annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15648006
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379315
Et andet syn 1988792
Jesu ord 1521942
Åndelig Føde 1510991
Galleri
Lazarus' opvækkelse
Hvem er online?
2 registrerede ABC, Arne Thomsen 222 gæster og 30 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#7162 - 18/06/2009 11:51 Tilfældet gud.
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Gud og logik er to ting der ikke hører sammen, lige meget hvormeget de troende mener at tilfældet gud, er noget der er virkeligt.

De troende har ingen logisk tænkning, men er bundet af en årelang påvirkning udi det "åndede", der igen bunder i at, da vore forfædre dukkede ud af "mørket" og begyndte at tænke selvstændigt, af en eller anden mystisk grund, mente at deres eksistens beroedede på at et eller andet stort og uhyggeligt måtte have skabt dem.

I begyndelsen var det nok ikke lige en gud man tænkte på, men nogle mystiske væsener, der boede i en sten, et bjerg o.s.v.der indgydede dem en underlig respekt.

Dette udartede sig til mange forskellige former for ting, man betragtede som havende magt over dem.

Man tilbad/tilbeder disse ting skikkelser, der varierede alt efter hvor i verden man befandt sig, her i Danmark var det solguden, Odin og Thor man tilbad, solen var/er faktisk det objekt der var på topti listen i mange år.

I mellemøsten mente man at være i besiddelse af et endnu bedre objekt-en gud, en gud der var skyld i at vi og universet eksisterede, idet denne rare uhyggelige gud helt alene havde skabt dette enorme uendelige univers, inclusive sandkornet jorden, som han tog sig specielt af, hans hjertensbarn, hvor han kendte enhver og kunne tage sig af alle uden hensyn til nogetsomhelst.

Dette udviklede sig til en TRO, der skulle styre verden i mange år, under forskellige former for pave/ præstestyrer, der bestemte, efter udtalelser fra deres master-guden, hvad man måtte og ikke måtte og især ikke måtte, til stor skade for samfundene.

Denne gud er blevet tillagt mange udtalelser og handlinger, som enhver logisk tænkende ved er løgn, som er blevet "nedfældet" i hellige skrifter af science fiction forfattere, bl.a. hvordan han skabte jorden-mennesket-himlen o.s.v. dette købte mennesket, dog med enkelte undtagelser, uden at tænke på om det nu kunne være rigtigt, hvilket man så ikke kan udlægge som logisk tænkning, tværtimod en meget ulogisk tankegang, som vel grundede i at mennesket var knapt så intelligent på dette tidspunkt, som nogle er nu og naturvidenskaben var endnu på babystadiet.

Der er/har været omkring 5000 gudeformer som det uintelligente menneske har og stadig dyrker.

At mennesket stadigt dyrker guder må bero på en manglende intelligens, idet naturvidenskaben efterhånden har skudt alle "the holy book" biblens ammestue historier i sænk.

I vore dage kan man tillade sig at dette, mens tidligere forskere der fremkom med beviser på biblens løgnehistorier, enten blev fængslet/myrdet eller tvungne til at dementere deres udtalelser.

I tilfældet -gud bliver tilsyneladende fornuftige mennesker, "tvungne" til at mene at de tror på en gud, en ulogisk tankegang, som udviser at i tilfældet-gud, udviser menneskets hjerne nedsat intelligens og tror på hvadsomhelst.

Dette begrundes ofte i henvisning til ældgamle historier som jordens skabelse, universets alder, Moses love, Moses adskillelse af havene så man kunne gå tørskoet over, den brændende tjørnebusk o.s.v.historierne er mange og alle det bare opspind, selvom såkaldte "lærde" kendte mænd er kommet og kommer med stadig nye fortolkninger, ja opspind for den logisk tænkende, men ikke for den troende.

Nu vil jeg ikke sige meget om gudens "søn" Jesus, andet end større plattenslager end ham og Muhammad har verden ikke set magen til.

Alligevel begiver folk sig troligt hen i "guds" hus og falder på knæ for disse sagnfigurer, som en flok umælende får, håbende på at knæfaldet skal forbedre deres liv, foran de tåber der ikke forstår en pind af det hele og kun har hån tilovers for de "kvikke" troende.

Jo tilfældet gud er en svær mental sygdom, der desværre er svær at kurere.





Redigeret af treram (18/06/2009 11:55)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#7163 - 18/06/2009 13:00 Re: Tilfældet tilfældet.. [Re: treram]
Onceinalifetime Offline
godt igang
Registeret: 05/08/2008
Indlæg: 57
Sted: Guds grønne Jord - denne juve...
Citat:
At mennesket stadigt dyrker guder må bero på en manglende intelligens, idet naturvidenskaben efterhånden har skudt alle "the holy book" biblens ammestue historier i sænk.

Måske Treram kan berige os alle med, hvilken 'naturvidenskab' eller hvilke naturvidenskabsfolk det ér, som der har skudt alle "biblens ammestue historier" i sænk? Mig bekendt findes der ikke én eneste videnskabsmand/kvinde på guds grønne Jord, der ved noget om hvordan alting begyndte?

Mange som påstår, at de ved noget desangående, og som måske ovenikøbet kalder sig videnskabsfolk, de kommer tit og ofte med nogle vage og tågede forestillinger om, at Alting (alt stof i universet), er kommet helt af sig selv, spontant, tilfældigt og tilsyneladende ud af den blå luft.

Vældigt overbevisende?! ;)
_________________________
" Ingenting kommer af ingenting – undtagen lommeuld og ateisters bortforklaringer."

Top Svar Citer
#7164 - 18/06/2009 15:18 Re: Tilfældet tilfældet.. [Re: Onceinalifetime]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Onceinalifetime.

Det ville være mindst lige så vældigt overbevisende, hvis en gud, der befinder/befandt sig hvor?, andet end i de uintelligentes hjerner, skulle afstedkomme et univers med vort lille sandkorn som sit hjertebarn.

Og hvorfra skulle denne gud så komme?, er han selvskabt og hvorfra fik han materialet til at skabe hele universet?.

Hvad siger du til at jorden er 6000 år gammel?, at guden skabte Adam ved at puste liv en bunke lerstøv, der endnu ikke fandtes før efter mill.års hærgen af vind og vejr på den store nyfødte jord, der var glødende i mange mill. før der kom vand på kloden.
Hvad siger du til at jorden var flad?, hvad siger du til at jorden var/er verdens midtpunkt?, hvad siger du til Dinosauerene levede for indtil 65 mill. år siden taget i betragtning at nogle troende mener jorden er 6000 år gammel?? og sådan kunne jeg blive ved med at diske op med usandsynlige ammestuehistorier.

Alt sammen noget at videnskaben har bevist for længe siden, men som de troende ubehjælpeligt hager sig til, forblændet af noget de ikke kan forklare eller bevise en meter af.


_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#7166 - 18/06/2009 16:49 Re: Tilfældet tilfældet.. [Re: treram]
Onceinalifetime Offline
godt igang
Registeret: 05/08/2008
Indlæg: 57
Sted: Guds grønne Jord - denne juve...
Citat:
Det ville være mindst lige så vældigt overbevisende, hvis en gud, der befinder/befandt sig hvor?, andet end i de uintelligentes hjerner, skulle afstedkomme et univers med vort lille sandkorn som sit hjertebarn.

Hej treram!

Han befinder sig her:

1.Timotheus 6:16:..han, den eneste, som har udødelighed og bor i et utilgængeligt lys, og som intet menneske har set eller kan se. Ham være ære og evig magt! Amen.

Hvis du nu spørger mig; hvor er dét så henne? Så er mit svar: Det er i en dimension udenfor menneskelig rækkevidde, og udenfor menneskelig forståelse, en dimension som er uafhængig af tid, rum og sted. Gud er kort sagt, langt større end universet, og da han er Skaberen af alt dette, så er han naturligvis også uafhængig af det. Gud er stor - meget større end du tror.

Citat:

Og hvorfra skulle denne gud så komme?, er han selvskabt og hvorfra fik han materialet til at skabe hele universet?.


Nogle videnskabsfolk tror på at universet har en begyndelse eller en start, i det såkaldte: "Big Bang", andre tror at der var andre 'faser' eller andre 'tilstande', før universets skabelse eller tilblivelse. (I virkeligheden blot en cirkelargumentation, hvor man blot - så at sige - skubber svarene omkring universets opståen, tilbage og tilbage i..ingenting)? Nogle tror også, at universet har bestået altid, så hvorfor i alverden skulle Gud ikke kunne være det?

Det korte af det lange, er, at videnskaben - til trods for, at den har gjort væsentlige fremskridt på mange måder og områder - ikke er i stand til, at kunne forklare universets opståen. Man kan i videnskabelige publikationer og i artikler, læse ting som:

"Men hvordan denne præcise balance opstod er et af de usandsynlige ting, der gør universet så spændende. Og så selvfølgelig det helt store spørgsmål. Hvad skabte universet?"
Og/eller: "Ingen ved, hvordan livet opstod på Jorden"?

Nej, jeg tror ikke på at Jorden er flad, og jeg tror heller ikke at Jorden er 6.000 år gammel. Hvem siger det?

Mvh. Onceinalifetime









Redigeret af Onceinalifetime (18/06/2009 16:50)
_________________________
" Ingenting kommer af ingenting – undtagen lommeuld og ateisters bortforklaringer."

Top Svar Citer
#7167 - 18/06/2009 19:37 Re: Tilfældet tilfældet.. [Re: Onceinalifetime]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
hej Onceinalifetime.

Så ser vi atter en henvisning til de gamle usandsynlige røverhistorier-han befinder sig her??? Et sted ingen ved og udenfor menneskelig forståelse, i en dimension udenfor menneskelig rækkevidde, ok så forstår jeg bedre at der ingen feedback er på de troendes bønner. Det er bare noget de tror ha ha.

Det er da glædeligt at du bifalder at videnskaben gør fremskridt i at bevise hvordan bl.a.hvordan livets skabelse er gået til, men da videnskaben endnu ikke er i stand til at løse universets gåde, med hensyn til hvordan det er opstået, hælder de troende stadig til at en usynlig ånd frit svævende et sted, muligvis udenfor dette univers?? har skabt det hele ud af intet.

Hvad angår livets opståen på jorden er man ikke længere i tvivl om hvordan dette er sket og det er ihvertfald ikke skabt af en gud, hvilket videnskaben er helt sikker på.

Nu sagde jeg ikke, at du, troede at jorden var flad og 6000 år gammel, men det siger den gamle røverhistoriebog biblen og mange troende mener dette er rigtigt, hvilket videnskaben og alm. logik har bevist ikke er rigtigt.

Jeg var ikke klar over at du ikke kendte biblens røverhistorier, du lyder ellers som een der er troende.


_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >


Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Tikka
18/04/2024 15:58
Til papirkurven?
af Arne Thomsen
18/04/2024 13:00
Er der noget nyt under solen...
af ABC
17/04/2024 15:12
Eid-Al-Fitr
af somo
16/04/2024 18:49
Ramadan-måneden
af somo
16/04/2024 18:47
Nyheder fra DR
Politiet forlænger opholdsforbud
18/04/2024 15:40
Teenager fængslet i drabssag i bandemil..
18/04/2024 14:58
Børsens brand får Herregårdsmuseet mi..
18/04/2024 14:43
11 nye uddannelser er blevet godkendt: F..
18/04/2024 14:38
Mand fængslet, efter 38-årig blev stuk..
18/04/2024 13:58
Nyheder fra Religion.dk