annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15648006
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2379315
Et andet syn 1988792
Jesu ord 1521942
Åndelig Føde 1510991
Galleri
Et historisk fly, man helst vil glemme.
Hvem er online?
2 registrerede ABC, Arne Thomsen 222 gæster og 30 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 4 1 2 3 4 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#12586 - 16/03/2012 15:35 Drømmer du?
Zenia
Uregistreret

Et indlæg i en anden tråd får mig til at stille spørgsmålet: Drømmer du?

Man siger jo, at vi altid allesammen drømmer, men nogle gange kan man huske sin drøm ... og andre gange har man kun fornemmelsen af at have sovet ganske drømmeløst. ...

Mon der er nogle, som har lyst til at dele deres drømme - og ikke mindst deres tydninger af dem - med andre her?

For mit eget vedkommende har jeg perioder, hvor jeg slet ikke mener eller husker at have drømt ... og andre gange oplever jeg drømme, som jeg husker i årevis. ...

F. eks. husker jeg fra mine ungdoms- og læreår, at jeg næsten hver nat drømte, at jeg under spadsereture fandt penge liggende overalt ... jeg kunne bare bøje mig ned og flytte et par sten f. eks., og så myldrede pengene frem. smiler

Jeg undrede mig dengang, men ved i dag, at det handlede om at tilegne mig ny læren og viden ... og så gjorde det jo ikke så meget, at pungen var tom, når jeg vågnede. smiler

For et par år siden havde jeg en kontrovers med en god ven, som jeg bebrejdede, at hun tog alt for meget arbejde på sig i stedet for at dele det ud til bl.a. mig, som gerne ville hjælpe og havde tilbudt det. ...

Om morgenen vågnede jeg og huskede en fornemmelse i min mund af, at den var fyldt helt op med knappenåle - så mange, at jeg slet ikke kunne sige ét ord!!

Den behøver vist ingen fortolkning, denne her. smiler

God week-end - og bed dine hjælpere give dig en drøm, hvis du har et problem, som din dagsbevidsthed ikke formår at løse.

m.v.h.
Zenia
Top Svar Citer
#12587 - 16/03/2012 16:11 Re: Drømmer du? [Re: Anonym]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7184
Sted: Sydsjælland
Hej Zenia.

God idé, synes jeg.
Jeg vil søge at komme igen her næste gang, jeg har en drøm, der ikke bare er "dagrester".

Den med knappenålene får mig til at tænke på nummeret i Cirkus Nemo: Hold så din kæft for h......!
Det synes jeg er hylende grinagtigt - og det handler jo så nogenlunde om det modsatte af din drøm (De be'r begge hinanden i manegen om at holde kæft, men ingen af dem gør det - tværtimod).

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#12588 - 16/03/2012 16:43 Re: Drømmer du? [Re: Anonym]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3650
Sted: Nørresundby
Citat:
bed dine hjælpere give dig en drøm, hvis du har et problem, som din dagsbevidsthed ikke formår at løse.



Her finder jeg Jung's tanke om at drømmene må ses som det ubevidstes reaktion på vores dagsbevidste indstilling.

klassiske eksempel er mennesker der bevidst har valgt at fokusere på det gode, det rene (kyske) og det fine

og så forstår de ikke nattens drømme, der er fyldt med det onde, det urene (rigeligt med sex med den forkerte partner) og alt muligt ulækkert og snavset, smudsigt (som modsætning til deres fine ophøjede smag i det daglige)

alle mennesker har et rigt drømmeliv og man vil blive noget så overrasket over at her foregår ting man ikke engang har turdet drømme om :-) eller har haft fantasi til at forestille sig. Så ikke engang michael er så kedelig og dødsyg som han selv tror eller som vi andre skal lægge øren til og underholdes med.

Hvis jeg mediterer lige før jeg går i seng, så vågner jeg med 99% sikkerhed med en stor del af mine nattens drømme i livfuld erindring. Indimellem kan jeg huske dem alle, nattens drømme sekvenser, 5 - 6 - 7 sekvenser.

Jeg mener selv at den del af min bevidsthed der skal "snappe" eller fange mine drømme ind,, den styrkes grundet meditationen lige før jeg går i seng og falder i søvn. Eller jeg fører en øget opmærksomhed med mig over i søvnen takket være denne meditation lige før søvnen.

Noget andet er jeg kan drømme lysvågen mens jeg mediterer, dette er en fantastisk oplevelse, hvor jeg rejser i tid og sted, mens jeg sidder på min køkkenstol, barber køkkenstol, og er totalt vågen, og dog alligevel er på disse fantastiske astrale rejser i tid og rum.

mange kærlige hilsner HansKrist

loverboy og drømmefyren,,, tihi fniiis,
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#12589 - 16/03/2012 17:39 Re: Drømmer du? [Re: Hanskrist]
RoseMarie Offline
bor her
Registeret: 02/05/2009
Indlæg: 1157
Drømme kan være sjove og skæve, men de kan også være mareridt, hvor man vågner op med en følelse af, at mareridtet er virkelighed. Jeg har aldrig tolket drømme, men jeg er overbevist om, at vores drømmeverden ikke er det store kaos, som det umiddelbart ser ud til ... eller også er det bare det rene kaos, som kommer til os for at minde os om ... at selve livet er mere eller mindre et kaos ... og at livet selv handler om at kunne rumme kaos ... ler

Kaosknus fra RoseMarie griner

Top Svar Citer
#12594 - 17/03/2012 14:24 Re: Drømmer du? [Re: RoseMarie]
Anonym
Uregistreret

Ved egentlig ikke, hvordan andre oplever deres drømme, men for mit vedkommende er der rigtig megen vejledning at hente i dem. ...

Når det er sagt, er der da forskel på mine drømme, som jeg oplever altid "sættes i gang" via en eller anden dagsrest, som det også er lidt spændende at fundere over. ...

Som jeg også oplever det, spiller jeg selv alle roller i mine drømme ... så nogle gange har jeg altså rigtig travlt, mens jeg "bare" tror, at jeg er helt passivt sovende. ...

I perioder, hvor livet går stille og roligt hen uden de store begivenheder, kan jeg ikke huske mine drømme, men ...

I perioder, hvor der "står noget på spil" oftest i psykisk eller sjæleligt regi, eller når m.a.o. der er uro i mit sind ... oplever jeg ofte, lige inden jeg bliver helt vågen at blive opmærksom på, at: "det her må du gerne huske og arbejde med!" ... og disse drømme er så klare, at jeg husker dem i årevis ... og er taknemmelig for de vejvisere, som de er (for mig)

God søndag ønskes allesammen smiler Samt udbytterige drømme.
Zenia
Top Svar Citer
#12596 - 17/03/2012 15:12 Re: Drømmer du? [Re: Arne Thomsen]
Anonym
Uregistreret

Hej Arne,

Ja, cirkus Nemo er herlig. ...

Min forståelse af drømmen var helt klar: Selv positiv ment kritik kan såre - og min veninde blev virkelig ked af kritikken - så ja, jeg skulle jo have holdt min mund her. ... På et tidspunkt var hun nok blevet klar over, at hun trængte til hjælp, og så vidste hun jo, at jeg var dér. ... Så parathed og tålmodighed er nøgleord her!! (for mig)

m.v.h.
Zenia
Top Svar Citer
#12597 - 18/03/2012 11:50 Re: Drømmer du? [Re: Anonym]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7184
Sted: Sydsjælland
Hej Zenia.

Ja, drømme er noget mærkeligt noget.
De er ikke virkelighed - og alligevel eksisterer de smiler

Du skrev i starten af denne tråd:
Citat:
Mon der er nogle, som har lyst til at dele deres drømme - og ikke mindst deres tydninger af dem - med andre her?
Det kan jo nok være fristende, men der kan jo også være en vis tilbageholdenhed overfor at afsløre for meget af ens egen personlighed.

Jeg vover alligevel "det ene øje", så her er to af mine drømme:

Den ene har jeg drømt mange gange, men i forskellige versioner.
Fælles for dem er, at jeg er på vej mod et mål, som kan være et hotel i en by, hvor jeg ikke er hjemmevant, eller det kan være et fly, et tog, et skib.
Men der kommer hele tiden noget i vejen, så jeg når ikke målet.
Engang var det min bil, der blev væk fra mig på en parkeringsplads.
Så vågner jeg - fuldt bevidst om, at jeg jo skal nå målet - indtil det begynder at dæmre for mig, at det jo "bare var noget, jeg havde drømt".

I den anden drøm var der ingen handling, den var blot, at jeg så en farve.
Men denne farve var så smuk og vidunderlig dejlig, så da jeg vågnede, ville jeg fastholde den, fik fat i nogle farver og noget papir - og opdagede, at det ikke kunne lade sig gøre.
Det var en særlig farve, der mindede om farven blå, men den var ikke kold, som blå kan være (i hvert fald for mig), men derimod blød og varm. Desuden var den lysende, krystalklar og tredimensional.
Så jeg måtte opgive - men jeg beholdt mindet - og en forkærlighed for det varme, der godt kan være i blå farver smiler

Hvad betyder de to drømme?
Mine gæt:
- Jeg har hindringer i mit sind, der gør, at jeg ikke kommer videre end til at opfatte verden (og dermed også mig) som et vidunderligt mirakel.
Hindringerne kunne meget vel være: For lidt ydmyghed, ikke tilstrækkelig "ren af hjertet", ikke nok uegennyttig kærlighed.
- Den dejlige farve i den anden drøm er en meget svag anelse om det, der kaldes "det uskabte lys", en anelse jeg også engang fik i vågen tilstand - da jeg trådte ud af en meget lille kirke i et mennesketomt bjergkloster efter at have grædt helt ned til bunden af mit hjerte - ud i lyset.

Drømmetydere siger, at drømme er budskaber fra det ubevidste til det bevidste.
Jeg tror, de har ret - og det, at der findes noget ubevidst i os - med så store evner - det er fantastisk, synes jeg.

På nettet fandt jeg Drømmetydning
http://www.drommetydning.dk/
dygtigt lavet, synes jeg, af en Steffen Andersen, der helt tyhdeligt "brænder for" drømmetydning.

P.S.: Jeg omtalte i mit forrige indlæg "dagrester" lidt nedladende. Det skulle jeg ikke have gjort. Så jeg undskylder og trækker det tilbage blinker

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#12598 - 18/03/2012 14:00 Re: Drømmer du? [Re: Arne Thomsen]
Anonym
Uregistreret

Kære Arne,

Tak for dine drømme ... og for, at du tør dele dem med andre her. ...

I respekt for DIN tydning, som jeg altid tror på er den rigtige, tænker jeg om den første, at der måske er lidt stress over den, og det tænker jeg grundet din fornemmelse af, at du vågner med følelse af, at der er noget du skal nå? ...

Følelsen i kroppen eller fornemmelsen, om man vil, siger for mig rigtig meget (også) om, hvad drømmen handler om. ...

Din anden drøm er da så gengæld SÅ trøstende, at den næsten tager vejret fra én ... tænker, at du har været på tur dér, hvor kun harmoni og kærlighed eksisterer. ...

Kommer til at tænke på, at jeg ... i healinger fik respons fra de, som blev healet, og nogle gange lød det: "Jamen, du er jo helt vidunderlig blå!!" ... og dét var helt sikkert ikke mig, men energien, som hjalp, man så. smiler

Til slut har du nok ret i, at emnet her kræver lidt for megen intimitet, så jeg vil forlade det her igen, ... men måske alligevel med lidt eftertanke, idet jeg husker en oplevelse, en lærer engang fortalte:

Han havde i sin klasse megen uro og forsøg på at føre sig frem ... og fik så den idé at spørge i klassens time om, hvad eleverne havde drømt. ...
Det spændende var så, at jo mere focus, der kom på børnenes drømmeverden, des mere drømte de ... og des mere blev der plads til andre måder at udtrykke sig på, end de tidligere havde benyttet sig af. ... De elever, som før havde ført det store ord blev mere afdæmpede, og de, som læreren tidligere ikke havde hørt så meget til, blev mere dristige. ...

En positiv begivenhed altså at tage den dimension af tilværelsen med sig og give lidt mere opmærksomhed. ...

I min egen familie har jeg oplevet mine to børnebørn ved spisebordet støje og være urolige, indtil jeg spurgte til det, de drømte om natten? De fortalte og fortalte, og forældrene kiggede undrende på dem, som om de slet ikke kendte den side af deres unger. smiler Børnene var dengang omkring de 10 - 12 år, som jeg husker det, og vi har efterfølgende ofte talt om drømme i familien. smiler



m.v.h.
Zenia
Top Svar Citer
#12599 - 18/03/2012 15:02 Re: Drømmer du? [Re: Anonym]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7184
Sted: Sydsjælland
Hej Zenia.

Tak for din replik.

Skønt at høre, hvad du fortæller om "at være helt vidunderlig blå" smiler

Du har da ret i, at der er stress i at føle ikke at gøre det godt nok.
Men hellere det end at være "selvfed", synes jeg blinker og længsel og stræben mod et højere mål, det er vist egentlig, hvad jeg fornemmer er idéen i mit liv, og hvor drømmen siger: Fjern forhindringerne! - for det kan jo også blive for mageligt blinker

Heldigvis er det da nemt at stresse af i fryden over verdens vidunderlige væren og tage det roligt og afslappet, som når Nana Moúskouri synger sine græske sange, eller når hun her synger om en drøm:
"I have a dream"
http://www.youtube.com/watch?v=HCXIGJ9y9rk

P.S.: Det er lidt synd, synes jeg, at stoppe denne spændende tråd, hvis der er nogen, der ikke ta'r sig selv alt for højtideligt, og har lyst til at fortælle om, hvad de har "hørt fra det ubevidste" blinker

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#12600 - 18/03/2012 15:52 Re: Drømmer du? [Re: Anonym]
Simon Offline
veteran
Registeret: 04/04/2008
Indlæg: 4683
Hej Zenia..

"Følelsen i kroppen eller fornemmelsen, om man vil, siger for mig rigtig meget (også) om, hvad drømmen handler om".

- Det er jo også den vigtigste indikation til en forståelse af drømmens betydning i en relation, men drømmen er jo også en afarbejdningsproces som følge af følelsesmæssige konflikter (primærprocestænkning) der aldrig (som sekundærprocestænkning) blev gennemarbejdet (bevidstgjort), for siden at kunne lægges tilside/glemmes.

mvh
Simon
Top Svar Citer
#12601 - 18/03/2012 16:37 Re: Drømmer du? [Re: Simon]
Anonym
Uregistreret

Hej Simon,

Det er jo lige det, som er SÅ interessat ved drømme, tænker jeg, at de kommer ligesom fra forskellige planer og med forskellige budskaber ... og sikkert som du skriver det her, bruges de også til en form for "renselse af system(erne). ...

Jeg har f. eks. flere gange oplevet at få en drøm, som jeg vidste indeholdt et budskab til andre end mig selv, og så har det aldrig svigtet, at op af dagen kom opklaringen og forklaringen så også. smiler ...

m.v.h.
Zenia
Top Svar Citer
#12625 - 23/03/2012 12:17 Re: Drømmer du? [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7184
Sted: Sydsjælland
Hej Zenia.

Jeg kan ikke rigtig "få ud af hovedet" din bemærkning 18/03/2012:
Citat:
I respekt for DIN tydning, som jeg altid tror på er den rigtige, tænker jeg om den første, at der måske er lidt stress over den, og det tænker jeg grundet din fornemmelse af, at du vågner med følelse af, at der er noget du skal nå? ...
hvor jeg - trods din meget forsigtigt tilbageholdende udtryksmåde - alligevel straks røg ud i det defensive og ville trumfe min egen tydning igennem (forhindringer for stræben efter et højere mål) blinker

Og jeg tænker på, hvad du ville have skrevet, hvis du kastede forsigtigheden og tilbageholdenheden over bord.
Men det kan jo nås endnu! smiler

Samtidig "roder jeg rundt i", hvad det egentlig er for et mål, jeg måske/måske ikke drømmer om, at jeg ikke kan nå.
Da jeg vågnede her til morgen, fik den drøm, som jeg allerede havde glemt, og fortsat har glemt, mig til at se det hele lidt anderledes:
Jeg er selvfølgelig vildt lykkelig over at opfatte det, jeg kalder "verdens vidunderlige væren", men også over at have fået en oplevelse af Jesus Kristus kærligheden via en Ikón - og af Helligånden.
Men bliver jeg i den kristne forestillingsverden, så mangler jo den tredje "person" i Den hellige Treenighed.

Vi siger Faderen, og det er, synes jeg, et alt for snævert begreb.
Vi siger også Gud, og det er, synes jeg, et alt for uklart, et alt for overlæsset og et alt for primitivt mangetydigt begreb.

Når jeg så smider alt det væk, hvad bli'r der så tilbage?
Egentlig intet - og nu genkender jeg fornemmelsen fra drømmen.
Jeg ser i retning af noget, som er "intet", men som jeg ikke kan sige ikke eksisterer - og som både er hinsides (transcendent) og her og nu (immanent).
Mine øjne er ikke gode nok.
Jeg har forstået, at hvis jeg alene vil se det observerbare og dets logik, så kommer jeg ingen vegne, men der skal mere til end blot at være åben for det irrationelle og det ikke umiddelbart fattelige.

Jeg forstår også, at Sønnen - i den kristne verden - er nemmest "at gå til" - både Gud og Menneske - mens Ånden er lidt vanskeligere, men ikke umulig, at fornemme.
Men hvad de kristne kalder Faderen, hvad hinduer kalder Brahman, hvad Aldous Huxley, der søger det fælles i alle religioner, kalder "den absolutte sandhed" (eller "den guddommelige sandhed") og måske også hvad buddhisterne kalder "Nirvana", det er "det hotel i den fremmede by, jeg aldrig når frem til" blinker

Nogle fortæller, at det er lykkedes for dem (og andre fortæller måske ikke om det), mystikerne, kalder vi dem.
Men for de fleste af os sker det ikke, og nogle af os afviser det simpelthen (hvad jo er deres gode ret).

Nu tror jeg, jeg ved, hvad jeg "drømmer om" blinker
Men måske er det bare et glansbillede, jeg laver.
Ser du noget andet?

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#12627 - 23/03/2012 14:26 Re: Drømmer du? [Re: Arne Thomsen]
Anonym
Uregistreret

Kære Arne:

Tak, fordi du deler dine tanker her, og på din opfordring smider jeg gerne tilbageholdenheden overbord, idet jeg alligevel samtidig understreger, at DU altid er din egen drøms bedste fortolker. ...

Så derfor er du jo i din fulde ret til at afvise det, jeg ser i dine to drømme:

Min oplevelse er, at du nogle gange er altfor hård mod dig selv - at dit ønske om at nå det guddommelige er SÅ stort, men at din mangel på eget værd blokerer for dette mål gang på gang. ...

Dine mange forsøg på at sætte ord på Gud tænker jeg er forsøg på at placere Ham udenfor dig selv, mens Han jo altid har været - og stadig vil være dybt i dit hjerte. ...

Drømmen siger, at du gerne må slippe kontrollen/koble fornuften fra så at sige ... og "bare" elske - både Gud i dig og i andre, du møder på din Vej. ...

Din smukke anden drøm viser dig jo målet, som du og alle vi andre er på vej til, tænker jeg. smiler

Tak for din tillid og kærlige tanker
Zenia



Top Svar Citer
#12628 - 23/03/2012 18:12 Re: Drømmer du? [Re: Anonym]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7184
Sted: Sydsjælland
Hej Zenia.

Rigtig mange tak for dit svar, der både overrasker og overbeviser mig.
("Hun er ik' så ringe endda, hende Zenia." - er det ikke sådan I siger i det vestjyske, hvor man ikke ka' li' at overdrive? blinker )

Det sidste, jeg "lærte" foran "min" Ikón, var - meget kort sagt - Hæng dig ikke i alt det der teologi - ELSK!

Man siger jo også, at på bunden af ethvert menneskehjerte, dér bor Gud smiler

Jeg kommer i tanker om noget, jeg engang læste i en kommenteret udgave af "Den tibetanske Dødebog" (mener jeg, det var - kan ikke finde den).
Så gengivelsen her er efter hukommelsen:
Det var en mand, der helt helligede sig at søge sin Gud (eller hvilken betegnelse, der nu blev brugt).
Han mediterede i et tempel og gjorde mange andre ting, men efter flere år måtte han opgive.
På vejen så han nu en hund, der var blevet kørt over og lå lammet og hjælpeløs i vejsiden.
Bagkroppen var nærmest ét stort sår, og der var maddiker i såret.
Han ville hjælpe hunden - i første omgang ved at fjerne maddikerne og han fandt en pind, men blev klar over, at det ville være alt for brutalt og smertefuldt for hunden at bruge pinden.
Omsider nåede han til, at der kun var én tilstrækkelig nænsom måde at fjerne maddikerne på: med tungen.
Manden bøjede sig over hunden og i det øjeblik hans tunge rørte såret, var hunden der ikke mere.
I stedet for hunden var Gud.
Manden sagde: Jeg har søgt dig alt, hvad jeg kunne.
Og han fik svaret. Jeg har jo været her hele tiden, du har blot ikke haft øjne at se med.
(Som gammel dyrlæge burde jeg bestemt ikke ignorere dén historie blinker )

Budskabet er jo det samme, synes jeg - fra Kristus Ikónen - fra dødebogen - fra dig - og tillige fra Aldous Huxley's Den Evige Filosofi, hvor han taler om "det lille selv" der forenes med "det store selv".

Det hele smukt sammenfattet med dine enkle ord:
Du skal "bare" elske både Gud i dig og i andre (og i alt andet, vil jeg gerne tilføje), du møder på din Vej. ...

Ja - hvor svært ka' det være blinker

M.v.h. Arne smiler
Top Svar Citer
#12630 - 24/03/2012 10:15 Re: Drømmer du? [Re: Arne Thomsen]
Anonym
Uregistreret

Godmor´n Arne - og god week-end:

Tak for historien om hunden, som prompte får mig til at tænke på legenden om Frans af Assisi, der levede et behageligt liv som søn af en rigmand. ...

En vision foran Kristus på korset fortalte ham bl.a., at han skulle tage sig af de spedalske, som ellers ingen ville have noget at gøre med.

Hans modstand mod de spedalske var stor, men en dag lod Gud ham møde én, som var dækket af rigtig grimme sår, og i sit indre hørte Frans, at han skulle kysse den spedalske. ...

Meget modvilligt bøjede han sig ned for at gøre det, og straks kom den mest vidunderlige rosenduft ham i møde. ...

Heller ikke så ringe endda, tænker jeg. smiler

Tak også for din oplevelse af noget af alt det, du fik med dig i mødet med DIN ikon. ...

Får mig til at tænke på, at nogle gange skal man jo aflære det, man ellers har lagt megen energi i ... for at "få plads til" noget af en anden karakter. ... Den længste vej et menneske kan gå, - kan være den fra forstanden til hjertet. ... Banalt sagt? Ja, måske! Men hvem siger, at sandheden ikke kan være enkel? ....


Det sidste har været en del af min livserfaring. ... Til gengæld er det det hele værd, når det begynder at "sive ind" i et menneske, som ellers har troet sig så belæst og så fyldt med visdom. ...:)

m.v.h.
Zenia

Top Svar Citer
#12638 - 26/03/2012 11:42 Re: Drømmer du? [Re: Anonym]
Arne Thomsen Online   content
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7184
Sted: Sydsjælland
Hej Zenia.
Tak for gode ord.
Du skrev:
Citat:
- nogle gange skal man jo aflære det, man ellers har lagt megen energi i ... for at "få plads til" noget af en anden karakter. ... Den længste vej et menneske kan gå, - kan være den fra forstanden til hjertet. ...
Ja, "aflære".
Nogle gange kan man komme til at mure sig inde i forstanden.
Og nogle gange kan det være godt at standse op og se på, om det spor, man er inde på, nu også er det rette, som når du skrev:
Citat:
- forsøg på at sætte ord på Gud tænker jeg er forsøg på at placere Ham udenfor dig selv -
Udover "indeni - udenfor" får jeg også en fornemmelse af det nyfigne i at forsøge at fatte Gud ("den guddommelige sandhed", "dét der er bag verdens væren", eller hvilke ord man nu vil bruge).
Hvad er egentlig mit motiv?
Når jeg kigger på det, motivet, "fordamper" det blinker

P.S.: Har netop igen drømt "min drøm om ikke at nå frem" - og var straks, da jeg vågnede, klar over, at den handler om ikke at udtrykke sig godt nok, om at dét, jeg søger at beskrive, aldrig kan siges helt rigtigt. Virkeligheden vil altid være noget andet end mine ord blinker

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 4 1 2 3 4 >


Seneste indlæg
Tanker - idéer - visioner.
af Arne Thomsen
18/04/2024 15:15
Til papirkurven?
af Arne Thomsen
18/04/2024 13:00
Er der noget nyt under solen...
af ABC
17/04/2024 15:12
Eid-Al-Fitr
af somo
16/04/2024 18:49
Ramadan-måneden
af somo
16/04/2024 18:47
Nyheder fra DR
Politiet forlænger opholdsforbud
18/04/2024 15:40
Teenager fængslet i drabssag i bandemil..
18/04/2024 14:58
Børsens brand får Herregårdsmuseet mi..
18/04/2024 14:43
11 nye uddannelser er blevet godkendt: F..
18/04/2024 14:38
Mand fængslet, efter 38-årig blev stuk..
18/04/2024 13:58
Nyheder fra Religion.dk