annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4749271
Et andet syn 1195731
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 969146
Jesu ord 831780
Spirituel omsorg 782753
Galleri
Løve i egen hule nu.
Hvem er online?
2 registrerede Gerth, Arne Thomsen 64 gæster og 26 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 10 af 11 < 1 2 ... 8 9 10 11 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#16448 - 09/12/2013 14:04 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: somo]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4679
Det koranen din beskriver, er menneskers sanseiagttagelser af verden tilbage i en fjern fortid, m.a.o. tolker du bare verden omkring dig ind i et reelt uddateret verdensbillede der kun har gamle misforståelser at tilbyde nutiden. Hvis du vil bygge viden, må du beskrive fænomenerne selv og på så objektiv en måde, at dine beskrivelser tåler testning osv.osv. Det du her skaber kan ikke bruges til noget.
Du må simpelthen forstå, at dine referencer til guders verdensarrangement blot viser noget om mennesket selv, hvorfor dine ref. til nogens sanseoplevelser ved koranen din blot er ment at skulle behage et særligt syn på livet – hvor alt omkring dem jo blev tolket ind i meninger der var tilpasset et trygt verdensbillede med orden osv.osv.
Naturen er slet ikke et udslag af nogen særlig orden og arrangement, og det er præcis hvad du (såvel som Arne) grundlæggende har misforstået, ja faktisk i samtlige meninger og indlæg – og i særdeleshed i indlæg hvor du ligefrem forsvarer specifikke sociale værdisyn og forestillinger om kønnenes placering deri med henvisninger til netop dette verdensbillede, altså bare cirkelargumentation! ;)

Når vi i nutiden kan imponeres over samfundsindretning og struktur i antikken og op gennem middelalderen, da skyldes dette slet ikke blindhed overfor div. fejlanskuelser alias dine, Somo, men derimod en forståelse for det virkelighedsrum samtiden byggede og indrettede sig efter. Også i antikken havde man masser af skeptikere blandt statsmænd i div. samfund, som var indbyrdes uenige om værdien af meninger, politik og menneskesyn m.m. Dette satte selvfølgelig skub i debatter overalt hvor mennesker færdedes, på torvene hvor der handledes og i selve hjemmet, men fremdeles satte det skub i spekulationer over hvordan man dog skulle beskrive noget sandt. Her var de græske fil. anvendelige i metoder, som naturligvis også prægede tænkningen hos perserne osv. Romerne selv, implementerede alt hvad de overhovedet kunne af brugbar teknik og metode fra ethvert kultursamfund, for det var simpelthen den eneste intelligente måde at annektere nye landområder på. I dag har europæisk kultur masser at takke romernes opfindsomhed og intelligens for, men intet at takke en religion som islam for. Og det er sådan set dér du hele tiden strander, nærmest som om du sidder fast forankret i et grundsyn for livet, og derudfra sidder og fortæller om verden her på debatten.

Hvad du er leveringsdygtig i har altså intet at gøre med hverken brugbare naturbeskrivelser eller med videnskaber idet hele taget, hvorfor debatindholdet dit kan koges ned til lutter pers. tilbedelse af religiøs overtro. Vi kan altså sætte et skel mellem hvad du genproducerer af trosbekendelser og hvad du reelt reproducerer af viden – hvor det eneste der stikker op som et bjerglandskab her, er dine trosbekendelser. Men hvis du virkelig mener at disse kan bruges til noget smukt, hvorfor så ikke vise dem som anvendelig poesi? Det du netop beskriver handler jo fremdeles om hvordan du selv sanser verden, m.a.o. dine egne sansebilleder og ikke verden selv. Så mit forslag vil derfor være, at du afholder dig fra at gå Arne i fodsporet, for det ender galt, men i stedet bygger en poesi på hvordan du spejler verden og den mening du ser i den, men hvor meningsfyldet altså består i det du selv beskriver; var det ikke en bedre idé?

mvh
Simon


Redigeret af Simon (09/12/2013 14:10)
Top Svar Citer
#16452 - 10/12/2013 14:05 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: Simon]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 698
I begyndelsen af ​​det 7. århundrede , de to mest magtfulde imperier på det tidspunkt var de byzantinske [1] og persiske imperier. I årene 613-614 CE de to Empires gik i krig , med byzantinerne , der lider et alvorligt nederlag i hænderne på perserne . Damaskus og Jerusalem begge faldt til det persiske imperium . I kapitlet , Romerne , i den hellige Koran , er det angivet , at byzantinerne havde mødtes med en stor nederlag, men snart ville vinde sejr :

" Romerne er blevet besejret i den laveste jord, men efter deres nederlag , de vil snart være sejrrig . Inden for tre til ni år . Afgørelsen af sagen , før og efter , er med Gud . "( Koranen 30:2-4 )

Disse vers ovenfor, blev afsløret omkring 620 CE, næsten 7 år efter den alvorlige nederlag kristne byzantinerne i hænderne på de persiske afgudsdyrkere i 613-614 CE Alligevel var forbundet i de vers, byzantinerne snart ville sejre. In- Faktisk havde byzantinske blevet så stærkt besejret at det syntes umuligt for Empire til selv at opretholde sin eksistens , endsige sejre igen.

Ikke blot Perserne , men også de avarerne , slavere og Lombards ( beliggende nord og vest for det byzantinske rige ) udgjorde alvorlige trusler mod Det Byzantinske Rige suverænitet. Avarerne var kommet så langt som væggene i Konstantinopel og havde næsten erobrede kejseren selv. Mange guvernører gjorde oprør mod Kejser Heraklius , og Empire var på nippet til at bryde sammen. Mesopotamien, Syrien , Palæstina , Egypten og Armenien , som tidligere havde tilhørt det byzantinske rige , blev invaderet af perserne . Kort sagt, var alle forventer det byzantinske rige , der skal destrueres , men lige i det øjeblik de første vers i kapitlet blev Romerne , afslørede at annoncere, at byzantinerne ville genvinde triumf i et par år . Kort efter denne åbenbaring , den byzantinske kejser fortsatte med at bestille guld og sølv i kirkerne til at blive smeltet og omdannet til penge både for at opfylde de krævende udgifter til hæren, og finansiere hans drev at genvinde de tabte territorier.

Omkring 7 år efter åbenbaringen af ​​de første vers af Romerne , i december blev 627 CE, et afgørende slag mellem Det Byzantinske Rige og det persiske imperium kæmpede i området omkring Det Døde Hav [2], og denne gang var det byzantinske hær som overraskende besejrede perserne . Et par måneder senere , perserne havde at gøre en aftale med byzantinerne som har tvunget dem til at returnere de områder , de havde taget fra dem . Så i sidste ende, sejr romerne proklameret af Gud i Koranen mirakuløst kom igennem .

Et andet mirakel afsløret i de nævnte vers er annonceringen af ​​en geografisk faktum, at ingen ville have været i stand til at opdage i denne periode. I det tredje vers af Romerne blev det nævnt, at romerne blev besejret "i laveste land" ( Koranen 30:3 ) . Betydeligt, de steder, hvor de vigtigste kampe fandt sted ( i Damaskus og Jerusalem ) ligger i et stort område af lavtliggende land, der hedder Great Rift Valley. The Great Rift Valley er et stort 5000 km brudlinje i jordskorpen , der løber fra det nordlige Syrien i Mellemøsten Asien til det centrale Mozambique i Østafrika. Den nordligste udvidelse løber gennem Syrien , Libanon, Palæstina og Jordon . Den splittelse derefter strækker sig mod syd til Adenbugten , gør sin vej gennem Østafrika, så endelig slutter ved lavere Zambezi -floden dalen i Mozambique .

Et interessant faktum , der er blevet opdaget for nylig , med hjælp af satellitbilleder , er, at området omkring Det Døde Hav (placeret i Great Rift Valley ) har den laveste højde på Jorden. Faktisk er det laveste punkt på Jorden er kystlinjen af Det Døde Hav , med en højde på omkring 400 meter [3] under havoverfladen. Det faktum, at det ligger på det laveste punkt betyder, at vandet ikke løbe fra havet. Ingen jord punkt på jorden har en lavere højde end kysten af ​​Det Døde Hav. [4]Dead Sea Rift Valley

Dead Sea Rift Valley , Israel og Jordan oktober 1984.Derfor bliver det klart, at det land eller præfekturet som indtager Rift Valley i nærheden af ​​Det Døde Hav er , hvad der menes i Koranen med "laveste land. " Dette er et sandt mirakel af Koranen , fordi ingen kunne have kendt eller forudset en sådan omstændighed i det 7. århundrede på grund af det faktum, at satellitter og moderne teknologi ikke var tilgængelige på det tidspunkt . Igen , den eneste mulige forklaring er, at profeten Muhammed virkelig havde modtaget guddommelig åbenbaring fra Gud , Skaberen og afsenderen af ​​universet.
http://www.youtube.com/watch?v=dYhknMERRPU


http://www.youtube.com/watch?v=kv7MF2bldAo

Top Svar Citer
#16463 - 14/12/2013 11:37 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 698
Hubbles lov

For tusinder af år, astronomer kæmpet med grundlæggende spørgsmål om universet. Indtil begyndelsen af ​​1920'erne troede man, at universet altid havde eksisteret , også , at størrelsen af universet var fast og ikke ændrer sig. Men i 1912 , den amerikanske astronom , Vesto Slipher , gjort en opdagelse , der snart ville ændre astronomernes overbevisninger om universet. Slipher , bemærket, at galakser bevæger sig væk fra jorden på enorme hastigheder. Disse observationer var den første dokumentation for det ekspanderende - univers teori. [1 ]Før opfindelsen af teleskopet i 1608 kunne man gøre lidt mere end undre sig over oprindelsen af universet.I 1916 , Albert Einstein formulerede sin generelle relativitetsteori , der er angivet , at universet skal være enten udvider eller kontrakter. Bekræftelse af den ekspanderende - univers teori endelig kom i 1929 i hænderne på den velkendte amerikanske astronom Edwin Hubble .

Ved at observere rødforskydning [2 ] i lys bølgelængder , der udsendes af galakser Hubble fandt, at galakser ikke var fastsat i deres position , i stedet blev de faktisk bevæger sig væk fra os med hastigheder proportional med deres afstand fra jorden ( Hubbles lov ) . Den eneste forklaring på denne observation var , at universet skulle udvide . Hubbles opdagelse betragtes som en af ​​de største i historien om astronomi. I 1929 udgav han den hastighed - tid forhold , som er grundlaget for den moderne kosmologi. I de kommende , med yderligere observationer år blev det ekspanderende - univers teori accepteres af både forskere og astronomer .

Med Hooker Telescope Hubble opdagede, at galakserne bevægede sig væk os.Men forbavsende godt før teleskoper blev endda opfundet og godt før Hubble udgav sin Lov , profeten Muhammed plejede at recitere et vers af Koranen til sine kammerater , der i sidste ende erklærede, at universet udvider sig .

“And the heaven We created with might, and indeed We are (its) expander.” (Quran 51:47)

På tidspunktet for åbenbaringen af ​​Koranen blev ordet "rum" ikke kendt, og folk brugte ordet "himlen" til at henvise til , hvad der ligger over jorden . I ovenstående vers er ordet "himlen " med henvisning til rummet og det kendte univers . Verset påpeger, at rummet , og dermed universet , sker for at være at udvide , ligesom Hubbles lov stater.

At Koranen nævnes en sådan omstændighed århundreder før opfindelsen af ​​den første teleskop , på et tidspunkt hvor der var primitive viden inden for videnskab, anses bemærkelsesværdig. Dette er mere, så overvejer at , ligesom mange mennesker i sin tid, profeten Muhammed skete for at være analfabeter og simpelthen ikke kunne have været bekendt med sådanne faktiske omstændigheder sig selv. Kunne det være, at han virkelig havde modtaget guddommelig åbenbaring fra Skaberen og afsenderen af ​​universet?
The Big Bang Theory

Snart efter Hubble offentliggjort sin teori , han gik videre for at opdage , at ikke alene var galakser bevæger sig væk fra Jorden , men også bevæger sig væk fra hinanden. Det betød, at universet er der sket med være at udvide i alle retninger , på samme måde som en ballon udvider sig, når fyldt med luft . Hubbles nye undersøgelsesresultater placeret grundlaget for Big Bang teorien .

The Big Bang teori, at omkring 12-15 milliarder år siden universet opstod fra en enkelt ekstremt varme og tætte punkt , og at noget udløste eksplosionen i dette punkt , der førte til begyndelsen af ​​universet . Universet , siden da har været voksende fra dette ene punkt .

Senere, i 1965 , radio astronomer Arno Penzias og Robert Wilson lavede en Noble Prize vindende opdagelse, der bekræftede Bing Bang teorien . Forud for deres opdagelse , teorien underforstået , at hvis enkelt punkt , hvorfra universet opstod var oprindeligt meget varmt, så resterne af denne varme skal findes . Denne rest varme er præcis, hvad Penzias og Wilson fundet. I 1965 Penzias og Wilson opdaget en 2.725 grader Kelvin kosmiske mikrobølge baggrundsstråling (CMB) , der spreder gennem universet . Således blev det underforstået, at den stråling, fandt var en rest af de indledende faser af Big Bang. I øjeblikket er Big Bang teorien accepteret af det store flertal af videnskabsmænd og astronomer.


http://www.youtube.com/watch?v=gtySbhT__7Q

http://www.youtube.com/watch?v=eNe1H7NYC6o
Top Svar Citer
#16467 - 17/12/2013 11:21 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 698
Det er nævnt i Koranen:

" Han (Gud) er ophavsmand til himlene og jorden ... " ( Koranen 6:101 )Ovenstående vers beviser, at universet havde en begyndelse , at Gud stod bag sin skabelse, og alt, hvad Gud skal gøre Med sigte på at skabe, er at sige " Be ", og det er. Kunne dette være en forklaring på, hvad der udløste eksplosionen , der bragte omkring begyndelsen af ​​universet?

Koranen nævner også :

" Har dem, der ikke troede , at himlene og jorden var en forenet enhed , så vi skilte dem , og fremstillet af vand alt levende ? Så vil de ikke tro? "( Koranen 21:30 )

Muslimske lærde, der har forklaret det tidligere vers nævner, at himlen og jorden var engang én, og så Gud fik dem til at adskille og form i de syv himle og jorden. Men på grund af de begrænsninger af videnskab og teknologi på tidspunktet for åbenbaringen af ​​Koranen ( og i århundreder til at følge ), ingen lærd var i stand til at give mange detaljer om, hvordan netop himlen og jorden blev skabt. Hvad de lærde kunne forklare var den præcise betydning af hvert ord på arabisk i verset , samt den overordnede betydning af verset .

I det foregående vers , ratq og fataq det arabiske ord bruges . Ordet ratq kan oversættes til " enhed " " syet til" " sammenføjet " eller " lukket op" . Betydningen af ​​disse oversættelser alle cirkulere rundt noget, der er blandet , og som har en særskilt og særlig eksistens . Verbet fataq oversættes til " Vi Unstitched " " Vi kløvede dem sønder " " Vi separeret " eller " Vi har åbnet dem." Disse betydninger indebærer, at noget kommer til at være af en handling for at opdele eller rive fra hinanden. Spiring af et frø fra jorden er et godt eksempel på en lignende illustration af betydningen af ​​verbet fataq .

Med introduktionen af ​​Big Bang teorien , blev det hurtigt klart for muslimske lærde , at de nævnte oplysninger med hensyn til teorien går identisk hånd i hånd med beskrivelsen af ​​skabelsen af ​​universet i vers 30 i kapitel 21 i Koranen. De teori, at alt stof i universet opstod fra en enkelt meget varmt og tæt punkt , der eksploderede og bragte omkring begyndelsen af universet, matcher hvad der er nævnt i verset , at himmel og jord (og dermed universet ) hvor der engang sammenføjet, og derefter splittet fra hinanden . Igen , den eneste mulige forklaring er, at profeten Muhammed virkelig havde modtaget guddommelig åbenbaring fra Gud , Skaberen og afsenderen af ​​universet.

http://www.youtube.com/watch?v=59Zku1xBnuw
Top Svar Citer
#16475 - 21/12/2013 11:31 Re: ni videnskabelige kendsgerninger [Re: somo]
somo Offline
bor her
Registeret: 14/07/2012
Indlæg: 698
Sun vibrerende !
Allah siger i KoranenOg Solen kører [ på kursus ] mod sin standsning punkt . Det er bestemmelsen af ​​den Ophøjede i Might , den Alvidende.

Hvis vi ser på disse vers , opmærksom på, at de passer til den seneste konklusion forskerne , når den Velsignede og Almægtige siger : (Og solen løber ), og dette er, hvad han fandt forskerne sikkerhed for solen, og fandt, at solen er ikke

konstant som man tidligere troede , men bevæger sig meget hurtigt og svømme i denne galakse, og kredser omkring midten af ​​galaksen , NASA-forskere ) kalder det stabilt, og savnede dem , at Gud , den Almægtige , har udgivet den nøjagtige videnskabelige navn på sol fjorten århundreder siden, og den Almægtige siger: (Og solen løber [ på kursus ] mod sin standsning punkt det er bestemmelsen af ​​den Ophøjede i Might de Knowing.YS : . 38] , at solen kredser omkring midten af vores galakse fuld cyklus hver 250 millioner år.

og varigheden af ​​tremor 70 millioner om året , nøjagtighed udtryk Koranen, fordi udtrykket er en speciel Og Solen kører ) ikke sige en aflevering eller køre , men siges at bekræfte, at der er et seismisk bevægelse .

http://www.youtube.com/watch?v=05A-xg1UjEY
Top Svar Citer
annonce
Side 10 af 11 < 1 2 ... 8 9 10 11 >


Seneste indlæg
Kristendommen og Buddhismen.
af Thomas
28/05/2020 17:39
Vi læser det Nye Testamente
af Thomas
28/05/2020 07:07
glad Eid
af Simon
27/05/2020 22:55
Mellemrummet
af Simon
27/05/2020 22:26
VÆREN - IKKE-VÆREN
af Gerth
27/05/2020 02:28
Nyheder fra DR
29-årige Sebastian blev opsagt: Coronak..
28/05/2020 17:51
Kun 41 særligt udvalgte i hele landet m..
28/05/2020 17:08
Politi: LTF'ere ventede med maskinpistol..
28/05/2020 17:01
‘Tåbeligt’: Trods markant mindre tr..
28/05/2020 16:30
Amerikansk jobmarked styrtbløder: Næst..
28/05/2020 16:27
Nyheder fra Religion.dk
Religionsanalysen: Troens rolle i nutide..
28/05/2020 09:21
Tema: På tværs af religionerne
28/05/2020 09:08
Har religiøsitet været en evolutionær..
27/05/2020 07:29
Naiha Khiljee: Velgørenhed skal være b..
20/05/2020 06:08
Halal smelter sammen med bæredygtighed
19/05/2020 06:22