annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6826103
Et andet syn 1409474
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1359675
Jesu ord 1015303
Spirituel omsorg 880765
Galleri
ER DU GAL MAND
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 42 gæster og 20 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 7 1 2 3 4 5 6 7 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#26681 - 11/01/2019 02:26 SAMLING AF MENNESKEHEDEN
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark

En ung kvinde kontakter mig pludseligt en sen aften, fordi hun genkender mig fra gaden om dette projekt ( cafe oplysthed ) og spørger : " Er det en religion ? " Jeg svarer nej. Jeg er ikke medlem af en religion, men tror på, at der er noget spirituelt større. Projektet skal handle om noget større end mig selv og min tro. Hun fortæller om, at hun er i familie med to personer fra forskellige religioner og en spiritist og spørger : " Kan alle være gæster også folk fra forskellige religioner ? " Jeg svarer ja.

Det er ligesom med hendes familie, som kan mødes i samme hus til trods for deres forskelligheder. På denne måde kan menneskeheden forenes og hjælpe på verdensfred.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26682 - 11/01/2019 07:01 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Mojn mojn..

Jamen, hvad ér det dog du vil samle hele menneskeheden omkring?
Ikke mindst, hvorfor skal mennesker nu igen proppes ind i slige trange tankerum, der vel er en form for "åndelig" adspredelse? For det første, er der jo slet ikke plads, og for det andet har vi jo så rigeligt at se til, alle sammen...;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#26685 - 11/01/2019 23:26 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Simon]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark
Jeg kan forstå din reaktion, som indikerer en uvidenhed om, hvad projektet handler om, da jeg her intet oplyser om dette. Den er i fortsat udvikling som videre forbedringer, hvilket er grunden til at dets beskrivelse ikke er med her og måske man ikke må promovere noget i trosfrihed.dk alligevel. Jeg kan dog sige, at nonprofit projektet som et socialt værested i sig selv netop ingen bestemt retning har andet end at være for folk i rigtigt nærværende socialt samvær ved bordene personligt som person til person tilstede et faktisk konkret sted med interesse for højintelligente emner på forskellige områder i det hele taget uden asocialt dikterende foredrags eller prædikener fra nogen og heller ingen ordstyrer, som jeg ikke uddyber nu, der ikke kræver medlemskab for gæster, altså borgere. Jeg selv er alene her i Odense om mine interesser og arbejder over løsningen på det for folket også.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26692 - 12/01/2019 22:46 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Med fortsat hemmeligholdelse af disse højintelligente temaers indhold, blir der næppe heller brug for nogen ordstyrer. M.a.o. vil det nok være en god idé at lette låget for symposiets indhold i reklamen, ellers smutter folk bare forbi, på deres vej hen til værtshuset over en snak om livets gang i Lidenå..;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#26697 - 13/01/2019 10:50 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
P.s.:

Tag mig nu ikke min lystighed ilde op, for væresteder synes jeg bestemt lyder fremragende, udover dem der her og dér findes. Rart er det jo at ha' et samlingssted hvor der måske ligefrem er plads til at flytte en løber, uden at man render hver sin vej. Go' søndag..;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#26701 - 14/01/2019 01:30 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Simon]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark
Hej Simon.
Jeg kan ikke lide disse larmende vilde steder med for højt eller elendigt musik endda også for de onde, umodne og skumle folk med aggressiv adfærd og negative ord, hvor der er risiko for ballade og vold især i primitive mænds lyst til dominans i en kamp om et hunkønsvæsen i nærheden eller på grund af hårde euforiserende stoffer i deres hjerner og et ønske om ulovlig magt. Det er for dyrt hver dag at hænge ud på almindelige cafeer og klamme værtshuse med passiv rygning, hvor berusede folk siger dumme kommentarer og tilmed dårlige toiletter på grund af voldsom slitage med for meget skidt, pis og bræk. Jeg drikker aldrig alkohol og vil gerne møde mennesker hyggeligt i ro og stilhed.

I kan lige nu p.t. følge projektets udvikling og beskrivelse om dens indhold i Facebook grupperne på dansk om et konkret sted CAFE OPLYSTHED og til inspiration i hele verden CAFE ENLIGHTENMENT samt i min Google+ profil ved mit navn Gerth Drost. Men mine ektraordinære oplevelser fortæller jeg i de grupper ikke om endnu og måske aldrig, fordi det skal handle om noget større end mig selv personligt. Her er mere som et emne :

DENNE NYE FORBINDELSE MELLEM MENNESKER

En person sagde : " Projektet ( cafe oplysthed ), som du laver, det er et nyt koncept."

En moden mand kommenterer dette : " Dit projekt lyder meget fornuftigt, fordi det er en demokratisk måde at snakke om tingene på, men FN er ligesom dette projekt, som du vil lave. FN handler om menneskerettigheder på en demokratisk måde og kan enes med hinanden om forskellige emner forenet."

Jeg svarer : " Projektet kan ikke sammenlignes med FN, fordi FN debatterer kun politik. FN diskuterer ikke analytisk meget om filosofiske, spirituelle, religiøse emner eller andre dybsindige ting på forskellige områder. Derfor kan FN ikke udtrykke den selv som værende medlem af en bestemt religion eller imod religion. I politik er det flertallet af stemmer om en bestemt sag, som vinder, men i en retfærdig diskussion mellem mennesker er det ikke altid sådan om hvem, som har ret eller uret. Dog ligesom med et demokrati må et individ ikke misbruge sin ytringsfrihed imod fællesskabets interesser.

FN er politik med kun politikere som deltagere. Dette projekt her er til for alle borgere i samfundet og hvorfor ? At blot følge med i nyhederne og andre massemedier som informationer om politik, samfundet, sindet og så videre mangler den ægte menneskelige kontakt, empati og medfølelse med hinanden og kan være ensomt. Derfor har projektet plads til folks personlige historier, overbevisninger, meninger, argumenter til hinanden og private samtaler. Jeg taler også om socialt samvær som folk ved et sted og faktisk der være sammen. Og for nogle eller mange med mulighed for at modtage noget trøst fra nogen ved et ægte møde ansigt til ansigt."
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26704 - 14/01/2019 18:04 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Gerth..

Nej, men det lyder da bestemt også som lidt af jungle for aber i brunst, hvad du dér synes at fornemme af bylivet, men som sikkert findes, åh nej, det er jeg såmænd ikke i tvivl om.

For hulens mange år siden kom jeg og venner en del i Café Rose inde ved Magstræde, ja det findes ikke længere, men der var altid en livlig trafik af arbejdssomme mennesker indenfor alle mulige områder der bare sku' ha' sig en øl eller et glas, måske lidt mad over en snak efter dagens arbejde; ja det ku' vel ha' mindet lidt om det meget gamle Bernina, hvis man er så gammel, eller muligvis Parnas i sine gyldne dage, dén existerer dog stadig. Rosa (Luxenburg) var et sted hvor der diskuteredes politik, litteratur og ganske sikkert filosofi, hvor der hørtes musik og hvor helt sikkert mange er gået hjem og har delt hovedpude med den nylig mødte, men det er bestemt ikke min oplevelse, at særlig mange tilbage i 70'erne og 80'erne og temmelig længe før, var specielt interesserede i religiøs overtro - den slags nogen nu om dage ka' betragte som interessante, ja tilmed store spørgsmål, og sikkert fordi dén slags ikke har meget med hverken livet eller filosofi at bestille, hvilket derimod satte mange tanker i gang hos mennesker rundt omkring i Europa, tanker om at forme, skabe og indrette tilværelsen efter forskellige idéer om et godt og interessant liv sammen med andre mennesker.

Åh ja, både dengang, før og siden har mennesker brugt vin og spiritus som middel for afslapning, ligesom man daglig bruger musikken, alt afhængig den enkeltes smag og behag, og m/u røgpinde; der ér vel heller ikke meget som en aften i Eliane Elias tegn mellem venner over god vin og højt humør, hvadenten de så indbyrdes er nok så uenige om måden hvorpå det enkelte menneske i frihed forvalter sit eget liv, der forøvrigt også er en diskussion der bare fortsatte længe efter både græske og romerske dyder forvandlede sig i eftertiden. For stadig behøver ingen være enige, men det er dog også fra selve uenigheden at vi ser de allermest spændende synspunkter udtrykke sig i udlevet liv og mening, ja måske ligefrem med relevans, ikke sandt?

Det var måske en af de ting jeg selv holdt af ved atmosfæren dengang i Café Rosa, at der var så mange mennesker der så så forskelligt på livet, at de ligefrem tillod sig den frihed at udleve deres og helt efter eget hoved, hvadenten man så var bums, billedkunstner, politiker, musiker eller bare ligeglad, fordi man måske var så helt fortabt i netop hendes øjne. Og stadig tror jeg der er fint med plads til livet som det i al sin uensartethed udtrykker sig, jeg tror endda det er langt mere inspirerende og betydende end at skulle se folk gå i takt bag idéer om guder o.a. former for totalitære principper. Derfor er politik også så vigtig en del af alles liv, en værktøjskasse med forsk. redskaber, hvadenten vi så forstår at bruge dem eller ej. Det er skam fint der er masser af plads til livssynsidealer i et samfund, så længe disse ikke forvandles til doktriner, fordi en eller anden får den "sjove" idé at gå i nogens fodspor. Men jeg har stadig svært ved at se noget nyt, i det du skriver, men det ka' jo nå at fremvises...;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (14/01/2019 18:35)
Top Svar Citer
#26707 - 15/01/2019 02:55 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Simon]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark
Som sagt afslører jeg ikke her det ifølge nogle bekendte af mig nye koncept, som er anderledes nyt og derfor svært i starten at få etableret i samfundet. En person anbefaler, at jeg ligefrem skal lave det til en ny bevægelse i verden til inspiration, fordi den er, hvad angår etik, moral og det humanistiske så suverænt formuleret også mine kontroversielt tankevækkende emner med mere endda som helt præcist skarpe og derfor ikke lyder som en psykisk syg mand. Uh, nu ikke rose mig selv her. Nå, selv fra igår til idag har jeg forbedret dets indhold, så jeg må slette den forrige version, der ellers havde ´synes godt om´ fra nogen altså dog uden at virke for forfængelig nu og her. Jeg synes, at Hippie new age bevægelsen havde fat i noget i deres oprør men, de var for ustruktureret og er alligevel idag grunden til eksempelvis kontanthjælp og vistnok også noget eller meget ligesom enhedslistens socialistiske værdier. Jeg ønsker et videre trin på det med et samarbejde med det offentlige system som Kommuner eller / og staten som et socialt tilbud til alle borgere. Hvilke gode muligheder der er ved dette, det fortæller jeg heller ikke her. Der er dog nogle formelle regler for eksempelvis at undgå religiøse missionære, der rekrutterer for en sekt og dem har jeg selv mødt med mig som et tilsyneladende potentielt ensomt offer, hvor de også kan møde op med manipulerende strategier på en almindelig cafe blandt mange folk, som var ligeglade med mig. Projektet skal i selv fungere som et godt eksempel og gerne forfine menneskers bevidsthed i mødet ved hinandens forskelligheder og hvordan siger jeg ej heller, hahaha.

Her er noget mere om det, som nok måske ikke oplyser om det nye ved projektet og igen ikke er en del af dens beskrivelse :

MENNESKEHEDENS NYE SAMEKSISTENS

Jeg håber, at menneskeheden med kærlighed en dag vil blive forenet som en samarbejdende demokratisk verdensregering. Verden bliver mere og mere demokratisk. Her er det almindeligt, at børn lærer at opføre sig demokratisk med et personligt ansvar og ytringsfrihed, hvor vi helst snakker om tingene, tanker og følelser istedet for aggressiv dominans. Man kan ikke have tillid til ondskab.

Jeg håber, at ´mit´ projekt ( cafe oplysthed ) længere ude i fremtiden udvikler sig til en gratis institution for borgere men muligvis før dette som en noget mindre nonprofit organisation for gæster og med mig nu kun sker som noget frivilligt arbejde. Jeg ønsker, at dens struktur bliver demokratisk, hvor lederen også kan stemmes ud. Lederen skal derfor fortjene, at kunne fortsætte med denne stilling. Jeg vil ikke have patent på projektet med griskhed eller grådighed og skal derfor som dens grundlægger resten af mit liv kæmpe for at være dens offentlige repræsentant eller leder. Måske jeg på en eller anden måde kan være ansat som dens menneskelige symbol ?

Mine tekster er ikke ment som en ny religion selv om, jeg ifølge min personlige tro bruger kontroversielt navnet Gud. Dette navn virker bedst for mig men, det er ikke en lov for jer andre og i alle kan tro andet uden det. Guds navn er ikke en endelige sandhed. Ifølge nogle religioner er der flere slags guder og gudinder, hvor jeg istedet tror på, at der kun eksisterer en Gud. Dette navn kan lyde personligt selv om, Gud ikke har en personlighed. Jeg har som menneske et behov for at forholde mig personligt til Gud. Gud udvikler sig ikke med tiden som en begrænset personlighed, fordi istedet for tid er der evighed. Intet kan true Guds hellige ånd, som altid er fred og ubetinget kærlighed. Gud er derfor for mig et godt symbol men, jeg respekterer også ikke-troende.

En eller anden siger : " Jeg tror ikke på, at hele verden bliver demokratisk og får fred. Der vil altid være terrorister og kriminelle."

Jeg svarer : " Det onde kan ikke have et kærligt forhold til mennesker. Elsk menneskeheden ligesom en familie, hvilket jeg gør med min ånd, som er med jer alle. Mine gener bør ikke overleve som det vigtigere barn end alle andre folks børn. Derfor kan jeg ikke købe en prostitueret at have sex med, fordi det er imod min tro på livets mening. De tilbageværende terrorister bliver kun til nogle få på grund af deres udryddelse fra de forskellige efterretningstjenester. Når folket globalt bliver mere og mere kærlig i et øget antal som det større flertal, inspireres disse igennem vores informationssamfund til at følge med på denne nye bølge. Men det kan kun ske uden religiøse missionærer eller egoistiske intentioner for vores egne overbevisninger, kulturelle værdier, penge og materialistiske ting. At vi kun giver dem en meget bedre og mere velgørende hjælp fra menneske til menneske og som vores medmennesker. Dette har nogle andre steder i verden også brug for."
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26708 - 15/01/2019 10:54 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej igen, eller mojn’ om du vil..

Jeg tror ikke du skal regne med at se nogen hoppe og danse over gamle idéer om et ”verdenssamfund”, eller at nogen vil fralægge sig deres intellektuelle kapacitet p.a. følelser for div. gamle påhit om ”livets ophøjede mening” i nye klæder, der altsammen er gammelt tankestof.
Lige meget hvor i verden du end vender ansigtet, vil folk fremdeles anse social tryghed som noget af det væsentligste i tilværelsen, hvortil en samfundsmæssig økonomisk fremdrift har sit naturlige leje, i noget der efterhånden må betragtes som mentale irgange. En sjov ting at lægge mærke til ved sig selv er jo også hvordan vi med levetiden blir mere konservativt anlagt i vores måde at indrette os på, det afspejler sig også politisk; ikke nødvendigvis i partipolitiske sammenhænge, men at mennesket i sin ungdom er mere undersøgende og flagrende end i sin modnere alder, hvilket kommer til udtryk på forskellige måder. Der blir flere og flere ældre, bare antydningen af pointen…

Folk har forlængst vænnet sig til at hylle fornuftigt sammenhængende synteser om livet, hvad der med stor sandsynlighed vil fortsætte, man vil vide hvad der foregår, eller vender ryggen til. Hvad angår livet er det sandsynlighed i betragtninger man værdsætter, og det har været tilfældet i århundreder, ja årtusinder – et godt parameter ku’ være naturens stigende rasen, affekter der ligefrem skaber folkevandringer, men altså ikke grundlæggende får mennesker til at bryde ud fortvivlelse så snart nogen bryder ud i svanesang med dommedagsprofetier osv.

Det ér slet ikke så let som du måske tror, at bevæge store folkemængder. Det er nemlig ikke idéer der får mennesker flest til at bryde med vanemønstre i liv og anskuelse, men simpel empiri og evidens – Gåsse Wied sagde forresten det samme i indledningen til Livsens Ondskab: … „men fordi naboen gør det!”

Folk vil teste anskuelser mod virkeligheden, også ud i fremtiden, de vil se påviselighed for evt. idéers nyttevirke, og betragter som regel div. påhit som nogens hobby, fx interessen i Land og Folk, eller små netportaler hvor man livligt snakker om livet og døden, der dog ingen steder indfinder sig som exempler på virkelighed, men som mere end eksakt interesse for viden om dit og dat synes at ha’ meget med sociale frustrationer at bestille.

Det mest almindelige er vist nu om dage, at folk ændrer deres egen måde at leve på. Det ku’ se ud som om mennesker flest har opgivet fællesskabet ved de gamle græsrodsbevægelser, eller har måske bare ikke tiden, idet også de kan være hængt op i faste økonomiske rammer. Man ser jo også folk der vil lave hele verden om, ja sågar mennesker der ligefrem føler med hele verden osv. Alt sammen noget der bevidner hvor svært det ka’ være at sandsynliggøre evt. idéers virkelighedsforankring med konkretisme. Pers. holder jeg meget af gamle fortællinger, der så ofte viser klare exempler på vore forfædres intelligens og enorme fantasi. Jeg tror for øvrigt at du tilbage i tiden vil finde masser af exempler på nogens personlige gudsforhold: det var guder man talte til og guder man forventede forskelligt fra, ikke mindst fordi man i sociale sammenhænge i stor grad har følt sig afmægtig, man kunne her nævne Seneca, der dog var så tæt magten at den fik hårene til at rejse sig i nakken. Der er intet nyt i at mennesker snakker med deres gud i personlige anliggender.

Men det ska’ da blive spændende at høre om dine idéers fremdrift i det sociale. Der er nu ikke så megen cafébesøg i vores liv, der for mig nu blot er mødesteder hvor man får en kop kaffe for at vandre videre ud i byen, bortset fra Wiids og en enkelt vinstue på Gl. Kongevej. Lad mig afslutningsvis her anbefale dig lidt hyggelæsning til inspiration: Aage Welblunds Omkring den litterære café, samtidens portrætter adresseret til den der interesserer sig lidt for byens liv i en svunden tid, og alligevel er så herligt afsmittende på humøret.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (15/01/2019 11:13)
Top Svar Citer
#26710 - 15/01/2019 12:31 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
P.s.:

”Jeg håber, at menneskeheden med kærlighed en dag vil blive forenet som en samarbejdende demokratisk verdensregering. Verden bliver mere og mere demokratisk. Her er det almindeligt, at børn lærer at opføre sig demokratisk med et personligt ansvar og ytringsfrihed, hvor vi helst snakker om tingene, tanker og følelser istedet for aggressiv dominans. Man kan ikke have tillid til ondskab.”

- Frustrationer der medfører vold og krige begrundet i idéer som ”gudens stemme har sagt, at vi ska’… osv.osv.” vil sandsynligt ud i fremtiden nivellere og formindskes, dels fordi gamle teokratier (såsom islam m.v.) fremdeles vil opleve mennesker stille samme krav til tilværelsen som de finder i vestens demokratier, og dels fordi intelligensen i disse middelaldersamfund langsomt vil flytte til områder hvor et liv i frihed er mulig, men hvor kærlighed vil høre under hvert enkelt menneskes private forhold, altså ikke et ansvarsforhold som præsteskaber skal blande sig op i.
Ondskab oplever de der udsættes for vold og slige former for overgreb, og de indser overgrebet som udtryk for en desperation der har grund i afmægtighed. Blind politisk terror er i sin grund afmægtighed, dersom favoriserede synspunkter tydeligvis ikke ejer evnen til med argumentation at overbevise andre end himmelnisser osv. hvorfor magtmennesker netop slår hårdt ned med dekreter og bønner, som om der var juridisk rådgivning at hente. Men det er ikke kærlighed der vil forandre og opløse disse kulturers leveforhold, det vil over tid viden og indsigt gennem kundskab og uddannelse, en individualitet der ved anvendt viden selv ud i fremtiden skal overtage styringen af samfundsorganer, hvor der påligger et ansvar overfor andet og mere end hvad fantasien formår at frembringe, nemlig et ansvar for levefoden. Men det er allerede en fredelig tid vi lever i, det er i historiske tilbageblik vi finder anledning og mulighed for store krige, konflikter løses og fastholdes nu i stigende grad med politiske værktøjer, ikke med våben og da slet ikke med himmelvendte øjne. Al samfundsmæssig forandring går jo langsomt, det er jo ikke små bysamfund du taler om dér, men enorme økonomier med mulig recession. Så der er selvfølgelig brug for politiske handelsaftaler og store banker, men bestemt også for det personlige ansvar, som du sir, og dér har vi vist ikke bare problemer, men uhyggelige udsigter at imødese, da en syg form for personlig grådighed synes at ha’ inficeret gamle former for medansvarlighed i det politiske liv. Dér ville jeg være enig i frygten for fremtiden. Men igen er det problemer der må løses med politisk snilde, og helst uden tilbagevenden til gamle planøkonomiske 5-årsmodeller, tak..;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (15/01/2019 12:42)
Top Svar Citer
#26716 - 15/01/2019 18:00 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Simon]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark
Hej Simon.

Jeg citerer dog redigeret som med svar med dog kun her og nu lynhurtige overvejelser på noget fra dine ord stykkevis. En del af det som er nyt ved ´mit´ projekt er ønsket om at folks tro og overbevisninger ikke mere skal være et tabu og kan blive til en del af det offentlige system i måden at behandle mennesker på. Jeg var engang på kontanthjælp og snakkede med min sagsbehandler om min interesse for det, som " mange " spirituelt kaldte for den nye tids energi om menneskehedens videre bevidsthedsforvandling som udvikling til et stort skift i hele verden, der lyder ligesom en god film og mit på skrift forslag om oprettelsen af et offentligt i Kommunen projekt med særlig rummelighed som behandling med respekt for folks ekstraordinære oplevelser uden for meget psykiatriske fordomme eller det offentlige systems dogmatiske normer til dermed en ægte social bearbejdning af folk i den slags sager, fordi både gavnlige genier og andre positive afvigelser kan i samfundet ved job og uddannelse opleve meget socialt dårlige komplikationer på grund af folkets uvidenhed også ved sagsbehandlere i henhold til jobprøvning af arbejdsløse i almindelige projekter. Jeg blev fremstillet i den officielle udtalelse som galning, hvor de genfortalte alle mine forklaringer på en forkert dummere måde endda faktisk mere åndssvagt, altså latterligt som en tosset nar. På grund af min der strejkende protest imod fabriksarbejde skyndte de sig at svine min sag til mega hurtigt uden min mulighed for argumenter. Jeg blev truet med, at projektlederen ville skrive så grim en mening om mig, at jeg ikke ville være berettiget til økonomisk støtte og derefter blev jeg sendt til en psykiater og psykologer til testning af min personlighed og IQ. En anden af min kontaktpersons kollega sagde diskret til mig : " Jeg forstår alt det, som du siger og er enig men, jeg tør ikke fortælle det til de andre her fordi, jeg måske på grund af det bliver til grin eller fyret." Mit nuværende projekt forholder sig selv neutralt til religion og folks overbevisninger men behandling af sådan et indhold kan blive til en konstruktiv del af Kommuner og stat i form af et konkret socialt tilbud til alle borgere, der også på den måde reducerer sociale frustrationer og problemer for dem, som kan føle sig meget misforstået og alene vedrørende disse emner også som en sag i det offentlige system, hvor nogen kan trænge til en såkaldt ekstra alternativ hjælp om noget usædvanligt.

1. Simon:" Folk har forlængst vænnet sig til at hylle fornuftigt sammenhængende synteser om livet."

Det synes jeg, lyder for genereliserende om alle folk, da jeg stadig møder psykisk syge, travle materialister, kriminelle, onde, religiøse fanatikere, medlemmer af sekter, mange meget egoistiske personer og så videre af endnu værre typer, som ikke er egnet til det lige nu. Så hellige eller gode er alle altså ikke.

2. Simon: " Det er nemlig ikke idéer der får mennesker flest til at bryde med vanemønstre i liv og anskuelse, men simpel empiri og evidens. Folk vil teste anskuelser mod virkeligheden, også ud i fremtiden, de vil se påviselighed for evt. idéers nyttevirke, og betragter som regel."

Vil det sige, at du opfordrer alle i samfundet til at stoppe folks redskaber som psykologi, sociologi, psykoterapi, filosofi ,religion og lignende, som kommer fra ideplanet til sindet ? En gammel kvinde sagde sig for nylig : " Jeg synes, at dine tekster er godt provokerende, hvor du giver os andre et skub videre men, jeg vil ikke blande mig offentligt i det, fordi det tør jeg ikke." Noget idealistisk kontroversielt kan ikke testes naturvidenskabeligt andet end mig selv som et bevisende menneskeligt udtryk og kan risikere at ske som problematiske budskaber imod folks egoistiske reaktioner og føre til flere konflikter og kriser. Ideer ligesom med idealisme kan ændre på folks negative mønstre, fordi det handler om sindet - ånd som bevidsthed, der handler og tænker derefter med måske mulighed for at påvirke nogle ting med det samme eller senere. Positive følelser især som det gode er vigtigt, så tingene ikke bare styres uden ´hjertet´. Vi er ikke maskiner eller indholdsløse dukker som en tomhed, der er uvidende til. Viden er blandt andet i sindet, hvor en god ide kan opleves som virkelig, når den realiseres til noget skabt.

3. Simon: " men hvor kærlighed vil høre under hvert enkelt menneskes private forhold."

Det håber jeg ikke. Selv om ingen personligt og Gud skal bestemme over et individs gode menneskerettigheder, elsker jeg alle folk, fordi Gud for mig er et lysende symbol på ubetinget kærlighed og derfor anbefaler jeg næstekærlighed ligesom profeten Jesus og lidt som Hippierne uden at overdrive i ekstremerne på en uhensigtsmæssig måde. Ellers bliver det mere og mere normalt for individer kun at tænke egoistisk på sig selv og være ligeglad med menneskeheden som et fællesskab. Personlig kærlighed mellem mennesker favoriserer nogen til at være mere værd end andre og kan også sygeligt ophøje en berømthed til at være mere specielt betydningsfuld end folket. Menneskeheden og en kønsløs Gud er min familie, hvor alle er lige.

4. Simon:" Men det er ikke kærlighed der vil forandre og opløse disse kulturers leveforhold, det vil over tid viden og indsigt gennem kundskab og uddannelse, en individualitet. Men igen er det problemer der må løses med politisk snilde."

Uden kærlighed duer helten ikke. Ligesom med Gud er vi ikke kun logik eller det at være rationel som slaver fanget i et program uden vilje. Det er Guds helligånd i mig med kærlighed og andre gode følelser dersom, som er min psykiske drivkraft og jeg er således i et med Guds vilje og livet. Universet kan ikke udvikle sig af sig selv, fordi den ingen fri vilje har.

Uden at belyse projektets beskrivelse, som igen måske skal videreudvikles på grund af uventet inspiration fra vores netop lige nu dialog som vores bare endnu ikke manifesterede ord, poster jeg noget mere her forhåbentligt ikke for langt. Da jeg læste et leksikons forklaring om ordet ´inspirere´, havde den Bibelske træk ligesom det med Helligåndens vejledning - Guds ånd og kraft, hvilket jeg ikke uddyber her. Som en ny bølge ( bevægelse ) kan befolkningen en dag, hvis den med tro, håb og kærlighed vil, inspirere med alverdens fortabte endda muligvis helbrede nogle eller endnu flere end det sociale afvigere og hjerneskadede mennesker som mirakler. Mirakler handler om kærlighed og ikke bare kroppens behov og heller ikke ting som bøger eller bygninger, hvilket også gælder hellige skrifter plus kirker, templer, moskeer, synagoger og anderledes åndeligt lignende. Projektet kan også politisk som et godt offentligt eksempel inspirere regeringer :

IKKE HELLIG KRIG

Flere folk spørger : " Du kan risikere, at folk bliver aggressive imod hinanden eller forsøger kun at konvertere folk til en religion ? "

Jeg svarer : " Jeg anbefaler, at dette ikke sker. Noget af meningen med dette projekt ( cafe oplysthed ) er, at folk kan lære at diskutere fredeligt og med respekt for hinanden. At der kan være gode forklaringer og argumenter. Vi har sammen mulighed for at udfordre vores tvivl og overbevisninger og forhåbentligt lære noget fra det."
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26717 - 16/01/2019 02:32 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej i natten Gerth..

”mit projekt er ønsket om at folks tro og overbevisninger ikke mere skal være et tabu og kan blive til en del af det offentlige system i måden at behandle mennesker på.”

- Det er ikke statens opgave at respektere trosindhold, men individets frihed til at dyrke en hvilken som helst tro, der må respekteres.

”Det synes jeg, lyder for genereliserende om alle folk, da jeg stadig møder psykisk syge, travle materialister, kriminelle, onde, religiøse fanatikere, medlemmer af sekter, mange meget egoistiske personer og så videre af endnu værre typer, som ikke er egnet til det lige nu. Så hellige eller gode er alle altså ikke.”

- Samfundet ér materialistisk, det samme er livet. At vi har oplevelser i livet og ka’ beskrive disse ganske poetisk, gør hverken livet eller samfundet til denne poesi. Der er en væsensforskel derimellem.
Det går an at forholde sig nøgtern til livet, til samfundsforhold og vore mere eller mindre romantiske forestillinger dertil, og samfundets borgere må skam dagligt forholde sig til virkeligheden, bl.a. når de er syge og får stillet alvorlige diagnoser, hvorfor de exempelvis skal forholde sig til deres sidste levetid med sund fornuft, hvilket også lader sig gøre, til fordel for både dem selv og deres pårørende. Det ka’ også være yderst vigtigt at forholde sig nøgtern til religiøse og politiske fanatikere m.m. Der findes de der sir, at ”livet ikke er for de knækkede”, og livet ér jo meget ofte benhård virkelighed. Det betyder jo ikke at vi ikke ejer kærlighed, romantik og poesi.

”Vil det sige, at du opfordrer alle i samfundet til at stoppe folks redskaber som psykologi, sociologi, psykoterapi, filosofi ,religion og lignende, som kommer fra ideplanet til sindet.”

- Jeg ser slet ikke sammenhængen.
Pointen er at mennesker ikke ændrer vanemønstre, holdninger osv. blot fordi du kaster et par idéer op i luften, men at den slags er mere erfaringsrelateret; fx vil din nabo sandsynligvis lige se hvordan det går med x, før han investerer tid, kræfter og økonomi deri. Ligesom vi vedr. dit projekt først må se lidt substans, for at ha’ noget at tage stilling til. Folk er skam gennemgående ret nøgternt tænkende, når det drejer sig om indretning af samfund, etik og moral m.m.

”Selv om ingen personligt og Gud skal bestemme over et individs gode menneskerettigheder, elsker jeg alle folk, fordi Gud for mig er et lysende symbol på ubetinget kærlighed og derfor anbefaler jeg næstekærlighed ligesom profeten Jesus og lidt som Hippierne uden at overdrive i ekstremerne på en uhensigtsmæssig måde.”

- Her er jeg blank, men har skam oplevet mennesker der tror, at de ka’ løse ikke alene deres egne, men sågar verdens problemer med deres følelser. Her på Trosfrihed har vi fx tit set exempler på troende der mener de ka’ føle sig frem til sandheden. ;)
Men kærlighed er ikke statsforhold, følelser hr. Hansen har for fru. Jensen, behøver han skam ikke udvise overfor hr. Nielsen, for at nyde et godt kollegialt samarbejde med ham, for nu at sætte det på spidsen.

”Uden kærlighed duer helten ikke. Ligesom med Gud er vi ikke kun logik eller det at være rationel som slaver fanget i et program uden vilje. Det er Guds helligånd i mig med kærlighed og andre gode følelser dersom, som er min psykiske drivkraft og jeg er således i et med Guds vilje og livet. Universet kan ikke udvikle sig af sig selv, fordi den ingen fri vilje har.”

- Idéer om guder har sandsynligvis en masse med dit projekt at gøre, men intet med stat og samfund at bestille! Så hvis dit projekt består i at blande disse forhold sammen, da har du et kolossalt arbejde foran dig..;)
Logik er et værktøj, der gør det så meget lettere at skabe sproglig sammenhæng med forståelse som udbytte. Græske guder lader sig fx logisk begribe, netop fordi de ligesom alle andre guder i kulturhistorien er et resultat litteratur. At sproget også kan anvendes til at skabe misforståelser, fordunklinger og modsætningsforhold, beskrive ambivalens m.m. gør jo ikke logik til en undværlig del af kommunikation mellem mennesker. Det betyder selvfølgelig ikke at mennesker derfor skal holde op med kropssproget, der blot er ringe egnet til fx at skabe symboler med..;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (16/01/2019 02:41)
Top Svar Citer
#26720 - 16/01/2019 22:31 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1525
Sted: Vanløse
Hej Gerth

Det er en stor tanke du har - samling af menneskeheden.

Måske skulle du starte med at samle mennesker som interessere sig for åndelig udvikling?

Hvem vil du gerne tiltrække?

Hvorfor skulle (f.eks) Krishna folkene dukke op i din cafe?

Kunne man forestille sig at du inviterede dem til en samtale omkring deres verdensbillede?

I mine øjne er de gået i stå tankemæssigt og har brug for at vågne op og stille spørgsmålstegn ved tingene. Bare min mening. Som jeg kan bakke op med nogle spørgsmål:

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/26500/Hvem_skal_vi_lytte_til.html#Post26500

Har endnu ikke hørt fra dem, så...måske tænker de over tingene.

Hvordan kan vi hjælpe med dit projekt?

Hvis du har brug for en lille boghylde, så donere jeg gerne bogen "Vandrer mod Lyset" til caféen. Har også Koranen liggende som du gerne må få. Måske andre bøger også.

Forstår ikke lige din modstand mod foredrag?

https://da-dk.facebook.com/gerth.drost

Det synes da at være en oplagt aktivitet. Så kan man jo efterfølgende stille spørgsmål og blive klogere på tingene.

Måske skulle du iøvrigt have en "tavle" hængende med spørgsmål som...hvordan skaber vi fred på jorden? Skal vi allesammen blive vegetarianere? Hvad skal vi tale om? Kvantefysik blinker Så har du ligesom skabt lidt hjerneaktivitet på den gode måde. Kunne også være en tegning med et hoved og spørgsmål som disse der popper op af det. Bare et forslag.

Jeg mangler lidt en beskrivelse af caféen.

Det skal være et værested hvor vi taler sammen om tingene og kommer hinanden ved. Det skulle måske fremgå et eller andet sted i caféen.

Hvordan skal din cafe se ud? Sådan helt konkret?

Du har et symbol - en sol med tolv stråler (hvorfor lige det?). Det kunne jo være på døren sammen med ordene...her taler vi sammen om tingene og kommer hinanden ved...altså cafe oplysthed...en sol med tolv stråler...og så ordene...her taler vi sammen om tingene og kommer hinanden ved.

Har jeg helt misforstået dit projekt?

Der findes desuden denne cafe (som du måske allerede har kigget på):

https://hansenfoundationnj.org/enlightened-cafe-2-2/

Bare til inspiration og videre samtale om projektet.

Kærlig hilsen

ABC
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#26721 - 17/01/2019 06:56 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
P.s.:

Nu er det jo lidt med guder som med fugle, de mest spændende og farverige arter befinder sig under de varmere himmelstrøg, her i norden ka' guder næsten synes kølige, måske lidt oppustede men bestemt ikke historieløse. Man ka’ udmærket ta’ ta’ på ekskursion for at se guder, den ene nordbasse vil synes lidt forskellig fra den anden, for logisk set ér det mest sandsynlige jo, at der for hver troende knytter sig én gud. Sådan var det imidlertid ikke før nogen fandt på at puste en enkelt gud op til bristepunktet med en ny tidsregning, altså afskar befolkninger fra deres kulturhistorie; før da ku’ hver enkelt troende ligefrem ha’ et udvalg af gudearter i brug, alt afhængig af situationen, og sådan var det skam også sydøstligere, hvor Kaos, Gaia, titanere, de glemte og olympiske guder nærmest opdelte verden med en underverden mellem sig og de tobenede, og alt sammen ganske meningsfyldt og yderst forståeligt skabt, og ikke mindst spændende fortalt. Man ka’ ligefrem ta’ på tur med store øjne sammen med Sture Linnér, eller hvis man foretrækker, med Leo Hjørtsø. Der findes et hav af fantastiske fortællinger på området, for som sagt tilbyder litteraturen masser af indsigt i guder, gudinder og heltebasser fra en større kulturhistorie end hvad lige kristendomskundskab har på tilbud.

I barndomsårene dryssede en gl. gartner nærmest historier ud af ærmet, han var ret flink til at fortælle og regnedes blandt os børn for lidt af et bibliotek. Vi elskede sgu’ den mand, når vi i græsset lå med fantasien på armen og bare lyttede mens han under arbejdet listede det ene pragtexemplar efter det andet op af hjernekisten, jeg husker bl.a. denne sjovert, der fik mig til at levere dig dette lille p.s.:

Under dig har du én der bor,
over dig har du én der tror,
i dig har du »livets pæl«,
ryst med numsen, frels din sjæl …

For vi må jo netop (som også ABC sir) tilbage til udgangspunktet for din ”ufortalte historie”, din café og dens pointe. Har du fx tænk på hvad den ska’ hedde, at gi den et navn? Jeg har her et forslag, så at sige grebet ud af luften fra det ”højere himmellag”, der måske ligefrem matcher intentionen, hva’ med: Café din sjæls frelse? ;)

mvh & god dag..
Simon


Redigeret af Simon (17/01/2019 07:31)
Top Svar Citer
#26728 - 20/01/2019 02:21 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Simon]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark
Ok, jeg viser her som desværre en længere tekst projektets nuværende beskrivelse den 19.1 2019, konkret info om dens tilstand og et Facebook link. Cafeen har ikke alle de samme emner af mig som i mine egne profiler personligt. Først svarer jeg på jeres kommentarer.


På grund af mangel på mulighed for rettelse grammatisk fra forrige svar : " Selv om ingen personligt og Gud skal bestemme over et individs gode menneskerettigheder."
Skal lyde som : Selv om ingen personligt og heller ikke Gud skal bestemme over et individs gode menneskerettigheder."

" endda muligvis helbrede nogle eller endnu flere end det sociale afvigere og hjerneskadede mennesker. "
Skal lyde som : endda muligvis helbrede nogle eller endnu også sociale afvigere og hjerneskadede.

Ved diskussion med kritik synes nogle folk med meget uenighed at fremvise negativt stemte ord med et uvidende førstehåndsindtryk i sarkastisk fordømmelse og psykiske forsvarsmekanismer udfra egne overbevisninger og grundlæggende værdier i deres respons uden at spørge nysgerrigt indlevende for mere forståelse ind til personens opfattelse eller mening. Andre udfordrer debatterende med nogle ting med eksempler på noget, giver vedkommende en vurdering i dialog, forsøger at vide mere for senere at danne sig en personlig holdning ved at kommunikere lyttende med undersøgende spørgsmål og måske også udtrykke empati til ´sagen´.

Simon : " Idéer om guder har sandsynligvis en masse med dit projekt at gøre, men intet med stat og samfund at bestille! Så hvis dit projekt består i at blande disse forhold sammen, da har du et kolossalt arbejde foran dig...............for logisk set ér det mest sandsynlige jo, at der for hver troende knytter sig én gud. Jeg har her et forslag, så at sige grebet ud af luften fra det ”højere himmellag”, der måske ligefrem matcher intentionen, hva’ med: Café din sjæls frelse ? "

oplysning : Nej, projektet har ikke i sig selv med Gud eller guder at gøre og faktisk har en ateistisk mand i senere tid med en vis humor kaldt det for mit gudsløse projekt, fordi den ikke har en bestemt gud ved navn med. Jeg har dog i dets Facebook gruppe skrevet nogle tekster, hvor en del af dem har mit personlige særpræg med blandt andet kontroversielt navnet Gud, hvilke bare er personligt mine ord som noget andet end projektet som noget større end mig selv og min egen opfattelse af virkeligheden. Projektet har ingen religiøs intention, der inviterer både troende og ikke troende, altså alle borgere i samfundet som et socialt tilbud.
Du nævner ordet ´sjæl´, hvilket ikke kan bruges med i cafeens navn, fordi det har kun at gøre med tro enten spirituelt eller religiøst men hvad så med alt det andet højintelligente ? Foresten påstod jeg ikke tidligere, at kun kærlighed som noget enkeltstående vil redde verden, fordi jeg tror på en helhed som at være velfungerende harmonisk mellem tro og det rationelle ( logik ) og en god balance mellem positive følelser og fornuft og jeg ved ikke sandheden om alt. En frelsende helt er kærlig overfor folket, fordi ligesom på film kan en superskurk ondskabsfuldt udnytte både sin genialitet og kloge viden egoistisk. Ønsker du psykopatiske politikere i en regering eller indflydelsesrig elite ?
Sandsynligvis mange eller alle ikke-troende interesserer sig ikke for tro og vil derfor ikke vide, at der er forskel på måden at tro på især i vores tids demokrati i Vesten, hvor religion er en privatsag, der ikke skal styre samfundet politisk som en overmagt. Alligevel udgiver Danmark sig officielt i hele verden for at være et religiøst land, fordi de danske kroner har på mønten stadig symbolet et kors ligesom, når dronningen siger : " Gud bevare Danmark." Nej, din sandsynlighedsberegning og logik vedrørende enhver troende er forkert med fordomme. Religioner kan handle om troen på en eller flere guder men, ikke dem alle gør det som eksempelvis den kinesiske Taoisme ( Daoisme ), Buddhismen selv om en af mine ikke religiøse bekendte fortolker den åndeligt oplyste Buddha som muligvis en gud, hvilket dens forskellige retninger med skrifter ikke direkte omtaler, vil jeg mene. Jeg kender nogen, som har sagt : " Jeg tror på, at der er noget større end alt og en mening med livet men, jeg ved ikke endnu hvad, det er." I den nye tids spiritualitet kan man i dens æra netop tro på noget større uden religioner, hvor de mere og mere mister magten over menneskeheden i verden. På en spirituel rejse uden en bestemt hellig skrift om sandheden kan en person tro på en eller forskellige ting som UFOér, konspiration, andre universer og dimensioner, det paranormale - okkulte - metafysiske - overnaturlige, nye originale og gamle religiøse åndelige begreber og så videre uden at have en religiøs identitet i fri selv-realisering. Men spirituelt interesserede på en intellektuel måde kan som en mulighed tro på en gud, som man selv vil eller ikke. Der er troende, som ikke dyrker en personlig Gud men istedet nogle påståede åndeligt logiske love om energi i universet som en sammenhæng. Folk med rigtige ekstraordinære træk, som behandles som en sygdom kan opsøge hjælp i cafeen, der dog ikke blander sig direkte i det offentlige systems værdier og politik. Der eksisterer en ny subkultur som et fænomen, hvor cafeen kan blive til dens konkrete symbol. Jeg synes, at dit seneste svar har generaliserende fordomme om folks alder og personlig udvikling angående videbegærlighed. Unge idag kan have meget travlt med forskellige ting, vilde fester med alkohol, studier, karriere og en kamp for at være god nok på facaden. Nogle ældre menesker ønsker at vågne op åndeligt efter et længere liv med deres midlertidige koner, børn, hus eller andre ting også af andre årsager. Nogle vidunderbørn er ekstreme eksempler på mangfoldighed, som er anderledes end sine jævnaldrende. I en alder af fyrre år, ved jeg ikke pr. definition, hvem jeg er. Jeg kan ikke både have Guds hellige ånd i mig og en egoistisk sjæl. Jeg kan ikke opleve alt i et liv men, jeg har nu og fremover stadig endnu som mit bevidste valg mulighed som person at både eksperimentere og erfare mere med livet som en udfordrende læreproces.

ABC : " Det er en stor tanke du har - samling af menneskeheden. Hvordan kan vi hjælpe med dit projekt ? Hvis du har brug for en lille boghylde, så donere jeg gerne bogen. Måske andre bøger også. Måske skulle du iøvrigt have en ´tavle´ ? Hvordan skal din cafe se ud, sådan helt konkret ? Der findes desuden denne cafe ( som du måske allerede har kigget på )."

Oplysning : Overskriften på det personlige emne blandt mine andre, de er ikke med i projektets objektive indhold som en del af dens formål eller hovedopgave. Hvordan projektet konkret udvikler sig, det ved jeg ikke, fordi det bestemmes demokratisk af dens medarbejdere og ressourcer i processen og måske også ske symbolsk udenfor den som en ny bevægelse i verden, der heller ikke kræver medlemskab. Du viste en cafe, som ikke kan sammenlignes med cafe oplysthed, hvilken ikke skal have et specielt udvalg på drikkevarer og andet end blot lidt almindeligt kaffe, te og lignende.
Der skal ikke være nogen bøger i cafeen fordi, hvis der er nogle bøger om noget bestemt, virker den som specielt promoverende for disse ting istedet for noget andet og mere.
Der findes allerede nogle steder kulturelle arrangementer med asociale foredrags ligesom med religiøs prædiken som en monolog, hvor kaffepausen kun varer omkring ti minutter. Der gik jeg dengang alene hjem igen uden at kende gæsterne og taleren. Jeg vil ikke være med til religiøse temaaftener og studerer ikke på universitetet.
Alle forskellige slags borgere er velkommen i cafeen. Hvis den har et bestemt emne ved et møde, vil der være en specifik målgruppe om dens indhold, der frasortere alle andre, som ikke interesserer sig for dette emne. Hvis folk ikke ved hvad, at de skal snakke med hinanden om, kan de have mulighed for at øve sig i hvordan, at vi socialt er sammen. Ifølge min fortolkning har selv den danske dronning sagt advarende til børn som den næste generation i sin nytårstale om globaliseringen med dens mange informationer og internettet, at der er for meget chat igennem telefoner, computere. Derfor er projektet et socialt værested, hvor vi både kan vælge hvem, som vi kan lide at snakke med og om hvad i fælles grupper eller mere privat ved nogle andre borde i en personlig samtale, fordi det nærværende sociale samvær som en ægte menneskelig kontakt er en vigtig del af den. Det virker som om, at mange folk er for afhængige af deres telefoner og jeg har hørt en bekendt sige : " Jeg er glad for, at jeg ikke er ligesom de unge idag, som almindeligt bare er vokset op med den slags ting som barn." I gaden oplever jeg på fortorvet til fare for omgivelserne trafikanter, som ikke er opmærksomt tilstede i retning mod mig, fordi de stirrer ned på deres elektroniske redskab. Lad os komme hinanden ved.
Hvad i kan hjælpe mig med ? Jeg har det symbolsk i mit sind ligesom med Bibelens i det gamle testamente historien om hyrdedrengen Davids kamp mod kæmpen Goliat. Jeg er næsten som intet vedrørende min status i samfundet selv om, jeg er noget i form af et menneske. Jeg har ikke faglig forstand på administration af penge som eksempelvis det at føre økonomiske regnskaber og søge tilskud. Jeg kan ikke være ligesom en uddannet leder for et firma eller en forretning om dens videre udvikling i et land og / eller verden. Desuden ønsker jeg, at dette cafe projekt altid sker som noget uselvisk til gavn for folket. I kan ivrigt fortælle folk om det, deltage aktivt i den og melde jer som personale.

https://www.facebook.com/groups/1610221245680492/

INFORMATIONER

Seneste opdatering 14 januar 2019.

Dette emne forbliver heroppe permanent. Husk at følge dens udvikling her og alle andre nyere emner under den.

Alle er inviteret til bare at være med i denne vision eller / og deltage med kritik, debat og relevante emner med kun vores egne.

Personale 1 person ( mig )
Jeg låner et rum på følgende adresse : Jernbanegade 26B, Odense C, 2 sal til venstre - Tryk på dørtelefonen ved navnet Ungegruppen - Der er dog ingen alderskrav. Det ligger mellem Sushi-Mania og Onlinekiosken ligeoverfor en bar kaldet for Målet.

Åbningstiderne er fredage hver uge fra klokken 18.00 - 21.00.

En kop kaffe koster fem kroner kontant. Te tre kroner.

Der er også en anden global på engelsk version som Facebook gruppen CAFE ENLIGHTENMENT ved siden af den her.


CAFE OPLYSTHED

Symbol : En sol med tolv stråler og hvid baggrund.

Formålet :
Hvad er sådan en cafe ? Det er et anonymt værested for folk med interesse i spiritualitet, det intellektuelle og selv-realisering med plads til individualistiske uenigheder som fredelige diskussioner, debat og samtaler. Både troende og ikke troende er velkommen til et socialt fællesskab om dybsindige emner. Man kan også udfordre sine egne overbevisninger, bidrage med oplysninger, vejlede eller inspirere hinanden. Projektet forholder sig neutralt til religion og politik, men alle må gerne fortælle sin egen personlige mening om dette og andet relevant. Både personalet og gæster er lige. I cafeen holdes ingen aktiviteter og dermed også for at undgå kontrollerende foredrags og prædikener. I mødet med hinanden bestemmer vi selv, hvad emnerne skal være og med mulighed for at få nogle sociale relationer.

Regler : Priserne skal være billige. Stoffer, rygning af tobak og alkohol er ikke tilladt. Telefoner og andre støjende ting skal være slukket. Intet salg af alternative behandlinger ( alternativ medicin ) eller noget andet lignende også ingen reklamer for de ting. Ingen alderskrav. Her skal man ikke missionere og rekruttere for noget.

Delmålet :
At være en nonprofit organisation, hvor der eventuelt også er plads til relevante arrangementer både udenfor cafeens åbningstider og / eller samtidigt i andre rum i samme bygning.

Hovedmålet :
Det fungerer som en offentlig institution for borgere, der ikke kræver medlemskab.

Kan du hjælpe frivilligt eller samarbejde med dette ?

Dets grundlægger er Gerth Drost.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26729 - 21/01/2019 01:12 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1525
Sted: Vanløse
Hej Gerth

Jeg kan ikke se at værestedet støtter noget bestemt, hvis der er bøger som - Vandrer mod Lyset - Koranen - Bibelen - Bhagavad Gita - Mortality (Christopher Hitchens - ateist) og hvad der ellers kunne hobe sig op af bøger. Altså et bredt udvalg.

Ville det ikke bare være udtryk for inspiration?

Du fortæller om en dårlig oplevelse med et foredrag, men sådan behøver det jo ikke at være, for du bestemmer forløbet. Der skal være tid til at stille spørgsmål efter foredraget.

Samværet mellem gæsterne kommer lidt af sig selv. Gæsterne har jo (også) mulighed for at komme i caféen efterfølgende og tale sammen om foredraget. Måske endda foredragsholderen dukker op. Kan også være foredragsholderen har travlt med andre ting (foredrag, arbejde og familie).

Mht. den anden café, så henviste jeg bla. til den, fordi den var konkret med ting på væggene osv.:

https://hansenfoundationnj.org/enlightened-cafe-2-2/

Mangler lidt en beskrivelse af din café?

Hvordan forestiller du dig den?

Skal der (f.eks) hænge et billede af Sadhguru:

https://www.youtube.com/watch?v=rDjOjaXxIIY

Ham finder jeg meget interessant:

https://www.youtube.com/watch?v=iuN1LtWSFXg

https://www.youtube.com/watch?v=zibNisV6uVU

https://www.youtube.com/watch?v=KlITeRcTZsc

https://www.youtube.com/watch?v=I098n_9LPP4

Mon ikke du kunne få en god samtale med ham om tingene?

Der er selvfølgelig mange andre mennesker derude, så...men der er et eller andet ved ham som jeg finder tiltrækkende. Er ikke så god til at sætte ord på tingene. Så jeg vil lade det være ved det.

Skal vi ikke støtte alle dem som arbejder (eller har arbejdet) for fred i verden?

Vi kan desvære ikke hænge dem allesammen op på væggen, så...?

Skal der ikke være noget på væggene?

Kærlig hilsen

ABC
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#26730 - 21/01/2019 09:34 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Morn' Gerth..

”Jeg kender nogen, som har sagt : " Jeg tror på, at der er noget større end alt og en mening med livet men, jeg ved ikke endnu hvad, det er." I den nye tids spiritualitet kan man i dens æra netop tro på noget større uden religioner, hvor de mere og mere mister magten over menneskeheden i verden. På en spirituel rejse uden en bestemt hellig skrift om sandheden kan en person tro på en eller forskellige ting som UFOér, konspiration, andre universer og dimensioner, det paranormale - okkulte - metafysiske - overnaturlige, nye originale og gamle religiøse åndelige begreber og så videre uden at have en religiøs identitet i fri selv-realisering. Men spirituelt interesserede på en intellektuel måde kan som en mulighed tro på en gud, som man selv vil eller ikke. Der er troende, som ikke dyrker en personlig Gud men istedet nogle påståede åndeligt logiske love om energi i universet som en sammenhæng.”

- Spørgsmålet er ikke om nogen har en ret tro, eller har fundet noget rigtigt at tro på, men hvorfor tro overhovedet indgår som attraktivt alternativ til viden. Hva' ska' den slags til for?

”Jeg synes, at dit seneste svar har generaliserende fordomme om folks alder og personlig udvikling angående videbegærlighed. Unge idag kan have meget travlt med forskellige ting, vilde fester med alkohol, studier, karriere og en kamp for at være god nok på facaden”

- Nej, det er bare svært at ta’ dette skøjteri henover vandoverfladen alvorligt, hvorfor man må forholde sig lidt humoristisk til oplæg af denne art, der faktisk ingen substans har og derfor ikke er noget alternativ til det bestående. Man hjælper ikke sindslidende eller syge mennesker, ved at injicere idéer om "spiritisme" i problemformuleringer ell. diagnoser, derved forplumrer man i stedet alt omkring sig, og gør det sværere for den enkelte at indse problemers kerne samt mulige løsninger.
Hvad du synes at gøre, er, at kalde kejseren for kommissær, men det er der jo heller ikke noget nyt i, der er nærmere en del af problemet.

Før man indbyder til og annoncerer symposier, må man deltaljeret ku' beskrive et interessant formål, vide hvad man vil og med hvilke midler. Der er ingen idé i at tilbyde håb ved troen på floskler og den slags, for det ender bare i noget hønsemandhalløj. Du må skabe gennemskuelighed, hvis du mener at ha' noget interessant i ærmet. Det vi her ser lover ikke godt!

Ungdommen er sgu’ spildt på de unge, der hellere vil være gammelkloge og recitere religiøse remser med bedstefarskæg iført moralsk vogterhat; indtil de opdager at være blevet gamle og nu går helt i barndom. Fra da af, ses knogleresterne presset ned i allersidste skrig og skønånderne spurte rundt i gader og stræder med tungen ud ad halsen, når de ikke faldbyder deres dunkende hjerter overfor moderigtige guder, og ber til at der med genopstandelse ikke tænktes på morgenritualets vanlige rejsning - som endnu et bud på humoristisk finesse...

Oh nej, det er ved gud ikke let at være glad troende i disse tider, men det er skam heller ikke let at være postbud, det har vi Onkel Dannys ord for, han der selv gik op i røg og nu befinder sig i erindringer som herlig digter.
Det er ikke engang let at være lægprædikant, han det stadig ikke er lykkedes at finde sig selv … blandt 6-7 mia. andre værende individer. Men fortvivl ikke, der råd at hente, fra humoren! For i slige situationer ka’ vi dog trække på Jesus Flipper Sangen, for ikke at tale om hele resten af Sølvstjernerne med Dan Turèll, der udover at stinke af sandhed, sikkert vil få også dig til at le og dermed føle dig lidt lettere om hjertet.
At le, så selv tårerne må trille med, er just hvad der er brug for i mødet med selvhøjtidelig navlepilleri og idéer om meninger med livet udenfor sproget, hvor kun grædeværdigheden bliver ens første tanke, som endnu et forslag til temaaften i Café din sjæls frelse, eller hvad du nu vælger at kalde den.

Nu vi er ved tænketanken, så er elfenbenstårne jo steder hvor en m/k trækker sig tilbage til for at tænke generelt om livet, men i særdeleshed over sig selv!

When holy and devout religious men are at their beads,
‘tis hard to draw them thence
so sweet is zealous contemplation

mvh
Simon
P.s.:
Sir. Arthur Conan Doyle var forøvrigt dybt grebet af idéer om “spiritisme”, samtidig troede han på alfer m.m. ;)


Redigeret af Simon (21/01/2019 10:28)
Top Svar Citer
#26761 - 28/01/2019 01:41 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Simon]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark
Jeg minder jer om, at projektet har intet at gøre med mig som person, fordi den skal som et symbol handle om noget større end mig selv for alle borgere. Alle mine personlige ifølge min egen opfattelse af virkeligheden tekster som emner forhåbentligt til inspiration, vejledning, debat og diskussion er ikke en del af dens beskrivelse. Jeg har ligesom jer andre ret til at ytre mig om min mening som bare mig selv personligt.

I mit forrige svar fra cafeens beskrivelse om INFORMATIONER i vores debat opdagede jeg en tastefejl: "Alle er inviteret til bare at være med i denne vision eller / og deltage med kritik, debat og relevante emner med kun vores egne." Det lød forkert som noget, der ekskluderer alle andre anderledes folk end som en selv. Det har jeg ændret grammatisk til en bedre mening: "Alle er inviteret til bare at være med i denne vision eller / og deltage med kritik, debat og relevante emner med kun vores egne ord."

Jeg vil være forsigtig med mine henvendelser til dig Simon men, du kritiserede, hvis jeg forstår dig rigtigt med den antagelse, at spiritualitet enten kun er eller kan sammenlignes med spiritisme, hvilket ikke er sandt. Spiritisme kan være en lillebitte del af generelt nutidens øgede åndelighed uden struktur, hvor mennesket som en god frihed især i de demokratiske dele af verden med menneskerettigheder har ret til at tænke selv, mulighed for ens egen selv-realiserende indsigter helst uden som for naivt kun at blive påvirket, præget eller værre psykisk manipuleret ( hjernevasket ) af vilkårene, tingene derude og folk. Der er derfor et risikabelt forvirrende stort udvalg i verden om mange forskellige bud på sandheden og måder at praktiserer dem på uden religion. Her er et link til en rimeligt god side om spiritualitet, der faktisk er interessant med historisk fakta om dets udvikling igennem tiderne frem til idag. Desværre glemmer en del relevante informationer forskellige steder vedrørende spiritualitet om det med et personligt ansvar ligesom at være åndeligt oplyst, hvor jeg er sandheden istedet for bare at vælge ens egen tro ved at blande den som et valg fra nogen eller noget. Projektet kan sammenlignes noget med denne næsten for store frihed ved dens møder mellem borgere og den er dog ydermere også for ikke troende som noget andet og endnu mere uden formelt de der fine faglige begreber og retninger på universitetet, der heller kan være en helhed for noget bestemt. Find disse rimeligt pålidelige opdaterede informationer på internettet i Wikipedia, Den frie encyklopædi igennem dette nuværende link ?

https://da.wikipedia.org/wiki/Spiritualitet

Citater fra profilen ABC fra forskellige emner om CAFE OPLYSTHED: "1. Skal der (f.eks) hænge et billede af Sadhguru: Mon ikke du kunne få en god samtale med ham om tingene ?
2. Skal vi ikke støtte alle dem som arbejder (eller har arbejdet) for fred i verden ?
3. Mht. at stedet skulle kunne løbe rundt, så tænker jeg, at Gerth havde forestillet sig, at samfundet drev stedet. Jeg ved ikke om det er muligt? At samfundet opretter sådanne væresteder. Men hvis caféen kan være med til at ´udvikle´ borgerne i en god retning, så er det vel i samfundets interesse ?"

Oplysning :

1. Hvis han og jeg kan forstå hinanden på et fælles sprog, kan jeg måske få en interessant snak med ham som ligeværdige. Der findes også historier om andre tilsyneladende specielt hellige folk i verden men, dem har jeg ikke mødt her i Odense, hvor jeg bor og jeg har ikke behov for som en mental projektion at søge efter Guds kraft eller sandhed i dem ligesom, at jeg skal heller ikke være en selv-erklæret profet, guru eller religiøs repræsentant for en religion og så videre af ligende åndelige autoriteter med andre titler på grund af menneskehedens mangfoldighed om tro. Jeg har set et program i TV om en journalists rejse til vistnok Indien, hvor han mødte en påstået helligt askestisk mand siddende roligt i Yogastilling på gaden med et usselt udseende og spurgte:" Hvad er din identitet ?" Den gamle mand med mangel på tænder kommenterede hypotetisk:" Refererer du til mig eller min krop ?" Journalisten fortalte senere til kameraet, at han ikke forstod hans ord. Tosset ? Jeg genkendte smilende disse ord. Jeg synes, at CAFE OPLYSTHED ikke skal have billeder af hellige folk, fordi den skal ligesom det offentlige system behandle officielt menneskers private tro og overbevisninger på en neutral måde. Jeg anbefaler, at dens indretning er ligeledes, der også også er i harmoni med min forklaring på den nyeste og mest nu moderne form for spiritualitet.

2. Nej ikke alle. Hvor meget magt, penge og anerkendelse af fredelige frihedskæmpere og hellige ikoner får, det må være op til hver enkelte individ at afgøre som en persons eget valg om brugen af midler til dette. Pas på derfor også på de falske budbringere og der er Nobels fredspris.

3. Ja ! Staten og dens offentlige system har ansvaret for flere kulturelle muligheder som tilbud til borgere i regeringens samfund. Kultur er i et samfund en social arv om folkets via læring adfærd. Kultur eksisterer som forskellige slags udtryk. Kultur kan blandt andet ske som en dannelse og underholdning i samfundet med mulighed for at være en kombination af dem begge om noget men ikke alt. Som med forskellige kulturer i hele verden er mennesker forskellige og faktisk nogle rebeller har i menneskehedens historie været med til at gøre en markant forskel på netop kultur og andet. En del af projektets beskrivelse handler om menneskers sameksistens. Sameksistens er mere generelt om - At leve fredeligt sammen med hinanden side om side som lande, befolkningsgrupper, kulturer eller personer, hvilket er en modsætning til konflikter.

Jeg afslører ikke hvorfor, at symbolet CAFE OPLYSTHED er som, den er andet end, at det har forskellige forklaringer om forskellige ting, der indirekte måske kan handle om noget større i verden og jeg vil netop ikke af den grund anklages for galskab som at tænke for store eller høje tanker om mig selv og dette.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26762 - 28/01/2019 04:13 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Gerth..

Jeg synes du sku' se at få banket din café på højkant, og så bagefter fortælle lidt om hvordan det gik. Det ka' jo blive spændende at høre om..;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (28/01/2019 04:35)
Top Svar Citer
#26773 - 30/01/2019 15:53 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1525
Sted: Vanløse
Hej Gerth

Jeg kan kun komme med mine tanker om sådan en café. Du vil gerne have mennesker til at tale sammen om tingene? Jeg mener Sadhguru kan sætte gang i samtalerne:

https://www.youtube.com/watch?v=iuN1LtWSFXg

https://www.youtube.com/watch?v=DWtnKRL30jo

https://www.youtube.com/watch?v=rDjOjaXxIIY

For mig er han en sandhedssøger med benene plantet på jorden.

Findes der andre interessante mennesker? Selvfølgelig...

Det offentlige har desuden mange billeder hængene - måske skulle de også hænge et billede op af ham - derinde på borgen blinker

Hvem støtter hvem?

Er det ham som støtter os eller os som støtter ham?

Ser meget frem til at læse hans bog.

Indtil videre er jeg kommet med følgende forslag:

1. Billeder på væggen (her er vi vist lidt uenige)

2. Boghylde (hvorfor ikke?)

3. Foredrag (hvorfor ikke?)

4. Meditation/yoga (nyt forslag)

5. Ideaftner - har du en god ide til et foredrag/bog/aktivitet/projekt? (nyt forslag)

Mht. symbolet, så behøver du ikke bekymre dig om at blive kaldt en galning, men måske det bliver for indviklet at tale om? Tolv stråler er da fint nok, så kan folk selv lægge det i det som de vil. Lavede selv et symbol engang som også kunne være velegnet. Lidt svært at forklare, men man laver tolv tændstikmænd (med armene i vejret) og så spejlvender man dem ind mod midten - i midten er der et stort fælles hoved (en stor cirkel)...som sagt lidt svært at forklare. Men jeg synes det er et smukt symbol.

Måske egner det sig bedre som et foreningsprojekt? Hvorfor skulle samfundet støtte noget som der ikke er opbakning til? Hvis du finder 100 mennesker som lægger 500 kr. om måneden, så har du 50.000 kr. om måneden at gøre godt med. Og hvis der så er nogle kompetente ældre mennesker som vil give et nap med (som frivillig), så har du lige pludselig en café som andre kan blive inspireret af.

Kærlig hilsen

ABC


Redigeret af ABC (30/01/2019 16:10)
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#26774 - 31/01/2019 01:25 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: ABC]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark
Hej ABC

En forenings formål kan være idræts, sportsforeninger, borgerforeninger, fagforeninger og det kan være økonomisk som andelsselskaber.

En organisation er en samling mennesker eller system af roller, som bevidst fokuseret og stabilt vil arbejde sammen om at opnå et eller flere kendte mål.

Jeg referer mere relevant til mit emne ´den ultimative mønsterbryder´ i dit emne CAFE OPLYSTHED, der er om mit her emne og en organisation videre til en offentlig institution er det. Jeg har også lavet en ny T-Shirt og sedler at dele ud af i gaden i mødet med folk. En kvinde, som har erfaring med opstart af nye projekter siger: " I starten sidder man alene flere gange. Hold ud alligevel. Vær tålmodig med det. Pludseligt kommer en person, som sikkert ikke kommer igen og sådan kan det ske nogle gange. Senere kommer måske to personer og så igen tre og så videre." Måske en gæst en dag vil være med i projektet og følgende fra min personlige opfattelse er relevant om menneskers frygt eller angst for det ukendte og sommetider nye og anderledes :

SANDHEDEN ER IKKE DIKTATUR

Det onde misbruger ord med et beskidt sprog og grimme ord, fordi den ønsker at dominere primitivt ved folks frygt og ønsker magt over dem.

Jeg har lige set et interessant TV program om i historiens gang de to skabere af den første superhelt, som var noget anderledes nyt og originalt. De blev i starten afvist af alle.

Nogen siger til mig : " Projektet ( cafe oplysthed ) gør noget godt for dig." Jeg har et personligt ansvar for mig selv men, disse ord får det til at lyde som om, at dette projekt er et symbol på noget godt ?

Dette projekt skal handle om noget større end mig selv, mit liv og min personlige tro. Det har plads til folks forskellige overbevisninger men også de ikke troende. Derfor nævner jeg ikke i dens offentlige debat om mine ekstraordinære oplevelser. Jeg har kontroversielt oplevet en åbenbaring som en dåb fra Gud uden at være medlem af en religion. Jeg er med åndelig fred ikke imod folks religioner. Jeg er selvfølgeligt ikke meget hurtigt populær hos de religiøse mennesker, fordi jeg personligt ikke støtter nogen religion, men jeg respekterer dem alle. Jeg undrer mig tilmed over, at mange folk endnu ikke reagerer positivt på dette nye projekt ? Det gav håb, da den første person udenfor mit personlige netværk anmodede om medlemskab i dens Facebook gruppe.

Dåben symboliserer menneskets frelse fra det onde og synd som en renselse gennem Guds Helligånd. Således som en slags symbol på en åndelig genfødsel i livet, en tilbagevenden og også skabelsen af noget nyt. Bibelen har både i det nye og gamle testamente ifølge mange folks fortolkninger en profeti om den nye Jord, hvor det gamle som en forvandling forsvinder til noget nyt. Min dåb med Gud er en pagt om mit personligt eget nye gode liv, men den handler også om hele menneskehedens skæbne nu. Frelsen tilhører jer alle og i er derfor i virkeligheden allerede dette sammen med mig. I kan også opnå frelse uden igennem en profets navn, fordi individets vej og Guds eksistens er vigtigere end det.

Guddommeligt sande avatarer, nogle åndeligt oplyste sind, guruer, helgener, nogle hellige folk og profeter bør kun opfattes som åndelig vejledning, inspiration, bare personifikationer af det guddommelige og som kun symboler. Gud er større end alle den slags mennesker og du er som et menneske ligeså vigtig som alle disse. Gud bor med Helligånden i alle folk. Derfor er religiøse ting mindre betydningsfulde end alle individer, som er mere værd end bare en ting.

Gud tror mere på dig end, du selv gør. Dåben handler om meningen med livet, som er kærlighed. En eller anden og andre siger : " Jeg tror ikke på, at nogen kan som menneske blive helt åndeligt oplyst i et med Gud." Jeg svarer : " Hvem vil interessere sig for at være på en god spirituel rejse som et kald, hvis denne person i livet ikke kan opnå det mål at komme til Guds rige og med dette valg være en udvalgt som noget umuligt ? I skal ikke tilbede mig. Jeg tilbeder heller ikke mig selv, fordi det ville have været egoistisk og jeg er ikke en religion. Men alligevel er jeg hjemme i Gud, hvor hellig ånd er om, hvem jeg er og jeg er sandheden.

Nyt betyder - Ikke eksisterende før; lavet, introduceret eller opdaget for nylig eller nu for første gang. Min pagt med Gud som en symbolsk dåb uden et religiøst ritual og projektets begyndelse er ligesom en kvinde ved en fødsel, hvilket ikke er let. Et nyt lys i verden.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26781 - 02/02/2019 18:00 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1525
Sted: Vanløse
Hej Gerth

Jeg har ikke videre forstand på det med foreninger. Men min pointe var bare at der ikke (såvidt jeg kan se) er noget urealistisk ved at starte en café.

Hvad siger du til disse forslag?

1. Billeder på væggen

2. Boghylde

3. Foredrag

4. Meditation/yoga

5. Ideaftner

6. Vegetarmad

7. Øl (så tænker man bedre blinker )

Jeg er desuden kommet med et symbol som kunne bruges til at samle menneskeheden?

Har du prøvet at tegne det på et stykke papir?

Hvad synes du om det?

Man kan i øvrigt lave det på to måder.

Kærlig hilsen

ABC
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#26787 - 04/02/2019 00:00 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: ABC]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Tilslutter mig pkt. 7 på listen:

7. Øl (så tænker man bedre)

- Tror ligefrem at folk må ha' så rigelige mængder af substansen, hvis de ska' ku' synke div. himmelnisseattributter og "åndrigheder" af lign art; ja man ka' endog mistænke disse at være skabt under indtagelse af alt for solide mængder af de gyldne dråber! ;)

Og er der noget vi i Danmark er ved at vide lidt om, ja så er det jo lagring af godt øl, selv om vi måske aldrig kommer på højde med det tyske. Men det gir så inspiration til besøg i Lübeck m.m.

mvh
Simon
Top Svar Citer
#26788 - 04/02/2019 03:08 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: ABC]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark
Hej ABC. Du gentager noget men, det virker flere gange som om, at du opfordrer mig til at forklare meningen med symbolet.

CAFE OPLYSTHEDS SYMBOL

Den kan repræsentere det guddommelige om emnet spirituel tro for nogen men, der dog ikke absolut skal være dette for alle om spiritualitet. Bemærk, at ´kan´ betyder ikke ´skal´, hvilket især angår de ikke troende og en eller flere guder nævnes ikke. Den brænder som en ild og er derfor et lys.

Der er mulighed for at bruge noget viden og informationer til generelt at forbedre folkets kollektive udvikling og bevidsthed til en fornyelse af den. Lyset betyder det gode og derfor både alle positive følelser og andet som et udtryk for det. Den er neutralt for både troende og ikke troende

Jeg forklarer her noget mere om projektets symbol, der dog ikke er ment som min egen personlige mening eller en generel konstatering om verdensituationen og virkeligheden som en sandhed. Jeg er ikke religiøs men, jeg tror heller ikke spirituelt på om sammenhæng af energi og eksistens, at tal matematisk har magt over den, jeg er, min skæbne og frie vilje og har min egen fortolkning om følgende.

Jeg har uden konkret at være medlem af en religion oplevet en åbenbaring, der symboliserede en dåb. Dåben er blandt andet om en fornyelse ofte i sammenhæng med en renselse - healing - helbredelse imod det onde og andet dårligt ved krop, sind og andre ting. Der er flere eksempler i Biblen på en forandring og fornyelse om, at istedet for vand skal folk døbes af Guds helligånd med ild, hvor tunger ( ord ) skal tale med ild. Dette opfatter jeg ikke som bogstaveligt talt. Matthæusevangeliet kapitel 3 handler om Johannes Døberen, der prædiker om Jesus: " Jeg døber jer med vand til omvendelse, men han, som kommer efter mig, er stærkere end jeg, og jeg er ikke værdig til at bære på hans sko. Han skal døbe jer med Helligånden og ild." Bemærk, at ånd kan betyde en bevidsthed i en persons sind og dermed ikke hellige ting. Jesus apostle blev også befalet det samme og alligevel skete der noget andet vedrørende det ? Guds helligånd er på den måde ligesom en ild, der renser og forvandler nogen og noget uden behovet for religiøse ritualer. Dette er relevant til det kendte spirituelle begreb uden religion, som kaldes for den nye tids energi med mulighed for at blive åndeligt oplyst. Noget af det kan være fra nogle folks tro på, at vi nu er i en ny ære for en ny astrologisk tidsalder og horoskopet har tolv stjernetegn. Det lyder ulogisk og ligegyldigt ligesom med fortolkninger om Jordens undergang, at ved enden af hele den astrologiske cyklus igennem alle stjernetegn skal alting i verden starte forfra igen ved nummer et og udvikle sig frem til tolv som et mønster, der gentages ? Jeg vil ikke begrænse mig selv ved at identificere mig med et stjernetegn i et horoskop som en personlighed med forudbestemte gode og dårlige træk som en påvirkning fra universet og dens konstellationer. Det er en overdrivelse af logik eller mangel på samme. Astrologer beskæftiger sig med dualisme som en splittelse om noget og konflikt men, jeg er kun Guds lys. Mayanernes kalender sluttede sluttede den 21.12 2012. Ligesåvel som, at jeg ikke tror på numerologi, fordi tal skal ikke bestemme over min tilstand og jeg har et personligt ansvar for den. Biblen er kryptisk med lignelser, symboler, metaforer og i den fortælles ikke direkte eller klart, at profeten Jesus vender tilbage som en personlig reinkarnation. Hvem har lyst til at være den samme personlige sjæl som en personlighed og et begrænset menneske i flere tusind år eller mere end det over endnu længere tid måske for evigt i en åndelig dimension ? Tallet tolv er på forskellige måder et helligt tal i Biblen og ifølge religiøse folks fortolkninger i et eller andet antal har den blandt andet at gøre med en profeti i det nye testamente om 12 stammer ligesom med Jesu disciple og senere de tolv apostle som på græsk betyder udsendinge. Hvem er ifølge disse fremtidens tolv stammer ? Jeg er ikke en tilhænger af Biblens mærkelige beskrivelser om en tilsyneladende fremtid med et tusindårsrige og så videre, fordi jeg er fri i nuet. En stamme er en stor gruppe af mennesker, der er udgør en del af et folkeslag. Den er på en primitiv måde sprogligt, kulturelt og socialt ensartet og tæt sammenknyttet ofte med en høvding ligesom med religiøse ledere, konger, dronninger og lignende. En sol blev eller bruges stadig også af nogen om en kejser eller konge. Især Jødedommens og Bibelens historier beskriver grupper mennesker, der menes at har en fælles forfader. Nogen tror, at det kun er Israels folk. Nogle hellige skrifter beskriver det kongelige som en autoritet med en gud. Jeg synes istedet, at demokrati uden diktatur med mangel på visdom, hvor folket sammen og faktisk sådan samlet styrer magten i samfundet, det lyder godt og bedre end for meget uvidenhed som det onde. Jeg spørger jer idag om dette og videre til verden om :

Projektet ønsker et samarbejde med det offentlige system fra regeringen for alle forskellige borgere i samfundet, der også senere kan ske mere med så at sige alle riger, nationer, stater, lande og regeringer. Menneskeheden bør effektivt fortsætte med at overleve som art ved et fornuftigt fungerende samarbejde med hinanden. Det lyder stort ?
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26792 - 04/02/2019 19:16 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1525
Sted: Vanløse
Hej Gerth

Som jeg ser det brainstormer vi bare. Dette gøres bedst med et par øller indenbords blinker Hvad siger du til CAFE SPIRIT?

Lad os sige vi finder 1000 åndeligt interesserede mennesker som lægger 500 kr. om måneden, så har vi 500.000 kr. om måneden at gøre godt med. Sparer vi lige de penge sammen et års tid, så har vi 12 millioner kr., og så har vi startkapital til noget som rykker.

Men vi mangler en beskrivelse af caféen.

Hvordan skal den se ud? Hvad skal der foregå?

Astrologi er fint nok som foredrag, men der skal vel ikke sidde stjernetydere ved bordene? Stjernerne har (som du vist også mener) da ikke noget med os at gøre. Isåfald burde de stille sig på en god måde for alle ler Lad dem bare komme og holde foredrag...gratis...og så skal vi nok lægge rum til. Er det for hårdt?

Dit symbol er desuden super nok, men hvad med det som jeg er kommet med? Får næsten lyst til at køre en tur over til dig, så du kan se det heart

Kærlig hilsen

ABC

Ps. Simon...har fået læst bogen "dødelighed" og det var en god bog. Ærgeligt at han skulle gennem sådan noget (strubekræft), men han holdt fanen højt til det sidste (ikke noget med at overgive sig til guderne smiler ). Jeg havde nok kastet håndklædet i ringen...hvorfor gå gennem sådan noget? Så hellere en overdosis...dø skal man jo afligevel. Der var selvfølgelig håbet om helbredelse, men stadigvæk...
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#26794 - 05/02/2019 11:27 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: ABC]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1525
Sted: Vanløse
Hej Gerth

Har lige set at der var en regnefejl - 12 millioner - det skal selvfølgelig være 6 millioner - havde vist fået 12 på hjernen ler

Kærlig hilsen

ABC
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#26796 - 05/02/2019 15:22 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: ABC]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark
Jeg begik i forrige svar flere grammatiske fejl og en af dem er om ordet ´æra´ :

Fejl - Noget af det kan være fra nogle folks tro på, at vi nu er i en ny ære for en ny astrologisk tidsalder.

Rigtigt - Noget af det kan være fra nogle folks tro på, at vi nu er i en ny æra for en ny astrologisk tidsalder.

ABC spurgte: " Skal vi ikke støtte alle dem som arbejder eller har arbejdet for fred i verden? "

Jeg svarede forkert formuleret: " Nej ikke alle. Hvor meget magt, penge og anerkendelse af fredelige frihedskæmpere og hellige ikoner får, det må være op til hver enkelte individ at afgøre som en persons eget valg om brugen af midler til dette. Pas på derfor også på de falske budbringere."

Rigtigt - Nej ikke alle. Hvor meget indflydelse, penge og anerkendelse at fredelige frihedskæmpere og hellige ikoner får, det må være op til hvert enkelte individ at afgøre som en persons eget valg om brugen af midler til dette eller fravalg. Pas på derfor også de falske budbringere. Ligesom med demokrati bør en borger selv bestemme over sit eget økonomiske forbrug også om personlige interesser. Derfor synes jeg, at Kristendommen skal fjernes fra staten, fordi religion og andre overbevisninger bør være kun et privat anliggende.

ABC: " Lad os sige vi finder 1000 åndeligt interesserede mennesker som lægger 500 kr. om måneden, så har vi 500.000 kr. om måneden at gøre godt med. Sparer vi lige de penge sammen et års tid, så har vi 12 millioner kr., og så har vi startkapital til noget som rykker. Har lige set at der var en regnefejl - 12 millioner - det skal selvfølgelig være 6 millioner - havde vist fået 12 på hjernen."

Oplysning : Jeg har jævnligt snakket med en mand, som påstod, at han var medlem af en frimurerloge ved navn www.laugsfrimureri.dk. Han kritiserede projekt CAFE OPLYSTHED, fordi den ikke skal handle om det at tjene penge og istedet være et socialt tilbud for alle borgere i samfundet uden forpligtelser. Han sagde sarkastisk eller humoristisk: " Den får et økonomisk underskud, fordi set realistisk lever vi i et samfund, som kun er om penge og du har ikke forstand på finans og drift af en virksomhed. Den lyder ligesom frimureri. Jeg synes, at du istedet skal søge om at blive en frimurer. Dit cafeprojekt kan ikke blive en realitet i vores samfund, som det er eller den tid, som vi er i idag." I modsætning til både frimurerloger og religioner, kræver projektet intet medlemskab af borgere som gæster og har derfor ingen adgangskrav andet end folks interesser relevant til dens beskrivelse. Der er ingen ritualer, indvielser og økonomiske bindinger. Både frimureri og religionerne er lukkede klubber hvorimod, projektet er åbent for alle forskellige folk, hvor status i samfundet og ID ikke har betydning. Ligesom profeten Jesus, som ikke var populær hos de fine ypperstepræster og derfor istedet hjalp socialistisk og humanistisk de fattige, syge, psykisk syge ( nogle som var påstået besat af onde dæmoner ) svage, syndere og andre med lidelser uden at modtage penge for hans hjælp og åndelige arbejde. Når jeg som troende nogle gange snakker om eksempelvis Jesus, misforstår nogle ikke troende mig som til at være religiøs og det er jeg ikke. Ægte velgørenhed koster ikke penge.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26802 - 06/02/2019 14:25 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1525
Sted: Vanløse
Hej Gerth

Nogle skal betale for sådan en café. Du vil tage pengene over skattebilleten. Hvad får folk for deres penge?

Der findes allerede skoler osv.

Men snakker de om sådan noget her:

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/26500/Hvem_skal_vi_lytte_til.html#Post26500

Er det relevante spørgsmål?

Hvorfor ikke finde "1000" åndeligt interesserede mennesker og så lave CAFE SPIRIT? Her er alle selvfølgelig velkomne og behøver ikke melde sig ind nogle steder.

Nu brainstormer jeg bare.

Kunne der ikke være et tv kørende med dette (måske bare en gang imellem):

https://www.youtube.com/watch?v=z90Rex2mZ-k

Jeg synes der er en fantastisk god energi.

Hvad med vegetarmad? Til en billig penge selvfølgelig. Men vil sådan noget ikke underminere restauranterne? Mindre salg for dem?

I weekenden (lørdag og søndag) kunne man så have foredrag om diverse ting (kan vi f.eks have et pengefrit samfund?).

Men hvad med samtalerne? kommer de ikke helt af sig selv?

Hvad med meditation/yoga? Det kunne jo være gratis. Måske hver dag kl. 12.00 og kl. 20.00. Tilmelding nødvendig?

Hvor stort skal stedet være?

kærlig hilsen

ABC
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#26803 - 06/02/2019 23:30 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: ABC]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
”har fået læst bogen "dødelighed" og det var en god bog. Ærgeligt at han skulle gennem sådan noget (strubekræft), men han holdt fanen højt til det sidste (ikke noget med at overgive sig til guderne). Jeg havde nok kastet håndklædet i ringen...hvorfor gå gennem sådan noget? Så hellere en overdosis...dø skal man jo afligevel. Der var selvfølgelig håbet om helbredelse, men stadigvæk...”

- Pludselig død efterlader usagtheder i tomrummet. Ikke alene af hensyn til sine nærmeste, men også sig selv, er jeg ret sikker på Hitchens valgte at sige pænt farvel til de mennesker der stod ham nær. Der er meget at tale om, en masse man gensidigt må se at få sagt, inden muligheden lukker sig, og sådan vælger mange mennesker jo at bruge den sidste tid. Tror du alligevel ikke, at det også ville være godt for dig og dine nærmeste, hvis muligheden engang skulle foreligge?
Barndommen er evighed, udødelighed i tryghed, en Atlas der bærer verden på sine skuldre, men guldhamsterens pludselige død får med ét verden til at gå i grus.
Mor og børn der til det sidste har far, er fyldt med utryghed og sorg, de bruger alle gensidigt hinanden den sidste tid, der er så meget der skal sættes ord på, meget der skal erkendes uden nødvendigvis at ku’ forståes. Senere har de hinanden i den fælles tæthed, de kender og forstår bedre at lodde hinandens dybder. Forælderen der dør under biluheldet, eller selvmordet, ka’ det være umuligt for de efterladte at kapere, trods forståelsen af angst, depression m.m. Det er den slags tanker nogen gør sig, før de kridter stregen. Men der er jo også det faktum, at vi frit selv ka’ vælge at afslutte vort liv, men er der familie med børn osv. må man i hvert fald sikre at de videst muligt ikke ska’ belemres med skyldfølelser, at man inddrager sine nærmeste i valget. Det ka’ bare vært rigtig vanskeligt med børnene.

Forstår fint læseglæden, han var jo en formidabel forfatter, en lille sproggud..;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (06/02/2019 23:36)
Top Svar Citer
#26804 - 07/02/2019 00:31 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: ABC]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark
Hej ABC

Jeg vil gerne bede dig om at læse her i emnet igen CAFE OPLYSTHEDS beskrivelse om flere af mine svar om tingene istedet for at gentage de samme spørgsmål ligesom SPAM. Det kan også skræmme folket på grund af flere svar fra dig med ord om millionbeløb, for dyre priser og dermed pengegriskhed. Jeg har fortalt, at størrelsen og dens form afhænger af projektets videre udvikling, som nu helt småt kun sker med mig som et frivilligt arbejde.
Dog er her med dig og fra en modstander en dynamisk kreativ proces igang som oplysning, diskussion og debat, hvor jeg oplever god inspiration til nogle bedre emner end på denne legeplads her med i ordspillet nogle af mine fejl og noget mangel af indhold, som jeg i dens Facebook gruppe forfiner, tilføjer mere informationer og arbejder videre på til noget lettere forståeligt end her. Det fører for mig til, at jeg kan mere forklare om projektet på en måde, hvor den giver mere og mere mening faktisk ligesom dette forums på siden ord om sig selv: " Andre debattører har oplevet, at alene det at skrive om et emne, kan føre til videreudvikling af egne meninger - det kan ofte føles berigende."

ABC: "Lad os sige vi finder 1000 åndeligt interesserede mennesker, som lægger........"

Projektet er også anderledes end frimureri og religion på den måde, at der kræves ikke folks tro på en gud. Den er ikke et firma eller en virksomhed og er ikke kun for spirituelt ( åndeligt ) interesserede. Det er for både troende og ikke troende.

Læs dens beskrivelse om formålet, delmålet og hovedmålet. Det er modellen for dens økonomiske plan. CAFE OPLYSTHED skal være uselvisk til gavn for alle borgere i samfundet. Jeg søger blandt andet nogen med forstand på det administrative og økonomiske, som vil hjælpe med det. Med undtagelse af drikkelse som eksempelvis billig kaffe og te er det et gratis socialt værested for folk med interesse som i dens beskrivelse og den skal derfor fungere ved brug af legatter, fonde, donationer, tilskud fra det offentlige system såsom Kommunen eller stat ( regeringen ) og andet hjælp med praktiske ting. Kommunen offentligt eller andre privat kan måske tilbyde et sted, der lånes og så videre.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26811 - 07/02/2019 16:01 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
ABC Offline
bor her
Registeret: 09/08/2015
Indlæg: 1525
Sted: Vanløse
Hej Gerth

Lad mig først lige sige, at jeg ikke er modstander af dit projekt.

Jeg lægger gerne 500 kr. om måneden til noget som rykker.

Nu vil jeg drikke nogle øller og se om jeg ikke kan skrive noget fornuftigt ler

Hvad er der galt med CAFE SPIRIT?

Her er alle velkomne uden at melde sig ind nogen steder.

Hvad står menuen på?

Her kan folk stifte bekendtskab med Sadhguru...vel ikke helt dårligt:

https://www.youtube.com/watch?v=rDjOjaXxIIY

Derudover kan de få en samtale med dig blinker heller ikke helt dårligt smiler jeg ansætter dig gerne og giver dig en løn som du kan leve af. Interesseret?

Hvordan kan vi få en samtale hvis du ikke forholder dig til tingene?

Jeg vil gerne tale om dette:

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/26500/Hvem_skal_vi_lytte_til.html#Post26500

Er det relevante spørgsmål?

Der sidder mennesker herinde som faktisk har tænkt over tingene.

Hvad vil du gerne tale om?

Jesus:

http://www.vandrermodlyset.dk/m-a12.htm

Kender du fortiden?

Mon ikke det kunne være interessant med et foredrag om "Vandrer mod Lyset":

http://www.vandrermodlyset.dk/

Så kunne vi spørge lidt ind til beskrivelsen af universet.

Hvordan hænger tingene sammen?

Jeg ved det ikke.

Hmm....øllerne er røget indenbords...og så skal der noget musik på banen:

https://www.youtube.com/watch?v=VDvr08sCPOc

Hvad vil du tale om?

Kærlig hilsen

ABC
_________________________
Hvordan komme gennem livet uden en puls...
Top Svar Citer
#26815 - 07/02/2019 23:51 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: ABC]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark
NYHED

Simon har ret i noget af hans kritik om mine åndelige skriverier her, der lyder som for personligt religiøst dog ment istedet spirituelt og mere andet. CAFE OPLYSTHED skal ligesom det offentlige system i samfundet officielt være et neutralt sted for alle forskellige borgere angående tro, religion og overbevisninger, hvor personlige emner kun sker ved folks private møder sammen. Her forskellige steder har jeg skrevet for meget personligt om mig selv og mit liv, der handler om næsten som med det religiøse meget om Gud eller lignende ting og debatterer kritiserende forskellige religioner med mere. Jeg kan ikke slette disse informationer her, men i projektets Facebook gruppe har jeg foretaget en markant ændring ved at have slettet mange af mine emner og nu er der i den lige nu nogle få af de relevante tilbage kun om CAFE OPLYSTHED. Måske den sådan kan inspirere folk til følgende ligesom dens egen beskrivelse som et offentligt eksempel: Jeg undrer mig over, at Kristendommen er en del af staten ( regeringen ), fordi alle religioner og andre slags organiserede overbevisninger for noget bestemt burde ligeligt være kun et privat anliggende som et neutralt vilkår for alle borgere i samfundet.

Glem derfor i hele dette emne omhandlende denne cafe mine kommentarer, der indeholdt noget om min tro med overskrifterne:
1. MENNESKEHEDENS NYE SAMEKSISTENS
2. SANDHEDEN ER IKKE DIKTATUR

Og alle mine ord om religioner, Gud, profeter, dåb, Jesus, Helligånden, åbenbaring og så videre af lignende ting. Det skal uselvisk være for alle borgere nonprofit og gerne også med frivilligt arbejde handle om noget større end mig selv.
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 7 1 2 3 4 5 6 7 >


Seneste indlæg
Panteisme
af Arne Thomsen
21/04/2021 22:37
Måneden Ramadan,
af somo
21/04/2021 17:30
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
21/04/2021 16:14
GUDDOMMELIGE SAMTALER
af ABC
16/04/2021 19:14
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
08/04/2021 16:06
Nyheder fra DR
Dansker i coronahærget Indien: 'Det er ..
21/04/2021 20:53
Danmarks storcentre har lignet spøgelse..
21/04/2021 20:45
Tusindvis af vacciner samler støv i Dan..
21/04/2021 20:45
Fugle truer milliondyrt klimaprojekt... ..
21/04/2021 20:42
'Enten er vi en flok venstrefløjspunker..
21/04/2021 20:41
Nyheder fra Religion.dk
Flygtningenævnet mangler nuancer i dere..
20/04/2021 06:00
Præsters natursyn påvirker klimakrisen..
19/04/2021 06:00
10 vigtigste om forholdet mellem tro og ..
06/04/2021 07:00
Hvilke fordele er der ved at være et an..
05/04/2021 06:00
Quiz: Hvor meget ved du om religion i Di..
02/04/2021 06:00