annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 17702200
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2515202
Et andet syn 2070641
Åndelig Føde 2019558
Så er der linet op... 1580816
Galleri
Limfjorden Nørresundby siden
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 128 gæster og 331 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 2 1 2 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#5409 - 20/10/2008 09:50 Hvem er skyld i jordens overbefolkning ?.
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
På Globalis dk, kan man aflæse en masse statisikker fra alle jordens lande, bl.a. kan man aflæse hvem der mest er skyld i verdens overbefolkning.

For at opretholde det nuværende befolkningstal skal hver kvinde føde 2,1 barn, hvilket vi overholder fint her i Danmark, hvor tallet er 1,8, alle vestlige lande ligger lige under dette tal og enkelte lidt over.

Et man undres over når man læser statistikkerne er Italiens fødselstal, Italien der er et ultrakatolsk land der alligevel ikke og heldigvis kan man sige, følger pavens anvisninger, der bl.a. går ud på at det er uforeneligt med den katolske tro at anvende antikonceptionelle midler for at undgå graviditet, idet italienske kvinder kun føder 1,4 barn i gennemsnit, forklaringen kunne være den, at italienerne kun har samleje når de ønsker børn, hvilket jeg næppe kan overbevise nogen om.

De største syndere er de muslimske lande, her topper Afghanistan med 7,1, Nigeria med 5,3, Tanzania med 5,2, Palæstina med 5,1, Irak med 4,3, Sudan med 4,2, Pakistan med 3,5, Malaysia med 2,6, Indonesien med 2,2, Iran med 2,0, Indien ligger på 2,8, USA på 2,1 og Rusland på bundpldsen med bare 1,3, Kinas med sit et barns politik ligger dog på 1,7, så det med etbarnspolitikken holder ikke helt.

Nu er barnedødeligheden noget større i mange af de lande med det største fødselstal, grundet dårlig ernæring, ingen adgang til rent drikkevand, dårlige sanitære forhold, dårlig eller manglende lægebehandling og Aids.

De afrikanske lande har udover muslimer mange katolikker, her har pavedømmets fordømmelse af kondomer, sikkert været skyld i
at Aids'en har bredt sig som en steppebrand, hvis man istedet havde hjulpet befolkningen med ordentlig oplysning og uddelt gratis kondomer, ville Aids'en ikke have bredt sig og befolkningstallet ville være faldende, så landene bedre kunne brødføde sine borgere.

Til gengæld er det de vestlige lande der har det største resurseforbrug pr. indbygger, med USA på førstepladsen. Men det kun forventes at alle lande efterhånden vil kræve de samme levestandarder som i vesten, så vil problemet eskalere, fordi resurserne ikke forefindes i de mængder.

De sidste fem år har vi set enorme stigninger på råvarer som kobber mm, oliens himmelflugt koster samfundene dyrt, bilbranchen har besvær med at afsætte deres biler, hvilket giver massefyringer af bilfabrikkernes medarbejdere.

Arbejdet på alternative energier til at holde bilparken kørende med lavere driftomkostninger, skrider for langsomt frem, en uafhængighed af olien, er en af verdens største udfordringer.

Det må siges at være på tide at der foretaget noget med den hastigt voksende befolkning, det må nok erkendes, at det er et langsigtet projekt, at få sænket befolkningstilvæksten, sker dette ikke, vil der blive kamp om maden og vandet en dag ud i fremtiden.

Religionerne er en af de største forhindringer til at få reguleret befolkningstilvæksten, sålænge religionerne har den magt over deres tilhængere, som de har, må vi se i øjnene at religionernes profetier går i opfyldelse, vi ødelægger vor klode, men det er i virkeligheden religionerne, der er de største skurke.

Treram
Top Svar Citer
#5462 - 21/10/2008 22:14 Re: Hvem er skyld i jordens overbefolkning ?. [Re: treram]
ole Offline
ny
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 46
Er det ikke lidt uretfaerdigt at skaere alle religionerne over en kam?
Det er kun Katolicismen og Islaam som kan siges at have et direkte medansvar for jordens overbefolkning.
Top Svar Citer
#5466 - 21/10/2008 23:07 Re: Hvem er skyld i jordens overbefolkning ?. [Re: ole]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark
Citat:
Er det ikke lidt uretfaerdigt at skaere alle religionerne over en kam?
Det er kun Katolicismen og Islaam som kan siges at have et direkte medansvar for jordens overbefolkning.


Faktisk har et meget stort antal af verdens mere end 5.000 religioner et frugbarhedsideal. Hertil kommer, at mange også er stærkt patriarkalske og kræver, at kvinden skal stå til rådighed for manden, når han ønsker det. I en del afrikanske stammer, hvor man har flerkoneri, kræver religionen at manden jævnligt opfylder sine seksuelle forpligtelser overfor alle konerne, specielt i den fødedygtige alder, ellers kan hun kræve skilmisse og tage sit kvæg med sig, så det kan blive dyrt for ham.

Der er altså ikke forkert, når treram hævder, at religionerne er en af de største forhindringer til at få reguleret befolkningstilvæksten. Religion og kultur er ofte tæt sammenvævede, så det gør det ekstra svært at ændre noget.

Mvh

Ole Bjørn ;)

Top Svar Citer
#5478 - 22/10/2008 23:29 Re: Hvem er skyld i jordens overbefolkning ?. [Re: ole bjørn]
ole Offline
ny
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 46
O.K , Saa fik vi udviddet kredsen af de anakronistiske overbefolkningsansvarlige religioner til at vaere :
Islaam , Katolicismen OG visse afrikanske stammereligioner.
Der er helt sikkert masser af andre smaa-grupper (fx jehovas vidner)
Hvorfor er det noedvendigt at inkludere i denne "ansvarlighed " fx. protestanter, joeder og bhudister ?
Er det for ikke at "diskriminere" mod de ansvarlige?
Nej,men det ka' man da' heller ikke !
Saa vidt jeg har forstaaet det forholdsvist nye ord ,er det vidst det man kalder beroeringsangst?
Eller maaske er det mer et spoergsmaal om angst for at bli' kaldt racist ?
Top Svar Citer
#5480 - 23/10/2008 09:44 Re: Hvem er skyld i jordens overbefolkning ?. [Re: ole]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hvis du husker Glistrups ord,: at nogle yngler som rotter og derefter blev dømt som racist, kan du godt kalde det berøringsangst, men du kan selv se hvilke lande/religioner der er de støste syndere, det er der intet ulovligt/racistisk i, eller har du en anden mening.

Rusland der jo var et ateistisk samfund i mange år, har fundet ud af at holde et fornuftigt fødselstal, også selvom der var megen skjult kirkelig aktivitet.

At et muslimsk land som Iran, har et så lavt fødselstal, kan godt undre, men iranerne var jo i mange år et meget oplyst folk, før præstestyret fik fik væltet Shahen's styre og jeg mener at oplyste folk ved hvordan man undgår uønskede børn, selvom religionerne siger, at der ingen uønskede børn findes.

Her kan vi så kigge på Irland, hvor piger der er blevet gravide uden ønske derom, ingen chancer har for at få abort, grundet de strenge religioners indflydelse på politikken, de må så prøve at smutte til England, med risiko or at blive straffet, hvis det opdages at de har fået foretaget abort udenlands. Kristen menneskekærlighed - min bare røv.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#5498 - 24/10/2008 16:33 Re: Hvem er skyld i jordens overbefolkning ?. [Re: treram]
Ipso Facto Offline
bor her
Registeret: 06/07/2008
Indlæg: 604
Sted: Costa Tropical, Spanien

Hej treram!

Spørgsmålet burde vel rettelig lyde: Hvad er skyld i Jordens overbefolkning? - og ikke hvem.

- Og så er svaret klart: ukontrolleret spermspredning!

På grund af den teknologiske udvikling inden for fødevareproduktion og medicin sammenholdt med alt for få større krige og alvorlige naturkatastrofer, er den relative velstandsforøgelse blevet omsat i helt ukontrollabel spermspredning og børneavl hjulpet på vej af almindelig dumhed og religiøse dogmer i klansamfundene i den tredje verden.

Vesten bliver underbefolket, fordi vi har været rationelle nok til at få styr på spermspredningen, mens den øvrige verden bliver overbefolket, hvilket langsomt men sikkert bygger op til et enormt udlignende clash mellem civilisationerne i nær fremtid.

Det er sikkert en god ide, at både Indien og Pakistan besidder atomvåben sammen med Israel og snart også Iran, hvilket alt andet lige snart skulle kunne skabe lidt bedre balance i tingene.

Så der er ingen grund til panik, ubalancen vil snart ophøre, enten på den ene eller den anden måde.

Hilsen

Ipso Facto pifter

_________________________
"Lad dig ikke forvirre af andre - kom først til mig." - Ipso Facto

Top Svar Citer
#5500 - 24/10/2008 16:43 Re: Hvem er skyld i jordens overbefolkning ?. [Re: Ipso Facto]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Ipso Facto.

Vi kan muligvis ikke komme nærmere en enighed om dette problem, du siger det blot med andre ord, som nok vil falde nogen for brystet.

Men der er nu også andre metoder at tackle problemet på.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#5507 - 24/10/2008 19:43 Re: Hvem er skyld i jordens overbefolkning ?. [Re: Ipso Facto]
Jerry Offline
godt igang
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 161
Hej Ipso! S'ån på snak om overbefolkning:

Citat:
sammenholdt med alt for få større krige og alvorlige naturkatastrofer,


Er det ikke fakta, at selv under 2. verdenskrig steg verdens befolkningstal? (Fra ca. 2 milliarder.) Selv dén krig med, så vidt jeg husker ca. 50 millioner døde, standsede ikke befolkningstilvæksten.

Skal vi derfor kræve/håbe på endnu flere og endnu større krige end dén, som midlet mod den overbefolkning, som Jordens ressourcer måske ikke kan leve op til.

Samt håbe på flere naturkatastrofer?

Har menneskeheden ikke bare lidt bedre løsninger?

Og så til ... aahhh ... kan ikke nære mig:

Ukontrolleret sperm- og HIV-spredning;
Blame for helvede massemorderne Paven! Og Bush (som notabene tilbageholder ulandshjælp til stater, der underviser i prævention)!

Som begge i en (u)hellig alliance banner prævention. Hvilket kræver millioner af aids-ofre hvert år i Afrika samt andre steder på kloden.

Så Ipso! Er du på deres side? Eller er du bare den tørt konstaterende om, hvordan denne verden ender med et suk, mens den sidste kakerlak stirrer med den sol, som næsten er skjult bag den totalt forurenede atmosfære.

(For mange mennesker, for mange atombombesprængninger.)

Sådan lidt tanker inspireret af:

Citat:
Det er sikkert en god ide, at både Indien og Pakistan besidder atomvåben sammen med Israel og snart også Iran, hvilket alt andet lige snart skulle kunne skabe lidt bedre balance i tingene.


Citat:
Så der er ingen grund til panik, ubalancen vil snart ophøre, enten på den ene eller den anden måde.


... eller den anden måde ...?

På en eller anden måde føler jeg mig ikke tryg - hverken på den ene eller den anden måde!

JerryTop Svar Citer
#5514 - 25/10/2008 11:35 Re: Hvem er skyld i jordens overbefolkning ?. [Re: Jerry]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Jerry.

" Har menneskeheden ikke bare lidt bedre løsninger".
Selvfølgelig findes der meget bedre løsninger på overbefolkningsproblemet, det er nok ikke smart at vente på at hele verden ligger i krig for at få de smuler der efterhånden er tilbage.
Hvad med at starte med paven, afsæt ham og nedlæg pavedømmet, Bush ryger ud ved næste valg om 2 uger,så kan det kun gå fremad for USA, derefter skal alle talibannere fjernes effektivt, de forhindrer en fornuftig udvikling i Afghanistan og Pakistan, de protestantiske præster og biskopper er sådan set uskadelige, så de for lov at leve, hvis de ellers holder sig på måtten.

Det ser ud til at det langt om længe er blevet mere stille i Irak, lad os håbe det holder, Shiamuslimerne er faldet til patten.
Naturkatastroferne kan vi nok ikke gøre noget ved, kun prøve at belaste vor klode noget mindre, få gang i nuclear teknikken så vi kan få energi, der kan overtage oliens rolle og derved skabe en mere rolig økonomi, så vi ikke ser de store op og nedture for verdensøkonomien, grundet spekulation i olien.

Kunne dette gøre dig mere tryg??.Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 2 1 2 >


Seneste indlæg
Agnostisk pandeisme
af Tikka
20/07/2024 13:48
Vigtige præciseringer
af somo
19/07/2024 11:38
Tro
af Arne Thomsen
15/07/2024 19:28
Hvorfor omtales guds ånd ikke som en ham?
af Anonym
01/07/2024 01:29
SAN
af Anonym
01/07/2024 01:08
Nyheder fra DR
Mand faldt af tog med over 150 kilometer..
20/07/2024 14:26
Tidligere folketingsmedlem anholdt i Tyr..
20/07/2024 13:50
Ukrudtsbrænderen er skyld i flere brand..
20/07/2024 13:17
Politi efterlyser ejer af sølvgrå Peug..
20/07/2024 13:07
Mærsk-skib i brand - kystvagt arbejder ..
20/07/2024 12:33
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Fly og helikopter deltager i slukningsar..
20/07/2024 12:14
Travl badeweekend giver kamp om parkerin..
20/07/2024 11:30
To personer er kommet alvorligt til skad..
20/07/2024 11:06
Dansk politiker blev anholdt for terrorp..
20/07/2024 11:05
Justitsministers opvækst i hårdt milj..
20/07/2024 11:00