annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 10699030
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2084874
Et andet syn 1799708
Jesu ord 1382032
Den Evige Filosofi 1175321
Galleri
Limfjorden, Strandparken Nørresundby
Hvem er online?
1 registreret Gerth 124 gæster og 193 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Tråd valgmuligheder ↓
« Forrige tråd
Næste tråd »
#10448 - 25/11/2010 13:38 Ord kan være som arsenik -
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3192
Sted: Nørresundby
http://www.dr.dk/search/forside.htm?output=xml_no_...=*&filter=0

På facebook skrev jeg følgende kommentar til denne udsendelse som en af mine venner havde fremhævet:

Deadline 2. sektion er et must for mig, ugens højdepunkt, kulmination gerne. Jes Stein Pedersen lidt min helt, beundringsværdige studievært. Dog betragter jeg Lars Hedegaard som rimelig kvik, men manden glemte at klart den mest urovækkende ...aktuelle sprogforgiftning, den finder vi først og fremmest i omløb hos "islamisterne". Selv børn, fra nok ikke islamistiske hjem, tilegner sig denne helt uhyrlige retorik. Takket være Rosseau, Kant mfl (oplysningstiden) og Freud og ja pædagogikken i det hele taget, er det "normale" (ja jeg ved godt det gik grueligt galt i det 20. årh på det europæiske fastland) ellers at barnet får sin barndom som en suveræn periode uden overgreb fra de voksnes totalitære politiske eller religiøse ideologier. Det arkaiske primitive er at barnet ikke får rum og tid til sin egen suveræne jeg-udvikling (forstandsudvikling, åndelige (politiske religiøse) udvikling), gennem et skolesystem hvor man lærer at forholde sig kritisk til "de voksnes", de autoritære totalitære politiske og religiøse ideologier i omløb. Vores fremtid afhænger af at hver ny generation skoles og opdrages til kritisk selvstændig tænkning og brug af forstanden (ånden). Hvis hobetal af børn på 5 - 7 år og opad dagligt råber politiske slagords paroler fra en let genkendelig totalitær ideologi, så er enhver form for klassisk dannelsesideal forsvundet. Hvordan undgår vi denne brand, arsenik og forgiftning? Europa, Europa hvor er du??? Lars må ha haft en dårlig dag, ihvertfald undrede det mig hvordan denne udsendelse kunne undgå klart den største udfordring vi står overfor, nemlig alle de steder i verden hvor børn fratages enhver forstandig jeg-udvikling, qua et nedbrudt skolesystem og uddannelsessystem, og i stedet for hjernevaskes med et uhyrligt overjeg, totalitær ideologisk overjeg, hvor evnen til reflektion og dømmekraft overløbes af fanatisme.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
#10449 - 26/11/2010 11:28 Re: Ord kan være som arsenik - [Re: Hanskrist]
Hanskrist Offline
veteran
Registeret: 30/03/2008
Indlæg: 3192
Sted: Nørresundby
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/389599:Ki...ikke-saa-typisk

Selvfølgelig er kirkegængerne fra Socialdemokratiet og SF og det skyldes en dyb forståelse for evangeliet, at Venstre også er repræsenteret skyldes 1): tradition og opvækst, og 2): at evangeliet og kristendom misforstås og forveksles med en... liberal frihedsideologi for de priviligerede og begunstigede her i verden, hvor man opfatter sig selv som Guds kæledægger (særligt udvalgte), også det der er typisk for frikirkerne der forveksler "troen" og det med Helligånden, med et superego (superego konstruktion) der rager op og flagrer rundt i de højere luftlag og det helt uden jordforbindelse (uden forståelse for inkarnationen: Kristus, vores immante Gud-menneske, Kristus; vores immanente og konkrete Kristus personlighed og spiritualitet der naturligt i efterfølgelsen er bundet alene i et spirituelt virke (etik) til gavn og opbyggelse for næsten (og netop ikke har nogetsomhelst at gøre med en guddommelig ubetvivlelig superego konstruktion, overbygning, man jubler over der styrer verdens gang og som man tilslutter sig uden at magte at argumentere menneskeligt herfor, Kristi-ligt herfor, hvorfor disse troens analfabeter, blindt troende, argumenterer ud fra Bibelen og det der står her og ikke ud fra Kristus konkret her og nu (opstandelsestanken og Kristus som Herren), vores Kristusparticipation, som de intet aner om). Med de kontinentaleuropæiske sværvægtere af filosoffer til at forstå Paulus, som Badiou, Agamben og Zizek og HansKrist (Bonhoeffer; Tillich og Barth der var erklærede socialister ud fra evangeliet (Paulus)) vil det billige frikirke snak og gøgl vi har arvet fra det republikanske USA snart være et overstået kapitel her i Europa. Europa der altid har formået at tænke dybt over tingene vil ikke accpetere denne totalt forfejlede og falske, sjofle og overfladiske, kristendomsforståelse vi har arvet fra bibelbæltet i USA. Alle taler om at overalt i verden spiller religion en hovedrolle, blot ikke i det sekulære europa, men bare vent og se, som så ofte før, er det hende Europa der barsler med det sandt menneskelige, Kristus, det menneskelige fra Gud og i Gud.

Gud har i sin evige nådesudvælgelse, som er åbenbaret i Jesus Kristus, inklusivt for alle, bragt det sande, det trofaste, det radikalt frie menneske på bane. Guds evige valg har her fundet sit analoge menneskelige modbillede i verden – og disse to er ét. Som indeholdt, udvalgt i ham, genfinder det enkelte menneske sig selv – her frisættes menneskets menneskelighed med baggrund i Guds evige valg. Karl Barth.
_________________________
Det kan ikke være Gud, for han har kaldet jer til frihed i Kristus. Pas på!
Top Svar Citer
annonce


Seneste indlæg
Så er der linet op...
af Gerth
02/04/2023 00:26
Indbydelse til mindehøjtid til minde om Jesus død.
af Gerth
02/04/2023 00:08
hjertes og sjæls lykke i ramadanen
af ABC
01/04/2023 23:25
Hvad HansKrist dog skriver
af Hanskrist
30/03/2023 13:12
Kristendommens ABChristus
af Hanskrist
30/03/2023 13:04
Nyheder fra DR
Skoler og andre offentlige institutioner..
01/04/2023 23:58
To tons kokain fundet i banankasser på ..
01/04/2023 23:29
Spritnyt SAS-fly måtte vende om på vej..
01/04/2023 23:18
Titusindvis af vrede israelere er ligegl..
01/04/2023 22:19
Mindst syv stater i USA er ramt af dødb..
01/04/2023 21:42
Nyheder fra Religion.dk