annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10670043
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2080516
Et andet syn 1795680
Jesu ord 1379344
Den Evige Filosofi 1173319
Galleri
Gymnasie billede
Hvem er online?
1 registreret Gerth 18 gæster og 157 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 3 1 2 3 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#15736 - 16/06/2013 14:28 Pædofili og religion hører sammen.
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Jeg læste en historie i Ekstrabladet om pædofili på Færøerne, en undersøgelse har vist at der er 3 1/2 gang flere børn på Færøerne der bliver udsat for seksuelle overgreb og det endda af folk fra de meget kristne miljøer, så intet nyt under solen, religion og pædofili hører åbenbart sammen.
En kendt læge, politiker og religiøst overhoved blev interviewet af Ekstrabladet, idet han havde været involveret i i hvert fald et tilfælde, men var mærkværdigt nok blevet frikendt, han havde sagt til en mindreårig pige der havde henvendt sig til ham, fordi hendes far havde misbrugt hende, at hvad ville hun sige til at hendes far kom i fængsel, så der kom ikke mere ud af den sag, lægen gik ikke videre til politiet, som desuden ikke ville tage sig af disse mange sager, men truede de mishandlede til at holde mund.
Jeg kom i tanker om at jeg selv var ude for et tilbud fra en dansk bogsælger, da jeg i 1959 under torskekrigen mellem Island og England var udstationeret i Thorshavn for at servicere de engelske trawlere, når deres radar og ekkolod mm ikke virkede.
En søndag var jeg ude på en anden Ø for at se et meget højt fjeld, jeg gik ind på et lille hotel i byen for at få lidt frokost, vi var kun 2 gæster og efter et stykke tid kom den ældre mand hen til mig og spurgte om han måtte sidde ved mit bord og snakke lidt, han rejste rundt og solgte forskellige bøger, han spurgte om jeg ville se hvad han solgte, der var muligvis nogle spændende bøger for mig, han havde dem oppe på sit værelse, ok sagde jeg selvom jeg syntes det var lidt underligt, vi gik til hans værelse og jeg så nogle af bøgerne, det var ikke noget for mig mest skønlitteratur, han spurgte mig om jeg ikke var træt og ville hvile mig lidt, så kunne vi ligge sammen i hans seng, jeg blev noget underlig tilmode og sagde straks at jeg skulle gå fordi min færge til Thorshavn snart afgik og hurtigt var jeg ude af døren og på vej mod færgen, der vist ikke var kommet endnu.
Det var tilsyneladende meget almindeligt at byde fremmede med i seng på Færøerne, men ok det er noget mere alvorligt når det gælder børn der bliver misbrugt af de højhellige færinger, noget som Ekstrabladet nu har taget fat i, så de protestantiske færinger er ikke et hak bedre end katolikkerne, lad de små børn komme til mig, har de fået helt galt i halsen.Redigeret af treram (16/06/2013 14:32)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#15746 - 21/06/2013 06:55 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Morn’ Treram..

Din oplevelse, lyder mere end pædofili som et møde med en mand der søgte sex eller en eller anden form for nærhed, med en anden yngre mand. På Færøernes små bygder har det tilbage på den tid nok været sværere end idag for bøsser og lesbiske at finde partnere, ikke mindst p.a. af stærke religiøse foreningers udbredelse af fordomme, som vist den dag idag gør det svært for homoseksuelle frit at udleve deres liv. Men du har sgu’ nok set tilpas uskyldig ud Treram, du ved, uden synligt kristen kors i panden og alt det dér, så guttermanden så dig formentlig som en forholdsvis uproblematisk hapser hvis ungdommelige krop idet mindste ku’ tilbydes et frivilligt leje. Men det lyder da til at strandløven dér havde hånd på naturkræfterne, i modsætning til div. katolske præster vi hører mere og mere om nu til dags, ja Kurien har vist rigeligt at se til for tiden, med at holde deres præster ude af retssale rundt om i verden – så du tv-programmet forleden om amerikanske katolske præster?
Noget vi sjældent hører om, er imamers overgreb på små drenge rundt omkring i verden, hvilket nok mere end andet skyldes, at disse drenge overhovedet ingen jura har i ryggen. Lige så svært er det jo at få sat den selvudnævnte stat Vatikanet for en international domstol, p.a. dens mere eller mindre direkte medvirken til de pædofile præsters fortsatte virke ud i utallige overgreb på børn, i og med at Kurien åbenbart blot arkiverer anklager de får fra menigheder i div. lande. Såvidt jeg forstod, har vi i vente at se endnu flere berette om overgreb i afrikanske lande, så måske Ratzinger – der om nogen p.a. hans tætte kendskab til disse sager – forlod embedet inden stolen under ham rigtig brød i brand. Lidt som Leo 10 (G. Medici), der som jeg tidligere fortalte dig - han var nemlig en rigtig festabe der på det nærmeste forvandlede pavestolen til et førsteklasses bordel – ved en festlig anledning fik malet en lille drengs krop i bladguld, naturligvis med dødeligt udfald for drengen, hvilket altså også på dén tid tyder på kirkens ret så særprægede forhold til små drengekroppe.
Der er så og sige ”tradition på drengen” indenfor denne kirkes gemakker, hvorfor Vatikanstatens arkiver jo skulle endevendes af det internationale samfund, og jo før jo bedre, for netop at få samtlige sager bragt ud i lyset og div. nulevendes præster der den dag idag er under mistanke for seksuelle overgreb mod børn, bragt for en domstol. At det internationale samfund overhovedet anerkender Vatikanet som stat er decideret horribelt, og her snakker vi om 171 landes anerkendelse, og dette alene fordi div. politikere holder så meget af at nyde kaffen med pavens velsignelse; det er den reneste form for hykleri!

mvh & god weekend – nu er det sgu’ blevet sommer! ;)
Simon
Top Svar Citer
#15749 - 21/06/2013 10:46 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Simon]
Anonym
Uregistreret

Hej Simon.
Nej jeg så desvärre ikke det program med de amerikanske präster, jeg kan kun se svensk tv hvor jeg bor.
Men det er en tikkende bombe med alle de overgreb der finder sted sikkert også i selve vatikanet, men her er det vel "fint" at blive voldtaget af en cardinal. Der sker sikkert også meget i den muslimske verden, vi endnu har tilgode at höre om, men det er omend endnu mere lukket end den katolske kirke og börnene tör i hvert fald ikke fortälle at de er blevet voldtagne af imanerne, ja det må siges at väre en underlig verden vi lever i, hvor et menneskeliv mange gange ikke värdsättes eller respekteres, af dem der burde väre de förste til at respektere andres liv, idet de selv mener de har en forbindelse "opad" og er så gode så gode-föj.

mvh treram
Top Svar Citer
#15750 - 21/06/2013 11:31 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jeg er enig med dig i, at religiøse magtstrukturer er noget lort - for nu at sige det kort og klart.

Cølibatpræsters pædofili er jo det mest tydelige, men der er helt sikkert meget, meget mere.

Men jeg er ikke enig med dig i, at religiøse idéer skal fordømmes (hvis det er dét, du mener).

Eventyr, myter, religiøse visioner og alle mulige andre idéer om, hvad tilværelsen er, det er for mig et supplement til den sunde fornufts begrænsede evner til at opfatte virkeligheden.

Her kunne også tilføjes malerkunst og anden kunst, vil jeg mene.

Det væsentlige - som jeg ser der - er det enkelte menneskes idémæssige frihed - herunder også trosfrihed og frihed fra at tro blinker

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#15752 - 21/06/2013 15:40 Re: Pædofili og religion hører sammen. [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Arne skr.: "Men jeg er ikke enig med dig i, at religiøse idéer skal fordømmes (hvis det er dét, du mener). Eventyr, myter, religiøse visioner og alle mulige andre idéer om, hvad tilværelsen er, det er for mig et supplement til den sunde fornufts begrænsede evner til at opfatte virkeligheden".

- At dyrke "religiøs eventyrterapi" for at udholde de realieter virkeligheden byder mennesket, skaber skam ikke attraktive forklaringer til værdisættelse af selve tilværelsen. Du kommer ikke tættere på virkeligheden med ubegrænsede mængder af irrationelle livssynsvarianter produceret af apologeter - det ville en agnostiker indse ;)

”Det væsentlige - som jeg ser der - er det enkelte menneskes idémæssige frihed - herunder også trosfrihed og frihed fra at tro”.

- At tro sig blind er virkelig bare ikke umagen værd, ville det frie menneske sige – som jo har friheden til at skabe viden om den virkelighed det nødvendigvis må forholde sig til, for netop at opleve virkelig frihed ;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (21/06/2013 15:44)
Top Svar Citer
Array
Side 1 af 3 1 2 3 >


Seneste indlæg
Den skinnende sol på verden
af Gerth
25/03/2023 06:11
Tro, håb og kærlighed
af Gerth
25/03/2023 00:40
Kan man blive ven med Gud?
af Gerth
25/03/2023 00:05
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af ABC
24/03/2023 19:19
Guddommelige bøger...
af ABC
20/03/2023 17:55
Nyheder fra DR
Putin-allieret og Duma-formand vil bandl..
25/03/2023 08:23
Mindst syv personer mister livet, efter ..
25/03/2023 07:53
Biden advarer Iran efter angreb mod amer..
25/03/2023 07:43
Eksplosion på chokoladefabrik i USA dr..
25/03/2023 07:07
Intel-medstifter og mikrochip-udvikler G..
25/03/2023 07:02
Nyheder fra Religion.dk