annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 11793813
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2160889
Et andet syn 1855471
Jesu ord 1427434
Den Evige Filosofi 1223659
Galleri
Sne, sne og atter sne
Hvem er online?
1 registreret Hanskrist 54 gæster og 225 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 2 1 2 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#16444 - 08/12/2013 15:11 Jeg ønsker mig til jul ...
Zenia
Uregistreret

en ny t.v. kanal, som evner at sætte en ny dagsorden ... og tør gå nye veje:

Et sted, hvor man kan finde mange nye måder at anskue livet på ... og ikke mindst leve det. ...

Et sted, hvor man i Mandela termer tør give vinkler på forståelser på fællesskaber mennesker imellem ... i stedet for at sætte grænser og placere hinanden i båse, hvor ikke enhver anden også hører hjemme. ..

I denne måned tænker jeg, at Danmarks Radio har ramt noget meget essentielt i sine søndagsgudstjenester:

Præsten har nemlig flyttet tjenesten ud blandt folk ... ud af kirken. Sidste uge på et værtshus og i dag foregik den fra Randers Sygehus. ...

Præsten talte vedkommende og tankevækkende ord, som vist kun kunne nå alles hjerter - uanset tro eller ståsted.

I dag fortalte han f. eks. om den morgen, han mødte op til konfirmandundervisningen - på det forkerte ben. ...

Han fortalte, at timen slæbte sig hen, og han var helt øjensynligt ikke helt tilfreds med sig selv og sine evner til at nå de mange unge, der var "som en hel sæk fyldt med lopper".

Da timen var forbi, kom en af drengene op til ham - så ham ind i øjnene og spurgte, om han var på internettet?

Ja, det måtte han jo bekræfte, at han var. ... Så ved du vel også, hvad www. betyder, spurgte drengen. ...

Præsten måtte sige, at det kunne han ikke lige huske. ...

Det betyder da: What a wonderfull World!!!! sagde ungersvenden.

Det reddede præstens dag, og for mit vedkommende nød jeg rigtig meget en humoristisk og meget vedkommende tjeneste, hvis essens egentlig var, at det "AT TRO ... ALTID ER AT FORVENTE DET BEDSTE". ...

Under tjenesten gik en dejlig hospitalsklovn rundt og gav knus til alle ... og hun og præsten gik sammen ud, da tjenesten var forbi - præsten med armen om hendes skulder. ...

God 2. søndag i advent.

k.h.
Zenia

Top Svar Citer
#16445 - 08/12/2013 17:34 Re: Jeg ønsker mig til jul ... [Re: Anonym]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6968
Sted: Sydsjælland

Hej Zenia.

Ja, tænk hvis alle i de forskellige religioner - og i ateismen - holdt op med at rakke hinanden ned, og i stedet lod "www" være:
What a wonderfull World!!!! yeah

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#16476 - 21/12/2013 17:00 Re: Jeg ønsker mig til jul ... [Re: Arne Thomsen]
Zenia
Uregistreret
Juleønske:

Fornylig så jeg billedet af en mindreårig dreng, som tydeligvis mediterede - i skrædderstilling og med et smukt landskab som baggrund.

Teksten lød nogenlunde således: " Hvis ethvert menneske fra barnsben lærte at meditere - ville alle krige uddø. ... "

Fornylig undrede Treram sig over, at et menneske overhovedet kunne tro på Gud?

Jeg tænker: I den daglige meditation gives der - udover alle de fordele, som hører det fysiske til - også mulighed for at kontakte: Den gode del af mig/Sjælen/Universet/Fællesskabet med andre skabninger/Lyset/Intuitionen/GUD

Så måske ville det være en rigtig god idé, om meditation blev et fag i skolen?

Glædelig jul ønskes alle på Trosfrihed.
Zenia
Synes godt om · · Del.
Top Svar Citer
#16477 - 22/12/2013 10:03 Re: Jeg ønsker mig til jul ... [Re: Anonym]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6968
Sted: Sydsjælland
Hej Zenia.

Jeg er meget enig med dig i, at vi danskere burde "nå ind til stilheden bag tankerne og ind i en dybere tilstand af ro eller udvidet bevidsthed", som Wikipedia (klik) beskriver den mest udbredte forståelse af, hvad meditation er.

En sådan religionsneutral læring burde vel egentlig sidestilles med det at lære at læse og regne.
Så jeg er enig med dig i, at meditation burde være "et fag i skolen".
I første omgang er det vel en udfordring for pædagogerne overhovedet at kunne tilbyde sådan undervisning blinker

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#16481 - 23/12/2013 12:12 Re: Jeg ønsker mig til jul ... [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
at mennesket vil overse og forkaste, den"gode guds" budskab om at börn er en guds gave, jeg vil önske at paven, den katolske kirke og muslimerne vil komme på bedre tanker og tillade brugen af kondomer, p piller, fortrydelsespiller, og som en sidste udvej abort, de burde endda göre opmärksom på at disse börnebegränsende midler findes og hvis de er virkelige menneskelige give tilskud eller dele dem gratis ud.

Dette kan på längere sigt måske hjälpe vor lille svärt overbelastede jordklode, hvis det ikke er for sent, industrien må så drosle ned i takt med at vi bliver färre på kloden.

Men det går den anden vej, nu har Spanien forbudt aborter, uden der er en meget vägtig grund til det. Kirkerne vil stadig have lov at bestemme over kvindernes underliv og det gälder nästen i samtlige lande i hele verden, at kvinderne ikke gör oprör forstår jeg ikke, ok der er enkelte der laver oprör, de bliver så sat i fängsel, hallejuja gud er stor, og "han" er kun ude på at ödelägge vores jordklode og det ser ud til at lykkes godt, vi körer mod afgrunden med stor hastighed.
De store naturkatastrofer i löbet af 2013 har sat deres tydelige spor, havene stiger, temperaturen stiger, fiskene forsvinder, der er nästen ingen fisk tilbage i Östersöen, den ene megastorm aflöser den anden, mennesker i hundredetusindvis mister alt hvad de har, selv i lille Danmark er mange områder blevet oversvömmet med megaskader til fölge, mange har endnu ikke fået samling på deres huse og indbo efter Bodil.
Områder i Canada er lige blevet ramt af en mega isstorm, mange hundredetusinde mennesker må tilbringe julen uden ström, hvilket vil sige uden varme, lys, vand og mulighed for at lave mad, kan ikke köbe ind, kan ikke tanke benzin og flygte fra uvejret, ja de er faktisk fuldständigt lammede og man kan ikke love at de får ström i en fart, det kan vare til over jul og måske endda til efter nytår.

Der holdes den ene klimakonference efter den anden, der er intet man kan blive enige om, politikkerne er ikke deres ansvar bevist.

TAK GODE gud, "din" mission ser ud til at lykkes-tillykke.

Jeg önsker alle her på Trosfrihed en Glädelig Jul og et Godt Nytår, selvom jeg er noget bekymret over hvad det bringer os af udfordringer, ikke for min skyld men for vore efterkommere som gerne skulle have et godt liv.
Men mon nogen lytter til en arrig ateist, de tror sku "gud hjälpe mig" mere på prästen.

Redigeret af treram (23/12/2013 12:51)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#16482 - 23/12/2013 20:37 Re: Jeg ønsker mig til jul ... [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6968
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Du frister mig til et svar på din beskrivelse - set med vore øjne - af verdens - denne klodes - af os forvoldte - elendige tilstand - og din replik:
Citat:
TAK GODE gud, "din" mission ser ud til at lykkes-tillykke.
samt dit efterfølgende:
"Men mon nogen lytter til en arrig ateist, de tror sku "gud hjälpe mig" mere på prästen."

Så her er min replik:
Idéen om:
Citat:
For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn -
fra Johannesevangeliets kapitel 3, altså at Gud i kærlighed lader sig føde af et menneske - af hunkøn - som et værgeløst barn - for at "frelse" os - den idé er da fantastisk, synes jeg.

Tornerose, tenen og prinsen er jo "det rene vand" sammenlignet hermed.
Tænk at vi mennesker magter at forestille os noget så stort og vidunderligt blinker

Nu bruger du så denne forestilling - dette eventyr - til at skælde ud over, at vi mennesker kludrer gevaldigt meget i det med vores liv her på denne klode.
Men hvis dén forestilling var vores eneste hindring i at "rydde op", så tror jeg nu ikke, det ville være så svært at komme i gang blinker

Vi kan da sagtens både have skønne og fantastiske idéer om verdens ufattelige væren - og samtidig handle fornuftigt ud fra, hvad vi kan indse, vil jeg mene smiler

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#16483 - 24/12/2013 06:09 Re: Jeg ønsker mig til jul ... [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Det lyder jo yndigt "lod sig föde af et menneske -af hunkön for at frelse os" det ville da have väret en sensation hvis det var tömrer Josef der var blevet voldtaget af den "gode gud" og havde födt en sön og der er intet tegn på at denne opkomling har tänkt på at frelse os-tvärtimod, hans " börn er en guds gave" med hvad deraf fölger er netop det der er klodens problem idag, jeg elsker börn, men der er ingen grund til at hver kvinde i underudviklede lande inclusive muslimske skal föde börn så länge de er i stand til det. .

Johannesevangeliet som alle de andre evangelier er og blir menneskeskabte röverhistorier, som nogen så er så naive at tro på, inclusiv dig.

Klodens tilstand som du selv mange gange har omtalt det, er grundet vores store overforbrug af klodens naturalier, blevet dårligere, hvilket muligvis er det der har givet sig udslag i alle de naturforandringer med mega storme mm i årets löb.

Og efterhånden som de underudviklede lande kommer mere på fode, önsker deres befolkninger klart de samme goder vi andre har haft i årevis, gode boliger, alskens bekvemmeligheder, tv, köleskabe, biler og rejser jorden rundt. Det er der ikke meget at sige til, og industrien gnider sig i händerne, der söges nu efter olie på store havdybder, i artiske ömråder, russerne er lige begyndt at bore efter olie i ishavet, man har fundet guld og andre ädle metaller langt nede på havbunden ved undersöiske vulkaner, som man mener at det kan betale sig at få bragt op og som er nödvendige for it industrien, så de kan udvikle nye gags, vi ikke kan väre foruden.

Disse arbejder kräver en masse energi for at kunne udföres, denne energi udvider igen drivhuseffekten yderligere.

Når der arbejdes på store havdybder, skal der ikke meget til för der sker ulykker, som bl.a. i den mexikanske Golf, hvor man ikke kunne styre en oliekilde på havbunden og store havområder blev forurenet i mange år, i artiske områder vil det sikkert väre endnu mere besvärligt hvis der sker ulykker, hvilket Greenpeace også er bange for.

Med et mindre befolkningsantal, ville behovet for alle disse aktiviteter väre betydeligt mindre og man havde mere tid til at udvikle nye energiformer der overflödiggör olien og benzinen, selvom man har fået bragt bilernes benzinforbrug noget ned, er det ikke nok til at stoppe udviklingen, elbiler var en mulig lösning, men de er endnu ikke klar til at köre större sträkninger ad gangen og så er de meget dyre, men her foregår noget af opladningen med vindkraft.

Bilindustrien har også en "smart" strategi, hvert år har man opfundet en lille ny dims, f.eks.en bakkesignal giver, der det ene år med lyd angiver hvis man er ved at väre for tät på det man bakker imod, näste år har man så opfundet en skärm med kamera så man ser hvad der i virkeligheden sker når man bakker, man har sikkert andre gags på lager som man langsomt slipper lös, när konkurenterne gör det, man slipper ikke alle på en gang, der skulle gerne väre et incitament til at sälge folk en ny bil og helst hvert år, max. hvert 3.år
Bilindustrien skulle gerne overleve.

Men mäske jeg tager fejl, vor klode kan sagtens tåle denne belastning, den "gode gud" vil skam ikke lade den ödelägge, "han" sender lige nogle flere orkaner, isstorme og lader indlandsisen smelte, så nogle mil/mia dör, så kan kloden klare nogle flere år.

Glädelig Jul.Redigeret af treram (24/12/2013 06:15)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#16484 - 24/12/2013 08:52 Re: Jeg ønsker mig til jul ... [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6968
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jo, selvfølgelig kan kloden overleve, uanset hvordan vi mennesker opfører os, men om den fortsat vil være egnet for os, det er jo en anden sag blinker

Du mener, jeg er så naiv at tro på Johannes-evangeliet m.m.
Den påstand kan jeg imidlertid - desværre blinker - ikke leve op til.

Jeg tror nøjagtig lige så meget på alt det religiøse, som jeg tror på eventyret om Tornerose.
Jeg finder glæde og inspiration i både eventyr og i religiøse idéer, men jeg er naturligvis inderligt imod, at den slags misbruges til at undertrykke mennesker.
Men sandheden om dét, at verden eksisterer - hvis der er en sandhed - den er, som jeg ser det, et mysterium, et vidunder, der er langt, langt større end noget menneske kan rumme smiler

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#16486 - 25/12/2013 15:16 Re: Jeg ønsker mig til jul ... [Re: Arne Thomsen]
RoseMarie Offline
bor her
Registeret: 02/05/2009
Indlæg: 1157

Så smukt udtrykt, Arne

... og i dag var jeg til P1's juledagsgudstjeneste , som var så smuk og enkel og forståelig og hjertelig i både tekster , salmer og prædiken.

Glædelig jul

... og mit ønske til jul er, at ta' julen med udenfor tid og sted og lade juletid brede sig ud over hele året ... hér, dér og alle vegne.

Varme julehilsner fra

RoseMarie smilerTop Svar Citer
Array
Side 1 af 2 1 2 >


Seneste indlæg
Hvem lavede Gud...
af Hanskrist
24/09/2023 04:17
Så er der linet op...
af ABC
23/09/2023 09:57
Hvad HansKrist dog skriver
af ABC
21/09/2023 20:48
skadelige urenheder
af somo
21/09/2023 18:31
Kaldet fra det høje...
af ABC
21/09/2023 12:00
Nyheder fra DR
Nasa-kapsel vender hjem med tasken fuld ..
24/09/2023 04:24
Fransk stjerne-rapper skal 12 år bag tr..
24/09/2023 03:09
Brandmænd kæmper med skovbrande på it..
24/09/2023 02:45
Titusindvis samlet til bøn inden stor j..
24/09/2023 00:26
Saudi-Arabien til FN's generalforsamling..
23/09/2023 23:44
Nyheder fra Religion.dk