annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10670043
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2080516
Et andet syn 1795680
Jesu ord 1379344
Den Evige Filosofi 1173319
Galleri
Gymnasie billede
Hvem er online?
1 registreret Gerth 18 gæster og 157 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 2 af 3 < 1 2 3 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#15753 - 22/06/2013 07:52 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Arne Thomsen]
Anonym
Uregistreret

hej Arne.
Nej selvfölgelig skal religiöse ideer ikke fordömmes, folk må da tro på hvad de vil, sålänge de ikke benytter troen til at gemme sig i og det er vel det vi til overmål og stadighed ser, når vi snakker om overgreb på börn, de religiöse hellige idioter beskytter hinanden også i en grad så det er yderst kriminelt.

Og det er lige fra pavestaten og nedad i räkkerne, nu viser det sig også at väre ret så udbredt i Danmark/Färöerne, et område hvor troen "blomstrer" alle er åh så hellige, hvilket man jo ofte ser i små samfund, hvor ingen tör vise sit rette standpunkt, da man er dödbange for prästen og hans löftede pegefinger, präster i de områder benytter sig af deres magt til at holde befolkningen nede, alle går i kirke, bange for hvad naboen skal sige, hvis man ikke möder op i kirken.

Jeg mener alligevel at religiöse ideer er det rene vrövl og nonsens og burde forbydes ved lov og med straf, sålänge de er medvirkende til at mennesker slår hinanden ihjel, udnytter börn seksuelt, kräver speciel behandling, kräver at ikke troende skal deltage i betalingen af deres tros udgifter o.s.v.
Når man så tänker på at det hele er opstået grundet vores alletidligste forfädre, der blev bange når det puslede i krattet og derfor opfandt guder der kunne hjälpe dem i deres nöd, en särdeles idiotisk opfindelse som hele verden lider under, selv idag hvor man mener at vi er meget oplyste, så er dette ene punkt så absolut beviset på det modsatte nemlig rendyrket stupiditet, den länge leve hurraaaaah.

mvh treram
Top Svar Citer
#15754 - 22/06/2013 11:03 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Anonym]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jeg glæder mig over dine ord:
Citat:
Nej selvfølgelig skal religiøse ideer ikke fordømmes, folk må da tro på hvad de vil, så længe de ikke benytter troen til at o.s.v.
og jeg er da helt enig med dig i, at den enkeltes tro eller overbevisning om tilværelsen ikke må bruges til magtudøvelse overfor andre.

Her vil "djævelens advokat" jo så nok indvende, at vi dog har både en grundlov og en straffelov, som er blevet til v.h.a. demokrati, altså folkemagt - en samfundsindretning, som et overvældende flertal tror på, og som søges udbredt over hele kloden på ret så imperialistisk vis, men hvor gamle stammekulturer - og tillige kinesisk meritokrati (de, der beundres for deres meritter eller præstationer, får større indflydelse end os andre) gør modstand mod vores tro på demokratiet.

Når du så tilføjer:
Citat:
Jeg mener alligevel at religiøse ideer er det rene vrøvl og nonsens -
så har du selvfølgelig ret i den forstand, at de er ulogiske (nonsens lig ulogisk).

Men det er jo så her, vi har dilemmaet:
Skal vi spærre os selv inde i en opfattelse af verden, som alene dét, vi kan få øje på med vores logik?
Det er jo kun få fanatikere, der afviser menneskehedens logik, mens nok alle andre accepterer dét, vi har fundet ud af med vores fornuft - dog velvidende, at dét, vi har forstået, er utilstrækkeligt.

Det er vel så her, "vandene deler sig", sådan at nogle alene vil satse på at videreudvikle fornuften (som det sikre) - og vil afvise alt andet - mens andre mener, at vi mennesker også har andre (meget mindre sikre) evner, såsom følelser, fornemmelser, intuition, fantasi og evner til særlige sindstilstande, der kan åbne for f.x. mystikeres indsigt.

Og skal man afvise alt andet end fornuften, så er den frie kunst, eventyr, myter vel også på forhånd bandlyst?

For mig ser det sådan ud, at vi står i en verden, vi ikke kender, og hvor vi heller ikke kender os selv - men alligevel er nødt til - her og nu - at forholde os til både vores ukendte selv og til den ukendte verden ("verdens virkelige væren").

Her vil jeg ikke nøjes med mindre end den størst mulige åbenhed - velvidende at pålidelighed er en luksus, vi ikke har smiler

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#15755 - 23/06/2013 00:36 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Anonym]
Michael Offline
bor her
Registeret: 23/06/2008
Indlæg: 1142
Selvfölgelig er religiöse ideer noget vrövl idet de er en misforståelse af det, som er blevet sagt.

Det er komplet unaturligt at leve i cölibat. Ved at kräve det skaber den katolske kirke grobund for, at alle menneskets värste egenskaber kan udvikle sig.

Stakkels katolske präster, som i deres uvidenhed, hver dag forgäves forsöger at bekämpe deres naturlige drifter for at leve op til et idiotisk krav.

Ved efterfölgede at skubbe alting ind under gulvtäppet viser den katolske kirken sit sande väsen af fuldständig uvidenhed.

Den katolske kirke er en vederstyggelighed.

(Beklager ä og ö, i deres kapitalistiske grådighed har de solgt mig en netbook med svensk tastatur.)
Top Svar Citer
#15756 - 23/06/2013 01:44 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Michael]
Anonym
Uregistreret

@Treram
Jeg synest virkelig ikke det er seriøst at viderebringe en "historie" man har læst i Ekstrabladet, helt ærligt.
Du må da vide at den afskyelige avis er fuld af løgn og det er ingen grund til gøre sig medskyldig i at videresprede deres lort.

Jeg har bragt nedenstående indlæg på EB´s debatsider vedr. "sagen":Er der overhovedet nogen der har overvejet at historien om pedofili på Færøerne er pure opspind?

Dens ophav er jo Ekstrabladet der som bekendt ikki er kendt som den man sværger ved når man vil overbevise om at noget "helt sandt".

Ekstrabladet hænger hele den færøske befolkning op på en såkaldt "undersøgelse".

Er der nogen af jer der vidste at "undersøgelsen" er et enkelt ja/nej flueben spørgsmål i en phd afhandling om et helt andet emne, skrevet i 2006 af den færøske Tóra Petersen?

Vidste i at Tóra Petersen i færøsk fjensyn 17/6-2013 pure har afvist at man kan udlede slige konklusioner som EB ud fra hendes arbejde, til det kræves helt andre og udførlige undersøgelser.

Når selve den der har lavet "undersøgelsen" siger sådan, har EB ingen sag og kan ikke egenhændigt brygge sammen konklusioner ud fra enkle punkter i andres videnskabelige arbejde.

Men bedst af alt, vidste i virkelig ikke at der selvfølgelig er masser af virkelige undersøgelser af overgreb mod børn lavet i alle nordiske lande?

Hvorfor hulen er der ingen af jer der tænker på at checke disse tal ud? Hørt om Google? Jeg kan feks vise til denne her danske undersøgelse fra 2008:

http://www.lmso.dk/ungestrivsel.htm

Som i kan se er der helt andre tal end dem EB viser.

For det første viser det sig at størsteparten af misbuget er begået af jævnaldrende og har derfor ikke noget med pedofili at gøre. I Danmark svarede 9% af de adspurgte at de var misbrugt af jævnaldrende og 2,3% af voksne.

Skule man være lige idiotisk som Ekstrabladet kunne man sat disse tils. 11,3% i DK op mod de 5,2 EB opgiver for Færøerne og komme til den konklusion at der er mere end dobbelt så meget misbrug af børn i Danmark som på Færøerne.

Top Svar Citer
#15757 - 23/06/2013 07:46 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
”Men det er jo så her, vi har dilemmaet: Skal vi spærre os selv inde i en opfattelse af verden, som alene dét, vi kan få øje på med vores logik?”

- Fejl igen!
Videnskab handler stadigvæk hverken om at spærre beskrivelser inde i mennesker eller om mennesker der ”spærrer sig inde i opfattelser af verden”, idet videnskabelige beskrivelser for det første er falsificerbare (de ka’ korrigeres), så der opstår en logisk konsistent beskrivelse af verden som den fungerer og tar sig ud til fordel for menneskeheden selv – dersom altså ny og bedre viden former sig.
M.a.o. består Arnes dilemma her altså ikke af et forhold til videnskaber, men i et forhold til hans egne forventninger til de sindbilleder fra sanseiagttagelser han producerer om verden omkring ham.

Dette problem er imidlertid let løst, idet poetiske beskrivelser af kunstneres sanseiagttagelser jo slet ikke er ment som videnskabelige registranter af selve verden, men derimod er et udtryk for sindbillederne fra kunstneren selv. Så hvis Arne altså lærer at justere sine sindbilleder med selve forventningerne til kunstnerisk produktivitet, ja da skaber han altså ikke længere de problemer vi i årevis har set på, med at forstå hvad videnskab faktisk drejer sig om.

I øvrigt har intelligente og dygtige kunstnere sjældent problemer med at forstå forholdet mellem videnskaberne og deres arbejde, det har derimod ofte mennesker der netop føler sig spærret inde i gamle såkaldt ”åndelige verdensbilleder og menneskesyn” fra religionerne selv. Selve dilemmaet her har dog intet at gøre med selve videnskaberne, idet den religiøse troende selv er skaberen af diskrepansen – hvorfor den religiøse troende ergo har forklaringsproblemer som han/hun må korrigere med sit eget forhold til religionen og ikke videnskaberne.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (23/06/2013 07:49)
Top Svar Citer
annonce
Side 2 af 3 < 1 2 3 >


Seneste indlæg
Den skinnende sol på verden
af Gerth
25/03/2023 06:11
Tro, håb og kærlighed
af Gerth
25/03/2023 00:40
Kan man blive ven med Gud?
af Gerth
25/03/2023 00:05
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af ABC
24/03/2023 19:19
Guddommelige bøger...
af ABC
20/03/2023 17:55
Nyheder fra DR
Putin-allieret og Duma-formand vil bandl..
25/03/2023 08:23
Mindst syv personer mister livet, efter ..
25/03/2023 07:53
Biden advarer Iran efter angreb mod amer..
25/03/2023 07:43
Eksplosion på chokoladefabrik i USA dr..
25/03/2023 07:07
Intel-medstifter og mikrochip-udvikler G..
25/03/2023 07:02
Nyheder fra Religion.dk