annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15131359
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2356624
Et andet syn 1967775
Jesu ord 1510330
Åndelig Føde 1338555
Galleri
Et historisk fly, man helst vil glemme.
Hvem er online?
1 registreret Arne Thomsen 160 gæster og 160 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 2 1 2 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#13400 - 19/07/2012 07:06 Religiøs lemlæstelse af drengebørn.
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Jøder og muslimer har religiøs lemlæstelse af drengebørn i deres program.
I Køln er det blevet forbudt ved lov at omskære drengebørn når dette sker som et religiøst ritual, ligesom det er forbudt at omskære piger.
Det er helt grotesk at omskære drengebørn af religiøse grunde, ja nærmest sygeligt kan man sige, et ritual der skal forbydes da det ikke har noget lægeligt formål overhovedet.

Når det nu er blevet ulovligt at omskære piger burde dette også gælde for drengebørn, rabiner Bent Lexner mener vi hermed vil tvinge jøder til at forlade Danmark, en værre gang sludder må man sige, og han henviser til at omkring 70-80% af amerikanske mænd har fået skåret forhuden af deres penis, det er da muligt,men det må så være noget de selv har valgt, lige undtaget jøder og muslimer.

Nye undersøgelser påviser at omskårne har et dårligere sexliv, har sværere ed at få orgasme, hvilket jo siger sig selv, et ubeskyttet penishoved bliver mere og mere ufølsomt med tiden.

Mange danske politikkere synes at gå ind for et total forbud mod omskæring, vil jøderne og muslimerne så rejse andetsteds hen er deres problem, tortur af børn kan ikke tillades selvom tåbelige religioner kræver det.

Muslimer og jøder mener åbenbart ikke at deres gud har skabt mennesket godt nok, så de må rette på dens fejl.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13401 - 19/07/2012 09:29 Re: Religiøs lemlæstelse af drengebørn. [Re: treram]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7128
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Hvor meget omskæring af drenge og piger er religiøst bestemt, og hvor meget det er kulturelt bestemt, det ser ikke ud til at være afklaret - i hvert fald ikke, hvis man Googler på spørgsmålet.
Men effekten af omskæring er åbenbart, at det nedsætter den seksuelle nydelse.

Så den kulturelle side af sagen har vel været, at vi ikke må blive for ustyrligt liderlige - lidt på linje med at ugifte kvinder ikke måtte blive gravide.
I stammesamfund kan man vel forestille sig, at den slags har været en fordel for stammens overlevelse, og det er vel så på en eller anden måde blevet bygget ind i deres religiøse orientering.

I den aktuelle situation ser det jo foreløbig ikke ud til, at hverken jøder eller muslimer fremfører anden begrundelse end, at det er en mange tusind år gammel tradition.

Nu vi er inde på emnet: lemlæstelse af mennesker, kunne tatoveringer og kosmetiske operationer (fx. brystforstørrende operationer) vel også diskuteres blinker

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#13402 - 19/07/2012 12:16 Re: Religiøs lemlæstelse af drengebørn. [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Jeg gik lidt tættere på emnet og fandt flg.: Ang.jøder, i Torahen står således: Og gud sagde til Abraham... dette er en pagt med dig og dine efterkommere, som I skal holde. Alle af mandkøn hos jer skal omskæres. ( 1.Mos 17.9-10)

Så det må vist siges at være endog meget religiøst.

Men ikke alle jøder lader deres børn omskæres.

Hvad angår muslimer, omskæring er ikke omtalt i koranen, men profeten Muhammed var selv omskåren og muslimer bør gøre som ham, som bevis for deres troskab overfor Islam.
Så det er vel nærmest halvreligiøst ?? men heller ikke alle muslimer lader deres drengebørn omskæres.

Du hentyder til det kunne have et børnebegrænsene formål, jeg tror at alle i forlængst glemte fortid ville have så mange børn som muligt, så det kunne næppe have en sådan effekt.

Brystforstørrelse, botoxindsprøjtninger, penisforlængelser og piercinger er også en slags lemlæstelse af kroppen, men den er så frivillig, men derfor ikke mindre farlig, kan give store problemer senere har det vist sig, man har set skrækkelige eksempler på kvinder der har fået så mange kosmetiske operationer så de er uigenkendenlige, alt flyder ud de forkerte steder, når de kommer op i årene.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13404 - 19/07/2012 23:53 Re: Religiøs lemlæstelse af drengebørn. [Re: treram]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7128
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Nu ved jeg jo godt, at din pointe er, som du skrev i dit første indlæg:
Citat:
Muslimer og jøder mener åbenbart ikke at deres gud har skabt mennesket godt nok, så de må rette på dens fejl.
og den er jo også sjov blinker

Det, jeg så spekulerede på, var, om det var religionerne (jøder, muslimer og vist nok også kristne koptere), der rettede sig efter kulturen, eller det var kulturen, der rettede sig efter efter religionen.

Så vidt jeg har forståët, er dette ikke afklaret, men man kunne jo spørge, hvorfor Abraham var omskåret, og jeg kan ikke komme fri af den idé, at omskæring måske er endnu ældre end det to (tre) religioner.

For islams og den koptiske religions vedkommende er de opstået, mens omskæring af drenge allerede var normen, men for jødedommens vedkommende - ja, det er der vel ingen, der ved?

Mit helt usikre gæt var jo så, at når såvel mandlig som kvindelig omskæring dæmper sexlysten, så kunne det måske have været hensigtsmæssigt i et stammesamfund på den måde, at det kunne fremme, at børn blev født i stabile parforhold - stammegodkendte parforhold - og derved havde større chancer for at overleve. Men indrømmet, det er jo kun et gæt.

Skulle det i stedet være magtfulde præsteskaber, der beordrede, indførte, omskæring for at styrke deres magtposition, så synes jeg det er lidt svært at se, hvordan præsteskaberne kunne opnå fordel ved dét.

Endelig er der jo også et hygiejnisk aspekt, idet omskårne mænd iflg. lægevidenskaben overfører mindre smitte end ikke omskårne, men om det har nogen betydning for indførelse af omskæring er jo nok om muligt endnu mere uklart.

Interessant er det imidlertid, synes jeg, at jødiske teologer tilsyneladende ikke har andet argument end, at Abraham var omskåret.

En "salomonisk" løsning kunne vel så være, at hverken drenge eller piger må omskæres før de selv er i stand til at vurdere, om de vil det, eller de ikke vil det.

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#13405 - 20/07/2012 06:51 Re: Religiøs lemlæstelse af drengebørn. [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
moron Arne.

Nu er det vist sådan angående piger, det er blevet forbudt at omskære dem i mange lande og også her i Danmark, men alligevel ser vi tilfælde hvor de bliver omskåret, enten her af kvaksalvere eller de bliver sendt til deres hjemland for at få lavet omskæringen, men de skyldige kan blive straffet hvis det bliver opdaget.

Den med at omskæringer dæmper sexlysten som du skriver, gælder kun kvinderne, men ikke mændene, muslimer ønsker sig jo mange børn, men de siger at det er grundet hygiejnen man omskærer drenge, man kunne istedet lære dem at vaske sig rigtigt, det er ikke så svært, til gengæld ville de få et bedre sexliv.

Hvad jødedommen anbelanger skrev jeg jo at det stod i Torahen at gud forlangte at mænd skulle omskæres, så det kom da lige fra "toppen" af.

Desuden ved man jo aldrig hvad gejstlige tosser kan finde på, bare se den katolske tossekirke, hvor de gejstlige idioter ikke må gifte sig, og nonner der er gift med Jesus, de er sku da kugleskøre og unormale.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13406 - 20/07/2012 12:38 Re: Religiøs lemlæstelse af drengebørn. [Re: treram]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7128
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jo, du har jo ret i, at "ordren", "pagten", kom fra Gud, som det kan ses i Første Mosebog, kapitel 17, der fortæller, at Abraham, 99 år gammel, og alle andre mænd dér blev omskåret samme dag, som de indgik denne pagt - som et kropsligt tegn på, at de havde indgået pagten med deres Gud.

Det er jo så den religiøse forklaring, som dog intet indeholder om, hvorfor, jødernes (og muslimernes) Gud stillede dette krav.
Det er dét, der giver mig mistanke om, at skikken har været almindelig længe før Abraham.

Dagbladet Information har taget emnet op i dag i deres ene leder:
http://www.information.dk/306274
Skribenten er imidlertid Georg Metz - som er jøde.

Jeg vil stadig fastholde, at jødiske drenge burde have lov til selv at tage stilling til, om de vil omskæres - fx. når de når konfirmationsalderen eller deromkring.

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#13408 - 20/07/2012 17:57 Re: Religiøs lemlæstelse af drengebørn. [Re: treram]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683

Hej Treram..

”Den med at omskæringer dæmper sexlysten som du skriver, gælder kun kvinderne, men ikke mændene, muslimer ønsker sig jo mange børn, men de siger at det er grundet hygiejnen man omskærer drenge, man kunne istedet lære dem at vaske sig rigtigt, det er ikke så svært, til gengæld ville de få et bedre sexliv”.

- God pointe. Man ku’ jo forestille sig omskæring udvikle sig som løsning på problemer i små stammekulturer p.a. stor mangel på drikkevand i fx. ørkenområder o. lign. Steder hvor drikkevandet har været svært tilgængeligt og dyrt, og man har sikkert vasket sig i hinandens ”kropsspildevand” efter tur – herren i huset først osv. – og med tiden skabtes så en hyppighed af infektioner p.a. den dårlige intimhygiejne hos både kvinder og mænd. Dette løste man så med love der skulle efterleves fra hellige skrifter. Det er fx. påfaldende at omskæring ikke ses hos nordboerne, hvilket altså kan skyldes, at de har haft så rigelig med både fint drikke og badevand.
Siden har folk jo så hovedløst håndhævet og efterlevet kulturtraditionen, selv om den ikke længere havde nogen nytteværdi, og derfor i stedet skabt et rent helvede for kvinder og mænds seksuallyst – fordi det netop blir svært at få udløsning når nerveender på synapserne har svært ved at transportere information.
Sjovt nok, anklager rigtig stærkt religiøse mennesker ofte naturvidenskaber for at ”begå indbrud i naturens orden”, og derfor i deres forestillinger om gudernes ordensopfattelse, men ser ikke konsekvensen af deres egne fjollede leveregler, som i den grad skaber dem så voldsomme forklaringsproblemer for deres sædvaner og skikkes egentlige naturlighed og menneskelige nytteværdi, at de i stedet frustreres over manglen på de gode argumenter og må nøjes med at bekrige hinanden p.a. uens bibelopfattelser. Wilhelm Reich havde en stærk pointe med hans ”Orgonfarm”, som ikke mindst jøderne satte en politisk stopper for – de blev krænket på deres egen seksualforståelse..;)

mvh
Simon
Top Svar Citer
#13413 - 23/07/2012 09:58 Re: Religiøs lemlæstelse af drengebørn. [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7128
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jeg har netop set, at dagbladet Politiken har gennemgået mandlig omskæring særdeles grundigt:
http://politiken.dk/kultur/ECE1696014/forhuden-har-altid-levet-livet-farligt/
Bl.a. skriver bladet:
Citat:
Den engelske egyptolog sir Elliot Smith mener, at skikken opstod for over 15.000 år siden omkring Middelhavet og spredte sig til andre kulturer, mens flertallet af historikere hælder til, at den opstod selvstændigt rundt om på kloden.
og
Citat:
Skikken er tilsyneladende især opstået i varme, tørre og sandede egne såsom Egypten, Saudi-Arabien, Mexico, Kalahariørkenen og i det centrale Australien, hvor sand let finder vej under forhuden. I følge lægen Christian Graugaard har der nu været andet end hygiejniske grunde til, at den så ofte har måttet lade livet.

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 2 1 2 >


Seneste indlæg
Videregivelse af hemmeligheder
af ABC
03/03/2024 20:44
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
03/03/2024 17:40
Hvem vil være muslim...
af ABC
03/03/2024 16:08
Bibelen Leth Fortalt - Thomas og Tikka
af ABC
02/03/2024 02:12
Log In
af Tikka
29/02/2024 17:38
Nyheder fra DR
80.000 fulgte med på Flightradar: Kong ..
03/03/2024 23:30
Formandskandidat klar til at genåbne op..
03/03/2024 23:11
Døre til fængsel stod åbne - stor fan..
03/03/2024 22:32
20.000 soldater deltager i stor Nato-øv..
03/03/2024 21:50
Nye Borgerliges Ungdom opløser sig selv..
03/03/2024 21:12
Nyheder fra Religion.dk