annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4118866
Et andet syn 1156585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 912365
Jesu ord 807954
Spirituel omsorg 766433
Galleri
Tiger den HansiKristi-lige af slagsen
Hvem er online?
2 registrerede Gerth ,(1 usynlig), 7 gæster og 117 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 6 af 6 < 1 2 3 4 5 6
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#28197 - 27/09/2019 00:38 Re: Gerth Drost [Re: Gerth]
Gerth Online   content
godt igang
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 234
Sted: Odense, Danmark
I forrige emne manglede et vigtigt ord, hvilket er ´geometriske´, der som en rettelse i min Facebook profil er tilføjet og det lyder på følgende måde: " Som barn kunne jeg se i mørket på mit værelse blidt lysende geometriske figurer,"
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#28284 - 12/10/2019 03:05 Re: Gerth Drost [Re: Gerth]
Gerth Online   content
godt igang
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 234
Sted: Odense, Danmark
JEG ER

H: " Du skal have en fagvidenskabelig kritisk dialog med ind over hvad, du konstant skråsikkert prædiker. Meget af hvad Gerth siger om Helligånden, det er jo sagt af utallige teologisk tænkende mennesker gennem to tusinde år. Du aner ikke, hvad du snakker om, hvilket virker fuldstændig barnligt hysterisk. Er du overhovedet et beåndet væsen? Som et menneske der ikke rigtig har noget på hjertet. Det afslører, at du tænker som et barn. Hvad mener du med ´religiøse folk´? Jeg kender mange kristne, der er mindre religiøse end dig. Du har så mange religiøse træk såvidt det, du skriver og såvidt hvad du gerne vil. Bare lidt mærkeligt, at du afviser at være religiøs, for jeg tror aldrig, vi har haft en så i udpræget grad såkaldt religiøs menneske her på stedet som dig. Iøvrigt er Helligånden et begreb, du har hentet fra kristendommen. Vi har haft nok af barnligheder, når folk skulle ha fyret deres religionskritik af."

Jeg havde en samtale med en tvangsmedicineret ældre psykisk syg mand, som er ateist. Jeg fortæller ham om prostitution ifølge DR på TV nogle forskellige psykiske skader på grund af det som eksempelvis en øget materialistisk afhængighed ved den slags meget mere forhøjet økonomiske indtægt og fysiske skader i munden fra for meget oralsex. Han svarer grinende med et smil: " Det er jeg ikke helt enig med dig i fordi, jeg har engang haft en ven, som var mandeluder. Han havde det bare sjovt med det, hvor han tilfredsstillede kvinderne uden at have hjertet med i det." Jeg kommenterede: " Det tror jeg ikke på, fordi han kunne risikere udviklingen til en for kynisk personlighed tilmed også om sindets forhold til sex, fordi hjertet metaforisk kan betyde kærlighed. Derfor er jeg imod den slags salg og køb af sextilbud, hvor mennesker behandles ligesom kun en kødvare på markedet." Ophidset hævede han sin stemme med ordene: " Hvad er dog det for noget romantisk pladder?! "

Jeg sidder alene lørdag aften på en cafe omkring klokken 21, hvilket er en times tid ligefør, der kommer en ung DJ´s støjende musik. Foran mig ved et andet bord er en ung studerende på universitet med en øl sammen med to gamle og deres skavanker. 30 minutter senere spørger han dem: " Må jeg få en drink mere? " De svarer et - Nej. Han svarer derefter: " Nå ja, jeg skal jo alligevel også på arbejde imorgen, så jeg kan derfor ikke drikke mig alkoholisk stiv og folk i byens natteliv er vildt sindssyge." Og hvorfor skal de som noget kulturelt endnu feste om natten? Min nye unge hash+cigaretryger nabo har en til tre gange om ugen enten som fester eller morgenfester med nogle gæster fra mørkets muligvis byture buldrende med sang, ulykker på gulvet, skrigende kvinder sandsynligvis på grund af frække smæk, højlydt råbende reaktioner om andre ting og sommetider blandt andet larmende skænderier med aggressive slag på noget. På cafeen klokken 21.45 hører jeg, at en person i nærheden af hoveddøren udenfor skriger i selskab med mange andre yngre mænd, hvor en af dem foran mig siger: " Hvad sker der? " Jeg kommenterer til dem, at nu må vi hellere tage hjem nu inden menneskers stressende festlige stemning, hvilket de så gør. Klokken 21.50 snakker nogen omkring baren primitivt om kvinder. Da jeg klokken 21.55 forlader cafeen efter, at jeg var på WC, får jeg et chok, fordi ved baren i nærheden sker der pludseligt på et højt niveau en lyd fra en af måske personalets unge nyankomne kollegaer, venner, kæreste, familie eller bekendte. For min egen sindsro tænker jeg meditativt om dette på ´min´ evigt elskede, imens jeg går ud af døren og nyder den endnu nok stabile gade udenfor. For første gang i mit liv glæder jeg mig til mit beskedne asketiske hjem, hvor der er mine usexede få genbrugstrøjer, meget brugte bukser og væk fra al denne kulturelle ballade.

Jeg ser ´tilfældigvis´ i fjernsynet noget i science fiktion filmen A.I. om den unikt første robotdreng, som har en naivt kærlig drøm om ligesom pinocchio, at han en dag på sin eventyrlige rejse finder hjem til hans elskede mor, hvor han selv ved enden i den magisk af en blå fe forvandles til et rigtigt menneske men, tiltrods for hun ikke er den biologiske mor til ham. Senere opdager han, at hans kun logiske skaber som en videnskabelig ´far´, han har lavet mange flere lignende modeller i form som mekaniske piger og drenge, hvor alle er pakket ind som fabrikerede dukker til barnløse forældre. Hans sind udtrykker et barnligt stadie med uskyldighed. Jeg leder efter noget toiletpapir, fordi nogle tårer drypper ud af mine øjne ved filmens musik og min konklusion vedrørende meningen med mit i mange unge år hele livs spirituelle proces, som jeg åbenbart ikke har forgæves spildt på en løgn. Lige at flere bekendte som hver og især uden viden om hinanden ikke havde læst begge dele samlet om mit eget liv og projekt OPLYSTHED som, de beskrev dem som en dannelse, opdager jeg en skribents synspunkt om de tilsyneladende hellige Buddha, Moses, Jesus og Muhammed, at de alle var på en dannelsesrejse.

Jesus og de små børn - Markusevangeliet: " De bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde til dem: »Lad de må børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres. Sandelig siger jeg jer: Den, der ikke modtager Guds rige ligesom et lille barn, kommer slet ikke ind i det.« Og han tog dem i favn og lagde hænderne på dem og velsignede dem."

Kundskabens eller livets træ? Naturvidenskabeligt tænkende mennesker kan aldrig forklare alt med rationel logik eller meningen med livet. Jeg forstår ikke struktureret den tidløse uendelighed, der derfor for mig virker som det magiske i tilværelsen endda tilmed som den guddommeligt større end alt, der ikke er lavet fra en illusorisk fantasi i mennesket. Jeg tror på, at en god forstand på noget kun sker med uselvisk kærlighed. Som endnu idag seksuelt uerfaren vil jeg ikke bolle en luder, fordi jeg vælger istedet angående denne type fristelse, at jeg er lykkeligt uvidende. Jeg kan ikke forføre kvinderne ligesom, at man sælger sig selv i folks dyriske imponer´lege. Jeg vil ikke donere sæd på en klinik for videreførelse af min krops genetiske arvemasse, så jeg overlever ikke sådan som et virkeligt menneske. Jeg bidrager ikke til overbefolkning. Menneskeheden er istedet min spirituelle familie og jeg er evigt åndeligt liv med min guddommelige skaber. Jeg har sådan med Helligånden evig visdom.

Biblen NT: " Men se, en kvinde, der i tolv år havde lidt af blødninger, nærmede sig Jesus bagfra og rørte ved kvasten på hans kappe. For hun sagde ved sig selv: »Bare jeg rører ved hans kappe, bliver jeg frelst.« Jesus vendte sig om, så hende og sagde: »Vær frimodig, datter, din tro har frelst dig.« Og fra det øjeblik var kvinden frelst."

Biblen NT: " En samaritansk kvinde kom for at hente vand. Jesus sagde til hende: »Giv mig noget at drikke.« Hans disciple var nemlig gået ind til byen for at købe mad. Den samaritanske kvinde sagde til ham: »Hvordan kan du, en jøde, bede mig, en samaritansk kvinde, om noget at drikke?« – jøder vil nemlig ikke have med samaritanere at gøre. Jesus svarede hende: »Hvis du kendte Guds gave og vidste, hvem det er, der siger til dig: Giv mig noget at drikke, så ville du have bedt ham, og han ville have givet dig levende vand. Enhver, som drikker af dette vand, skal tørste igen. Men Den, der drikker af det vand, jeg vil give ham, skal aldrig i evighed tørste. Det vand, jeg vil give ham, skal i ham blive en kilde, som vælder med vand til evigt liv.« Kvinden sagde til ham: »Herre, jeg ser, at du er en profet. Vore fædre har tilbedt Gud på dette bjerg, men I siger, at stedet, hvor man skal tilbede ham, er i Jerusalem.« Jesus sagde til hende: »Tro mig, kvinde, der kommer en time, da det hverken er på dette bjerg eller i Jerusalem, I skal tilbede Faderen. I tilbeder det, I ikke kender; vi tilbeder det, vi kender, for frelsen kommer fra jøderne. Men der kommer en time, ja, den er nu, da de sande tilbedere skal tilbede Faderen i ånd og sandhed. For det er sådanne tilbedere, Faderen vil have. Gud er ånd, og de, som tilbeder ham, skal tilbede i ånd og sandhed."

Biblen NT: " Når I beder, må I ikke være som hyklerne, der ynder at stå og bede i synagoger og på gadehjørner for at vise sig for mennesker. Sandelig siger jeg jer: De har fået deres løn. Men når du vil bede, så gå ind i dit kammer og luk din dør og bed til din fader, som er i det skjulte. Og din fader, som ser i det skjulte, skal lønne dig. Når I beder, så lad ikke munden løbe, som hedningerne gør, fordi de tror, at de bønhøres for deres mange ord. Dem må I ikke ligne. Jeres fader ved, hvad I trænger til, endnu før I beder ham om det."

Biblen - Jesus, forklarelsen på bjerget: " Da de var blevet alene, kom disciplene hen og spurgte Jesus: »Hvorfor kunne vi ikke drive den ud?« Han sagde til dem: »Fordi I har så lille en tro. Sandelig siger jeg jer: Har I en tro som et sennepsfrø, kan I sige til dette bjerg: Flyt dig herfra og derhen! og det vil flytte sig. Og intet vil være umuligt for jer. Den slags fordrives kun ved bøn og faste."

Ifølge nogle kendte nyheder har religiøse mennesker en lavere IQ end alle andre folk. Mit gæt om det er blandt andet, at religiøse mennesker kæmper aggressivt på en ekstremistisk, fundamentalistisk eller dogmatisk måde ved snæversynethed missionerende og/eller forsvarer deres religion/trosretning med en religiøs identitet i kategorien muslim, jøde, hinduist, budhist, kristen og lignende. I Biblens gamle testamente om det guddommelige og mennesket blev der også ofte brugt begrebet ´ånd´, hvilket betyder, at Jødedommen fra profeten Moses uden den kristne Helligånd før Jesus dermed på en anderledes måde som religion har nogle lignende kendetegn tilmed ved myten om Noahs ark på syndfloden. Menneskers midlertidigt religiøse ting er ikke det samme som hellig ånd, fordi den er tidløs. Alle religioners indhold og deres religiøse bygninger er ikke det evige. Derfor ejer alle påståede hellige skrifter ikke Helligånden.

H har kritiseret mig med ordet ´Narcisisme´. Om dette siger jeg:

Tværtimod, altså profeten Jesus havde sine disciple-Apostle til at sprede budskabet om hans eget liv. Jeg skal ikke lave en ny religiøs sekt med mine disciple. Idag har jeg mulighed for ligesom med nogle forfatteres selvbiografier at inspirere folk med min personlige historie som et ægte vidnesbyrd, hvor jeg direkte online selv skriver noget om det helt uden forvrængninger og manipulation fra andre tilmed derfor uden disciples tilbedelse af mig. Dette handler ikke om hvem/hvad, at jeg er. Når jeg forkynder om Det guddommelige med Helligånden i form af mennesket, er jeg den, jeg er.

Efter de her forrige overvejelser, hvor flere personer forskellige steder næsten samtidigt nu snakker om Jesus prædiken på saligprisningernes bjerg og noget af mig om hans prædiken på Oliebjerget, opdager jeg følgende erkendelse til alt det:

Ifølge Den danske ordbog om et mirakel: " begivenhed eller hændelse som kan tilskrives en guddommelig magt eller overnaturlige kræfter, underværk, usædvanlig eller vidunderlig begivenhed eller hændelse der kommer som en overraskelse eller indtræffer mod forventning bruges fx i forbindelse med et lykkeligt udfald af en meget kritisk eller tilsyneladende håbløs situation, under. ORD I NÆRHEDEN = overraskelse - lykketræf - vidunder - en gave fra himlen - mysterium, nyfødt barn; barn (eller voksen) med særlige evner."

Wikipedia: " Romantisk kærlighed er en slags kærlighed, som ofte betragtes som anderledes end et simpelt behov drevet af seksuelt begær eller lyst. Den har begrundet store bestræbelser som poesi, mindesange og dueller (Mig -nutidens dramatiske ´dueller´ som debatter, diskussioner og præstationer?) . I vor tid har romantisk kærlighed været et tema i alle slags kunst og underholdning. På samme måde med popkulturen - fra teater til film og popmusik. Noget af romantisk kærligheds væsen, som den hævdes af den vestlige kultur: Den kommer som en overraskelse. Den er svær at kontrollere. Den er ikke baseret på en lyst til sex som en fysisk handling."

Jeg opfatter mit liv som blandt andet et meningsfuldt mystisk mirakel. Nu erfarer jeg fortsat mere og mere sammenhængende endvidere ekstatisk fryd, glæde og eufori som i noget overraskende flow, der øger forstærkende min spirituelle tros overbevisning og som en endnu mere forunderlig bekræftelse om min hellige rolle, at den helt sikkert er go´ nok. Når jeg beviser denne kærlighed til jer som et godt eksempel, så kender jeg det universelle evige selv. Jeg har aldrig nogensinde før i hele mit liv følt noget så lykkeligt godt om kærlighed og det er det gode ved min personligt manglende alvidenhed. Hvor jeg tidligere i sindets mørke opfattede livet som en byrde, synes jeg istedet nu som et lys i den, at det hos mig er en gave.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
annonce
Side 6 af 6 < 1 2 3 4 5 6


Seneste indlæg
Lyser på vej
af somo
14/10/2019 08:14
VÆREN - IKKE-VÆREN
af Gerth
14/10/2019 07:34
Mellemrummet
af Simon
13/10/2019 17:52
Gerth Drost
af Gerth
12/10/2019 03:05
Så er der linet op...
af ABC
10/10/2019 21:10
Nyheder fra DR
Tidligere catalansk vicepræsident idøm..
14/10/2019 09:41
Flertal vil have våbenembargo mod Tyrki..
14/10/2019 09:38
Dansk kor vinder stor konkurrence i udla..
14/10/2019 09:10
Kom med på sæljagt: Forskere skal unde..
14/10/2019 08:57
Spaniens største retssag i nyere tid af..
14/10/2019 08:40
Nyheder fra Religion.dk
Udviklingshæmmede får muligvis officie..
11/10/2019 22:00
Professor: Det er vanskeligt at forsone ..
10/10/2019 06:50
Den jødiske forsoningsdag: Et stille d..
10/10/2019 06:28
SKAM gav plads til mere mangfoldighed
10/10/2019 05:00
På forsoningsdagen er jøderne særligt..
09/10/2019 16:54