annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 4459712
Et andet syn 1171657
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 932494
Jesu ord 816656
Spirituel omsorg 772437
Galleri
Limfjorden Nørresundby siden
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 7 gæster og 74 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#15590 - 03/05/2013 02:17 Og så for at gøre det fuldstændig klart
Michael Offline
bor her
Registeret: 23/06/2008
Indlæg: 1142
Livet er dybt alvorligt og det er sandheden også.

Sandheden kan ikke gøres til genstand for sentimentalitet, følelser elller meninger om dit og dat.

Jeg ville gerne have præsenteret dig for den version med tekst, men desværre har man belemret det helligste af alt med ligegyldige reklamer, så du får denne version i stedet for.

Denne sang er et udtryk for det helligste af alt.

Den dag du forstår de ord, som siges, er den dag du kan fortælle andre om, hvad kærlighed er.

http://www.youtube.com/watch?v=Zf5UfOuvQHQ


Redigeret af Admin (03/05/2013 09:08)
Årsag til redigering: rettet overskrift
Top Svar Citer
#15592 - 03/05/2013 07:18 Re: Og så for at gøre det fuldstændig klart [Re: Michael]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4592
”Sandheden kan ikke gøres til genstand for sentimentalitet, følelser eller meninger om dit og dat”.

- Du ser jo trosonanien stå i vejen for kritiske analyser af udsagns sandhedsværdi; ja man læser uden pers. forbehold hele verden ind i citater eller symboler fra en bog, og betragter sig vel siden nærmest som et ”sandhedsvidne”. Her er anekdoter og aforismer vældig populære: lad os flyve! sagde storken til den dumme ko. Ja, sagde koen – og så fløj koen. Da undrede storken sig, så den tabte vingerne og ikke kunne flyve med – ser du, dén ville salige troende som fx. hønsemand ha’ søppet i sig, hvis du havde præsenteret den som værdiformidling fra hans læsebog.. ;)

”Jeg ville gerne have præsenteret dig for den version med tekst”.

- Nej hvor eksemplarisk, Mitch ;)
Selv det mest patetiske lyrikindhold går netop uden om en større kritisk valuering, når sanseapparatet udsættes for harmoniske lydtryk. Informationsværdien i en betragtelig del af samlerne, Anne Linnet, Madonna osv.osv. havde næppe overskredet spærregrænsen til en dansktime for en 4 klasse. Vi søpper ukritisk gerne rent sludder i os, hvis bare der trykkes lidt på de sentimentale kontakter; det er alt sammen strategisk planlagt, hvor måden noget præsenteres for os på, langsomt får en værdi i sig selv, og som tiden går tænker vi mindre og mindre over hvad det egentlig ér for informationer vi accepterer at bruge tiden i livet og penge på. Forøvrigt synes jeg Kartago...nej, den bette rose dér er helt fin, men hende her sætter jeg langt større pris på: http://www.youtube.com/watch?v=caiBo_wTxrY

mvh
Simon
Top Svar Citer
#15594 - 04/05/2013 00:07 Re: Og så for at gøre det fuldstændig klart [Re: Simon]
Michael Offline
bor her
Registeret: 23/06/2008
Indlæg: 1142
Ja, Simon, hende kan jeg også lide, ligesom den anden og foregående Billie Holiday. de var begge roser, men for mit blik var de også et resultat af en uforstående omverden, druk og stoffer.

Omverdenens forståelse har stor betydning for hvordan vi udfolder vores energi og i stedet for at dyrke ensomheden og lidelsen burde vi måske gøre os en anstrengelse for at være det andet menneskes omverden, således, at dette andet menneske måske kunne blive vores omverden.

Den største sorg er, at vi isolerer os i os selv og ikke kommer hinanden ved.

Også jeg synes, at Karthago bør ødelægges. det blev det også, der er intet tilbage.

Hvis man benægter al religion bør det ske på et oplyst grundlag. Det betyder negation, at man helt klart ser, at religion er noget møg.

Men for alle de mennesker der klynger sig til religionen som deres sidste håb er det umuligt, at fornægte den. De ville intet have tilbage.

Det eneste man kan sætte i stedet er kærlighed. Kærlighed betyder, at man ikke kun tænker på sig selv, men at man kommer hinanden ved, er nærværende og er tilstede for den anden.

Dette er ikke virkeligheden. Virkeligheden er at de fleste kun tænker på sig selv og ikke kommer hinanden ved. Religion er noget møg, men det er endnu mere noget møg, at vi ikke elsker og er der for hinanden. smiler

Top Svar Citer
#15598 - 04/05/2013 14:40 Re: Og så for at gøre det fuldstændig klart [Re: Michael]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4592
Hej Mich..

”Ja, Simon, hende kan jeg også lide, ligesom den anden og foregående Billie Holiday. de var begge roser, men for mit blik var de også et resultat af en uforstående omverden, druk og stoffer”.

- Åh, det er nu forståeligt nok. Det var en anden tid, hvor der langsomt blevet luget godt ud i moralske konventioner fra dekaderne før, en brydningstid med værdisyn i skabelsen af atter andre og hvor individets frihed først senere fik stor betydning - raceproblemer og det bedre økonomiske fundament m.m. Mange der i forgrunden formidlede politiske informationer via forskellige kunstneriske produktioner, blev slidte og udtærede, dels skulle der skabes nyt og dels var reaktionerne fra det bestående ret kraftige, at hvile på laurbærrene var ingen option for de måtte først skabes. Her var sprut og stoffer så ofte midlerne der gjorde det muligt at udholde presset. A propos Holiday, er jeg en stor beundrer af saxofonisten Lester Young, som var hende en stor støtte. Mange klarede ikke presset, jeg tror man ka’ forenkle det til et pers. nervepres i lyset af både forventninger fra andre og dem man havde til sig selv.

”Omverdenens forståelse har stor betydning for hvordan vi udfolder vores energi og i stedet for at dyrke ensomheden og lidelsen burde vi måske gøre os en anstrengelse for at være det andet menneskes omverden, således, at dette andet menneske måske kunne blive vores omverden”.

- Ensomhed er en del af mange kunstneres liv, og man kan jo grundlæggende sige, at vi kommer alene til verden og går alene fra den igen. Der ligger nok en grundlæggende erkendelse deri, som mange gennem tiden er blevet personlig ven med, og derfor bedre kan koncentrere sig om det sanseudtryk de formidler med ord, pensel eller musik. Få kunstnere har oplevet anerkendelse i deres egen levetid, tilbage er en eftertids påskønnere som i reglen glorificerer selve produktionen p.a. dens økonomiske værdi, men som næppe interesserer sig en døjt for konsekvensen af den energiudfoldelse der lå bag.
Noget der slår mig i denne tid, er mediers påskønnelse af gamle sagers økonomiske omsætningsværdi, værkers iboende skønhed er der ingen påskønnelse af – tænk bare på Bruun Rasmussens auktioner ;)

”Den største sorg er, at vi isolerer os i os selv og ikke kommer hinanden ved”.

- Mennesker kommer nu som før hinanden ved i det nære. Det er udover en utopi, så også ganske unødvendigt at komme mennesker ved, som man ikke har personligt kendskab til. Derimod kan vi anerkende synspunkter p.a. deres iboende værdi osv. Men det er lidt andre forventninger.

”Også jeg synes, at Karthago bør ødelægges. det blev det også, der er intet tilbage”.

- Cato, som efter hver sætning i senatet udtalte dette, var som nutidens politikere mere økonom end egentlig politiker – derudover et imperialistisk fjols blandt så mange andre.

”Hvis man benægter al religion bør det ske på et oplyst grundlag. Det betyder negation, at man helt klart ser, at religion er noget møg”.

- Religioner er altid en formidler af idéer om guder som forklaring på verden, men implementering af guder i forklaringsmodeller er pr. def. meningsløs, fordi man ikke får bedre greb om en forståelse af verden og sin egen placering i den, ved bare at tilføre den en række ”psykiske realiteter” som kun har sit udspring fra menneskets egen forestillingsevne. Det vigtige spm. enhver bør stille sig, når han/hun konfronteres med idéer fra religiøse troende er: hvad skal disse idéer forklare?

”Men for alle de mennesker der klynger sig til religionen som deres sidste håb er det umuligt, at fornægte den. De ville intet have tilbage”.

- De har forestillingen om en overnaturlig mening med deres død, som så kan være en ven, når man er den der selv blandt venner, alene må dø.
Selvfølgelig kan man ikke bare afskaffe et sådant håb, det er jo dét der er selve den ”psykiske realitet”, men man kan, som vi jo gør og har gjort det, bygge samfund hvor enhver form for ”psykisk realitet” har lige værdi. For på den måde får den ene ikke forrang fremfor den anden, og deri ligger en politisk middelværdi.

”Det eneste man kan sætte i stedet er kærlighed. Kærlighed betyder, at man ikke kun tænker på sig selv, men at man kommer hinanden ved, er nærværende og er tilstede for den anden”.

- Det er etiske fordringer som udmønter sig i moralske, der har stor betydning for omtanken for andre mennesker indenfor et samfunds eller fællesskabs mure, selve kærligheden er et personligt forhold mellem mennesker, som man ikke sådan kan blande sig i og forgribe sig på – man kan ikke på forlangende føle kærlighed for andre mennesker, men man kan føle stærkt for idéers værdisyn, men det har ikke meget at gøre med kærligheden. Det eneste der kommer ud af en sådan begrebsforvirring, er at man tillægger kærligheden motiver den slet ikke har.

Når religiøse troende snakker så meget om kærligheden, da skyldes dette udelukkende at guddommelige entiteter jo ikke selv har evne til at kunne eksistere, hvorfor de altså må projicere guderne ind i menneskets evne til at føle, for dér at skabe en forankring mellem mennesket og den overtro de søger at udbrede – og i øvrigt forklare verden med.

”Dette er ikke virkeligheden. Virkeligheden er at de fleste kun tænker på sig selv og ikke kommer hinanden ved. Religion er noget møg, men det er endnu mere noget møg, at vi ikke elsker og er der for hinanden”.

- Det vi kan kalde den ”objektive virkelighed”, er jo de livsomstændigheder der påvirker vores sanseapparat, som vi så igen forsøger at beskrive på bedst mulige måde. Men det er bare ingen god beskrivelse af virkeligheden, at underordne den produkter fra fri fantasi.
Det er faktisk ikke nogen særlig god idé at stille i forventning, at mennesker der slet ikke kender hinanden, skal komme hinanden ved. Det er derimod en god forventning, at overlade til mennesker der kender hinanden, at komme hinanden ved – der er forskel i forventningen her, og det er selve forventningen der er noget galt med!

Mennesker har i tidlige kultursamfund med religioner som sådan, bare konstrueret en række indbyrdes ekskluderende og disharmoniske verdensbilleder, og det er disse der ikke svarer til hvad vi kan forvente at opleve fra verden omkring os. Tillige kan det så være en overordentlig god idé at vide hvad vi så kan forvente os fra det at være et menneske. Men da det menneskelige jo består af en række højst selvstændige drifter, skaber det naturligvis en række problemer når mennesker indenfor samme kultur må søger behovstilfredsstillelse. Her kan vi så skabe nogle rammer der mere eller mindre gør det muligt at opfylde vore behov, ligesom vi kan lære os selvbeherskelse – det er mere denne jeg synes er stærkt undervurderet som personlig dyd, i verden omkring os idag.

Vi kan m.a.o. trække forskellige forventninger helt ud af religionerne og sige, at mennesker fint forstår at beskrive både selve verden og mennesket selv, ligesom vi faktisk forstår at sætte fokus på de problemer vi indbyrdes slider med, og som mennesker jo har slidt med i årtusinder. Det giver slet ingen mening at bygge livssyn på de gamle verdensbilleder med guder og hvad ved jeg, men det giver mening at forstå hverandres behov som noget vi også kan finde i os selv.

mvh
Simon


Redigeret af Simon (04/05/2013 14:57)
Top Svar Citer
annonce


Seneste indlæg
Lyser på vej
af Arne Thomsen
25/01/2020 17:16
Mellemrummet
af Simon
25/01/2020 13:41
Mening med mit liv?
af ABC
24/01/2020 17:58
At være KIRKE i verden
af ABC
22/01/2020 21:20
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
21/01/2020 11:46
Nyheder fra DR
Arlette overlevede Auschwitz og dødsmar..
27/01/2020 17:36
Efter udbrud af coronavirus: Nu topper s..
27/01/2020 17:30
Syv ministre grillet af skoleelever: 'Ka..
27/01/2020 17:00
Antallet af asylansøgere er det laveste..
27/01/2020 16:31
Svensk medlem af nynazistisk forening sk..
27/01/2020 16:08
Nyheder fra Religion.dk
Jair Melchior: Minoriteter er vigtige i ..
27/01/2020 06:33
En rejse i krydsfeltet mellem overmodig ..
26/01/2020 22:00
Kinesisk nytår 2020: Lykke og rigdom ve..
23/01/2020 11:13
Oversigt: De 12 kinesiske dyretegn
23/01/2020 06:25
Stjernernes betydning i antikken
22/01/2020 07:12