Når man flytter til et andet land

Indsendt af: Dorte

Når man flytter til et andet land - 28/07/2011 21:38

Hvad er forummets mening vedr. at modtage mennesker af anden etnisk herkomst i Danmark. Er der forskel på at modtage mennesker fra f.eks. Somalia eller Polen eller fra mellemøsten etc.

Min holding er, at når man vælger, at flytte/flygte til et andet land, må man gøre ALT hvad man kan for at lære landets sprog, lære dets kultur at kende. Uanset hvor man er fra i verden.

Nogle indvandrere ønsker at blive integreret.

Men andre ønsker at klage over hvor en sølle behandling de får i det danske system.

Desværre er der også mange danskere der bare forlanger i hovede og røv af det danske samfund (dvs. alle der betaler skat).

Skal vi finde os i "snyltere"?

Hvordan finder vi dem der virkelig har brug for hjælp?

"Vores system i Danmark" kan slet ikke finde ud af at give hjælp til dem der virkelig trænger. De giver hjælp til dem der klager mest og "sylrer" i en uendelighed.

Dem der virkelig har brug for hjælp og bruger deres styrke, får ingen hjælp. De kæmper til sidste blodsdråbe, men bliver negligeret fordi de viser deres sidste styrke.

Til sidst går de ned, og får ingen hjælp, f.eks. kræftpatienter.

Jeg vil gerne hjælpe alle der er i nød. Men er det ikke på tide vi tager hånd om dem i vores land der virkelig har brug for hjælp, og dropper de enorme summer vi sender i nødhjælp til andre lande.

Tænk på hvor mange penge vi kunne bruge på vores skoler og uddannelsescentre i stedet for at pøse penge ud på nytteløse projekter i udlandet.

Er det ikke på tide vi almindelige mennesker tager magten til os og ikke overlader beslutningerne til vores mere eller mindre uduelige politikere?

Alexander

Indsendt af: Anonym

Re: Når man flytter til et andet land - 29/07/2011 02:41

Danmark har brug for alle kan bidrage til vælfærdssamfundet. Derfor er analfabeter ikke godt for samfundsøkonomien.

Med hensyn til nødhjælp så er det da udmærket at danida udfører projekter som f.eks giver folk rent drikkevand, eller prøver at bygge skoler. Man kunne få den tanke, at nødhjælp er med til at holde folk i deres egne lande .Så betragt nødhjælp som en slags bod for at de fattige bliver hvor de er.

/Bent
Indsendt af: treram

Re: Når man flytter til et andet land - 30/07/2011 06:30

Hej Dorte.

Og tænk på hvormange penge der gives til en hensygnende folkekirke, penge der kunne gøre godt i syge, ældreforsorgen og uddannelsessystemet, her tænker jeg ikke på selve kirkeskatten,men de penge staten/vi betaler til biskoppernes, præsternes løn, pensioner, til orgelskoler, til Grønlands og Færøernes kirker o.s.v.mange miliarder, der efter min mening er det rene spild.

Ventetider på hospitalerne kunne nedsættes så mange liv kunne reddes, hvis der blev delegeret nogle af disse penge til sygehusvæsenet.
Ældre der har behov for det, kunne få en mere human pleje og hjælp i hverdagen.
Jo tiden er moden til at skille kirke og stat, så må folketossekirken lære at stå på egne ben og de der ønsker ar deltage må så have penge op ad lommen, så må vi se hvormange der egentlig er religiøse.
Kirkerne kan så sælges til højestbydende, ikke fordi de er brugbare til ret meget, de er næsten umulige at opvarme og det er ihvertfald meget dyrt, men noget fornuftigt må de kunne bruge til.

Indsendt af: Dorte

Re: Når man flytter til et andet land - 30/07/2011 15:40

Hej tretram

Tænk på alle de penge der bliver brugt,når EU flytter hvert halve år.

Tænk på alle de penge man pludselig kan give til et eller andet projekt. Hvor kommer de penge fra?

Samtidig med, at vi skal 'spare' på 'alt'. Unge kan ikke få uddannelse.

Folkeskolen giver ikke særlig god undervisning.(Det ved jeg, fordi jeg stadig har børn i folkeskolen). Undervisningen er stort set som i middelalderen. Dengang var der selvfølgelig ikke 'skoler' til.

Mine forældre gik kun i skole hveranden dag. Rent grundlæggende er det vel den eneste forskel på folkeskolen idag og dengang. Mine søskende gik også i skole om lørdagen. (Til information: jeg er født i 1964).

Nu SKAL man gå i skole HVER dag, og hvis man 'vover' at holde ferie udenfor skolernes officielle ferie, skal man stå 'skoleret' overfor inspektøren

Når de unge mennesker er 'skoletrætte', er det forældrenes fejl.

NEJ det er en stor løgn. Det er skolesystemet, der slet ikke har tilpasset sig de behov vores unge mennesker/børn har idag.

Arbejdsløse bliver pisket, og der bliver brugt uanede summer på at aktivere dem. 'Systemet' formår ikke at forandre sig. Dvs. politikerne 'lever' stadig i en 'gammel fortid', og kan åbenbart ikke se behov for at ændre holdning.

Ældre mennesker kan ikke engang blive vasket i røven regelmæssigt. Bare én gang i ugen. Højst.

Universiteterne mister penge, så vores kommende genereration ikke får ordentlig undervisning.

Skal jeg blive ved?

Hvad har vi tænkt os at gøre ved de nuværende forhold for at komme videre?

Dorte
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: Når man flytter til et andet land - 31/07/2011 09:13

Hej Dorte (eller Alexander, som du underskrev dig i dit første indlæg).

Du skriver:
Citat:
Hvad har vi tænkt os at gøre ved de nuværende forhold for at komme videre?

Når du skriver "vi", må det vel være samfundet som helhed, du tænker på, og der kender du jo svaret i vort repræsentative demokrati:
Det er primært de af os valgte folketingsmedlemmer og den derpå dannede regering, der har den opgave.

Er du ikke tilfreds med kun at afgive din stemme, har du jo den mulighed at melde dig ind i dét politiske parti, der passer dig bedst - og så søge at påvirke det indefra i den retning, du synes er rigtig.

Og er der ikke noget politisk parti, du synes, du kan bruge, er der jo den mulighed at søge at danne et nyt.

Dertil kommer så muligheden for at ytre sig i offentlige debatter, som du gør her.

Det er jo, hvad vi kalder demokrati (med markedsøkonomi).
Ideelt er det jo nok ikke, men hvor kan vi grundlæggende forbedre?

Er der ikke noget svar her, så er der vel ikke andet at gøre end at ytre sig indenfor "spillereglerne" - i det håb at overbevise andre om egne synspunkter.

P.S.: Jeg har ikke sjældent oplevet, at når jeg anstrenger mig for at udtrykke mine egne meninger så klart og tydeligt, som jeg kan, så kan der ske det, at synspunkterne udvikler sig videre.
Og det er jo i sig selv en ekstra gevinst ved at ytre sig - f.eks. her på Trosfrihed.dk blinker

M.v.h. Arne.
Indsendt af: Dorte

Re: Når man flytter til et andet land - 01/08/2011 14:12

Hej Arne

Det med Alexander var en fejl, undskylder.

Jeg har været medlem af et politisk parti, men valgte at melde mig ud for ikke så lang tid siden. Ikke fordi jeg var direkte uenig i politikken. Men jeg kan også se fornuften i 'den anden blok'.

Så jeg har brug for at tænke mig om. Jeg vil ikke være medlem af noget sålænge, jeg selv er i den proces, der hedder 'afklaring' måske nærmere 'uafklaring'.

Når jeg skriver "vi" mener jeg samfundet som helhed.

Og jeg ved godt, at jeg har mulighed for at danne et nyt parti.

Men indtil videre holder jeg mig til at ytre mig i offentlige debatter, som her.

Jeg lærer meget af andre debattører, at se deres opfattelse af vores system.

Og ja en debat udvikler sig altid :-).

Jeg tillader mig, at spørge om du er liberal? Du skal kun svare, hvis du har lyst, selvfølgelig.

Dorte


Indsendt af: Simon

Re: Når man flytter til et andet land - 04/08/2011 12:44

Hej Alexander..

"Hvad er forummets mening vedr. at modtage mennesker af anden etnisk herkomst i Danmark. Er der forskel på at modtage mennesker fra f.eks. Somalia eller Polen eller fra mellemøsten etc. Min holding er, at når man vælger, at flytte/flygte til et andet land, må man gøre ALT hvad man kan for at lære landets sprog, lære dets kultur at kende. Uanset hvor man er fra i verden" &
”Jeg vil gerne hjælpe alle der er i nød. Men er det ikke på tide vi tager hånd om dem i vores land der virkelig har brug for hjælp, og dropper de enorme summer vi sender i nødhjælp til andre lande”.

- Debattørers standpunkter er sandsynligvis lidt forskellige. Men mange mennesker der kommer til Vesteuropa, US og Canada, konfronteres med voldsomme udfordringer som de i mange tilfælde slet ikke ka' matche men henad vejen lærer sig at tumle. Gælder det alene folk fra afrikanske lande, må vi nok stille os selv spørgsmål om i hvilken udstrækning deres overlevelsesbetingelser er konsekvenser af internationale konsortiers udbytningspolitik, der gennem masser af år bevirkede vores egen velstand, men ikke deres.
Politikere overalt stak gerne snablen i honningkrukken, men ræsonnerede aldrig at en økonomisk fremgang på sigt ville skabe en masseflugt fra Afrika til bl.a. Europa. Tværtimod, dyrkede man forestillinger om at importere deres råstoffer og udpine deres jorde til grænsen, hvorefter man kunne tjene penge på at eksportere dem de fødevarer, de ikke længere selv kunne dyrke.

Nu står vi med konsekvenserne af en rigdom der reelt blev fordelt på vore hænder mens problemerne blev i deres, og piver over recessioner skabt af ”rentable” stråmænd der gennem årtier udpinte velstående landes sparekasser. Jeg ved ikke hvad man forestiller sig verdens fattigste mennesker skal stille op med prisstigninger på fødevarer, i mange tilfælde forårsaget af rentable landmænd rundt om i verdens store kapitaler, hvor priser sættes i vejret på majs, hvede, rug og byg, for ikke at tale om det økologiske svineri vi i stor udstrækning bebyrder fremtidens børn med. men jeg ka’ da levende forestille mig ansigtstrækket hos indvandrere der kommer hertil, og ved grænseovergangen blir budt velkommen af den store økonom og politiske ideolog Pia Kjærsgaard, der nu nærmest ser indvandrere som økonomiske ressourcer – og er det i tillæg muslimer, da må de betale toldafgifter i blod fra ”ressourcerne” i kufferten. Jo, der er arvegods i madammen ;)

Ser vi økonomisk på fattige mennesker, der i nød udvandrede for at skabe et tåleligt liv for dem og børnene alene her i Danmark, og på hvordan langt de fleste klarede skærene overfor kravne de mødtes med, da ser det i mine øjne imponerende og ret fornuftigt ud. På få årtier tog flest udfordringen i stiv arm, uddannede sig og tog jobs i sociale erhverv mens mange blev selvstændige erhvervsdrivende der sagligt bidrager til det fælles. Mange børn fik en langt bedre udsigt til fremtiden i kraft af deres forældres aktive indsats, hvor fraflytning skete p.a. politiske og/eller økonomiske utålelige klimaer. Vi er lidt nuttede, når vi bestyrtet ser til med social indignation overfor en Mubarak, der forvekslede familiens økonomi med statskassen, og hepper jo gerne på hesten med demokrati på ryggen, når altså bare den ikke løber i mål her i Danmark. Ja, vi ser demokratier overalt, skråler op på den internationale scene om friheden set helt uden forhold, mens selve processens ofte voldsomme turbulens intet fokus har. Og når børn der oplevede krig, forfølgelse og kæmpestor utryghed barndommen igennem kommer hertil, da sammenligner vi dem uden hæmninger med danske børns forudsætninger, øjeblikkelig bliver de økonomisk vurderet, for vi har da ikke økonomi og bør belastes med menneskers problemer samt deres udemokratisk fortid. Hvis man med indtægter omk. de 4-500.000 årligt nu skulle undvære 1000 kr. mdr. her og dér, så manglede de jo engang man selv stod med slipset i postkassen!

Dansk uddannelsespolitik har for en del bestået af internationalt konkurrenceblær, hvor politikere uanset partimæssige skel nu hæmningsløst stikker sugerøret indirekte ind børns vener og vurderer stikprøver af fænotypen sat op imod forventninger af et BNP der klarer EU-kravene. Vurderinger omkring børns udvikling som mennesker der evner at begå sig som sociale individer blandt mange medmennesker, ja udvikling af empati og en rimelig ansvarlig holdning overfor fællesskabet, vil børn med et selvsyn som økonomisk stykgods sandsynligt få deres problemer med, og ligeledes bare katalysere ud i fremtiden som deres ansvarsområde. På den måde træder vi til siden, så det der kommer bagfra ikke rammer os her og nu. At familier ikke ka’ håndtere børn der reagerer forventelig på en politisk realitet der jo gang på gang understreger at enhver er sig selv nærmest, gør det utroligt vanskeligt for et fællesskab at tage hånd om aktuelle problemer i skoler o.a. institutioner – med lige linie til både anden- og tredjegenerationsindvandrere med svære sociale problemer, idet nuværende politikere kun har fokus på mennesker som økonomiske problemer, men ikke evner at skabe sociale fremtidssikre løsninger med økonomi bag. Så vi bidrager med kæmpe sociale problemer for fremtiden ved at passe på vores pengepung og hæve overskydende skat m.m. Dybt forfærdende forhold i Afrika vil kun øge presset af indvandring fra mennesker der jo klart må søge en bedre levefod i Europa, USA, Canada og Australien, ja hvor de ellers ka’ få en fod indenfor døren.

Der plejer at være en sammenhæng mellem forventninger til og virkeligheden vi skaber for os, omvendt er der ikke altid en sammenhæng mellem virkelige problemer vi skaber og forståelse af konsekvenserne de kan få for mennesker i fremtiden. Lidt i tråd med pianisters klassifikation af muslimer som potentielle terrorister, hvor retorikerne ikke ser konsekvensen af en paranoia deres retorik tilbyder folk at handle udfra. At se problemerne i øjnene, er ikke helt det samme som at stirre sig blind på dem, ved du.

Mvh
Simon
Indsendt af: ole bjørn

Re: Når man flytter til et andet land - 04/08/2011 15:38


Virkelig godt indlæg, Simon.

Det eneste, jeg kan tilføje er, at jeg tror ikke på at "skyld" eksisterer andre steder end i menneskets moralske forestillingsverden. Det gør årsager derimod, og der er årsager til alle fænomener.

Der er årsager til både Pia Kjærsgaards syn på tingene såvel som til hendes terroristiske modpoler. Sålænge vi ikke forstår disse årsager, og i stedet hengiver os til religiøse og mystiske spekulationer over livets mening, så kan vi ikke gøre noget effektivt ved de konsekvenser, som fortidens handlinger har medført, og nutidens handlinger vil medføre for vore efterkommere. Det er den uhyre opgave, som videnskaben står overfor at skulle løse, herunder specielt den nye kombination af hjerneforskning, psykologi og sociologi.

Hverken fantasiguder, teologer eller mystikere kan hjælpe os her. hjælp

Ole Bjørn :o)



Indsendt af: Arne Thomsen

Re: Når man flytter til et andet land - 04/08/2011 17:46

Hej Dorte.

Jeg har vist forsømt at sige dig velkommen til debatten her på Trosfrihed.dk - og iler derfor med at gøre det nu smiler

Til dit spørgsmål, om jeg er liberal, vil mit automatpilotsvar være: Det vil jeg ikke oplyse.
Men dels er du i gang med at afklare dit eget standpunkt, og dels har jeg egentlig intet imod at fortælle, hvor jeg står, så derfor:

Det er være liberal forbinder jeg med ordene: Enhver er sin egen lykkes smed.
Det gode i dét er, synes jeg, at vi alle inspireres til at gøre vores bedste, men bagsiden synes jeg vejer meget tungt, for det bliver let til: Bare det går mig godt, så skide være med de andre.
En anden bagside, synes jeg er: Pengene ligger bedst i borgernes lommer.
Det fører let til - og har gjort det - at ret få bliver meget rige, mens alle vi andre bliver fattigere.
Den tendens fortsætter desværre.

Dertil kommer spørgsmålet om, hvor megen magt de enorme privatejede pengemængder har politisk - eller med andre ord: Skal vi have ren folkemagt (demokrati), eller skal dem med de rigtig mange penge have lov at gå ind over folkemagten?

Åbenlyst ser vi det jo ikke, men hvor meget foregår der i det skjulte?
Kan politikere modstå ønsker/krav fra de helt store donorer?
Der bliver jo ikke lagt ret meget åbent frem, og kan politikerne ikke modstå pengegaverne (individuelt eller til partiet m.m.), så er det jo pengene og ikke os mennesker, der bestemmer.
Det ka' jeg ikke li'!
Jeg synes stadig, at vi hver især skal gøre vores bedste, men liberalismen åbner for, hvad jeg har svært ved at se som andet end regulær korruption - mere eller mindre raffineret indpakket (Det kan selvfølgelig også foregå indenfor den røde blok, men her er midlerne jo betydeligt mindre).
Dette her er jo ikke noget, jeg kan bevise, så jeg kan ikke fremsætte det som en påstand - kun som en mistanke - baseret på den omfattende hemmeligholdelse.

Jeg er derfor mere "rød" og "grøn" end jeg er "blå", og socialismen - det menneskelige fællesskab - frihed, lighed og broderskab er for mig meget mere tiltalende.

Desværre har denne idé ikke just den store succes at pege på.
Fællesskabets institutioner har en tendens til at blive bureaukratiske og mindre effektive, lige som offentlig produktionsvirksomhed jo stort set er fraværende.

Vejen frem, som jeg ser det, er udvikling af effektive offentlige virksomheder, der er konkurrencedygtige i forhold til private virksomheder.
Det vil også - hvis det lykkes - modvirke skævheden i rigdom.

Jeg skrev også, at jeg er grøn - forstået på den måde, at vi ca. 7 milliarder mennesker bør bruge vores forstand til at skabe kort sagt "paradis på jord".
Midlerne er der, men vi bruger dem ikke.

Om der skal være valgkamp her på Trosfrihed.dk, ved jeg ikke.
I Introduktionen til portalen står der jo bl.a.:
Citat:
Trosfrihed.dk er altså ikke kun en religionsdebat, men en samfundsdebat og en menneske-til-menneske debat. Det er en bred udveksling af synspunkter om alt i vores samfund og om vore indbyrdes relationer.
så det er jo ikke umuligt blinker

M.v.h. Arne.
Indsendt af: Simon

Re: Når man flytter til et andet land - 05/08/2011 11:51

Hej Ole..

"Det eneste, jeg kan tilføje er, at jeg tror ikke på at "skyld" eksisterer andre steder end i menneskets moralske forestillingsverden. Det gør årsager derimod, og der er årsager til alle fænomener".

- Jada, skyld i moralsk forstand er noget lidt andet end det at påvise konsekvenser der skyldes bestemte forhold, som fx. folkevandringer forårsaget af dårlige eksistensvilkår skabt af decideret økonomisk udnyttelse.
Jeg tror såmænd ikke erkendelsen mangler imod at se forholdet i øjnene, erkendelsen i sig selv løser ikke problemet, men kan medføre, at vi slutter pine deres ressourcer ud af landet.

Mange herlige forfattere har jo gennem tiden sat fingeren på pulsen, politisk har modviljen dog været særdeles tung - politikere ser stadig gode ben i afrikanske stater, opkøber licenser osv.osv. Selvsagt ville det i stedet have været gavnligt med stabile økonomier i Afrika. I den forbindelse ville et parti der kalder sig folkeligt møde stor forståelse for en politik, der rettede opmærksomheden mod grundlæggende årsager til folkevandringer, såsom central økonomisk ustabilitet. Alle ved det er i geografien selv problemerne skal løses, det hjælper ingen at eksportere dem. Det er forfærdelige eksistensvilkår mange afrikanere har fået ved ankomsten til europæiske lande, og populistiske partier som DF har her fået bred opbakning, alene fordi folk oplever stort behov for at ha' et sted at kanalisere vreden over de uigennemskuelige og dårlige økonomiske forhold hen.

mvh
Simon

Indsendt af: Arne Thomsen

Re: Når man flytter til et andet land - 06/08/2011 12:50

Hej Dorte.

I fortsættelse af mit svar på dine politiske overvejelser, kunne det måske være passende at gøre opmærksom på en kronik i dag i dagbladet Information: Det er på tide at sige farvel til velfærdsstaten, skrevet af kommunikationsrådgiver og forfatter Henrik Fogh Rasmussen (søn af Anders Fogh Rasmussen).
http://www.information.dk/275175 (klik på linket)

Jeg kan ikke sige, at jeg er enig med kronikkens forfatter - tværtimod - men jeg sætter pris på hans ærlighed.

Måske du kan bruge dette i dine overvejelser.

M.v.h. Arne.
Indsendt af: Simon

Re: Når man flytter til et andet land - 08/08/2011 12:04

Hej Arne...

"Jeg kan ikke sige, at jeg er enig med kronikkens forfatter - tværtimod - men jeg sætter pris på hans ærlighed".

- Nu ka' det vel næppe være ærligheden men selve meningsindhold der sættes til debat, hvilket jo indebærer et vist mål af fremsatte synspunkter i indlæg. Så hvad er det du ikke er enig med Henrik Fogh Rasmussen i, og hvorfor?

mvh
Simon
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: Når man flytter til et andet land - 08/08/2011 12:44

Jeg kan ikke få øje på nogen rimelig grund til at besvare dit - set med mine øjne - inkvisitoriske spørgsmål.

Kom du hellere med, hvad du selv mener.

Men du skal måske "ikke have noget klinket" blinker

Arne.
Indsendt af: Simon

Re: Når man flytter til et andet land - 09/08/2011 14:37



"Jeg kan ikke få øje på nogen rimelig grund til at besvare dit - set med mine øjne - inkvisitoriske spørgsmål. Kom du hellere med, hvad du selv mener".

- Mener om hvad, du har ikke fremlagt synspunkter der kan debatteres? Faktisk har du bare endnu engang smidt et link på nettet, hvor du fortæller at du ikke er enig - vanen tro, fristes man til at sige.

mvh
Simon
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: Når man flytter til et andet land - 09/08/2011 18:35

Jeg gav Dorte en første kommentar den 31/07/2011 09:13 på hendes henvendelse til dette forum den 28/07/2011 21:38, hvorefter Dorte den 01/08/2011 14:12 stillede mig et spørgsmål .
Det besvarede jeg den 04/08/2011 17:46 og jeg suplerede det den 06/08/2011 12:50.

Mon ikke det var en idé at du overlader til Dorte at afgøre, om hun kan bruge mine svar cool

Hvad jeg skrev i denne tråd den 04/08/2011 17:46 burde vel i øvrigt være tilstrækkeligt svar til dig.

Og som du jo kan se, er jeg ikke så farlig meget uenig i, hvad du skrev i dine indlæg - bortset fra at jeg ikke hopper på dén med i et demokrati at skyde skylden på politikerne - de er jo valgt af os blinker

Arne.
Indsendt af: Simon

Re: Når man flytter til et andet land - 10/08/2011 15:24

Hej du..

Du forstår sjældent hvad man skriver dig, hvorfor det man skriver dig jo sjældent forslår til en dybere forståelse af de forklaringsproblemer du så ofte sidder med, som når du fx præsenterer meninger og siden kapitulerer, stillet overfor simple spørgsmål der vedr. meningsindholdets værdi og betydning. Derfor foreslår jeg et kig på en værdidebat hvor meninger ofte konfronteres med entusiasme, ja endda vrede over ytringer, måske et illustreret eksempel bedre belyser hvad jeg så tit savner hos dig, når du fremlægger dine meninger om det ene og det andet, uden at give nogen indsigt i hvad det i grunden er du retter opmærksomheden din imod.

http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat43/?next=15

Mvh
Simon
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: Når man flytter til et andet land - 10/08/2011 17:03

Simon, jeg er da bedøvende ligeglad med, hvad du savner fra mig.

Hidtil har jeg fra dig stort set kun set nedvurderinger af - og krav til - hvad andre skriver, mens du ikke selv synes at bidrage med noget, der har indhold.

Jeg skriver her på Trosfrihed.dk dét, som jeg føler er rigtigt for mig at skrive.

Det ser det ud til, at der er nogle, som kan bruge.
Du kan ikke - ja men så spring du bare over cool

Måske du kan finde nogle, der gider at debattere med dig blinker

Arne.
Indsendt af: Simon

Re: Når man flytter til et andet land - 12/08/2011 10:43

Hej Arne..

Herregud, spørgsmål fornærmer så let statiske meninger, det samme gælder selvsagt betydningen af spørgsmål du stiller og helst selv besvarer her på ”bloggen” din, pust dybt Arne! ;)

Men kig du nu refleksioner og metoder fra (linkets) debattører på værdidebatten over skulderen, hvor du finder en del smukke eksempler på fornuftige synsvinkler, konstruktive spørgsmål og besvarelser – som du ikke skal blive så forskrækket over, tværtimod ka’ du få nogle gode fif.

Mvh
Simon
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: Når man flytter til et andet land - 12/08/2011 12:20

Men dog - han har stadig ikke fattet det, ham Simon - som ikke kan finde nogen, der gider at debattere med ham - i hans så medmenneskelige, imødekommende og åbensindede stil blinker

Arne.
Indsendt af: Simon

Re: Når man flytter til et andet land - 13/08/2011 10:22

Hej Arne..

Jeg har skam forstået hvad du bruger debatforummet til og hvorfor du bruger det som vi ser, Arne. Imidlertid er det dine helt private grejer og har ikke rigtig min interesse, det samme gælder barnlige projektioner, beklager..;)

Hvad jeg derimod synes er relevant er, at omgå den kritik du trods din alder ikke har lært at bruge kostruktivt, hvorfor jeg istedet anviser en debat hvor du endda i "smug" kan undersøge og overføre gode metoder til glæde for også dig selv.

"som ikke kan finde nogen, der gider at debattere med ham".

- For du debatterer slet ikke Arne, men poster derimod meninger på en opslagstavle du sidenhen sjældent er istand til at forklare andre mennesker betydningen og meningen med. Dette handler altså som du ser slet ikke om alle dine følerier, nærmere om at komme helt udenom den slags. At du også her reagerer barnagtigt, må du selv slås med, kritikken er konstruktiv uanset. Sådan enkelt er det, æd den eller spyt den ud..;)

mvh
Simon
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: Når man flytter til et andet land - 13/08/2011 10:34

smiler
Indsendt af: Simon

Re: Når man flytter til et andet land - 13/08/2011 12:20

Nej, dén går ikke bassemand!

Du banker stadig bare løs på debattører og debatten med meninger uden forklaringer. Har du pers. motiver i forbindelse med bestemte debattører, da bør du sådan set skrive til dem privat. Leverer du derimod holdninger på debatter, da må du være parat til at argumentere for disses kvalitet, for det er enhver debats kreative formål og grundlæggende hensigt. Fornærmede attituder over sund kritik er decideret barnagtigt og direkte meningsløst – den slags viser udelukkende noget om dine følelser, som du sagt mange gange ikke ka’ argumentere eller forklare med.

Når jeg derfor spørger, hvad det så er du ikke er enig i, da dine meninger ”ærlighed” næppe er særlig interessant at forholde sig til, da havde det jo været nærliggende hvis du så bort fra alle dine underlige private ”følerier” og fremhævede væsentlige argumenter for et andet grundsyn, der netop belyste hvori diskrepansen befandt sig – så nogen for engang skyld fik lidt substans at arbejde med i dine indlæg. Dét var pointen Arne! ;)

H.F.R. skr. bl.a. flg. ” Udviklingen af en konkurrencedygtig markedsstat kræver et fundamentalt paradigmeskifte i den offentlige debat. I dag erkender de bedste politikere og meningsdannere nødvendigheden af forskning, udvikling og eksport i verdensklasse for at sikre velfærdsstatens fremtid. Men vi bør gå et skridt videre. I stedet for at spørge hvordan den kreative klasse kan fremtidssikre de sociale rettigheder, bør vi spørge, om de sociale rettigheder bidrager til at udvikle og fastholde den kreative klasse. Og hvis en given velfærdsydelse ikke tjener markedsstatens centrale formål, så bør den afvikles.
Det betyder ikke, at markedsstaten er uden et socialt sikkerhedsnet. Men hvor velfærdsstatens sikkerhedsnet er bygget på princippet om statsgaranterede sociale rettigheder for arbejderklassen, er markedsstatens sikkerhedsnet blot endnu en mulighed for den kreative klasse for at udfolde sig ved at hjælpe samfundets svageste” .

- Alene her burde der være stof nok til eftertanke: hvad er du uenig i og ikke mindst, hvorfor?

Mvh og god weekend du..
Simon
Indsendt af: Anonym

Re: Når man flytter til et andet land - 13/08/2011 13:52

Simon, vi er flere, der finder Arnes indlæg interessante, meningsfulde og velargumenterede. At du ikke kan begribe hverken mening eller argumentation fra hans hånd og mund, og at du vælger at blive nedladende og ikke fatter, at vi ikke kan tage din adfærd alvorligt, fortæller mere om din egen indstilling og din mangel på selverkendelse, end det fortæller om Arne og hans indlæg.

Jeg synes, at du skulle tage at pille af. Din optræden er pinlig. Jeg håber, at du vælger selv-reflektionens vej på et eller andet tidspunkt ...
Indsendt af: Dorte

Re: Når man flytter til et andet land - 15/08/2011 01:49

Hej Arne

Til Arne

Tak for velkomsten :-).

Men tråden er kommet ud på et spor, hvor jeg ikke vil være med mere. Til jer der er anonyme: "Vil I være så venlige at logge ind"?.

Hvis jeg skal være på det her forum fremover FORLANGER jeg en lødig, interresant, velargumenterende og høflig dialog....som de fleste mennesker kan finde ud af.

Dorte
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: Når man flytter til et andet land - 15/08/2011 11:38

Hej Dorte.

Du skriver:
Citat:
Hvis jeg skal være på det her forum fremover FORLANGER jeg en lødig, interresant, velargumenterende og høflig dialog....som de fleste mennesker kan finde ud af.

Mit svar:
Jeg ville ønske, du kunne få det krav opfyldt, men det ville nok kræve en så skrap moderator, så at debatten døde af det.

Imidlertid er der jo også den mulighed, at ignorere dét, der ikke lever op til dine ønsker - og derved give plads til dét, der - i det mindste så nogenlunde - gør smiler

M.v.h. Arne.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Når man flytter til et andet land - 15/08/2011 11:40

er enig med dig i din begejstring for simon's indlæg

men dine malplacerede gylp og mavesure opstød helt ud i den blå luft og ude af kontekst, viser at du har spøgelser i hovedet, i dit sind,

ja hvorfor skriver du følgende:

Citat:
Hverken fantasiguder, teologer eller mystikere kan hjælpe os her.


ingen normal begavet der læser tråden, vil kunne forstå din ud i luften malplacerede og meningsløse ytring der.

Hvad er det Bjørnen gylper op, hvad har du spist og fået galt i halsen, hvad dækker disse mavesure opstød og gylp over????

mvh HansKrist
Indsendt af: Simon

Re: Når man flytter til et andet land - 15/08/2011 14:47

Hej loverboy..;)

"ja hvorfor skriver du følgende: 'Hverken fantasiguder, teologer eller mystikere kan hjælpe os her'. - ingen normal begavet der læser tråden, vil kunne forstå din ud i luften malplacerede og meningsløse ytring der".

- Nu er du bare forarget over konkretiseringen, for Ole har da helt ret. Hvad har vel teologer og mystikere bidraget med, når vi taler om den politik vi ønsker som grundlag for trivsel i nutid såvel som ud i fremtiden?
Slående er det jo, at ikke kun Arnes tankeverden her er en parallel til realiteter vi omgives af, og hvor fantasierne ingen relevans og betydning har, hvilket jo gang på gang viser sig når spørgsmål rettes imod konkrete beskrivelser af et indlysende forhold mellem meninger om og realiteterne selv. Vi ser aldrig så meget som et forsøg! Det er lidt som om flere her decideret har koblet sig af samfundet, og nu bruger tiden på at fantasere om absolutte moralske bestemmelser i en snæver ramme af fantasier i så konfronterer hinanden med. Du for dit vedk. blander en masse uens forhold du hiver ud af deres egentlige sammenhæng, og betragter tydeligvis siden dette miskmask som kunstneriske skaberværker, ja du betragter sågar dig selv som et åndslys der blæser med generende styrke, og begriber ganske enkelt ikke at mennesker udenfor din fantasiverden ikke anerkender noget så for dig indlysende. Temaet mellem dig og Arne er præcis det samme som temaet er mellem dig og Mich, det er jer selv og intet omkring jer i sætter fokus på. Det komiske træder frem fra skyggen hver gang i indbyrdes kritiserer meningsmodstandere for at være selvcentreret.

Grunden til at Arnes meninger er ligegyldige er blot, at de slet ingen aktuel reference har til konkrete forhold udenfor hans fantasier. Det er jeres fantasiers relevans Ole sætter fingeren på, hvilken betydning jeres fantasiverden har? Men det er da også for galt, tænk at nogen afviser imaginære verdensbilleder med jer selv i fokus, som en interessant og ny iagttagelse, ikke sandt? ;)

Mit forslag er i forbindelse til diskussioner om indvandring/udvandring, at i vender blikket væk fra jer selv. Det er faktisk dér politik blir interessant, dvs. hvordan man skaber fælles regler der muliggør menneskelig sameksistens på trods af uens fantasier og standpunkter. Og her må man bare sige, at mystikere/teologer sjældent har noget interessant at tilbyde diskussionen.

mvh
Simon
Indsendt af: Hanskrist

Re: Når man flytter til et andet land - 15/08/2011 15:42

Citat:
Du for dit vedk. blander en masse uens forhold du hiver ud af deres egentlige sammenhæng, og betragter tydeligvis siden dette miskmask som kunstneriske skaberværker, ja du betragter sågar dig selv som et åndslys der blæser med generende styrke, og begriber ganske enkelt ikke at mennesker udenfor din fantasiverden ikke anerkender noget så for dig indlysende.


jeg anerkender det ikke er populært og at kun et fåtal beskæftiger sig med den form for tænkning vi er nogle stykker der er optaget af.

men fantasiverden har det intet at gøre med, det er altsammen ganske ædruelige og sober problemstillinger og spørgsmål og diskurser fra verden 3 (Popper Habermass).

at du er vokset op i en positivistisk naturvidenskabelig tidsånd og din forhjerne næppe ville kunne præstere noget tværvidenskabelig af betydning og vi derfor må vente på nye kreative intelligente folk af yngre generationer end dig og bjørn, der ikke forstår jer overhovedet på tværvidenskabelighed fordi I er rundet af den omtalte forstokkede tidsånd, der i dag ikke længere tages seriøst, er det der gør at du ser vrøvl og ud af sammenhæng overalt, og dermed kommer til at virke reaktionær og bagstræberisk meget mere end du helt sikkert inderst inde ønsker at være det, ligeledes med Bjørn der også lider under den samme reaktionære bagstræberiskhed, hvor I som klodsmajorer og kluntet firkantet tænkning kommer til at stille jer i vejen for fremskridt, men heldigvis vil den yngre generation skide højt og flot på jeres manglende tværvidenskabelige forståelse, hvor et forældet syn på umwelt præger jeres forståelse af mitwelt (sociale forhold) og eigenwelt (psykiske psykologiske kreative intelligensmæssige forhold omkring individet (altså alt der har at gøre med personlighedsdannelsen og karakterdannelsen og strukturen (psykiatri og neurovidenskab)).

hvis det jeg var beskæftiget med kun var private fantasifulde forhold uden almen interesse, hvordan kunne jeg så spotte for over 20 år siden, det der had til socialdemokratiet jeg mente var løbet af sporet og ville ende galt og ødelægge den nordiske velfærdsmodel og rive samfundet midt over så vi med hurtige skridt ville nærmer os usa tilstande. At folk ikke ser at 22 juli er rundet af dette blinde aggressive had helt uden grænser hos en stor del af middelklassen er mig en gåde og "uffe elle mand" skulle om noget stikke piben ind og gribe i egen barm, og gå i selvransagelse, for om noget det er da ham der i danmark har hældt benzin på bålet i dette utæmmelige had der har bredt sig til den udannede og ukultiverede middelklasse, der skyldende manglende dannelse ikke aner hvad de skal gøre ved deres aggressioner (som dorte), ved deres maskulinitet. Dem der ikke ejer nogen maskulinitet, er mindre problematiske, men det er dog sundt for en mand at være i besiddelse af en vis form for maskulinitet, men at være ultra højre orienteret eller baby rocker df -er er en rigtig dårlig løsning og en yderst uheldig driftsskæbne at komme til at lide under.

(jeg sad med stolte venstre bønder igennem generationer, der ikke ville vide af "uffe elle manden" og på det skarpeste tog afstand fra hans hetz og had imod socialdemokratiet, godt nok kunne de være uenige, men at aggitere så hadefuldt og disse personangreb, der satte de grænsen (måske derfor kynikeren ikke blev statsminister da han stod til det)), det var dengang der var venstre til, men så kom yuppi og handelsskole venstre og kynismen og hårdheden vandt, og ja resten af denne fjogede hjort df historie kender vi).

hvordan kunne jeg for godt 20 år siden påstå at om føje år ville ateister, marxister og mennesker der var naturvidenskabelig orienteret vende sig positivt imod Paulus og teologien (hvilket nøjagtig er den nye vending indenfor den kontinentaleuropæiske filosofi).

hvis jeg levede i min egen fantasiverden ville jeg ikke kunne studere (og være i dialog med seriøse tænkere), da dette ville få en ende i takt med at mine fantasier mere og mere lagde beslag på hele mit intellekt og begyndte at overtage styringen i en syg monisme og demens, hvor der ikke længere kan tales klart og præcist om tingene sammen med andre. Om noget jeg har bevaret både min fantasi og forestillingsevner, jeg har både højre og venstre hjernehalvdel i funktion, og råder over en voldsom lateralisering, også derfor jeg kan læse og studere Edgar Morin's metoden uden problem. Hvilket hverken dig eller bjørnen ville kunne magte uden at det gjorde fandens av i sjælen jeres, og nogle fordomme fra jeres ungdomstid måtte opgives.


Citat:
Hvad har vel teologer og mystikere bidraget med, når vi taler om den politik vi ønsker som grundlag for trivsel i nutid såvel som ud i fremtiden?


Mit forslag er i forbindelse til diskussioner om indvandring/udvandring, at i vender blikket væk fra jer selv. Det er faktisk dér politik blir interessant, dvs. hvordan man skaber fælles regler der muliggør menneskelig sameksistens på trods af uens fantasier og standpunkter. Og her må man bare sige, at mystikere/teologer sjældent har noget interessant at tilbyde diskussionen.


ja du ber jo selv om det, tigger du mig om en anbefaling af Alain Badiou's bog St Paul. Men her får du netop svar på dine spørgsmål som du formulerer dem i ovenstående citater og ja det har rystet din og bjørnens generation, kultur radikale tidsånds generation her i dk, hvad der sker på den filosofiske scene. Men rolig om 20 år begynder det at blive forstået og denne dannelse og forståelse for Paulus og teologi vil langsomt gribe om sig. Og det vigtigste i den sammenhæng er at de kristne der i dag blot er rendyrkede idealister (en slags småborgerlige platoniker) og derfor meget højre orienterede vil indse deres fejllæsninger af NT og da især Paulus. Allerede nu har dette provokeret vildt langt ind i de højre orienterede kristne kredse (republikanske evangeliske i usa), der ikke aner hvad de skal stille op med Badiou og Zizek med flere og i lille målestok, vi ser dette udspille sig mellem HansKrist og disciple og teologen fra færøerne og mange andre jeg kommer i kontakt med.

Det vi vil få bugt med er det bundløse had til socialdemokratiet blandt andet, som kommer sig af en falsk læsning af NT, især Paulus. Og da der er så mange mennesker 100 millioner, ja milliarder, der identificerer sig selv som kristne, vil det få stor stor betydning realpolitisk de kommende år, den revolutionære nytænkning indenfor filosofien om Paulus og teologien.

Ligeledes vil det som Zizek allerede har opdaget også få betydning i holdningen til new age buddhismen (som du simon er en del af (du er skabs new age buddhist religiøs, men du skjuler det som sagt)), når den kontinental europæiske spiritualitet i henhold til psykoanalysen og eksistentialismen bliver forstået og udlagt for lægmand (også dig simon troubadur fritz perls)), hvori forskellen på denne er i forhold til vore dages folkereligiøsitet, new age buddhismen. I den sammenhæng er "The Closing of the American Mind" af Allan Bloom også interessant.

både dig og bjørn har ikke forstået de diskontinuerte forhold omkring vores bevidsthed, altså disse ontologiske hovedværker som Væren og Tid; Væren og Intet, Being and Event. I tænker stadig i væren og i substans, en forældet "kontinuitets-tænkning og opfattelse" og kan ikke finde friheden, det skabende menneske, (den spiritualitet) der bryder med væren og kontinuitet (1)*, bryder ind i menneskets naturlige liv og væren til. Disse ekstatiske forhold som har at gøre med hjernens belønningssystem og forhjernen, hvor de to mest kendte eksempler er forelskelsen indenfor kærlighedslivet og revolutionerne, revolutionære bevægelser, indenfor politik og ja kreativitet, kreativ intelligens indenfor kulurlivet.

(1)*:

og magter man ikke dette, da risikerer man forskellige former for misbrug, hvis man ikke i sin personlighedsstruktur har forstået disse forhold omkring ånden, friheden, det skabende menneske. Man fanges i et masochistisk forhold til naturen, til væren og kontinuitet og må have hjælp af eventuelt rytmisk musik, stoffer, narkotika, andre stimulanser eller psykofarmaka. Noget Erich Fromm havde et godt blik for, fortrolig som han var med kontinental europæisk filosofi og psykoanalysen, og da især hvad der sker fra Kant til Hegel Marx (Lone Frank (bjørn og simon) forstår ikke en dyt af denne diskurs, men derfor er hun interessant alligevel, men det siger sig selv at Schanz og HansKrist og andre der har overblikket ikke bare falder på røven for denne reduktionistiske positivistiske forståelse af mennesket (hun er en kvinde uden anarki og skabende dannelse (gad vide om hun kan stave til psykoanalyse og eksistentialisme og marxisme, som bjørn også, mindre dig simon)). Og hvem finder vi der, jo Badiou og Zizek og HansKrist også. Men positivisterne forstår ikke en dyt af denne diskurs om menneskets karkaterstruktur og personlighedsdannelsen, hvorfor også bjørn totalt afviser psykoanalysen og marxismen, fordi han netop som positivist overhovedet ikke aner hvad det dækker over, stakkels bjørn alle de klø han har fået af tigeren nu i lang tid.

mange loverboy hilsner HansKrist.
Indsendt af: Simon

Re: Når man flytter til et andet land - 16/08/2011 00:39

Det er fuldstændig ligegyldige ord, Hans - ingen gider al det fis, hvor du igen blander uens forhold fra dine fantasiverden!

Nu må du da snart lære at begrænse dig til det centrale og nødvendige - du fortaber dig og mister helt den røde tråd i al den forargelse...suk!

Du har brugt år på at overbevise dig selv om dine novellepsykologiske betroelsers relevans for medmennesker, faktisk har du tømt dig selv på debatter med den slags, men er gået glip af det almenpsykologiske paradox som din novellepsykologi jo er alt for unuanceret til at beskrive: nemlig, at mennesker ønsker en svalende menneskelig afstand til folk udenfor intimkredsen. Det er dér man skaber den luft hinanden imellem der gør at menneskelige forskelle i anskuelse og tro kan leve side om side, hvorfor al din gudetro osv. er helt uden betydning for det fælles fundament for sameksistens. En sund politik bygger ikke på kvalme kærlighedsdirektiver fra teologer og mystikere rundt os!

Jeg vil mene, at den ensomhed særlig grupper af uens kristne troende indarbejdede i kraft af et verdensbillede de ukritisk annekterede som grund for deres menneskesyn, simpelthen bare skal justeres i sociale aktive omgangsformer. Rent faktisk tror jeg den slags er et råb om pers. opmærksomhed, men at den slags bare kommer af sig selv når de slutter påtvinge medmennesker at glo ind i navlen de udgravede med slige novellepsykologier fra bivlerne m.m. Det går fint an at flytte sit fokus fra den slags til mellemmenneskelige forhold, som fx politiske omstændigheder der underminerede overlevelsesbetingelser for mennesker rundt om i verdens fattige lande, ja idet hele taget for børn ud i fremtiden. Vi har ikke brug for at bævle rundt i gamle religiøse verdensbilleders menneskesyn for at begribe og forstå konsekvenser af fejlslagne politiske direktiver. Dertil har vi solide redskaber. Vi har derimod brug for at skabe bedre økonomiske vilkår med lange udsigter for mennesker også fjernt fra vores bopæl. For dermed kommer perspektiverne og den sociale ro, der er så nødvendig for at skabe luft mellem mennesker så vi ikke kvæles i hinanden - hvilket kunne blive resultatet her i Europa.

Mennesker er så forskellige, og vi kan udmærket passe den forskellighed ind i sociale strukturer med gode økonomier m.m.
Dårlig økonomi har altid ført krige, grådighed m.m. med sig. Vi har produceret mængder af grådige spekulanter gennem de sidste 30-40 år, dvs. mennesker der aldrig har bidraget til noget godt for fællesskabet, men i stedet stjal opsparinger fra små aktionærer og skabte stor uro. Så pt. er der selvfølgelig stor fokus på at skabe ro og finde bedre modeller der ikke udhuler idéen om økonomisk stabilitet osv. Analyser tar deres tid men vil på sigt genskabe den bund der er brug for. Vi kommer sikkert alle til at evaluere politiken hvormed vi skaber visioner om fremtiden. Pt. ka' man blive urolig for at fokus kun er på økonomien, men den ér et centralt redskab hvis vi skal undgå folkevandringer. Her hjælper dit evindelige ævl om kærlighed til hjemmestrikkede novellepsykologier om freudiansk-marxistisk kristendom ikke et klap, den slags viser som sagt kun noget om din fantasiverden, så pak du den slags af vejen og hop ud i virkeligheden hvor mennesker diskuterer reale problemer og deres løsninger.

mvh
Simon