annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4456211
Et andet syn 1171322
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 931809
Jesu ord 816282
Spirituel omsorg 772244
Galleri
Kirkebø
Hvem er online?
1 registreret Gerth 29 gæster og 12 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 9 af 32 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 31 32 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#28064 - 07/09/2019 17:55 Re: OPLYSTHED [Re: Simon]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 779
Sted: Vanløse
Hello Simon

I am a strange human being ler Selv Gerth er fortabt i mig halvfuld Hvilket ben skal han mon stå på blinker

https://debatingchristianity.com/forum/viewtopic.php?p=977993#977993

Kan du ikke sætte dig ned og komme med et par kommentarer til dette:

https://debatingchristianity.com/forum/viewtopic.php?p=977997#977997

Fortsat god weekend til dig og alle andre heart

Namaste


Redigeret af ABC (07/09/2019 18:04)
Top Svar Citer
#28071 - 09/09/2019 03:18 Re: OPLYSTHED [Re: Gerth]
Gerth Online   content
godt igang
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 343
Sted: Odense, Danmark
EN KONTROVERSIEL VISION

H: " Husk kvinderne havde det forfærdeligt dengang i det græske, græsk/romerske og det jødiske samfund, hvor de slet ikke måtte være lige med mændene og de blev betragtet som ingenting. Der var lige så mange kvinder endda måske flere kvinder end mænd, som konverterede til de urkristne menigheders fællesskaber, hvilket der jo må have været en grund til, for på det tidspunkt fandtes ingen tvang, nogen former for anerkendelse eller prestige forbundet med at tilhøre menighederne af kristne. Når den kreativt progressive øverste klasse borgerskab af kvinder tilhørende det romerske samfund frivilligt blev til en del af de urkristne menigheder, må der have været tale om et ligeværdigt syn på mænd og kvinder i de paulinske urkristne menigheder."

Jeg svarer: " Ifølge Wikipedia - Efter Urkristendommen var der oldkirken. Oldkirken er betegnelsen for perioden mellem de første kristne menigheders opståen og frem til sammenbruddet af det vestromerske rige i 476. Kejser Konstantin blev omvendt til kristen. Med Konstantin I's styre opnåede Biskoppen af Rom politisk og religiøs betydning og skulle med tiden blive kendt som paven og etablere Rom som centrum for den katolske kirke. To begivenheder har gjort Konstantins regering til en milepæl i romersk historie. Han var den første kejser, som legaliserede kristendommen. Det skete i år 313 ved udstedelse af Milano-ediktet. Dermed blev Kristendommen en statsreligion i det romerske rige, selvom dette først skete under Theodosius den Store ca. år 380. Gennem Konstantins regering udvikledes mange af de administrative, kirkelige funktioner og institutioner, som senere dannede grundlaget for de europæiske stater i middelalderen, f.eks. bispedømmerne og de første kirkemøder. Han brugte kirken som sit redskab politisk, påtvang den sin kejserlige ideologi og berøvede den den uafhængighed, som var oldkirkens kendetegn.
Min historielærer i gymnasiet fortalte, at det romerske imperium og den græske kultur dyrkede homoseksuelt mandekroppen, hvor kvinden seksuelt derfor var betydningsløs andet end kun til fødsel af børn. Det minder om Hare Krishna ( ISKCON ) som en religiøs bevægelse af en indisk hinduistisk tradition og Hinduismen er også patriarkalsk. Jeg mener, at fra den urkristne tid helt videre frem til FN´s menneskerettighedserklæring i 1948 og den i Vesten videre endnu mere medmenneskelige socialistiske udvikling i 1970´erne, der blev kvinder stadig styret af mænd i kristen religion, hvor hun blev betragtet som kun den fødende i en slægt handelsvare for en ægtemand og intet uden ham. Kvinder blev derfor gift oftest som meget unge ved arrangerede ægteskaber. Det vil sige, at fra cirka år 20 med Jesu forkyndelse videre til de kristne menigheders opbrud mod den jødiske tradition som religion omkring 100 e.Kr. blev det mere og mere nødvendigt for kvinder, at de skulle bekende sig til den kristne tro, så de på den måde lettere kunne sikre deres egen overlevelse og tilfredsstillelse af de mest livsnødvendigt basale behov. Især nogle kristent religiøse sekter udtrykker i nutiden denne slags religiøs tro med Paulus som forbillede på dominerende mænd i et samfund og tvangsægteskaber. Gnosticisme blev fornægtet af den kristne kirke, hvilket idag også er det samme som med såkaldte mystikere, der ikke er tilhængere af en religion.

Ifølge Wikipedia - Maria Magdalene var en af Jesu ledsagere. Hun var tilstede ved Jesu korsfæstelse, begravelse og var vidne til den tomme grav. Hun var den første, som Jesus åbenbarede sig for efter sin død med budskabet om evigt liv. Der er mange teorier om hendes forhold til Jesus og hans disciple, der ikke findes i Bibelen:
Hun var en synderinde eller skøge, som blev frelst.
Hun var apostlenes apostel, en mester i sig selv.
Hun var Jesu kone eller elskerinde, den højtelskede discipel og sågar mor til Jesu efterkommer. Den islandske homiliebog fra ca. 1200 omtaler hende som Jesu veninde og ægtefælle.
En kvinde ved navn Maria var ifølge Bibelen søster til Lazarus og Martha, og nogle[hvem?] mener, at hun er den samme som Maria Magdalene.
Ifølge den romersk-katolske kirke var Maria Magdalene en skøge, som Jesus jog syv dæmoner ud af, hvorefter hun angrede, salvede Jesu fødder og fik tilgivet alle sine synder. Efter Jesu død og opstandelse blev hun sat på en båd uden årer sammen med Martha, Lazarus, Sidonius og liget af Anna. Langt de fleste kristne mener, at Jesus hverken var gift med Maria Magdalene eller havde andre seksuelle forhold. Biblen som både det gamle og nye testamente blev lavet af Kejser Konstantin. Der er flere andre kendte evangelier, hvilke ikke er godkendt af alle de forskellige kristne trosretninger som:
Judas evangeliet.
Maria Magdalene-evangeliet.
Thomas-evangeliet.
Pistis Sophia.
Fillips-evangeliet.
Marcion-evangeliet.
Peter-evangeliet.
Og de Apokryfe skrifter.

De fleste her nævnte evangelier handler om Maria Magdalena og kønnenes ligestilling, hvor hun ellers havde en vigtig rolle, der ikke er beskrevet direkte i Biblen. De er blevet afvist af både den katolske kirke og Kristendommen som religion, men Jødedom og Islam har også patriarkalske træk. Både Biblens maskuline gudebillede i sin treenighed og historier er for kønsdiskriminerende især med Paulus holdning til kvinden som den seksuelt fristende hore, der faktisk lyder ligesom Buddha´s beskrivelse af kvinden som fristerinde. Det gjorde dermed senere, at budhistiske nonner havde mere strenge leveregler end mænd og Budhismen som religion blev sådan lavet af en mand.

Historiebøgerne er blevet bestemt af den kulturelle indflydelse og der er derfor stadig af den grund i nogle dele af verden en undertrykkende censur af informationer over folk til for meget uvidenhed. En kvindelig bekendt siger til mig: " Ligesom med i vores land de flere forskellige leksikons om almen viden er hellighed generelt mest kun kendt som noget religiøst." Jeg svarer: " I 1970érne med Hippiernes ( Flippere) New Age bevægelse rejste man eksempelvis til Indien eller andre steder for at møde nogle særligt hellige personer, hvilket en hel del folk faktisk også gør i vor tid. Religiøse mennesker har fordomme, hvis de ekstremistisk, fundamentalistisk eller dogmatisk kritiserer andre med skældsord såsom ´hedninge´. Projekt OPLYSTHED handler blandt andet om, at nu kan man have en spirituel interesse om det guddommelige og være hellig uden religion."
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#28072 - 09/09/2019 13:26 Re: OPLYSTHED [Re: Gerth]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5201
Sted: Sydsjælland
Hej Gerth.
Jeg er enig med dig i, at religioner er præget af kulturen i den tid og på det sted, hvor de er opstået, og hvor du jo bl.a. peger på forholdet mellem kønnene - ligesom du jo peger på, at religioner ofte har fordomme mod andre religioner.
Når du så skriver:
Citat:
Projekt OPLYSTHED handler blandt andet om, at nu kan man have en spirituel interesse om det guddommelige og være hellig uden religion.
så er jeg egentlig også enig med dig, men er usikker på dine ord: "og være hellig".
Om ordet "hellig" giver Den Danske Ordbog fem forklaringer, mens Gyldendals Den Store Danske siger:
Citat:
Hellig er et gammelt nordisk ord. Etymologisk er det forbundet med heill, der betyder hel, uskadt, intakt, beskærmet, men det har fra en anden afledning også bibetydningen: heldig, lykkelig, sund, frelst.
Er det muligt for dig at afklare, hvad du mener, når du skriver: "være hellig"?

Det kunne lyde lidt som "de frelstes klub", og det tror jeg ikke, du mener - eller gør du? blinker

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#28074 - 09/09/2019 18:42 Re: OPLYSTHED [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4588
Hr, lægprædikant..

""alle vi andre" ser indtil videre ud til alene at være Simon"

- Og hermed satte forkalkningen vist en stopper for det ungdommelige sind..;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#28075 - 09/09/2019 18:48 Re: OPLYSTHED [Re: ABC]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4588
Høj høj du..

"I am a strange human being Selv Gerth er fortabt i mig Hvilket ben skal han mon stå på"

- Formentlig det samme som i alle tidligere år; desuden ved vi jo alle hvor næstekærlige i kristne fætre og kusiner blir, når i ude i horisonten ser noget der ligner en trosfælle: verden fyldes til randen med kristne troende, kærligheden løber simpelthen af med jer! Jamen, se nu bare din guru, lægprædikanten, hvis hukommelse er som en nyfødt "væren", og himlen blå dom aldrig før..;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
annonce
Side 9 af 32 < 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 31 32 >


Seneste indlæg
Mening med mit liv?
af Gerth
23/01/2020 03:40
At være KIRKE i verden
af ABC
22/01/2020 21:20
Lyser på vej
af Arne Thomsen
22/01/2020 18:21
Mellemrummet
af Simon
22/01/2020 06:49
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
21/01/2020 11:46
Nyheder fra DR
2000 universitetsstuderende dumper i bas..
22/01/2020 22:43
Så er brexit i hus: Briterne træder ud..
22/01/2020 22:14
Vred skagbo: 'De klitter skal bare op. A..
22/01/2020 21:44
Privatfly, limousiner og et hav af sikke..
22/01/2020 21:27
Sundhedsstyrelsen om Coronavirus: 'Vi ta..
22/01/2020 21:26
Nyheder fra Religion.dk
Sådan markeres ashura verden over
01/11/2017 09:33
Sumobrydning: Når religion og sport sme..
17/08/2017 05:00
5 artikler, der kan inspirere til underv..
16/08/2017 11:00
Hvad er oplysningstiden?
10/08/2017 07:41
Vinderen af fotokonkurrencen er fundet: ..
09/08/2017 22:00