annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 6826103
Et andet syn 1409474
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 1359675
Jesu ord 1015303
Spirituel omsorg 880765
Galleri
Mit russiske ikon.
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 42 gæster og 20 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 6 1 2 3 4 5 6 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#13675 - 13/09/2012 14:35 En børnebog der trodser biblens skabelseshistorie
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
En kvindelig kræftforsker har skrevet en børnebog om universets tilblivelse, rent naturvidenskabeligt og derfor uden nogen forstyrende bibelske tilsnigelser.

Hun er ikke forfatter, men synes at børn skulle have den rigtige oplysning om hvordan det hele er skabt, når de i omkring 5 års alderen begyndte at blive interesserede i universet og jordens historie.

Hun starter med the Big Bang og illustrerer det med en Pinocio kugle, noget som børn kan relatere til. Hun beskriver hvordan livet langsomt opstår og hvordan mennesket udvikler sig til det vi er idag, hun ender bogen med at hele jorden bliver opslugt og ødelagt af solen, når denne om mange år har opbrugt sit brændstof og udvider sig og bliver megastor.

Det bliver så spændende at høre om folkekirkens vogtere kommer med nogle indvendinger mod at forfatteren med sit værk overser biblens skabelseshistorie, som muligvis alle jo ved er bare tom snak og intet har med virkeligheden at gøre,men nogle kan være så forblændede, at de tror på hvert et ord i biblen.

Jeg synes det er et prisværdigt tiltag af denne kvinde at tage sig tid til at skrive en mere sandfærdig historie om vor skabelse end den bibelske, som man skal være usandsynlig uintelligent for at tro på, men som børn jo får ind med skeer som noget af det første de møder i livet, nu får de et valg, som dog ligger hos deres forældre, så er det om de gør det rigtige valg.

Jeg vil straks bestille denne bog til mine børnebørn, så håber jeg at forældrerne lader dem læse den.

Redigeret af treram (13/09/2012 14:40)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13676 - 13/09/2012 17:10 Re: En børnebog der trodser biblens skabelseshistorie [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

"Jeg vil straks bestille denne bog til mine børnebørn, så håber jeg at forældrerne lader dem læse den".

- Årh mon dog ikke. De kender dig jo og ved du intet ondt mener.

Men der er tilsyneladende flere der gir børnene tankestof at gruble over, og jeg tror også børn bedre kan forlige sig med livets sværere forhold gennem erkendelse af fakta. Det svære er tit, når de overrumples og pludselig ikke ved om de kan stole på forældre der bilder dem historier på ærmet.

"Hun beskriver hvordan livet langsomt opstår og hvordan mennesket udvikler sig til det vi er idag, hun ender bogen med at hele jorden bliver opslugt og ødelagt af solen, når denne om mange år har opbrugt sit brændstof og udvider sig og bliver megastor".

- Det er svært at tænke i de tidsdimensioner, flere tusinder af millioner af år, bare prøv at tænke på tiden dér i øjeblikke? ;)
Det er jo ikke til at vide hvad mennesker alene om 100.000 år vil ha' udviklet af strategiske idéer bygget på viden, ja hvem ved hvad Mars til den tid måske ka' bruges til. Alene tanken ka' jo få én til at blive helt rodløs..;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#13679 - 15/09/2012 05:55 Re: En børnebog der trodser biblens skabelseshistorie [Re: Simon]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
gomoron Simon.
Jeg tror det er mindst lige svært at tænke sig en gud der skulle have skabt de mia. af planeter og stjerner i vort univers, det kan da være at nogle er gode til at overbevise ungerne om det, men det er da forargeligt i mine øjne og er jo det der sker når de kommer under en religionslærers påvirkning og så tror de jo på det, for det meste er det den eneste påvirkning i den retning og en lærer må da stå til "troende", dette er jo folketossekirkens middel til at skaffe medlemmer på, løgn og latin, istedet for en naturvidenskabelig forklaring på vores univers.

Med denne bog, som forhåbentlig bliver godt modtaget, vil børn få en mere sandfærdig oplevelse end de får med de gamle menneskeskabte gudeskrønelser,hvor de lærer at een kan gå på vandet, skabe vand om til vin, bespise tusinde af mennesker med bare et brød, opstå fra døden og flyve til himmels som en anden rumraket o.s.v.

Ja hvem ved hvad der er sket om hundrede år, så er jorden nok tømt for naturaler, så der ikke er mere at bygge rumraketter af og slet ingen har råd at sende nogen til Mars, olien, benzinen er sluppet op der er kun atomdrevne fly og biler, hvis man da ikke den tid har fundet andre energiformer, hvilket jo stadig ikke er lykkedes, mange lande ville jo godt slippe for at købe de vanvittige dyre olieprodukter fra de muslimske lande, som bare drejer tommelskruerne som de lyster, der er penge i lortet.

God weekend._________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13689 - 19/09/2012 16:55 Re: En børnebog der trodser biblens skabelseshistorie [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Treram..

”Jeg tror det er mindst lige svært at tænke sig en gud der skulle have skabt de mia. af planeter og stjerner i vort univers”.

- Ja meningen finder vi, hvis vi forestiller os hvordan livet må have formet sig for det enkelte menneske tilbage i tidlige kultursamfund, hvor stærke statslige autoriteter har formet forudsætningerne for livssyn der skabtes i en frygt for det ukendte. Udfra præcis denne frygt foregav man så at tilbyde frelse fra dit og dat gennem underkastelse af et hierarkisk trossamfund med overnaturligt troende som samfundets politiske magtfaktor. Det er ikke jo til at vide hvordan Europas videre skæbne ville ha’ formet sig, hvis altså romerne, der jo ellers førhen havde styret verdenssamfundet med udvikling af viden og rationelle værktøjer, ikke havde overladt de kristne fidusmagere den politiske magt.
Pers. forestiller jeg mig gerne et Europa der trods økonomiske trusler i samtiden, hurtigere ville ha’ udviklet og stabiliseret sig gennem en bedre oplysning og information, der altså ville ha’ præget Europa i en bedre retning – i stedet for oplysningstiden vi ser forme sig langt senere, og som en konsekvens af mange faktorer, men ikke mindst i kraft af en stilstand der skabte enorm fattigdom p.a. en overnaturlig tro man søgte at forankre med penge der kunne være bedre brugt. Dette var hvad de kristne trossamfund havde at bidrage med af samfundsudvikling: udformning af overnaturlig tro iført kunstneriske gevandter.
Folk havde tillige fået mængder spørgsmål forklaret gennem den græske filosofi, der langsomt dannede skole for flere af de naturfag der senere blev specifikke fag, for også romerne lærte en masse af at gennemskue fortidens kulturrigdomme med div. guddommelige vildfarelser, som kun blev accepteret fordi det romerske samfund i sig selv bød på et utal af uens gudetro der eksisterede fint side om side, når altså bare den slags ikke stod i vejen for den økonomiske udvikling af samfundet og dets socialitet.
Men det var ikke vand på de kristne fidusmageres mølle, som netop stjal med arme og ben fra den græske kulturarvs overtro og gjorde mangt og meget til deres opfindelser. Og for at skjule sine misgerninger satte man græsk kultur udenfor Europas dør med en ny tidsalder med sig selv i centrum, for derigennem at præge store købstader i den ønskede tro. Men tænk bare på, hvordan man på få hundrede år fik rettet op på naturmisforståelsen og skabt en bedre selvforståelse med langt bedre spørgsmål og svar over det meste af verden. Heller ikke den udvikling har været vand på den kristne mølle, som pludselig sadlede om og gjorde sin gud til kærlighed, for på den måde bedre at udbrede samme overnaturlige tro med sig selv ved roret.
Immervæk står det skidt til med den religiøse overtros overlevelse. Der er en fornuftig forklaring på hvorfor også folk med islamisk overtro reagerer så kraftigt i nutiden, og ligesom troende kristne søger at kombinere en antik naturforklaring med menneskers evne til at føle kærlighed såvel som forklare troen ind i de rent videnskabelige arbejdsprocesser: de er ude og skide og har ingen alternativer.

Ser vi fx. på hvordan svært troende katolikker i Italien og rundt om i verden opfører sig, da tager hovedparten ny og bedre viden til sig når den indlysende kan forbedre deres livsbetingelser. Netop dette er naturvidenskabers store force: de er ikke begrænset af tidligere tro, og er en frigørende måde at tænke på såvel som at etablere sig på overfor fremtiden. Det samme fænomen ser du i stærke arabiske økonomier, også de tager bedre viden til sig og former altså gradvist tilværelsen med bedre redskaber og en anden forståelse af mangt og meget. Alt taler for, at denne adfærdsform ganske langsomt vil medvirke til at stimulere andre syn på livet, og det er her fx. det muslimske broderskab o.a. politiske kræfter indenfor de islamiske trossamfund, gør hvad de kan for at fastholde gudetroen som det centrale omdrejningspunkt i kulturen. Men det er kun et spørgsmål om genrationers tid, og det hjælper dem lige så lidt som det fx. hjælper kristne troende, at harcelere overfor naturvidenskaber, for det er slet ikke dem de er oppe imod! Hvad de derimod er oppe imod er noget helt andet: dem selv, deres egen tankekraft, hjernens evne til at etablere sig på nye grundvilkår, altså evolutionære naturlige kræfter – entropi!
Så den kamp er tabt forhånd, det er bare et spm. om tid. Livets udfald vil gerådes af sandsynlige kræfter, og sociale sammenhængskræfter vil langsomt og helt som det hidtil er foregået, skabe sig ved menneskets egne produktioner af sandsynlige muligheder og kalkulationer. Det er det der i dag præger os mest, at vi kan prædiktere og indrette os efter rationelle forestillinger om hvilke udfald der mest sandsynligt vil ske. I den tankesammenhæng har gudeidéer liden betydning, og børnene vil om måske 3-400 år interesseret undersøge civilisationens vugge udfra de fortællinger derom som til den tid er bedste undervisningstilbud i skoler eller hjemme. Hvad værre er for kristne og islamistiske trossamfund, tror jeg grækerne og romerne vil stå som det mest interessante eksempel på et bestemt tidspunkt i historien, hvor mennesket udviklede bedste samfund med bedste værktøjer i tænkning og filosofi - og havde netop den udvikling fortsat, så var vi nået meget længere i dag.

Som tankefænomen kunne det jo på mange måder være morsomt at se, hvordan nogen med nutidens viden i bagagen ville evne at hjælpe mennesket i fortiden til en bedre forståelse af mangt og meget, hvis altså nu vi tænkte os at nogen blev tilbageført i en tidsmaskine.
Her vil der muligt være et væld af optioner, lige fra truslen om at miste livet, fordi nogen som gestalt af ”mirakel” ville udgøre en trussel imod magthavere, til det selv at ville bruge en viden om hvad der vil ske som virkemiddel for social magt og status tilbage i en given tid.
Viden skaber magtfuld indsigt, og kan betyde social tryghed, men det er ikke en naturlig følge. Og sådan var det også i tidlige kultursamfund, hvor problemet desværre var en magtfuld overtro der stod i vejen for en udvikling af bedre viden. Troen måtte for enhver pris fastholdes: nogen ville jo miste deres sociale position og kunne derfor ikke opkræve skatter og jordområder, hvis bedre viden udviklede en erkendelse af kirken som en ren uvidenhed der kun kunne forklare menneskelig ærgerrighed. Det er ikke sikkert vi selv ville ha’ handlet anderledes.

”Med denne bog, som forhåbentlig bliver godt modtaget, vil børn få en mere sandfærdig oplevelse end de får med de gamle menneskeskabte gudeskrønelser, hvor de lærer at een kan gå på vandet, skabe vand om til vin, bespise tusinde af mennesker med bare et brød, opstå fra døden og flyve til himmels som en anden rumraket o.s.v.”

- Ja, det er ret fantastisk som gode beskrivelser med tiden er blevet til elegante og spændende forklaringer, og den slags kan børn godt lide, de keder sig ikke så hurtigt.

”Ja hvem ved hvad der er sket om hundrede år, så er jorden nok tømt for naturaler, så der ikke er mere at bygge rumraketter af og slet ingen har råd at sende nogen til Mars, olien, benzinen er sluppet op der er kun atomdrevne fly og biler, hvis man da ikke den tid har fundet andre energiformer, hvilket jo stadig ikke er lykkedes, mange lande ville jo godt slippe for at købe de vanvittige dyre olieprodukter fra de muslimske lande, som bare drejer tommelskruerne som de lyster, der er penge i”.

- God pointe..;)

mvh
Simon


Redigeret af Simon (19/09/2012 17:21)
Top Svar Citer
#13691 - 20/09/2012 01:56 Re: En børnebog der trodser biblens skabelseshistorie [Re: treram]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 5820
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

En børnebog, der giver "den rigtige oplysning om hvordan det hele er skabt", det er da rigtig godt, synes jeg, for selvfølgelig skal børn da ikke indoktrineres religiøst.

Men at starte med Big Bang, det er da regulært snyd.
Det er da at skjule for børnene det mysterium, det jo er, "hvordan det hele er skabt", for Big Bang kan jo ikke være begyndelsen.

Hvorfor skjule mysteriet for børnene?

M.v.h. Arne.

Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 6 1 2 3 4 5 6 >


Seneste indlæg
Panteisme
af Arne Thomsen
21/04/2021 22:37
Måneden Ramadan,
af somo
21/04/2021 17:30
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
21/04/2021 16:14
GUDDOMMELIGE SAMTALER
af ABC
16/04/2021 19:14
Gennemsigtighed og troværdighed af faktiske fakta
af ABC
08/04/2021 16:06
Nyheder fra DR
Dansker i coronahærget Indien: 'Det er ..
21/04/2021 20:53
Danmarks storcentre har lignet spøgelse..
21/04/2021 20:45
Tusindvis af vacciner samler støv i Dan..
21/04/2021 20:45
Fugle truer milliondyrt klimaprojekt... ..
21/04/2021 20:42
'Enten er vi en flok venstrefløjspunker..
21/04/2021 20:41
Nyheder fra Religion.dk
Flygtningenævnet mangler nuancer i dere..
20/04/2021 06:00
Præsters natursyn påvirker klimakrisen..
19/04/2021 06:00
10 vigtigste om forholdet mellem tro og ..
06/04/2021 07:00
Hvilke fordele er der ved at være et an..
05/04/2021 06:00
Quiz: Hvor meget ved du om religion i Di..
02/04/2021 06:00