annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 9785136
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1930384
Et andet syn 1703591
Jesu ord 1293437
Den Evige Filosofi 1092963
Galleri
Glædelig Jul og et Godt Nytår
Hvem er online?
0 registrerede 128 gæster og 11 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 33 af 35 < 1 2 ... 31 32 33 34 35 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#34759 - 08/02/2022 13:03 Re: Klima- og Corona-krise [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2873
Sted: Nørresundby
Citat:
Et endnu større problem er den kapitalistiske økonomis binding til en kontinuerlig vækst.


Tredje verdens lande har brug for de mest nødvendige forbrugsgoder for at løfte sig til middelklasse.

Derfor har vi brug for masser af vedvarende energi der ikke forurener og idag er elektrisk vindmølle energi pludselig den billigste form for el energi - kraft (og derudover så på få måneder har moderne nye vindmøller indhentet hvad de belaster klimaet med i forbindelse deres fremstilling (noget el biler ikke formår - deres CO2 belastning i forbindelse med fremstilling er så voldsom at man skal køre rigtig mange kilometer i en el bil før den bliver grønnere end benzin biler)). Utænkeligt for år tilbage at vindmøller elektricitet helt uden tilskud nu er billigste form for fremstilling af elektricitet - men så dygtige er de blevet i den branche hvor Danmark fører an med danske Henrik Stiesdal som Mr Windower Himself - som jeg havde fornøjelsen af at gå tre år sammen med på mat fys linjen på Herning Gymnasium.

Vores klima minister Dan Jørgensen satser på Stiesdal A/S fire nødvendige tiltag indenfor den grønne omstilling af Energi Sektoren.

1):

Flydende Havvindmøller og Energi Ø'er. Med vindmøller ude på dybt vand kan de ikke ses fra land og vi kan dække det globale behov for elektricitet med en faktor 10 (producere 10 gange mere el end verden har brug for).

2):

Oplagring af vindmølle el energi (gennem ptx teknologi) så vi er dækket ind de dage der ingen vind er. Energikoncernen Andel og Stiesdal Storage Technologies har valgt at placere Gridscale-lager i Rødby, der nu kommer til at kunne bruge lavasten til at gemme på strømmen.

3):

PtX - power to X = vindmølle elektricitet omdannes til noget andet - primært BRINT gennem fx Stiesdal HydroGen Electrolyzer - hvor der samarbejdes med Indien Reliance Industries om i stor industri skala format at kunne fremstille 1 kg brint til 1 dollar i løbet af 1 årti (helt uhørt for få år siden). Brint har så mange potentialer. Fx brintbiler hvor udledningen er så rent vand at vi kan drikke det

og

4):

brint til fremstilling af flybrændstof over den olie og gas vi får fra PYROLYSE - Stiesdal's SkyClean projekt der foregår i Greenlab Skive. Hvor landbrugets (halm og gylle) og skovbrugets affald og køkkenaffald opvarmes uden ilt (ca 700 grader) hvorved vi får biogas og olier og biokul (biokul = indfanget CO2). Gassen kan bruges til opvarmning og bioolierne kan raffineres og syntetiseres gennem BRINT og CO2 til flybrændstof. Hvilket gør at jo mere vi flyver jo mere retter vi op på CO2 regnskabet - fordi den form for fremstilling af fly brændstof der hives der mere CO2 ud af atmosfærens cirkulation end der tilføres når vi flyver med netop med den form for fremstilling af fly brændstof.

-0-0-0-

Som Dan Jørgensen siger vi i Danmark er klart nummer 1 i verden på de her områder hvor vindmølle elektricitet spiller den helt centrale rolle og hvorfor skulle vi dog pludselig sadle om til Atomkraft når fx Tyskland og Japan afvikler deres Atomkraft program pga de sikkerhedsmæssige problemer. Lad andre lande forfølge det spor med Atomkraft - nu Danmarks Vindmølle Eventyr er så enestående en international uomtvistelig entydig succes.


-0-0-0-0-

Selv om det kapitalistiske system fremme overforbrug og overproduktion af luksus varer - så kan vi forbrugere ændre på det forhold - da om vi ikke købte og aftog disse varer da ville de ej heller blive fremstillet.


Mvh HansKrist


PS:

Måske lidt uheldigt for jer Atomkraft romantikere at vi har en HansKrist her på siden - da jeg har overblikket som Dan Jørgensen vores klimaminister over alle de fordele vi i Danmark har ved at forsætte vores internationale succes indenfor den grønne omstilling af Energi Sektoren hvor vindmølle elektricitet spiller den helt centrale rolle.


Hvorfor skal vi producere mere elektricitet end vi har brug for som sådan i at drive el nettet til forbrugerne - fordi al den overskydende elektricitet skal bruges i POWER-to-X - PtX teknologierne - hvor vindmølle strøm, elektricitet, omdannes til noget andet (X = noget andet) - hvor BRINT fremstillingen gennem Electrolyzer er vigtigste X - andet - fx Stiesdal HydroGen Electrolyzer - i stor industri skala format som det skal foregå i Indien i samarbejde med Reliance Industriens - Asiens største energi selskab, hvor også Bill Gates også er involveret i de nye teknologier der arbejdes på i Reliance Industries og ja vores egen Henrik Stiesdal er for dem med stolthed hentet med ind over til at facilitere og fremme den udvikling.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#34762 - 08/02/2022 16:02 Re: Klima- og Corona-krise [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6598
Sted: Sydsjælland
Hej Hanskrist.
Jeg ville ønske, du havde ret i dit syn på sagen, og jeg er helt enig med dig i det gode ved vind- og sol-energi og dens anvendelsesmuligheder, men som du kan se her, kommer blot 10% af vores energi fra sol og vind!
Jeg er ikke glad for atomkraft, men uden den ser det for mig ikke ud til, at vi kan ophøre med brug af fossil energi.

Det problem, der er endnu større, er imidlertid, at vores forbrug - også af energi - stiger og stiger - i takt med den samlede økonomiske vækst.
Herom skriver du:
Citat:
Selv om det kapitalistiske system fremme overforbrug og overproduktion af luksus varer - så kan vi forbrugere ændre på det forhold - da om vi ikke købte og aftog disse varer da ville de ej heller blive fremstillet.
Min replik:
Jeg tror, det er naivt at forestille sig, at vi mennesker evner at modstå markedskræfterne - og dermed er vi godt i gang med at udrydde os selv.

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, empati, omsorg, kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#34765 - 08/02/2022 17:56 Re: Klima- og Corona-krise [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6598
Sted: Sydsjælland
Tilføjelse:
Så vidt jeg ved, betaler firmaer moms af deres reklamer, som f.eks. avisannoncer og TV-annoncer, men momsen er skattemæssigt fradragsberettiget.
Her kunne man vel så fjerne fradragsretten og dermed fordyre virksomhederes salgsomkostninger, så de ikke annoncerer helt så meget, hvorved salgspresset på os potentielle kunder bliver en smule mindre.

På TV-kanaler - andre end dem fra DR - kunne man vel også fastlægge grænser for, hvor mange procent af sendetiden, der må bruges på annoncer - det ville være skønt, synes jeg blinker

En tredje mulighed kunne vel være en afgift á la CO2-afgiften på alle reklamer, en afgift der kunne gå til f.eks. naturgenoprettelse.

Måske giver alt dette ikke den store effekt, men det kunne vel i det mindste medvirke til, at vi alle bliver lidt mere miljøbevidste.

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, empati, omsorg, kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
#34820 - 13/02/2022 14:52 Re: Klima- og Corona-krise [Re: Arne Thomsen]
ABC Offline
veteran
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 2614
Sted: Vanløse
Hej Arne

Kan vi få samfundene til at fungere uden at ødelægge vores eksistensgrundlag? Jeg går ikke ud fra, at du vil have os tilbage til stenalderen? Skal der ikke være nogen konkurrence? Forstår ikke helt tingene, så...

Your friend forever

Jan
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#34822 - 13/02/2022 16:54 Re: Klima- og Corona-krise [Re: ABC]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6598
Sted: Sydsjælland
Hej Jan.
Selvom vi finder grønne løsninger, så stiger vort forbrug støt - ikke fordi vi i de rige lande bliver flere forbrugere, men fordi hver enkelt af os forbruger mere og mere.
Behøver vi virkelig dét?
Og hvorfor gør vi det?
En væsentlig del af forklaringen er jo, at det privatejede erhvervsliv er sådan skruet sammen, at de nødvendigvis skal sælge mere og mere for at overleve - og frister os med reklamer - og resultatet: Undelig økonomisk vækst, med stadigt større forbrug - og dermed stadigt større mængder affald - her også CO2 , som skader klodens klima.
At vi samtidig presser naturen, så den danner nye virusser til pandemier er jo endnu et skridt på vejen til vores egen undergang.

Selvfølgelig skal vi gøre alt, hvad vi kan for at reducere skadevirkningerne af vores grådighed, men på sigt tror jeg ikke, der kan være tvivl om, at vi må reducere selve grådigheden.

For mig ender det med en trepunkts handlingsplan:
1. Grøn omstilling.
2. Naturgenoprettelse.
3. Et nulvækstsamfund.


Ad 1: Sol, vind, atomspaltning - og nu måske snart atomfusion.
Ad 2: Genopret regnskove og begræns agerbrug til dyrefoder.
Ad 3. Begræns reklamer og find en samfundsform i økonomisk harmoni.

Men alt dette bliver ikke til noget, så længe vi ikke indser, at fortsat grådighed bliver vores undergang.

M.v.h. Arne agnostisk pan"teist" - ydmyghed, mådehold, harmoni, empati, omsorg, kærlighed smiler heart
Top Svar Citer
annonce
Side 33 af 35 < 1 2 ... 31 32 33 34 35 >


Seneste indlæg
Er livet blevet til ved en skabelse,
af Gerth
19/08/2022 23:43
X fil ?
af Gerth
19/08/2022 01:21
Er det muligt at blive ven med Gud?
af Gerth
18/08/2022 00:23
korrigere misforståelser
af somo
16/08/2022 14:13
Så er der linet op...
af Gerth
15/08/2022 21:52
Nyheder fra DR
Bronzevinderen Karstoft tror, der er 'me..
19/08/2022 23:50
Restaureret maleri blev en joke på nett..
19/08/2022 23:36
Endnu en heldig dansker vinder over 100 ..
19/08/2022 23:12
Skibe fra Anden Verdenskrig viser sig p..
19/08/2022 22:50
Ida Karstoft kroner fantastisk sæson me..
19/08/2022 22:28
Nyheder fra Religion.dk