annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10696424
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2084430
Et andet syn 1799450
Jesu ord 1381801
Den Evige Filosofi 1175192
Galleri
Trankebar år 1985
Hvem er online?
1 registreret (1 usynlig), 25 gæster og 166 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 3 1 2 3 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#14338 - 16/12/2012 08:41 Hvem ejer lykken??
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hansemand skriver at kun ateister og troende er lykkelige, jeg mener kun at ateister ejer den fuldkomne lykke og er fuldt afklarede mennesker, der ikke er bundet til noget overtroisk uforklarligt fnidder, ikke fordi man ikke gør fortvivlede forsøg på at forklare at der er mere mellem himmel og jord, men lykkes det, ja de tvivlrådige vakkelvorne der ikke ved hvilket ben de skal stå på, falder i med begge ben.
Vi andre der ikke er tvivlende ved hvor vi står, vi tillader ingen guder, helligånde m.fl. at optage plads i vores ubesmittede hjerner, derfor er vi lykkelige og kun os.

De troende ber og ber og intet sker, godt opfordret af kirkens slavepiskere præsterne, det må da være frustrerende og må garanteret sætte sit præg på disse mennesker at de bare er til grin for deres bønner, men de prøver nok indvendigt at overbevise sig selv at det hjælper og troen kan jo flytte bjerge, men ikke et bette sandkorn.

Er der nogen der har fundet lykken i kirken?? det hører man ikke meget om, men nogen tror nok de har

Vi er ikke bundet til hvad filosoffer har udgydt af mærkelige ting og sager, jo mer mystisk jo "bedre", ok der er da faldet enkelte guldkorn af, men ikke mange som vi ateister kan bruge til noget fornuftigt, vi lever lykkeligt uden, men det er fint at kunne henvise til disse mærkelige mennesker - filosofferne, er der nogen der tror og så er de vistnok lidt lykkelige, spørg mig ikke hvorfor.

Redigeret af treram (16/12/2012 08:43)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#14339 - 16/12/2012 10:28 Re: Hvem ejer lykken?? [Re: treram]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark
Det var nu mig, der skrev det, treram, og det gjorde Hansemand utroligt ophidset, for han er hverken ateist eller oprigtigt troende, og han forveksler sin dopamin rus, når han styrter af sted langs Limfjorden, med den fredfyldte lykke, der kommer af at forstå verden.

Ikke alle ateister er lykkelige, og masser af troende er forståeligt nok ulykkelige. Det var derfor jeg skrev "oprigtigt troende", men vi kan også kalde dem "troskyldige troende", for jeg tænkte på dem, der tydeligt er glade for livet og som er uden fordømmelse af andre mennesker.

Til gengæld er deres lykke mere skrøbelig end de lykkelige ateisters, for vi kan bedre klare de ulykker og uretfærdigheder, vi alle udsættes for i livet, for vi forventer ikke at have nogen skytsengel, der klarer problemerne for os. Der sker derfor ikke noget tillidsbrud, der omstyrter vores verdensbillede.

Men det kan man ikke gøre mennesker forståeligt, der aldrig har oplevet denne indsigt i virkelighedens verden, og derfor jager efter fantasier, der blot giver dem flere problemer. Det er derfor, det er dem magtpåliggende at få bekræftet deres livssyn ved at søge at få andre til at tro på den samme fantasi.

Mvh

Ole Bjørn :o)


Top Svar Citer
#14342 - 16/12/2012 12:24 Re: Hvem ejer lykken?? [Re: treram]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3192
Sted: Nørresundby
Hey Treram

Måske det er undgået din opmærksomhed hvor meget bjørnen har rost (skamrost (1*)) esther zenia her på det sidste og det munder ud i følgende udtalelse fra bjørn af:

Citat:
""Lykken ejes kun af ateister og oprigtige troende""


Og vel at mærke er esther zenia den eneste oprigtige troende her på stedet siger bamse bjørnen, og bjørnen vil nu primært koncentrere sin debataktivitet om at beskytte esther zenia imod os andre debattørers kontante fascon og bramfrie ligefremme kritik. Ja han vil beskytte hende, fordi hun er den eneste oprigtige troende og hun er hel igennem kærligheden selv, hun har aldrig gjort nogen noget ondt her på debatten og hun er kærligheden selv, hun formår som den eneste at efterleve i praksis sin ekim -tro (læs ekim: alt er kærlighed).


Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad I andre mener om Bjørns store engagement (og beskyttelse) for esther zenia som den eneste oprigtige troende her på stedet.

Personligt mener jeg at esther zenia er den mest uoprigtige troende jeg nogensinde har stået overfor. Jeg er på linie med gamle Jerry.
Hun tror på alt, aaalt, muligt overtroisk "ragelse" mellem himmel og jord. Lige fra direkte Rubækske løgne om Paulus; til numerologi; reinkarnation (og i regressions terapi kan hun føre folk tilbage til tidligere liv); hun tror på at Jesus har talt igennem en amerikansk kvinde for ikke så mange år siden.

Personligt kan jeg overhovedet ikke finde hverken tro eller oprigtighed hos esther zenia.


(1)*:

Citat:
på en kærlig sjæl, der aldrig taler ondt om andre"
citat slutmvh HansKrist.

PS:

jeg mener Paulus her i efterfølgende tekst nøjagtig har esther zenia på kornet:

Citat:
Lad derfor ikke nogen dømme jer på grund af mad eller drikke, eller på grund af fester eller nymåne eller sabbatter. v17 Det er kun en skygge af det, som skal komme, men legemet selv er Kristus. v18 Lad jer ikke frakende sejrsprisen af nogen, som går ind for falsk ydmyghed og engledyrkelse, fordyber sig i egne syner og uden grund er indbildsk i sit verdslige sind, v19 og som ikke holder sig til ham, der er hovedet, og ud fra hvem hele legemet, støttet og sammenholdt af sener og led, vokser Guds vækst.

v20 Når I med Kristus er døde fra verdens magter, hvorfor underkaster I jer så påbud, som om I levede i verden: v21 Tag ikke, smag ikke, rør ikke! v22 – alt sammen noget, der skal bruges og forgå – det er kun menneskers påbud og lære. v23 Det går for at være visdom med selvvalgt gudsdyrkelse, falsk ydmyghed og skånselsløshed mod legemet, men det har ikke nogen værdi, det tjener kun til kødelig tilfredsstillelse.
Kol 2.

falsk ydmyghed og engledyrkelse, fordyber sig i egne syner nøjagtig overfor denne form for religiøsitet skulle vi sætte ind med at lovsynge med vores forstand mener Paulus. Og han siger om disse former for religiøsitet er kendetegnet for folk med svag tro.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#14343 - 16/12/2012 12:54 Re: Hvem ejer lykken?? [Re: Hanskrist]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Læs nu, hvad der står, Hansemand, i stedet for at manipulere. Jeg skrev, at Zenia var den eneste oprigtigt troende af debattørerne her. Der er sikkert flere blandt tilskuerne, Anne og RoseMarie og Jan f.eks. og Arentzen selv. Ingen af dem farer løs med bål og brand mod andre, og det virker som om, de har det godt med sig selv.

Det kan man jo ikke sige om dig, når du har så meget at indvende mod deres tro, og du har stadig ikke svaret på, hvorfor du ikke respekterer deres ret til at have en anden tro end dig.

Jeg har været mere tålmodig med dig, end med nogen anden her, men min tålmodighed er bare opbrugt. At du ikke kan forstå hvorfor, er jo netop en af grundene.

Mvh

Ole Bjørn :o)


Top Svar Citer
#14356 - 17/12/2012 06:08 Re: Hvem ejer lykken?? [Re: ole bjørn]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Ole.
Ja der var jeg lidt for hurtigt ude, det rer hvad der kan ske i farten, men lige bortset fra det er vi jo helt på samme bølgelængde.
Det tror jeg ateister er i det store og hele, jeg er tit faldet over udtalelser fra Richard Dawkins som noget jeg selv har tænkt eller skrevet om, så han er også på bølgelængde med mig eller omvendt.

Jeg forstår godt at du tager Zenia lidt i forsvar, hun mener det sikkert godt for sine medmennesker og vil ingen noget ondt, men hun er meget påvirket af sin tro og det går lidt over i extrem overtro synes jeg nogen gange.

Jeg troede engang at Hansekrist var meget troende, men efterhånden ved jeg ikke rigtigt hvad man skal tro om ham, men et er sikkert, han hager sig fast til hans filosoffer, uden dem var han sikkert helt fortabt, de har lagt beslag på hans hjerne.


_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#14357 - 17/12/2012 06:38 Re: Hvem ejer lykken?? [Re: Hanskrist]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Hansemand.

Som jeg skrev til Ole Bjørn, så forstår jeg godt han tager Zenia lidt i forsvar, om det så er fordi hun er den eneste oprigtige troende herinde, tror jeg ikke.

Derimod forstår jeg overhovedet stadig ikke dig og hvad du står for, er du troende eller laver du bare grin med borgermusikken, du hager dig fast til dine uundværlige filosoffer, som jo bare er mennesker som vi andre, måske med lidt avancerede meninger om dit og dat, som derfor er blevet interessante for nogle, jeg lever helt fint uden skelen til disse filosoffer, jeg danner helt mine egne meninger, som tilsyneladende er helt på bølgelængde med andre ateisters, hvilket vel ikke burde undre nogen.
Vi har den helt samme ikke tro, mens de troende ikke er helt sikre på hvad de skal tro på, de har alle hver deres helt egen mening om guder og hvorfor de tror, der er så mange divergerende opfattelser af det at tro, og alle mener de alene har den helt rigtige tro.
Desuden bekæmper de forskellige trosretninger hinanden med "sværd" i hånd. Man kan roligt sige at troen står i vejen for at menneskeheden kan leve et sorgløst liv, med fred på jorden, troen formår desværre at sætte sine begrænsninger af lykken for mennesket, jeg behøver sikkert ikke at henvise til noget specifikt, alle ved det, men alle holder krampagtigt på deres tro, om så verden skal forgå grundet dette.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#14361 - 17/12/2012 09:39 Re: Hvem ejer lykken?? [Re: treram]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Hej treram.

Du har helt ret i, at vi ser ens på tro/overtro, og vi er også begge tolerante nok til at acceptere, at nogle mennesker åbenbart har et behov for at tro på noget overnaturligt for at få styr på deres liv, selv om det får os ateister til at ryste på hovedet. Der, hvor vi begge står af, er når troen holder op med at være en privat opfattelse, og ændrer sig til et intolerant overgreb på andre menneskers verdensopfattelse. Så må man kalde en spade for en spade og sige ligeud, hvad man mener om dem og deres missionsvirksomhed.

Jeg har f.eks. intet imod at Arne fortæller om sin ikon oplevelse, og om hvad den har betydet for hans liv, men når han begynder at rakke ned på ateisters livssyn og rationelle tankegang og udlægger det som om vi "mangler noget", så er han gået over stregen, og det får han så at vide. Det kan aldrig være en "mangel", at vi ikke har haft en psykisk krise, der har fået os til at klamre os til en fantasi om kærlighed for at få styr på vores liv. At vi kan acceptere virkeligheden selv i svære stunder, er tværtimod et sundhedstegn.

Det er der så kun ca. 10% af verdens befolkning, der kan, men der ville være mange flere, hvis man kunne afskaffe religiøs indoktrinering, især af børn. Psykologisk er det ikke svært at forstå missionærerne. Det er i virkeligheden deres behov for tryghed, der driver dem. Hvis de kan få omverdenen til at tro det samme som dem selv, kan de føle sig trygge. Enhver anden tro er en potentiel trusel mod deres verdensbillede, så derfor må de bekæmpe den.

Det er faktisk heller ikke svært at forstå Hansemands psyke, for han er ikke noget enestående eksempel. Vi har alle været gennem en oprørsperiode i puberteten. Det er jo en forberedelse til at frigøre sig og flytte hjemmefra og skabe sit eget liv. Nogle kommer aldrig ud over dette pubertetsstade, og søger at identificere sig som evige oprørere. De gør en dyd af nødvendigheden, for det er aldrig lykkedes dem at frigøre sig fra autoriteterne og tænke selvstændigt.

Hansemand tror, at han tænker selvstændigt, men når man ser på det han skriver, så gør han ikke andet end at tilslutte sig andres tanker, og nogle endda med flere tusinde år på bagen. Da han ikke arbejder videre med dem selv, kan han heller ikke levere nogen argumentation, men henviser os til at læse de bøger, som han selv har læst og erklæret sig enig i, men han kan ikke godtgøre, hvorfor netop disse filosoffer og teologer skulle have mere ret end de, der siger noget andet. Det bliver han selvfølgelig meget såret og ophidset over, at man påpeger, så derfor hælder han som mange andre troende en skidtspand ud over de formastelige.

Når Hansemands intolerance så følges op af det usympatiske tvillingpar, Thomas/Harly, godt hjulpet af deres "adopterede halvbror", Arne, så står det sløjt til med alsidigheden og kvaliteten af debatten. De overdænger hæmningsløst debatterne med religiøse citater af enhver art, så saglige debattører mister enhver lyst til at deltage. Jeg er derfor holdt op med at forsøge at starte mere bredt orienterede debatter, og vil nøjes med at kommentere de religiøses udgydelser.

Hvad andet kan vi gøre, som forholdene er, treram, end at acceptere debattens virkelighed?

Mvh

Ole Bjørn :o)


Top Svar Citer
#14362 - 17/12/2012 10:46 Re: Hvem ejer lykken?? [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jeg ser, at Ole i sit svar (#14361 - 17/12/2012 09:39) til dig pådutter mig dette:
Citat:
Jeg har f.eks. intet imod at Arne fortæller om sin ikon oplevelse, og om hvad den har betydet for hans liv, men når han begynder at rakke ned på ateisters livssyn og rationelle tankegang og udlægger det som om vi "mangler noget", så er han gået over stregen, og det får han så at vide. Det kan aldrig være en "mangel", at vi ikke har haft en psykisk krise, der har fået os til at klamre os til en fantasi om kærlighed for at få styr på vores liv. At vi kan acceptere virkeligheden selv i svære stunder, er tværtimod et sundhedstegn.
Min kommentar:
Jeg har ikke til hensigt at "rakke ned på ateisters livssyn", men jeg "køber ikke", når ateister "tager patent på virkeligheden".

I sig selv er det vel også naivt at tro på, at vi mennesker - som de eneste levende væsener i universet - skulle være i stand til at opfatte og forstå, hvad Ole kalder "virkeligheden".

Det er da også så lidt, vi i dag faktisk ved om "virkeligheden" rent naturvidenskabelig set.
Tag f.x., hvad man vist nok plejer at kalde mørkt stof (klik). Det understreger da lidt om, hvor meget vi i dag ikke ved om "virkeligheden".

Eller spørgsmålet om, hvor universet kommer fra. Det ved vi jo heller ikkke.

At pege på det, vi her og nu ikke ved, det kan da umuligt være at "rakke ned på ateisters livssyn". Det er da blot at se realiteterne i øjnene.

Og at påstå, at der er mennesker, der kender virkeligheden, det er efter min mening "at slå større brød op, end man kan bage" blinker

Joh, men vi skal nok finde ud af det efterhånden, hører man så.
Hvor realistisk er den påstand?
Er det ikke "i virkeligheden" at gøre naturvidenskaben til "den nye gud"?

Den rolle synes jeg ikke naturvidenskaben har fortjent at blive reduceret til.

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#14366 - 17/12/2012 12:03 Re: Hvem ejer lykken?? [Re: Arne Thomsen]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark

Som sædvanligt, Arne, består din kommentar hovedsageligt af citatfusk og ordkløveri.

Jeg har ikke skrevet om din hensigt, men om det faktum, at du har rakket ned både på ateisters livssyn (at vi mangler en dimension) og at vi ignorerer såkaldte åndelige værdier. Det er ganske enkelt løgn.

Vi "tager ikke patent" på virkeligheden, men forholder os til den som noget objektivt eksisterende i modsætning til fantasiforestillinger.

Jeg har aldrig hævdet, at mennesker kan forstå hele virkeligheden. Tværtimod, for vi er begrænset af vore sanser og måleinstrumenter.

Man kan ikke bedømme omfanget af vor mulige fremtidige viden ved at henvise til, hvad vi ikke ved, lige så lidt som vi kan sammenligne antallet af mål, som Messi har scoret og fremover vil score, med det antal, som han ikke har scoret. Det er ganske enkelt et meningsløst argument. Vi kan derimod fastslå, at Messi bliver ved med at score, og den dag han stopper, vil andre fortsætte med at score, lige så længe mennesker spiller fodbold. Der er ingen grænser for antallet, ligesom der ikke er grænser for, hvad mennesker kan finde brugbare forklaringsmodeller på.

At påstå at mennesker ikke vil kunne opstille forklaringsmodeller på ting vi endnu ikke kan forklare, er en småtbegavet urealistisk påstand. Videnskaben bestiller ikke andet, og den gør det endda i et accellererende tempo. Ingen her har påstået, at de "kender" virkeligheden, men kun at den virkelighed, vi kan opfatte, er grundlaget for vores livssyn i modsætning til religiøs tro.

Videnskaben har ganske rigtigt ikke fortjent at blive gjort til nogen ny gud, som du jo ihærdigt prøver på. Vi ateister har ingen guder, hverken i den eksisterende videnskab eller i fantasiforestillinger som dine.

Jeg vil blæse på, hvad du har af hensigter, Arne. Jeg forholder mig til, hvad du skriver, for det er en del af den virkelighed, som du åbenbart har svært ved at fatte omfanget af.

Ole Bjørn :o)


Top Svar Citer
#14381 - 18/12/2012 14:32 Re: Hvem ejer lykken?? [Re: ole bjørn]
Zenia
Uregistreret


Nogle ord om lykke - som falder rigtig godt i hak hos mig - og jeg tillader mig at citere:


’Lykken er at være glad uden nogen særlig grund."

"Hvis ikke vi ejer den slags lykke, som ingen kan tage fra os, så lever vi i konstant frygt for at miste den."

"Det er min erkendelse, at sandheden per definition ikke kan forandre sig. Set i dét lys, skal vi udelukkende fokusere på dét, der aldrig forandrer sig, for at blive virkelig lykkelige."

Citeret fra Hekla Hekla´s bog: Mod til forandring. ...

Med ønsker om lykke for enhver - og om en glædelig jul
Zenia
Top Svar Citer
#14384 - 18/12/2012 19:43 Re: Hvem ejer lykken?? [Re: Anonym]
Michael Offline
bor her
Registeret: 23/06/2008
Indlæg: 1142
Hej Zenia

Jeg formoder, at du skriver om lykken som begreb, men noget sådant findes ikke, begreber er ikke virkeligheden.

Man kan vel godt opleve lykken rent eksistentielt i nuet og synes, at denne følelse opstår uden nogen bestemt årsag, men dette er en illusion.

Personligt er min egen største lykke når jeg oplever, at andre holder af mig og at jeg betyder noget for dem ligesom de betyder noget for mig.

På denne basis kan jeg vel føle mig lykkelig i nuet og bilde mig ind at denne lykke er uden årsag. Men min lykke er baseret på mit dybeste behov for at være elsket for den, som jeg er.

Ikke desto mindre har denne min lykke dog basis i alle de handlinger jeg har gjort, gør og fortsat vil gøre i det nu, som strømmer mig i møde hvert øjeblik.

Vi mennesker ligger under for allehånde illusioner og vi undersøger aldrig hvad livet egentlig består af for derved selv at stifte bekendtskab med sandheden.

Ligesom der ikke findes en indre ro, findes der ikke en lykke uden årsag. Det selviske menneske er ikke lykkeligt, det frustrerede menneske er ikke roligt.

Både ro og lykke er et resultat af hvad der er gået forud alle de handlinger vi har gjort.

Det mest forunderlige middel til forandring, der findes er handling.

Alt hvad der findes er et resultat af handling.

Uden handling findes der ingen lykke.

Nåh, ja, hvis ikke min - så i det mindste den andens handling. smiler

Sagde jeg, at der ikke findes en lykke uden årsag?

Hvis man bygger et hus, så starter man ikke med at bygge taget. Går man op ad en trappe, så starter man ved det første trin og hele vejen op stoler man kun på det, som man selv ser. smiler

Top Svar Citer
#14435 - 20/12/2012 18:16 Re: Hvem ejer lykken?? [Re: treram]
Thomas
Uregistreret

Kære Treram,

Dem, der er fredfyldte, er lykkelige. Men det er ikke et "ejerskab" som sådan. For intet begær - hverken det opfyldte eller det uopfyldte - skænker fred.

Fred,
Thomas
Top Svar Citer
#14442 - 21/12/2012 11:40 Re: Hvem ejer lykken?? [Re: Arne Thomsen]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
"Jeg har ikke til hensigt at "rakke ned på ateisters livssyn", men jeg "køber ikke", når ateister "tager patent på virkeligheden".

- Ateister afviser kun forestillinger som også Arne gør sig til agitator for, om denne "bagvedliggende mening med livet". Og den dér med "ateisters patent på virkeligheden", det er nærmest undskyldningen han altid bruger , for at få lejlighed til at missionere ;)
Faktisk er han lige ved at falde over sine fødder, for at komme hen til tastaturet og fortælle om endnu en forf. han har fundet, der afspejler "livets mening" osv.
Problemet består stadig i uopfyldte evidenskrav og krav om objektive referencer, som gør Arne kugleforvirret og sur skralden, længere er den såmænd ikke. Man vænner sig til det..;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 3 1 2 3 >


Seneste indlæg
Så er der linet op...
af ABC
01/04/2023 00:55
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af somo
31/03/2023 17:15
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
30/03/2023 13:12
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
30/03/2023 13:04
Kan man blive ven med Gud?
af ABC
27/03/2023 17:12
Nyheder fra DR
En voldsom tornado har ramt Arkansas i U..
01/04/2023 00:03
Pave Frans udskrives i morgen, siger Vat..
31/03/2023 23:09
Domstol: Elon Musk-tweet om fagforeninge..
31/03/2023 22:51
Thomasberg debuterer i slutspillet med s..
31/03/2023 21:45
Andrew Tate løsladt fra fængsel og pla..
31/03/2023 21:39
Nyheder fra Religion.dk