annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6829884
Et andet syn 1409848
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1360216
Jesu ord 1015500
Spirituel omsorg 880929
Galleri
Kirkebø
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 64 gæster og 23 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 5 af 13 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#31591 - 23/02/2021 02:48 Re: OPLYSTHED [Re: Gerth]
Gerth Online   content
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 733
Sted: Odense, Danmark
E siger: "Den ene abe får den anden abe til at gabe. Coronacirkusset begyndte med en syg, der fejlagtig dømte virus som årsag og ikke frygt som årsag. Virusfrygten har så bredt sig til næsten hele verden. Sandheden er nu ilde hørt. Det er ikke noget udefrakommende, men en indre tilstand af frygt, der gør os syge. Frygt for døden og frygt for livet - Hvad er dog dette for en måde at være til på?"

Jeg svarer: "Jeg ser ikke uhyggeligt spændende action, gyser, thriller, horror og splatterfilm.

Politisk diktatur, sekterisk religiøs overtro og andet undertrykkelse mod folk sker blandt andet med psykisk manipulerende misbrug af frygt. Egoismen og ondskab er sygelig, hvilket netop Helligåndens helbredende kraft ikke er. Biblens GT og NT siger jo også: ´Frygt ikke, men hav istedet tro.´ Dette styrker vores håb.

Jeg opfatter ikke evolutionsteorien som sand virkelighed idag vedrørende den guddommelige plan for skabelsen, men denne ikke-troende overbevisning handler blandt andet om primitiv frygt som en del af menneskehedens instinkter og overlevelse, hvor folk ellers er til fare for sig selv eller andre i omgivelserne uden det, fordi vi sådan ignorerer farerne? Nogle psykotiske træk og åndssvag adfærd er, hvis man ikke kan forholde sig godt nok til realiteten og dermed også ens egen krops tilstand. Naturvidenskaben betyder for mig kun bruget af praktiske ting i hverdagen. Snakker du da frygtløst ofte med aggressive, ballademagere, kriminelle, psykopater, terrorister og skumle typer? Dog er meget angst et symptom på psykisk sygdom. Og alligevel er der dem, som lider af konsekvenser på grund af dumheder ved ligegladhed.

Gode nyheder, ja tak! Derfor er nu generelt mere oplysende kærlighed, sindsro, fornuft, viden, visdom og spirituel bevidsthed vigtigt. Der er en mening med livet, så lev det vel."
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#31595 - 23/02/2021 23:16 Re: OPLYSTHED [Re: Gerth]
Gerth Online   content
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 733
Sted: Odense, Danmark
FRI VILJE

T: "Rører man ved traditionen, så vågner folket – Og man kan jo ikke lukke/nedlægge kirkerne ved lov uden også, at det samme sker for moskeer og så videre. Og så er vi vel ovre i det med religionsfrihed."

Jeg svarer: "Jeg taler ikke om, at et demokratis lovgivning skal påtvinge folket til et helt stop af religioner og deres religiøse bygninger. Istedet handler det om muligheden for ens bevidst frie fravalg af den slags ting og den gode konkurrencementalitet i denne udvikling. Moskeer, templer, synagoger og flere forskellige slags kristne kirker, de har ikke samme vilkår som folkekirken. Det er urimeligt, at kun Kristendommen og dens type kirke fra den offentlige stat (landets regering) altid permanent modtager noget særligt ekstra økonomisk støtte, der er en forkert ulighed for borgere i samfundet og dermed sådan ikke trosfrihed. Alle andre trosretninger behandles på en anderledes måde end den, hvor de er foreninger eller private organisationer og det er jo ikke fairplay."

T: "Der bliver vel spillet efter reglerne Gud, konge og fædreland i Danmarks regering? Her er tale om en manipulering af befolkningen, der indirekte blev tvangskristnet. Tro er en privat sag og at diverse trosretninger og medlemmer af disse selv skal betale deres gudsdyrkelse. Hvis der ingen tilskud er fra staten til nogen trosretning, men nogle moskeer og løn til imamer finansieres fra udlandet, så det er vel heller ikke fairplay og netop dette er farligt for vores samfundsstruktur - Da støtten gives med den bagtanke at udbrede islam som den sande tro, altså en ny kultur? Så ved adskillelse af stat og kirke og kongemagtens død skal der findes noget nyt, der samler og definerer nationen. Hvordan gør man det, hvis også man ønsker trosfrihed uden statsstøtte og ingen islamisk kultur?"

Jeg svarer: "Ifølge min fortolkning af OPLYSTHED synes jeg, at politik, religion og sex er en privatsag. Ironisk er det så, at på grund af folks fordømmelser (fordomme) imod bøsser - lesbiske - bi og transseksuelle, kæmper de stadig officielt i gadebilledet for deres menneskerettigheder omkring denne seksualitet. Hvis alle lader dem næstekærligt være i fred, så har de en dag ikke mere et rebelsk behov for offentlige ´drag queen pride festival/parade´.

Den endnu statlig økonomiske støtte til folkekirken (Kristendommen) opfatter jeg som noget diktatur mod befolkningen i vores land.
Råd: Jeg minder jer om historiens gang angående Adolf Hitler, der racistisk med Nazismen lignede en nationalistisk kristen politiker. Frygt ikke så opgivende en islamisk eller jødisk invasion og lignende andet, men tro istedet stærkt idag mere håbefuldt på Riget! Det er faktisk fairplay generelt om troendes bygninger, fordi man kan jo bare gøre ligesom den slags førnævnte muslimer, hvor også vi ligeledes beder folk i andre lande om økonomisk hjælp, hvilket er muligt via massemedier som eksempelvis en Facebook gruppe, TV, på internettet og igennem vores private relationer med telefoner. Tænk nyt vedrørende løsninger på netop sådan nogle problemstillinger. Helligånden er ligesom en gave, hvor mennesker i verden derfor også kan give os penge til den fælles tro.

Jesu dåb handlede om livet med en god gud. Religionerne truer ikke den nye Jord og dets Himmeriget, fordi de er gamle og endda dermed forældede. Læs mere om dette i Biblens NT. Desuden om den guddommelige vilje i menneskeheden er Helligånden den, der samler det udvalgte folk om en guddom."

A: "Hvorfor uddanne præster, hvis der ikke er nogle kirker, som de kan virke i?"

Jeg svarer: "Istedet for ganske tomme gudstjenester, kan teologer meget mere grundigt undervise folket på private højskoler, fordi der deltager eleverne (´disciple´) med deres ord ligesom i oplysende skoler og uddannelser i samfundet. Hold flere foredrags forskellige steder ligesom med selv profet Jesus, som mødte folket med hans tro på en gud. På det seneste har en spirituel kvinde sagt om mig: ´Du missionerer.´ Således er troen ikke en egoistisk privatsag iblandt os men om noget større end en selv."
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#31597 - 24/02/2021 20:10 Re: OPLYSTHED [Re: Gerth]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1526
Sted: Vanløse
Hej Gerth

Kan vi ikke bare bruge kirkerne til at holde foredrag om Gud? Jeg så gerne, at der kunne tales om det, som rører sig i befolkningen. Skal præsterne have lov til at følge deres forstand/hjerter...
Your friend forever

Jan
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#31600 - 25/02/2021 16:46 Re: OPLYSTHED [Re: ABC]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2179
Sted: Nørresundby
Citat:
Hej Gerth

Kan vi ikke bare bruge kirkerne til at holde foredrag om Gud?


Nej gudstjenester er SPIRITUALITET i højeste potens - hvorfor også musik og sang hører med hertil og nadver, altergang. Det er et smukt drama.

Hvis det blev som Arne og Gerth og Tikka (anonym) og Jørgen og Jan ABC ønsker det ville meget gå tabt. Vi er heldige med at vi har folkekirken.

Den kristne SPIRITUALITET

Den kristne GUDSTJENESTE

Kommer til udtryk igennem SANG og MUSIK

Eller begivenheden KRISTUS den HELLIGÅNDENS JUBEL og KRAFT - vores NOUMENALE SKABENDE SPONTANITET og ARKETYPE MOTIVATION formår SANG og MUSIK mere end alt andet at indfange og udtrykke - selvfølgelig også derfor følgende opfordring og opmuntring fra Paulus:

Undervis og forman med al visdom hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng med tak i jeres hjerte til Gud.

Paulus:

lad jer fylde af Ånden, tal til hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng og spil af hjertet for Herren.

Hvilket fortæller ikke så lidt om det HUMØR (gåpåmod og begejstring) eller den SPIRITUALITET - ENTUSIASME og MOTIVATION (EKSTATISKE BEGEJSTRINGs STRUKTUR) begivenheden KRISTUS - de nye HELLIGÅNDS skabninger vi er i KRISTUS

Nå dette er altsammen hvad jeg har fundet hos Paulus som den dopaminske ekstatiske forhjerne monster af ukuelig gåpåmod og "ARKETYPE MOTIVATION" glæde og begejstring der bedst kommer til udtryk igennem SANG og MUSIK.

Faktisk troede jeg at vi har haft dette med os fra PAULUS fra urkristendommen og op til idag i KIRKERNES GUDSTJENESTER

Men opdager igår at LUTHER også på det område, så vidt vores urkristne paulinske SANG og MUSIK SPIRITUALITET, gennem en renæssance af PAULUS har gennem reformeret GUDSTJENESTEN

Luther og musikken
Ikke uden grund blev Martin Luther kaldt Nattergalen fra Wittenberg. Han satte musikken højt og mente, at den havde fandtes siden skabelsens tid. Som ung havde han modtaget musikundervisning, og han kunne spille på både fløjte og lut. Luther mente, at musik kunne glæde de bedrøvede, opmuntre de fortvivlede, neddæmpe et hadefuldt sind og fordrive Djævelen. Næsten al musik var gavnlig og god, mente Luther, men den var allerbedst, hvis den blev brugt til at prise Gud.

Menigheden skulle synge
Blot det at høre musik, mente Luther, var gavnligt for sjælen. Men han anså det for at være allermest velgørende, at man selv sang. Det var Luthers mål, at hele menigheden gennem sang skulle deltage i lovprisningen af Gud og forkyndelsen af evangeliet ved højmessen.

Når menighedens sang på modersmålet i dag er en væsentlig del af den protestantiske gudstjeneste, er det Luthers fortjeneste. I dag betragter vi det som en selvfølge, at menigheden synger salmer ved gudstjenesten, men i 1500-tallet var det revolutionerende nyt. Den lutherske menighedssang stod i skarp modsætning til den katolske messe, som på Luthers tid mest indeholdt munkesang på latin.


-0-0-0-0-

At forstå fænomener som Elvis Presley og Beatles (den vestlige verdens sang og musik kultur) ville være ganske umuligt uden de protestantiske gudstjenester, udenom om PAULUS og renæssancen af Paulus med Luther og reformationen.

Hvis vi besindede os på Paulus ville vi opdage hvor meget vi skylder ham. Det er den paulinske SPIRIT CHRISTOLOGY - SPIRITUALITET - hvor sang og musik spiller en central rolle vi kan takke Paulus for.


-0-0-0-0-0-

De der har fulgt mig og hæftet sig ved hvad jeg skriver, vil også have bemærket at jeg påstår at hos Paulus 1 Kor 2 der finder vi hele Jung's psykologiske metode.

Og jeg er lige begyndt at læse Aksel Haaning's Jung bog og her viser det sig til min glædelige overraskelse at Jung ofte refererer til 1 Kor 2.

Så endnu et bevis på hvor dyb en forståelse tingene jeg har. Hvilket jeg dog altid også har været klar over at min forståelse tingene er meget dyb.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#31602 - 25/02/2021 17:50 Re: OPLYSTHED [Re: Hanskrist]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1526
Sted: Vanløse
Hej HansKrist

Jeg har ikke sagt, at der ikke må synges i kirkerne, så syng du bare løs halvfuld
Your friend forever

Jan
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
annonce
Side 5 af 13 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 >


Seneste indlæg
Måneden Ramadan,
af somo
22/04/2021 20:41
Panteisme
af Hanskrist
22/04/2021 18:20
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
21/04/2021 16:14
GUDDOMMELIGE SAMTALER
af ABC
16/04/2021 19:14
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
08/04/2021 16:06
Nyheder fra DR
Ny undersøgelse slår fast: 'Vi har for..
22/04/2021 20:56
15 forskere i en ørken skal redde verde..
22/04/2021 20:50
Uenige om alt undtagen klima: Både USA ..
22/04/2021 20:49
Frisører og restauranter frygter for fr..
22/04/2021 20:47
Blev beskyldt for ikke at være lækker ..
22/04/2021 20:41
Nyheder fra Religion.dk
Stalin brugte propaganda til at guddomme..
22/04/2021 06:10
Flygtningenævnet mangler nuancer i dere..
20/04/2021 06:00
Præsters natursyn påvirker klimakrisen..
19/04/2021 06:00
10 vigtigste om forholdet mellem tro og ..
06/04/2021 07:00
Hvilke fordele er der ved at være et an..
05/04/2021 06:00