annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 11103249
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2113934
Et andet syn 1822024
Jesu ord 1398786
Den Evige Filosofi 1195137
Galleri
September Rødhus strand
Hvem er online?
0 registrerede 52 gæster og 50 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 3 af 11 < 1 2 3 4 5 ... 10 11 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#12821 - 22/04/2012 11:24 Re: Tomme kirker [Re: Anonym]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6863
Sted: Sydsjælland
Hej Zenia.

Det var spændende at læse om dine oplevelser i Treenighedskirken i Esbjerg.
http://www.treenighedskirken.dk/
som var arrangeret, ikke af sognepræsten, men af: Stiftspræst for åndeligt søgende i Ribe Stift, Jette Dahl.
http://udfordringen.dk/art.php?ID=21495

Jeg hæfter mig her særligt ved Jette Dahls ord:
Citat:
Der er mange mennesker, der længes efter noget større og mere end sig selv.

For mig er der ingen tvivl om, at folkekirken her præsterer noget nær sit ypperste, og jeg synes, det er en imponerende og inspirerende åndelig åbenhed, der nu har mulighed for at brede sig i den statsdrevne danske folkekirke (Foreløbig findes det jo alene i Ribe Stift).

MEN - for der er jo et "men", synes jeg:
- Hvad der foregår åndeligt i et sogn, har sognepræsten det enevældige herredømme over - sammen med provst og biskop.
- Det demokratisk valgte menighedsråd er på forhånd udelukket fra indflydelse (Og stemmedeltagelsen ved menighedsrådsvalg er oftest under 1 %).
- Præstens løn betales for en væsentlig del via statsskatten, hvorfor mennesker, der har udmeldt sig af folkekirken, og som derfor ikke betaler kirkeskat, alligevel er tvunget til at betale en del af præstens løn.
- Hvis en sognepræst ikke opfylder menighedsrådets forventninger, kan menighedsrådet ikke afskedige præsten.

Kald det en "folkekirke" - reelt er det jo en "statskirke" (i en demokratisk stat ganske vist).

Men bortset fra disse "uhyrligheder", så viser tilslutningen til det initiativ, du her beretter om i Esbjergs Treenighedskirke jo, at der er mange, der er åndeligt interesserede, men som i dag i resten af landet ikke rigtig har nogle steder at gå hen.

Og når vi samtidig har tomme kirker, så var det jo nærliggende, som du jo også peger på - i det mindste forsøgsvis - at åbne dem for initiativer á la Jette Dahls i Treenighedskirken i Esbjerg - hvordan rammerne herom så end skal være blinker

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#12846 - 27/04/2012 07:17 Re: Tomme kirker [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Jeg hæftede mig ved Jette Dahls: der var mennesker med på pilgrimsture, der længes efter at tro??? hvordan kan man længes efter at tro?? det lyder for mig som værende helt ude i hampen, enten tror man eller så tror man ikke, eller er det sværere? skulle ikke undre mig

Du var så glad for: Der er mange mennesker, der længes efter noget større og mere end sig selv.

Det må være meget svært at længes efter noget der ikke findes andet som en tåge/virus i menneskets hjerne, nogle kan gøre livet besværligt for sig selv, de kan nu komme under "åndelig behandling" af Jette Dahl, dette skal nok hjælpe dem gennem livet, når de ikke forstår at leve det selv.
Verden er fuld af kvaksalvere der mener at have fundet det rigtige svar for at gøre mennesket tilpas og nu kan de også skabe kontakt til guderne, for dem der længes, hvor er det dog "skønt".

Ja det er sandeligt ypperligt og imponerende at mennesket stadig kan lade sig underkue af den åndede flok præster, der endnu prøver at tilrane sig stakler, der ikke har et fast standpunkt i livet, men tror de længes efter en gudelig narresut, men ok, præsterne får penge for det og beskytter på den måde også at de ikke bliver arbejdsløse lige med det samme, men dette er kun et spørgsmål om tid, de første 16 kirkers skæbne er beseglet og flere kommer til.

Den åndelige narresut har haft sine kronede dage og nogle falder stadig til patten.

Og jeg undres, hvor er mennesket dog lille og underkuet af religionens klamme favntag, vågn dog op og vis at mennesket er det klogeste individ på jorden, ja muligvis i hele universet, men det kræver selfølgelig at man slipper taget i gudernes skørter og bliver voksen.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#12847 - 27/04/2012 09:06 Re: Tomme kirker [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 6863
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Når du til slut skriver:
Citat:
Og jeg undres, hvor er mennesket dog lille og underkuet af religionens klamme favntag, vågn dog op og vis at mennesket er det klogeste individ på jorden, ja muligvis i hele universet, men det kræver selfølgelig at man slipper taget i gudernes skørter og bliver voksen.
så tror jeg ikke der er ret mange, der er uenige ned dig i at "mennesket er det klogeste individ på jorden".
Ligeså tror jeg heller ikke, det er særlig svært at "slippe taget i gudernes skørter".

Men når vi så står dér, så melder der sig for mange af os spørgsmål, som du jo heller ikke har svar på, såsom:
- Hvor kommer vi fra (det at verden og vi overhovedet er her)?
- Hvad skal vi her?

Du kan vælge at ignorere denne søgen efter mening, men du kan nok ikke få den til at forsvinde.
Du har den åbenbart ikke selv, men at Jette Dahl tiltrak 120 mennesker (var det vist) i stedet for nok som regel under 10, det viser jo at der er nogle behov udover de rent materielle.

Det kunne være spændende at se, hvor mange mennesker Jette Dahl kunne tiltrække ved et lignende arrangement, hvor emnet var ateisme.
Det ville være mest rigtigt, synes jeg, at hun forsøgte det blinker

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#12848 - 27/04/2012 10:05 Re: Tomme kirker [Re: Arne Thomsen]
Anonym
Uregistreret


Kære Treram og kære Arne:

Det præcise tal var 119 - og emnet (mener jeg) var 3 spirituelle veje. .... Fælles for alle 3 var og er meditation. ...

Jeg tænker bare her, at mange - som vil benævne sig selv som ikke troende på noget som helst guddommeligt - måske alligevel ér i kontakt med noget højere end sig selv, blot er bevidstheden ikke så meget om det.

Eksempelvis har jeg en veninde, som aldrig mediterer, men hun har de smukkeste blomster i en dejlig fredfyldt have ... og dér finder hun - som jeg ser det - et guddommeligt nærvær, som opfylder og giver ny indre fred og energi at gå ud i verden med. ...

Måske har du Treram en lignende syssel, som fylder dig med guddommeligt nærvær, ... uden, at du VED det ... men du kræver jo viden ... og kan ikke acceptere TRO som en vej til VIDEN. smiler

I øvrigt tænker jeg, at alle er vi Guds børn - enten vi vil det eller ved af det eller ej. smiler Og GUD SKE LOV for det. smiler

Samtidig siger jeg GUD SKE LOV for den frie vilje, vi også har fået.

Nemmere ville det jo unægtelig være, hvis vi alle var helt og fuldt bevidst om vort guddommelige ophav, men - jeg gyser ved tanken om, at vi alle ville have valgt at fornægte denne tanke. ...

Og jeg gyser også ved tanken om, at det nogen sinde skulle kunne bevises, at et menneske kun ér materie og ikke også er udstyret med det vigtigste: sjæl og ånd.

Prøv Treram engang at tænke den til ende:

Alle og enhver på vor dejlige jord skulle fra et givet tidspunkt bekende sig som ikke troende på noget højere end sig selv!!! ...

Hvordan ville mon verden så se ud?

Ville det mon være ønskeligt?

Som jeg ser det, kunne det meget vel være den klogeste og den stærkeste og den højstråbende, som fik mest magt?

Så er det bare, at jeg tænker: Så må man da håbe, at denne person - også et eller andet sted fra - har egenskaber, som gør, at han føler tilskyndelse til at gøre godt med sin magt?

Til allersidst tænker jeg, at - som du Arne også så rigtigt siger i et andet indlæg - at man kan søge viden mange steder, men det skal "falde på plads i ens indre" for at man kan tage det til sig. ... Ens eget må og skal være højeste autoritet. ...

Så hvis du Treram - får fred - efter at have skrevet et indlæg som det ovenfor - tja så herfra bare: Et fred være med det. ...


m.v.h.
Zenia

Top Svar Citer
#12851 - 27/04/2012 12:00 Re: Tomme kirker [Re: Anonym]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Kære Zenia.
Tro det eller ej, jeg har skam også fredlige sysler der får mine dage til at lykkes, nu vil du nok også sige: det passer godt til dig.
Jeg har en masse kaktus og sukkulenter i et specielt drivhus i en mellembygning, ikke så stort, men jeg kan skabe de temperaturer og vandingsforhold disse fantastiske planter kræver, de får bl.a. ikke vand i ca 5 måneder og varmen er nede på omkring 7-12 grader i samme tidspunkt, dette giver de bedste betingelser for at få blomster på planterne.
For år tilbage havde jeg en kæmpe Nattens Dronning, ikke videre køn at se på, men den havde nogle enormt flotte blomster ca 30 cm. i diameter og så blomstrede de kun 1 nat, så når den lange behårede blomsterknop begyndte at åbne sig om aftenen, blev naboer tilkaldt for at se vidunderet folde sig helt ud.

Og selfølgelig har alle mennesker en sjæl og muligvis også ånd, hvad du så end mener med det, men nej jeg er ikke et af guds børn, jeg er skam min helt egen og har altid været det, ved ikke hvorfor jeg ikke kan forliges med gudetanken, men det kan jeg altså ikke, synes det er menneskenedværdigende at tilbede noget ingen aner en disse om, og er meget forarget over at man kan tilbede en gud som i den grad var ligeglad med sine skabninger og ligefrem myrdede løs blandt dem, hvis man ellers skal tro på de gamle uhyrlige historier, det er jo ikke kun sukkersøde historier der er fortalt, at nogle så har et filter for øjnene og kun læser det de kan bruge, gør dem ikke bedre.

Alle historierne er jo sande sige de gejstlige, så derfor er jeg stået af forlængst, jeg falder ikke på halen for en morderisk gud, mærkeligt nok gør de fleste det, hvem er så mest menneskelig???.

Og hvis jeg havde levet for 3-400 år siden, ville jeg ikke have overlevet med mine udtalelser, jeg ville have været brændt på bålet, that´s real christianity.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
annonce
Side 3 af 11 < 1 2 3 4 5 ... 10 11 >


Seneste indlæg
skadelige urenheder
af ABC
01/06/2023 16:40
Evig vækst
af ABC
01/06/2023 13:00
Det spirituelle parti...
af ABC
29/05/2023 19:21
Så er der linet op...
af Gerth
29/05/2023 17:44
Tro, håb og kærlighed
af Gerth
29/05/2023 15:23
Nyheder fra DR
Mistanke bekræftet: Forurening af tilba..
01/06/2023 16:37
Fire drenge sårede efter masseslagsmål..
01/06/2023 16:33
Nato er klar til at sende flere soldater..
01/06/2023 16:07
Clara Tausons næste French Open-kamp er..
01/06/2023 15:52
Direktør får otte års fængsel og udv..
01/06/2023 15:47
Nyheder fra Religion.dk