annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6821207
Et andet syn 1409057
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1359065
Jesu ord 1014947
Spirituel omsorg 880560
Galleri
Paul Tillich
Hvem er online?
0 registrerede 62 gæster og 27 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 2 af 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#26701 - 14/01/2019 01:30 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Simon]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark
Hej Simon.
Jeg kan ikke lide disse larmende vilde steder med for højt eller elendigt musik endda også for de onde, umodne og skumle folk med aggressiv adfærd og negative ord, hvor der er risiko for ballade og vold især i primitive mænds lyst til dominans i en kamp om et hunkønsvæsen i nærheden eller på grund af hårde euforiserende stoffer i deres hjerner og et ønske om ulovlig magt. Det er for dyrt hver dag at hænge ud på almindelige cafeer og klamme værtshuse med passiv rygning, hvor berusede folk siger dumme kommentarer og tilmed dårlige toiletter på grund af voldsom slitage med for meget skidt, pis og bræk. Jeg drikker aldrig alkohol og vil gerne møde mennesker hyggeligt i ro og stilhed.

I kan lige nu p.t. følge projektets udvikling og beskrivelse om dens indhold i Facebook grupperne på dansk om et konkret sted CAFE OPLYSTHED og til inspiration i hele verden CAFE ENLIGHTENMENT samt i min Google+ profil ved mit navn Gerth Drost. Men mine ektraordinære oplevelser fortæller jeg i de grupper ikke om endnu og måske aldrig, fordi det skal handle om noget større end mig selv personligt. Her er mere som et emne :

DENNE NYE FORBINDELSE MELLEM MENNESKER

En person sagde : " Projektet ( cafe oplysthed ), som du laver, det er et nyt koncept."

En moden mand kommenterer dette : " Dit projekt lyder meget fornuftigt, fordi det er en demokratisk måde at snakke om tingene på, men FN er ligesom dette projekt, som du vil lave. FN handler om menneskerettigheder på en demokratisk måde og kan enes med hinanden om forskellige emner forenet."

Jeg svarer : " Projektet kan ikke sammenlignes med FN, fordi FN debatterer kun politik. FN diskuterer ikke analytisk meget om filosofiske, spirituelle, religiøse emner eller andre dybsindige ting på forskellige områder. Derfor kan FN ikke udtrykke den selv som værende medlem af en bestemt religion eller imod religion. I politik er det flertallet af stemmer om en bestemt sag, som vinder, men i en retfærdig diskussion mellem mennesker er det ikke altid sådan om hvem, som har ret eller uret. Dog ligesom med et demokrati må et individ ikke misbruge sin ytringsfrihed imod fællesskabets interesser.

FN er politik med kun politikere som deltagere. Dette projekt her er til for alle borgere i samfundet og hvorfor ? At blot følge med i nyhederne og andre massemedier som informationer om politik, samfundet, sindet og så videre mangler den ægte menneskelige kontakt, empati og medfølelse med hinanden og kan være ensomt. Derfor har projektet plads til folks personlige historier, overbevisninger, meninger, argumenter til hinanden og private samtaler. Jeg taler også om socialt samvær som folk ved et sted og faktisk der være sammen. Og for nogle eller mange med mulighed for at modtage noget trøst fra nogen ved et ægte møde ansigt til ansigt."
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26704 - 14/01/2019 18:04 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Gerth..

Nej, men det lyder da bestemt også som lidt af jungle for aber i brunst, hvad du dér synes at fornemme af bylivet, men som sikkert findes, åh nej, det er jeg såmænd ikke i tvivl om.

For hulens mange år siden kom jeg og venner en del i Café Rose inde ved Magstræde, ja det findes ikke længere, men der var altid en livlig trafik af arbejdssomme mennesker indenfor alle mulige områder der bare sku' ha' sig en øl eller et glas, måske lidt mad over en snak efter dagens arbejde; ja det ku' vel ha' mindet lidt om det meget gamle Bernina, hvis man er så gammel, eller muligvis Parnas i sine gyldne dage, dén existerer dog stadig. Rosa (Luxenburg) var et sted hvor der diskuteredes politik, litteratur og ganske sikkert filosofi, hvor der hørtes musik og hvor helt sikkert mange er gået hjem og har delt hovedpude med den nylig mødte, men det er bestemt ikke min oplevelse, at særlig mange tilbage i 70'erne og 80'erne og temmelig længe før, var specielt interesserede i religiøs overtro - den slags nogen nu om dage ka' betragte som interessante, ja tilmed store spørgsmål, og sikkert fordi dén slags ikke har meget med hverken livet eller filosofi at bestille, hvilket derimod satte mange tanker i gang hos mennesker rundt omkring i Europa, tanker om at forme, skabe og indrette tilværelsen efter forskellige idéer om et godt og interessant liv sammen med andre mennesker.

Åh ja, både dengang, før og siden har mennesker brugt vin og spiritus som middel for afslapning, ligesom man daglig bruger musikken, alt afhængig den enkeltes smag og behag, og m/u røgpinde; der ér vel heller ikke meget som en aften i Eliane Elias tegn mellem venner over god vin og højt humør, hvadenten de så indbyrdes er nok så uenige om måden hvorpå det enkelte menneske i frihed forvalter sit eget liv, der forøvrigt også er en diskussion der bare fortsatte længe efter både græske og romerske dyder forvandlede sig i eftertiden. For stadig behøver ingen være enige, men det er dog også fra selve uenigheden at vi ser de allermest spændende synspunkter udtrykke sig i udlevet liv og mening, ja måske ligefrem med relevans, ikke sandt?

Det var måske en af de ting jeg selv holdt af ved atmosfæren dengang i Café Rosa, at der var så mange mennesker der så så forskelligt på livet, at de ligefrem tillod sig den frihed at udleve deres og helt efter eget hoved, hvadenten man så var bums, billedkunstner, politiker, musiker eller bare ligeglad, fordi man måske var så helt fortabt i netop hendes øjne. Og stadig tror jeg der er fint med plads til livet som det i al sin uensartethed udtrykker sig, jeg tror endda det er langt mere inspirerende og betydende end at skulle se folk gå i takt bag idéer om guder o.a. former for totalitære principper. Derfor er politik også så vigtig en del af alles liv, en værktøjskasse med forsk. redskaber, hvadenten vi så forstår at bruge dem eller ej. Det er skam fint der er masser af plads til livssynsidealer i et samfund, så længe disse ikke forvandles til doktriner, fordi en eller anden får den "sjove" idé at gå i nogens fodspor. Men jeg har stadig svært ved at se noget nyt, i det du skriver, men det ka' jo nå at fremvises...;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (14/01/2019 18:35)
Top Svar Citer
#26707 - 15/01/2019 02:55 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Simon]
Gerth Offline
bor her
Registeret: 27/12/2018
Indlæg: 732
Sted: Odense, Danmark
Som sagt afslører jeg ikke her det ifølge nogle bekendte af mig nye koncept, som er anderledes nyt og derfor svært i starten at få etableret i samfundet. En person anbefaler, at jeg ligefrem skal lave det til en ny bevægelse i verden til inspiration, fordi den er, hvad angår etik, moral og det humanistiske så suverænt formuleret også mine kontroversielt tankevækkende emner med mere endda som helt præcist skarpe og derfor ikke lyder som en psykisk syg mand. Uh, nu ikke rose mig selv her. Nå, selv fra igår til idag har jeg forbedret dets indhold, så jeg må slette den forrige version, der ellers havde ´synes godt om´ fra nogen altså dog uden at virke for forfængelig nu og her. Jeg synes, at Hippie new age bevægelsen havde fat i noget i deres oprør men, de var for ustruktureret og er alligevel idag grunden til eksempelvis kontanthjælp og vistnok også noget eller meget ligesom enhedslistens socialistiske værdier. Jeg ønsker et videre trin på det med et samarbejde med det offentlige system som Kommuner eller / og staten som et socialt tilbud til alle borgere. Hvilke gode muligheder der er ved dette, det fortæller jeg heller ikke her. Der er dog nogle formelle regler for eksempelvis at undgå religiøse missionære, der rekrutterer for en sekt og dem har jeg selv mødt med mig som et tilsyneladende potentielt ensomt offer, hvor de også kan møde op med manipulerende strategier på en almindelig cafe blandt mange folk, som var ligeglade med mig. Projektet skal i selv fungere som et godt eksempel og gerne forfine menneskers bevidsthed i mødet ved hinandens forskelligheder og hvordan siger jeg ej heller, hahaha.

Her er noget mere om det, som nok måske ikke oplyser om det nye ved projektet og igen ikke er en del af dens beskrivelse :

MENNESKEHEDENS NYE SAMEKSISTENS

Jeg håber, at menneskeheden med kærlighed en dag vil blive forenet som en samarbejdende demokratisk verdensregering. Verden bliver mere og mere demokratisk. Her er det almindeligt, at børn lærer at opføre sig demokratisk med et personligt ansvar og ytringsfrihed, hvor vi helst snakker om tingene, tanker og følelser istedet for aggressiv dominans. Man kan ikke have tillid til ondskab.

Jeg håber, at ´mit´ projekt ( cafe oplysthed ) længere ude i fremtiden udvikler sig til en gratis institution for borgere men muligvis før dette som en noget mindre nonprofit organisation for gæster og med mig nu kun sker som noget frivilligt arbejde. Jeg ønsker, at dens struktur bliver demokratisk, hvor lederen også kan stemmes ud. Lederen skal derfor fortjene, at kunne fortsætte med denne stilling. Jeg vil ikke have patent på projektet med griskhed eller grådighed og skal derfor som dens grundlægger resten af mit liv kæmpe for at være dens offentlige repræsentant eller leder. Måske jeg på en eller anden måde kan være ansat som dens menneskelige symbol ?

Mine tekster er ikke ment som en ny religion selv om, jeg ifølge min personlige tro bruger kontroversielt navnet Gud. Dette navn virker bedst for mig men, det er ikke en lov for jer andre og i alle kan tro andet uden det. Guds navn er ikke en endelige sandhed. Ifølge nogle religioner er der flere slags guder og gudinder, hvor jeg istedet tror på, at der kun eksisterer en Gud. Dette navn kan lyde personligt selv om, Gud ikke har en personlighed. Jeg har som menneske et behov for at forholde mig personligt til Gud. Gud udvikler sig ikke med tiden som en begrænset personlighed, fordi istedet for tid er der evighed. Intet kan true Guds hellige ånd, som altid er fred og ubetinget kærlighed. Gud er derfor for mig et godt symbol men, jeg respekterer også ikke-troende.

En eller anden siger : " Jeg tror ikke på, at hele verden bliver demokratisk og får fred. Der vil altid være terrorister og kriminelle."

Jeg svarer : " Det onde kan ikke have et kærligt forhold til mennesker. Elsk menneskeheden ligesom en familie, hvilket jeg gør med min ånd, som er med jer alle. Mine gener bør ikke overleve som det vigtigere barn end alle andre folks børn. Derfor kan jeg ikke købe en prostitueret at have sex med, fordi det er imod min tro på livets mening. De tilbageværende terrorister bliver kun til nogle få på grund af deres udryddelse fra de forskellige efterretningstjenester. Når folket globalt bliver mere og mere kærlig i et øget antal som det større flertal, inspireres disse igennem vores informationssamfund til at følge med på denne nye bølge. Men det kan kun ske uden religiøse missionærer eller egoistiske intentioner for vores egne overbevisninger, kulturelle værdier, penge og materialistiske ting. At vi kun giver dem en meget bedre og mere velgørende hjælp fra menneske til menneske og som vores medmennesker. Dette har nogle andre steder i verden også brug for."
_________________________
Gerth Drost
Top Svar Citer
#26708 - 15/01/2019 10:54 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej igen, eller mojn’ om du vil..

Jeg tror ikke du skal regne med at se nogen hoppe og danse over gamle idéer om et ”verdenssamfund”, eller at nogen vil fralægge sig deres intellektuelle kapacitet p.a. følelser for div. gamle påhit om ”livets ophøjede mening” i nye klæder, der altsammen er gammelt tankestof.
Lige meget hvor i verden du end vender ansigtet, vil folk fremdeles anse social tryghed som noget af det væsentligste i tilværelsen, hvortil en samfundsmæssig økonomisk fremdrift har sit naturlige leje, i noget der efterhånden må betragtes som mentale irgange. En sjov ting at lægge mærke til ved sig selv er jo også hvordan vi med levetiden blir mere konservativt anlagt i vores måde at indrette os på, det afspejler sig også politisk; ikke nødvendigvis i partipolitiske sammenhænge, men at mennesket i sin ungdom er mere undersøgende og flagrende end i sin modnere alder, hvilket kommer til udtryk på forskellige måder. Der blir flere og flere ældre, bare antydningen af pointen…

Folk har forlængst vænnet sig til at hylle fornuftigt sammenhængende synteser om livet, hvad der med stor sandsynlighed vil fortsætte, man vil vide hvad der foregår, eller vender ryggen til. Hvad angår livet er det sandsynlighed i betragtninger man værdsætter, og det har været tilfældet i århundreder, ja årtusinder – et godt parameter ku’ være naturens stigende rasen, affekter der ligefrem skaber folkevandringer, men altså ikke grundlæggende får mennesker til at bryde ud fortvivlelse så snart nogen bryder ud i svanesang med dommedagsprofetier osv.

Det ér slet ikke så let som du måske tror, at bevæge store folkemængder. Det er nemlig ikke idéer der får mennesker flest til at bryde med vanemønstre i liv og anskuelse, men simpel empiri og evidens – Gåsse Wied sagde forresten det samme i indledningen til Livsens Ondskab: … „men fordi naboen gør det!”

Folk vil teste anskuelser mod virkeligheden, også ud i fremtiden, de vil se påviselighed for evt. idéers nyttevirke, og betragter som regel div. påhit som nogens hobby, fx interessen i Land og Folk, eller små netportaler hvor man livligt snakker om livet og døden, der dog ingen steder indfinder sig som exempler på virkelighed, men som mere end eksakt interesse for viden om dit og dat synes at ha’ meget med sociale frustrationer at bestille.

Det mest almindelige er vist nu om dage, at folk ændrer deres egen måde at leve på. Det ku’ se ud som om mennesker flest har opgivet fællesskabet ved de gamle græsrodsbevægelser, eller har måske bare ikke tiden, idet også de kan være hængt op i faste økonomiske rammer. Man ser jo også folk der vil lave hele verden om, ja sågar mennesker der ligefrem føler med hele verden osv. Alt sammen noget der bevidner hvor svært det ka’ være at sandsynliggøre evt. idéers virkelighedsforankring med konkretisme. Pers. holder jeg meget af gamle fortællinger, der så ofte viser klare exempler på vore forfædres intelligens og enorme fantasi. Jeg tror for øvrigt at du tilbage i tiden vil finde masser af exempler på nogens personlige gudsforhold: det var guder man talte til og guder man forventede forskelligt fra, ikke mindst fordi man i sociale sammenhænge i stor grad har følt sig afmægtig, man kunne her nævne Seneca, der dog var så tæt magten at den fik hårene til at rejse sig i nakken. Der er intet nyt i at mennesker snakker med deres gud i personlige anliggender.

Men det ska’ da blive spændende at høre om dine idéers fremdrift i det sociale. Der er nu ikke så megen cafébesøg i vores liv, der for mig nu blot er mødesteder hvor man får en kop kaffe for at vandre videre ud i byen, bortset fra Wiids og en enkelt vinstue på Gl. Kongevej. Lad mig afslutningsvis her anbefale dig lidt hyggelæsning til inspiration: Aage Welblunds Omkring den litterære café, samtidens portrætter adresseret til den der interesserer sig lidt for byens liv i en svunden tid, og alligevel er så herligt afsmittende på humøret.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (15/01/2019 11:13)
Top Svar Citer
#26710 - 15/01/2019 12:31 Re: SAMLING AF MENNESKEHEDEN [Re: Gerth]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
P.s.:

”Jeg håber, at menneskeheden med kærlighed en dag vil blive forenet som en samarbejdende demokratisk verdensregering. Verden bliver mere og mere demokratisk. Her er det almindeligt, at børn lærer at opføre sig demokratisk med et personligt ansvar og ytringsfrihed, hvor vi helst snakker om tingene, tanker og følelser istedet for aggressiv dominans. Man kan ikke have tillid til ondskab.”

- Frustrationer der medfører vold og krige begrundet i idéer som ”gudens stemme har sagt, at vi ska’… osv.osv.” vil sandsynligt ud i fremtiden nivellere og formindskes, dels fordi gamle teokratier (såsom islam m.v.) fremdeles vil opleve mennesker stille samme krav til tilværelsen som de finder i vestens demokratier, og dels fordi intelligensen i disse middelaldersamfund langsomt vil flytte til områder hvor et liv i frihed er mulig, men hvor kærlighed vil høre under hvert enkelt menneskes private forhold, altså ikke et ansvarsforhold som præsteskaber skal blande sig op i.
Ondskab oplever de der udsættes for vold og slige former for overgreb, og de indser overgrebet som udtryk for en desperation der har grund i afmægtighed. Blind politisk terror er i sin grund afmægtighed, dersom favoriserede synspunkter tydeligvis ikke ejer evnen til med argumentation at overbevise andre end himmelnisser osv. hvorfor magtmennesker netop slår hårdt ned med dekreter og bønner, som om der var juridisk rådgivning at hente. Men det er ikke kærlighed der vil forandre og opløse disse kulturers leveforhold, det vil over tid viden og indsigt gennem kundskab og uddannelse, en individualitet der ved anvendt viden selv ud i fremtiden skal overtage styringen af samfundsorganer, hvor der påligger et ansvar overfor andet og mere end hvad fantasien formår at frembringe, nemlig et ansvar for levefoden. Men det er allerede en fredelig tid vi lever i, det er i historiske tilbageblik vi finder anledning og mulighed for store krige, konflikter løses og fastholdes nu i stigende grad med politiske værktøjer, ikke med våben og da slet ikke med himmelvendte øjne. Al samfundsmæssig forandring går jo langsomt, det er jo ikke små bysamfund du taler om dér, men enorme økonomier med mulig recession. Så der er selvfølgelig brug for politiske handelsaftaler og store banker, men bestemt også for det personlige ansvar, som du sir, og dér har vi vist ikke bare problemer, men uhyggelige udsigter at imødese, da en syg form for personlig grådighed synes at ha’ inficeret gamle former for medansvarlighed i det politiske liv. Dér ville jeg være enig i frygten for fremtiden. Men igen er det problemer der må løses med politisk snilde, og helst uden tilbagevenden til gamle planøkonomiske 5-årsmodeller, tak..;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (15/01/2019 12:42)
Top Svar Citer
annonce
Side 2 af 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >


Seneste indlæg
Måneden Ramadan,
af somo
20/04/2021 21:41
Panteisme
af Arne Thomsen
20/04/2021 18:51
GUDDOMMELIGE SAMTALER
af ABC
16/04/2021 19:14
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
09/04/2021 01:05
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
08/04/2021 16:06
Nyheder fra DR
ANALYSE Historisk dom i George Floyd-sag..
21/04/2021 05:56
Restauranter, museer og superligabold: D..
21/04/2021 05:50
Sand historie om raceopgør nomineret ti..
21/04/2021 05:47
Skyldig, skyldig, skyldig: Derek Chauvin..
20/04/2021 23:08
MINUT FOR MINUT: Den tidligere betjent D..
20/04/2021 21:55
Nyheder fra Religion.dk
Flygtningenævnet mangler nuancer i dere..
20/04/2021 06:00
Præsters natursyn påvirker klimakrisen..
19/04/2021 06:00
10 vigtigste om forholdet mellem tro og ..
06/04/2021 07:00
Hvilke fordele er der ved at være et an..
05/04/2021 06:00
Quiz: Hvor meget ved du om religion i Di..
02/04/2021 06:00