annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10670043
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2080516
Et andet syn 1795680
Jesu ord 1379344
Den Evige Filosofi 1173319
Galleri
Lazarus' opvækkelse
Hvem er online?
2 registrerede Gerth, Jørgen Primdahl 21 gæster og 220 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 3 1 2 3 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#15736 - 16/06/2013 14:28 Pædofili og religion hører sammen.
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Jeg læste en historie i Ekstrabladet om pædofili på Færøerne, en undersøgelse har vist at der er 3 1/2 gang flere børn på Færøerne der bliver udsat for seksuelle overgreb og det endda af folk fra de meget kristne miljøer, så intet nyt under solen, religion og pædofili hører åbenbart sammen.
En kendt læge, politiker og religiøst overhoved blev interviewet af Ekstrabladet, idet han havde været involveret i i hvert fald et tilfælde, men var mærkværdigt nok blevet frikendt, han havde sagt til en mindreårig pige der havde henvendt sig til ham, fordi hendes far havde misbrugt hende, at hvad ville hun sige til at hendes far kom i fængsel, så der kom ikke mere ud af den sag, lægen gik ikke videre til politiet, som desuden ikke ville tage sig af disse mange sager, men truede de mishandlede til at holde mund.
Jeg kom i tanker om at jeg selv var ude for et tilbud fra en dansk bogsælger, da jeg i 1959 under torskekrigen mellem Island og England var udstationeret i Thorshavn for at servicere de engelske trawlere, når deres radar og ekkolod mm ikke virkede.
En søndag var jeg ude på en anden Ø for at se et meget højt fjeld, jeg gik ind på et lille hotel i byen for at få lidt frokost, vi var kun 2 gæster og efter et stykke tid kom den ældre mand hen til mig og spurgte om han måtte sidde ved mit bord og snakke lidt, han rejste rundt og solgte forskellige bøger, han spurgte om jeg ville se hvad han solgte, der var muligvis nogle spændende bøger for mig, han havde dem oppe på sit værelse, ok sagde jeg selvom jeg syntes det var lidt underligt, vi gik til hans værelse og jeg så nogle af bøgerne, det var ikke noget for mig mest skønlitteratur, han spurgte mig om jeg ikke var træt og ville hvile mig lidt, så kunne vi ligge sammen i hans seng, jeg blev noget underlig tilmode og sagde straks at jeg skulle gå fordi min færge til Thorshavn snart afgik og hurtigt var jeg ude af døren og på vej mod færgen, der vist ikke var kommet endnu.
Det var tilsyneladende meget almindeligt at byde fremmede med i seng på Færøerne, men ok det er noget mere alvorligt når det gælder børn der bliver misbrugt af de højhellige færinger, noget som Ekstrabladet nu har taget fat i, så de protestantiske færinger er ikke et hak bedre end katolikkerne, lad de små børn komme til mig, har de fået helt galt i halsen.Redigeret af treram (16/06/2013 14:32)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#15746 - 21/06/2013 06:55 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Morn’ Treram..

Din oplevelse, lyder mere end pædofili som et møde med en mand der søgte sex eller en eller anden form for nærhed, med en anden yngre mand. På Færøernes små bygder har det tilbage på den tid nok været sværere end idag for bøsser og lesbiske at finde partnere, ikke mindst p.a. af stærke religiøse foreningers udbredelse af fordomme, som vist den dag idag gør det svært for homoseksuelle frit at udleve deres liv. Men du har sgu’ nok set tilpas uskyldig ud Treram, du ved, uden synligt kristen kors i panden og alt det dér, så guttermanden så dig formentlig som en forholdsvis uproblematisk hapser hvis ungdommelige krop idet mindste ku’ tilbydes et frivilligt leje. Men det lyder da til at strandløven dér havde hånd på naturkræfterne, i modsætning til div. katolske præster vi hører mere og mere om nu til dags, ja Kurien har vist rigeligt at se til for tiden, med at holde deres præster ude af retssale rundt om i verden – så du tv-programmet forleden om amerikanske katolske præster?
Noget vi sjældent hører om, er imamers overgreb på små drenge rundt omkring i verden, hvilket nok mere end andet skyldes, at disse drenge overhovedet ingen jura har i ryggen. Lige så svært er det jo at få sat den selvudnævnte stat Vatikanet for en international domstol, p.a. dens mere eller mindre direkte medvirken til de pædofile præsters fortsatte virke ud i utallige overgreb på børn, i og med at Kurien åbenbart blot arkiverer anklager de får fra menigheder i div. lande. Såvidt jeg forstod, har vi i vente at se endnu flere berette om overgreb i afrikanske lande, så måske Ratzinger – der om nogen p.a. hans tætte kendskab til disse sager – forlod embedet inden stolen under ham rigtig brød i brand. Lidt som Leo 10 (G. Medici), der som jeg tidligere fortalte dig - han var nemlig en rigtig festabe der på det nærmeste forvandlede pavestolen til et førsteklasses bordel – ved en festlig anledning fik malet en lille drengs krop i bladguld, naturligvis med dødeligt udfald for drengen, hvilket altså også på dén tid tyder på kirkens ret så særprægede forhold til små drengekroppe.
Der er så og sige ”tradition på drengen” indenfor denne kirkes gemakker, hvorfor Vatikanstatens arkiver jo skulle endevendes af det internationale samfund, og jo før jo bedre, for netop at få samtlige sager bragt ud i lyset og div. nulevendes præster der den dag idag er under mistanke for seksuelle overgreb mod børn, bragt for en domstol. At det internationale samfund overhovedet anerkender Vatikanet som stat er decideret horribelt, og her snakker vi om 171 landes anerkendelse, og dette alene fordi div. politikere holder så meget af at nyde kaffen med pavens velsignelse; det er den reneste form for hykleri!

mvh & god weekend – nu er det sgu’ blevet sommer! ;)
Simon
Top Svar Citer
#15749 - 21/06/2013 10:46 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Simon]
Anonym
Uregistreret

Hej Simon.
Nej jeg så desvärre ikke det program med de amerikanske präster, jeg kan kun se svensk tv hvor jeg bor.
Men det er en tikkende bombe med alle de overgreb der finder sted sikkert også i selve vatikanet, men her er det vel "fint" at blive voldtaget af en cardinal. Der sker sikkert også meget i den muslimske verden, vi endnu har tilgode at höre om, men det er omend endnu mere lukket end den katolske kirke og börnene tör i hvert fald ikke fortälle at de er blevet voldtagne af imanerne, ja det må siges at väre en underlig verden vi lever i, hvor et menneskeliv mange gange ikke värdsättes eller respekteres, af dem der burde väre de förste til at respektere andres liv, idet de selv mener de har en forbindelse "opad" og er så gode så gode-föj.

mvh treram
Top Svar Citer
#15750 - 21/06/2013 11:31 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jeg er enig med dig i, at religiøse magtstrukturer er noget lort - for nu at sige det kort og klart.

Cølibatpræsters pædofili er jo det mest tydelige, men der er helt sikkert meget, meget mere.

Men jeg er ikke enig med dig i, at religiøse idéer skal fordømmes (hvis det er dét, du mener).

Eventyr, myter, religiøse visioner og alle mulige andre idéer om, hvad tilværelsen er, det er for mig et supplement til den sunde fornufts begrænsede evner til at opfatte virkeligheden.

Her kunne også tilføjes malerkunst og anden kunst, vil jeg mene.

Det væsentlige - som jeg ser der - er det enkelte menneskes idémæssige frihed - herunder også trosfrihed og frihed fra at tro blinker

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#15752 - 21/06/2013 15:40 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Arne skr.: "Men jeg er ikke enig med dig i, at religiøse idéer skal fordømmes (hvis det er dét, du mener). Eventyr, myter, religiøse visioner og alle mulige andre idéer om, hvad tilværelsen er, det er for mig et supplement til den sunde fornufts begrænsede evner til at opfatte virkeligheden".

- At dyrke "religiøs eventyrterapi" for at udholde de realieter virkeligheden byder mennesket, skaber skam ikke attraktive forklaringer til værdisættelse af selve tilværelsen. Du kommer ikke tættere på virkeligheden med ubegrænsede mængder af irrationelle livssynsvarianter produceret af apologeter - det ville en agnostiker indse ;)

”Det væsentlige - som jeg ser der - er det enkelte menneskes idémæssige frihed - herunder også trosfrihed og frihed fra at tro”.

- At tro sig blind er virkelig bare ikke umagen værd, ville det frie menneske sige – som jo har friheden til at skabe viden om den virkelighed det nødvendigvis må forholde sig til, for netop at opleve virkelig frihed ;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (21/06/2013 15:44)
Top Svar Citer
#15753 - 22/06/2013 07:52 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Arne Thomsen]
Anonym
Uregistreret

hej Arne.
Nej selvfölgelig skal religiöse ideer ikke fordömmes, folk må da tro på hvad de vil, sålänge de ikke benytter troen til at gemme sig i og det er vel det vi til overmål og stadighed ser, når vi snakker om overgreb på börn, de religiöse hellige idioter beskytter hinanden også i en grad så det er yderst kriminelt.

Og det er lige fra pavestaten og nedad i räkkerne, nu viser det sig også at väre ret så udbredt i Danmark/Färöerne, et område hvor troen "blomstrer" alle er åh så hellige, hvilket man jo ofte ser i små samfund, hvor ingen tör vise sit rette standpunkt, da man er dödbange for prästen og hans löftede pegefinger, präster i de områder benytter sig af deres magt til at holde befolkningen nede, alle går i kirke, bange for hvad naboen skal sige, hvis man ikke möder op i kirken.

Jeg mener alligevel at religiöse ideer er det rene vrövl og nonsens og burde forbydes ved lov og med straf, sålänge de er medvirkende til at mennesker slår hinanden ihjel, udnytter börn seksuelt, kräver speciel behandling, kräver at ikke troende skal deltage i betalingen af deres tros udgifter o.s.v.
Når man så tänker på at det hele er opstået grundet vores alletidligste forfädre, der blev bange når det puslede i krattet og derfor opfandt guder der kunne hjälpe dem i deres nöd, en särdeles idiotisk opfindelse som hele verden lider under, selv idag hvor man mener at vi er meget oplyste, så er dette ene punkt så absolut beviset på det modsatte nemlig rendyrket stupiditet, den länge leve hurraaaaah.

mvh treram
Top Svar Citer
#15754 - 22/06/2013 11:03 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Anonym]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jeg glæder mig over dine ord:
Citat:
Nej selvfølgelig skal religiøse ideer ikke fordømmes, folk må da tro på hvad de vil, så længe de ikke benytter troen til at o.s.v.
og jeg er da helt enig med dig i, at den enkeltes tro eller overbevisning om tilværelsen ikke må bruges til magtudøvelse overfor andre.

Her vil "djævelens advokat" jo så nok indvende, at vi dog har både en grundlov og en straffelov, som er blevet til v.h.a. demokrati, altså folkemagt - en samfundsindretning, som et overvældende flertal tror på, og som søges udbredt over hele kloden på ret så imperialistisk vis, men hvor gamle stammekulturer - og tillige kinesisk meritokrati (de, der beundres for deres meritter eller præstationer, får større indflydelse end os andre) gør modstand mod vores tro på demokratiet.

Når du så tilføjer:
Citat:
Jeg mener alligevel at religiøse ideer er det rene vrøvl og nonsens -
så har du selvfølgelig ret i den forstand, at de er ulogiske (nonsens lig ulogisk).

Men det er jo så her, vi har dilemmaet:
Skal vi spærre os selv inde i en opfattelse af verden, som alene dét, vi kan få øje på med vores logik?
Det er jo kun få fanatikere, der afviser menneskehedens logik, mens nok alle andre accepterer dét, vi har fundet ud af med vores fornuft - dog velvidende, at dét, vi har forstået, er utilstrækkeligt.

Det er vel så her, "vandene deler sig", sådan at nogle alene vil satse på at videreudvikle fornuften (som det sikre) - og vil afvise alt andet - mens andre mener, at vi mennesker også har andre (meget mindre sikre) evner, såsom følelser, fornemmelser, intuition, fantasi og evner til særlige sindstilstande, der kan åbne for f.x. mystikeres indsigt.

Og skal man afvise alt andet end fornuften, så er den frie kunst, eventyr, myter vel også på forhånd bandlyst?

For mig ser det sådan ud, at vi står i en verden, vi ikke kender, og hvor vi heller ikke kender os selv - men alligevel er nødt til - her og nu - at forholde os til både vores ukendte selv og til den ukendte verden ("verdens virkelige væren").

Her vil jeg ikke nøjes med mindre end den størst mulige åbenhed - velvidende at pålidelighed er en luksus, vi ikke har smiler

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#15755 - 23/06/2013 00:36 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Anonym]
Michael Offline
bor her
Registeret: 23/06/2008
Indlæg: 1142
Selvfölgelig er religiöse ideer noget vrövl idet de er en misforståelse af det, som er blevet sagt.

Det er komplet unaturligt at leve i cölibat. Ved at kräve det skaber den katolske kirke grobund for, at alle menneskets värste egenskaber kan udvikle sig.

Stakkels katolske präster, som i deres uvidenhed, hver dag forgäves forsöger at bekämpe deres naturlige drifter for at leve op til et idiotisk krav.

Ved efterfölgede at skubbe alting ind under gulvtäppet viser den katolske kirken sit sande väsen af fuldständig uvidenhed.

Den katolske kirke er en vederstyggelighed.

(Beklager ä og ö, i deres kapitalistiske grådighed har de solgt mig en netbook med svensk tastatur.)
Top Svar Citer
#15756 - 23/06/2013 01:44 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Michael]
Anonym
Uregistreret

@Treram
Jeg synest virkelig ikke det er seriøst at viderebringe en "historie" man har læst i Ekstrabladet, helt ærligt.
Du må da vide at den afskyelige avis er fuld af løgn og det er ingen grund til gøre sig medskyldig i at videresprede deres lort.

Jeg har bragt nedenstående indlæg på EB´s debatsider vedr. "sagen":Er der overhovedet nogen der har overvejet at historien om pedofili på Færøerne er pure opspind?

Dens ophav er jo Ekstrabladet der som bekendt ikki er kendt som den man sværger ved når man vil overbevise om at noget "helt sandt".

Ekstrabladet hænger hele den færøske befolkning op på en såkaldt "undersøgelse".

Er der nogen af jer der vidste at "undersøgelsen" er et enkelt ja/nej flueben spørgsmål i en phd afhandling om et helt andet emne, skrevet i 2006 af den færøske Tóra Petersen?

Vidste i at Tóra Petersen i færøsk fjensyn 17/6-2013 pure har afvist at man kan udlede slige konklusioner som EB ud fra hendes arbejde, til det kræves helt andre og udførlige undersøgelser.

Når selve den der har lavet "undersøgelsen" siger sådan, har EB ingen sag og kan ikke egenhændigt brygge sammen konklusioner ud fra enkle punkter i andres videnskabelige arbejde.

Men bedst af alt, vidste i virkelig ikke at der selvfølgelig er masser af virkelige undersøgelser af overgreb mod børn lavet i alle nordiske lande?

Hvorfor hulen er der ingen af jer der tænker på at checke disse tal ud? Hørt om Google? Jeg kan feks vise til denne her danske undersøgelse fra 2008:

http://www.lmso.dk/ungestrivsel.htm

Som i kan se er der helt andre tal end dem EB viser.

For det første viser det sig at størsteparten af misbuget er begået af jævnaldrende og har derfor ikke noget med pedofili at gøre. I Danmark svarede 9% af de adspurgte at de var misbrugt af jævnaldrende og 2,3% af voksne.

Skule man være lige idiotisk som Ekstrabladet kunne man sat disse tils. 11,3% i DK op mod de 5,2 EB opgiver for Færøerne og komme til den konklusion at der er mere end dobbelt så meget misbrug af børn i Danmark som på Færøerne.

Top Svar Citer
#15757 - 23/06/2013 07:46 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
”Men det er jo så her, vi har dilemmaet: Skal vi spærre os selv inde i en opfattelse af verden, som alene dét, vi kan få øje på med vores logik?”

- Fejl igen!
Videnskab handler stadigvæk hverken om at spærre beskrivelser inde i mennesker eller om mennesker der ”spærrer sig inde i opfattelser af verden”, idet videnskabelige beskrivelser for det første er falsificerbare (de ka’ korrigeres), så der opstår en logisk konsistent beskrivelse af verden som den fungerer og tar sig ud til fordel for menneskeheden selv – dersom altså ny og bedre viden former sig.
M.a.o. består Arnes dilemma her altså ikke af et forhold til videnskaber, men i et forhold til hans egne forventninger til de sindbilleder fra sanseiagttagelser han producerer om verden omkring ham.

Dette problem er imidlertid let løst, idet poetiske beskrivelser af kunstneres sanseiagttagelser jo slet ikke er ment som videnskabelige registranter af selve verden, men derimod er et udtryk for sindbillederne fra kunstneren selv. Så hvis Arne altså lærer at justere sine sindbilleder med selve forventningerne til kunstnerisk produktivitet, ja da skaber han altså ikke længere de problemer vi i årevis har set på, med at forstå hvad videnskab faktisk drejer sig om.

I øvrigt har intelligente og dygtige kunstnere sjældent problemer med at forstå forholdet mellem videnskaberne og deres arbejde, det har derimod ofte mennesker der netop føler sig spærret inde i gamle såkaldt ”åndelige verdensbilleder og menneskesyn” fra religionerne selv. Selve dilemmaet her har dog intet at gøre med selve videnskaberne, idet den religiøse troende selv er skaberen af diskrepansen – hvorfor den religiøse troende ergo har forklaringsproblemer som han/hun må korrigere med sit eget forhold til religionen og ikke videnskaberne.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (23/06/2013 07:49)
Top Svar Citer
#15758 - 23/06/2013 08:07 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Anonym]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

"Men det er en tikkende bombe med alle de overgreb der finder sted sikkert også i selve vatikanet, men her er det vel "fint" at blive voldtaget af en cardinal".

- Det er i hvert fald et problem, at kardinaler hæves opover jus og verden omkring dem, alene med vatikanstaten som øverste myndighed. De gemmer sig, for det er utænkeligt de ikke selv skulle være klar over at de begik forbrydelser.

"Der sker sikkert også meget i den muslimske verden, vi endnu har tilgode at höre om, men det er omend endnu mere lukket end den katolske kirke og börnene tör i hvert fald ikke fortälle at de er blevet voldtagne af imanerne".

- Med tiden kommer mangt og meget frem i lyset, på godt og ondt. Hvad vi må holde os strengt for øje er imidlertid stadig at sikre hvad det handler om, altså: at præster uden hensyn til religionen, ingen myndighed har overfor andre menneskers børn, og at de på lige fod med alle andre, vil blive straffet dersom de forgriber sig.
Med tiden vil både Vatikanet og islamiske traditioner ændre sig, og det vil de indlysende fordi samfundsudvikling jo fjerner sig fra middelalderlig selvjustits og de verdensbilleder der slet ikke fungerer. Mange af disse præster er enten døde eller vil uddø, også på denne måde forsvinder mangt en hændelse der har skabt så fortvivlede sind. Det er imidlertid godt for mange af disse mennesker at tale åbent om deres oplevelser, så længe journalister altså forsøger at holde et redeligt etisk forhold til hvad dette drejer sig om – og det er ikke seertal! Det værste scenario er, at politikere profilerer sig på baggrund af menneskers psykiske problemer, hvilket må lede til selvransagelse på redaktioner, så problemet fryses fast på hvad det handler om. Tak skæbne for at mange præster idag tar afstand til disse sager, ja til måden Vatikanet opfører sig på, og det ville være mærkeligt om ikke mange troende blandt italienerne selv har et yderst kritisk forhold til Vatikanets embedsmænd – hvis ellers man kan betragte ansatte præster i en selvopkogt stat, som embedsmænd!

mvh
Simon


Redigeret af Simon (23/06/2013 08:36)
Top Svar Citer
Array
Side 1 af 3 1 2 3 >


Seneste indlæg
Den skinnende sol på verden
af Gerth
25/03/2023 06:11
Tro, håb og kærlighed
af Gerth
25/03/2023 00:40
Kan man blive ven med Gud?
af Gerth
25/03/2023 00:05
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af ABC
24/03/2023 19:19
Guddommelige bøger...
af ABC
20/03/2023 17:55
Nyheder fra DR
Eksplosion på chokoladefabrik i USA dr..
25/03/2023 07:07
Intel-medstifter og mikrochip-udvikler G..
25/03/2023 07:02
52-årig mand er varetægtsfængslet: Si..
25/03/2023 06:28
Regeringen sætter finansiering af nærh..
24/03/2023 22:50
Axelsen sejrer i to sæt og er klar til ..
24/03/2023 20:43
Nyheder fra Religion.dk