annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 5564341
Et andet syn 1275403
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1107229
Jesu ord 900772
Spirituel omsorg 824517
Galleri
Rødhus december
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 68 gæster og 26 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 4 1 2 3 4 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#8350 - 07/12/2009 20:24 Ramakrishna
Michael Offline
bor her
Registeret: 23/06/2008
Indlæg: 1142
Ramakrishna var en yogi som levede i slutningen af 1800'tallet.

Han havde sør'me også en discipel.

En dag da de havde slået lejr og de ville brygge noget the opdagede de at de ikke havde noget at koge vand i.

Ramakrishna sendte sin discipel ind til den nærmeste by for at købe en keddel.

Disciplen kom tilbage med en keddel, som han havde sparet på ved at købe den for en billig penge og de prøvede at koge vand på den. Men vandet løb ud fordi der var hul i kedlen.

Ramakrishna kiggede på sin discipel og sagde:''Fordi du tjener Gud behøver du ikke at være et fjols.'' smiler
Top Svar Citer
#8361 - 08/12/2009 11:10 Re: Ramakrishna [Re: Michael]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Jeg er enig med Ramakrishna, det er kun fjolser der tjener gud, ikke med hul i kedlen men i hovedet.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#8363 - 08/12/2009 11:55 Re: Ramakrishna [Re: treram]
Hanskrist Online   content
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2016
Sted: Nørresundby
Det ender med at du bliver troende Treram,,,

for du har fat i det væsentligste omkring det med Gud og mennesket.

For det har at gøre med hul i hovedet. Tror man på Gud da tror man ikke på at mennesket er et lukket og færdigt system, men man tror på at mennesket er åben og skør (er et skørt kar). Her er Barth vigtig med hans vægtlæggen på åbenbaringsteologi.

Den kristne tro med rod i Paulus og da i særdeleshed siden Kant, drejer sig om at forstå at mennesket ud over at være et endeligt væsen også er skør og åben (har hul i hovedet som vi siger) og at det derfor deltager i frihed og skabelse, altså er et spirituelt/åndeligt væsen. Ånd og Frihed er siden Paulus blevet uløseligt forbundet og efter Kant er kategorien Frihed og menneskets historiskhed (skabende evner for at forandre samfund og sig selv) de kategorier spørgsmålet om Gud behandles under.

At være troende i kristen Paulinsk forstand er netop at opfatte mennesket som et åbent væsen med hul i hovedet, således at friheden og ånden fra Gud kan gøre sig gældende i vores liv. Begivenheden Kristus er at vi har hele guddomsfylden i kød og blod.

I mennesket er intet blot biologisk eller blot åndeligt. Nej hver eneste celle i menneskets krop participerer i menneskets frihed og åndelighed (Tillich). Altså hele guddomsfylden i kød og blod i Kristus; Kristus, sand Gud og sandt menneske. Vi kan også sige at Friheden og Ånden, udtrykker det eksistentielle moment i mødet mellem Gud og mennesket; i Kristusbegivenheden:

Gud har i sin evige nådesudvælgelse, som er åbenbaret i Jesus Kristus, inklusivt for alle (gældende for alle), bragt det sande, det trofaste, det radikalt frie menneske på bane. Guds evige valg har her fundet sit analoge menneskelige modbillede i verden – og disse to er ét. Som indeholdt, udvalgt i ham, genfinder det enkelte menneske sig selv – her frisættes menneskets menneskelighed med baggrund i Guds evige valg. (siger Karl Barth, teologiens Einstein).
Endnu én af Pauls genistreger hvor han uløseligt kæder Friheden sammen med Kristus, sammen med Ånden. Så igen er Paulus først med hvad der gør os frie, det er Kristus der gør os virkelig frie, og den gode elev Johannes kan selvfølgelig sin Paulus. Vi må tænke på Galaterbrevet og følgende udødelige kreative stjerneskud fra Paulus:

Hver gang én vender om til Herren, tages sløret bort” »Herren« er Ånden, og hvor Herrens ånd er, dér er der frihed. Og alle vi, som med utilsløret ansigt i et spejl skuer Herrens herlighed, forvandles efter det billede, vi skuer, fra herlighed til herlighed, sådan som det sker ved den Herre, som Ånden er. 2 Kor 3, 16 – 18.Derfor siger den protestantiske vest-kirke også nej til Arne Thomsens Gudsbegreb, fordi det svækker mennesket og opløser mennesket i en guddommeliggørelse, eller binder mennesket til en sublim og fjern Gud, så mennesket ikke kan mærke sig selv og blive sig selv bevidst og tydeligt. Arne Thomsens Gudsbegreb slører mennesket ved at køre Gud ud i noget udifferentieret noget, Gud bliver en sublim og diffus størrelse som ikke ka bide skeer med de faktiske livsvilkår og som sløver mennesket eller gør mennesket verdensfjern. Den protestantiske eller reformerte vest-kirke taler ikke om den sublime og usårlige Gud som Arne Thomsen har forelsket sig i.

Det er nu ikke den usårlige, abstrakte Gud, der tales om. Men der tales om, at den Gud, som frit og af kærlighed lader sig såre, og som selv er virkelig i dette sammenfald af tid og evighed, ikke kan være fremmed for noget menneskes sår. Barth. Disse forhold her kalder Arne Thomsen og islam eller muslimerne for vulgære, man vil ikke anerkende at i Kristus har vi hele guddomsfylden i kød og blod. Man nægter at opgive den Platonske idealisme, dette opadsnop, og man søger derfor Gud i det ubestemte og udifferentierede noget. Hinsides både det ene og det andet, hinsides både ord og forståelse. Dette er måske nok sublimt, men det er forræderi imod jorden og imod Jesu engagement, libidoengagement, forræderi imod Gud i Jesus; og derfor er det ikke kristendom og ej heller hvad der menes med Gud Fader som Jesus bruger dette ord, eller denne betegnelse.Gud er derimod i den protestantiske vest-kirke i det singulære og Kristus er det mest konkrete menneskelig udtryk, altså konkretionernes konkrethed for manifest genuint menneskeligt udtryk og væren til. Karismatisk betyder det at mennesket får sit udtryk gennem Kristus, altså ved at udtrykke sig selv i Frihed (altså ånd) og i et spontant kreativt virke. Dette er vest-menneskets stolte og frie skabende karakter, sådan som vest-mennesket er blevet iklædt Kristus af Paulus. Derfor er det den Paulinske kristendom der skaber samfund og mennesker i forandring, som vi ser i vesten. Selv de religiøse i østen begynder at indrømme at de ikke har denne dimension med sig, at de mangler denne politiske historiske dimension, hvor menneskets guddommelighed bestemmes under kategorien frihed. Spontanitet og frihed står for Paulus og Kant over nødvendighed og lov og natur eller naturlighed.

Mennesket er ikke kun natur, men naturen er en del af mennesket. Mennesket har natur, men er ikke natur. Og kan ikke bestemmes under kategorien natur, men for at forstå mennesket må vi kigge på kategorierne Frihed og skabelse, altså menneskets historiskhed og politiske handlefrihed eller mulighed. Det er Luther og Kant der genaktualiserer Paulus og vi ved alle hvordan det eksploderer i USA og Frankrig og senere med Hegel og Marx. Men vi ved også at det blev flugten fra Friheden og fra Kristus (i sovjet og nazi tyskland fx).

så nu fik jeg da vist skrevet et indlæg du forstod Treram

mange kærlige hilsner Hanskrist.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#8364 - 08/12/2009 12:07 Re: Ramakrishna [Re: Hanskrist]
ALH Offline
bor her
Registeret: 31/03/2008
Indlæg: 613
"så nu fik jeg da vist skrevet et indlæg du forstod Treram"

- Og Anne, Quinden i løbet, har læst det og mener, at det er på tide at give dig en velfortjent ros for et sobert og teologisk relevant samt nødvendigt indlæg!

Jeg kom til at tænke på ham, der flittigt sidder bag mig og skriver speciale, som en gang blev drillet lidt med, at han havde hul i strømpen. Kæk, som han er, sagde han promte: Det er for at Helligånden kan komme ind (eller var det ud..?).

Det er så godt i den anden ende end hullet i hovedet, hul for neden og hul for oven hænger måske sammen blinker

Mvh
Anne
_________________________
"Med vor blotte holdning til hinanden er vi med til at give hinandens verden skikkelse". (Løgstrup)
Top Svar Citer
#8365 - 08/12/2009 12:59 Re: Ramakrishna [Re: ALH]
Hanskrist Online   content
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2016
Sted: Nørresundby
ja mennesket er ikke nogen tomat

mennesket er til i åbenhed, og participerer/deltager i ikke så lidt

og

indflydelse

er det vi lever af og det der nærer vore tanker og opbygger os og fylder os med energi

så hul i hjertet og hul i hovedet er godt for indflydelsen

indflydelsen, indflydelsen på vores liv, er vigtigere end tilbedelsen af en fjern og fremmed gud,

for vi har denne indflydelse i Kristus, i kød og blod på os, hvor ellers?
for mennesket har brug for al den styrke og indflydelse det ka få, og det er selvfølgelig en indflydelse der ikke løber udenom ord tanker og forstanden. Paulus nægter at indflydelsen løber udenom forstanden. Ja han påstår endda at indflydelsen kan være tanker og ideer fra Gud der direkte kan tilflyde os (inspiration der oplyser og vækker vores forstand). Paulus er ikke uden grund blevet kaldt for Tænkningens Skytshelgen, for ingen har værnet mere om tænkningen (den frie tænkning) og forstanden eller forstandighed end han har.

Det har altid været mig en gåde at det med Gud ikke måtte ramme hjernen ude i front. Hvorfor skulle indflydelsen eller inkarnationen ikke gøre os klogere som mennesker, ja det har jeg aldrig forstået.

Derfor står jeg af overfor østen og jmp der prædiker at det hele foregår udenom forstanden. Pascal siger at man godt kan forestille sig et menneske uden hoved, men at forestille sig et menneske uden tanker er en umulighed. En anden franskmand siger: "Cogito ergo sum" "jeg tænker derfor er jeg" og hvor har de ret, det er netop hvad der kendetegner mennesket, det er menneskets kendetegn. Så hvis noget rammer mennesket, ryster mennesket, så rammer og ryster det også menneskets tænkning. Hvis noget har indflydelse på mennesket, så har det også indflydelse på menneskets tænkning. Alt andet er under niveau og er tegn på deci-mens (demens) og sentimens (sentimentalitet). Om noget det gælder om at få neocortex integreret i de subcorticaler områder. Neocortex tørster efter at blive en del af indflydelsen og få medindflydelse på forløbet. Det er jo ikke for sjovt at Ordet indleder bibelen og afslutter bibelen. Sproglighed, ord og begreber er af største betydning.

mange kærlige hilsner Hanskrist.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 4 1 2 3 4 >


Seneste indlæg
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af somo
20/10/2020 13:11
Lyset - et forum for spirituelle mennesker...
af Gerth
20/10/2020 06:50
Vi læser det Nye Testamente
af Hanskrist
12/10/2020 15:13
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
04/10/2020 19:31
OPLYSTHED ( ny version )
af Gerth
23/09/2020 22:15
Nyheder fra DR
Google bliver sagsøgt for monopolstatus
20/10/2020 15:52
Politiet: Peter Madsen truede sig ud med..
20/10/2020 15:40
Politiinspektør: Peter Madsen bar et me..
20/10/2020 15:39
Ingen tog kører gennem Nørreport efter..
20/10/2020 15:32
Bagmand bag formodet milliardsvindel:..
20/10/2020 15:10
Nyheder fra Religion.dk
Hvad kan buddhismen lære os om ro?
19/10/2020 06:36
Ritualers sociale betydning er omskærin..
14/10/2020 06:00
Forsker: Konspirationsteorier og religio..
13/10/2020 06:00
I år blev konfirmanderne voksne 
12/10/2020 06:30
Paven fordømmer neoliberalisme og “ha..
07/10/2020 06:33