annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6830325
Et andet syn 1409890
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1360274
Jesu ord 1015520
Spirituel omsorg 880947
Galleri
treram på vej i luften over  Mississippi 1952, uheld i Mexico
Hvem er online?
0 registrerede 64 gæster og 20 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 11 af 12 < 1 2 ... 9 10 11 12 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#2731 - 10/08/2008 11:08 Re: Der findes ingen synd [Re: serotonin]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2179
Sted: Nørresundby
Hej Jan!

Kernen i Pauls Kristus-forkyndelse er her:

Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til! Men alt dette skyldes Gud, som forligte os med sig selv ved Kristus og gav os forligelsens tjeneste, for det var Gud, der i Kristus forligte verden med sig selv og ikke tilregnede dem deres overtrædelser, men betroede os ordet om forligelsen. 2 Kor 5, 17 - 19.

Vil du fortælle mig hvori det der står der afviger fra EKIM's kongstanker om at praktisere TILGIVELSE?

mvh Hanskrist.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#2739 - 10/08/2008 12:43 Re: Der findes ingen synd [Re: Hanskrist]
serotonin Offline
godt igang
Registeret: 07/04/2008
Indlæg: 416
Hej Hanskrist.

Først skal det lige være klart hvad det er du forstår ved tilgivelse?

Hvad er det du ser der tilgives?

Og hvem/hvad er det som skal tilgive?

Og hvis der er brug for tilgivelse, så må der også være fældet een dom. Og hvem er det som har dømt?

Vi må også først se på hvad årsagen er til tilgivelse, ellers giver tilgivelse ikke nogen mening?

Vi må helt tilbage til begyndelsen, og se på hvilke tanker Biblen gør sig om Gud, for at tilgivelse kan ses i sin rette sammenhæng?

Prøv du at skriv hvad det er du tror på om Gud, og hvad det er du tror på der skete siden der kunne opstå adskillelse(det som Kristendommen kalder synd).

Jeg har skrevet sider op og sider ned, om hvilke ideer jeg tror på er sande om Gud. Og hvilke ideer jeg tror på er sande om den fysiske verden, det fysiske univers(dualitet).

Kærligst Jan.Top Svar Citer
#2741 - 10/08/2008 13:10 Re: Der findes ingen synd [Re: serotonin]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2179
Sted: Nørresundby
Det ville klæde dig at være lidt ydmyg Jan,

du taler til mig som om det er dig der har overblikket over kristendommen og blot kan fælde den endelige dom,


men jeg vil da godt svare dig på følgende:

Vi må helt tilbage til begyndelsen, og se på hvilke tanker Biblen gør sig om Gud, for at tilgivelse kan ses i sin rette sammenhæng?

Prøv du at skriv hvad det er du tror på om Gud, og hvad det er du tror på der skete siden der kunne opstå adskillelse(det som Kristendommen kalder synd). Citat slut.

Mennesket gik sine egne veje, lyttede til sine egne tanker frem for til Gud, i forsøget på at blive som Gud,

derved faldt mennesket, og det begyndte at dømme sig selv og hinanden, og holdt hinanden skyldbetynget nede og synden kom ind i verden ad den vej

For denne menneskelige adfærd er om noget at synde imod Gud og Guds Ånd, Helligånden, og man står udenfor Livets træ og dets frugter.

Gud kunne have lagt sig som en stort deterministisk maskinmester hen over os alle sammen og taget vores frihed fra os, men derved om Gud havde bestemt mennesket fra A - Z, ville der heller ingen, hverken Kærlighed eller Ånd være til i vores liv.

Hele dramaet mellem Gud og mennesket er at Friheden er med, og at mennesket er Frit og ansvarlig,

for friheden er der, hvor Herrens ånd råder

det er et adelsmærke for mennesket, og der er også kun Kærlighed mellem Frie ansvarlige personer, alt andet kaldes sex og lyst og har at gøre med hormoner osv.

Du vil hele tiden drage Gud til ansvar, men du forstår ikke mennesket, men en dag vil du lære at forstå at mennesket har så mange sære ting for


mange kærlige hilsner Hanskrist.

PS:

din kritik af Paulus er misforstået og hviler som hos Peter Rubæk på et forkert grundlag, uvidenhed, fordomme, løsagtige påstande og udspredte løgne og rygte (en hel verdensomspændende konspirationsagtig samlet paranoiateori om manden og det han har sagt og står for, og du er ukritisk og billig (for let og nem) nok til at deltage, løbe med, uden at du har sat dig ind i sagerne, du løber med andenhåndskendskab og det endda af værste slags (og det klæder dig ikke Jan men er beskæmmende, for du er ellers en hædersmand), da disse i en uendelig regres igen hviler på andenhåndskendskab, men med Paulus er vi dog så heldige at vi kan læse ham og hvad han har skrevet, men indrømmet han er for voksne og forbudt for børn, men for børn og barnlige sjæle har vi jo evangelierne).

Paulus var selv klar over at han var for voksne og forstandige mennesker, og ingen har ej heller som ham slået fast at også forstanden og tænkningen har vi fra Gud (se fx 1 Kor 14, men overalt pointere han det igen og igen, Paulus er og bliver tænkningens skytshelgen indenfor kristendommen). I dag 2000 år siden ser vi en mand, Paulus, der var sig knivskarpt bevidst, det forhold der i moderne hjernevidenskab omtales som lateraliseringen, hjernehemisfærespecialiseringen mellem højre og venstre hemisfære. At se hvordan han i sine skriverier, let og elegant og kreativt går fra venstre til højre sidige aktiviteter og erkendelser er en fornøjelse, og A. Schweitzer der levede før denne erkendelse om lateraliseringen, siger at det er helt unikt og usædvanligt og enestående at vi i den samme mand på samme tid finder en stor Tænker og Mystiker. Læs ham og se hvordan han krydser let og elegant. Hjernebjælken må ha været ganske åben i den mand.

At han var klar over forholdet ses her:

Og jeg kunne ikke tale til jer, brødre, som til åndelige mennesker; jeg måtte tale til jer som til kødelige mennesker, som til spæde i troen på Kristus. Jeg gav jer mælk, ikke fast føde, for den kunne I endnu ikke tåle, og det kan I heller ikke nu; for I er stadig kødelige mennesker. For når der er misundelse og splid iblandt jer, er I så ikke kødelige og lever slet og ret som mennesker? Når én siger: Jeg hører til Paulus, og en anden: Jeg hører til Apollos, er I så ikke slet og ret mennesker? 1 Kor 3, 1 - 4.

A. Schweitzer siger at Pauls kritiker er heldige med at Paulus ikke kan svare dem igen, for i så fald ville de hurtigt få røven på komedie. Når det lyner i tænkningens historie, så LYNER det, det må vi respektere (det sidste sagde Hanskrist). Det Kristus-lyn fra Gud der grundlagde det største fællesskab på jorden, Kristus-doms-frikendelsen, og blev begyndelsen til det frie Vesten, individualiteternes og personligheders arnested.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#2785 - 11/08/2008 11:42 Re: Der findes ingen synd [Re: Hanskrist]
Kræn-P Offline
godt igang
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 423
Sted: Midtjylland

Kære Hans-Kristian.

Tak for din fyldige kommentar, som jeg har læst med udbytte. Du er jo, om jeg så må sige, vor Paulus-kender her på sitet. Selv har jeg læst hovedparten af de paulinske breve, blandt hvilke navnlig kærlighedshymnen i det første Korinterbrev kapitel tretten står som noget, jeg tager til mig som værdifuldt.

Dette hænger formentlig nøje sammen med min interesse for mystik – den kristne såvel som den ikke-kristne. Og Paulus var jo – udover at være en dynamisk organisator – en mystiker med dybde. Jeg har læst om ham i Aksel Haaning’s bog fra 1999 »Den kristne Mystik«, men har desværre endnu ikke læst Albert Schweitzer’s. Herudover kan jeg tilføje, at faget kristendomskundskab spillede en dominerende rolle i læreruddannelsen i 1950-erne, og her kom vi grundigt rundt i de paulinske breve.

Med hensyn til det indlæg, som du kommenterer, vil jeg bede dig henvende opmærksomheden på den omstændighed, at jeg kun nævner Paulus én gang og vel at mærke i en bisætning. Det er ikke Paulus jeg kritiserer, men derimod noget der har udviklet sig efterfølgende i de kristne urmenigheder.

Paulus var mig bekendt en halv snes år yngre end Tømrersønnen, og han blev formentligt henrettet i Rom lidt før år 70. Det, som jeg har i kikkerten er den kristne trosbekendelse, der formentligt er udviklet langt senere, end i Pauli levetid.

Jeg håber, at jeg hermed har foretaget de nødvendige præciseringer, så det herefter ikke skulle være muligt at indfortolke et angreb på personen Paulus i mit indlæg. Dette indlæg vedstår jeg mig fortsat. Også efter at have set dine kommentarer.


Med venlig hilsen

Kristian

_________________________
»Kultur - det er ikke en fin menuèt
i en fortids-frednings-forening,
men det at man slås for sin modstanders ret
til at slås for den modsatte mening.
«

Piet Hein
Top Svar Citer
#2788 - 11/08/2008 12:03 Re: Der findes ingen synd [Re: Kræn-P]
Hanskrist Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2179
Sted: Nørresundby
Hej Kristian,

jeg havde svært ved at se hvor meget du knytter Paulus til det der udmønter sig i følgende: "til en synder i forhold til Gud, hvis han ikke udviser lydighed over for kirken"; ud fra hvad du her skrev:


Jeg har altid set med skepsis på den tredje trosartikel i den kristne trosbekendelse, der blev udviklet allerede i de urmenigheder, som først og fremmest Paulus var initiativtager til.

»Jeg tror på Helligånden, den hellige, almindelige kirke, de helliges samfund, syndernes forladelse, kødets opstandelse og det evige liv.« (Citat slut).

Her betragter jeg ordene ’den hellige, almindelige kirke, de helliges samfund’ som en behændig indskrivning, der knytter bekendelsen af troen uløseligt sammen med tilhørsforholdet til den sociale struktur, d.v.s. kirken. Herved bliver den, der af tro er kristen, til en synder i forhold til Gud, hvis han ikke udviser lydighed over for kirken. Citat slut.


Man kunne godt læse det (og mange gør det uden tvivl) som om du mener det var Paulus der var foregangsmand til en trosbekendelse til den hellige, almindelige Kirke; som kunne resultere i at følgende forhold bliver aktuelt:

"Herved bliver den, der af tro er kristen, til en synder i forhold til Gud, hvis han ikke udviser lydighed over for kirken". Citat slut.

Men han har netop sikret, dersom man holder sig til ham, at det ikke kan ende op i det forhold du finder kritisabelt.

Mange kærlige hilsner Hanskrist.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce
Side 11 af 12 < 1 2 ... 9 10 11 12 >


Seneste indlæg
OPLYSTHED
af Gerth
22/04/2021 23:05
Måneden Ramadan,
af somo
22/04/2021 20:41
Panteisme
af Hanskrist
22/04/2021 18:20
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
21/04/2021 16:14
GUDDOMMELIGE SAMTALER
af ABC
16/04/2021 19:14
Nyheder fra DR
Eksperters kritik preller af på Sociald..
23/04/2021 10:53
'Det er sindssygt!' Nu kan dansk forfatt..
23/04/2021 10:49
Smitteeksplosion lægger indiske hospita..
23/04/2021 10:48
VIDEO Bliver du også stresset over dit ..
23/04/2021 10:45
LIVE Nasa og SpaceX sender astronauter t..
23/04/2021 10:29
Nyheder fra Religion.dk
Den katolske kirke er i en kønsideologi..
23/04/2021 06:00
Stalin brugte propaganda til at guddomme..
22/04/2021 06:10
Flygtningenævnet mangler nuancer i dere..
20/04/2021 06:00
Præsters natursyn påvirker klimakrisen..
19/04/2021 06:00
10 vigtigste om forholdet mellem tro og ..
06/04/2021 07:00