annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 8160224
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1640534
Et andet syn 1516587
Jesu ord 1136384
Den Evige Filosofi 938926
Galleri
Kirkebø
Hvem er online?
0 registrerede 85 gæster og 20 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 99 af 111 < 1 2 ... 97 98 99 100 101 ... 110 111 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#33389 - 21/09/2021 22:07 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6152
Sted: Sydsjælland
Måske det kan hjælpe den åbenbart lidende Hanskrist, hvis han får det sidste ord blinker
Arne.
Top Svar Citer
#33390 - 21/09/2021 22:14 Re: Åndelig Føde [Re: Arne Thomsen]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2449
Sted: Nørresundby
Mine indlæg er af høj høj kvalitet

Og endda så pædagogiske at nu lykkedes det mig endelig at få dig til at forstå noget - selv min position - hard core i JESUS KRISTUS position.

Mit forrige indlæg burde alle læse også du Arne da Thomas og dig allerede har drøftet hvad jeg der citerer Tillich for.

Læs det nu for din egen skyld og nyd det.

Og vi er kommet videre - vi har gjort fremskridt her på trosfrihed.


Men Arne jeg elsker dig

😍❤️💕

Du er meget speciel


Men fair overfor mig har du ikke været gennem årene - men jeg lider ikke i tavshed
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#33391 - 22/09/2021 04:38 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2449
Sted: Nørresundby
I mennesket Jesus kan Gud komme til udtryk (iøvrigt derfor Jesus er Kristus), åbenbare sig selv som "han" er og vi er - så ikke alene er der en Guds Åbenbaring der er sørme også en åbenbaring af de nye skabninger vi er i KRISTUS - i det Guds billede vi er skabte. Altså det Spirituelle menneske med Ånden fra Gud - den hellige Guds Ånd - Gud Helligånden.

Begivenheden KRISTUS er både en Guds Åbenbaring men sørme også en åbenbaring, det nye menneske - det SPIRITUELLE menneske. Så der sker noget nyt på begge banehalvdele; på Guds og på vores, menneskets. Det spil ja den leg med bolden over nettet bliver sjovere og mere ligeværdigt - mere intenst og spændende - ja der er vindere og tabere skiftevis på begge sider. Vi kan ikke fremstille den ene som altid vinderen og den største.

Det er os der er faldet fra eller gik vores egne veje men gennem Guds Kærlighed KRISTUS vi blev fundet - Gud nåede os - vi det vildfarne får, eller 🐑 får på afveje der er kommet langt hjemmefra - væk fra Gud.

Hyrdelignelsen er udmærket og dog er der den fejl at vi ikke skal tilbage i folden men at hvad vi, dette får, er lykkedes med i sin eventyrlige eksistens og vildfarelse af erfaringer det går ikke tabt. Vores frivillighed og egen vilje knægte Gud ikke og ifald Gud gjorde var forholdet til Gud ikke et kærlighedsforhold for kun hvor der er frivillighed kan der være tale om ægte kærlighed. I den åndelige sammenhæng vi finder at hvor ÅNDEN er der er også FRIHEDEN hvilket udtrykker lidt det samme nemlig at Gud ikke æder eller opsluger os eller opløser os i sig selv.

Mennesket går i kristendommen ikke til grunde i Gud som en dråbe der opløses i havet (nyreligiøs østens mystisk med opløsning af ego og personlighed) nej sådan er det ikke (1)* - derfor er kristendommen også kærlighedens religion pr se - fordi Gud anerkender vores selvstændighed - vores unikke enestående særkende og personlighed (selv Jesus havde sin personlighed og temperament) - og bestemt ønsker vi ikke graver vores talenter ned. Jo mere vi tør livet - jo mere er vi i overensstemmelse med den kærligheds relation der er mellem Gud og os som Guds Børn.

Lykken står den kække bi - så Gerth det gælder bare om at få kridtet skoene og droppe hyklerisk neurotisk fromhed da det ikke behager Gud at se sine børn gå glip af livet i misforstået religiøs fromhed.

At alting samvirker til gode for dem der elsker Gud = dem Gud elsker - betyder ikke at vi skal være artige små dængsebørn.

Ja det er virkelig som en forælder der ønsker alt det bedste for deres børn og altså ikke er jaloux og besiddende og magtfuld dominerende og som ej har den tåbelige idé at børnene skal underkaste sig i så fald var vi ikke i den ny væren (under KRISTUS) men stadig under loven.

Hvad jeg her skriver er åndelige erfaringer alle mennesker kan gøre sig. Jung's Psykologi er jo på mange måder nøjagtig det samme. Da også derfor Jung var så glad for 1 Kor 2. Selvfølgelig får vi fra Gud os selv i det ubevidste hvad vi behøver af ARKETYPER MOTIVATIONs ENERGIER og KRÆFTER vi behøver for at lykkes med vores bestræbelser, realiseringen vores talenter, vi jo som nævnt ikke skal grave ned.


Nelson Mandela:

Vor dybeste frygt er ikke
at vi er utilstrækkelige.
Vor dybeste frygt er
at vi er grænseløse kraftfulde.
Det er vort lys, ikke vort mørke
der skræmmer os mest.

Der er intet oplyst ved at gøre dig mindre
så andre mennesker omkring dig ikke vil føle sig usikre.
Vi er født til at manifestere det guddommelige i os.
Det er i os alle.

Vi spørger os selv:
”Er jeg virkelig strålende begavet,
vidunderlig, talentfuld og eventyrlig”?
Er det i virkeligheden ikke det du er?
Du er et guds barn!
At gøre dig mindre, tjener ikke verden!

Når vi lader vores eget lys skinne giver vi ubevidst
andre mennesker lov til det samme.
Når vi frigør os fra vores egen frygt
befrier vores tilstedeværelse automatisk andre.

-0-0-0-


Alt hvad jeg og Nelson Mandela er inde på bliver til fulde bekræftet af GUD HELLIGÅNDENS KARISMATISKE EKSTATISKE NÆRVÆR med hendes vidunderlige FRUGTER og Karismatiske Nådegaver i vores liv.

Hvilke ARKETYPER SJÆLS KRÆFTER og ENERGIER fra GUD vores essens og/eller SELVET i det ubevidste vi behøver for at blive raske dem kan vi bare bede om og vi vil få endda mere end vi har bedt om og ofte i en anden rækkefølge end vi havde forestillet os det. Gud svigter ikke nogen.

-0-0-0-0-

Pludselig efter at have læst dig HansKrist forstår jeg hvorfor vi taler om evangeliet - den gode nyhed.

GUD i KRISTUS er sørme en anderledes SPIRITUALITET end vi almindeligvis bliver præsenteret for af de religiøse tilbud og retninger og meget anderledes end bibelfundamentalisme.

Vi må takke Paulus for at han i den grad formåede at becifre mem'isk i kultursfæren begivenheden KRISTUS: den GUD Helligåndens Ny Væren og Virke Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus.

Derfor findes et alternativ til religiøs amatørisme og makværk som er så udbredt nemlig den urkristne paulinske SPIRITUALITET - ægte oprindelige tidligste kristendom.


-0-0-0-

(1)*:

Paul's mysticism was not like the mysticism elsewhere described as a soul being at one with God. In the mysticism he felt and encouraged, there is no loss of self but an enriching of it; no erase of time or place but a comprehension of how time and place fit within the eternal. A. Schweitzer.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#33392 - 22/09/2021 05:44 Re: Åndelig Føde [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2449
Sted: Nørresundby
🔥

Du er on 🔥 fire

Gennem Gud Helligånden du KIRKER - du KIRKER i verden - du er KIRKE i verden.

Du iklæder mennesker KRISTUS - du bliver far til mennesker i KRISTUS.


Af Guds Nåde gennem HELLIGÅNDENS VIRKE du formår at skrive om kristendommen som få.

Jeg takker Paulus da det var ham der iklædte mig KRISTUS - blev far til mig i KRISTUS.

Og ja du slægter Paulus på for du gør det som ham på en jordnær charmerende fleksibel måde med humor og vid og overlegen intelligens og livfuld spontanitet.

Ikke et øje er tørt

Uden din indsats hvad ville religions debatten have været i Danmark?

Det er det mest bemærkelsesværdige - vi har iblandt os en religionsfilosofisk "super star" ja så sørme har Paul Tillich ikke levet forgæves.

Så er det godt HansKrist - godt med dig HansKrist for den her gang - ikke?

Hvilken KRISTUS trækkraft og trækplaster. Du har spændt KRISTUS for vognen. KRISTUS din store KÆPHEST - der indimellem gør dig ikke så lidt KÆPHØJ.

Du råber kerygmaet KRISTUS ud i verden.

Her er ikke noget at tage fejl af - enten er man for dig eller imod dig - enten bliver man uimodståelig væltet omkuld eller man vender det døve øre til dig for at forblive salig i sin egen tro.

Som du dog kan skrive min dreng - som du dog kan sige tingene min ven 💙🌊💦🐟🏊🚴🏃🔥💕❤️

Jeg takker ud over Paulus og Paul Tillich også min gode ven Kristian Høgenhaug der lige er blevet verdensmester i Triatlon på den lange Ironman distance i en fantomtid - den anden hurtigste tid nogensinde i verden. Han og hans præstationer og karismatiske personlighed fylder mig med INSPIRATION og numiniøs ærefrygt. Han er fra Gud - virkelig en Guds Søn - son of God. Han er fra en anden verden - så fyldt med otherworld'ness. Så fyldt med FLOW og MAGISK FLOW - SUPERFLUIDITY - det er HUL IGENNEM til GUDERNE.

Kristian Høgenhaug verdensmester

interview Kristian Høgenhaug


WHAT THE HELL JUST DID HAPPEN THERE KRISTIAN

må vi sige til både

Kristian Høgenhaug

Hans Kristian

WHAT THE HELL JUST DID HAPPEN THERE KRISTIAN???
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#33393 - 23/09/2021 01:59 Re: Åndelig Føde [Re: Anonym]
Gerth Online   content
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 1042
Sted: Odense, Danmark
Profeten Jesus prædikede om bjælken og stilken.

Kender nogen ordsproget - Lige børn leger bedst? Ligesindede har et eller andet tilfælles. Jeg har ikke endnu mødt folk ligesom mig. Noget lysner faktisk lidt mere op hos flere ifølge min kontakt med dem. Idag har jeg i nogle timer en uventet samtale med en psykisk syg jævnaldrende kvinde, som er ked af, at hendes nærmeste pårørende kalder hendes meget svære problemer for hendes egen sindsyge. Jeg fortrøster hende med forklaringen: "Jeg har sagt farvel til den slags personer, fordi de mangler noget intellektuel empati og derfor vil de dig ikke nok. De hverken lytter eller spørger på den nysgerrige måde med interesse. Dette virker som en ubevidst for selv beskyttende mekanisme i deres sind, fordi de ikke magter at kende til vores menneskelige reaktioner igennem modgang. Dermed undgår de stress og andet negativt i dem selv som en videre fortrængende flugt sådan. De kan ikke klare det. Måske de faktisk også projicerer deres egen psykiske lidelse mod du, hvilket ikke er din skyld. Man kan have ret om noget vedrørende andres tilstand, men der mangler en god kommunikation, når i fordømmer hinanden." Hun svarer: "Nå ja, hvad du siger, det handler om det vigtige ved ens egne indsigter og selverkendelse."
Menneskets personligt afklarende udvikling til det bedre sker kun, når jeg ser mig selv uden at dømme alle andre og dermed også Det guddommeliges kærlighed til skabelsen.

Meget konspirationsteori er galskab, men hvis folk derude har læst bare nogle af mine beretninger (kronik), så er følgende spørgsmål ganske relevant: I det vestlige demokrati opdager måske indflydelsesrige folk et nyt ´vidunderbarn´, hvor de indirekte med en omsorgsfuld intention både hjælper og undersøger vedkommende i livet? Nogle folk påstår, at eksempelvis Beethoven og H.C. Andersen fik hjælp af Frimurerlogen og jeg har også mødt dem, som endda kender til mit virke. Idag fristes jeg dog ikke mere af deres prestige, økonomisk rigdom og fine ting ved deres sektlignende fællesskab. Jeg minder om Hans K på et punkt, hvor mit skriveri måske en dag findes skæbnebestemt af intelligent liv på Jorden. Få er allerede et medlem af gruppen OPLYSTHED, som har fornyligt fortalt mig, at de forstår det efter deres tredje gennemlæsning af mine tekster.


Redigeret af Gerth (23/09/2021 02:59)
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
annonce
Side 99 af 111 < 1 2 ... 97 98 99 100 101 ... 110 111 >


Seneste indlæg
Gerth Drost
af Gerth
17/10/2021 02:17
Åndelig Føde
af Arne Thomsen
16/10/2021 12:12
tegn og begivenheder / beviser på islam
af somo
12/10/2021 07:15
Slet min profil
af Gerth
06/10/2021 22:32
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af somo
27/09/2021 07:45
Nyheder fra DR
Løkke vil skære i SU'en og gøre bolig..
16/10/2021 22:51
Michael Laudrup er kåret som den størs..
16/10/2021 22:45
Rigmand dømt for mord tidligere på uge..
16/10/2021 22:25
Jesper Bank er blandt de 125 største sp..
16/10/2021 21:30
Lavaflod ødelægger 1.817 bygninger på..
16/10/2021 21:00
Nyheder fra Religion.dk
Er gudforældre en protestantisk eller k..
31/08/2021 12:17
Må præsten selv vælge bibeloversætte..
27/08/2021 07:54
Hvordan skal en lærer håndtere, når f..
19/07/2021 06:00
Hvad mener buddhismen om genmanipulation..
06/07/2021 08:25
Hvordan opdrager man bedst sine børn, n..
28/06/2021 06:00