annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6721431
Et andet syn 1402831
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1345944
Jesu ord 1009866
Spirituel omsorg 876478
Galleri
Fra bjørnens familiealbum.
Hvem er online?
1 registreret Hanskrist 93 gæster og 20 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 3 1 2 3 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#6543 - 29/01/2009 11:14 VERDENSBORGER - LOKALBORGER
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5803
Sted: Sydsjælland
Er jeg først og fremmest et menneske, der bor på denne klode, eller er jeg en lokalborger, der siger "bliv væk fra vort kvarter" til "de fremmede"?
Er jeg først og fremmest en dansker, der bor i Danmark - eller måske en europæer, der bor i Europa?

Hvad svaret er, baserer sig nok mere på følelser end på fornuft - og mon ikke det samme gælder i spørgsmålet, om man er religiøs, agnostiker eller ateist.

Men hvilken mentalitet, man nu "bekender sig til", har jo ganske kolossale konsekvenser.
Bliver det janteloven, grundloven, EU-traktater eller FN-konventioner, Moseloven, Sharia eller andet, der får lov at dominere, når vi tager stilling til klodens menneskers forskellige civilisationer, kulturer, religioner (og ikke-religioner), idéer og aktiviteter?

Oprindeligt levede vi vel alle i stammesamfund, mens det internationale og globale perspektiv vel først for alvor fik "ben at gå på" med kommunikationens alt overvældende teknologiske udvikling, som jo har ført til, at vi nu kan sidde hjemme i vores stue og se og høre næsten alt, hvad der foregår rundt om på kloden.

I de faste jantelovsprægede stammesamfund er der jo ikke megen "slinger i valsen", mens det brogede globale billede kan forekomme forvirrende, kan bringe tvivl om, hvad der egentlig føles rigtigt og forkert.

Det vel så her, vi møder den store udfordring: På én gang at kunne udvikle - og stå sikkert - på egne meninger, idéer og holdninger - og samtidig at kunne være åben - og villig til at lade sig inspirere - af andres måder at leve og at opfatte på.

Vi har jo alt, hvad der er nødvendigt for at kunne slå hinanden ihjel, men vi er ret fattige på klarhed og dybde i vores evne til at opleve egne og andres måder at eksistere på - og det uanset en informationsteknologi, som muliggør dette - også her i dette forum smiler

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (29/01/2009 11:15)
Top Svar Citer
#6545 - 30/01/2009 08:36 Re: VERDENSBORGER - LOKALBORGER [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne verdensborger??

Jeg er spændt om du kommer med et svar på om hvad du selv anser dig for; verdensborger eller lokalborger (nationalist).

Om der i det hele taget findes ægte verdensborgere, der går ind for alt, tror jeg næppe, man er nødt til at vælge hvad man går ind for og så kan man ikke være en ægte verdensborger.

Vil du gå ind for sharia lovgivning istedet for vor danske lovgivning, vil du lade alle og enhver få ukontrolleret adgang til vort lille land, vil du lade religionerne bestemme lovgivningen i det hele taget, det kunne blive et kønt virvar, hvis alle religioner skulle høres.

Det er umuligt at stille alle tilfredse i denne verden må vi indse og hvem vi så i første række skal stille tilfreds må være op til den enkelte "lokalborger".

Eller har du en anden løsning??

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#6547 - 30/01/2009 13:05 Re: VERDENSBORGER - LOKALBORGER [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5803
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Ja, for mig er der ingen tvivl.
Jeg vil være verdensborger.

Men jeg mener ikke det indebærer dét, du skriver: at man så skal "gå ind for" alverdens menneskelige foreteelser.

For mig er der stor forskel på at anerkende og at respektere andre menneskers måde at opfatte tilværelsen på, og samtidig dermed (som jeg skrev) at søge større dybde og klarhed i egen livsopfattelse - og så det, du skriver: at man som verdensborger skulle "gå ind for" andres idéer og visioner.

Det at kunne se fordomsfrit på andres måde at leve på, det kræver, mener jeg, at man selv står solidt på sit eget fundament, for ellers tror jeg ikke, man kan have psykisk "overskud" til at se uhildet på andres livsstil.

Tag nu f.eks. ateister og religiøse.
De fleste religiøse er betaget af visionen om en (vel mere eller mindre primitiv) Gud til hvem, de retter deres bønner, mens ateisten vel alene støtter sig til naturlovene (så vidt vi kender dem) samt håbet om et gunstigt udfald af "tilfældighedernes spil" (korriger mig, hvis du er uenig angående ateismen her).

Set fra mit standpunkt, som er idéen om verdens sande væren og den mulige sandhed bag denne væren (dårligt udtrykt, men kan ikke bedre) kan jeg da udmærket anerkende og respektere, at ateisten ikke spilder kræfter på bønner, men i stedet gør hvad han/hun kan ved hjælp af fornuften og så i øvrigt alene derudover har håbet om et heldigt udfald af tilfældighedernes spil.
Men jeg kan da lige så vel respektere og anerkende, at andre mennesker lever med forestillingen om en eller anden guddommelig magt, som de beder til.

Hvis derfor nogle vender sig mod deres Gud, andre håber på held, nogle går ind for, hvad de mener er en guddommelig lov, og andre går ind for frihed, lighed og demokrati, og atter andre måske går ind for meritokrati i forskellige varianter, så vil jeg da fuldt ud anerkende og respektere det - samtidig med at jeg står fast på, og værner om, retten til mine egne idéer.

Det betyder for mig - her i Danmark - at muslimer gerne må gå med tørklæder, jøder med kalotter, katolske nonner med deres hovedbeklædning, nudister splitternøgne, og at muslimer gene må bygge moskeer, at de kristne må have kirke (uden statens indblanding), ateister synlige samlingssteder osv.
Det betyder også, at jeg kan opleve glæde i en ortodoks kristen gudstjeneste, hvor Helligåndens nærvær fornemmes, i en "klassisk" dansk gudstjeneste, i et religionsfrit konstruktivt politisk møde osv.

Og det betyder også, at jeg bekymrer mig om, at vi mennesker slider på denne klode ca. en tredjedel mere, end den kan holde til - og hvor vi i Danmark er nogle af de værste.

Og selvfølgelig betyder det også, at jeg bekymrer mig om de milliarder af mennesker, der helt unødvendigt lever i dyb og fortvivlende nød.

Endelig betyder det jo også, at jeg enerkender og respekterer de moderne "stammefolk" - "bliv væk fra vort kvarter" - så længe de ikke pådutter andre dén holdning.

Det er så nogenlunde dén form for at være verdensborger, jeg synes, det er værd at stræbe efter.

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (30/01/2009 13:06)
Top Svar Citer
#6548 - 31/01/2009 17:53 Re: VERDENSBORGER - LOKALBORGER [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.

Du vil gerne være verdensborger og har gjordt dig dine overvejelser om hvordan du skal forholde dig til dine medmennesker, for at kunne blive betragtet som verdensborger.

Jeg har altid ment at jeg var en form for verdensborger, men kan godt se at i dine øjne er jeg nok ikke dette.

For mig er religionerne ikke med i billedet på at påvise et verdensborgerskab, idet jeg mener at religionerne er noget skab.

Du vil tillade muslimer deres religiøse særheder, ligesom jøder, katolikker, protestanter m.fl. Men så vil du jo også tillade muslimene at få gennemført deres sharia lovgivning og bl.a.tillade at de lader deres pigebørn blive kønsskamferet.

Jeg kan ikke se hvordan man kan have flere love, gældende efter hvilken religion man tilhører, lever man i et ikke udpræget muslimsk, jødisk,katolsk land, må man indordne sig under de love der der er gældende og så ryger verdensborgerskabet sig en tur.

Jeg kan ikke fordomsfrit se på hvordan nogle religioner teer sig, som tidligere fortalt var jeg engang nær blevet lynchet af en samling gale kristne fordi jeg rejste mig for en neger kvinde, fordi jeg havde respekt for ethvert menneske uanset hudfarve.

Jeg kan ikke se på at folkekirken begår lovbrud ved at tillade præsterne at agitere for deres minikonfirmation i skolen, jeg kan ikke se på at muslimske kvinder tvinges til at bære en dragt hvor knap øjnene kan ses, jeg kan ikke se på at kvinder i muslimske lande udsættes for voldtægt med efterfølgende stening som straf for at de "lod" sig voldtage, o.s.v. alt det vil du se igennem fingrene med??.

Ateister støtter sig til naturlovene, det eneste sikre her i livet og "tror" som du skriver på tilfældighedernes spil eller survival of the fittes, om du vil, derfor har vi svært ved at forstå de troendes råb til deres afguder, fordi de absolut vil have en mening livet.

Som verdensborger kan jeg gå ind for en lovgivning der IKKE tilgodeser de forskellige religioner og trossamfund, men bygger på etiske, fornuftige gennemprøvede love, der beskytter menneskerne mod hinanden og imod autoriteterene og vice versa, Hvis man skal tilgodese alle religionerne i en fælles lovsamling bliver det det rene kaos og uladesiggørligt.

Derfor er den eneste løsning på et verdensborgersamfund, at religionerne bliver holdt helt udenfor som noget helt privat for det enkelte menneske.

Thats my simple opion.


_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#6549 - 01/02/2009 09:58 Re: VERDENSBORGER - LOKALBORGER [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5803
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Ja, jeg opfatter først og fremmest mig selv som et menneske, der bor på denne klode (verdensborger) og jeg ser, at mennesker rundt om på planeten indretter sig på mange forskellige måder.

Det gør de andre dyrearter jo også smiler

Jeg er ret sikker på, hvordan jeg ønsker at indrette mig.
Jeg vil bo i Danmark med demokrati og med dansk lov og ret - det hele under fortsat udvikling - forhåbentlig til det bedre - set med mine øjne.

Andre af jordens 6-7 milliarder mennesker har andre måder, som de foretrækker, og det synes jeg, de skal have lov til, så længe de ikke pådutter eller påtvinger andre mennesker noget.

En overvældende majoritet af menneskene er religiøse i en eller anden grad og retning, nogle få vil ikke tilslutte sig de religiøses forskellige etablerede religioner, mens andre hævder, at religøse forestillinger (om guder) er noget vås.

Det ser jeg ikke noget problem i - så længe alle respekterer åndsfriheden.

De religiøse kan selvfølgelig hævde, at ateister - udover at bøje sig for fornuften og naturlovene - "tilbeder" tilfældighedernes spil (som de jo faktisk ikke rigtig ved noget om), mens ateisterne kan hævde, at de religiøse tilbeder guder, hvis eksistens ikke kan påvises.

Hvordan de forskellige civilisationer så indretter sig er jo oftest præget af hvem, der dominerer - en diktator, et præsteskab eller et flertal.
Men indenfor disse variationer, kan der jo være stor forskel på, hvordan mindretallene behandles.

Jeg mener, det var Kræn-P, der berettede om et stort fjernøstligt muslimsk domineret samfund, hvor statens love ikke var religiøst præget, men hvor muslimer udover statslovene tillige rettede sig efter sharia, mens (jøder og) kristne i stedet rettede sig efter de ti bud og buddet om næstekærlighed, buddhister efter respekt for alt levende, hinduer efter karmaloven osv.

Jeg har glemt, hvad det var for et samfund, Kræn-P fortalte om, og der kan sikkert være meget at kritisere dér, men at det åbenbart er muligt at skabe harmoni mellem statslige love og religiøse love, det synes at være en kendsgerning.

Dér, hvor jeg så synes, man burde sætte ind, er ikke, om mennesker "tror på tilfældet" eller på en eller flere guder, men derimod på, hvordan de forskellige majoriteter og minoriteter behandler hinanden.

Derfor synes jeg ikke om dansk undertrykkelse af islam i Danmark og f.eks. ej heller den romersk-katolske kirkes forsøg på at diktere USA's nye præsident i spørgsmål om børnebegrænsning i lande præget af overbefolkning, nød og fattigdom.

Hvis vi fortsætter med moderne former for stammekrige, får vi aldrig overskud til at se på, at vi er ved at spolere den klode, vi bor på - og som jo er den eneste, vi har smiler

Men så har vi vel egentlig heller ikke fortjent bedre...

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (01/02/2009 10:01)
Top Svar Citer
#6550 - 01/02/2009 22:04 Re: VERDENSBORGER - LOKALBORGER [Re: Arne Thomsen]
ole Offline
ny
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 46
Hvad betyder det at man anser sig selv for "verdensborger" hvis man IKKE "gaar ind for" nogen af de logiske konsekvenser af en saadan holdning, saasom fx at alle de fattiger landes befolkninger sku' ha fri ret til at komme og bo i de rigere lande. ???
For mig at se betyder det , at man helst vil BESKYTTES af en staerk, velorganiseret nationalstat ; samtidig med at man med DYB forargelse frasiger sig ethvert ansvar for alt det , som den grimme diskriminerende nationalstat naturligvis blir noedt til at goere for nettop at BESKYTTE sine indbyggere mod det barbariske kaos som er dagligdagen overalt, hvor saadanne nationalstater ikke er bygget op efter VORES opskrift.
Top Svar Citer
#6551 - 02/02/2009 08:43 Re: VERDENSBORGER - LOKALBORGER [Re: ole]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5803
Sted: Sydsjælland
Hej Ole.

Du stiller nogle spørgsmål til det at opfatte sig selv som verdensborger (et menneske på denne klode).

Det opfatter jeg på den måde, at du mener, at verdensborgeren bør være solidarisk med verdens fattige og straks dele sin rigdom med dem, for gør man ikke det, så er det i virkeligheden et hykleri, der dækker over, at den falske verdensborger ønsker sig beskyttet af en stærk nationalstat, som er indrettet sådan, som man selv foretrækker det.

Dermed gør du efter min mening spørgsmålet om verdensborger eller nationalborger til et enten/eller, hvor mit spørgsmål gik på, hvad man først og fremmest er.

Stillet op på din måde, er der vel næppe nogen, eller i hvert fald kun meget få, der kan opfatte sig som verdensborgere, mens det jo nok er noget nemmere som nationalborger at udelukke omsorgen for "de andre".

Jeg er ikke parat til, at Danmark skal fordele sin rigdom til verdens fattige, men jeg er i høj grad parat til at se kritisk på, at vi i de rige lande hævdes at udplyndre verdens fattige ca. 10 gange mere, end hvad vi yder i såkaldt ulandsbistand, altså at vi i virkeligheden fortsætter kolonitidens udplyndringer, men blot på en økonomisk/politisk mere raffineret måde.

Hvis dét er rigtigt, og det tror jeg, det er, så kan det vel ikke undre så farlig meget, at vi af og til udsættes for terrorangreb, som måske mere er forårsaget af en oplevelse af undertrykkelse og håbløshed end af forskelle i religioner/livsanskuelser.

Er du først og fremmest nationalborger, så varetager du vel alene din egen nations interesser og er mere eller mindre ligeglad med de andre (og lukker øjnene for udplyndringen) - og er du først og fremmest verdensborger, så tillader du ikke udplyndringen at fortsætte - og så tillader du, at også de fattige mulighed for at skabe sig en i det mindste tålelig tilværelse.

Det kan vel begrundes moralsk (f.eks. i form af kristen næstekærlighed - men også på anden måde), og global menneskelig solidaritet er vel samtidig det eneste virkeligt effektive "våben" mod international terror.

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#6552 - 02/02/2009 11:22 Re: VERDENSBORGER - LOKALBORGER [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej verdensborger ? Arne.

Du vil gerne opretholde de danske love og ret, dette tror jeg så til gengæld ikke de indvandrede muslimer er enig i med dig, de har vist kun et ønske om sharia lovgivning, at de ønsker at påtrykke os deres religion er jeg heller ikke i tvivl om, men du mener at vi ikke skal være bange for islam, nærmest tværtimod, jeg forstår ikke hvordan du helt overser alle de problemer de bringer med sig i alle de lande de bosætter sig i, for mig ser det ud til at de ønsker at erobre verden langsomt og sikkert, her i Sverige får de mere og mere magt, så mange mennesker efterhånden er meget trætte af dem og ønsker dem et vist sted hen.

Iøvrigt bliver du og alle vi andre ateister som kristne betragtet som vantro af muslimerne, som man helst ikke bør dyrke omgang med, og i muslimske lande er der langt til trosfriheden, her er man tvunget troende, hvs man vil have et nogenlunde liv.

Selvfølgelig skal vi respektere trosfriheden (åndsfriheden), men fordi majoriteten tilbeder et eller andet gespenst gør dem ikke til bedre mennesker end de der ikke har et sådant behov, nærmest tværtimod, fordi det er dem der skaber verdens store problemer, det kan der vist ikke være tvivl om.

Jeg husker ikke lige hvilket et samfund at Kræn P skrev om, som du nævnte, men USA kommer vel tæt på et sådant samfund.

Du har noget imod pavens forsøg på at diktere Obama's syn på børnebegrænsning/aborter, men har også noget imod at vi prøver at bekæmpe Islam i Danmark ( er du muslim), hvorfor støtter du ikke paven og hans syge religion?, den er jo så menneskekærlig iflg.katolikkerne.

Paven bliver ihvertfald aldrig verdensborger, han er for smalsporet/afsporet.

Kan du vise mig en 100% verdensborger ??.


Redigeret af treram (02/02/2009 11:26)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#6553 - 02/02/2009 17:47 Re: VERDENSBORGER - LOKALBORGER [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5803
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Angående dansk lov og ret her i Danmark, så er vi jo omkring 96 - 97 %, der ikke er muslimer, hvorfor en demokratisk vedtagelse af muslimsk sharia vist må anses for at være uden enhver realistisk mulighed.

Det samfund Kræn-P beskrev i fjernøsten havde, så vidt jeg husker, 60 % muslimer (eller var det mon 90 %, det husker jeg ikke), men det afgørende er, at muslimerne dér kun påtvang muslimerne selv at adlyde sharia - ikke de øvrige indbyggere! - uanset at muslimerne havde flertallet!

Når man så tænker på, at muslimerne i Danmark vel ikke udgør over 3 - 4 %, så er frygten for at sharia skulle blive indført i Danmark efter min mening helt uden sammenhæng med virkeligheden.

At muslimer i Danmark skulle missionere, og forsøge at "påtrykke os deres religion", som du skriver, har jeg aldrig været ude for, selv om jeg da har mødt nogle stykker og også været i dialog med nogle af dem - og mon ikke du er helt klar over, at jeg ikke er muslim smiler

At der også findes nogle få rabiate muslimer i Danmark (Hisb ut-Tahrir) er jo en kendsgerning, men efter min mening uden nævneværdig tilslutning blandt danske muslimer.

De eneste virkeligt missionerende, jeg har været ude for, er Jehovas Vidner, som jeg omgående bortviser fra mit hjem, når de trænger sig på smiler

Om man underkaster sig naturlovene og tilfældighederne, eller om man tillige underkaster sig guder, eller om man underkaster sig naturlovene og lader resten være et ubesvaret spørgsmål, det må efter min mening være en basal menneskelig åndsfrihed.

At nogle kristne fundamentalister (vist ikke de muslimske) tillige afviser dele af naturlovene (arternes udvikling) kan jo nok forekomme temmelig provokerende, men så længe de ikke søger at påtvinge andre deres meninger, synes jeg, de skal have samme selvfølgelige åndsfrihed som alle andre.

Derimod er det noget svineri, synes jeg, at staten foretrækker en bestemt religion og giver den en fortrinsstilling frem for andre livsopfattelser.

Det ser jeg som en større fare for åndsfriheden i Danmark, end faren for at nogle muslimer her i landet skulle søge at tage magten.

Dertil kommer at det er mit indtryk, at langt de fleste muslimer er fredelige og velfungerende samfundsborgere - eller på vej til at blive det.

I det hele taget vil jeg mene, at en "100 % verdensborger" vil sige noget i retning af:
Tro hvad du vil - men lad alle andre have den samme ret.

I øvrigt tror jeg ikke på, at man kan definere en "100 % verdensborger", men jeg mener godt man kan se forskel på et menneske med global omsorg og så "en moderne stammekriger" smiler

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (02/02/2009 17:47)
Top Svar Citer
#6554 - 03/02/2009 17:56 Re: VERDENSBORGER - LOKALBORGER [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.

Det ser ud til at vi efterhånden er de eneste der debatterer her, jeg forstår ikke hvorfor de mange der var her en overgang er gået tilbage til Religion.dk, er det mere interessant at debattere der?? er der større udfordringer eller hvad er grunden mon.?

Nå men jeg vil følge lidt op på dit svar.

Jeg ved ikke hvormange procent muslimer der er her i landet, 3-4 % lyder ikke af meget, jeg tror der er flere, men det er svært at finde nogle tal for det, idet de der er fødte her jo registreres som danskere.

Iflg. kriminalstatistikken bliver det største antal forbrydelser udført af muslimerne, men om det giver et billede af hvormange der er muslimer ved jeg ikke, hvorfra har du de 3-4%? Jeg har været inde på indenrigsministeriets hjemmeside, men fandt intet der.

Alligevel har muslimerne formået at få ændret på mange ting, bl.a. indenfor skole og dagplejevæsenet, de har jo gode forbundsfæller i de radikale og enhedslisten mm, som de forstår at vikle om deres lillefingre.

Det er en slags missioneren iflg. min opfattelse, jo jeg ved godt du ikke er muslim, men du forsvarer dem godt.

Ude i den store verden bliver muslimerne mere og mere rabbiate, i flere muslimske lande hvor man ikke før har haft tørklædetvang bliver den nu håndhævet, samtidig med at man lukker barer, danserestauranter osv, fordi de er roden til forfald.

Jeg giver dig ret i at der er fornuftige muslimer der begår sig godt i vort samfund og er velintegrerede, men mange af dem har vel også vendt islam ryggen.

Definitionen på en verdensborger er svær at beskrive, han findes ganske enkelt ikke, er min mening, men nogle kommer nok tæt på.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#6555 - 03/02/2009 21:01 Re: VERDENSBORGER - LOKALBORGER [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5803
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Ja, jeg er enig med dig i, at det er trist, så lidt der sker her på Trosfrihed.dk, og jeg kender ikke nogen forklaring.

Angående antallet af muslimer i Danmark, så stillede jeg Google spørgsmålet: "muslimer i danmark" - og fik over 750.000 svar, hvorfor jeg nøjedes med se på de første af dem.

Jeg glæder mig over, at vi kan enes om at der findes "fornuftige muslimer" i Danmark (jeg ville nu nok ikke lige bruge ordet "fornuftige" smiler ), og mange af dem, vil jeg tro, er lige så religionstro, som de fleste almindelige danskere - altså ikke ret meget.

Jeg har ikke lyst til at forsvare muslimer, men jeg tror på dialog af en art som den, f.eks. PET nu vil forsøge - især hvis de får kontakt med dem, der føler sig mest udenfor det danske samfund og dermed er i størst fare for radikalisering og kriminalitet.

Og på globalt plan synes jeg, det ser ud til, at vi i den vestlige verden - i vores hektiske aktivitet for at sikre olieinteresser ( i stedet for at gøre mere ud af alternativ energi) - desværre får provokeret adskillige muslimsk prægede samfund på en måde, der netop fremmer håbløshed, som jeg tror er den vigtigste årsag til radikalisering, som jo igen fører til terror.

Derfor hilser jeg Barack Obamas idéer om international dialog velkommen.

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (03/02/2009 21:02)
Top Svar Citer
#6556 - 05/02/2009 11:20 Re: VERDENSBORGER - LOKALBORGER [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.

Jeg tror du har ret i de 3-4 % af Danmarks befolkning er muslimer, jeg prøvede også at Google dem og ser det ikke er så ligetil at anslå antallet, måske også fordi anden,tredie og fjerde generationsindvandrere ikke er med i statistikker, idet de jo er danske statsborgere ved fødslen.

Jeg har haft nogle forbindelser med muslimer, i forbindelse med mit arbejde som VVS mester, gav flere tilbud på etablering af grillbarer, restauranter mm, man accepterede mine tilbud, men ville ikke betale momsen, så måtte de gå et andet sted for at få lavet arbejdet, så jeg holdt op med at give tilbud til muslimer og vort kontor fik besked på at ikke at tage imod arbejde fra muslimer, efter vi havde udført forskellige reparationsarbejder for muslimer, men fakturaerne blev aldrig betalt,jeg for lidt rundt for at kræve pengene op, men uden held.
Beløbene var ikke over kr.4,000,- så det kunne ikke betale sig at sende dem til incasso/sagfører, så det var mine oplevelser med muslimer, havde endda en muslimsk læredreng fra Tyrkiet, han var den mest dovne lærling vi havde haft, ingen svende ville have ham med ud, så han var lidt af et problem.
Sjovt nok spiste han flæskesvær, de kom ikke fra grisen af påstod han.

Obama Barach´s tiltag med at få mere alternativ energi i USA, for at blive mindre afhængig af olien og dermed de muslimske olieproducerende lande, hilser jeg velkommen, det er den vej vi skal allesammen, hvis vi kunne blive helt uafhængig af olien, vil det gå ud over disse muslimske lande, som så må finde en anden måde at få penge i kassen på, muligvis vil dette føre til en større indvandring til vesten for at stadig at kunne få del i verdens goder, nu de ikke mere kan presse vesten på olieprisen.

Nu varer det jo ikke mange år før olien og naturgassen slipper op i Danmark, så det er på tide at tænke på hvad man så skal sætte istedet. Solvarmeanlæg kan levere nogen energi, men ikke 100%, rumopvarmning om vinteren kan ihvertfald ikke dækkes af solenergi, her må man så finde andre veje, varmepumper er en anden god form for opvarmning, ved at etablere varmepumpeanlæg får man for hvert kw. man betaler for, fra 2- 5,5 kw. alt efter hvilken type varmepumpeanlæg man etablerer.
Jeg har selv i september etableret et luft til vand varmepumpeanlæg, som giver mig store besparelser, det er dog ikke helt billigt at lave varmepumeanlæg,tilbage betalingstiden ligger på omkring 5-9 år, har jeg regnet ud.Redigeret af treram (05/02/2009 11:22)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 3 1 2 3 >


Seneste indlæg
Panteisme
af Hanskrist
11/04/2021 08:55
GUDDOMMELIGE SAMTALER
af Gerth
09/04/2021 03:31
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
09/04/2021 01:05
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
08/04/2021 16:06
OPLYSTHED
af Hanskrist
08/04/2021 13:42
Nyheder fra DR
Borgmestre vil have lov til at bruge bø..
11/04/2021 06:46
Simon står bag nyt 'grænseoverskridend..
11/04/2021 06:41
Solceller kan hjælpe på landbrugets kl..
11/04/2021 06:40
Millioner af store cikader strømmer op ..
11/04/2021 06:40
Lars Løkke bekræfter nyt parti i midte..
11/04/2021 06:17
Nyheder fra Religion.dk
10 vigtigste om forholdet mellem tro og ..
06/04/2021 07:00
Hvilke fordele er der ved at være et an..
05/04/2021 06:00
Quiz: Hvor meget ved du om religion i Di..
02/04/2021 06:00
Fantasy kan også fortælle om opstandel..
01/04/2021 06:00
Se billederne: jøder fejrer pesach
01/04/2021 06:00