttes præsterne af forældelsesfrister kirken selv gjorde sit til at skabe. Måske det væsentlige for dem der var udsat for disse overgreb, ligger i at få det frem som blev fortiet, få fortalt om de ting de blev udsat for og med den støtte der nu er tilgængelig - og dén er faktisk begrænset til nyhedsmediers til- og fravalg! Men det er trods alt deres liv nu og frem, det drejer sig om, selv om jeg betvivler at irske og italienske præster, ja at kirken selv, vil lide større nød. For som vi ser, stiller den sig bare i solsiden, som om skyggesiden var et personligt problem for fortidens syndere. Årsagen (den fatale måde seksualitet må udtrykke sig på under så uværdige leveforhold) rører kirken ikke ved. På denne facon vil kirken, repræsenteret ved de nuværende præster, m.a.o. bare fremstille sig som fortalere i bedste sendetid og for en kirke de vil påstå har udviklet sig til noget bedre - og til trods for ingen forandringer overhovedet. Og på den måde vil ubehaget jo anskues som fortidens dunkle historier, og opsluges at det fokus nutidens præster overflytter på sig selv som de rene ærkeengle, ja i det mindste i de troendes egne øjne. De vil simpelthen hæve deres ikoner til skyerne - og bestemt ikke arten af skyer Aristofanes tænkte på! Så det er vel nærmest som om kritik og dårlig omtale som altid før bare drukner i den katolske kirkes eget cirkus af pomp og pragt.

I sidste ende, udviser kirken vel ofrene og deres fam. lidt økonomisk kompensation, der så tilbagebetaler opmærksomheden med den tilgivelse kirken jo selv udlodder som troskabsløfter. Vi må jo tænke på, at disse ofre i de fleste tilfælde er de troende selv, og hvor selvsynet ville drukne i fortvivlelse over et perforeret livssyn. Jeg tror de vil tolke deres lidelser ind i troen selv, og endda bruge kirken selv som redskab, for det er hvad kirken lægger op til - sådan synes det i hvert fald mig.

mvh & gode sommerferieønsker
Simon


Redigeret af Simon (22/06/2010 14:00)
Top Svar Citer
#9468 - 22/06/2010 19:55 Re: Og de katolske præster blir stadig afsløret. [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Simon.

"I den sidste ende, udviser kirken vel ofrene og deres fam. lidt økonomisk kompensation, der så tilbagebetaler opmærksomheden med den tilgivelse kirken jo selv udlodder som troskabsløfter."

Jo det er ihverfald rigtigt mange penge der er betalt ud, men når, man så tænker at alene i USA regner man med at mindst 100.000 er blevet voldtaget af kirkens "kærlige" fædre, er det helt uhyrligt og ikke mindst fordi pengene er jo kommet fra bl.a.de voldtagnes familier. Derudover ser det ud til at mange familier synes det var ærefuldt at deres børn blev voldtagne af deres præst, hvor lavt kan man synke i katolismens navn.

Tilsyneladende slipper paven godt afsted med hans søforklaringer, han burde været stillet for en international domstol incl. hans voldskumpaner, men ingen tør vel nærme sig paven med et anklageskrift, han er jo guds omvandrende nar sorry vikar.

God sommerferie til dig også,når sommeren nu engang viser sig.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#9473 - 23/06/2010 14:20 Re: Og de katolske præster blir stadig afsløret. [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

Det er rigtig mange penge, ja, men det er heller ikke penge Vatikanstaten mangler, mere god etik, når det drejer sig om at opfylde forventninger vi almindeligvis stiller hinanden i nutiden. Og nej, man rokker ikke sådan stolen under et statsoverhoved som paven, dertil støtter for mange op, og det var netop dét. Forandringer vil nok ske med meget små skridt, og gør jo det jo også, når det drejer sig om så gamle institutioner.
Det er jo en forunderlig historie der ligger bag, og når det drejer sig om reformer, betragter kardinalerne reformbevægelser som "åndelige felttog", hvor hellige principper trues og er i fare for at blive krænket. Så dér støttes der hovedsagligt blandt kardinalerne op om selve principperne hvorpå pavestolen hviler - og det skal krænkede kordrenge skam ikke komme og rokke ved. Så de stålfaste principper man forfægter, og som ligger udover det menneskelige (eksempelvis vores seksualitet), indbyder akkurat til iscenesættelsen af sig selv som myndigheder udover det menneskelige, ja udover demokratiske love. Man tror fuldt og fast, at den myndighed man tildeler sig selv ved troen alene, i al væsentlighed ligger udover de love omkringværende demokrati måtte forfægte, og forventer skam en naturlig respekt omkring dette selvsyn som øverste myndighed - og naturligvis også når det gælder undersøge og udlevere materiale der kunne belaste forskellige præster og dermed Vatikanet. I Danmark og andre lande er det lidt anderledes, vi har ikke på samme måde en "stat i staten", men ramler unægtelig ind i samme problem. Kordrenge rangerer åbenbart ikke højt i dette troshieraki, og må nøjes med en oblat og lidt lommepenge for de fortrædelser der overgik dem.

Vi ser samme paradox omkring præventionsmidler, når det gælder Vatikanstatens etik. Man anerkender at kønssygdomme sker p.a. manglende brug af prævention i (ikke kun) meget fattige geografier hvor man udøver sine trosbekendelser, men ikke, at mennesker derfor må bruge præventionsmidler. Derimod bedyrer man, at de hellige principper skulle være vejen frem, altså: dyrk kun sex med den m/k netop vi som institution har anerkendt, som din livsledsager, ingen andre - og så er den potte ude! Samme argument gælder også for mennesker der slet ikke er katolikker. Kort og godt, er det altså ikke sygdomme det drejer sig om at forebygge med rationelle værktøjer, men derimod, at de hellige principper pludselig forsvinder og den katolske institution pludselig skulle stå og mangle medlemmer.

Samme form for etik var udpræget under anden verdenskrig, hvor jøderne i bund og grund bare havde valgt den helt forkerte religion - havde de nu været katolikker, jamen...hvem havde så forfulgt dem?

Nå, man kunne snakke sig hæs om Vatikanstaten, dette besynderlige monstrum som så mange mennesker understøtter rundt om i verden, men de store forandringer vil næppe ske i vores levetid - derfor kan vi jo godt presse på, og gør det jo også!

Solen her i Kbh. viser sig med små mellemrum, og det blæser støt på en måde der ikke rigtig minder om sommerferie. Det kommer nok.

Mvh
Simon


Redigeret af Simon (23/06/2010 14:31)
Top Svar Citer
Array
Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >


Seneste indlæg
Lyset - et forum for spirituelle mennesker...
af Arne Thomsen
22/09/2020 18:48
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af somo
22/09/2020 07:58
Omskæring af drengebørn i Danmark.
af Gerth
18/09/2020 03:58
Samtaler omkring bålet...
af ABC
12/09/2020 09:59
Lyset - et forum for spirituelle mennesker
af ABC
10/09/2020 13:05
Nyheder fra DR
September holder sig lun, men skifter ka..
23/09/2020 10:38
Russisk oppositionsleder er udskrevet ef..
23/09/2020 10:05
Rapport: Boligpriserne vil stige trods c..
23/09/2020 09:54
Dansk overlæge: Corona-immunitet hænge..
23/09/2020 08:40
Er du 'pervers' nok til at se den? Ny Ne..
23/09/2020 05:40
Nyheder fra Religion.dk
Efter Rosh Hashanah beder jøder medmenn..
22/09/2020 06:00
“Det var som om, jeg var død”: Budd..
21/09/2020 06:29
Trods coronarestriktioner: Det jødiske ..
17/09/2020 06:12
Velkommen til år 5781: En forklaring af..
16/09/2020 05:50
Er vi alle niqabier?
15/09/2020 06:20