annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6721431
Et andet syn 1402831
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1345944
Jesu ord 1009866
Spirituel omsorg 876478
Galleri
Et nyt liv
Hvem er online?
0 registrerede 58 gæster og 19 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 3 1 2 3 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#14577 - 07/01/2013 11:17 Det lærte jeg af at rejse.
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

At rejse er at leve, sagde H.C.Andersen, og det har været en del af mit mantra for mit eget liv. Hidtil er det kun blevet til et par hundrede ophold i mere end 40 lande, så der er en del kulturer jeg endnu ikke kender på første hånd. Men hvad det har betydet for min personlige udvikling at leve blandt mennesker med andre sprog, andre skikke og andre værdier i livet, har været mere værd for mig end alverdens rigdomme.

Mennesket er af natur et vanedyr, og når vi vokser op i et lokalt miljø med faste vaner, lulles vi ind i den tro, at dette er er den rigtige måde at leve livet på, og følgelig at alle andre kulturer derfor er ringere end ens egen. At læse om andre kulturers mærkværdigheder bekræfter os kun i denne tro, for selv de bedst skrevne bøger kan ikke give os den forståelse, som at leve i en fremmed kultur og have en direkte menneskelig kontakt giver. Først i dette møde begynder man at kunne forstå, hvad der har formet ens egen opfattelse, og hvor tilfældigt det er, at det blev netop den.

Men det vigtigste er, at det får en til at stille spørgsmålstegn ved ens egne værdier, og se objektivt på dem. Eller sagt på en anden måde, man begynder at lære at tænke selv, fri for de fordomme man er blevet opdraget i. Uanset om mine rejser har været for at løse opgaver i det pågældende land eller for at sætte mig ind i folkets kultur og levevis, har det vigtigste for mig været at opnå kontakt med den lokale befolkning for at forstå deres syn på verden og lære deres håb og drømme at kende. Det har givet mig en forståelse for, hvor ens mennesker er verden over, og at forskellighederne er påduttet os af den kultur, vi vokser op i.

Og netop forskellighederne er både udtryk for en fantastisk kulturel rigdom og for et uendeligt stort antal konflikter mennesker imellem, for de færreste kulturer har tolerance som en del af deres livssyn. Men tolerance er en livsnødvendighed, hvis et globalt samfund skal have en chance for at blive realiseret. Jeg lærte tolerance gennem mine rejser, men at kunne rejse og leve i fremmede kulturer er et privilegium, som kun få af verdens mennesker har, men hvordan man kan lære hele verden tolerance, har jeg ingen løsning på.

At rejse har ændret mine spisevaner, mit syn på kvinder, mit syn på børneopdragelse, udvidet min forståelse og nydelse af kunst og musik, lært mig en masse om sociale interaktioner, ladet mig opleve menneskers glæder og grusomheder, vist mig fantastiske landskaber og et rigt dyreliv, som ingen zoo kan hamle op med, og givet mig en forståelse af menneskehedens historie, som ingen bøger kan lære en.

Har du selv rejst meget, og hvad har du lært af det? Del dine oplevelser med os andre i denne tråd, så vi kan blive lidt klogere på menneskers forskellighed.

Mvh

Ole Bjørn :o)

Top Svar Citer
#14612 - 10/01/2013 16:34 Re: Det lærte jeg af at rejse. [Re: ole bjørn]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Er jeg den eneste her, der rejser for at opleve andre kulturer, og ikke nøjes med grisefester? Jeg havde troet, at nogle flere havde fået udvidet deres horisont ved at rejse, og havde erfaringer, som andre kunne lære af.

Nu tager jeg om få minutter af sted, ned til 25-30 grader og nye oplevelser i en ældgammel kultur, hvor 4-5 religioner lever side om side i fred og fordragelighed (der er stort set ingen muslimer).

Jeg håber at se nogle spændende indlæg i tråden her, når jeg kommer tilbage, og forhåbentlig med nogle gode billeder til galleriet, så vi ikke så ofte skal se på Hansemands bare mave. Ha' det godt så længe.

Mvh

Ole Bjørn :o)


Top Svar Citer
#14614 - 11/01/2013 06:35 Re: Det lærte jeg af at rejse. [Re: ole bjørn]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
kære Ole Bjørn.
Nej vel er du ej den eneste der rejser her, jeg har vistnok fortalt lidt om mine rejser ind imellem.
Jeg har også besøgt ca 40 lande, både i forbindelse med arbejde og på ferie, jeg var jo særdeles heldig og fik en uddannelse i det danske flyvevåben hvor en stor del af uddannelsen foregik i det amerikanske flyvevåben som 17 årig, dette foregik både i Mississippi og på en USA base i sydtyskland. Fra USA tog vi på juleferie til Mexico med div. oplevelser.
Senere rejste jeg Europa tynd med mine børn på campingferier.
I 8 år havde jeg en ferielejlighed i et stort slot i sydfrankrig.
Jeg rejste meget i sydasien,Malaysia, Thailand og Singapore,kørte i bus fra Bangkok til grænsen mod Malaysia, kørte i lejet bil fra Penang til Singapore med et ophold på en af verdens 10 flotteste øer Pilau Tioman, kendt fra filmen South Pacific, rejste med min der hellere ville rejse end konfirmeres, vi havde mange spændende oplevelser på denne tur.
Var på ferie på Sri Lanka med hele familien, hvor vi mødte nogle indfødte som vi holdt forbindelsen med igennem flere år, jeg besøgte dem nogle år senere da jeg var på en meget speciel bustur tværs igennem Indien fra vestkysten til østkysten med det gamle danske Trankebar og den gamle danske kirke.
Jeg rejste meget til solenergikongresser, idet jeg var bestyrelsesmedlem af en solenergigruppe under dansk ingeniørforening, det bragte mig bl.a.til Indien New Delhi, hvor jeg besøgte Taj Mahaj, senere var jeg til solenergi kongres i Perth Australien, Briton England, Hamburg Tyskland, Budapest Ungarn og Jugoslavien.
Efter kongressen i Australien tog jeg 10 dages ferie i Singapore og til Borneo hvor jeg besøgte og boede hos 2 hovedjægerstammer i Sarawak, langt ude i junglen, en meget spændende oplevelse, jeg var alene med en guide, det var ikke et sted man kunne besøge alene, man skulle have en statsguide med.
Senere var jeg på ferie i Malaysia hvor vi kørte i bil til en stor national park Teman Negara, hvor vi boede midt i junglen, vi overnattede bl.a. i et vildthus omgivet af vilde dyr der kom tæt på om natten ved en saltmile, aberne larmede rundt om os i træerne og vi blev overfaldet af blodsugende igler, da vi gik igennem junglen, selvom vi havde bundet buksebenene til så fik jeg alligevel 9 igler på mig, min viv opdagede en på sit ben og vi klædte os af midt i junglen og fik fjernet uhyrerne og så blødte det, heldigvis havde vi nogle Savett servietter med.
Vi fløj nogle dage efter fra Singapore til Borneo, hvor vi atter besøgte hovedjægerne, men en anden stamme end sidst og vi havde flere spændende oplevelser her, hovedjægerne var et meget venligt folkefærd, selvom de stadig gemte på hoveder de havde afhugget af deres fjender, de lå i en stor flettet kurv der hængte på en stolpe foran hver families bopæl i langhuset.
Vi spiste sammen med de indfødte og sov sammen med dem i deres hytter, maden var noget speciel, men smagte godt, små Guppier, firben og kylling med bjergris, morgentoilette,vask, tandbørstning og barbering foregik i floden, toilettet det var bare at gå ud i junglen, med en flok hylende grise efter dig, rent genbrug.
Et virksomhedsbesøg i Rusland i 1978, hvor vi var nogle stykker der blev konfronteret med KGB, idet de troede vi havde solgt Dollar til nogle russere, men ellers et fredeligt besøg med store exclusive middage og besøg på kendte steder i både Moskva og Skt.Petersborg.

Dette var et kort overblik over mine rejser, jeg rejste ikke meget til udprægede turiststeder eller storbyer, men besøgte hellere den indfødte befolkning, hvilket har givet mig mange fine oplevelser, vi rejste meget med vores børn, hvilket har udmøntet sig i at de nu også har rejst meget en søn bor nu i Cape Town, headhuntet til stort revisionsfirma, en anden søn bor i Oman, hvor han har været beskæftiget med opbygning af 2 nye lufthavne, men som nu vender næsen hjemad efter ca 4 år der med sin familie.
At rejse er at leve, vil jeg give dig ret i.
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#14616 - 11/01/2013 07:39 Re: Det lærte jeg af at rejse. [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Morn' i to..

Jeg imponeres enkelt på tankers rejse i læsning om jeres rejseoplevelser rundt i verden, et øjets blik lutrer i afventning - og nyder i særlig grad udeblivelsen af navlen i ord som billeder, Ole ;)

Et fantastisk livs oplevelser, du indtil videre har bag dig Treram. Jeg kender en ingeniør der ligesom du har betrådt de særeste egne i verden - et godt job med muligheder du har dig. En norsk bekendt er pilot, hvilket gav også ham vinger rundt om i USA, med beretninger der tryllebinder i blå timer over en fl. whisky fra tid til anden. I er nogle globetrottere, i to - god læsning!

Jeg ka' ikke være med her, idet mit eget rejseliv har begrænset sig til Hellas, Italien, Spanien, Portugal, Tyskland som bevidste rejsemål - det græske øhav samt enkelte italienske byer har været et paradisum, med særlig knytning til historien. I en særlig norsk dal er dog mit hjertes suk, i Danmark nu min hviles lod - fam. osv. Så de eksotiske rejsebeskrivelser bæller jeg gerne..;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (11/01/2013 07:40)
Top Svar Citer
#14626 - 14/01/2013 08:09 Re: Det lærte jeg af at rejse. [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
moron Simon.
Jo vel er det skønt at rejse til eksotiske steder, men Norge og Sverige er ogås 2 lande hvor man kan opleve mangt og meget, jeg har været utallige gange i Norge på spejdertur, ture til venskabsby hvor jeg boede hos norske bekendte som dreng og senere på langtur op gennem Sverige, Finland og Norge til Nordkap og tilbage ned igennem Norge, med min viv og 3 børn.
Jeg har boet flere forskellige steder i verden i kortere perioder.
I USA i 10 md.under uddannelse i det amerikanske flyvevåben, i sydtyskland i 3 md. under do, på Færøerne i 3 md.inder den første engelske islandske 12 mile "krig" hvor jeg servicerede Radar og navigationsudstyr på bl. de engelske trawlere der ikke kunne anløbe islandske havne og på det danske inspektionsskip Niels Ebbesen og færøerske skibe.
Da jeg senere fik en Thaiviv byggede jeg et hus i Thailand og det var meningen at jeg ville flytte derud, men opdagede da at jeg så ville blive trukket 60% i skat istedet for 37%, dette sker hvis du er ude af EU i mere end 2 måneder, du burde faktisk istedet blive sat endnu lavere i skat idet du jo ikke belaster sygehusvæsen mm, når du bor i udlandet, svenskere og nordmænd kan bo udenfor EU uden at de skal betale mere i skat, det er kun i Danmark man skal betale "misundelsesskat" og så opgav jeg at blive boende i Thailand.
Det er tilladt at være ude af Danmark 3 gange 2 måneder ialt uden at blive straffet skattemæssigt, men det skal opdeles i mindst 3 perioder.

Der er sat lidt billeder ind på Galleriet fra min Indien og ene Borneo tur.

Redigeret af treram (14/01/2013 08:12)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 3 1 2 3 >


Seneste indlæg
Panteisme
af Hanskrist
11/04/2021 08:55
GUDDOMMELIGE SAMTALER
af Gerth
09/04/2021 03:31
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
09/04/2021 01:05
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
08/04/2021 16:06
OPLYSTHED
af Hanskrist
08/04/2021 13:42
Nyheder fra DR
Løkke vil kapre husvilde vælgere på m..
11/04/2021 11:56
Genbrugsbutikker drukner i varer: 'Man f..
11/04/2021 11:40
Nu udkommer Jumbobog nr. 500: Måske har..
11/04/2021 11:30
Borgmestre vil have lov til at bruge bø..
11/04/2021 06:46
Simon står bag nyt 'grænseoverskridend..
11/04/2021 06:41
Nyheder fra Religion.dk
10 vigtigste om forholdet mellem tro og ..
06/04/2021 07:00
Hvilke fordele er der ved at være et an..
05/04/2021 06:00
Quiz: Hvor meget ved du om religion i Di..
02/04/2021 06:00
Fantasy kan også fortælle om opstandel..
01/04/2021 06:00
Se billederne: jøder fejrer pesach
01/04/2021 06:00