annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10658040
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2079303
Et andet syn 1794520
Jesu ord 1378586
Den Evige Filosofi 1172710
Galleri
Rødhus december
Hvem er online?
0 registrerede 158 gæster og 168 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 2 1 2 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#13400 - 19/07/2012 07:06 Religiøs lemlæstelse af drengebørn.
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Jøder og muslimer har religiøs lemlæstelse af drengebørn i deres program.
I Køln er det blevet forbudt ved lov at omskære drengebørn når dette sker som et religiøst ritual, ligesom det er forbudt at omskære piger.
Det er helt grotesk at omskære drengebørn af religiøse grunde, ja nærmest sygeligt kan man sige, et ritual der skal forbydes da det ikke har noget lægeligt formål overhovedet.

Når det nu er blevet ulovligt at omskære piger burde dette også gælde for drengebørn, rabiner Bent Lexner mener vi hermed vil tvinge jøder til at forlade Danmark, en værre gang sludder må man sige, og han henviser til at omkring 70-80% af amerikanske mænd har fået skåret forhuden af deres penis, det er da muligt,men det må så være noget de selv har valgt, lige undtaget jøder og muslimer.

Nye undersøgelser påviser at omskårne har et dårligere sexliv, har sværere ed at få orgasme, hvilket jo siger sig selv, et ubeskyttet penishoved bliver mere og mere ufølsomt med tiden.

Mange danske politikkere synes at gå ind for et total forbud mod omskæring, vil jøderne og muslimerne så rejse andetsteds hen er deres problem, tortur af børn kan ikke tillades selvom tåbelige religioner kræver det.

Muslimer og jøder mener åbenbart ikke at deres gud har skabt mennesket godt nok, så de må rette på dens fejl.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13401 - 19/07/2012 09:29 Re: Religiøs lemlæstelse af drengebørn. [Re: treram]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Hvor meget omskæring af drenge og piger er religiøst bestemt, og hvor meget det er kulturelt bestemt, det ser ikke ud til at være afklaret - i hvert fald ikke, hvis man Googler på spørgsmålet.
Men effekten af omskæring er åbenbart, at det nedsætter den seksuelle nydelse.

Så den kulturelle side af sagen har vel været, at vi ikke må blive for ustyrligt liderlige - lidt på linje med at ugifte kvinder ikke måtte blive gravide.
I stammesamfund kan man vel forestille sig, at den slags har været en fordel for stammens overlevelse, og det er vel så på en eller anden måde blevet bygget ind i deres religiøse orientering.

I den aktuelle situation ser det jo foreløbig ikke ud til, at hverken jøder eller muslimer fremfører anden begrundelse end, at det er en mange tusind år gammel tradition.

Nu vi er inde på emnet: lemlæstelse af mennesker, kunne tatoveringer og kosmetiske operationer (fx. brystforstørrende operationer) vel også diskuteres blinker

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#13402 - 19/07/2012 12:16 Re: Religiøs lemlæstelse af drengebørn. [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Jeg gik lidt tættere på emnet og fandt flg.: Ang.jøder, i Torahen står således: Og gud sagde til Abraham... dette er en pagt med dig og dine efterkommere, som I skal holde. Alle af mandkøn hos jer skal omskæres. ( 1.Mos 17.9-10)

Så det må vist siges at være endog meget religiøst.

Men ikke alle jøder lader deres børn omskæres.

Hvad angår muslimer, omskæring er ikke omtalt i koranen, men profeten Muhammed var selv omskåren og muslimer bør gøre som ham, som bevis for deres troskab overfor Islam.
Så det er vel nærmest halvreligiøst ?? men heller ikke alle muslimer lader deres drengebørn omskæres.

Du hentyder til det kunne have et børnebegrænsene formål, jeg tror at alle i forlængst glemte fortid ville have så mange børn som muligt, så det kunne næppe have en sådan effekt.

Brystforstørrelse, botoxindsprøjtninger, penisforlængelser og piercinger er også en slags lemlæstelse af kroppen, men den er så frivillig, men derfor ikke mindre farlig, kan give store problemer senere har det vist sig, man har set skrækkelige eksempler på kvinder der har fået så mange kosmetiske operationer så de er uigenkendenlige, alt flyder ud de forkerte steder, når de kommer op i årene.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#13404 - 19/07/2012 23:53 Re: Religiøs lemlæstelse af drengebørn. [Re: treram]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6828
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Nu ved jeg jo godt, at din pointe er, som du skrev i dit første indlæg:
Citat:
Muslimer og jøder mener åbenbart ikke at deres gud har skabt mennesket godt nok, så de må rette på dens fejl.
og den er jo også sjov blinker

Det, jeg så spekulerede på, var, om det var religionerne (jøder, muslimer og vist nok også kristne koptere), der rettede sig efter kulturen, eller det var kulturen, der rettede sig efter efter religionen.

Så vidt jeg har forståët, er dette ikke afklaret, men man kunne jo spørge, hvorfor Abraham var omskåret, og jeg kan ikke komme fri af den idé, at omskæring måske er endnu ældre end det to (tre) religioner.

For islams og den koptiske religions vedkommende er de opstået, mens omskæring af drenge allerede var normen, men for jødedommens vedkommende - ja, det er der vel ingen, der ved?

Mit helt usikre gæt var jo så, at når såvel mandlig som kvindelig omskæring dæmper sexlysten, så kunne det måske have været hensigtsmæssigt i et stammesamfund på den måde, at det kunne fremme, at børn blev født i stabile parforhold - stammegodkendte parforhold - og derved havde større chancer for at overleve. Men indrømmet, det er jo kun et gæt.

Skulle det i stedet være magtfulde præsteskaber, der beordrede, indførte, omskæring for at styrke deres magtposition, så synes jeg det er lidt svært at se, hvordan præsteskaberne kunne opnå fordel ved dét.

Endelig er der jo også et hygiejnisk aspekt, idet omskårne mænd iflg. lægevidenskaben overfører mindre smitte end ikke omskårne, men om det har nogen betydning for indførelse af omskæring er jo nok om muligt endnu mere uklart.

Interessant er det imidlertid, synes jeg, at jødiske teologer tilsyneladende ikke har andet argument end, at Abraham var omskåret.

En "salomonisk" løsning kunne vel så være, at hverken drenge eller piger må omskæres før de selv er i stand til at vurdere, om de vil det, eller de ikke vil det.

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#13405 - 20/07/2012 06:51 Re: Religiøs lemlæstelse af drengebørn. [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
moron Arne.

Nu er det vist sådan angående piger, det er blevet forbudt at omskære dem i mange lande og også her i Danmark, men alligevel ser vi tilfælde hvor de bliver omskåret, enten her af kvaksalvere eller de bliver sendt til deres hjemland for at få lavet omskæringen, men de skyldige kan blive straffet hvis det bliver opdaget.

Den med at omskæringer dæmper sexlysten som du skriver, gælder kun kvinderne, men ikke mændene, muslimer ønsker sig jo mange børn, men de siger at det er grundet hygiejnen man omskærer drenge, man kunne istedet lære dem at vaske sig rigtigt, det er ikke så svært, til gengæld ville de få et bedre sexliv.

Hvad jødedommen anbelanger skrev jeg jo at det stod i Torahen at gud forlangte at mænd skulle omskæres, så det kom da lige fra "toppen" af.

Desuden ved man jo aldrig hvad gejstlige tosser kan finde på, bare se den katolske tossekirke, hvor de gejstlige idioter ikke må gifte sig, og nonner der er gift med Jesus, de er sku da kugleskøre og unormale.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 2 1 2 >


Seneste indlæg
Tro, håb og kærlighed
af ABC
21/03/2023 17:14
Guddommelige bøger...
af ABC
20/03/2023 17:55
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af somo
20/03/2023 13:23
Den skinnende sol på verden
af somo
20/03/2023 13:13
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
20/03/2023 10:37
Nyheder fra DR
Den Internationale Valutafond og Ukraine..
21/03/2023 23:51
Mindst 9 personer er døde efter jordsk..
21/03/2023 23:07
Grækenlands premierminister: Der bliver..
21/03/2023 22:49
Uganda indfører strammere lovgivning mo..
21/03/2023 22:25
Over 530 dræbt i Haiti siden nytår
21/03/2023 21:27
Nyheder fra Religion.dk