annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 11793813
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2160889
Et andet syn 1855471
Jesu ord 1427434
Den Evige Filosofi 1223659
Galleri
Tiger i form (i Kristus; in Christ)
Hvem er online?
1 registreret Hanskrist 49 gæster og 232 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 6 af 12 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 11 12 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#15676 - 23/05/2013 15:59 Re: fem ting [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

Ja, det er et imponerende syn: først lemlæster man små piger og drenge, derefter propper man dem med skrækindjagende anekdoter om guden der holder øje med dem, og vé den der ikke indretter sig efter de leveregler som disse mennesker er blevet proppet med fra fødslen!
Vi ser heldigvis tit mennesker gennemskue islamisk galskab, ja andre former for overnaturlig galskab, hvorefter de selv tar styring med deres liv og altså indretter sig så deres børn ikke udsættes for samme overgreb.
Det er ingenlunde bemærkelsesværdigt at se troende som Somo med så ukritisk et forhold til den suggestion der skal udrydde enhver kritisk informationstilgang, det er tværtimod forventningen. I den forstand er Somo bare en lydig underdanig troende, der ligesom trosfæller lever op til forventningen, og reproducerer således mémet der nedarvet ligger i Somos egen selvopfattelse. Det er jo her det smarte for overtroens overlevelse ligger: en kritisk tilgang til selve trosanskuelserne, vil pr. def. implicere et kritisk forhold til selvopfattelsen. Og hvis nogen bare skimter selvkæleriet der jo ligner det rene trosonani, ja så får de samtidig et indblik i det Sisyfosprojekt den troende faktisk er oppe imod – en form for selvransagelse der ikke blot er ødelæggende for selvglæden, men også selve identiteten. M.a.o. skal mange troende derfor til at skabe sig en ny identitetsopfattelse, og det er simpelthen utænkeligt i sociale miljøer, hvor troende hinanden imellem opfører sig som vagthunde.
Få har styrken, træder frem eller skriver egentlige personlige essays, som fx. Salman Rushdie. Den slags har store personlige omkostninger, og ikke kun for dem selv. Islamisk tro, når den er så radikal som vi her ser, minder meget om den kristendom der opfattede det som sin hellige pligt at udradere en hel menneskehed med andre identifikationsmodeller. En gang imellem ser vi hvor langt enkelte muslimer vil gå, for at få den personlige opmærksomhed der så udmønter sig i det martyrium, der imidlertid kun består at eftermælet. Det viser jo lidt om den psyke religionen formår at skabe, når den kommer ind på samme spor som de tidligere kristne. Og lægger man vel mærke til hvad de troendes ”argumenter” består af, ja så er det altid henvisninger til hvad nogen måtte ha’ tænkt, ment og sagt; altså et udtryk for personens egen underdanighed. Der ligger et stort frigørelsesarbejde foran rigtig mange stærkt troende, og jo ældre de blir, desto mindre er sandsynligheden for at de overkommer det. Flere troende synes nærmest udslukt, det er svært at finde en rest af kritisk refleksion der markerer personen bag, deres personlighed er langsomt blevet en part af de trosbekendelser der i årevis har opslugt dem.

Her kunne man så diskutere, og troende i enhver religion bringer flittigt dette argument i anvendelse, om der moralsk set ligger en form for forbrydelse i det at fratage nogen det håb om ”frelse” der grundlæggende ligger i selve troen, også selv om troen manifesterer sig gennem selvbedrag? Her blir diskussionen principiel. For drejer det sig om sandheden, altså at vi må leve med sandheden, da må vi jo også bøje os for argumenter der holder som sandsynliggjorte sande udsagn om dette eller hint, men er det hvad religioner præsenterer og har præsenteret menneskeheden for? Desuden er det, at skærme voksne mennesker fra intellektuelle udfordringer, i frygten for at fratage dem håb, vel det samme som at betragte dem som umodne individer – og tænk her alene på den stoiske selvopfattelse Somo og Hans slås med! Det ville derfor nok være lidt respektløst, at behandle troende mennesker som skøre planter der ikke skal udfordres på de dogmer de selv bygger virkelighedsopfattelse med. Der ligger altså en moralsk pligtetik, i selve det at hævde at noget er sandt – og den er skam en personlige byrde man ikke sådan kan fralægge sig med citater osv.osv., som vi jo har set fra troende her på debatten i snart et årti!

Det er faktisk trist at se Somo fortsætte netop den stil Arne, Hans og andre glade troende rullede sig i, spørgsmålet blir vel til slut, om vi kan forvente os andet fra mennesker, der så åbenlyst ikke stiller større krav til livssynet deres, end hvad de kan bedrive af tro indhyldet i symbolske variationer? ;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (23/05/2013 16:09)
Top Svar Citer
#15677 - 23/05/2013 20:03 Re: fem ting [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6968
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jeg forstår godt din vrede - ikke blot mod kristendom men også mod islam - når den slags forsøges påtvunget andre mennesker.

Men i dette tilfælde handler det jo om en muslim, som benytter sin ytringsfrihed her i dette land til at udtrykke sin overbevisning - og det er vel helt legalt, skulle jeg mene - faktisk noget af dét, vi plejer at rose os selv for! blinker

Du kalder så islams gud for "den skide muslimske gud allah" - og derved åbner du jo så for et modsvar, som f.x. kunne være "din skide småtskårne snusfornuft" eller noget i den retning blinker
Det tror jeg ikke på er vejen frem.

Jeg tror på, at Somo virkelig mener dét han/hun skriver, men i mine øjne ligner det propaganda - og jeg gider ikke at læse det blinker

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (23/05/2013 20:21)
Top Svar Citer
#15678 - 24/05/2013 08:19 Re: fem ting [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Det kan godt være at han udnytter sin ytringsfrihed, men han udnytter den helt forkert, man skal ikke have ytringsfrihed til at skamfere andre mennesker grundet en allahs/ muhammads p.h.i.ø.?? krav tl dette, en skamfering af mennesker er forkasteligt og burde straffes hårdt, og det er så lige meget om det er i en skide guds navn, det gør det faktisk endnu værre, idet de der tror den slags sludder, mener deres gud er så god så god.

Og hvis vi ser på gårdsdagens hændelse i England hvor 2 muslimer på åben gade hugger en soldat til døde i allahs navn, fordi han har hjulpet muslimer i et andet land til at blive fri for Talibanner, ser vi hvor idiotisk muslimer kan optræde, desuden dræber muslimer hundrede vis af muslimer hver dag uden at kny, hvad fanden er det for en verden de lever i, ingen respekt for menneskeliv overhovedet.
Vi andre kæmper godt nok også, men det er med pennen som våben og knap så blodigt.

Og så længe at indtil flere nationer har en skide allah som frontfigur, vil myrderierne fortsætte, religioner lige meget hvilken, er udtryk for stupiditet af højeste klasse-amen.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#15679 - 24/05/2013 09:27 Re: fem ting [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6968
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jeg er jo stort set enig med dig (dog ikke i dit sprogbrug), men jeg respekterer alles frihed til at ytre sig om deres overbevisng.

Jeg er bestemt heller ikke enig i, at jøder og muslimer lemlæster deres egne - ligesom jeg ikke bifalder, at Vestens kvinder får foretaget kosmetiske operationer, såsom ansigtsløftninger og plasticbryster, i "den skide forfængelighedens navn".
Men det synes du måske, de skal have lov til? blinker

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#15680 - 24/05/2013 09:49 Re: fem ting [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

”Det kan godt være at han udnytter sin ytringsfrihed, men han udnytter den helt forkert, man skal ikke have ytringsfrihed til at skamfere andre mennesker grundet en allahs/ muhammads p.h.i.ø.?”.

- Somo benytter naturligvis sin ytringsfrihed nøjagtig som alle andre, du havde vel ikke forestillet dig begrænsning af ytringsfriheden til synspunkter man godt ka’ lide?

”skamfering af mennesker er forkasteligt og burde straffes hårdt”.

- Ja, men det er jo så et synspunkt du netop får mulighed for at argumentere for, fordi Somo frit ytrer sig uden frygt for straf. Forestillede man sig det blev strafbart at agitere for omskæring som sin kerneværdi i en ideologi, da ville man netop ha’ indrettet et totalitært samfund, bare omvendt proportionalt med de værdisyn man finder i fx. Iran. Det er vel ikke just prioriteringen, vel?

”Og hvis vi ser på gårdsdagens hændelse i England hvor 2 muslimer på åben gade hugger en soldat til døde i allahs navn, fordi han har hjulpet muslimer i et andet land til at blive fri for Talibanner, ser vi hvor idiotisk muslimer kan optræde, desuden dræber muslimer hundrede vis af muslimer hver dag uden at kny, hvad fanden er det for en verden de lever i, ingen respekt for menneskeliv overhovedet”.

- Det ville fx. være rigtig smart, at muslimer i England som bifalder disse hændelser, turde forklare hvorfor de understøtter den slags handlinger i debatter, så man netop via diskussioner med pen og mund, kunne få argumenteret disse holdninger itu, ikke sandt? Ergo kan vi altså ikke begynde at tale om ”udnyttelse at ytringsfriheden”, blot fordi handlinger sker p.a. livssyn og ideologier vi ikke bifalder. Det er jo trods alt en holdningsændring vi ønsker omkring en sådan adfærd, og den sker altså kun hvis mennesker får mulighed for at udtrykke sig.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (24/05/2013 09:54)
Top Svar Citer
annonce
Side 6 af 12 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 11 12 >


Seneste indlæg
Hvem lavede Gud...
af Hanskrist
24/09/2023 04:17
Så er der linet op...
af ABC
23/09/2023 09:57
Hvad HansKrist dog skriver
af ABC
21/09/2023 20:48
skadelige urenheder
af somo
21/09/2023 18:31
Kaldet fra det høje...
af ABC
21/09/2023 12:00
Nyheder fra DR
Nasa-kapsel vender hjem med tasken fuld ..
24/09/2023 04:24
Fransk stjerne-rapper skal 12 år bag tr..
24/09/2023 03:09
Brandmænd kæmper med skovbrande på it..
24/09/2023 02:45
Titusindvis samlet til bøn inden stor j..
24/09/2023 00:26
Saudi-Arabien til FN's generalforsamling..
23/09/2023 23:44
Nyheder fra Religion.dk