annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4748082
Et andet syn 1195671
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 968954
Jesu ord 831708
Spirituel omsorg 782707
Galleri
18 september Rødhus strand
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 59 gæster og 27 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 4 af 11 < 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#16125 - 29/09/2013 04:10 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: Simon]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5397
Sted: Sydsjælland

Citat:
Somo har det m.a.o. helt som Arne, begge d’herrer kan bruge deres liv på at fortælle vidt og bredt om deres store forkærlighed for symbolske fremstillinger af gudeidéer de tiltænker mening for deres liv – og kaster altid siden i pers. affekt ”bevisbyrden” for deres egne idéer om guddommelige entiteters eksistensevne over på kritikere af denne gamle illusion.

Magen til omgang vrøvl - hvad mig angår - skal man da lede længe efter smiler

Arne.
Top Svar Citer
#16127 - 29/09/2013 08:27 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: Anonym]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Ja koranen er en lyksalig kilde til mord og terror,som viser sig gang på gang, sidst i Kenya hvor uskyldige mennesker skulle myrdes med koldt blod for at stille muslimener tilfreds, det hele gik ud på at med koldt blod at myrde så mange som muligt,
det samme sygelige mönster skinner igennem enhver muslimsk handling når det gälder terror og det sker desvärre for ofte.

Muslimer har ikke respekt for livet overhovedet, koranen er en djävlens värk, hvis der da fandtes en sådan ok det må så väre muhammed den store nar der er djävelen himself, alt tyder også på det.
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#16130 - 29/09/2013 14:34 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4679
Arne brokker sig: ”Magen til omgang vrøvl - hvad mig angår - skal man da lede længe efter”.

- Jamen dog Arne! Ingen skal lede længe i din indlægskasse, før de støder på denne smigrende ukritiske tilgang til den religiøs symbolik, som du endvidere aldrig har kunne forklare os den dybere mening med, skal vi sige udfra din ”agnostiske” synsvinkel ;)

Vrøvlet findes ergo i din egen rodede forståelse af hvad religion og videnskab drejer sig om, hvilket fint belyses idet du som Somo tilskriver videnskaber motivet 'religiøs tryghedsfabrikation'.

En interesseret iagttager vil finde masser af slige eksempler i din indlægskasse: misforståelser af videnskabers arbejde der fremmes gennem massiv indføling med religiøse værdisyn – jamen, du jo ligefrem slubrer religiøs meningsdannelse ved symbolske fremstillinger i dig. Somo har blot en mere oprigtig tilgang og ejer derfor ikke dit behov for bortforklaringer, men virker i grunden lige så uafklaret, dog har i begge det fælles at i accepterer en kreationistisk videnskabstilgang bygget på misforståelser – deri netop vrøvlet.
Tilfælles med Somo har du desuden den morsomme mening, at det må være omverdens opgave at påvise ikke-eksistensen af den guddommelighed i begge bader jer i – som var du en lille brodløs bi, der druknede i honning midt i livets guddommelige sommer.

Det sir sig selv, at en ”agnostikers” følelser for livet alene ved religiøs symbolik kaster en række forklaringsproblemer af sig, som du jo desværre ikke er i stand til at belyse på en tilfredsstillende måde med solid argumentation ;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (29/09/2013 14:38)
Top Svar Citer
#16132 - 29/09/2013 15:01 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: Simon]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5397
Sted: Sydsjælland
Det må da virkelig være trist for et menneske som Simon, at han aldrig får sine evidenskrav tilfredsstillet, når han læser om de følelser, fornemmelser, intuitioner, visioner m.m., som præsenteres her på Trosfrihed.dk angående de områder af tilværelsen, hvor vi mennesker ingen viden har.

Og hvordan mon det ka' være, at han ikke bliver tilfredsstillet? blinker
Mon ikke de fleste af os ved, at evidens (klik) er et "luksusbegreb" på "uvidenhedens hav" blinker

En dag går det måske også op for Simon, der øjensynlig aldrig selv er nået frem til en personlig livsanskuelse, og alene "snylter" på at kritisere andres blinker

Arne.
Top Svar Citer
#16136 - 30/09/2013 11:25 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4679
”Det må da virkelig være trist for et menneske som Simon, at han aldrig får sine evidenskrav tilfredsstillet, når han læser om de følelser, fornemmelser, intuitioner, visioner m.m.”.

- Ih nej, ingen forventer fra Arne nogen form for redegørelse for hans meningers relevans og betydning på debatten, det var jo det der stod i teksten, hvis ellers han ville ”fortolke” den korrekt. Gennem årene har vi netop aldrig set noget der bare nærmer sig en fornuftig forklaring, hvorfor alle er vant til at hans indlæg kun handler om hvad han føler for snart dit og for snart dat. Men pointen er jo stadigvæk, at alle disse små ”intuitive fornemmelser” for eksempelvis snart et stykke træ bemalet med symboler, hvor igennem han så tolker hele sit liv udfra, eller hans forestillinger om det meningsfyldte ”guddommelige univers”, jo slet ingen betydning har for verden omkring ham, idet dette åndelige akkurat befinder sig i selve hans tankeverden, hvorfor det naturligvis var forklaringer for disse tankers idé han for mange år siden sku’ ha’ forklaret sin omverden nødvendigheden af, som en god beskrivelse for noget eksisterende.
Men som sagt, er det slet ikke muligt for Arne at forklare sig, hvorfor han som Somo nøjes med bare at gentage idéerne andre skabte, og det er så disse forkyndelser vi har set på i årevis ;)

”Mon ikke de fleste af os ved, at evidens er et "luksusbegreb" på "uvidenhedens hav”.

- Jamen dog, her kalder Arne sandsynliggørelsen af (sine) beskrivelsers virkelighedsforankring, for ”uvidenhedens hav”. Ja her afslører han da virkelig (blåt på hvidt – hvad det cirkus så skal til for) ikke at ha’ begrebet et hak af hverken evidens eller viden ;)
Men også dette vidste vi jo i forvejen, fra netop hans egne misforståelser af videnskabers virke og mening, som netop ligger så tæt på Somos. Der er fint med basis for et lille trosfællesskabs opbygning dér – jeg er sikker på de ka’ tilgive hinanden de uens beskrivelser af gud(er)s mangeartede kystymer, derude i det sorte univers hvor planeterne bare fjerner sig fra hverandre. De ka’ velsagtens blive enige med hinanden om ved de fælles trosbekendelser at ha’ fremvist et ypperligt eksempel på naturvidenskab. Ak ja...hvilket besvær og møje, at fremvise gud i det høje, hva’ Arne? ;))

”En dag går det måske også op for Simon, der øjensynlig aldrig selv er nået frem til en personlig livsanskuelse, og alene "snylter" på at kritisere andres”.

- Jamen, ér det ikke egentlig sødt? Her ser vi Arnes vrede over kritikerne, iklædt parasitters kåber – m.a.o. er de i Arnes øjne misundelige over at de ikke har et lille træstykke bemalet med symboler, og forsøger velsagtens derfor at stjæle hans eget. Ja, ingen har vel nogensinde mistænkt ham for at være uden fantasi ;)
Men også dette har vi desværre set så mange gange før, at det virker på samme måde som forestillingerne om det ”guddommelige univers” der lader sig ane i Arne intuition, mens det måske meget godt belyser hans forståelse af også den menneskelige intuition.

Om ikke andet, ville vi mennesker aldrig ha’ set viden udvikles uden netop en stor sans for kritik af det vi meningssætter og beskriver, og det vist her det skorter lidt for mennesker der som Arne kaster om sig med betydningen de tillægger deres trosanskuelser.
Hver eneste dag forkaster nogen deres beskrivelse af noget de håbede og anede var en stor opdagelse ved peer review, men en sådan arbejdsproces er helt utænkelig i Arnes lille tankelaboratorium, hvor han kræver kæleri og enighed omkring de små trosbekendelser – kritik er for ham en personlig fornærmelse, for begrebet ’sandhed’ har han tolket som noget ganske subjektivt og ville derfor ikke drømme om at kritisere sine små ”sandheder” ;)

Det er også derfor han har sådan et anstrengt forhold til ateister, der jo ikke just kæler med de små ”intuitive guddommeligheder” som andet og mere end små psykologiske kulturfænomener, der naturligvis af denne grund optræder i hans egen forestillingsverden og dér har deres individuelle betydning. Men derfra og så at skabe evidens for sin påstand om denne guddommelige entitets evne til eksistens udenfor hans tankerverden, det blir jo helt andre grejer, som vi selvsagt ikke kan forvente at se i hans tankelaboratorium, hvorimod det selvfølgelig er meget sødt at se Arnes små referenter fra andre menneskers gudetro illustreret på køleskabsdøren – og bare for at komme Arne i forkøbet, ville ateister heller ikke finde på at komme og stjæle hans køleskab, når han synger til messe i trossamfundet; næh, vi er skam lovlydige borgere der nøjes med at se på det han leverer debatten med et hævet øjenbryn og et genkendelsens smil, for vi forventer skam intet nyt fra den lille kant ;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (30/09/2013 11:33)
Top Svar Citer
annonce
Side 4 af 11 < 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 >


Seneste indlæg
Vi læser det Nye Testamente
af Thomas
28/05/2020 07:07
glad Eid
af Simon
27/05/2020 22:55
Mellemrummet
af Simon
27/05/2020 22:26
VÆREN - IKKE-VÆREN
af Gerth
27/05/2020 02:28
Kristnes Gudsliv - Åndsliv og SPIRITUALITET
af Thomas
26/05/2020 17:20
Nyheder fra DR
Chefjurist tilbage i kommissionen: Støt..
28/05/2020 08:16
SAS bløder milliarder: 'De er umanerlig..
28/05/2020 08:11
Hård motion smadrer proteinerne i dine ..
28/05/2020 06:50
Nyt dansk mafiadrama er helt uden skuddu..
28/05/2020 06:30
Trump: FBI skal undersøge sort mands d..
28/05/2020 06:19
Nyheder fra Religion.dk
Har religiøsitet været en evolutionær..
27/05/2020 07:29
Naiha Khiljee: Velgørenhed skal være b..
20/05/2020 06:08
Halal smelter sammen med bæredygtighed
19/05/2020 06:22
10 ting “Unorthodox” lærer os om ha..
18/05/2020 06:26
Hvad kendetegner hinduisme i dag?
16/05/2020 06:14