annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 9546961
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1883621
Et andet syn 1677705
Jesu ord 1263686
Den Evige Filosofi 1065331
Galleri
Strandbumse livet
Hvem er online?
0 registrerede 164 gæster og 14 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 6 af 12 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 11 12 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#33873 - 12/12/2021 21:14 Re: Lidt af hvert [Re: per]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 2473
Sted: Vanløse
Hej Per

Det vil jeg så også gøre...

https://www.dengyldnecirkel.dk/product-category/boeger/aasgers-boeger/

Måske du har lyst til at læse denne fremragende artikel...

https://vandrermotlyset.net/Treenighetsdogmets%20utvikling.html

Underligt at kirken bliver ved med dette...

https://www.folkekirken.dk/om-troen/at-vaere-kristen/trosbekendelse/treenighed

Har vi brug for en reformation...

Your friend forever

Jan
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#33874 - 12/12/2021 21:42 Re: Lidt af hvert [Re: ABC]
per Offline
ny
Registeret: 28/11/2021
Indlæg: 17
Hej ABC
Jeg læser alt, hvad du linker.
Lige et hint. Jeg har alt med Asger undtagen hans bog om Obama og en om EU, dem sprang jeg over. Jeg har fulgt Asger siden han udgav sin første bog. Angående DVDer, så kan jeg varmt anbefale dem. Du har lige nu fået mig til at sætte en af hans DVDer på, som kører som baggrund. DVDerne går på enkeltpunkter faktisk ofte mere i dybden end i bøgerne. Eller de kan give en anden vinkel med nye afsløringer. Ja, der er også meget på Youtube og her har jeg ikke lige et overblik over, hvad der er ude der. Mit hint : Du kan sagtens se en DVD og samtidig springe meditationerne/øvelserne over på hans DVDer, det er individuelt, hvad man gør.
Du havde et link om Centralsolen, det kunne jeg godt bruge. Jeg har mediteret en del på Centralsolen. Der findes ikke meget om dette emne og dem der skriver derom, dem kan man som hovedregel godt give et kvalitetsstempel !

Mvh Per
Top Svar Citer
#33875 - 12/12/2021 22:16 Re: Lidt af hvert [Re: per]
per Offline
ny
Registeret: 28/11/2021
Indlæg: 17
Du skriver : Har vi brug for en reformation...
Jeg forstår godt, hvad du mener. Jeg vil dog vinkle den til, at vi står midt i et stort paradigmeskifte og derfor vil alt ændres.
Her er en bog, som jeg ikke har læst men kun deltaget i ved et foredrag.
https://eskildtjalve.dk/webshop-1
Den hævder, at videnskaben står tæt på et gennembrud, hvor holismen/det åndelige snart vil blive alment anerkendt. Måske "bevist" for at bruge videnskabens termer smiler Faktisk skal mange videnskabsmænd allerede være skiftet fra gold 3D-tænkning til at være åbne overfor en større guddommelig verden. For nogle er det sket ved at se skønheden i universets ufattelige væren og eksistens. Ifølge Eskild venter mange såkaldt åbne videnskabsmænd bare på, at en eller flere tør stå offentligt frem, så videnskaben kan forbindes med himlen og så ruller snebolden. Mvh Per


Redigeret af per (12/12/2021 22:34)
Top Svar Citer
#33880 - 13/12/2021 20:25 Re: Lidt af hvert [Re: per]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2849
Sted: Nørresundby
Hej per

Du skriver:

Citat:
Umiddelbart vil jeg som teosof sige, at jeg anerkender dit forhold til biblen og Rudolf. Verden er mangfoldig og der gives fra alle kanter. Jeg siger bare, at jeg er færdig med kristendommen forstået på den måde, at jeg ser mere fremad end bagud. Forklaring : Hvis jeg skulle vælge at læse en bog her i aften mellem biblen, Bailey, Steiner eller Asger, så blev det Asger. Årsagen er, at jeg finder de nyeste bøger mere relevante, idet de har spritny viden og relation med, som er tættere på vor "NY TID" !


Ingen har som undertegnede bekæmpet bibelfundamentalisme her på stedet og her er Paulus mit bedste vidne om at det ikke er Bibelen vi tror på men på begivenheden KRISTUS den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

Ja TRO hos Paulus betyder:

Citat:
Paul Tillich:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself.

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.

Faith is an act of a finite being who is grasped by, and turned to, the infinite.

Faith is being grasped by an ultimate concern, or in the grip of something which is of infinite seriousness for me which surpasses life and death.

TRO er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)
Så per jeg tror vores, dit forhold og mit forhold, til Bibelen er ret ens.

Og som dig forstår jeg ej heller de debattører her på stedet der drøfter kristendom alene ud fra ukritisk at tro på hvad der står i Bibelen. Ja som skrevet ovenfor, det er fandme sgu da ikke Bibelen vi tror på som kristne.

Og vi kan som kristne med lige så stort udbytte læse dig eller undertegnede eller Rudolf Steiner eller Asger Lorentzen eller Bailey. Uanset hvad vi læser skal vi jo bruge vores kritiske forstand og lære at forstå en tekst og tilegne os i praksis hver især personligt hvad der tales om, den kristne SPIRITUALITET må ikke ende op i abstrakt teologisk snik snak.


Du skriver per:

Citat:
Jeg er mest af alt fortaler for praksis og ikke kun ensidig brug af kun viden af bøger. Derfor er jeg feks færdig med biblen, den har jeg brugt rigelig af tid på de sidste mange liv.


Jeg er enig med dig men til trods er jeg ikke færdig med Bibelen (især pga min store interesse i Paulus og urkristendommen).

Men hvor ofte har jeg ikke skrevet til bibelfundamentalisterne at det er mig en gåde hvorfor de så ensidigt fokuserer på Bibelen når de fx hos Paul Tillich og ja Rudolf Steiner og Nicolai Berdyaev med mange flere kunne lære mindst lige så godt at forstå det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET.

Citat:
Per:


Til sidst vil jeg gerne høre om du har lyst til at uddybe dit udsagn : "Mit problem er at teosofien, modsat kristendommen og fx antroposofien, vil svække vores eksistens på bekostning af vores essens."


Det er igennem vores eksistens at vi vækker vores essens til live. Så jo mere vi tør udfordre og udforske vores eksistens jo mere vil vores essens komme os til gavn og nytte.

Gud det guddommelige vores essens er afhængig af vores eksistentielle mod - og at vi tør bekræfte livet vores eksistens med hinanden og Jesus er her det bedste eksempel.

Jesus eksistentielle engagement - tro på sit folks drømme og længsler og ønsker om at være rask og at kunne leve i kærlighed indbyrdes er det der adskiller ham mest fra Buddha. Jesus tror på livet, på vores eksistens og der her findes en mening.

Det menneskelige jordiske betyder så meget for Jesus. Jesus Kristus er mennesket i Gud og det menneskelige i Gud. I begivenheden JESUS KRISTUS er det mindst lige så meget mennesket og det menneskelige der åbenbares som Gud og det guddommelige. Begge dele, eksistens og essens, er ligeværdigt meget i spil. Dette er kristendommens antropologiske (antroposofiske) stærke side. Som vi finder voldsomt tydeligt og stærkt hos Paulus, nemlig de nye skabninger, de nye mennesker, vi er i KRISTUS - i kraft af Gud Helligånden.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#33884 - 14/12/2021 01:59 Re: Lidt af hvert [Re: per]
Gerth Online   content
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 1663
Sted: Odense, Danmark
Hans K til du: "Mit problem er, at teosofien modsat kristendommen og fx antroposofien, vil svække vores eksistens på bekostning af vores essens."

Jeg har samtaler med en gammel mand, som påstår for tosset noget abstrakt fra kun nogle mediers kanaliseringer, hvor han ligesom du synes, at det er spirituel viden. Han mangler faktisk sociale kompetencer især om medmenneskelighed, hvor vedkommende kun alene ukritisk søger efter mere og mere informationer. Selv Biblen kritiserer menneskets egen tilsyneladende visdom og kundskab uden Helligånden.
Jeg så engang for mange år siden i TV serien ´Star trek - Next generation´ noget lignende UFO Roswell hændelsen og senere Area 51, hvor lederne der til sidst i den episode besluttede sig for, at folket ikke er parat til dette og den højere teknologi også må samfundet mere i dens udvikling vigtigt først lære dem noget socialt fredelig samvær.


Redigeret af Gerth (14/12/2021 02:58)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
annonce
Side 6 af 12 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 11 12 >


Seneste indlæg
Livskvalitet
af Gerth
02/07/2022 05:45
PROSTITUTION, PORNO OG LGBT I DANMARK
af Gerth
28/06/2022 17:19
korrigere misforståelser
af somo
28/06/2022 13:09
Kommer alle gode mennesker i himlen når de dør?
af Gerth
27/06/2022 11:04
Gudedrik...
af ABC
21/06/2022 21:24
Nyheder fra DR
SAS-forhandlinger fortsætter: Klokken e..
02/07/2022 00:12
Udenlandske stjerner vilde med københav..
02/07/2022 00:02
Danskerhold ramt: Corona hos Quick-Step
01/07/2022 23:24
Ukraine beskylder Rusland for at bruge f..
01/07/2022 22:52
Norsk chefmægler kort før deadline i S..
01/07/2022 22:02
Nyheder fra Religion.dk