annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10696424
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2084430
Et andet syn 1799450
Jesu ord 1381801
Den Evige Filosofi 1175192
Galleri
Trankebar år 1985
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 25 gæster og 166 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 5 1 2 3 4 5 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#15507 - 11/04/2013 15:58 Ateistisk kirke og kirkelukninger
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
"i forbindelse en debat omkring en ateisme Kirke med stor succes i London, der nu skal brede sig til andre dele af verden".

- læs komikken her:

http://www.guardian.co.uk/world/2013/feb/03/atheist-church-sunday-assembly-islington

mvh
Simon

Top Svar Citer
#15511 - 12/04/2013 05:57 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Simon.
Nu bliver der jo 14 kirker nedlagt i København, så måske dette kunne være et alternativ-ateist kirker, hvor man kan tordne lidt mod kristendommen, syndsforladelsen, arvesynden, skærsilden,kædet sammen med nogle muntre sange og lidt god underholdning, det skulle der nok være et publikum til.

Og så må man betale lidt i entre, det kan aldrig blive så dyrt som i folketossekirkens regi, ca 2.200 kr. pr.person pr.show.

Jeg skal gerne komme og holde en "prædike".

-----------------------------------------------------------
Pas på! jeg slagter din gud og hænger ham på hjul og stejle.Redigeret af treram (12/04/2013 06:00)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#15516 - 13/04/2013 16:11 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

Jah, de er for dyre og minder a propos forestillingen ”den ateistiske kirke” lidt om små Cirkus Nemo’er, som ikke er væsensforskellig fra parodien i folketingssalen. Men da de troende selv klarer den indbyrdes hudfletning med stor succes, betvivler jeg at mange ateister orker bruge tid på den komik - selv om det nu ku’ være nok så interessant at se hvor mange kirker der økonomisk stod mål med et faktisk antal troende! ;)

Men så igen: nu danske politikere på oligarkisk vis reelt har lukket sig om sig selv med love der gør, at samfundet omk. dem ikke længere blir i stand til at undersøge grundlaget for deres troværdighed ud i div. beslutningsprocesser, ja da har borgerne i dette næsten nye ”DDR” sådan set kun tilbage at læne sig tilbage og så afvente resultatet af denne sidste ”kirkekamp” – Kierkegaard selv havde såmænd givet dem alle et monarkistisk spark i røven, men hvilken interesse har han vel også udover citatværdien for dem.
Et lille gæt på et kommende valgresultat ku’ løselig være noget i retning af Venstre, Radikale med DF ved rorpinden – Konservative kommer lige over spærregrænsen, Enhedslisten mister ligesom SF og Soc.Dem. mange mandater, for hvilken vælger finder vel politisk tryghed i så mudrede værdisyn fra venstre- og midterpartier, der nu har skabt den hidtil synligste uoverstigelige kløft mellem kommune/stat og borgerne selv, hvor ikke mindst de rigtig fattige mennesker efterlades til sig selv i armod? Jeg mindes ikke at ha’ set en lign. politisk forskansning fra samfundets borgere, og dette i et oplysningssamfund!

Den nye regering vil vanen tro indbyrdes beslutte de gamle kristne traditioner som en nærmest ”uvurderlig kulturreminiscens for landets identitet”, ja vi kan tilsyneladende slet ikke leve uden en så storslået fortid på reminderen, hvorfor vi sikkert vil se noget i retning af Mikkelsens lille Kulturkanon. M.a.o. kommer der sikkert endnu et lille hak i kødet hos skatteyderne, som sikkert vil minde lidt om dén samtlige partier lavede med skatteydernes licenspenge: de beslutter, at lægge endnu flere ubrugelige kirker ned med tiden, hvorefter Kirkeministeriet så bygger en række alternative Internetkirker, hvor alle med netadgang så påtvinges at betale den kirkeskat ”oligarkerne” opskruer efter behag. Om du er troende eller uden tro, har derefter ingen betydning, så reelt kunne der sidde 25000 og bede foran ”husalteret”, betalt af små 6 mill. nu grå- og hvidhårede skatteydere – var det ikke hyggelig omend morsom lørdagslæsning? ;)

I forvejen har vi jo indtil flere små ”internetpræster” med nette små idéer om overtroens uundværlighed her på debatten, hvor netop argumenters gyldighed begrænser sig til størrelsen af korset de slæber rundt på, åh ja, havde nær glemt ham der synes gentagelser af samme sætning gør en stor teolog, men jeg har uanset lidt svært ved at se dig som konkurrerende baptist i dette forum, men morer mig da gerne som tilhører til den forestående messe, Treram – keep up the goodies! ;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (13/04/2013 16:18)
Top Svar Citer
#15520 - 14/04/2013 07:14 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Simon.
Ja det er spændende hvad det næste valg il bringe af fornyelser, men det kan i hvert fald ikke blive så slemt som den siddende regerings tiltag.
Lars Løkke må gnide sig i hænderne, hans politik bliver gennemført af en socialdemokratisk regering, med lidt SF og megen radikal indspark, hvem skulle have troet dette kunne ske, ikke de socialdemokratiske og SF vælgerne, nu er spørgsmålet blot-hvorlænge kan dette fortsætte?? SF mister alt hvad de havde og enhedslisten kan intet stille op, der foregår også lidt indre kamphandlinger hos dem.

Og mon en ny venstre, DF, radikal regering vil blive så hellige igen, at de tager de gamle kristne dyder til sig, tror jeg næppe, jeg husker tydeligt at Anders Fogh Rasmussen sagde: at religionen ikke hørte hjemme i offentligheden, men kun i privat regi, de konservative får ikke meget at skulle have sagt og kun DF står for eventuelle kristne tiltag, selvom det kun er grundet deres præstemedlemer, der råber højt for at blive hørt, nej der er ingen vej tilbage for de troende, de må finde sig i at blive kørt længere og længere ud på et sidespor, så må vi se hvor længe deres penge strækker til at vedligeholde et monster af en kirke.
Bare vi andre der ingen interesse har i folketossekirken kunne blive fritaget for at støtte den, så ville der være endnu større incitament for at nedlægge den helt.
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#15524 - 15/04/2013 10:57 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

”Lars Løkke må gnide sig i hænderne, hans politik bliver gennemført af en socialdemokratisk regering, med lidt SF og megen radikal indspark, hvem skulle have troet dette kunne ske, ikke de socialdemokratiske og SF vælgerne, nu er spørgsmålet blot, hvor længe kan dette fortsætte?”.

- Tja, det har været en udpræget fordel for V at sidde i opposition, alt imens deres økonomiske politik blev gennemført med partierne A/B/F som skydeskive. Det topstyrede samarbejde mellem Vestager, Corydon (Thorning-Schmidt) og Holger K (Vilhelmsen), har decideret udhulet tilliden til A/F/Ø i befolkningen som inde i partiernes egne rækker, som politisk bæredygtige alternativer til en økonomisk politik på et strengt liberalistisk grundlag – liste B og V er sandsynligvis de eneste partier der har vundet opslutning under det siddende regeringssamarbejde.
Det er desværre blevet en veldokumenteret kendsgerning der er ærgerlig og synd for os alle, at ingen længere kan stole på politikere, slet ikke dem der står overfor udsigten til et embede, for de er efterhånden sjældent så modne og voksne mennesker, at de behersker og forstår deres egne begrænsninger, hvorfor de som børn og stærkt religiøse troende gerne lover omverden ting og sager udfra alene forestillinger bestående af fantasier. Ja faktisk lover de hvad som helst, og overlader helt til vælgere selv at gennemskue hvad der måtte være af realisme i de lokkende tilbud.
Det betyder, at realisme sjældent er en forventning man kan stille ”siddende” og aktive politikere i samfundet, hvilket er et langt større problem end de tydeligvis selv helt forstår konsekvenser af for fremtidens samfundsindretning, for dels ansættes folk jo i embeder på forkerte forudsætninger og som de derfor ikke kan beherske, og dels opstår der langsomt en stor afstand mellem politikere og samfundsborgere, som gør det helt umuligt for vælgere at sætte deres kryds udfor de forventninger de stiller til selve samfundsudviklingen. Dvs. at samfundsudviklingen faktisk kobles af befolkningens ønsker og reelt styres af kun et flertal blandt 189 mandater, og det var sådan oligarkier engang opstod, ja sådan de fungerer den dag idag i Rusland, og rent faktisk er det sådan totalitarisme udvikler sig – hvor en regering fx. egenhændig indretter sig i mistillid til befolkningen med overvågning p.a. en stigende utilfredshed der udtrykker sig i kriminalitet osv. Så det er ikke gode udsigter der opstår, når en befolkning ikke længere kan stole på sine politikere.

Det vil ikke få nogen større betydning om Løkke-Rasmussen blir næste statsminister, andet end at alle på forhånd ved hvad de kan forvente sig fra kombinationen V/I/O, hvis ellers Anders Samuelsens egne forestillinger skulle holde stik – men I (Liberal Alliance) er mere et parti der består af ”udvandrere” som ikke har vist sig tilpasningsdygtige i partier de opstod i, og som endnu ikke har evnet at skabe de nye værdisyn de lovede befolkningen. V har helt opslugt C, men det kan selvfølgelig være at en række stemmer fra A og C ved næste valg vil styrke I, men den fantasi har jeg ikke stor tillid til. Jeg tror heller ikke meget på at Thulesen-Dahl/Skaarup har samme vælgeropslutning som Kjærsgaard, men alligevel på at mange stemmer fra A vil vandre til både O og V, og at B sikkert får nogenlunde samme tilslutning som sidst.
SF derimod, vil muligvis opleve et katastrofevalg, ja måske ende på 4 mandater, og jeg tvivler i den forbindelse meget på nogen fremover vil tillægge Johanne Schmidt & Per Clausen nogen særlig betydning, for de to har i særlig grad konkurreret med Thorning-Schmidt om løfter de aldrig har kunne holde, og har reelt støttet op om et regeringssamarbejde der dramatisk har skadet troværdigheden i hele venstrefløjen; ja faktisk har A/F/B/Ø handlet overfor de syge, de fattigste børnefamilier og samfundets udstødte som man kunne vente sig fra V/C/O, hvilket nu har betydet, at denne gruppe samfundsborgere reelt ingen steder har at forvente hjælp i dansk politik. Netop dette vil sikkert få den betydning, at mange slet ikke vil ane hvor de skulle sætte deres kryds ved næste valg.
Dette tror jeg er situationen i store dramatiske træk – for nu endnu engang at lade computeren fise afsted med mig...;)

”Og mon en ny venstre, DF, radikal regering vil blive så hellige igen, at de tager de gamle kristne dyder til sig, tror jeg næppe, jeg husker tydeligt at Anders Fogh Rasmussen sagde: at religionen ikke hørte hjemme i offentligheden, men kun i privat regi”.

- Næh, religion vil sandsynligvis kun blive omtalt af liste O og i forbindelse med indvandrebanders påståede tilknytning til islamiske militsgrupper og det stigende antal skyderier samt narkofund her i landet, ja i norden som sådan. Jeg tror nu nok det var Anders Foghs oprigtige overbevisning, at religion ikke hører til i det politiske, men muligheden for at profilere sig som kandidat på det politiske verdensmarked kom jo som sendt fra himlen med alle de flotte tegninger, og var som sådan betragtet bare gratis reklame for hans egen person, i hvilket lys ”religion i privat regi” jo fik en dobbeltsidig betydning. Men han var næppe begejstret for Kjærsgaards ånde eller liste O idet hele taget, og deres religionsfnidder er jo også bare et populistisk værktøj der anvendes i en underlig nationalistisk omgang snak om en ”danskhed”, de jo aldrig har kunne argumentere nogenlunde fornuftigt for.
Sikke nogle statsministre og politikere vi har haft de seneste mange år, ja i guder, hvor er egentlig politiske visioner for menneskers og verdens velfærd dog bare druknet i vælgerreklamer, der kun har handlet om at sælge de fælles offentlige udgifter til private erhverv, og med det resultat, at udgifterne bare er blevet skyhøje og af dårligere kvalitet. Tidligere kunne stat og kommune idet mindste ansvarliggøres gennem en fri presse for en ringe kvalitet og et højt udgiftsniveau, nu kan ingen finde ud af hvem i det private erhverv der har ansvaret for de skyhøje priser og en forringet kvalitet p.a. den evige konkurrence om laveste priser – ja selv pressetjenesten bliver betalt for ikke at skrive kritiske anmeldelser af arbejdsydelser, fx. i DSB...du godeste ;)

”Bare vi andre der ingen interesse har i folketossekirken kunne blive fritaget for at støtte den, så ville der være endnu større incitament for at nedlægge den helt”.

- Sig det igen; men nu vore politikere åbenbart synes det er så fortjenstligt at sælge hele staten til det private erhvervsliv, så ka’ man jo godt undre sig over hvorfor de ikke også sætter guderne og fanden under hammeren på Bruuns auktioner ;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (15/04/2013 11:46)
Top Svar Citer
#16449 - 09/12/2013 18:23 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: Simon]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland

Det er åbenbart ikke alle ateister, der har lige travlt med at rakke ned på alt og alle, der har en anden mening end den, de selv har.

Formanden for Ateistisk Selskab, Kurt Bilsbo, siger på Religion.dk (klik) bl.a.:
Citat:
"Vi er ikke modstandere af kirken, men vi mener bare ikke, at religion på nogen måde skal være en del af det offentlige rum.”
og så tilføjer han:
Citat:
”Selvfølgelig er der radikale ateister, men det er der jo også indenfor de kristne."

Jeg kan meget vel tilslutte mig ateistformandens ord, og mener, at det endda ville være en fordel for både kirke og stat, om de begge slap det jerngreb, de holder hinanden i.
Men hvordan stiller ateisterne her på debatten (Simon, Treram og Ole) sig mon?
Hører de til de radigale? blinker

M.v.h. Arne smiler


Redigeret af Arne Thomsen (09/12/2013 19:14)
Top Svar Citer
#16450 - 10/12/2013 03:34 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hvis vi nu lige ser bort fra dig som det morsomme eksempel på en ”guddommeligt troende agnostiker” (agnostikere er også ateister Arne!) må man def. sige, at ateisme indebærer et fravær af gudetro. Så ifølge din lille lommelogik skulle der altså forefindes ateister med et mere eller mindre radikalt fravær af gudetro, var det sådan du havde forestillet det, hva’ Arne? ;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#16451 - 10/12/2013 08:38 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: Simon]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland

Simon roder endnu engang rundt i begreberne ateisme og agnosticisme (klik), samtidig med at at han pådutter mig noget, der ikke er mig ("guddommeligt troende") - og mens han endnu engang undviger i spørgsmålet om, hvor han selv står.

Sandelig en modig og ærlig mand blinker

(Det skulle ikke undre mig, hvis selv Ateistisk Selskab ikke kan acceptere ham som andet end "en radikal")

Arne.
Top Svar Citer
#16453 - 11/12/2013 04:40 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Der kan godt väre at ateistformanden ikke er modstander af kirken officielt, jeg er i höj grad modstander af kirken og alt hvad den står for, det er jo en ren fordummelsesorganisation, der har opbygget sit spinkle grundlag på nogle syge meninger om en Jesus der skulle have levet for ca. 2000 år siden, som skulle have en gud??? til far, der til og med skulle have besvangret en anden mands kone, for at hun kunne levere dette stykke gudesön, ärlig talt det er skisme for åndsvagt, og så alle de övrige lögnehistorier der fölger efter, gör det endnu svärere at sluge karamellen, det hele er eskaleret gennem tiderne og ser desvärre ikke ud til at ville stoppe forelöbigt.

Det hjälper så heller ikke at ellers fornuftige mennesker, som jeg mener de fleste af folketingets medlemmer er, endnu ikke kan få taget sig sammen og få skilt folketossekirken fra staten, dem der så vil have dette som en hobby lad dem betale for den.
Stod det til mig blev alle kirker nedlagt, prästerne, biskopperne og alt andet religiöst ros fyret på gråt papir, kirkerne og dens gejstlige ros har for det meste kun väret skyld i menneskers död og ulykke og det er så ligemeget hvilken en gud de tilbeder, der findes ingen gud og det har der aldrig gjort, og hvem fanden skulle have skabt ham ???, ok måske var det fanden, det kunne meget vel tänkes.

Gud ,Jesus helligånden og andet skaberak er og bliver kun narresutter for dem der ikke selv tör tage et ansvar og kan stå alene i livet.
Jeg har medlidenhed med dem, de er nogle stakler.
Så kald du mig bare radigal, I don´t care a bit, jeg har min forstand i behold.


Redigeret af treram (11/12/2013 04:45)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#16454 - 11/12/2013 12:01 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland

Hej Treram.

Ja, du har da i hvert fald et standpunkt, som du ærligt og redeligt står ved - og al ære og respekt for dét!

Det er så alt, hvad der er kristendom (og nok også alle andre religioner), du åbenbart ønsker fjernet fra jordens overflade - og tilbage bliver så, hvad du hylder: Fornuft og forstand.

Men hvad du stiller op med de dele af livet og tilværelsen, som fornuft og forstand ikke kan hjælpe dig med, det siger du intet om - og det kan jo heller ingen forlange af dig blinker

Dine ord:
Citat:
- der findes ingen gud og det har der aldrig gjort, og hvem fanden skulle have skabt ham ???, ok måske var det fanden, det kunne meget vel tänkes.
kunne ganske vist udlægges, som at du bekender dig - eller åbner for - religionen satanisme (klik), hvilket jeg dog vælger at tro, at du ikke mener alvorligt - eller gætter jeg forkert? blinker

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#16455 - 11/12/2013 12:03 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Endnu et forvrøvlet indlæg fra dig Arne! - du der trods forklaringshjælp fra os alle, stadig intet har forstået af ateisme - hvilket enhver kan forvisse sig om ved at kigge i din postbunke af dårligt tilslørede trosbekendelser.
Og selvfølgelig har du stadig ik' set humoren i en "ateistisk kirke", hvordan sku' du dog kunne det? ;)

Men ateister får ikke pludselig et større ell. mindre fravær af gudetro - heller ikke dét vil du kunne "føle" dig til en forståelse af Arne ;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#16456 - 11/12/2013 13:24 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: Simon]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland

Nu har Simon så "fundet ud af" at også Gyldendals DEN STORE DANSKE (klik) er "forvrøvlet" blinker - samtidig med at han fortsat "putter sig" angående, hvor han selv står.

Sandelig mod og mandshjerte! smiler blinker

Arne smiler
Top Svar Citer
#16457 - 12/12/2013 10:49 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Hvilke dele af livet og tilvärelsen kan fornuft og forstand ikke hjälpe til med?? det forstår jeg ikke rigtigt, jeg har ingen problemer med det.
Men som jeg skrev så er mange ude af stand til at bruge den sunde fornuft og falder så i den religiöse muddergröft, hvor de basker rundt i et fortvivlet håb om redning fra en gud-helligånd eller noget andet religiöst gespendt, hvilket de så absolut ikke bliver, de TROR det bare.

Nu er det ikke mig der har opfundet fanden, han er jo afbildet i indtil flere kirker og er enog taget med i nogle bönner og selv prästerne taler om fanden, så måske er gud og fanden en og samme person, skabt i et öjebliks forvirring af noget ildelugtende substans ( döde dinosauerer) på bunden af Sargassohavet.
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#16458 - 12/12/2013 13:08 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Du skriver:
Citat:
Hvilke dele af livet og tilvärelsen kan fornuft og forstand ikke hjälpe til med?? det forstår jeg ikke rigtigt, jeg har ingen problemer med det.
Mit svar:
Selvfølgelig kan fornuft og forstand da altid hjælpe til, men de rækker jo ikke til reelle svar på spørgsmål som:
- Hvordan er verden?
- Hvordan kan det være, at verden er?
- Hvordan kan det være, at jeg selv er?
- Hvordan vil jeg forholde mig til min egen og verdens væren?

Jeg pegede på et svar til traditionel kristendom fra satanister:
Citat:
Den kristne forestilling om, at man skal leve et renfærdigt liv med fx forsagelse af egne behov for at få det bedre i den næste verden, erstattes i satanismen af idéen om et lystbetonet liv, hvor man hengiver sig til alle slags sanselige glæder.
Jeg har for mit vedkommende kasseret begge de to svar, men er begejstret af den oplevelse, at både verden og jeg selv eksisterer - på ufattelig og vidunderlig vis - og det føder kærligheden i mig.
Så giver resten sig selv, synes jeg smiler

Og hvor står så du?
"Et lystbetonet liv, hvor man hengiver sig til alle slags sanselige glæder"? blinker

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#16459 - 13/12/2013 14:20 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Du tror öjensynligt ikke på Darwins teorier om livets opståen og udvikling, du vil helst blande noget"större" ind i livet, det andet er for dig for primitivt??
Som bestandigt fastslående så er det hele opstået ganske tilfäldigt og det holder jeg stadig fast på, at mennesket så skulle väre udviklet da orner parrede sig med aber, tör jeg ikke sige noget om, men det läste jeg at en forsker havde fundet ud af, men nogen opfölgning er endnu ikke kommet.
Og muslimerne vil da begå selvmord alle over en kam, hvis det kan bevises at de nedstammer fra svin og aber.

Satanisme og gudetro er for mig lige vederstyggeligt, så der behöver du ikke at placere mig, men jeg kan da godt fölge dig i at universet,verden og livet er herligt-vidunderligt og ufatteligt, men der er garanteret mange der ikke föler det samme, mennesker der lider af uhelbredelige sygdomme, mennesker der slås med ökonomien, foräldrer hvis börn har problemer med narkotika, mennesker der lever i lande hvor krig er en hverdagsbegivenhed o.s.v. det er nok den mindste del af jordens befolkning der er syntes at det hele er så vidunderligt som du mener.
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#16460 - 13/12/2013 16:02 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jo, selvfølgelig tror jeg da på Darwin (klik), men dét, han står for, handler jo om arternes udvikling - ikke om det fantastiske, at der er overhovedet eksisterer noget, der kan udvikle sig blinker

Og jeg er da også enig med dig i, at blandt vores dyreart (og andre dyrearter) er det jo ikke alle, der har det lige godt.
Men som jeg ser det, er det i forhold til ikke-væren - noget som vi jo helt klart slet ikke magter at forestille os, men som vi vel ikke kan afvise? blinker

Du afsværger, ser jeg, såvel gude- som satan-tro.
Afsværger du så også:
"Et lystbetonet liv, hvor man hengiver sig til alle slags sanselige glæder"?
som din livsholdning blinker

Og hvis du gør, hvad er da din indstilling til livet?

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#16461 - 13/12/2013 20:06 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Nej jeg lever ikke et lystbetonet liv, hvor jeg hengiver mig til alskens slags sanselige gläder, men jeg ville da önske jeg kunne.

Mit liv lige nu foregår fra og til hospitaler, läger der stiller forkerte diagnoser, fejlbehandlinger en masse, har lige ligget 2 1/2 dag på Helsingborg syghus, med megasmerter i det höjre håndled, hånd og fingre voksede til dobbelt störrelse, man troede det var en massiv infektion der havde ramt hånden og de var på nippet til at skäre den op og rense den mellem håndknoglerne muligvis med stålbörste, jeg blev fyldt op med antibiotika uafbrudt, hvilket mine nyrer ikke kunne lide, de blev lidt ömme, i sidste öjeblik opdagede de nogle pyrofosfatkrystaller i väske de sugede ud af hånden, det var en form for gigt, jeg blev sendt hjem med en cortison indspröjtning og morfin piller til at tage smerterne, den ene uge er det det ene den anden noget andet, har fået en ny type blodfortyndende piller, da jeg ikke kunne tåle Waran rottegiften, jo det er da meget lystigt, men jeg er da i live og det er jeg så glad for, og nu kan jeg igen skifte gear i min bil, det er ikke let at skifte gear med albuen, det blev kun til 2. og 4. gear, da jeg skulle köre til lägehuset.
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#16462 - 14/12/2013 09:43 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Du skriver:
Citat:
Nej jeg lever ikke et lystbetonet liv, hvor jeg hengiver mig til alskens slags sanselige gläder, men jeg ville da önske jeg kunne.
OK - det er så dit standpunkt - og fair nok at du da i det mindste kan skrive:
Citat:
- jeg er da i live og det er jeg så glad for -
også selvom du har rigeligt at slås med.

Jeg ønsker dig god bedring og håber, du fortsætter med at skrive her på Trosfrihed.dk.

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#16464 - 16/12/2013 07:11 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Jo vel kan det väre lidt hårdt af og til,med al den sygdom, men jeg klarer mig og lader mig i hvert fald ikke slå ud, det er jeg sku for städig til, så ingen slipper for mine skriverier her, sålänge jeg kan trykke på tasterne.
Og da jeg isär ingen guder har at bede om hjälp, er jeg helt på egne ben, desuden troede jeg, at jeg havde en gud at be til, havde det ikke hjulpet en disse, men selfölgelig dem der ber, tror at de får hjälp, en form for selvsuggetion kan man sige.

Nu er der jo også en mulighed for dem der tror, at de kunne bede satan eller djävlen om hjälp, det kunne väre en af dem lyttede bedre til deres önsker, som troende, tror man jo også at disse personager findes så hvorfor ikke tage chancen, det kunne väre "det gav pote".

Og hvem mon det er som har skabt satan og djävelen??, de er sikkert lige så menneskeskabte som gud, helligånden og al det övrige religiöse ros/narresutter, der hårdnakket påstås at eksistere, et bländvärk iscenesat af uvidende tosser og fulgt op af en samling biskopper, präster, cardinaler, paver, imamer o.s.v. som har tvunget befolkninger i umindelige tider til at slå fölge med sig, hvis ikke, så vankede der död og ödeläggelse, halleluja amen, gud er stor, jo en mega stor lögn.
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#16465 - 16/12/2013 10:57 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Det er nemt, synes jeg, at følge dig i din skepsis overfor primitive religiøse forestillinger, som mennesker har, og har haft, gennem tiderne, men du synes ikke at forholde dig til det efter min mening fantastiske og vidunderlige: at verden og vi i det hele taget eksisterer.

Du plejer at hævde, at alt er tilfældigt, men selv hvis det skulle forholde sig sådan, så er det vel stadig ufatteligt - og begejstrende - at alle disse "tilfældigheder" ER: Verdens væren.

Og når du håner menneskers tro, så er det vel værd at huske på, hvad sådan tro kan afstedkomme.
Jeg tænker på tro, der aktiverer selvhelbredelse, som medicinske forskere observerer i deres dobbeltblindforsøg (klik): placeboeffekten (klik).

Og når vi kommer til verdens væren i kvantefysikken med entanglemet (klik) og meget andet, så svimler det, synes jeg.

Du skriver om, hvem der har skabt Gud og Fanden, og jeg er enig med dig i, at de er menneskekabte overbevisninger, men jeg ved jo fra tidligere, at også du opgiver overfor spørgsmålet: Hvordan kan det være at verden og vi i det hele taget eksisterer?

Det synes jeg er meget mere spændende - og inspirererende - og i forhold til det modsatte: ikke-eksistens - som jo er endnu mere ufatteligt - kan jeg ikke finde et mindre ord end: begejstrende yeah

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#16466 - 16/12/2013 16:13 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: treram]
Zenia
Uregistreret

Kære Treram:

Først ønsker jeg dig og dine en dejlig jul samt alt det bedste i det nye år. Jeg deler Arnes ønske om fortsat skriverier fra din hånd. smiler

Dernæst vil jeg gerne dele en oplevelse fra mit liv:

Gennem rigtig mange år har min mand og jeg haft glæde af venskab med en ven, som min mand sejlede sammen med i nogle år. ... Han blev gift med en japansk kvinde, og vi 4 havde mange gode timer sammen. ...

Han gav udtryk for præcis det samme, som du gør her ... og kunne sagtens have skrevet det, du skriver her. ...

Sådan som jeg ser verden, er det jo klart, at vi måtte ind på troens univers mange gange.

Jeg oplevede ham som nysgerrig og på sin vis også søgende, men allermest skeptisk overfor min tro.

Allersidste gang, vi var sammen, var vi endnu engang inde på emner omkring tro, og jeg husker, at han sagde: "Når jeg er død, er jeg død ... og der er ingenting mere" ...

Kort tid efter fik han sin anden blodprop i hjertet, og denne gang vendte han ikke tilbage. ...

Hans kone fortalte, at hans allersidste ord var: Åh Gud ... og, at han derefter ikke var kontaktbar mere. ...

Som jeg er skruet sammen, dør kun kroppen, mens Ånden lever evigt. ...

Så "alt er i virkeligheden kun en overgang" ... måske? :))

Alt vel og god bedring
Zenia
Top Svar Citer
#16468 - 17/12/2013 17:00 Re: Ateistisk kirke og kirkelukninger [Re: Anonym]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Käre Zenia.
Og tak for dine hilsener, jeg önsker ligeså dig og din familie en god og fredelig jul.

Jeg er også meget nysgerrig med hensyn til mange ting, univesets opståen, hvorfor bliver mennesker religiöse/troende, hvorfor det hele er som det er, det samme som Arne undrer sig over.

Men om det hele bare er en overgang tvivler jeg på, vi lever kun til vi dör og så er det slut, vore ånder eller atomer/ molekyler lever videre men i en anden oplöst version, så du har ikke helt uret.

Og jeg fortsätter skam med at skrive, sålänge jeg kan ramme tasterne ha ha.

Rent sygedomsmässigt er jeg ramt af alskens onder, men jeg lader somom de ikke er der og fortsätter mit liv med uformindsket styrke, det holder mig igang og oven senge.

tak for snakken

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 5 1 2 3 4 5 >


Seneste indlæg
Så er der linet op...
af ABC
01/04/2023 00:55
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af somo
31/03/2023 17:15
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
30/03/2023 13:12
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
30/03/2023 13:04
Kan man blive ven med Gud?
af ABC
27/03/2023 17:12
Nyheder fra DR
En voldsom tornado har ramt Arkansas i U..
01/04/2023 00:03
Pave Frans udskrives i morgen, siger Vat..
31/03/2023 23:09
Domstol: Elon Musk-tweet om fagforeninge..
31/03/2023 22:51
Thomasberg debuterer i slutspillet med s..
31/03/2023 21:45
Andrew Tate løsladt fra fængsel og pla..
31/03/2023 21:39
Nyheder fra Religion.dk