annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 17723355
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2516897
Et andet syn 2071090
Åndelig Føde 2022049
Så er der linet op... 1582611
Galleri
Limfjorden Nørresundby siden
Hvem er online?
2 registrerede Arne Thomsen ,(1 usynlig), 128 gæster og 26 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Side 1 af 4 1 2 3 4 >
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#11177 - 25/07/2011 10:44 Bønnen blev hørt.
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Den uhyggelige tragedie i Norge, hvor "korsfareren" Anders Breivik lykkedes i hans syge forhavende, med at slå en masse mennesker ihjel.
Han bad til hans gud om at foretagenet måtte lykkes, hvilket det så må siges at have gjort, så når nu de hellige folkekirketosser siger det hjælper at bede, må man jo nok sige at denne gud er en terrorist af format, hvis man da tror på det nonsens.

Så fri os fra bønnerne, de går i opfyldelse--muligvis.
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#11178 - 25/07/2011 17:37 Re: Bønnen blev hørt. [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7361
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Om din "bøn": "fri os fra bønnerne" vil gå i opfyldelse, ved jeg jo ikke, men jeg tvivler stærkt derpå.

Dagbladet Information meddeler i dag, at den blonde norske nordmand fra Norge, der samtidig opfatter sig som en romersk katolsk kristen tempelridder, ser det som sin opgave, at løse "den ‘islamiske kolonisering’ af Vesten, der om få årtier vil være tilendebragt".

Daniel Poohl, chefredaktør for det svenske tidsskrift Expo, citeres for: »Der er ikke tale om nazisme, men om en idéverden, der har 11. september som baggrund og har haft stor fremgang de seneste fem-ti år. Islam er fjenden, og konspirationsteorien er, at den politiske og mediemæssige elite har inviteret Vestens fjender indenfor i multikulturalismens navn.«

Det ser således ud til, at der er mange som 32 årige Anders Behring Breivik, der hader det, de kalder "multikulturalismen", hvorfor det bl.a. er nødvendigt at dræbe så mange helt unge norske socialdemokrater ("kulturelle marxister") som muligt.

Hvor mange af hans meningsfæller, der opfatter sig selv som kristne, ved jeg jo ikke, men for mig ser det ud som om, det ikke så meget er kristendom, som det er ekstremt fremmedhad/-angst, der dominerer disse ganske mange mennesker.

Hvorfra kommer dette had/denne angst fra.
Det ved jeg jo ikke, men når man tænker på vore fortidige stammesamfund helt tilbage i stenalderen, var territoriet jo livsbetingelsen, hvorfor det nødvendigvis måtte vogtes mod nabostammer.

Det er jo ikke nødvendigt i dag, hvor der er nok til alle (hvis vi ellers kunne finde ud af at fordele det ordentligt), men man kunne vel forestille sig, at det er denne stenalderkultur, der - unødigt - lever videre i dag.

Hvis dét er situationen, er det vel nok så meget fordele og ulemper ved indvandring (og udvandring) i vor tids civilisationer, vi skal se lidt mere begavet på.

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (25/07/2011 17:37)
Top Svar Citer
#11181 - 25/07/2011 23:37 Re: Bønnen blev hørt. [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7361
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jeg glemte at nævne, at det er mit indtryk, at langt fra alle de, der bekender sig til:
Citat:
Islam er fjenden, og konspirationsteorien er, at den politiske og mediemæssige elite har inviteret Vestens fjender indenfor i multikulturalismens navn.
at langt fra alle de mennesker er religiøse.

Der skal såmænd nok være en hel del ateister imellem også.

Man kan vel så håbe på, at der nu kommer en langt mere åben og afklarende debat om vores forhold til fremmede.

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (25/07/2011 23:37)
Top Svar Citer
#11191 - 26/07/2011 14:12 Re: Bønnen blev hørt. [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Jo vi er nok mange flere der ikke ønsker muslimernes indmarch i vort ellers så fredelige land,men vil ikke bruge så voldelige metoder som i Norge, jeg kunne så endda forstå hvis han angreb moskeér, men helt uskyldige unge mennesker det er sygt.

Og det var da også socialdemokraterne der åbnede for muslimernes indmarch, ligesom i de andre nordiske lande og nu tør ingen sige muslim, ihvertfald ikke her i Sverige, det er næsten forbundet med fængselsstraf at bruge det ord.

Det stammer vel sagtens fra Palmetiden, hvor Palme gik imod stormagterne og mest de vestlige og især med Vietnamkrigen, hvor USA blev godt gale på ham og svenskerne.

Og idag er den almindelige befolkning også godt trætte af muslimerne, for det meste, men tør ikke sige det offentligt, muslimer der kommer til Sverige får stillet bolig til rådighed, mange får gratis kørekort, mens svenske unge har meget svært ved at finde boliger og selv må betale deres kørekort.
Når muslimer går i skole for at lære svensk, får de endda mange penge hver måned fra staten og de er ikke meget indstillet på at følge undervisningen, men er meget larmende og dominerende, min viv har oplevet det i 3 år.

Hvad angår bønner, så tror og håber jeg da heller ikke at der er "nogen" der er istand til at efterkomme disse, men Osam Bin Laden takkede da også hans gud for hjælpen til at slagte ca.3.000 helt uskyldige mennesker, ligesom korsfarerne og heksebrænderne i gamle dage også gjorde guds gerning.

Og korsfarerne slagtede jo også muslimerne, men blev ikke helt færdige med forehavenet.

Hvor kommer hadet fra?? skriver du, det burde da være indlysende hvor det kommer fra, islam er en bevægelse der ønsker at dominere os alle, såre simpelt og de er godt igang, med at få skovlen under mange lande,og islam de kan dette med bønner, 5 gange om dagen ligger og ber til allah, og de får selv bønnerne til at gå i opfyldelse.

Jo der er muligvis nok til alle, men det er ikke nok for mange.

Top Svar Citer
#11196 - 26/07/2011 15:28 Re: Bønnen blev hørt. [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7361
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Citat:
Og det var da også socialdemokraterne der åbnede for muslimernes indmarch, ligesom i de andre nordiske lande og nu tør ingen sige muslim, ihvertfald ikke her i Sverige, det er næsten forbundet med fængselsstraf at bruge det ord.

Jeg er enig med dig i, at debatten:
Fremmedvenlig - fremmedfjendsk/-angst er blevet forsømt - fra begge sider.

Det kan meget vel tænkes at være medvirkende årsag til, at enkeltpersoner, som nordmanden her, går amok - endda med koldt blod og i adskillige år.

Hvis det er sandt, at mange mennesker i Sverige er bange for at bruge ordet "muslim", så er det da på tide, at behjertede mennesker, som dig, kommer dem til undsætning, så en åben debat kan komme i gang - her hvor vi jo ellers hylder ytringsfriheden og retten til at håne (Muhammed-tegninger) blinker

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (26/07/2011 15:29)
Top Svar Citer
#11197 - 27/07/2011 11:38 Re: Bønnen blev hørt. [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7361
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Hvis det er rigtigt, at en del af årsagen til terrorhandlingen/massakren i Norge er, at vi i Norden ikke har haft en åben debat om det aktuelle emne, så burde vi vel tage den debat også her på Trosfrihed.dk.?

Emnet kunne vel med fordel centreres om:
Indvandring - ja eller nej?

Hvis du er med på at bruge denne tråd til dét, forsøger jeg mig gerne med et "Ja"-svar.

M.v.h. Arne.
Top Svar Citer
#11198 - 27/07/2011 12:24 Re: Bønnen blev hørt. [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Der har vel egentlig aldrig været nogen rigtig debat om indvandring eller ej, den eneste der rigtig turde stå frem var Glistrup med hans "berømte" rotteræs.

Jeg vil svare bare ja og nej til indvandring, det kommer an på hvilke mennesker vi skal indbyde til vort land, nogle kommer kun for at få del i goderne og snyder og bedrager med alt, jeg har selv været ude for mange af slagsen og det er kun muslimer der er i denne kategori. dog ikke alle muslimer, de der kommer fra Iran har såvidt jeg kan se, en helt anden opfattelse af hvordan de skal opføre sig, de er også gerne mere veluddannede end de muslimer der kommer fra bl.a. Pakistan, Irak,Tyrkiet o.s.v. og er netop flygtet på grund af de ikke kunne leve under det strenge islamitiske system der er i Iran.

Om du får held med at indbyde til en debat om emnet her, er nok tvivlsomt, men da meget ønskeligt.

Her i Sverige er det nok umuligt at få en debat igang, da man så at sige ikke må nævne ordet: muslim.

Og problemet eksisterer i så at sige alle lande uden undtagelse, af hvilken grund spreder disse mennesker sig i hele verden? tror du?? der kunne jo være er formål med dette.

Du hører aldrig om nogen problemer med Vietnamesere, koreanere, thaier, kinesere m.fl., folk der er glade for at få et arbejde her og ikke tager sig for af retterne som andre er gode til, ikke stiller krav om både det ene og andet, som ikke belaster vort retssystem i den grad som den anden gruppe gør.

Og så lige lidt om at håne, jeg håner alle religioner og deres tilhængere og det vil jeg blive ved med, for religioner er noget at fanden har skabt, hvis der ellers findes en fanden, men det er så tåbeligt at jeg kun har foragt tilovers for det, men det er du vel heller ikke i tvivl om??Redigeret af treram (27/07/2011 12:27)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#11199 - 27/07/2011 21:17 Re: Bønnen blev hørt. [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7361
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Jeg forstår dig sådan, at du mener, det er en god idé at søge startet en debat for og imod indvandring, selvom du er skeptisk overfor, om det kan lykkes.

Men det ka’ vi jo ikke vide, før det er forsøgt, så her kommer mit:

Forsvar for indvandring
”I have a dream”, sagde Martin Luther King – en vision om et retfærdigt samfund uden raceskel.
Og uden sammenligning i øvrigt blinker har jeg også en drøm:
Den, at vi ca. 7 milliarder mennesker kan bevæge os helt frit på denne dejlige planet, der har alt, hvad vi har brug for – og mere til.
En drøm om at alle vi mennesker vil agte og respektere hinanden – samt alt andet på denne klode.

Der er rigeligt med ressourcer – både til os og til alt andet eksisterende.
Og vi mennesker har udviklet evner til at skaffe os selv alt, hvad vi har behov for.
Vi har tillige udviklet intelligens til indse følgerne, når vi overforbruger klodens ressourcer.
Vi har også de midler – der er nødvendige, for at undgå at beskadige klodens økosystem (ressourceforbrug med omtanke, et-barns-politik).

Kort sagt, det er helt klart muligt for os at skabe ”Paradis på jord” – både for os selv, for vore ca. 7 milliarder artsfæller, og for alt andet her på planeten (Til ateister: Undskyld det bibelske udtryk – kunne ikke lige finde et andet).
I et sådant samfund – i en sådan ”global landsby” – er det ikke nødvendigt at indskrænke menneskets globale bevægelsesfrihed.

Jeg kan ikke få øje på noget acceptabelt alternativ til en sådan fremtid, og det er fortvivlende at se, hvor åndsdovne, lidet konsekvente og lidet handlekraftige, vi er.

Vi kæmper vældige kampe om den sidste mineralske olie (det var ikke bibelsk blinker ) i stedet for at tage ordentligt fat om udviklingen af bedre energikilder.

Vi gør ikke rigtig noget ved befolkningseksplosionen (med Kina som en markant undtagelse).

Vi er kun lidt opmærksomme på de økologiske skader, der følger af vores produktion af, hvad der for os er goder – og vi er slet, slet ikke handlekraftige.

Dertil kommer, at vi udvikler stadigt voksende forskelle i levestandard os mennesker imellem - både i vort eget samfund, hvor det engang hed, at ”få har for meget og færre for lidt” (Grundtvig – starten på velfærdssamfundet), men i langt, langt værre grad gælder det jo desværre på det globale niveau.

Og det er jo så i denne situation, at indvandrerpresset opstår!

En helt uvildig dommer ville jo nok sige: Fri indvandring – som det mest retfærdige.

Men den vej vælger vi jo ikke, og det ville nok også blive en kortvarig retfærdighed, fordi vort rige og storforbrugende samfund i så fald hurtigt ville bryde sammen.

Men jeg har stadig min drøm om at vi mennesker finder ud af at omgås hinanden og resten af verden på en ordentlig måde, og det fører mig til:

- Lad os tage imod så mange flygtninge/indvandrere, som vi kan integrere, og lad os integrere dem ordentligt, så de bliver gode samfundsborgere – samtidig med at vi respekterer, at de har deres egen kultur (og religion), men naturligvis, som alle andre, er underlagt vores samfunds demokratisk vedtagne lov og ret.

- Det må være en selvfølge, at flygtninge har forret for andre indvandrere.

- Lad os påtage os det globale ansvar for hele menneskehedens og hele klodens velfærd.

- Lad de, der vil beskytte vores ”smørhul” imod resten af planetens mennesker have ytringsfrihed til at argumentere som alle andre, så emnet kan blive åbent og grundigt debatteret – førende til demokratiske beslutninger.

- Lad de, der ikke vil være demokratiske i vores samfund vide, at de vil blive straffet for voldhandlinger.

Det er så min holdning til indvandring – og baggrunden derfor.
Andre har andre holdninger og denne tråd ville være velegnet til at præsentere dem, vil jeg mene.

Det ville være godt, tror jeg, hvis de, der har andre holdninger, kom åbent og klart frem – så de ikke skjult giver næring til udemokratiske voldshandlinger, som dem vi netop har set i vores naboland – medmindre det er dét, man ønsker.

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (27/07/2011 21:17)
Top Svar Citer
#11200 - 28/07/2011 07:58 Re: Bønnen blev hørt. [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Jo det er da en meget god idé med denne debat og jeg håber da nogle flere vil deltage.

Jeg har selv i mine unge år, bl.a. da jeg var i USA 1952/53 været i "kamp" for at hjælpe negrene i Mississippi hvor jeg boede, vi var 20 danske flysoldater på kursus og var meget forargede over den måde negrene blev behandlet af de hvide på, jeg var tit i byens negerkvarter og spillede fodbold med negerdrengene, i starten var de godt nok lidt tilbageholdende, men vi fik da løst op og havde gode oplevelser der, det var vores måde at demonstrere mod slaveriet.
De danske indvandere vi også så tit, var noget fortørnede over vort initiativ.

Jeg kan så forstå på dig at du vil lade alle flygtninge og de der ønsker at indvandre til Danmark fri adgang, så mange der nu er plads til, men er der så megen plads tilbage i lille Danmark, jeg synes at vejene ikke kan tage flere biler, man køre tæt og tit i lange køer, det tager lang tid at komme fra punkt A til B.jeg ser det endnu tydligere nu hvor jeg bor i Sverige, der kan du selv på de store hovedmotorveje køre længe uden at se en bil.
Jeg er sikker på at økonomien bryder helt sammen, bare med få flere, de skal alle have del i sygevæsenet, folkepensionen o.s.v.

Jeg mener det er meget bedre at hjælpe de der er i nød, hvor de bor, det er billigere og derfor kan betydeligt flere få glæde af hjælpen og vi har jo heller ikke så megen plads her i lille Danmark til at huse et utal af flygtninge og indvandere, der har Sverige jo flere hundrede gange mer plads.

Problemet med netop de muslimske indvandere vil blive endnu større end det er idag, idet disse vil stille krav om både det ene og andet, hvilket ikke burde være dig ukendt.
Desuden vil muslimske indvandere ikke rspektere andre end deres egne, vi er alle vantro, kristne eller ateister, så de har et kæmpeproblem.

Vi vil også ved en fri indvandring desværre få en masse forbrydere af enhver art her til landet, har du slet ingen krav til indvanderne overhovedet, de der har gode job og er veluddannede vil jo nok ikke udvandre til Danmark, de tyrkere og parkistanere der kom i tredserne-halvfjerserne kom jo fra landdistrikterne og var meget "muslimske", det var yderst sjældent veluddannede bybeboere der kom og vi ser den dag idag stadig kvinder fra den tid, der overhovedet ikke kan et ord dansk.

Du skriver at vi kæmper om den sidste olie, hvilket du nok har ret i, men hvad vil mennesket, vi ser idag at unge mennesker kæmper med næb og klør imod at der oprettes et vindmølle test center i en skov, et testcenter der skal udvikle bedre vindmøller, som et betydeligt godt alternativ til olien,et initiativ der kan give endnu flere arbejdspladser til danskerne og taler vi om opstilling af vindmøller på land, vil ingen have dem i sin nærhed, ja endda havvindmøller er mange imod, hvordan skal samfundet så overleve uden olie, alle er så energirigtige bare de ikke får vindmøller tæt på, hvilket i vor lille land næsten er en umulighed.

Jo vort lille Paradis vil garanteret blive endnu mer splittet end det er idag, men en massiv indvandring, kirkerne vil forsat blive nedlagt og istedet vil et utal af moskeér skyde op, for det varer længe inden muslimerne mister interessen for deres allah og vågner op.Top Svar Citer
#11201 - 28/07/2011 09:07 Re: Bønnen blev hørt. [Re: treram]
Anonym
Uregistreret

Morgentanker:

"Hvis hver og én af os begynder at besinde os på den vej, vi er på, ja så er der kun én ting, som kan og vil hjælpe:

Alle må vi vende opmærksomheden indad og lytte til vort "Højere selv"/Sjæl/Helligånden og forsøge at VÆRE den fred, som kan og vil overgå al forstand". ..."

Netop hjemvendt fra en holistisk højskole i Sdr. Jylland har jeg endnu den fred i mig, og kunsten består nu i at bevare den i den brogede verden, som møder én med det samme, man forlader stedet.

Man kan indvende, at en enkelt ikke kan være udslaggivende, men alt begynder jo ved den enkelte, så måske ikke det mest uhensigt-mæssige sted at starte?

Top Svar Citer
#11202 - 28/07/2011 09:10 Re: Bønnen blev hørt. [Re: Anonym]
Anonym
Uregistreret

Indsendt af: Anonym
Morgentanker:

"Hvis hver og én af os begynder at besinde os på den vej, vi er på, ja så er der kun én ting, som kan og vil hjælpe:

Alle må vi vende opmærksomheden indad og lytte til vort "Højere selv"/Sjæl/Helligånden og forsøge at VÆRE den fred, som kan og vil overgå al forstand". ..."

Netop hjemvendt fra en holistisk højskole i Sdr. Jylland har jeg endnu den fred i mig, og kunsten består nu i at bevare den i den brogede verden, som møder én med det samme, man forlader stedet.

Man kan indvende, at en enkelt ikke kan være udslaggivende, men alt begynder jo ved den enkelte, så måske ikke det mest uhensigt-mæssige sted at starte?Fik ikke afsluttet tankerne her, som blev sat på ord af
esther.
Top Svar Citer
#11203 - 28/07/2011 12:02 Re: Bønnen blev hørt. [Re: Anonym]
Anonym
Uregistreret

Formiddagstanker:

For år tilbage flyttede min mand og jeg ind i et nybygget hus. ... Grunden var bar, og vi snakkede om, at vi kunne have lyst til frugttræer på den. ...

Det blev ikke til noget, da vi tænkte, at det ville tage altfor lang tid, inden vi kunne plukke frugten. ...

År efter talte vi om, at nu kunne vi have plukket både æbler og pærer, hvis vi havde villet det fra starten. ...

Så hvorfor ikke bare begynde NU på at forandre verden. ...

Vi kunne jo bare begynde med at være venligere mod hinanden og søge indbyrdes forståelser i stedet for at focusere på forskelle?

Stadig med tankerne kørende på den voldsomme oplevelse i Norge, tænker jeg, at den bedste måde, vi kunne gøre de unge menneskers brutale død mindre mningsløs ... da ville være, hvis vi hver især søger tolerance og forståelse i mødet med vore medmennesker

Det vil jeg i hvert fald fortsat søge at gøre mit bedste til omkring mit lille sted på Jorden.

Naiv? Ja, måske, men jeg tror på, at mødes mennesker med tillid, når man langt. ...

Har det egentlig sådan, at jeg i mit hjerte har ondt - også af den brutale morder i Norge - mon der nogensinde er nogen, som har mødt ham med forsøg på forståelse gennem livet hans?

Har noteret mig, at hans forsvarer udtalte, at ingen udenfor overhovedet har kontaktet ham i fængslet. ...

I refleksion og eftertanke
esther.
Top Svar Citer
#11204 - 28/07/2011 15:06 Re: Bønnen blev hørt. [Re: Anonym]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Ester.
Jo en meget fin idé med at forandre verden, men tror du at verden vil forandres og hvem skal så forandres, er det os i lille Danmark?, eller de tilrejsende?.

Der er et godt gammmelt ordsprog der siger: skik følg eller land fly, du tror vel ikke at du kan komme til et andet land og så ændre på dets skikke og især ikke et muslimsk, der må du næsten klæ dig som de indfødte, hvis du er kvinde og du må følge deres skikke med helligdage såsom ramadan o.s.v.

Og du vil vel ikke have indført ramadanen her for os danskere, ligesom sharialove, der er allerede indført mange restriktioner i børneinstitutioner og skoler for at tækkes de tilrejsende, noget der er uhørt i deres egne lande, her kan du ikke komme og forlange noget som helst.

Hvor gode skal vi være? skal vi være tossegode? og bare lade stå til og finde os i alle krav, prøv du at stille krav om at få en kristen kirke i mange muslimske lande, hvad tror du de vil svare??.

Det er et meget ømtåleligt emne og nu ser det ud til at blive endnu mere ømtåligt, socialdemokraterne og sf vil indskrænke ytringsfriheden for at beskytte de tilrejsende, hvordan man så vil gøre dette, må stå hen i det uvisse, for hvor skal en grænse gå for hvad man må sige.

Vedr. Anders Breivik, så var han nok en mand med flere sider, hans mor og far kendte slet ikke til hans forehavende, men hans mor må dog have set hans selvkomponerede uniform og hans mange våben, hvilket måske burde have et fingerpeg om noget usædvanligt var i gære.
Han var god til at skjule sit forehavende igennem 9 år, hvilket er meget usædvanligt, men han har dog været i politiets søgelys, uden de opdagede noget, de burde nok have undersøgt om han virkelig dyrkede noget på sin gård, med henblik på den store mængde kunstgødning han havde indkøbt.

Mærkeligt nok har hans forsvarer offentligt udtalt at han mener Anders Breivik er sindsyg, det må vist siges at være en brøler at en forsvarsadvokat udtaler sig sådan.

Og jeg er ganske sikker på at Anders Breivik vil blive kontaktet i fængslet, men nok ikke lige den kontakt han søger, efter hvad fængselspersonalet siger.

Redigeret af treram (28/07/2011 15:12)
_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#11205 - 28/07/2011 20:17 Re: Bønnen blev hørt. [Re: treram]
Anonym
Uregistreret

Hej treram,

Tak for dine tanker her. ...

M.h.t. det religiøse skisma ser jeg det sådan, at mennesket i århundreder har haft brug for religionen ... men, at denne tid er ved at rinde ud. ...

Fremover må hvert enkelt menneske finde frem til kærnen i sig selv, som jeg tror på ér alt godt = kærlighed ... og så begynde at handle ud derfra. ...

Om jeg er tossegod? Tja, det er jeg egentlig ikke så optaget af, om nogen vil mene. ...

Mit mål er fred, og den nåes for mig, når jeg har kontakt med og til min Sjæl. ...

Amerikanerne har et begreb, som de kalder heartbrain: Når du tænker og handler i venlighed og forståelse overfor andre, når din handlemåde celler i andres hjerter, som derefter måske også kan begynde at mærke deres. ?

Ganske subtile energier er der her tale om, men jeg tror på, at det virker. ... Måske en forklaring på, at fjernhealing har en effekt? Who knows?

Ønsker om fred for dig og alle andre. ...

God week-end inden så længe.
m.v.h.
esther.
Top Svar Citer
#11208 - 29/07/2011 10:26 Re: Bønnen blev hørt. [Re: Arne Thomsen]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7361
Sted: Sydsjælland
Til mit "Forsvar for indvandring" kunne det måske være rimeligt at tilføje - om rige og fattige lande, som jo nok er den væsentligste årsag til at mennesker i fattige lande søger mod de rige lande - noget som en dansk folketingspolitiker - uimodsagt - sagde fra folketingets talerstol for nogle år siden.

Den nøjagtige ordlyd har jeg ikke længere, men det væsentligste i indholdet var:
Citat:
Den samlede globale ulandsbistand er i størrelsesordenen 50 MIA US $.
Den samlede globale udplyndring af de fattige lande - via de rige landes overmagt - ligger i størrelsesordenen 500 MIA US $.

Det var Margrete Auken, der nævnte, at hun havde tallene fra FN.

Tallene kan sikkert debatteres - og opgøres forskelligt - og de kan have ændret sig i de seneste år - men jeg tror ikke, der kan være tvivl om, at vi i de rige lande tager mere fra de fattige lande, end vi giver.

Måske nogle har nogle opdaterede og pålidelige tal?

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (29/07/2011 10:28)
Top Svar Citer
#11209 - 30/07/2011 06:10 Re: Bønnen blev hørt. [Re: Arne Thomsen]
treram Offline
bor her
Registeret: 29/03/2008
Indlæg: 1393
Sted: Sverige/ Thailand
Hej Arne.
Det var et noget høj tal du er fandt frem, med at de rige lande tager fra de fattige, kan du komme med nogle eksempler på dette?.

Vi i Danmark giver vist mere til Færøerne og Grønland end vi tager, der er ikke så meget at tage.
Før i tiden sagde man også at vi tog olien fra de fattige lande, men de olieproducerende lande kan vist næppe siges at være fattige, det er vel bare pengene der bliver ulige fordelt i disse lande.
Og mange afrikanske lande har ikke meget vi kan bruge til noget, lande som Somalia,Ægypten,Congo, og mange må afrikanske lande, hvad har de at de rige lande kan bruge?? og som vi "stjæler" fra dem, ok der er selvfølgelig de store diamantminer der ejes af udenlandske firmaer og som tjener kassen på at bruge den billige indfødte arbejdskraft til at grave dem frem, men disse landes regeringer burde så få nogle aftaler med disse firmaer, så de må erlæggge nogle flere penge for rettighederne til diamanterne.

Desuden er teknologien med både olieboringer og minedrift udviklet af de mere veludviklede vestlande, der har investeret store beløb i at finde olie, diamanter mm.

Nogle lande har så hen af vejen nationaliseret olie og diamant udvindingen.

Og vil du også mene at USA er et fattigt land, der bliver udnyttet af Kina, nu hvor Kina har meget store økonomiske interesser der.

Jeg tror nu ikke amerikanerne begynder at udvandre til bl.a. Danmark fordi de tjener mindre i USA end i Danmark.

For nylig var der stor kritik af A.P.Møller, fordi han fik lavet noget ved hans skibe i Thailand, husker ikke lige hvad, men man var forarget over at han kun udbetalte omkring Bath 300 om dagen til arbejderne, hvor lønnen ellers ligger på omkring Bath 200 om dagen, så han betalte faktisk 50% mere end det almindelige lønniveau, men selfølgelig efter danske forhold var det en ringe løn ca. dkr.55 om dagen.

Men jeg ser da gerne nogle eksempler på at vesten udnytter de underudviklede lande, kolonitiden hvor der nok blev plyndret godt, er vel for det meste et overstået kapitel.

I England ser vi nu at muslimerne er begyndt at opsætte små plakater i store områder, at her gælder sharialovene og man siger endda offentlig at man ønsker at hele England skal under sharialovene og man vil kæmpe for at hele landet bliver muslimsk, så nu ved vi hvad deres agenda er.

_________________________
mvh.treram
Top Svar Citer
#11211 - 30/07/2011 09:33 Re: Bønnen blev hørt. [Re: treram]
Arne Thomsen Offline
veteran
Registeret: 16/04/2008
Indlæg: 7361
Sted: Sydsjælland
Hej Treram.

Citat:
Men jeg ser da gerne nogle eksempler på at vesten udnytter de underudviklede lande, kolonitiden hvor der nok blev plyndret godt, er vel for det meste et overstået kapitel.

Margrete Auken nævnte i sin tid, at hun havde tallene fra UNCTAD (UNITED NATIONS CONFERENCE ON TRADE AND DEVELOPMENT).
Jeg har været inde på deres hjemmeside, men har ikke energi til at gennemgå det enorme materiale.

Imidlertid skal der da ikke megen forestillingsevne til at indse, hvor let det er for økonomisk stærke lande - og multinationale selskaber - at påvirke f.eks. forholdet mellem råvarepriser og færdigvarepriser på en måde, der er gunstig for de rige lande (og selskaber) og ugunstig for de fattige lande og deres mennesker.
Og i forhandlinger om den slags, hvor stor indflydelse har ulandene dér?
Mon ikke det nærmer sig nul?
Ærlige økonomer vil uden tvivl kunne nævne masser af andre måder, hvorpå de fattige lande udplyndres.

Jo, kolonitiden - med traditionel magtanvendelse med våben - er forbi.
Nu bruges der i stedet økonomisk magt.
Nogen må kunne klarlægge det ærligt.
Eller skal det være et bekvemt tabu?

Dit eksempel med muslimske sharia-plakater i London tror jeg da gerne er sandt, men din påstand, at dette er repræsentativt for muslimer i Vesten - "så nu ved vi hvad deres agenda er" - savner begrundelse, vil jeg tillade mig at mene.
Man kunne jo så også sige, at Ku Klux Klan er repræsentativt for USA blinker

M.v.h. Arne.


Redigeret af Arne Thomsen (30/07/2011 09:33)
Top Svar Citer
annonce
Side 1 af 4 1 2 3 4 >


Seneste indlæg
Agnostisk pandeisme
af Tikka
20/07/2024 13:48
Vigtige præciseringer
af somo
19/07/2024 11:38
Tro
af Arne Thomsen
15/07/2024 19:28
Hvorfor omtales guds ånd ikke som en ham?
af Anonym
01/07/2024 01:29
SAN
af Anonym
01/07/2024 01:08
Nyheder fra DR
Rafael Nadal når sin første tennisfina..
20/07/2024 15:35
Mindst 40 migranter døde efter bådulyk..
20/07/2024 15:20
Mand faldt af tog med over 150 kilometer..
20/07/2024 14:26
Tidligere folketingsmedlem anholdt i Tyr..
20/07/2024 13:50
Ukrudtsbrænderen er skyld i flere brand..
20/07/2024 13:17
Nyheder fra kristeligt-dagblad.dk
Fly og helikopter deltager i slukningsar..
20/07/2024 12:14
Travl badeweekend giver kamp om parkerin..
20/07/2024 11:30
To personer er kommet alvorligt til skad..
20/07/2024 11:06
Dansk politiker blev anholdt for terrorp..
20/07/2024 11:05
Justitsministers opvækst i hårdt milj..
20/07/2024 11:00