annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15540585
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372635
Et andet syn 1981099
Jesu ord 1518507
Åndelig Føde 1466783
Galleri
Fra bjørnens familiealbum.
Hvem er online?
1 registreret ABC 444 gæster og 142 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 2 af 3 < 1 2 3 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#1398 - 14/07/2008 01:28 Re: DAGENS ANGREB I ISTANBUL [Re: Ipso Facto]
Cato Offline
ny
Registeret: 10/06/2008
Indlæg: 15
Citat:
Nu findes der desværre ikke så mange af vores slags, der er født politisk ukorrekte og som også er bevidste om hvem fjenden er, samt at han skal bekæmpes og fordrives, at det er muligt umiddelbart at stampe en hær på benene.


Har du nu altid været bevidst om, hvem Danmarks fjende var?
Top Svar Citer
#1400 - 14/07/2008 09:36 Re: DAGENS ANGREB I ISTANBUL [Re: Ipso Facto]
Niels B. Larsen Offline
ny
Registeret: 07/07/2008
Indlæg: 25
Sted: Svenstrup J
Kære Ipso.

Også jeg var politisk ukorrekt fra før fødslen i '46 som værende produktet af et bette hyp i sivene ved Århus Å udført af en tidl. krigsfange i Norge på vej hjem til Polen og en dansk sygeplejerske. ler :blush:

Det kunne man bare ikke dengang. griner

Jeg fik dog lidt oprejsning for min syndefulde ankomst i form af en ridetur med salig Christian X iflg. forlydender. :crazy:

-----

Til Cato:

Jeg har ikke været i tvivl om, hvem fjenden er. Jeg skrev mit første læserbrev med advarsel om islam i '73 i anledning af tosse-Ankers overdrevne gæstfrihed i forb. med at han lod gæstearbejderne blive her i landet til stor skade for landet senere hen. chockeret

Og jeg fortsætter den dag i dag - nedenstående er i Jyllands-Posten dags dato (og på listen over mest læste læserbreve):

Ideologien er fjendtlig

ET SPØRGSMÅL til Ole T. Krogsgaard (JP 9/7): Hvordan forestiller du dig, at der kan opstå gensidig respekt mellem mennesker, hvoraf den ene del anser ytringsfrihed for et af de vigtigste goder, og den anden del anser samme ytringsfrihed for at være selveste djævelens værk?

Hvordan forestiller du dig, at denne gensidige respekt skal kunne opnås mellem mennesker, hvoraf en del anser kønnene for ligestillede, og den anden del anser kvinder for at være mandens ejendom?

Hvordan forestiller du dig, at en gensidig respekt kan findes mellem mennesker, hvoraf den ene del anser demokrati og verdsligt liv for væsentligere end religion, og den anden del anser religion for at være det vigtigste styrende element i deres liv?

Hvordan forestiller du dig, at gensidig respekt er en mulighed mellem mennesker, hvoraf en del omtales af den anden del som vantro, hvis udryddelse og/eller underkastelse en betydelig del af sidstnævnte gruppe anser for en nødvendighed?

Og hvordan forestiller du dig, at det overhovedet er muligt at finde en fælles platform i lyset af disse erkendelser?

Det er muligt, endog tænkeligt og sandsynligt, at ikke alle muslimer er vore fjender. Men deres religion (ideologi) er ganske afgjort vor fjende.



Redigeret af Niels B. Larsen (14/07/2008 09:38)
_________________________
Venlig hilsen

Niels B. Larsen


Top Svar Citer
#1402 - 14/07/2008 11:29 Re: DAGENS ANGREB I ISTANBUL [Re: Niels B. Larsen]
ole bjørn Offline
bor her
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 2397
Sted: Sverige/Danmark
Kære Niels.

Jeg vil gætte på, at nøgleordet til forståelsen af Cato's drillespørgsmål til Ipso Facto er altid. Jeg var i hvert fald ikke i tvivl om meningen.

Bortset fra det, savner dit læserbrev intet i klarhed om problemstillingen. Listen kunne let gøres dobbelt så lang. Man kan undre sig over, at det overhovedet har været muligt for de to kulturer at leve fredeligt sammen i århundreder i adskillige lande.

Personligt tror jeg, at grunden er den, at mange muslimer i virkeligheden hykler deres tro, tvunget af trusler fra fundamentalisterne, samt at de sidstnævnte ikke i århundreder har haft hverken økonomisk eller militær magt til at true vesten.

Men mange af de voldsomme udfald mod vesten, som vi ser nu, er i virkeligheden fundamentalisternes reaktion mod den stigende sekularisering af den muslimske verden, forårsaget af den nye teknologis muligheder for påvirkning fra Vesten.

Jeg ved fra mine muslimske venner og forbindelser, at der er en stigende opposition blandt mange unge muslimer mod de religiøse forbud. De ønsker lige som vore unge at more sig og danse, lære om fremmede kulturer, eje en computer, spille computerspil og surfe på nettet, drikke Coca-Cola, dyrke sport på internationalt plan, klæde sig som de vil og have lov til selv at vælge deres ægtefælle.

Vi befinder os i starten af en overgangsperiode, hvor verdens fundamentalister af enhver art vil få reduceret deres indflydelse kraftigt. Jo mere desperate deres reaktioner bliver, jo mere går det op for den øvrige befolkning, at det er fundamentalisterne, der er galt på den.

Selvmordsbombningerne er jo i praksis en langt større trusel mod muslimerne end mod folk fra Vesten. Hver gang ti uskyldige muslimer bliver dræbt af en terrorist, er der ti familier, der sætter spørgsmålstegn ved fundamentalisternes koranfortolkning.

Udviklingen er endnu tydeligere herhjemme. Hvis vi tager alle unge kriminelle fundamentalistiske muslimer i Danmark og lægger dem sammen med alle unge Hisb-ut-tahrir tilhængere, så udgør de kun en forsvindende lille del af Danmarks unge muslimer. Sekulariseringen er i fuld gang, og ingen højtråbende fundamentalister og religiøse mafiosoer kan stoppe denne udvikling på længere sigt, kun forsinke den en overgang.

Sålænge vi bevarer fokus på islams svagheder og udnytter dem, som de har udnyttet vores, så vil fundamentalismen lide nederlag.

Mvh

Ole Bjørn ;)

.
Top Svar Citer
#1403 - 14/07/2008 11:49 Re: DAGENS ANGREB I ISTANBUL [Re: ole bjørn]
Niels B. Larsen Offline
ny
Registeret: 07/07/2008
Indlæg: 25
Sted: Svenstrup J
Kære Ole.

Jeg håber, du får ret.

Desværre har vi en del die-hard apologeter, hvoraf desværre en hel del sidder i indflydelsesrige positioner.

I flæng kan af danskere nævnes Tøger Seidenfaden, Rune Engelbreth, Uffe Ellemann, Margrethe Vestager og andre radikale.

Og så er der de udenlandske apologeter.

De er vor kulturs måske største undergravere. trist
_________________________
Venlig hilsen

Niels B. Larsen


Top Svar Citer
#1408 - 14/07/2008 17:36 Re: DAGENS ANGREB I ISTANBUL [Re: Cato]
Ipso Facto Offline
bor her
Registeret: 06/07/2008
Indlæg: 604
Sted: Costa Tropical, Spanien

Kære Cato!

Din metode kan skam være ret underholdende, hvis den opfattes som ironi. Man tager et udsagn ud af en ironisk sarkastisk kontekst, hvor det har en vis lattermild funktion, og stiller et logisk rationelt spørgsmål, som er centreret om logikkens generalitetsudtryk “altid”, hvorved man sjovt nok, kan demonstrere en inkonsistens. Hvor mange tror Cato han kan narre med den debatstrategi?

Måske burde man henvise Cato til at få afløb for sine drifter ved efter samme logiske princip, at analyse poesi eller hellige skrifter, som stort set ikke består af andet end logiske inkonsistenser der læner sig op ad hinanden.

Men for at svare i samme stil og ånd jeg lagde ud med i oplægget, blev jeg, så snart jeg havde lært sproget klar over, at Danmark få år tidligere var blevet befriet for en ond fjende der havde besat landet og udsat befolkningen for lidelser.

Dengang differentierede man ikke tingene så nøje, så jeg troede oprindeligt at fjenden og det onde var tyskerne. Vi legede blandt andet en leg, hvor vi delte os i to grupper: frihedskæmpere og tyskere. Sjovt nok, var der ingen af de raske drenge der havde lyst til at være tyskere - kun pjokkene. selvtilfreds Så legede vi i stedet cowboydere og indianere, og selv om den politiske korrekthed dengang stemplede indianerne som nogle grusomme, blodtørstige og primitive vilde som skulle civiliseres, var der aldrig mangel på indianere.

Engang sidst i 1940erne blev jeg opmærksom på nogle sære mennesker som man kaldte kommunister. De kørte omkring på deres cykler og hægte plakater op i lygtepæle når der var valg. Plakaterne var røde med en tegning af en hammer og (lærte jeg senere) et segl. Der stod der med store bogstaver: NEJ TIL NATO, stem på K. Min far forklarede mig, at Rusland, kommunismens hjemland, sammen med amerikanerne og englænderne havde besejret nazisterne i Tyskland og derfor også havde æren for, at Danmark atter blev frit. Folkene i Danmark var så glade for, hvad de russiske kommunister havde gjort, at de efter befrielsen i begejstring stemte på de danske kommunister, der vik en flot valgsejr.

Men kommunisterne ønskede ikke demokrati og de var også modstandere af Amerika og England så derfor havde folk atter vendt dem ryggen og meldt Danmark ind i en demokratisk klub der skulle forsvare demokratierne mod kommunisterne. Det var kommunisterne i Danmark godt sure over, så derfor hængte de deres røde plakater op med “NEJ TIL NATO”.

Dette blot for at demonstrere den generelle metode hvorefter vi overtager kulturelle og politiske holdninger og normer, for på et senere tidspunkt når vor viden og evne til rationel logisk analytisk tænkning er mere udviklet selv at underkaste de mange forvirrende fænomener en selvstændig analyse.

Et par årtier senere talte man om den røde fare og de røde lejesvende der gik fjendens ærinde og underminerede samfundet indefra i medier og skoler hvor de indoktrinerede de godtroende mennesker med deres dogmer for at gøre samfundet modent til kommunistisk magtovertagelse indefra.

Men for rationelt at erkende, hvad der reelt var galt med kommunismen, som jo blot søgte at skabe et samfund hvor alle er lige og frie, krævede en dybere filosofisk og etisk gennemtænkning, som jeg først magtede langt senere i livet.

Så for nu at besvare spørgsmålet fra Cato ganske kort, så blev jeg bevidst om, at Danmarks fjender først var tyskere/nazister, dernæst kommunister. Efter den kolde krigs afslutning er billedet blevet lidt mere broget, men nu er fjenden islamisterne og de politisk korrekte, her og i EU, som vil forbyde os at kritisere islams dogmer og dets profet.

Kort fortalt har fjenden altid været den samme, blot i forskellige forklædninger. Nemlig de kræfter som vil erstatte demokrati med despoti og de medløbere, femte kolonnefolk, som hjælper denne fjende med at undergrave vor demokratiske retsstat af grunde som det vil føre for vidt at komme ind på her.

Bag alle anslagene mod folkenes frihed og politiske ligeværdighed står altid den samme onde fjende, hvad enten han er iklædt nazismens, fascismens, den revolutionære marxismes eller islamofascismens absolutiske gevanter. Frihed er aldrig noget selvfølgeligt, men noget som demokratiernes befolkninger må kæmpe for at opretholde hver evig eneste dag. Glemmer de det, fordi fjenden prøver at bilde dem ind, at han repræsenterer det gode, en højere sandhed og retfærdighed end demokratiets, så går demokratiet til grunde.

Kampen for demokratiet er først og fremmest en åndelig kamp om at bevidstgøre sig selv og befolkningen om, at demokratiet stiller den ubetingede etiske fordring til dets borgere, at de frem for alt andet, eksempelvis at prøve at fremme deres egoistiske kortsynede præferencer, har en pligt til at agere på en sådan måde rent politisk, at demokratiet og nationalstaten kan opretholde sig selv.

Historien viser, at selv om folkestyret har mere end halvandet hundrede år på bagen hos os, så er denne simple erkendelse endnu ikke trængt ind i hovederne på ret mange demokratiske vælgere.

I stedet lader de sig fortsat løber over ende af vrangforestillinger og illusioner hægtet op på en nærmest religiøs tro på konstruktioner som menneskerettighedsideologi, antidiskriminationsideologi, kulturrelativisme samt den fejltænkning, at kulturer med logisk set uforenelige ideologier og ditto etiske principper kan skabe det gode samfund hvor alle samarbejder. Den første betingelse for at kunne samarbejde er, at man er enig om målet. Den næste er, at man er enige om værdierne og metoderne. Og uden social kapital der udvider radiusen af tillid, bliver også demokratiet reduceret til alles kamp mod alle. Et interessedemokrati hvor forskellige pressions- og interessegrupper prøver at fremme deres sag på andres bekostning.

I den nuværende krise er der er nok ikke anden udvej, end at demokratiet enten islamiseres eller at islam atter tæmmes eller drives ud for at sikre folkestyrets fortsatte eksistens. Alt andet forekommer mig at være ren ønsketænkning på niveau med at tro på, at der er alfer i baghaven, eller på de religiøse dogmer.

For et mere udtømmende svar skal jeg henvise til mit afsluttende indlæg i min gode dialog med præsten Richard Riis, i tråden “Det er svært at være en god ateist”, som bliver lagt ind lidt senere i dag.

Hilsen

Ipso Facto :whistle:


----------------------
"SOCIAL KAPITAL

For at beskrive graden af tillid og et samfunds evne til at danne civilsamfund, inddrog sociologen Putnam ligeledes begrebet social kapital. Med dette forstås:

de uformelle værdier eller normer, delt af medlemmer af en gruppe (ikke-beslægtede), der gør det muligt for dem at samarbejde mere effektivt for at realisere fælles mål.

Det er således ikke nok, at en gruppe deler værdier og normer – det er de »rigtige værdier«, der udvider radiusen af tillid til at omfatte andre end familien og fremme samarbejde i det offentlige liv, der her er tale om. Den sociale kapital fokuserer således på normer vedrørende bl.a. tillid, ærlighed, troværdighed,samarbejdsvilje, ansvarsfølelse for et fælles bedste, samhørighed og gensidighed (reciprocitet)."
- Citeret og oversat fra "CULTURE MATTERS - How values shape human progress" - redigeret af Lawrence E. Harrison og Samuel P. Huntington, New York, N.Y., 2000.


Redigeret af Ipso Facto (14/07/2008 18:22)
_________________________
"Lad dig ikke forvirre af andre - kom først til mig." - Ipso Facto

Top Svar Citer
annonce
Side 2 af 3 < 1 2 3 >


Seneste indlæg
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
29/03/2024 08:41
Ramadan-måneden
af ABC
29/03/2024 08:40
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 18:17
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Nyheder fra DR
Korrespondent: Angreb i Syrien 'kan før..
29/03/2024 08:53
Ukrainske energianlæg ramt af russiske ..
29/03/2024 07:50
Japan genoptager støtten til palæstine..
29/03/2024 07:30
To teenagedrenge anholdt for at stikke 2..
29/03/2024 06:18
Med Obama og Clintons hjælp når Biden-..
29/03/2024 05:47
Nyheder fra Religion.dk