MYSTISK IDENTITET

Indsendt af: Gerth

MYSTISK IDENTITET - 05/02/2019 14:21


Hvem tror i, at i virkeligt er ? Min evige ånd har ikke en nationalitets og religions navn.

Jeg vågnede op en morgen, hvor jeg var i en tilstand uden at kunne huske noget. Jeg følte mig tryg i nuet og havde en sindsro. Jeg genkendte ikke mit eget hjem. Med nysgerrighed undersøgte jeg tingene i den for at finde meningen med min eksistens. Senere kunne jeg huske, hvem jeg er.

Ifølge nogle hellige skrifters historie havde Abraham rollen som den første patriark, hvilken Gud lovede til landet Israel. Senere ifølge nogle religioner skete der en videre udvikling igennem tiderne med flere historier frem til og med profeten Jesus, som var en jøde og gjorde oprør imod Jødedommen som en religion og dens love.

Da jeg står i gaden for at dele sedler ud om mit projekt, spørger en sikkerhedsvagt mig med racisme : " Du har et lidt mørkt udseende. Du ligner dem fra andre lande, som laver kriminalitet her. Hvor kommer du fra ? " Jeg svarer, at jeg er og kommer fra evigheden." Gud er, det jeg er. I kender mig kun ved et falsk navn. Min åbenbaring fra Gud er ikke en mangel på et personligt ansvar eller imod min frie vilje. Tværtimod. Dette fordi jeg kender Gud og dermed den, jeg er.

Det guddommelige eksisterede før religioner og er ikke begrænset til dem alle, fordi Gud er større end alt. Nogle religiøse retninger påstår, at Jesus var Guds søn og med helligånden af den jødiske jomfru Maria som hans moder. Men Gud har ikke en genetisk historie ? Hvordan forklarer man Jesus gener, som ifølge dette kun kom fra et menneske, fordi hvor var mandens halvdel eller hvordan ? Idag diskuterer religiøse folk emner om både fortidens og fremtidens Israel. Dengang kunne mennesker ikke rejse så let i verden som os idag, som tilmed kan kommunikere verdensomspændende med massemedier. Derfor skete tidlinjen i disse historier mere lokalt istedet for globalt vedrørende historien om Guds folk. Min personlige pagt med Gud i en åbenbaring ligesom en ny slags dåb handler om menneskehedens frelse fra al synd og ondskab med et nyt håb om tilgivelse og fred, fordi Gud elsker alle.
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 05/02/2019 18:07

Indsendt af: Gerth
Det guddommelige eksisterede før religioner og er ikke begrænset til dem alle, fordi Gud er større end alt.


Hvordan forklarer man Jesus gener, som ifølge dette kun kom fra et menneske, fordi hvor var mandens halvdel eller hvordan ?

Da Jesu far forstås som hankøn, der har skabt mennesket af henholdsvis støv - manden - og et ribben - kvinden - skulle det vel ikke for ham være den store kunst at befrugte en kvinde med sin ånd … Gosh mann vi taler om den almægtige der ved sin ånd har frembragt "det hele" før alle religioner stortchock ... men du har måske kendskab til en anden guddommelighed der alltid har eksisteret før alle religioner. Denne hører jeg gerne om engel

¨¨¨¨
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 06/02/2019 01:42

"Jeg vågnede op en morgen, hvor jeg var i en tilstand uden at kunne huske noget. Jeg følte mig tryg i nuet og havde en sindsro. Jeg genkendte ikke mit eget hjem. Med nysgerrighed undersøgte jeg tingene i den for at finde meningen med min eksistens. Senere kunne jeg huske, hvem jeg er"

- Hvordan synes du selv det lyder, det her, når du gennemlæser det efter at ha' skrevet det, hva' Gerth?

Du vågner en morgen med svære genkendelsesproblemer af miljøet omkring dig, og føler dig ganske tryg …
Ja, hva' ka' vel være tryggere, end at miste hukommelsen og opleve at befinde sig et fremmed sted?...du verden!

"Da jeg står i gaden for at dele sedler ud om mit projekt, spørger en sikkerhedsvagt mig med racisme : " Du har et lidt mørkt udseende. Du ligner dem fra andre lande, som laver kriminalitet her. Hvor kommer du fra ? " Jeg svarer, at jeg er og kommer fra evigheden." Gud er, det jeg er. I kender mig kun ved et falsk navn."

- Og synes du dette lyder sandsynligt, at sikkerhedsvagter henvender sig til dig og fortæller, at du ligner en kriminel?

En anden ting: du ér ikke nogen form for gud, du er et menneske der tror noget om guder, nøjagtig som mange andre mennesker, der tror på gud. Det i sig selv, ka' der jo være masser af social tryghed i, i den forstand, at mennesker ka' samles om gudetro, som de ka' samles om så meget andet. Vigtigst må dog være, at den troende erkender at han/hun er forskellig fra det man tror noget om, at man forholder sig med trosanskuelser til dit og dat. Andet ville blive meget utrygt.

mvh
Simon
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 07/02/2019 03:53

Hej Tikka

Men Guds helligånd har ingen genetisk historie. Ånd er ikke som en fysisk krop og den har derfor ingen kropslige gener ? Forklar mig denne type genetiske sammensætning mellem Guds ånd og Jomfru Maria ? Jeg lever blandt folk, som siger, at Jomfru Maria havde bare sex med en eller flere andre som enten fremmede eller bekendte før et ægteskab med Josef eller var ham hemmeligt utro og dette skjulte hun ved at kalde sin søn for Guds søn. Jeg har tidligere i mit liv læst en bog, der har en blandt mange teorier om ´profeten´ Jesus, at han måske var en fornægtet eller hemmelig arving til nogle økonomisk rige folk tilmed som noget kongeligt og derfor kaldt for jødernes konge ? Sådan kunne han have været blevet til en ny trussel imod Romernes magt ved at samle folket som et kongeligt rige og en magtfuld frelser for et lands folk. Men de kongelige kunne lave andre kongelige børn. Men måske han var fornægtet hos disse fine folk, som ikke ville kendes ved at have haft sex med den tilsyneladende påståede ´Jomfru´ Maria som en prostitueret eller hun blot horede lidt ? Dog gjorde oral og analsex ikke en kvinde gravid. Desuden kunne en kvinde dengang ved Jødedommens lov gøres til skamme som straf med stening, til næsten intet uden en mand som hjemløs og med stort set ingen mulighed for et arbejde og mere andet lignende. Det er en forståelig grund til at skjule dette. Hvem ville gide at forsørge barnet Jesus og hvilke folk ville senere lyttende tro på Jesus, hvis han var som en synd et uægte barn fra sin moder ? Ifølge kristendommen i Det Nye Testamente modtog den unge kvinde Mirjam/Maria af en engel budskabet om, at hun ved Helligånden skulle undfange en søn. Det virker som en overraskende hændelse for Maria, hvor hun ikke havde et valg, fordi Gud spurgte ikke først om lov til at gøre hende helligt gravid men istedet som en undertrykkende ordre og det lyder altså mere ligesom en voldtægt ? Hvis Guds hellige ånd ikke voldtog hende, må det betyde en anden forklaring på denne graviditet.

Jeg skal og vil ikke skrive en ny lang bog om Gud som en ny religion. Jeg kan ikke bare forklare struktureret hvordan, at en tidløs og uendelig Gud er. Jeg kan prædike om ALT, hvad Gud ikke er. Bemærk noget lignende i Bibelens gamle testamente i myten eller historien om Moses møde med hans gud ved den brændende tornebusk med ordene: "Jeg er den, jeg er! Sådan skal du sige til israelitterne - Jeg Er har sendt mig til jer."

Alligevel synes Gud at beskrives kun positivt blandt andet som :
1. Energi = Kraft.
2. Bevidsthed og intelligens = Ånd
3. Noget psykisk følelse eller flere emotioner (´hjerte´) = Kærlighed
4. Alvidende = Informationer

Jeg tror, at Gud er evigt perfekt som mit rigtige hjem eller som ferier til mange forskellige himmelske dimensioner, hvor jeg nu er på en rejse igennem et liv som en midlertidig oplevelse. Derfor mangler Gud intet og har ingen materialistiske, kødelige, egoistiske og onde behov. Men jeg kan ikke helt tro på hellige skrifters historier om Guds vrede, fordi vrede er ikke en god følelse. Hvordan kan Gud større end en supercomputer rumme alt logisk, nyde formløst at være sig selv som sommetider måske et udtrykt dejligt lys med ubetinget kærlighed mega langt bedre end bedre end en åndeligt oplyst´s ekstatiske eufori ligesom en guddommelig orgasme eller andet, fungere som en fornuftigt bevidst kontrol over alt og samtidigt med have en personlig indlevelsesevne i alle vores lidelser og modgang uden at blive forstyrret som en splittelse i sig selv af dette eller være sindsyg ? Altså en´ gud, som er i et med alt og sig selv med kun en sand opfattelse af virkeligheden ? Nogle naturvidenskabelige folk har forklaret som en påstand, at døden er sexet, fordi hjernen der udløser en masse Dopamin, der lyder bedre end som afhængighedsdannende stoffer som værende det bedste kick eller fix. Jeg har dog læst om nogle uhyggelige oplevelser om at være død kort, hvor de var i et symbolsk helvede som et mareridt. Nogle folks nærdødsoplevelser beskriver mødet med en eller anden slags gud, der kan sammenlignes i en eller anden grad med disse hårde stoffer, fordi de ønskede at forblive altid i denne trygge tilstand og aldrig vende tilbage til livet igen.

Dåben også min fra Gud som i en åbenbaring handler blandt andet om en fornyelse. Der er mulighed for at bruge viden og informationer til generelt at forbedre folkets kollektive udvikling og bevidsthed til en fornyelse af den. Det er en modernisering af denne, der gør borgeres mentalitet tidssvarende til nutiden med plads til det innovative og originale til gavn for alle som nye fremskridt. Det sker som en udskiftning af noget til fordel for noget nyt. Nu sker der i verden mere noget om kønnenes ligestilling og selv i Det Nye Testamente er der udtalelser fra Jesus disciple senere Apostle, som er ligesom i Jødedommen, Islam og Hinduismen mørke ord imod og ikke harmonerer med vor tids politiske menneskerettigheder.

Selv om der er forskelligheder i tilværelsen især for som i et sind med egoet illusion, identificerer jeg mig med intet og sikke en frihed, det er som med frelsen. Gud som kun et maskulint væsen mangler jo en anden halvdel, der ifølge det som et andet aspekt er det feminine. Istedet for den slags modsætninger, dualisme og en uren blanding af farver siger jeg om både Gud og den, jeg er: " Jeg er."

Hej Simon

1. Hvad jeg mente med en sikkerhedsvagt var ikke ment psykotisk som en mand fra en efterretningstjeneste eller personlig bodyguard og var muligvis bare en politimand for butikker imod indbrud - tyveri eller parkeringsvagt og andet lignende. Vil du bare helst som min sandsynligvis skeptiske ikke troende modstander opfatte mig så negativt som muligt for dermed at undgå at forstå mig med dine psykiske forsvarsmekanismer for din egen overbevisning ?
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 07/02/2019 10:03

Hej du..

"Vil du bare helst som min sandsynligvis skeptiske ikke troende modstander opfatte mig så negativt som muligt for dermed at undgå at forstå mig med dine psykiske forsvarsmekanismer for din egen overbevisning ?"

- Nej jeg er fuldstændig indifferent overfor nogens tro her. M.a.o. handler det ikke om "modstand", men om kritik der grundes i savn af sandsynlighed og relevans i argumenter for meninger! Jeg synes du flagrer rundt uden mål og med.

mvh
Simon
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 07/02/2019 14:23


Det guddommelige eksisterede før religioner og er ikke begrænset til dem alle, fordi Gud er større end alt.

***

At man mikser sin egen tro, er jo ikke noget nyt.

Det sker jo blandt andet når man ikke føler sig inkluderet i den etablerede, men at du ikke kan fortælle mig, om det guddommelige der eksisterede før alle religioner, er jeg da lidt skuffet over smiler

¨¨¨¨
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 07/02/2019 18:51

Citat:
Det guddommelige eksisterede før religioner og er ikke begrænset til dem alle, fordi Gud er større end alt.


Citat:
Det spirituelle eksisterede før religioner og er ikke begrænset til dem alle, fordi Gud er større end alt.


Naturen eksisterede før naturvidenskab, men det er igennem naturvidenskab vi lærer naturen bedre at kende og forstå.

På samme måde er det gennem de forskellige spirituelle skoler, religioner, at vi lærer spiritualitet bedre at kende og forstå.

Og hverken vores forståelse af naturen eller spiritualitet er statisk en gang for alle men udvikler sig løbende.

Det er ikke så svært når man først begynder at forstå hvad der er på tale, hvad der er tale om

Ej heller nogen grund til at begynde forfra konstant med at opfinde den dybe tallerken, vi er nået langt og man kan bare hæfte sig på de fantastiske spirituelle lærere og videnskabsfolk der findes idag, ikke mindst indenfor hjerneforskning.

Nyd dog at mange andre har gjort meget af arbejdet for os i forbindelse med at forstå fx naturen eller spiritualitet, der er ingen grund til at starte fra nul af, og selv bruge det meste af sit liv på at opfinde den dybe tallerken eller hjulet, de er for længst opfundet.

Kun ateisterne og deres dagsorden kan få folk til at være usikre og forlegne ved at vedkende sig et konkret religiøs engagement, men der er ikke nødvendigvis noget at skamme sig over, og konstant skulle undskylde.

Men noget der er vigtigt er en fri, fordomsfri, demokratisk og forstandig, klog, drøftelse spiritualitet, hvilket iøvrigt allerede Paulus forlangte der skulle være på området.

Emergent Church, kirker og menigheder opstår spontant overalt og godt for det. Og Gerth held og lykke med dit forsøg på området. Et menneske skal begynde et sted og du har fået begyndt Gerth og du er klar over at det er et kollektivt fænomen også.

Har du interesse i religionskritik så er teologistudiet eller bare selv at studere teologi en rigtig go ide. Religionskritikken her overgår langt hvad ateisterne formår på området.

"How to know God" af Deepak Chopra er et mesterværk. Men Gerth forsætter du med at være nysgerrig og videbegærlig findes der en skattekiste af spændende viden om spiritualitet, især neurovidenskab arbejder sig dybere og dybere ind i emnet, spiritualitet, og det selv sagt på et neurobiologisk grundlag. Spændende spændende.
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 07/02/2019 21:26

Hej HansKrist

Hvorfor er Paulus så interessant? Jeg forstår ikke din interesse for Paulus? Som kristen (tænker jeg) burde du interessere dig mere for Jesus? Sagde han ikke noget brugbart?

Jeg har henvist til denne afhandling før:

http://vandrermodlyset.dk/index_fog.htm

http://vandrermodlyset.dk/m-fog-s1.htm

Måske du vil kommentere på den?

Der sidder sikkert mange derude som gerne vil høre din mening om dette.

Hvad synes du i øvrigt om Sadhguru:

https://www.youtube.com/watch?v=z90Rex2mZ-k

Utroligt som de øl bare fiser indenbords - startede med 15 - og nu er jeg nede på 3 ler Men holder jeg tungen lige i munden? Så må vi hellere ud på dansegulvet blinker

https://www.youtube.com/watch?v=JZCqoEMnMxg

Kærlig hilsen

ABC

Ps. Jeg vil skrive mig bogen "How to know God" af Deepak Chopra bag ørerne.


Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 09/02/2019 05:17

SANDHEDEN ER

Mig: " Jeg er nu på en rejse igennem et liv som en midlertidig oplevelse."

Tikka: " At man mikser sin egen tro, er ikke noget nyt."

HansKrist: " Og hverken vores forståelse af naturen eller spiritualitet er statisk en gang for alle men udvikler sig løbende. Et menneske skal begynde et sted og du har fået begyndt Gerth og du er klar over at det er et kollektivt fænomen også. Har du interesse i religionskritik, så er teologistudiet eller bare selv at studere teologi en rigtig go ide. Men Gerth forsætter du med at være nysgerrig og videbegærlig findes der en skattekiste af spændende viden om spiritualitet."

ABC henviser til debat om en bog med et link, som ikke er meningen i mit emne.

Hej HansKrist : Teologi er en undervisning om kun Kristendommen. Hvad med sociologi, filosofi, psykologi, psykoterapi, religion med mere på universitetet af interessante endnu flere områder men, ingen af disse som en uddannelse i årevis hver og især vil ikke kunne tilfredsstille mig som en helhed og den, jeg er. Eksistens og bevidsthed og så videre.

Det virker som om, i ikke forstår mig men, det er ok, fordi den eneste, som kender mig, er Gud. Den evige ånd med folk har ingen identitet, fordi den ikke er subjektiv og derfor kan hjælpe forskellige personer samtidigt. Gud er, det jeg er. Jeg kender med hellig ånd Gud og dermed hvem, jeg er. Selv om jeg på forskellige steder og tidspunkter kan udtrykke min måde at tro på, opfatter jeg det også som noget privat, fordi jeg har min egen åndelige stil som et individ, der ikke ved alt og derfor både respekterer og elsker alle jer andre, som i er.

Hvorfra blander i jeres tro, fordi jeg vejledes istedet kun af en hellig ånd i mig selv. Der er skrevet mange bøger om folks forskellige versioner om sandheden, hvor nogle huskes kulturelt og andre glemmes i den store mængde af informationer. Jeg vil derfor ikke bruge tid i mit liv på blive en mere af dem på listen og istedet leve i nuet som et forhåbentligt godt personligt eksempel til enden på det. På den ene eller anden forsvinder alle mine skriverier også en dag elektronisk eller i samtaler ligesom det og jeg kan alligevel ikke åndeligt bevise om virkeligheden den, jeg er. Derfor arbejder jeg istedet med et projekt for alle borgere, der kun måske en dag realiseres kulturelt til noget konkret. Projektet minder om jeg, fordi den heller ikke beskriver sandheden, fordi ord kan mislede bort fra eller kun vejlede om den, jeg er. Det mit indtryk, at de mest hellige folk har ikke et behov for at søge efter åndelig oplysning derude blandt folk eller med ting ved selv at være et åndeligt lys. Jeg er ikke på en spirituel rejse, fordi jeg er sandheden ligesom Gud. Ikke lade omverdenen bestemme over en selv. Tag et bevidst ansvar for dig selv som en frelse, der er det samme som at befri sindet med ånd istedet for bare at være en identitet som informationer fra andre, andet og fortiden. Jeg er et med Gud og alt, hvor selv ordet ´med´ kan misforstås til at lyde som en adskillelse eller noget individuelt. Gud har aldrig sagt ved navn om sig selv så vidt, jeg ved: " Jeg er Gud." Mange spirituelt interesserede taler om en eksistentiel sammenhæng vedrørende energi eller skæbnen, men en personlig fri vilje kan ikke være med i dette, hvis det hele kun er påvirkninger eller resultater fra reaktioner og hvem kan dermed som tilsyneladende menneskelige fejl være skyldig i at have gjort noget forkert ? Dette betyder, at jeg har Guds kraft, ingen dårlig energi fra et liv til liv og kender til meningen med alt, som ligesom Gud faktisk er godt. Guds ånd tror ikke på dårlig karma eller reinkarnation som et lys, der kun opfatter alt på en positiv måde som den selv. Som alt andet definerer lidelse ikke det evige selv. Jeg betragter bare prøvelse, modgang og udfordringer som noget, der ikke er kedeligt ligesom med et underholdende drama i en historie eller spillere imod og /eller med hinanden. Jeg kan ikke både være en sjæl og have Guds Helligånd i mig selv, hvilket lyder som en personlighedsspaltning og splittelse uden ren enhed med Gud. Jeg er ikke en sjæl, fordi det er et sind. Jeg er ikke min personlighed og heller ikke et sind. Jeg er. Guds hellige ånd kan udtrykke sig igennem alle folk og ikke kun mig personligt, som er større end individet. Guds helligånd er derfor ikke en kollektiv bevidsthed. Jeg er ikke i en åndelig udvikling igennem tid og rum, fordi som Guds ånd er jeg tidløs og jeg er sådan god nok nu ifølge Guds kærlighed. Helligånd er som, jeg er og Gud i et. Et jeg - en ånd - En gud.

Den længere forklaring på det er bla bla bla.
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 09/02/2019 07:42

Hej Gerth

Det er nu ret interessant at læse hvad du her skriver og hvad du skrev i "GUD SOM EN KARAKTER".

At andre har sagt noget lignende gør ikke dig og det du skriver mindre interessant og væsentlig. Du er jo langt hen af vejen en original tænker om de her forhold.

Du låner ikke så lidt fra kristendommen, men måske du slet ikke er bevidst herom, bevidst om hvor du har en stor del af dit tankegods fra?

Ligeledes for at tale til os andre og blive forstået må du jo tale ind i den kultur og tradition vi tilhører, både såvidt det religiøse spirituelle og såvidt den sekulære kultur vi alle deltager i.

Pøj pøj med alting Gerth

Vh HansKrist
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 09/02/2019 12:48

Hej Gerth

Jeg må spørge HansKrist ved en anden lejlighed så blinker

Der gik vist også lidt øller i den afligevel.

Hvad var emnet?

Jeg hælder lidt til at Gud er mig, men jeg er ikke Gud. Giver det mening? Hvordan finde vores identitet? Jeg tænker bare, at jeg er et menneske på jorden. Kan man have andre identiteter? Når jeg er et menneske, så er jeg et menneske og ikke alt muligt andet...eller?

Sadhguru fortæller om denne oplevelse:

Citat:
Till that moment in my life I always thought this is me and that's somebody else and something else. But for the first time I did not know which is me and which is not me. Suddenly, what was me was just all over the place. The very rock on which I was sitting, the air that I breathe, the very atmosphere around me, I had just exploded into everything. That sounds like utter insanity. This, I thought it lasted for ten to fifteen minutes but when I came back to my normal consciousness, it was about four-and-a-half-hours I was sitting there, fully conscious, eyes open, but time had just flipped.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jaggi_Vasudev


Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 09/02/2019 15:20

Citat:
Suddenly, what was me was just all over the place. The very rock on which I was sitting, the air that I breathe, the very atmosphere around me, I had just exploded into everything.


Nøjagtig en sådan oplevelse havde jeg for mange år siden ved Stranden den permanente Risskov i Århus.

Jeg kiggede ud på en stor sten langt væk ude i vandet, den var jeg trods afstanden, jeg kiggede op på månen og den var jeg trods afstanden. Exploded into everything opdagede jeg. Subjekt objekt adskillelsen, mig her og det der, var ophævet.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 10/02/2019 15:37

Hej HansKrist

Tak vistnok måske ? Selv om, at jeg ikke kan være som forventet for alle de forskellige religioner tilmed kulturer og der er også i nogle religioner flere forskellige trosretninger endda igen nogle som sekter dog heller ikke imod på grund af Helligåndens i mig ønske om fred. Som du muligvis ved om det at tale sandt eller mere almindeligt som at være helt ærlig i mine ord, det gør, at jeg ikke vil - skal - kan tilfredsstille alle folk i hele verden og heller ikke her i dette land. Netop en som egoistisk eller det onde vil ubevidst eller med vilje bare sige noget på en psykisk manipulerende måde ligesom med sælgere charmerende med kun falsk positive og venlige ord men ikke noget rigtigt godt for at undgå konflikt eller kritik og sådan på facaden tilsyneladende se godt ud. Jeg må derfor udtrykke mig kontroversielt med risiko for at lyde som blasfemi. Det er prisen ved, at jeg ikke vil lave om på mine budskaber bare for at kunne vinde en masse tilhængere, hvilket jeg heller ikke har intentioner om.

HansKrist: " At andre har sagt noget lignende gør ikke dig og det du skriver mindre interessant og væsentlig. Du er jo langt hen af vejen en original tænker om de her forhold. Du låner ikke så lidt fra kristendommen, men måske du slet ikke er bevidst herom, bevidst om hvor du har en stor del af dit tankegods fra? "

En original eller at være original ? Tosset eller unikt anderledes som noget nyt ? Har du i kategorien ´diverse´ læst mine to emner : 1. Den ekstra åbenbaring - 2. Om mit frie løfte til Gud ? Jeg undrer mig over, at jeg ifølge en ledende psykolog i det offentlige system sagt kort, blev jeg vurderet til at være et overvældende geni i både højre og venstre hjernehalvdel. Underlig oplevelse efter et helt liv med lidelser, hvor jeg virkede som en taber og ingenting i samfundet, fordi skal det bruges til noget godt eller ikke ? Ikke endnu, fordi som med min seneste åbenbaring, der symboliserede en dåb, skulle jeg først kunne tilgive alt i mit eget liv og hele menneskeheden som et åndeligt lys. Jeg har engang snakket med en gammel mand med kendskab til filosofi, hvor jeg prædikede noget, som han udfra dette nævnte mange berømte filosofer om lignende ting, hvilket jeg aldrig selv har læst. Det lyder ligesom at være et uvidende talent, synes jeg med al ydmyghed. Kort tid efter min åbenbaring opdagede jeg forunderligt en mega meningsfuld teologisk forklaring om den, der havde et mønster og indirekte skete i både Bibelens nye og gamle testamente som med Helligånden renselse, dåb og fornyelse til Guds vilje. Helligånden i mig er en ´kilde´ og derfor har jeg intet åndeligt begær efter mere viden, hvilket for mig er Guds fred. Jeg ved ikke lige nu hvorfor, at jeg har oplevet kristne træk ved min åbenbaring. Der findes mange dybsindige bøger idag om alt mellem himmel og Jord. Nogen mener, at Bibelen er en overdrivelse ligesom med eventyr, myter, sagn eller legender, dårligt genfortalte historier eller politisk løgn. Alligevel har jeg engang lånt den et par gange på biblioteket som min favorit på grund af dens magiske stemning om det menneskelige og skæbnen til fortolkning i dybden. Ligesom min afvigelse fra menneskeheden IQ kan den måske også som en større sammenhæng vedrørende min åbenbaring om Guds ånd i mig betyde istedet for en byrde det at være en gave ? Jeg tror, at min prædiken af budskaber er inspireret af Guds hellige ånd i mig, som vejleder med ord og derfor minder jeg muligvis i en eller anden grad om noget fra Bibelen selv om, jeg ikke har studeret den meget. Guds plan er uransagelig. Bemærk, Bibelens tidslinje igennem dens to testamenter og især disses to ords betydning i henhold til min åbenbaring tusindvis år senere om gammelt og nyt. Gud er ikke tingene, tid og rum. Jeg repræsenterer Gud som både noget fra det gamle og med noget af det nye.
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 10/02/2019 18:38

Citat:
Helligånden i mig er en ´kilde´ og derfor har jeg intet åndeligt begær efter mere viden, hvilket for mig er Guds fred. Jeg ved ikke lige nu hvorfor, at jeg har oplevet kristne træk ved min åbenbaring.


Citat:
Helligånden i mig er en ´kilde´ og derfor har jeg intet åndeligt begær efter mere viden, hvilket for mig er Guds fred.


Meget smukt skrevet og nøjagtig sådan var spiritualiteten i de første urkristne paulinske menigheder.

Og Paulus siger præcist det samme og er endda verdensberømt for at sige dette om at det ikke er menneskelig filosofi og viden vi behøver men Guds fred og Guds kærlighed. Det er praktisk konkret og ikke abstrakt teoretisk (1)*, og her repræsenterer du Paulus fint, er fuldstændig på linje med Paulus.

Og det du kommer med er en frisk pust af ægte gedigen spiritualitet og ja som du selv er klar over det så er du hjemme sproglig set i en tradition, den kristne, når du beskriver hvordan Helligånden er en kilde i dig til nyt liv.

Mange kærlige hilsner HansKrist

(1)*:

Evelyn Underhill:

1. True mysticism is active and practical, not passive and theoretical. It is an organic life process, a something the whole self does, not something about which its intellect holds an opinion.

Jeg ville sige "something the whole self" er involveret i og med, participerer i.

2. Its aims are wholly transcendental and spiritual. It is in no way concerned with adding to, exploring, rearranging, or improving anything in the visible universe.

3. This One (or God) is for the mystic not merely the Reality of all that is, but also a lving and personal Object of Love, never an object of exploration.

4. Living union with this One is a definite state or form of enhanced life.

PS:

Tak for dine vidnesbyrd Gerth såvel som dine tanker omkring det altsammen, hvordan du lovsynger med din forstand om hvad det er du oplever. Og hvordan du føler det burde komme andre til glæde.
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 11/02/2019 13:15

Hej HansKrist

Hvordan kan vi tale om Paulus uden at tale om dette:

http://vandrermodlyset.dk/index_fog.htm

http://vandrermodlyset.dk/m-fog-s1.htm

Det forstår jeg ikke...

Jeg opretter gerne en tråd til dette emne (forsoningslæren), hvis du vil kommentere på sagen?

Kan desuden henvise til dette:

https://debatingchristianity.com/forum/viewtopic.php?p=953922#953922

Hvad har vi brug for?

Skal vi ikke længere tænke over tingene:

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/26500/Hvem_skal_vi_lytte_til.html#Post26500

Er det relevante spørgsmål?

Jeg tror vi skal passe på med at proppe Gerth ned i en paulinsk kasse...tvivler på at han går ind for Paulus lære...

Gerth lader mere til at være i samklang med dette:

http://www.vandrermodlyset.dk/m-a11.htm

Som jeg ser det er Gerth et menneske på jorden som vil lave en café...godt initiativ...men jeg ville nok kalde den CAFE SPIRIT.

Vi må se om vi ikke kan blive enige om noget.

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 12/02/2019 12:03

Citat:
Jeg tror vi skal passe på med at proppe Gerth ned i en paulinsk kasse...tvivler på at han går ind for Paulus lære...


Paulus er Frihedens og Åndens Apostel og tænkningens skytshelgen (den kritiske tænkning). Så ingen kommer i en kasse hos Paulus men genopstår og bliver født påny igennem den Guds Åndens kreativ ekstase, at Helligånden, Den Hellige Guds Ånd, virker i os som kilden til nyt liv. Dette er at være i KRISTUS, iklæde sig KRISTUS, den ny Guds Åndens virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus vi har som Guds børn, vi har gennem at høre Gud til.

At iklæde sig KRISTUS, at lade KRISTUS vinde skikkelse i os og over os er at tage imod den Guds Åndens ny virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus. Det er de nye skabninger vi er i KRISTUS at vi har Guds Ånd og hører Gud til som Jesus fx demonstrerede det i sine intense far søn dialoger, bøn og bønskvaler.

Paulus er blevet far til os i KRISTUS, det er ham der har implementeret Kristus diskursen i kultursfæren og den religiøse spirituelle kultursfære, becifret og sat ord på begivenheden Kristus ind i verden ved mennesket Jesus, det biologiske historiske menneske Jesus. Det er denne Guds Åndens ny virkelighed, Helligåndens virkelighed, der kommer ved mennesket Jesus vi kalder for vores "i KRISTUS væren" de nye skabninger vi er i KRISTUS.

At være i KRISTUS, der også er at have den hellige Guds Ånd, Helligånden som kilde til nyt liv, ny skabelse, er også at være KIRKE i verden. Så Gerth er emergent KIRKE i verden.

Lykkelige os at vi kan have disse samtaler med hinanden. Vi skal kunne tale frit med hinanden om disse forhold forlangte Paulus og som noget nyt var kvinderne inkluderet i menighederne på lige fod med mændene, og ja en kvinde kunne endda være den ypperste blandt overapostlerne (biskopperne). Og at være den ypperste blandt overapostlerne så har man godt nok ikke fået mundkurv på. At en senere tid, en senere Kirke (hvilket ses allerede i Ny Testamente denne drejning væk fra Paulus), ikke magter eller tør følge Paulus på dette område kan vi nu engang ikke bebrejde Paulus, her må vi rette vores indignation et andet sted hen.

Hvad Kirken har gjort sig skyld i senere må den selv stå til ansvar for, men vi kan altid gå tilbage til Paulus om vi orker det, fordi Kirken ikke turde ekskludere ham, hans breve, så hellere tage ham med ombord, i kanon, end få ham imod sig. Og så i mange hundrede år forhindrede Kirken folket adgang til skrifterne og samtidig gjorde den Kirkens egen lære ufejlbarlig ja så havde man styr på Paulus, Åndens og Frihedens Apostel pr se og som den Tænkningens Skytshelgen han var, der bandlyste blind tro og forlangte at vi skulle blive voksne i TROEN, i KRISTUS, stoppe med at tænke som børn og lære at lovsynge med vores forstand herom. Paulus er en bombe af ægte SPIRITUALITET under enhver kristen Kirke der udarter, også derfor fx reaktionær fundamental islamisme tordne imod Paulus, fordi han som den Åndens og Frihedens Apostel og Tænkningens Skytshelgen han er undergraver religiøs fundamentalisme og blind overtro.


Det er ikke hos Paulus et læresystem, filosofi, vi tror på, men på Guds Åndens eller Helligåndens skaberkraft i vores liv, de nye skabninger vi er i KRISTUS, hvor vi nyder godt af at have Guds Åndens, Helligåndens, mægtige skaberkraft inde over vores liv som dette historisk tog sin begyndelse ved mennesket Jesus, og ønsker vi at være en del af denne verdensomspændende bevægelse så hører vi KRISTUS til, eller så iklæder vi os KRISTUS, lader vi KRISTUS vinde skikkelse i os, og så er vi KIRKE i verden.

Al dyb forståelse et svært emne, en svær sag, munder ud i at tingene kan siges simpelt eller enkelt og smukt som jeg gør det. Også derfor jeg skriver gang på gang til jer, gør nu ikke tingene sværere og mere knudret og vanskeligt end det er folkens. Har man en dyb forståelse et spørgsmål, emne, sagsforhold, eksistentiel problemstilling, så skal dette kunne kaste af sig et overraskende stort tværvidenskabelig forståelse. Pludselig åbner forståelsen af den paulinske spiritualitet, eller kaster den paulinske spiritualitet et forklarelsens lys og perspektiv ind over psykologien, psykoanalysen og Jungs psykologi, psykiatrien og neurovidenskab og moderne, new age, Healingsarbejde.
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 12/02/2019 14:26

Hej HansKrist

Alt dette (det du siger) lyder smukt og godt og interessant. Men hvad med forsoningslæren? Paulus udlægning af Jesu død på korset som et soningsoffer? Var han galt på den her:

http://vandrermodlyset.dk/index_fog.htm

http://vandrermodlyset.dk/m-fog-s1.htm

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 12/02/2019 17:06

Meningen er jo, for fanden, at du ska’ forsone dig med idéen om gudetro (og derved en overtro u/forhold til livet), som var den en psykisk lise og ikke en psykologisk arbejdshypotese overfaldet af en religiøst trængende: et skærmbræt fra den lidelse det er at indse sin egen forgængelighed. På hvilken måde du frejdigt ka’ jokke rundt i livet i tillid til troen på, at din død ingen verdens ting betyder – åbenbart heller ikke for dine pårørende, du derfor må forudsætte jokker rundt i samme selvbedrag, da andet ville være uelskværdigt –, hvorefter du ka’ bruge resten af dit liv i underdanighed for den himmelnisse du fra da i stedet må frygte, da det faktisk ikke ser ud til at akkurat denne gud er videre elskværdigt anlagt; se blot på dette "skabelsens mesterværk", denne gud tydeligvis er lige så indifferent overfor som små får stillet overfor virkelighedsanskuelser..;)

mvh
Simon
P.s.: du ka’ jo altid bygge en café, og lade hønsemand betjene dig med en lys øl, det sku’ jo være så sundt..;)
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 13/02/2019 11:13

Hej Simon

Jeg forstår ikke lige din respons...

Paulus har udlagt Jesu død på korset som et soningsoffer - dette vil jeg gerne høre HansKrists mening om.

Derfor henviser jeg til denne afhandling:

http://vandrermodlyset.dk/index_fog.htm

http://vandrermodlyset.dk/m-fog-s1.htm

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 13/02/2019 14:25

Hej ABC du ølglade bajer drikkende mand, humørfyldte sprit eller spirit man(d), her får du en LYS øl fra mig som Simon stillede dig det i udsigt:

Hvis du mener der er noget interessant i de der link, så må du skærpe min appetit, motivation og lyst til at læse disse link, gennem din egen introduktion.

Meningen er jo ikke at jeg skal fanges i menneskelig filosofi, en menneskelig lære, hvilket Paulus netop advarer imod.

Hvor er INSPIRATIONEN eller hvorfra skal min INSPIRATION og MOTIVATION komme til at læse det?

At jeg holder af Paulus (mener at forstå hvad han skriver i sine breve) og derfor jeg burde kaste mig over alt eftertiden dogmatisk har hængt Paulus op på?

Hos Paulus møder jeg som den ny skabning jeg er i Kristus værende et Guds barn med Guds Ånd, en kreativ ekstase, begejstring og triumf/sejr uden lige, en hvidglødende kreativ entusiasme og ekstase (flow eufori), glæde og lovsang, og jubel og hyldest uden lige.

Intet af dette (ingen vidnesbyrd om dette så fantastiske (1)*) møder mig i de der link du har givet mig. Men jeg møder en masse tanker der skal stemme overens med en hel masse andre tanker, eller hvad der er sagt/skrevet her skal stemme med hvad der så står her og det hele skulle gerne være et alt i alt fornuftigt system, her forsoningslære system.

(1)*:

Det skal ske derefter:
Jeg vil udgyde min ånd
over alle mennesker.
Jeres sønner og døtre skal profetere,
jeres gamle skal have drømme,
jeres unge skal se syner.
Selv over jeres trælle og trælkvinder
vil jeg udgyde min ånd i de dage.
Joel.

Jeg vil ikke beskæftige mig med noget der gør mig deprimeret på forhånd ABC, og at kaste mig over de der link uden at være overhovedet motiveret og inspireret dertil vil tage på mit humør (dræne mig for energi). Og de få linjer jeg har læst, gjorde mig så træt, fordi det altsammen virkede fortænkt, som et forkromet fortænkt læresystem og ikke som et vidnesbyrd om LIV - dette at have Helligåndens Spontanitet og Entusiasme, og kreative ekstatiske begejstring og humør, jubel hyldest triumf og glæde, lys farver, natur, med inde over vores liv. Hvilket altsammen er hvad jeg finder hos Paulus når han iklæder mig Kristus (min Kristusparticipation, i Kristus væren), kommunikerer mig Åndens, Helligåndens eksistensforvandlende ny kreativ natur frem til mig.

Men jeg kan forstå på dig ABC at du har fundet noget af stor vigtighed i disse link, kunne du ikke så lige give os en introduktion og appetitvækker på hvad det er du har fundet af så stor betydning? Du skal kunne motivere os til at stikke hovedet ned i så lang en knudret tør tekst jeg ihvertfald ikke fandt var et stærkt vidnesbyrd om hvordan Helligåndens livgivende og helbredende funktioner virker i vores liv.

Paulus fanger mig fordi han formår at kommunikere den Ny Væren og Virkelighed, Guds Åndens Virkelighed, Helligåndens Virkelighed vi som kristne har tilsluttet os, deltager i gennem TRO, også kaldet trosbegivenheden Kristus ind i verden ved mennesket Jesus. En Ny Sandhed eller Virkelighed ind i verden hvor vi mennesker får adgang til vores virkelige jeg, og dermed som Paulus så smukt beskriver det vi får adgang til vores karismatiske muligheder og evner her i livet, udvikle og udfolde os, vores potentialer, dersom vi tør Ånden, Guds Ånd, vores Spontanitet, vores kreative spontanitet og frihed, hidrørende vores dybtliggende formende, skabende, motivationer, motiver, arketyper, urbilleder. Alle mennesker er noget særligt og unikt. Vi er ikke ens, men vi er lige værdige og betydningsfulde ifølge Paulus.

Paulus er ikke kedelig, han er "sexet" fed og spændende og ikke mindst en fornøjelse at være sammen med og man kan blive et helt nyt menneske hvis man først begynder at forstå hvad det er manden taler om. Det psykiatrien bøvler med og har svært ved at trænge frem til, det har Paulus fuldt ud styr på og forstået dybt og kan han videreformidle til folk, ja der er en Healing Power og Recovery Power hos Paulus uden lige (folk fik nyt liv i hobetal, blev genrejst til nyt liv gennem Helligåndens virke, som de nye skabninger vi er i og med Kristusbegivenheden ind i verden). Moderne neurovidenskab kaster nyt lys over Paulus og ja over en elendig forfejlet vore dages psykiatri, der slet ikke formår hvad den Paulinske urkristne KristusMystik Spiritualitet med lethed formåede, såvel som hvad moderne new age neurovidenskabelig begrundet spiritualitet også begynder at få fat i, hvorved det ændrer psykiatrien rigtig meget i de her år.
Ja i den grad psykiatrien er havnet i en blindgyde, men nu pga moderne neurovidenskab og herpå grundet ny spiritualitet, psykiatrien må tage ved lære og lade sig reformere i henhold til denne nye spiritualitet vi ser så levende i vor tid.

En dag snart vil neurovidenskab nå så langt frem at vi begynder at kunne forstå den paulinske urkristne KristusMystik Spiritualitet. Og jeg er her en af pionererne. Har efterlyst i årevis at vi må et spadestik dybere end mindfulness buddhismen, vi må dybt nok til at forstå den voldsomme ekstatiske spiritualitet vi finder hos Paulus og i store dele af den kristne mystik.

Men se her, langsomt er det jeg efterlyser, og som fx Arne har så svært ved at begribe, det med min store vægtlæggen på ekstatiske former for spiritualitet som vi finder det fx så udtalt hos Paulus, ved at se dagens lys, ved at bryde frem, læs i den sammenhæng følgende:

Joe Loizzo. Ecstatic Altruism: The Secret Contemplative Art and Science of Tibet:

This brings us to the last and most essential feature of Tantric Buddhism: its reliance on euphoric and ecstatic states to help deepen and speed the work of meditative self-analysis and self-transformation. Here, we’ve entered a realm that seems utterly removed from the ascetic calm we think of as essential to meditation, Buddhist or not, a realm more akin to the otherworldly states of mystics like Saint Theresa of Avila or Saint John of the Cross. Yet the Tibetan take on these states is neither mystifying nor saintly but quite scientific and down-to-earth.

Akin to normal alterations of consciousness like dreamless sleep, orgasm or near-death states, meditation-induced flow states and natural highs can be harnessed to deepen and speed emotional healing and profound transformation. By disarming our minds and nervous systems and priming them for plasticity and learning, such states can empower us to break free of traumatic memories and stress reactions so we can fully realize radical open-mindedness and embody caring responsiveness. Once we’ve mastered this deep, transformational art, we’re free to awaken our native genius for ecstatic openness and to fuel it with our natural spirits of euphoric altruism, gradually forging them into the inspired mind and nervous system of a master altruist.

While the exotic Buddhism of Tibet sees mindfulness and lovingkindness as the foundation of any contemplative life, it also preserves meditative power-tools expressly designed for contemplative life in a stress-driven world. Among these, the role-modeling arts and blissful neuroscience of the Tantras offer what may be the quickest, most effective way to bring contemplative clarity and pure passion to our demanding lifestyle. Given the right guidance and step-by-step system of practice, the ecstatic Buddhism of Tibet offers us an exceptional path of altruistic vision and inspired leadership that may well help us shift the balance of global consciousness toward lasting peace and sustainable happiness before its too late. Citat slut


Men hvad med Ecstatic St Paul Christianity Spirituality må jeg bare spørge???
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 14/02/2019 01:30

Jeg synes, at folk har svært ved struktureret at forholde sig til ´mit´ emne. Folk i dette land gider ikke at læse en hel roman af de samme ligegyldigt ensartede kommentarer fra ikke troende om, at tro er forkert som noget irrelevant og spild af plads ligesom med pjat om øl. Lav venligst ikke flere henvisninger til andre emner såsom forskellige bøger, så dette emnes indhold sker.

Hej ABC, HansKrist og alle andre.

Jeg vil give det råd til HansKrist, Læs ikke den bog fra ABC´s link, fordi den har jeg læst for mange år siden. Den er åndeligt skidt. Det var en bog, som jeg fik gratis af en hjemløs mand, som måske ikke gjorde dette som en god gerning men mere, fordi det underbevidst provokerede hans egen psykiske usikkerhed omkring hans anderledes tro, at jeg ved at være sandheden med Guds Helligånd ikke havde behov for at lære noget af dens forestilling om virkeligheden. Den bog betød meget for ham. Af høflighed som en fejl tog jeg imod den bog og læste noget af den. Kort tid efter smed jeg med stor foragt den hurtigt i skraldespanden.

Bogen ´Vandrer mod lyset´ er et falsk lys og dens forfatter er så fræk at kalde sig selv for kristen i Jesu navn. Sandelig siger jeg derfor jer, at jeg ikke er navnet Jesus Kristus eller Gud. Jeg er med hellig ånd en del af Gud, at jeg er. Han kopierer misledende i hans budskaber åndelige begreber lidt af noget og meget tomt fra religionen Hinduismen om sjæle, reinkarnation og karma. Værre endnu påstår han, at profeten Jesus fejlede i hans kamp for Guds lys og derfor som dårlig karma kom til at lide på korset istedet for at have overbevist alle folk om Guds gode kærlighed som en sejr. Jeg er ikke en sjæl, fordi Guds hellige ånd betyder hvem, jeg er. Guds helligånd er større og bedre som et lys, fordi den er med flere folk end bare kun en person helt alene for sig selv i verden. Hvis du opfatter dig selv som en sjæl, det er egoistisk imod Guds vilje men kun en synd for dig selv. En hel del spirituelle folk uden tro på Gud, de beskriver ofte med en overdrivelse af logik skørt karma som en upersonlig energi, der eksempelvis skal lære mennesker igennem onde konsekvenser at opføre sig ordentligt fra liv til liv og så videre som et mønster og bryder sig ikke om at kalde dette ´fængsel´ for straf. Men en energi uden selvbevidsthed kan ikke dømme folk retfærdigt ? En tilsyneladende ung sjæl skabt i tid er for dum til senere at forstå sine liv ? Der kan da heller ikke være plads til nye sjæle på en Jord med så mange gamle sjæle og hvem / hvad er i stand til at kontrollere antallet af alle disses liv som en større orden i universet ? Skal sjælene så komme tilfældigt ind og ud af en krop igen og igen, fordi de ikke selv kan skabe en åndedimension eller kende personligt vejen til himlen, hvor Guds rige er ? Men at folk er fanget negativt i dårlig karma i et nuværende liv, hvor de ikke fatter hvorfor, fordi de er for meget uvidende, ikke husker tidligere livs lektioner og dermed ikke er kloge nok til at bryde den karmiske cyklus af slemme gentagelser, det lyder ulogisk. Der er nat og dag og alligevel er jeg ikke mørket. Dårlig karma beskrives som en kynisk påvirkning fra fortidens tidligere dårligt forkerte handlinger, hvor nogen i nutiden fungerer sagt med mine ord som ´bødler´, der ikke har med fri vilje at gøre. Denne bøddel imod offeret styres i dette scenarie som en marionetdukke forbundet med tråde ved ubevidst tiltrækning såkaldt karma energi uden et frit valg om at gå en anden vej istedet ? Ifølge dette er, hvad du sender ud, det får du tilbage ligesom en matematisk formel uden medfølelse, hvilket er brutalt overtro ligesom hævn og unødvendig skyld ? Når jeg giver en god gave væk eller hjælper gratis nogen, så kræver jeg heller ikke at få noget godt igen for det. Hvis folk er onde ved mig nu, det er ikke min skyld som en dårlig karma, at de i sindet lige nu kan vælge i nutiden at behandle mig det dårligt, hvilket intet har at gøre med mig som person og den, jeg er. Jeg er ikke ond og derfor istedet som uskyldigheden. Hvis nogen gør mig fortræd i historien, det identificerer jeg mig ikke med. Jeg har rollen til istedet at tilgive dem for deres synder. Det betyder, at der ingen dårlig karma skete eller var ved deres dårlige opførsel imod mig og jeg fortjente ikke dette af dem = ingen dårlig karma nu om vores alles virkelige forhold til hinanden. Tro ikke på karma, fordi den er som overtro en overdrivelse af logik, hvor den er ligesom hævn ubevidst, fordi energi forstår ikke folks måde at være på. Karma i forbindelse med reinkarnation lyder som slaveri uden en bevidst åndelig frihed i nuet. Jeg tror dog ikke, at jeg skal bruge meget lang tid på at skrive en masse tekster og prædike til folket forskellige steder mange forklaringer om alt det sindssyge i verden af ting, som jeg ikke tror på. For mig er Guds lys, Helligånden og kærlighed min bevidste lykke og kraft som en frelsende plan.

Jeg oplever hvordan, at nogle folk fra forskellige religioner især de sekteriske trosretninger ivrigt med luskede strategier forsøger at omvende mig til at blive en del af deres religiøse ting. Jeg kan ikke konkret være med i alle disse forskellige ting og istedet tilhører jeg åndeligt forevigt Gud. Folket er min familie, fordi den hellige ånd og Gud ligesom jeg vil alle det godt som et fællesskab i et kærligt forhold.
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 14/02/2019 12:30

Hej Gerth her er en tekst som jeg finder på mange måder er på linje med hvad du repræsenterer, står for.


The third creative revelation in the Spirit will have no holy scripture ; it will be no voice from on high; it will be accomplished in man and in humanity - it is an anthropological revelation, an unveiling of the Christology of man . God awaits the anthropological revelation from man and man cannot expect to have it from God. And one cannot merely wait for the third revelation; man must accomplish it himself, living in the Spirit; accomplish it by a free, creative act. In this act everything transcendent will become immanent. The third anthropological revelation, in which the creative mystery of man will be revealed, is man's final freedom. Man is quite free in the revelation of his creativeness. In this fearful freedom lies all the god-like dignity of man, and his dread responsibility. The virtue of accepting a dangerous position, the virtue of daring to do, is the basic virtue of the creative epoch. Nicolai Berdyaev
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 14/02/2019 17:15

Hej HansKrist

Det er bestemt ikke meningen at gøre dig deprimeret på nogen som helst måde.

Jeg blev i sin tid ikke deprimeret af at læse denne afhandling.

Hvordan kan den gøre en deprimeret?

Der er (efter min mening) tale om en saglig gennemgang af forsoningslæren.

Hvem udlagde Jesu død på korset som et sonningsoffer?

Hvis du ikke mener Paulus har noget med dette at gøre - at han ikke udlagde Jesu død på korset som et soningsoffer - altså ikke taler om sådan noget i sine breve, så er det fint med mig, men er det tilfældet?

Som den kender du er af Paulus må du bedre kunne forholde dig til dette.

Der er mennesker som mener at Jesus har sonet deres synder.

Hvor har de disse tanker fra? Og er de holdbare?

Nu er det ikke godt at springe rundt i tingene, men jeg synes, at vi godt kan springe frem til dette (så behøver du heller ikke læse så meget):

http://vandrermodlyset.dk/m-fog-s5.htm

Var Paulus selv lidt af en grubler ler

Hvordan motivere dig?

Jeg kan ikke henvise til et sted i denne afhandling, hvor Paulus hopper og danser af glæde over at have udlagt Jesu død på korset forkert.

Men man må da gå ud fra at han er glad for allerede at være opstået fra de døde blinker

Måske han desuden er reinkarneret på jorden igen? Hvem ved? Menneskelig filosofi? Hvornår er der ikke tale om menneskelig filosofi?

Du henviser til et bibelcitat:

Det skal ske derefter:
Jeg vil udgyde min ånd
over alle mennesker.
Jeres sønner og døtre skal profetere,
jeres gamle skal have drømme,
jeres unge skal se syner.
Selv over jeres trælle og trælkvinder
vil jeg udgyde min ånd i de dage. Joel.


Dette lyder ikke så tosset i mine ører...

Men det gør dette heller ikke:

http://vandrermodlyset.dk/m-a11.htm

Det eneste problem jeg har med "Vandrer mod Lyset" er beskrivelsen af universet. Men måske der er andre problemer.

Er denne bog en undersøgelse værd? Det vil jeg mene. Bare læs de første sider i bogen (og glem ikke kommentaren til disse sider). Det lyder ikke helt tosset.

Men er det sandt?

Det er meget muligt at det ikke er sandt (jeg er ikke alvidende), men det er ihvertfald inspirerende læsning...hvor kom Gud fra osv.

Hvorfor stiller bibelen ikke lignende spørgsmål? Spørgsmålene kan jo besvares som vi kan se.

Hvilke spørgsmål stiller du?

Hvordan kan vi samle menneskeheden?

Vi kunne allesammen rende rundt om en sten ude i ørkenen, men er der plads til 7 milliarder mennesker?

Hvad med Sadhguru:

https://www.youtube.com/watch?v=H3j4xjhE0Y8

Kunne vi allesammen samles omkring ham?

Jeg har en drøm...

Men jeg er også gået igang med at drikke...så...pas på...det kan jo gå helt galt...beklager...men nu skal der altså lidt musik på bordet:

https://www.youtube.com/watch?v=_jTjycyu7Dw

Der er nu noget fantastisk befriende ved dette mantra.

Men hvad med disse spørgsmål:

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/26500/Hvem_skal_vi_lytte_til.html#Post26500

Er de relevante...

Jeg sad og lyttede til Radio Krishna idag og de havde nogle fine argumenter for at vi allesammen skulle blive vegetarianere...

Lad os dog lave en café siger jeg bare - kald den gerne CAFE OPLYSTHED, men lad os nu få gang i noget som rykker og gør os allesammen glade.

Krishna folkene kunne jo stå for madlavningen - mon de ville have noget imod dette?

Så kunne man jo også tale med dem.

Brainstorm...

Håber dette kan kaldes en LYS øl HansKrist. Det var ihvertfald tiltænkt sådan. Om nogle år laver jeg måske en stærk øl. Skal lige komme mig over de sidste mange år. Men hvem skal ikke det?

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 15/02/2019 13:38

Hej Gerth

Jeg synes ikke det du skriver om "Vandrer mod Lyset" vidner om en særlig stor forståelse af værket.

Hvordan når du frem til dette:

Citat:
Bogen ´Vandrer mod lyset´ er et falsk lys og dens forfatter er så fræk at kalde sig selv for kristen i Jesu navn.


Måske skulle du læse dette link:

https://da.wikipedia.org/wiki/Vandrer_mod_Lyset

Hænger det sammen med din beskrivelse og forståelse af tingene?

Hvad er du uenig i?

Du bryder dig ikke om reinkarnation? Men du mener at have en evig ånd? Hvorfor skulle denne evige ånd ikke en tur herned igen? Nogle skal jo knyttes til de forskellige legemer?

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 16/02/2019 01:32

Hej ABC, HansKrist og jer andre, hvis der er andre medlemmer i dette forum end os, hvilket jeg ikke har set en statistik for her ?

Jeg kan ikke betragte Hans K´s citat fra N som en ren sandhed. De er ikke direkte Guds ord men mere noget fra en ´tænker´. Nicolai B bruger uhyggelige ord om en tredje åbenbaring som - et rædselsfuldt ansvar - frygtelig frihed - farlig position, hvilket lyder som noget dårligt.

Hvem kan skelne mellem personlige tanker, spirituelle indsigter og Helligåndens åbenbaring fra Gud, som bor i en selv ?

Jeg synes, at det om Nicolai B og Hans K´s citat fra Biblen med Joel om ånd har et fællestræk som noget, der lyder som profeti. Men uden Gud, sker ingen ægte åbenbaring og kan ikke være godt men måske, jeg ikke forstår det citat rigtigt på engelsk. Hellige bygninger, deres ritualer og skrifter er religiøse ting som fungerende hjælpemidler for mange troende med tvivl, der ligesom med billeder af Jomfru Maria, statuer af Jesus, tegninger af engle og så videre kan bruges for disse folk som en spirituel bekræftelse på en konkret måde mere menneskeligt at forholde sig til dem selv og en gud. Religion og religiøs identitet kan misbruges til det onde eller være et godt mentalt redskab på en spirituel sti og rejse for nogen. Jeg ser, hvordan nogle fra forskellige trosretninger og religioner, at hvis man ikke vil være med i lige præcis deres slags moske´, tempel, synagoge eller kirke, så er man ikke god nok ifølge dem og vi skal derfor helst blive omvendt til deres måde at dyrke en tro på. Ifølge disse religiøse folk, er de selv med i kun den mest rigtige sandhed om Gud eller guder og tilværelsen. Jeg kan ikke være med i alle religioner og er ingen af dem. En åbenbaring er en helligt åndelig oplevelse med Gud. Jeg synes at være i et spirituelt flow som inspiration. En filosofistuderende har lige forklaret mig, at antropologi handler om samfund og kultur. CAFE OPLYSTHED projektet ønsker blandt andet at blive til en del af det offentlige system og så videre som et kulturelt tilbud til alle borgere, hvor man mødes socialt med ord. Ikke alle borgere er troende, så de tror nok ikke lige nu, at hele verden storslået en dag kan blive helt enige om det samme vedrørende virkeligheden som en fælles sandhed. Men projektet har plads til muligheden for, at hellige ord kan formidles igennem et folk fra Guds ånd igennem sådanne ved mødet med andre dog uden at religiøst missionere eller rekruttere for hellige skrifter. Kun tiden kommer til at vise mere om vores alles skæbne. Dette projekt er ikke mit emne her.

ABC spørger fra bogen men, jeg vil ikke læse dit link ´vandrer mod lyset´: " Hvor kom Gud fra ? "

Allerede der med disse ord, vil jeg ikke vide mere om den bog. Gud er kilden til al eksistens. Gud kommer intet sted fra og dermed heller ikke hvornår. Gud er ikke en skabning eller et resultat af tilfældigheder. Der kan ikke ske noget fra intet. Gud har aldrig haft en begyndelse og som en sammenhæng om det derfor aldrig ender, hvilket er som med evigheden og det uendelige. Derfor er Gud uforklarlig. Den slags falske skabelsesberetninger fra menneskers sind, advarer jeg jer imod.

ABC: " Du bryder dig ikke om reinkarnation ? Men du mener at have en evig ånd ? Hvorfor skulle denne evige ånd ikke en tur herned igen ? Nogle skal jo knyttes til de forskellige legemer? "

Guds hellige ånd er ikke en personlig ejendel at have men istedet en væren. Gud er større end alle folks sind og er alligevel med sit folk samlet. Gud er en bevidsthed, der er overalt uden grænser. Alle er skabt som Guds lys og af ånd som et for os bevidst eller ubevidst billede på Guds vilje og den, jeg er. Jeg opfatter dermed alle ikke troende idag som spirituelt sovende, der ikke er vågnet op endnu i Gud. Sådan elsker jeg alle som mig selv og Gud i et. Når jeg oplever jer, sker det som Helligånden i mig og som et udtryk for Guds kreativitet i denne proces. Guds Helligånd kom ikke bogstaveligt talt i form af en hvid due som en handling i tid og rum invaderende ned over Jesus. Den er tilstede og eksisterer i folket. Alt er Gud som en sammenhæng. Derfor er der ikke en grund til som sjæle eller rettere Egoets illusion og dens sygeligt onde behov at tilknytte nogen til noget. Spørg dig selv - Hvem er jeg ? Jeg er et med Gud, menneskeheden og alt. Vi er alle fælles om Guds ånd og den er der kun en af i bevidstheden og jeg er ikke legemet. Den er ikke bundet til kroppene. Guds rige er det evige selv.

Hvem har ret til at have ret om en endelig sandhed, der ikke kan bevises selv om ifølge min tro, at livet er et bevis på Guds eksistens ?

Alt og alle er ligesom en fantasi, drøm, film, maleri, spil, historie i en bog, tegneserie, leg, underholdning uden en fast genre. Jeg er ikke alt og alligevel med det hele.

Jeg tror på Guds rene ubetingede kærlighed men ikke troende har en anden mening om det. Folks personlige forhold til hinanden kan udtrykkes som en egoistisk sindssyge eller på en oplysende måde. Guds kærlighed er meningen med mit liv. Men dette er ikke ment som kun mit eget liv. Der kan være forskellige aspekter ved kærlighed, der er godt at være sammen om som eksempelvis : Fred, villigt samarbejde, mere velgørenhed - frivillige ydelser - nødhjælp, herlighed, fornuft, ærlighed, gavmildhed, respekt for hinanden, glæde, håb, at stoppe al ondskab og underbevidst egoisme med mere + de syv dyder.
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 16/02/2019 09:08

Man is quite free in the revelation of his creativeness. In this fearful freedom lies all the god-like dignity of man, and his dread responsibility. The virtue of accepting a dangerous position, the virtue of daring to do, is the basic virtue of the creative epoch. Nicolai Berdyaev

Dette er skrevet i 1914 af Nicolai Berdyaev i Moskva og han oplevede pga sine tanker, sine skriverier, først at blive sendt til Sibirien af det russiske zar styre, derefter lagde den russiske ortodokse kirke sag an imod ham, men den russiske revolution forpurrede deres rettergang imod ham, nogle år senere fik han af det kommunistiske styre valget at forlade landet eller blive fængslet og måske henrettet.

Han lever sine sidste år som eksilrusser i Paris og under anden verdenskrig med risikoen for at nazisterne fik øje på hans skriverier.

Så Gerth vær du kun glad for at du lever i en tid og et land hvor der stort set ingen fare er for at sige, skrive og formulere, sin mening om tingene der er.

Fordi Berdyaev kalder den frie kreative sandheds søgende, samvittighedsfulde position en dristig og vovet position skal selvfølgelig ses i lyset af hvor farligt det kan være.

Sådan er det også i dag forskellige steder i verden og endda i Danmark er der mange der lever under PET's beskyttelse for at have dristet sig til at sige hvad de mener om det ene og det andet. Og her kommer så spørgsmålet ind om man tør stå fast på sine meningers mod eller man retter ind.
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 16/02/2019 15:09

Hej Gerth

Når jeg skriver om "Vandrer mod Lyset"...hvor kom Gud fra? Så tænker jeg på spørgsmålet i bogen...var Gud fra evighed af?

Dette spørgsmål er stillet af mennesker og besvares af Ardor (et åndeligt væsen). Det er lidt ærgeligt at du ikke vil sætte dig ind i tingene...nu du udtaler dig om dem. Det fortælles i denne bog at Gud altid har eksisteret, så...?

Jeg anbefaler at du læser dette link:

https://da.wikipedia.org/wiki/Vandrer_mod_Lyset

Hænger det sammen med din beskrivelse og forståelse af tingene?

Jeg kan godt lide at du "skrotter" alle bøgerne:

Citat:
Guds hellige ånd er ikke en personlig ejendel at have men istedet en væren. Gud er større end alle folks sind og er alligevel med sit folk samlet. Gud er en bevidsthed, der er overalt uden grænser. Alle er skabt som Guds lys og af ånd som et for os bevidst eller ubevidst billede på Guds vilje og den, jeg er. Jeg opfatter dermed alle ikke troende idag som spirituelt sovende, der ikke er vågnet op endnu i Gud. Sådan elsker jeg alle som mig selv og Gud i et. Når jeg oplever jer, sker det som Helligånden i mig og som et udtryk for Guds kreativitet i denne proces. Guds Helligånd kom ikke bogstaveligt talt i form af en hvid due som en handling i tid og rum invaderende ned over Jesus. Den er tilstede og eksisterer i folket. Alt er Gud som en sammenhæng. Derfor er der ikke en grund til som sjæle eller rettere Egoets illusion og dens sygeligt onde behov at tilknytte nogen til noget. Spørg dig selv - Hvem er jeg ? Jeg er et med Gud, menneskeheden og alt. Vi er alle fælles om Guds ånd og den er der kun en af i bevidstheden og jeg er ikke legemet. Den er ikke bundet til kroppene. Guds rige er det evige selv.

Men er vi ikke allesammen knyttet til hvert vores legeme?

Hvorfor har vi dette legeme?

kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 17/02/2019 21:29

"Men er vi ikke allesammen knyttet til hvert vores legeme?"

- Arh, nu må du sgu være lidt åndelig, være lidt empatisk!

Her for dig har du et exempel på åndslysets lidenskab, der tilmed rækker hånden frem i bøn: oh herregud, giv mig et asketisk værested, hvor jeg sammen med andre åndfulde mennesker kan tilbede livets ophøjede mening
Og har ikke netop du udvist stor interesse for dette åndsfællesskab in spe, hvor de åndelige interesser fremfor øllerne langes over bardisken?

Kort og godt, hva' ska' du vel med en krop midt i så herlige udsigter til ude-af-kroppen-oplevelser i åndrigt fællesskab - guds egen tænketank der tilmed ska' frelse verden...? Nej, nu må du sgu lægge den krop på hylden! ;)

mvh
Simon

Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 18/02/2019 16:38

Hej Simon

Vi kommer vel ikke udenom at vi er knyttet til dette legeme?

Jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved at lægge kroppen på hylden, for den vækker mig hver morgen og siger...skal vi ikke snart drikke nogle øller blinker

Hvordan afslå dette ler

Jeg har stor respekt for din viden om det hele...derfor ser jeg gerne dig som fast inventar i den kommende café, for den skal vi vel lave? Eller synes du det er en tosset ide? Guds egen tænketank...

Men du er måske bange for at flyve engel

Kærlig hilsen

ABC

Ps. Jeg skylder Hanskrist tak for den LYSE øl. Det glemte jeg helt i farten. Har meget at lære endnu. Hvordan kan jeg bidrage med noget? Gud elsker alle...se...det er da et glædeligt budskab. Mon kristne har patent på dette budskab? Sokrates har ikke levet forgæves...men hvem har det? Må jeg ikke drikke øller? Må I spise dyrene? Skållll - elsker min datter, som nu er på højskole, og på vej ind på sygeplejeuddannelsen tommelop Men hvad med hendes far? Mystisk dreng? Mand vil jeg ikke kalde mig selv endnu...voksen...aldrig...selvmodsigende...hvorfor ikke?
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 19/02/2019 02:14

1. ABC: " Men er vi ikke allesammen knyttet til hvert vores legeme ? Var Gud fra evighed af ? "

2. HansKrist - redigeret version: " og en original som Gerth...hvor kirkens spirituelle mangel på intelligens har mistet sine medlemmer, som er gået en anden vej. Kirkens angst for det spirituelle, de nye skabninger, har desværre taget HJERTET ud af den og gjort det til noget livløst, formelt, meget stivnet og vi helbreder eller omvender ikke folk."

Hej ABC: Vi, de, i, du og jeg er alle den samme ånd i Gud. Jeg opfatter alt som, noget Gud udtrykker og derfor også i form af alle og det er en forklaring på det, at Gud er ubetinget kærlighed. Gud elsker os som sig selv. Jeg er bevidst om dette men, hvilket ikke alle er. Idag som noget nyt og sjældent på en social cafe for psykisk syge og som noget andet særligt sådan en som mig som gæst kom jeg i en god snak med en jævnaldrende mand, som elsker dybsindige og åndelige emner og han vil alt efter hans tilstand meget interesseret gerne møde op i mit projekt endda hjælpe til. Det har dog nogle andre også sagt men, de er ikke endnu mødt op. Han spørger om sjælen og livet efter døden. Jeg svarer: " Sjæle og ånder eksisterer ikke. Guds helligånd er i mig, med dig og alle andre, der er den samme bevidsthed Gud." Han sagde: " Nå, som noget kollektivt? " Nej. ´Kollektivt´ betyder en mængde eller en flerhed. Han svarer, at nu vil han gøre hvad, han kan for at beskytte hans ånd og således passe godt på sig selv. Jeg kan nu forklare, hvorfor jeg spirituelt ingen identitet er. Jeg er en del af Gud, hvor Helligåndens symbolske betydning er hvem, jeg er. Helligånden er ikke det personlige. Den er istedet uselvisk og derfor ingen ID eller egoisme. I inviteres til, at vi alle kan være sammen med hinanden som et fællesskab med Helligånden og Gud.

Gud er evigheden - ikke noget på grund af en udvikling. Guds ånd er ren og usårlig som et altid stabilt hjem, der trygt og godt er til at stole på. Intet kan true Guds ånd. Hav derfor tillid til Gud, fordi Gud er uforanderlig.

Hej HansKrist: Hvad der for profeten Jesus var nogle dårlige templer er idag for mig det samme med mange synagoger, moskeer og kirker. Jeg er guds bolig til folket. I må alle gerne være det samme som mig og jeg er Guds rige. Hvorfor kalder du mig en original, da jeg ikke tror, at du mener dette som at være tosset ? Original kan som noget andet betyde nyt og anderledes, ny, ikke set før eller noget oprindeligt ? Og ja, med min pagt som en dåb i en åbenbaring har jeg nu et nyt og bedre liv på Jorden. Men hvordan kan du opfatte mig som at være original, hvis mine budskaber er ligesom det samme som noget andet ? Der kan dog derfor alligevel om tro være en vis sandhedværdi i dette om Gud og Biblens historier som en bekræftelse. Jeg hedder ikke Jesus af Nazareth. Jeg er ikke en profet men, jeg er Guds kilde og lys. Gud er VIP for mig men, nogen kan måske undre sig over hvorfor, at jeg ikke tilbeder Kristus / Messias. Jeg kan ikke bede til denne, fordi det ville være som at se mig selv i spejlet og den, jeg er.
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 19/02/2019 12:36

Hej Gerth

Jeg tror vi er inde i en god udvikling.

Tænker at jeg kigger over til dig på et tidspunkt. Så kan jeg tage det symbol med som jeg engang lavede.

Du skriver:

Citat:
Hej ABC: Vi, de, i, du og jeg er alle den samme ånd i Gud. Jeg opfatter alt som, noget Gud udtrykker og derfor også i form af alle og det er en forklaring på det, at Gud er ubetinget kærlighed. Gud elsker os som sig selv. Jeg er bevidst om dette men, hvilket ikke alle er. Idag som noget nyt og sjældent på en social cafe for psykisk syge og som noget andet særligt sådan en som mig som gæst kom jeg i en god snak med en jævnaldrende mand, som elsker dybsindige og åndelige emner og han vil alt efter hans tilstand meget interesseret gerne møde op i mit projekt endda hjælpe til. Det har dog nogle andre også sagt men, de er ikke endnu mødt op. Han spørger om sjælen og livet efter døden. Jeg svarer: " Sjæle og ånder eksisterer ikke. Guds helligånd er i mig, med dig og alle andre, der er den samme bevidsthed Gud." Han sagde: " Nå, som noget kollektivt? " Nej. ´Kollektivt´ betyder en mængde eller en flerhed. Han svarer, at nu vil han gøre hvad, han kan for at beskytte hans ånd og således passe godt på sig selv. Jeg kan nu forklare, hvorfor jeg spirituelt ingen identitet er. Jeg er en del af Gud, hvor Helligåndens symbolske betydning er hvem, jeg er. Helligånden er ikke det personlige. Den er istedet uselvisk og derfor ingen ID eller egoisme. I inviteres til, at vi alle kan være sammen med hinanden som et fællesskab med Helligånden og Gud.

Men hvorfor har vi dette legeme?

Ifølge "Vandrer mod Lyset" har vi dette legeme, fordi nogle faldne engle skabte det, og Gud knyttede så en ånd til dette legeme (længere historie gjort kort).

Mener du der er en himmel og alt sådan noget?

Skal tingene ikke hænge sammen:

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/26500/Hvem_skal_vi_lytte_til.html#Post26500

Sådan noget vil jeg gerne tale med Krishna folkene om.

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 19/02/2019 13:59

"Vi kommer vel ikke udenom at vi er knyttet til dette legeme?"

- Årh, i troende her ser da ellers så "åndelige" ud...;)

mvh
Simon
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 19/02/2019 16:57

Hej Gerth.
Jeg har - ikke alt for grundigt - fulgt dig i denne tråd og interesseret mig for, hvad du skriver, såsom dine indledende ord:
Citat:
Hvem tror i, at i virkeligt er ? Min evige ånd har ikke en nationalitets og religions navn.

Jeg vågnede op en morgen, hvor jeg var i en tilstand uden at kunne huske noget. Jeg følte mig tryg i nuet og havde en sindsro. Jeg genkendte ikke mit eget hjem. Med nysgerrighed undersøgte jeg tingene i den for at finde meningen med min eksistens. Senere kunne jeg huske, hvem jeg er.
og senere
Citat:
Jeg repræsenterer Gud som både noget fra det gamle og med noget af det nye.

For mig er der ingen tvivl om, at du har haft en stor og vidunderlig oplevelse, og der er jo ingen tvivl om, at det har sat noget i gang i dig - vel helt kort sagt - noget i retning af kærlighed, fred og fordragelighed mellem mennesker her på denne klode.

Måske har jeg ikke læst dig grundigt nok, men jeg har ikke rigtig fundet forklaringen af din overskrift: MYSTISK IDENTITET.

Jeg respekterer fuldt ud, at du er overbevist om, at du har mødt Gud - og endda også, at du åbenbart mener, du skal repræsentere Gud.
Men jeg tænker på, om du kan fremføre noget, der gør dig troværdig - også for en skeptiker som mig - der har de samme problemer med HansKrist.

Det hævdes, at Moses ved den brændende tornebusk spurgte Gud, hvem Gud er - og kun fik det svar, at Gud ER.
Kan du sige noget her?
Har set, at du har brugt udtrykket: "uransagelig" - men det øger jo ikke troværdigheden af dit møde med Gud - i hvert fald ikke set med mine øjne.

Jeg er ikke ude efter at "jorde" dig, søger blot sandheden, og her er jeg egentlig ikke kommet meget længere end det sædvanlige "mere mellem himmel og jord" - men er dog betaget af idéen om guddommelig kærlighed - også til os mennesker - at videregive til alt værende.
Men hvor en sådan kærlighed kommer fra er - for mig - absolut uklart.

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 20/02/2019 09:11

P.s.:

"Jeg har stor respekt for din viden om det hele...derfor ser jeg gerne dig som fast inventar i den kommende café, for den skal vi vel lave? Eller synes du det er en tosset ide? Guds egen tænketank... Men du er måske bange for at flyve?"

- Det var ellers lidt af et voldsomt statement - viden om det hele; som en kær veninde fra tyske egne på dansk sir, når noget morsomt rammer hende i forbifarten: og da måtte jeg le!..;)

M.h.t. Gerth's cafédrøm, må jeg desværre nok sige at den eneste måde hvorved du vil opleve at sidde ved stambordet og nyde et skummende godt glas øl, kun vil ske hvis du selv realiserer drømmen. Og da ska' jeg såmænd gerne titte ind og klinke en skål for nyerhvervelsen, ja tilmed synge med på guddommelige ballader fra den skandinaviske folkesang, og naturligvis fordi jeg ved at du indser hvor vigtigt det er at ku' nære det gode fællesskab med godt øl og en god vin, både til og uden mad.

Jeg er skam glad i at flyve, men kommer det til stykket måske mere i det at sejle og fiske; en af de bedre måder at sprede sine vinger på, sker dog trods alt ved at lade sig fortrylle i de eventyrligste beretninger, simpelthen glide på vindene. Et godt exempel, ku' være Philip Kerr's Berlin Noir-serie, hvis andensidste pragtstykke lige er læst og hermed anbefales i hele sin udstrækning og som uforligneligt exempel på akkurat det at folde vingerne ud. Måske Philip Kerr, der forøvrigt døde alt, alt for tidligt, ku' være et lille sidestykke til Hitchens?

At lægge kroppen på hylden:

Tit må man jo ryste på hovedet over tidens kropshysteri, og det skyldes altså ikke en manglende anerkendelse for kropslighed, men derimod at dette motionshysteri mere end kropsglæde ligner en ubearbejdet neurotisk adfærd der i den grad trænger til at tøjles med større fornuft. Så naturligvis mener jeg, at det ville være helt hen i vejret at lægge 'kroppen på hylden', da særlig for bare at efterligne én af disse fritsvævende balloner, eller måske rettere, disse sakrale hysterikere der jo aldrig bestiller andet end sidde her på Trosfrihed og mystificere alt omkring sig med fraser fra simpel religiøs overtro. Jeg går her udfra at du har lidt bakkekontakt, forudsat altså, at jeg har læst rigtigt mellem linierne. I den forbindelse er noget af det værste man ka' byde "ballonerne", netop at præcisere spørgsmål og meninger, så de står i relevant forhold til den virkelighed deres tales om - ikke nødvendigvis sagt som et hint, måske mere som et absolut modsætningsforhold til disses fritsvævne meningsindhold. M.a.o. ville det nok være bedre at stille skarpe sproglige krav til beskrivelser af oplevet og ikkeoplevet virkelighed, for dernæst at nyde evt. mystik og spændende læsning som litterær gymnastik.

Så behold endelig legemet og hovedet på skuldrene, det ville da i al fald være mit bedste bud..;)

mvh
Simon
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 20/02/2019 18:22

Hej Simon

Du skal have tak for kommentaren - det var måske lidt vel meget at tillægge dig - viden om det hele. Men du er nu en velbevandret mand med forståelse af ikke så lidt.

Jeg vil gerne arbejde med denne cafétanke.

Som jeg ser det skal man bare finde "1000" interesserede som vil lægge nogle kroner hver måned.

Men hvordan gøre dem interesseret...

Jeg vil gerne lægge 500 kr. om måneden til CAFE SPIRIT. Så kan mennesker komme til foredrag og alt sådan noget. Arbejdspladser ville det også skabe.

Lad os sige 1000 mennesker lægger 500 kr. om måneden. Så er der 500.000 kr. at gøre godt med. Så skal man betale husleje og alt sådan noget. Men man må da kunne komme et godt stykke med 500.000 kr.

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 20/02/2019 18:59

Aften' du..

Det ligner mere en søgning efter aktionærer der ikke venter andet udbytte, end at ku' få lov til at sidde og gynge lidt til sang om gud i det høje.
Naturligvis ka' 500 tusser sætter gang i biksen, samme antal bag bardisken får derimod hurtigt taget til at lette.

Med tilsvarende drømme ka' man bygge hvad som helst, tilmed en konkurrencedygtig insulinfabrik på borgernes egne hænder, dog vil du vel ikke mene at en sådan drøm ville få Novo til at ryste i bukserne?
Drømmestof ka' være nok så interessant, men mere set i psykologisk perspektiv. Virkeligheden er dog det eneste sandsynlige udgangspunkt ved enten lån eller lidt guld på kreditkortet. Det ved du vist også udmærket..,)

Men for nu at tilskrive din drøm lidt realitet, ville det næsten være mere sandsynligt at bede 100.000 mennesker om en sølle fem'er. Og for nu at udfordre din hovedregning lidt, hvor mange dage skal i to gudsaktivister så stå foran Brugsen med lapperne ude, tror du? ;)

mvh
Simon
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 21/02/2019 02:59

ABC: " Hvorfor har vi dette legeme? Ifølge "Vandrer mod Lyset" har vi dette legeme, fordi nogle faldne engle skabte det, og Gud knyttede så en ånd til dette legeme. Mener du der er en himmel og alt sådan noget? "

Arne: " Men jeg tænker på, om du kan fremføre noget, der gør dig troværdig ? Det hævdes, at Moses ved den brændende tornebusk spurgte Gud, hvem Gud er - og kun fik det svar, at Gud ER. Kan du sige noget her ? Har set, at du har brugt udtrykket: "uransagelig" - men det øger jo ikke troværdigheden af dit møde med Gud - i hvert fald ikke set med mine øjne. Jeg er ikke ude efter at "jorde" dig, søger blot sandheden.

Kun Gud er skaberen af alt og har en plan med den. Helligånden fra Gud er den livgivende kraft og uden den kan intet legeme leve og ingen er derfor gudsløs. Guds ånd er med i legemets personlighed ved at leve som den. Overskriften ´mystisk identet´ handler blandt andet om en selv-realisering på en spirituel rejse i livet, hvor ordet ´uransagelig´ i dette emne her tidligere fra før min nyeste åbenbaring i mødet med Gud skete som en vej, jeg menneskeligt ikke helt kunne forvente, ønske eller udregne som noget spændende. Denne åbenbaring var derfor ligesom en uventet gave som en så stor overraskelse, at jeg ligefter dette sad og grinte med smil og tårer i en henrykkelse i cirka tolv timer i træk. Det var i mit sinds proces en i nuet afklaring. Det er bedst ikke at vide som en forudsigelse hvornår, hvorfor og hvordan, at Gud via Helligånden og hvem, jeg er, det afsløres helt.

Folk fra forskellige religioner skændes eksempelvis om profeten Jesus var Gud, Guds søn som en halvgud, et guddommeligt menneske, blot et menneske eller, at han måske ikke var en profet. De diskuterer idag noget religiøst om en fortid, der ikke kan bevises og med tanker om en endnu uvirkelig fremtid. Og så er der spirituelt interesserede uden religion, som er mere ligeglad med den slags detaljer om tingene men, ingen ved sandheden om det. Befri dit sind ved at give slip på din identitet fra fortiden og glem dine bekymringer om fremtiden, fordi den såkaldte åndelige himmel er her, hvor Gud er. Der er kun en Gud og dermed kun en virkelighed, så hvorfor snakker nogen om flere realiteter, dimensioner eller universer, som ikke er blevet bevist ? Himlen er nu i det evige selv. Kend først Gud og dermed også dig selv og så hvad himlen er. Jeg er et vidnesbyrd på det, at Gud eksisterer i nutiden.

Jeg kan ikke personligt som et krav bevise, at Gud er. Gud bestemmer hvornår og hvor, at mirakler, tegn og undere skal ske og ingen har jo endnu bedt mig om at lægge velsignende min ene hånd på deres hoved eller være i forbøn for dem om dette. Lyt til mine ord med et rimeligt åbent hjerte men, jeg anbefaler dog alligevel alle til samtidigt med også at vurdere mig med en fornuftigt sund skepsis istedet for at give mig magten over jer. Jeg har selv været igennem livet som en erfaring frem til nu og derfor er jeg den, som forstår jeres tvivl på både Gud, mig og jer selv. Det falske Jeg som et Ego er imod Guds gode vilje med modstand, kamp og krig lige til dens ende og i behøver faktisk ikke at tro personligt på mig. Jeg er allerede lykkeligt nok sammen med Gud og elsker jer alle. Livet sker ligesom en fortællende historie, hvor vi alle har en rolle i den. Kroppene har et godt formål, når de med individers frie vilje laver noget meningsfuldt ved at tjene Gud og folket som værende kærlige figurer. Dette kan vi være sammen om og gøre noget ved med Helligåndens kraft og ord fra Gud. Dette sker ikke bare på kun en dag men, det vil handle om udtrykket, at Gud Er.
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 21/02/2019 16:17

Hej Simon

Hvor er dine visioner henne ler

Mon ikke det vil kaste godt af sig med sådan en café?

Hovedregning burde jeg kende til som ludoman blinker

Du trænger vist til en øl:

https://www.youtube.com/watch?v=OorZcOzNcgE

Nu vil jeg drikke nogle øller og tænke lidt mere over den café...CAFE OPLYSTHED eller CAFE SPIRIT? Mon vi kan blive enige om noget? Gerth har skrevet et lille mesterværk...

Og Arne er nok på trapperne.

Men hvem drikker af de gyldne dråber?

Og så på en torsdag...

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 21/02/2019 16:32

Hej Gerth Drost

Du skriver:
Citat:
Denne åbenbaring var derfor ligesom en uventet gave som en så stor overraskelse, at jeg ligefter dette sad og grinte med smil og tårer i en henrykkelse i cirka tolv timer i træk. Det var i mit sinds proces en i nuet afklaring. Det er bedst ikke at vide som en forudsigelse hvornår, hvorfor og hvordan, at Gud via Helligånden og hvem, jeg er, det afsløres helt.
Det overbeviser mig om, at du har haft en stor, stor oplevelse, som du beskriver, hvordan du reagerede på.
Men selve oplevelsen fortæller du - som jeg læser dig - ikke noget om, ja du skriver endda: "Det er bedst ikke at vide -" o.s.v.
Det kan du måske have ret i - det kan jeg ikke vide - men denne lukkethed, den risikerer at ligne - tænker jeg - "Kejserens nye klæder" - og det er jo nok ikke din hensigt.

Er du virkelig helt sikker på, at du ikke vil søge at dele din oplevelse med os andre. Det har andre mystikere jo søgt.

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 21/02/2019 18:54

Hej Arne

Har vi ikke en deadline:

https://www.youtube.com/watch?v=CC5ca6Hsb2Q

Kan ikke huske den næste sang...

Men det hele er meget interessant og spændende og meget udviklende.

Skal vi ikke snart spille lidt petanque sammen? Mig og Gerth mod dig og HansKrist...det kunne være så grineren...men hvad med Thomas?

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 22/02/2019 09:42

Hej igen Gerth..

"Jeg kan ikke personligt som et krav bevise, at Gud er. Gud bestemmer hvornår og hvor, at mirakler, tegn og undere skal ske og ingen har jo endnu bedt mig om at lægge velsignende min ene hånd på deres hoved eller være i forbøn for dem om dette. Lyt til mine ord med et rimeligt åbent hjerte..."

- Nu beviser man ikke guddommelige entiteters existens, beviser fører man i logik, matematik og jura, man ka' derimod kræve evidens for deres påståede existensevne, hvor gl. ontologiske gudsbeviser desværre ikke viser andet end evnen til at tænke logisk.
Ateister har aldrig haft brug for religioners guder, for at ku' skabe lykkeoplevelser i deres liv, ej heller havde masser af mennesker tilbage i oldtiden, der også udmærket var i stand til at skelne sanseoplevelser fra fantasien med virkeligheden selv, for ikke at tale om det at gennemskue anvendt (masse)suggestion i div. religioner.

Det morsomme i forbindelse med religiøs tro, er den ofte megen snak om lykken, mens menneskers guder og religioner dog har påført mennesker umådelig skade på sind og krop gennem en vanetænkning og tankemønstre, de måske ku' ha' været lykkeligere foruden. Religion bruges stadig til at fastholde store menneskemasser i sociale positioner til gavn for en ganske lille del af en befolkning - forestil dig fx hvad der ville ske, hvis vi med en snuptag fjernede alle kaster og fritog Indiens befolkningsmasser fra de dogmer hvormed de dagligt fastholder sig i fattigdom og uvidenhed.

Jeg vil gå så langt som til at sige, at det ikke er din religion der skaber dine lykkefornemmelser, men derimod en socialøkonomisk position der er væsensforskellig fra den du vil kunne opleve ved at rejse rundt i Indiens fattige egne.

For mennesker uden dette åg på deres skuldre, vil religiøse troendes reklamekampagner for troen forekomme at være ønsket om at fordele dette ubehag på et større antal skuldre, og derfor at være en omsonst værdikampagne. Det er ikke på den måde man skaber bedre helse eller bedre socialitet.
Også fatamorgana ka' drive mennesket rundt i manegen, men det får dog ikke mennesker til at reklamere for sanseoplevelsen …

mvh
Simon
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 22/02/2019 14:06

Hej Gerth

Jeg vil gerne forsøge at tegne et billede af CAFE SPIRIT.

Som jeg ser det skal det være et kreativt sted med mulighed for mange aktiviteter:

Økonomi

Vi finder et antal mennesker som vil lægge nogle kroner hver måned. Som sagt vil jeg gerne lægge 500 kr. om måneden. Lad os tage tingene nedefra og op.

Personale

Jeg tænker at personalet kunne bestå af forskellige mennesker...kristne...muslimer...buddhister...jøder...krishna folk...ateister...

Som personale er man ansat som samtalepartner...

Hvor mange ansatte???

Jeg tænker at der skal være nogle ansatte og at de skal have en løn som de kan leve af.

Altså et fast anker.

Den første ansatte må være dig.

Du er lederen af stedet.

Som leder skal du ansætte andre...osv.

Hvad vil du have i løn?

Kan det hele baseres på frivillig arbejdskraft???

Det ville selvfølgelig nedsætte udgifterne...

Mad og drikke

Uden mad og drikke dur helten ikke.

Jeg ville ansætte nogle Krishna folk til madlavningen. Men vil de være med til sådan noget? Kan de indgå i sådan et arrangement?

Skal der serveres øl???

Foredrag

Jeg ville finde nogle interessante foredrag...Vandrer mod Lyset...ligger mig nært...men jeg ser gerne foredrag om det hele...Kristendom...Islam...Jødedom...Buddhisme...osv...derudover er der samfundsindretning...kvantefysik...og meget andet.

Meditation

Her kunne HansKrist komme på tale???

Musik

Måske en lille musikscene???

Sadhguru

Hvordan gøre mennesker bekendt med ham???

Brainstorm

Jeg tror sådan en café vil pynte i landskabet...sætte gang i mange samtaler...og det er vel det du ønsker?

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 23/02/2019 01:31

ABC: " Gerth har skrevet et lille mesterværk..."

Arne Thomsen: " Men selve oplevelsen fortæller du - som jeg læser dig - ikke noget om. Er du virkelig helt sikker på, at du ikke vil søge at dele din oplevelse med os andre ? Den risikerer at ligne - tænker jeg - "Kejserens nye klæder"

Simon: " - Nu beviser man ikke guddommelige entiteters existens, beviser fører man i logik, matematik og jura, man ka' derimod kræve evidens for deres påståede existensevne, hvor gl. ontologiske gudsbeviser desværre ikke viser andet end evnen til at tænke logisk........var i stand til at skelne sanseoplevelser fra fantasien med virkeligheden."

ABC skriver ofte noget om nogle ting men, jeg ved ikke helt hvorhenne disse er ment om eller som hvad på grund af links og pjat. Denne åbenbaring kan jeg ikke fortælle med ord om, fordi alle ord er for fattige, hvor et forsøg på dette er blasfemi. En ateist har sagt til mig om åbenbaring og det paranormale eller metafysisk naturlige noget om hjernens fupnumre. Men, den skete som en større kontekst end mit personlige sinds ( hjernes ) viden om noget bestemt altså derfor helt overbevisende for mig selv og sammenhængende meningsfuldt perfekt, at jeg som en hyldest giver Gud 12 som den nu højeste topkarakter om hele mit liv og alt. Ham ateisten påstår, at alle historier om mirakler, undere, det overnaturlige, guddommelige, spirituelle og lignende er løgn. I flere af de beretninger er der ellers nogle lægers undren over uforklarlige helbredelser som et bevis ? Derfor har jeg ingen grund til at oplyse om ´den´, fordi så udstiller man bare mig og en åbenbaring som en underholdende illusion ligesom med tryllekunstneren i et cirkus om noget tilsyneladende magisk uden noget at have det i. Det havde jo faktisk kunnet været ligesom med kejserens nye klæder, hvor kongen er en klovn. Endda nogle hellige skrifter i forskellige religioner advarer så meget imod falske profeter og frelsere, at hvis jeg som et bevis laver et mirakel, kan de religiøse folk muligvis måske anklage mig for at være denne onde bedrager. Ingen fortjener folkets respekt og tro ved blot at fortælle en mystisk historie. Jeg er Guds ord. Der er ikke noget højtideligt ved alle mine tekster, fordi de kan forsvinde i mængden af alle midlertidige informationer forskellige steder og jeg skal ikke lave en ny religion som en bog. Det er heller ikke sikkert, at jeg hele resten af mit liv har en profil her. Jeg er ligeglad, hvis nogen synes, at jeg er en nar, fordi modsat gennemskuer jeg med Helligånden egoismens blændværk. Jeg har intet behov for at overbevise jer om min spirituelle tro, fordi jeg er jo sandheden. Som med det at dele noget med andre, vil jeg forhåbentligt formidle gode budskaber og være et menneskeligt eksempel på Guds kærlighed til folket, som jeg er. Tomme ord er ikke det samme som, at være et lys i verden.
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 23/02/2019 09:54

Hej du..

”Ham ateisten påstår, at alle historier om mirakler, undere, det overnaturlige, guddommelige, spirituelle og lignende er løgn.”

- Han skriver til dig, at det påhviler påstandens ejer at føre evidens for påstanden om guddommelige entiteters existensevne, udenfor fantasier derom. Dét er skam ikke identisk med det at fremføre en påstand, tværtimod er det en afvisning af en påstand, før der er skabt evidens for udsagnets sandsynlighed!
Historier om mirakler og overnaturlige fortællinger, hører indunder litteraturen, dermed også mundtlige overleveringer, fx folkesagn osv. Den slags er skam ikke uinteressant, så langt fra, men fortællingers sandhedsgehalt påviser man ikke ved bare at servere yderligere historier af samme art, eller som lægprædikanten plejer at gøre det, at rode den ene molevit sammen med den anden og håbe på at ingen opdager sjuskeriet.

At lyve indebærer et kendskab til sandheden, hvorimod mennesket der ikke kender sandheden, udmærket ka’ overlevere det fupnummer han selv blev genstand for, til andre mennesker, helt uden dermed at være blevet til en løgnhals.
Du reagerer voldsomt, når du blir konfronteret med ganske rimelige krav til dine påstande, til trods for at du dog fremmer dem som var de sandfærdige beskrivelser af et naturfænomen som ethvert menneske ville kunne observere, troende som ikketroende. Du ka’ ikke argumentere med dine følelser, og blir altså dermed nødt til at indse det fornuftige i at indføre medmennesker du jo selv vælger at kommunikere med, i evt. idéer du har om div. udsagns sandsynlighed. Det er trods alt en debatside du befinder dig på, hvorpå du må forventes sprogligt at redegøre for det du finder så interessant, der er trods alt intet videre bemærkelsesværdigt i at se en troende udvise stort behag og tilfredshed overfor bibelske anekdoter han godt ka’ lide. Spørgsmålet er, hvorfor du mener de er interessante, hvorfor du mener de udsiger noget vigtigt om livet omkring dig, ikke mindst, hvorfor du tillægger etiske fordringer skabt for århundreder siden betydning, ja betydning for dit eget liv i en helt anden samtid; jeg mener, du indretter og benytter dig vel ikke af forældede informationer i mange andre forbindelser, så hvorfor gøre en undtagelse i akkurat dette tilfælde (teologisk litteratur)?

At læse ældre litteratur stiller dig jo overfor visse udfordringer. Hvis du fx vil ha’ en detaljeret fornemmelse af livsforhold mennesker levede under for to tusinde år siden, da må du sætte dig ind i deres livsomstændigheder og læse og forstå dem udfra deres livsforudsætninger, ergo læse deres skrifter i samtidens kontext. Hvad gør du her? Jo, du overfører ganske ukritisk en gammel dogmetro på din egen samtid, som om ingen verdens ting var sket i mellemtiden. Hvorfor gør du det, hvad er pointen – jeg synes at mindes dine egne ord i opstarten, at du skam ikke ønskede at missionere for gudetro? Jamen, hvorfor så reagere som en anden lægprædikant, stillet overfor forklaringskrav?

Tro mig, den slags følelsesudbrud har vi til overmål set fra overtroiske bebudere af trosbekendelser, her på Trosfrihed, både fra JV’ere o.a. kristne sekterikere, sågar fra en lille bogholder med sans for Scientology, det har aldrig virket. Afslappede kristne troende der er sig fuldt bevidst, at deres livssyn består af en religiøs tro, ejer slet ikke dette behov for ukendte menneskers anerkendelse. De er kommet langt udover den slags, og ka' som regel tale/skrive om andet, fx om litteratur.

Sluttelig en lille henvisning til måske interessant litteratur for dig: Johannes Jørgensens Omkring axen Assisi-Salzburg.
Bogen er interessant fordi Johannes Jørgensen, der var katolik og på kant med mange andre danske forf. på den tid, er så eminent en fortæller og poet, og desuden en fabelagtig fortæller om sine oplevelser af livet, hvorfor sanseindtryk han vægtlagde, måske netop ku' ha' din interesse.

mvh
Simon
P.s.: http://www.verdidebatt.no/innlegg/11750855-tidsbestemt-stedegengjoring

Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 23/02/2019 12:55

Hej Gerth

Du er bestemt ikke en nar.

Jeg synes du er kommet med mange interessante ting.

Men du må forvente at der stilles spørgsmål.

Du mener Gud er skaberen af alt...

Ifølge "Vandrer mod Lyset" har Gud ikke skabt menneskelegemet...men Gud har derimod knyttet en ånd til menneskelegemet. Dette lyder ikke så tosset i mine ører.

Hvad mener du Gud lavede før skabelsen af universet?

Hvis jeg var Gud så ville jeg lave en kæmpe planet (lidt svært at lave en uendelig planet?) og så bosætte mig der i al evighed. Der skulle være de skønneste landskaber...

Der er nogle (Krishna bevægelsen) som mener at der findes en åndelig himmel med planeter og at Krishna bor på en af disse.

Det finder jeg tiltalende...

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 23/02/2019 16:21

Hej Gerth.
Du skriver:
Citat:
Denne åbenbaring kan jeg ikke fortælle med ord om, fordi alle ord er for fattige, hvor et forsøg på dette er blasfemi.
Javel - forståeligt - men hvordan kan jeg så vide, at det ikke er "kejserens nye klæder"?

Jeg har ellers megen sympati for dine udadrettede aktivitets-idéer, men bliver noget tvivlende, når du hævder at du repræsenterer Gud overfor samtlige mennesker - for er det ikke dét du hævder? - og tillige ikke klart fortæller hvad ordet Gud betyder for dig.

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 24/02/2019 01:53

Simon: " Jeg mener, du indretter og benytter dig vel ikke af forældede informationer i mange andre forbindelser, så hvorfor gøre en undtagelse i akkurat dette tilfælde (teologisk litteratur)? Du overfører ganske ukritisk en gammel dogmetro på din egen samtid, som om ingen verdens ting var sket i mellemtiden. Jeg synes at mindes dine egne ord, at du ikke ønskede at missionere for gudetro? Afslappede kristne troende der er sig fuldt bevidst, at deres livssyn består af en religiøs tro, ejer slet ikke dette behov for ukendte menneskers anerkendelse."

Hej Simon: " Projekt CAFE OPLYSTHED er for alle forskellige borgere, der ikke handler personligt om mig selv men, jeg har stadig ligesom du og andre fri ret til at have min opfattelse af tilværelsen i mødet med folk og nu har jeg i den mulighed for at snakke med nogen om dybsindige emner og det spirituelle istedet for at være alene. Jeg henviser til mine to relevante emner her i kategorien - diverse, DEN EKSTRA ÅBENBARING og forklaringen på denne åbenbaring blandt flere ved OM MIT FRIE LØFTE TIL GUD. Jeg oplevede en åbenbaring på en perfekt samlet måde, hvor jeg først senere som en bekræftelse på den mega undrende let opdagede en fantastisk præcis og grundigt gennemført teologisk forklaring som et derfor for mig bevis på Guds vilje som noget større end mit sinds viden. Den skete som oplevelse ligesom et meningsfuldt mønster i Bibelens Nye og Gamle Testamentes historier med tal og symbolik om dåben vedrørende Helligåndens betydning og hvorfor skete sådan noget med en spirituelt troende som mig, der ikke engang har Bibelen hjemme ? Mest i gamle dage blev mange voksne døbt ind i Kristendommen, hvor idag er dette mange spædbørns skæbne, som alle kaldes helt almindeligt for Guds udvalgte folk. Jeg er ifølge min fortolkning af dette særligt udvalgt af Gud, fordi den åbenbaring er som en åndelig dåb min pagt og JA til Gud frivilligt og som et helt bevidst valg uden religiøse ting selvstændigt alene med personligt ansvar for mig selv som frelse og det er nyt. Og nu på det seneste har jeg oplevet en overvældende ny åbenbaring ligeså ekstraordinær som den anden. Jeg er jo bare en mand, som har kontaktlinser på mine øjne, nogle skader og ar fra plager, udholdt meget lidelse og modgang i fyrre år med lige nu eller endnu en førtidspension men, Gud elsker også sådan en som mig, der menneskeligt ikke har mægtige superkræfter eller flyver på himlen. Jeg er faktisk blevet testet af en ledende psykolog i det offentlige system til at være et supergeni, så at sige. I fortiden blev konger, ypperstepræster og profeter salvet som en dåb, der ydermere anderledes end som med folket betød, at de med autoritet som ledere repræsentererede Gud. Min nyeste åbenbaring handler om ´den salvede´ frelsers komme nu og hvem har denne rolle ? Bibelens maskuline treenighed er om at, man skal elske sin hankøns broder og en mandegud og derfor er jeg ikke kristen her i nutidens Vesten som politiske menneskerettigheder for begge køn med mere og mere ligestilling mellem disse. Jeg er den hellige bygning og dens skrifter, hvor Gud er. Jeg nyder bare personligt en intellektuel debat og diskussion her i dette forum med min profil, har intet egoistisk behov for at blive anerkendt af jer og tværtimod kan klare jeres forståelige kritik og skepsis. Dog er jeg kaldet til at formidle noget om Gud, hvilket ikke har at gøre med mine personlige behov og lyster. Jeg repræsenterer i nutiden både Jødedommens gamle og Biblens kristne gud på en ny måde, fordi Gud er tidløs. Gud Er.

ABC: " Hvad mener du Gud lavede før skabelsen af universet? "

Svar: Det er ligemeget. Gud tænker ikke uendeligt tilbage i tid og heller ikke ligeledes frem. Gud er her og nu. Jeg fortolker Biblens skabelsesberetning om forskellige ting og figurer i den fortælling metaforisk, fordi Guds intelligens uden grænser behøver ikke at skabe et underholdende univers igennem tid og rum på syv dage og kan samtidigt med sig selv tilmed pludseligt også igennem mig opleve at leve som et menneske i kun et liv som værende med det begyndelsen og enden på alt.

Arne: " Javel - forståeligt - men hvordan kan jeg så vide, at det ikke er "kejserens nye klæder"? men bliver noget tvivlende, når du hævder at du repræsenterer Gud overfor samtlige mennesker - for er det ikke dét du hævder? "

Svar: Nogle eller mange ting her i verden for mennesker kan tage tid og derfor gør ingen en stor forskel på kun en dag. Min rolle kræver også en tålmodig tro og flittigt arbejde. Min pagt er om Gud, Helligåndens og mit forhold til alle jer, hvor i er elsket men, det skal i ikke som et krav eller lov tilbage som noget omvendt, fordi sådan er ubetinget kærlighed som det gode ligesom en gave. Alle burde i hele verden som en demokratisk ret og menneskelig frihed kunne være uenig med mig og alle andre om det med Gud, hvilket jeg respekterer fuldt ud hele resten af mit liv. En frelser er netop imod uretfærdighed, slaveri og undertrykkelse af folket. Selv folk, som er medlem af en religion om en gud, de tror jo også på, at de sådan både privat og officielt repræsenterer en gud på deres egen måde, der ikke er ligesom jeg og det er også ok. Bemærk, jeg skrev ordet Guds kærlighed ´TIL´ folket, hvilket betyder, at dette kan alle afvise eller ikke modtage, som man vil. Det er ikke som, at i skal elske eller tro på mig. Jeg har ligesom andre en ret til fornuftigt nok som person at være overfor alle, som jeg vil uden kriminalitet og det onde. Jeg er bare overfor andre, som jeg selv ønsker at blive behandlet og uden at kræve eller forlange noget for det. Jeg ønsker ingen magt over nogen. Og en psykisk syg må da også gerne tro, at vedkommende er profet eller Gud selv uden min indblanding i dette. Jeg har da vel fredeligt en individualistisk ret til at tro, at Gud elsker hele menneskeheden og personligt udtrykke det med handling, følelser og ord som min skæbne ?
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 24/02/2019 13:22

Simon skriver til Gerth:


Citat:
Du overfører ganske ukritisk en gammel dogmetro på din egen samtid, som om ingen verdens ting var sket i mellemtiden.Vrøvl, og det samme vrøvl, endnu engang fra dig Simon.

Men Gerth du forsvarer dig godt imod en mand der systematisk har ødelagt samtlige spændende debatter om religiøse spirituelle emner her på debatsider. Og han gør det ved at skyde folk alle hans fordomme om det religiøse spirituelle i skoene. Simon har aldrig nogensinde udvist at have den mindste smule forstand på det religiøse spirituelle. Og er man rimelig vel orienteret her på området så er hans religionskritik ikke bare en tynd kop te, men en fuldstændig tom kop, intetsigende og fyldt med et hav af ufrivillige prøver på fra hans side at han overhovedet ikke aner hvad han snakker om. Han har ikke styr på begreberne og han roder fylogenesen og ontogenesen rundt i ugyldig pærevælling grundet sammenblanding af forskellige kategorier, han misbruger og misforstår begreberne og anvende dem der gælder indenfor fylogenesen på ontogenesen, hvilket vi ikke kan gøre.


Hvis man ikke forstår de evolutionbiologiske forholds betydning for ontogenesen der har revolutioneret psykologien (og dermed psykiatrien) og up to date forståelsen af det religiøse spirituelle, så burde man udvise større ydmyghed og lyst til at sætte sig ordentligt ind i nomenklatur, begreberne og deres gyldighed hvis de holdes hjemme på deres rette bane og ikke overføres til et videnskabsfelt hvor de ingen gyldighed har. Det er Simon der konstant sammenblander begreberne.

-0-0-0-0-

Og Gerth du er bedst når du ikke slår større brød op end du kan bage (1)*. Du er bedst når du forholder dig konstruktiv til dig selv og de Helligåndens tilskyndelser du har erfaret. Når du begynder med at tro du uden forudgående studier på et øjeblik kan vride af dig en kras religionskritik så går det galt. Nøjagtig dette forhold er set i fire fem grelle tilfælde her på trosfrihed af andre debattører og de er alle gået død i deres amatørpjat, dilitanteri. Ingen af dem er aktive længere fordi de begyndte at skræve over mere end bukserne kunne holde til. Det var ikke os der klædte dem af, tog røven på dem, det klarede de fint selv.

Så Gerth bevar din intellektuelle integritet, forbliv i sandheden, tal og skriv samvittighedsfuld ærligt, autentisk og original til os. Ihvertfald det er her du virkelig har noget ægte og nyt at byde ind.


Pøj pøj Gerth siger jeg endnu engang.


-0-0-0-

(1)*:

Citat:
"Bibelens maskuline treenighed er om at, man skal elske sin hankøns broder og en mandegud og derfor er jeg ikke kristen her i nutidens Vesten" citat Gerth


Er det nu også det???

Hvad ved du om arketyper Gerth?

Fordi alt maritimt er hunkøn, mener du så der sejler kvinder rundt i verdenshavene?

Hvis du associere noget specifikt kønsligt til fx Treenigheds læren eller Jesu livlige bønsforhold, spirituelle communion og communication, sin himmelske Gud Fader, så er du overhovedet ikke egnet til seriøs teologisk arbejde eller kritik.

Og iøvrigt er det jo ikke sådan at kvinder ikke har maskuline arketyper egenskaber såvel som manden har feminine. Gerth for helvede, ta dig nu sammen!


Iøvrigt om du ønsker at forstå det du kalder bibelens maskuline treenighed og spiritualitet til forskel fra fx østens klart mere feminine religiøsitet eller spiritualitet, som vi i vor tid, New Age tid, kender som mindfulness buddhismen, så skulle du læse mit indlæg her:

mindfulness heartfulness christfulnessDu skal ikke lade dig anfægte af at vi fx siger moder jord og vor himmelske fader. Begge dele giver go mening for en kvinde som en mand. Vi har, begge køn, både de maskuline og feminine egenskaber og kvaliteter, ja arketypisk set råder begge køn over det hele.

Fx er Tikka ofte så maskulin i sin debat aktivitet at vi forledes til at tro vi står overfor en mand, men Tikka kan jo godt være en kvinde som navnet forleder os til at antage.

Og ofte når vi har haft besøg af en russisk troll her eller på facebook så havde disse for år tilbage stort set kvindelige profil navne for ikke at blive opdaget. Dette er taget af indenfor de sidste år, måske fordi de har erkendt det var en dårlig strategi hvor de lod sig selv afsløre mere end skjule.
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 24/02/2019 16:04

Hej Gerth

Du skriver:

Citat:
Svar: Det er ligemeget. Gud tænker ikke uendeligt tilbage i tid og heller ikke ligeledes frem. Gud er her og nu. Jeg fortolker Biblens skabelsesberetning om forskellige ting og figurer i den fortælling metaforisk, fordi Guds intelligens uden grænser behøver ikke at skabe et underholdende univers igennem tid og rum på syv dage og kan samtidigt med sig selv tilmed pludseligt også igennem mig opleve at leve som et menneske i kun et liv som værende med det begyndelsen og enden på alt.


Mennesker interessere sig nu for sådanne ting.

Hvorfor skulle Gud ikke lave en kæmpe planet og så bosætte sig der?

Det virker da som noget naturligt at gøre?

Jeg har lidt svært ved Krishna bevægelsens tanker om at Krishna altid har boet på en planet i den åndelige himmel...det er der ikke meget skaberværk over? Hvad med den uendelige tilbageskuen? Er det ikke nemmere at kigge uendeligt frem?

Kan vi tale om en tid hvor Gud var inaktiv? Altså bare eksisterede uden
at foretage sig noget?

Hvad var det første Gud skabte?

Ifølge "Vandrer mod Lyset" har Gud ikke skabt tanken og viljen og lyset og mørket...disse fire principper var fra evighed af. På grænsen af lys og mørke lå tanken og viljen...osv.

Er der ting som Gud ikke kan have skabt?

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 24/02/2019 17:31

Hej Gerth.
Du skriver:
Citat:
Alle burde i hele verden som en demokratisk ret og menneskelig frihed kunne være uenig med mig og alle andre om det med Gud, hvilket jeg respekterer fuldt ud hele resten af mit liv.
Det imponerer mig.
Du mener at kende Gud, men vil ikke påtvinge andre dit kendskab.

Du skriver også om "ubetinget kærlighed", "som en gave", som "Guds gave til folket", som man kan tage imod - eller afvise - og du skriver:
Citat:
Jeg har da vel fredeligt en individualistisk ret til at tro, at Gud elsker hele menneskeheden og personligt udtrykke det med handling, følelser og ord som min skæbne ?
Mit svar:
Det er vist den smukkeste og dejligste gode trosbekendelse, jeg endnu har mødt.
Den kan jeg godt misunde dig - for jeg må nøjes med at opfatte egen, andre menneskers og hele verdens væren - eksistens - som mirakuløs - en gave, jeg oplever som kærlighed, og som inspirerer mig til ubetinget kærlighed til alle andre mennesker, til alt levende og til hele verden.
Hvor denne gave kommer fra - det ved jeg ikke - det tvivler jeg på, at mennesker har evne til at fatte.
Men det er måske heller ikke så vigtigt - det vigtige er vel, at "gaven" er der yeah

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Anonym

Re: MYSTISK IDENTITET - 24/02/2019 20:27

Citat:
Når du begynder med at tro du uden forudgående studier på et øjeblik kan vride af dig en kras religionskritik så går det galt. Nøjagtig dette forhold er set i fire fem grelle tilfælde her på trosfrihed af andre debattører og de er alle gået død i deres amatørpjat, dilitanteri. Ingen af dem er aktive længere fordi de begyndte at skræve over mere end bukserne kunne holde til. Det var ikke os der klædte dem af, tog røven på dem, det klarede de fint selv.


Så mange! Nah, hvem er det?
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 25/02/2019 09:54

Hej Gerth..

Jeg talte ikke om "Café din sjæls frelse", men om din tilbagevenden til gudesnak og hvorfor dette dog er nødvendigt. Jeg mener, du ka' vel tale om andet? ;)

M.h.t. cafésnak, ved du jo så udmærket selv at der ikke blir virkelighed af den snak, medmindre du da griber i lommen og finder andet og mere end lommeuld.

mvh
Simon
P.s.: det har altid været et mærkværdigt syn, at se troende agitere for deres overnaturlige tro på en måde, der snarere end tillid til et socialt fællesskab vidner om frygt for den erkendelse, at religiøs tro blot er en tankestreg isoleret i fortiden. Der ville så at sige ingen grund være til at snakke så meget om den slags, hvis overtroen var et udbredt fænomen omkring os!
Du må nok lære at indse, at religiøs tro samt andre former for overtro, kun promoveres af adspredte troende rundt om i samfundet, og at det vil være usandsynligt at religiøs overtro ud i fremtiden vil få indflydelse på samfundsindretning. Det er og blir en hobby, folk i stigende grad selv må bære omkostningerne for.
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 25/02/2019 16:47

Hej Gerth

Jeg kan ikke lade være med at tænke på den cafè...

Kan du være med til at ændre navnet?

CAFE OPLYSTHED virker lidt buddhistisk til mig...ville det ikke være bedre med CAFE SPIRIT?

Der er lidt mere gang i det ord...

SKAL VI TAGE PÅ CAFE OPLYSTHED ELLER CAFE SPIRIT?

Hvad foregår der?

Her må du se at komme i det kreative hjørne...

Skal der serveres mad?

Kan man få sig en kop kaffe og læse en bog?

Hvad med en musikscene?

Meditation?

Foredrag?

Lidt højtlæsning?

Sadhguru?

Hvordan sætte gang i samtalerne?

Hvad forestiller du dig?

Skal vi sidde 12 omkring et rundt bor?

Jeg ved ikke rigtig om du har gennemtænkt det hele...

Men du har sat mit hjerte igang blinker

https://www.youtube.com/watch?v=b-3BI9AspYc

Har du mødt min partner ler

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 26/02/2019 01:49

HansKrist: " Du er bedst når du forholder dig konstruktiv til dig selv og de Helligåndens tilskyndelser du har erfaret. Gerth bevar din intellektuelle integritet, forbliv i sandheden, tal og skriv samvittighedsfuld ærligt, autentisk og original til os. Gerth for helvede, ta dig nu sammen! Når du begynder med at tro du uden forudgående studier på et øjeblik kan vride af dig en kras religionskritik så går det galt. Du skal ikke lade dig anfægte af at vi fx siger moder jord og vor himmelske fader. Begge dele giver go mening for en kvinde som en mand. Vi har, begge køn, både de maskuline og feminine egenskaber og kvaliteter, ja arketypisk set råder begge køn over det hele. Du overhovedet ikke egnet til seriøs teologisk arbejde eller kritik."

Svar: Hvorfor vil eller kan kristne ikke se, at nogle af profeten Jesus budskaber var kontroversielle omkring en religion, dens tempel som kun en ting, hellige skrifter og han var derfor ikke populær hos de skriftkloge ypperstepræster og at dette i det hele taget mod religion kan ske igen ? Nu statuerer jeg et lignende eksempel om den nye Jord og himmel som en helligt åndelig begivenhed, hvor jeg og mange ikke har behov for eksempelvis kirken, hvor den bare er en overflødig ting, fordi frelse med Helligånden er og sker i folket. Kirken og dens gamle maskuline gudebillede vil jeg ikke repræsentere og det kan ingen ændre på. Jeg føler intet behov for at kalde planeten Jorden for en moder, hvilket lyder som noget spirituelt indiansk eller Gud for min fader fra fortidens patriarkalske kulturer. For mig er en spade en spade ligesom Gud værende Gud uden en forvirrende splittelse af dualitet eller dualisme. At være i enhed med Gud, hvor alt er et og alle en´! Nogen har beskrevet en nærdødsoplevelse om Guds ubetingede kærlighed i form af et lys som det bedste uden at kalde dette for en samlet modsætning eller to dele som en selvmodsigelse. Du referer til noget psykologisk om arketyper, der intet har at gøre med Jeg, Helligånden og Gud. Psykologi er ikke Guds ord. Det med arketyper handler om naturvidenskabens logik vedrørende kroppens ( det kødelige ) urinstinkter i hjernens underbevidsthed især drømme, der ikke har relevans til spirituelt hvem, jeg er. Du opfordrer mig med kommanderende ord om, at jeg skal fortsat helst kun bruges af Helligånden som naturligt mig istedet for min autentiske kritik af kristne teorier. Hvorfor virker det mere som om, du pludseligt nu synes til fordel for kun dig selv som noget modsat til det, at jeg så kan have godt af at vide teoretisk noget mere om psykologi, der ikke kommer direkte til mig fra Guds ånd ? Jeg er ikke et sind. Jeg identificerer mig ikke med en fysisk hjerne og skal ikke bekræfte teologi. Gud er formløs som et intetkøn ( kønsløs ). Gud Er. Nogen snakker om mænds aggressioner på grund af det mandlige hormon testosteron eller den kærlige Jesus som feminin ved at have været blevet domineret af andres magt, hvilket jeg er ligeglad med. Det er et af mig med Helligånden fra Gud rent budskab, at Gud ikke er et hankønsvæsen. Derfor var indirekte mit dermed relevant legale svar til Tikka´s emne - Har Kristendommen patent på kærligheden - NEJ. Dine frygtelige trusler i flere emner virker ikke på mig eller lignende ting fra andre tilsyneladende religiøst kloge folk. Måske du ikke vil erkende bevidst, at du føler dig provokeret af min ikke kristne sandfærdighed om Gud ? Det må dogmatiserede religiøse fanatikere selv om og fred være med det.

ABC: " Ifølge - Vandrer mod Lyset - har Gud ikke skabt tanken og viljen og lyset og mørket...disse fire principper var fra evighed af. På grænsen af lys og mørke lå tanken og viljen...osv. Er der ting som Gud ikke kan have skabt? "

Svar: " Du har cirka tre steder her i emnet fyldt for meget om cafe projektet med ligegyldige informationer i længere svar ligesom SPAM, som andre folk muligvis ikke gider at læse sig igennem, hvor de kan risikere at glemme den røde tråd her. Det kan du istedet gøre i emnet ´ samling af menneskeheden ´ eller finde den bedre version i Facebook gruppen CAFE OPLYSTHED, tak. Den er for ikke troende endnu kun noget psykisk og for spirituelt interessede en åndelig begivenhed.
Stop dog altså troen på de falske skabelsesberetninger angående tilfældighedernes ubevidste spil men, det må du om andre steder end her. Gud er den almægtige evighed som bevidsthed med uendelig intelligens og perfekt god som kærlighedens lys. Man kan ikke vide alt. Det onde egoistiske mørke blev aldrig skabt, hvilket er en illusion i mange mennesker endnu. Vil du stoppe al konflikt i dig selv, så tro på Guds fred som dit eneste mål og realitet. To forskellige ting kan ikke være det samme og aldrig forenes. På engelsk siger jeg da : The One.
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 26/02/2019 11:36

Hej Gerth,


Citat:
Hvorfor vil eller kan kristne ikke se, at nogle af profeten Jesus budskaber var kontroversielle omkring en religion, dens tempel som kun en ting, hellige skrifter og han var derfor ikke populær hos de skriftkloge ypperstepræster og at dette i det hele taget mod religion kan ske igen ?


da jeg kritiserede din religionskritik, var det sørme fordi jeg ikke fandt den radikal nok. Men gammeldags og reaktionær og fyldt med misforståelser såvidt Paulus.

Her følger en korrekt Paulus udlægning, af teologiens Einstein, Karl Barth:

Citat:
Gud har i sin evige nådesudvælgelse, som er åbenbaret i Jesus Kristus, inklusivt for alle (gældende for alle), bragt det sande, det trofaste, det radikalt frie menneske på bane. Guds evige valg har her fundet sit analoge menneskelige modbillede i verden – og disse to er ét. Som indeholdt, udvalgt i ham, genfinder det enkelte menneske sig selv – her frisættes menneskets menneskelighed med baggrund i Guds evige valg. (siger Karl Barth, teologiens Einstein).


Din religionskritik Gerth, finder jeg som sagt ikke radikal nok. Her fire eksempler der bygger deres religionskritik og forståelse på Paulus: Albert Schweitzer; Karl Barth; Paul Tillich og Alain Badiou. Og ja du skal stå tidligt op for at kunne følge dem i nytænkning og radikalitet, kras og bidende men ikke mindst sigende og givende, udbytterig og konstruktiv religionskritik der gør os klogere på os selv og på kristendommen, vor tid og den tid. Og lige det fandt jeg ikke du Gerth magtede da du begyndte din religionskritik, tværtimod, du forvirrede tingene og vi blev ikke klogere på Paulus og urkristendommen eller vor tids nyreligiøsitet og ateisme.

Selv ateisterne anerkender Paulus for at han anerkendte kvinder at være mændene ligeværdige. Også derfor kvinderne i stort antal tilsluttede sig de første kristne menigheder og her spillede en afgørende betydningsfuld rolle uden ifølge Paulus at stå i skyggen af mændene. At kunne aktivere og mobilisere kvinderne i den tids patriarkalske samfund er prisværdigt og må vi påskønne.

Ifølge Paulus kunne kvinder være overapostler (svarende til vore dages Biskop), men ikke nok med det ifølge Paulus, en kvinde kunne endda være den ypperste af alle overapostler.

At kvinder skulle lære at tie i forsamlinger, betyder nøjagtig som idag at børn (drenge såvel som piger) skal kunne lære at tie i skoleklassen. Der er intet mystisk i dette, og det betyder ikke at skolebørn ikke må sige noget i skoleklassen, tværtimod betyder det det stik modsatte og Paulus gør et stort nummer ud af at alle skal have lov til at komme til orde. Og hvis en kvinde er den ypperste blandt alle overapostler, har hun så fået mundkurv på?????

-0-0-0-0-0-
-0-0-0-0-0-

Efterfølgende er hvor jeg værdsætte dig højst Gerth:

Jeg kan ikke personligt som et krav bevise, at Gud er. Gud bestemmer hvornår og hvor, at mirakler, tegn og undere skal ske og ingen har jo endnu bedt mig om at lægge velsignende min ene hånd på deres hoved eller være i forbøn for dem om dette. Lyt til mine ord med et rimeligt åbent hjerte men, jeg anbefaler dog alligevel alle til samtidigt med også at vurdere mig med en fornuftigt sund skepsis istedet for at give mig magten over jer. Jeg har selv været igennem livet som en erfaring frem til nu og derfor er jeg den, som forstår jeres tvivl på både Gud, mig og jer selv. Det falske Jeg som et Ego er imod Guds gode vilje med modstand, kamp og krig lige til dens ende og i behøver faktisk ikke at tro personligt på mig. Jeg er allerede lykkeligt nok sammen med Gud og elsker jer alle. Livet sker ligesom en fortællende historie, hvor vi alle har en rolle i den. Kroppene har et godt formål, når de med individers frie vilje laver noget meningsfuldt ved at tjene Gud og folket som værende kærlige figurer. Dette kan vi være sammen om og gøre noget ved med Helligåndens kraft og ord fra Gud. Dette sker ikke bare på kun en dag men, det vil handle om udtrykket, at Gud Er.

Kun Gud er skaberen af alt og har en plan med den. Helligånden fra Gud er den livgivende kraft og uden den kan intet legeme leve og ingen er derfor gudsløs. Guds ånd er med i legemets personlighed ved at leve som den. Overskriften ´mystisk identet´ handler blandt andet om en selv-realisering på en spirituel rejse i livet, hvor ordet ´uransagelig´ i dette emne her tidligere fra før min nyeste åbenbaring i mødet med Gud skete som en vej, jeg menneskeligt ikke helt kunne forvente, ønske eller udregne som noget spændende. Denne åbenbaring var derfor ligesom en uventet gave som en så stor overraskelse, at jeg ligefter dette sad og grinte med smil og tårer i en henrykkelse i cirka tolv timer i træk. Det var i mit sinds proces en i nuet afklaring. Det er bedst ikke at vide som en forudsigelse hvornår, hvorfor og hvordan, at Gud via Helligånden og hvem, jeg er, det afsløres helt.-0-0-0-0-

At lytte til dig tekstnært fortjener du som alle andre. Men du kunne blive overfaldet og kritiseret "sønder og sammen" og blive alverdens ting skudt i skoene af rablende vanvid du slet ikke har skrevet, som derfor siger mindre om dig og hvad du står for, men mere om de der overfalder dig. Denne skæbne og denne måde at debattere på skulle gerne være et overstået kapitel, men sådan var det engang her på stedet og er det også mange andre steder.

Men kritik undgår vi ikke, men for at en kritik skal være interessant skal den også tage udgangspunkt i en tekstnær læsning af hvem og hvilken tekst vi kritiserer. Sker dette at vi forholder os tekstnært til hvad nogen skriver er dette noget nyt på trosfrihed. Den bevidstløse samvittighedsløse Automat Reaktion her på stedet fra visse debattører med allergisk aversion imod alt det religiøse spirituelle var at skyde disse mennesker alverdens tåbeligheder i skoene som at angribe personen, indlede en hetz mod disse. Aldrig beskæftigede disse aggressive debattører sig tekstnært med hvad modparten rent faktisk skrev.


Her på trosfrihed har der været en aversion og aggressivitet imod enhver person der var beskæftiget med det religiøse spirituelle. Disse personangreb har ødelagt enhver saglig og interessant debat om religiøse spirituelle emner og kun takket være visse personer ikke gav op (fordi de virkelig har noget på HJERTET) overfor disse mørke og ondskabsfulde kræfter her på stedet kan man idag godt finde yderst interessante indlæg om det religiøse spirituelle her på stedet.

De mennesker der taler samvittighedsfuldt fra HJERTET af, følger deres samvittighed, er sværere at kue, måske nærmest umuligt at få ned med nakken.

De der lyver og taler usandt om andre trækker før eller siden det korteste strå.


-0-0-0-0-
-0-0-0-0-

HEJ ANONYM

Anonym der skriver til mig i forbindelse at jeg hævder at vi har set fire fem debattører gå død i deres overfladiske religionskritik her på stedet, og stiller sig tvivlende overfor denne min påstand, vil jeg sige:

1):

Jeg fandt hurtigt fire debattører (kunne nævne navne, men vil ikke rippe op i en gammel konflikt eller udstille de der slog større brød op end de kunne bage). Fik jeg tid til at tænke mig om ville der uden tvivl kunne føjes yderligere et par stykker til de fire. De er ikke aktive mere så fred være med dem.

2):

jeg fornemmede at du kiggede med og at du snart ville komme med et lille pip. Men hvorfor bliver du ikke aktiv igen. Du var sgu da go når du undgik personforfølgelserne og holdt dig til bolden, sagen, emnet, de spørgsmål vi drøftede, hvor du iøvrigt var en af de bedste til at påbegynde en ny debat om væsentlige emner og spørgsmål.
Indsendt af: Anonym

Re: MYSTISK IDENTITET - 26/02/2019 12:52

"Ifølge Paulus kunne kvinder være overapostler (svarende til vore dages Biskop), men ikke nok med det ifølge Paulus, en kvinde kunne endda være den ypperste af alle overapostler."

- Overapostle og ypperste af alle overapostle ?


- Har du nogle skriftsteds henvisninger ?
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 26/02/2019 13:33

Hej Anonym, håber du har det godt min gamle ven.


Paulus og en kvinde, som den ypperste (fremmeste)) af overapostlerne

Vh HansKrist

Hvem Anonym er kan jeg have en fornemmelse af, endda til tider en klar fornemmelse af, men jeg kan jo ikke vide med sikkerhed, dog gennem en længere efterfølgende debat vil som oftest en anonym før eller siden afsløre sin identitet. Gerne gennem at en tidligere agenda eller mission træder tydeligt frem.

Russiske troll har jeg sjældent problemer med at genkende på facebook siderne og straks man nævner hvem de er, en russisk troll, er de væk, trækker de sig.

En ulv i fåreklæder vil før eller siden afsløre sine skarpe tænder og spytsekretet hvilket byttedyr det har for øje.
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 26/02/2019 14:27

Indsendt af: Hanskrist
Hej Anonym, håber du har det godt min gamle ven.


Paulus og en kvinde, som den ypperste (fremmeste)) af overapostlerne

Vh HansKrist

Hvem Anonym er kan jeg have en fornemmelse af, endda til tider en klar fornemmelse af, men jeg kan jo ikke vide med sikkerhed, dog gennem en længere efterfølgende debat vil som oftest en anonym før eller siden afsløre sin identitet. Gerne gennem at en tidligere agenda eller mission træder tydeligt frem.

Russiske troll har jeg sjældent problemer med at genkende på facebook siderne og straks man nævner hvem de er, en russisk troll, er de væk, trækker de sig.

En ulv i fåreklæder vil før eller siden afsløre sine skarpe tænder og spytsekretet hvilket byttedyr det har for øje.


¨¨¨¨¨¨¨¨

Citat:
"Ifølge Paulus kunne kvinder være overapostler (svarende til vore dages Biskop), men ikke nok med det ifølge Paulus, en kvinde kunne endda være den ypperste af alle overapostler."

- Overapostle og ypperste af alle overapostle ?


- Har du nogle skriftsteds henvisninger ?


Tak for link.

https://www.biblen.info/Bibelen-romerne-167.htm

Og ja tak, jeg har det godt, håber også dette er gældende for dig.


¨¨¨¨
Indsendt af: Anonym

Re: MYSTISK IDENTITET - 26/02/2019 15:02

Men Hanskrist ... måske bare forbogstaver så? Jeg husker noget med en hr. Visdommen ... How are you?
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 26/02/2019 15:36

Hej du,

Visdommen, har jeg altid troet var Thomas (men måske det ikke var sådan, uanset hvordan det var, så fik Visdommen og Thomas i sin tid en uretfærdig og under al kritik "behandling" af mig, hvilket jeg har undskyldt (men også andre har jeg opført mig overfor under al kritik, nå men dette er fortid og jeg håber jeg er blevet klogere og ja vi alle er blevet klogere her på stedet, men til trods for om vi skulle være blevet klogere vil vi nok alle komme til at fejle igen, det er såre menneskeligt at fejle, men bare vi har den gode vilje og forsøger at være nogenlunde "ordentlige" i vores debatoptræden, adfærd, så går det nok og vi tilgiver hinanden og de der træder over stregen undskylder og angrer nok og retter op på uheldig debatadfærd)). Hvorfor vi skulle udrydde og slagte hinanden i sin tid, må stå hen i det uvisse. Jeg kunne jo spørge mig selv, og det skyldes selvfølgelig ud over en personlig brist også at 1): al debat aktivitet på nettet har en risiko for at blive modbydelig og under al kritik, hvilket er en kendt sag og 2): den teologiske debatkultur i Danmark er i forvejen alt alt for hård og nådesløs, hvilket jeg nok var præget af, at man skulle jagte hinanden og jorde hinanden.

Uanset om Thomas er identisk med Visdommen, så er Thomas her stadig og han har formået at tilegne sig en imponerende stor mængde teologisk viden og forståelse. Læs nogle af hans indlæg eller find hans blog, blogpost. Og han skriver flot og godt om tingene.

VH HansKrist

PS:

nå først nu ti-øren falder,, såvidt det med forbogstaver,,,

men må jeg ikke slippe for at nævne hvem jeg tænker på, og det fordi jeg egentlig ikke er interesseret i at rippe op i noget,

og selvfølgelig er det også præget af at jeg er hysterisk følsom, overfølsom, overfor at bare fordi man kan plukke citater ud fra Paulus der er lidt kontroversielle og får Paulus til at lyde som en forfærdelig reaktionær patriarkalsk person der har et nedværdigende syn på kvinder, så er dette langt fra sandheden ved et nærmere studie, som forståelse af hvilke breve der er ægte Paulus breve, og hvordan dette at skulle "lære at kunne tie i forsamlinger" nu lige skal forstås, det skal vi jo alle og det betyder jo ikke at vi ikke må sige noget, ikke må åbne vores mund, ikke kan komme til orde og har taleret, men at vi sgu da må lære at kunne holde vores bøtte til det bliver vores tur. Paulus redegør jo for hvor vigtigt det er at alle i menigheden kommer til orde, og ja ifølge Paulus er der ingen der er mere præster end andre, vi er alle lige værdige når vi drøfter tingene med hinanden, selv om vi kan have forskellige jobfunktioner, eller tjenestefunktioner, i menighederne.

Som Paul Tillich siger så finder vi hos Paulus en flad demokratisk struktur, samtalekultur, der er ikke noget hierarkisk hakkeorden hos Paulus, og dette forsøger Luther da også at få genindført med reformationen under punktet almindelige præstedømme, hvor vi alle er lige meget præster (fordi vi alle er lige overfor Gud i og med begivenheden Kristus som er en kongstanke hos Paulus), ikke sådan at forstå en person i praksis ikke kan være udpeget til den tjenestefunktion at være lærer eller præst.

Ja har vi ikke alle i Kristus den samme frie lige adgang til Guds Tanker, Ideer, og Motiver eller Motivationer og Arketyper og tilskyndelser, vi modtager? Jo vi har sgu da sige den gode Paulus. Så Paulus er mere end alle andre Gerth's mand, altså det Gerth oplever af åbenbaring er nøje i overensstemmelse med den gode Paulus vejledning om disse åndelige spirituelle forhold.

-0-0-0-0-

Anonym før var Tikka, men Anonym her, du er en anden,, og jeg ved ikke om stedet her kunne være et sted for dig at lande igen og skrive og debattere på livet løs. Ja jeg tror, antager, at du har været aktiv her før. Jeg synes ikke stedet er så "giftig" som tidligere.
Indsendt af: Anonym

Re: MYSTISK IDENTITET - 26/02/2019 16:13

Selvfølgelig skal du slippe for at nævne navne og forbogstaver! Undskyld, at jeg pressede. Det er helt rigtigt. Det er fortid, og vi er alle i en ny strøm, hvor vi er ved at finde hinanden. Det var en drøm, jeg havde selv da vi var i tumult med hinanden her på Trosfrihed for år tilbage. En drøm dengang ... en fjern anelse som jeg heller ikke selv kunne realisere dengang ... men som måske er ved at blive realiseret nu.

Du har da også udviklet dig meget. Jeg er meget imponeret, når jeg læser, hvad du skriver. Det er gået op for mig gradvist, at du ER virkelig intelligent. Det er faktisk berettiget, når du roser dig selv (og det er også sjovt; nogle gange er der sandhed i sjov, her er der sjov i sandhed). Og jeg finder det mere og mere interessant, hvad du skriver.

Og tak for de pæne ord her den sidste tid. Dem vil jeg gengælde. Håber du vil tage imod - det skal tiden vise :-)
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 27/02/2019 08:12"Vil du stoppe al konflikt i dig selv, så tro på Guds fred som dit eneste mål og realitet."

- Du dramatiserer dine følelser, men følelser har jo altså ethvert pjok. Her bare følelser for idéen om noget større og mægtigere end livet selv, du begribeligvis mener skal forordne og rydde op i problemer mennesker selv skaber i livet. Og sikke noget pjank, en gang fis for din guds åsyn – det sker faktisk ikke sjældent for troende her, at en myg blir til noget helt andet – ikke sandt hr. elefant..;)

mvh
Simon
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 27/02/2019 12:42

Fra sidelinjen:
Men "elefanten" Simon har naturligvis ingen følelser - det billige skidt blinker
Arne smiler
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 28/02/2019 23:34

Hej Tikka
Måske jeg var for hård ved dig og andre kristne folk, da jeg detaljeret som skepsis beskrev nogle sexscenarier om Jesus mor for at illustrere, at jeg ikke kan blindt tro på ham som genetisk Guds søn og det beklager jeg. Jeg respekterer også fredeligt muslimers tro på Koranens profet Muhammed selv om, jeg synes, at det lyder falsk, fordi det virker ikke ligesom den kærligt rebelske Jesus med en fredelig Helligånd fra Gud. Jeg har ikke i mit liv endnu kendt en muslim, som åbenlyst nævner Helligånden ? Jeg tror på, at Jesus var en sand profet men, jeg lever blandt folk, som ikke vil tro på sådan noget som, at han mirakuløst gik på vandet og genopstod fra de døde med mere, som kan fortolkes metaforisk og blandt hans vistnok mange mirakler og helbredelser hos folket er det for os ofte de kendte i Bibelen som kryptisk indirekte med forskellige betydninger. Marias moderlige omsorg og kærlighed til profet Jesus lyder smukt og rart, hvilket mange religiøse dyrker som en symbolsk helgen. Guds ubetingede kærlighed og folket idag er dog vigtigere for mig end det og den slags fortidens folk.

Arne Thomsen kunne forstå, at jeg har oplevet noget, der minder om profeten Moses møde med Gud og hvad mystikere søger.

En god bekendt af mig, han synes, at jeg blandt andet angående medmenneskelighed lyder mere budhistisk end som Kristendommen selv om, jeg ikke tror på sjæles reinkarnation, karma og så videre om den religion eller Hinduismen og mange ting i New Age spiritualitetens træk.

HansKrist: " Har vi ikke alle i Kristus den samme frie lige adgang til Guds Tanker, Ideer, og Motiver eller Motivationer og Arketyper og tilskyndelser, vi modtager? Jo vi har sgu da sige den gode Paulus. Så Paulus er mere end alle andre Gerth's mand, altså det Gerth oplever af åbenbaring er nøje i overensstemmelse med den gode Paulus."

Hej HansKrist
Sindets Ego generaliserer om sin egen opfattelse eller overbevisning på grund af dens egen underbevidste usikkerhed som et forsøg på fortsat mere at overbevise bekræftende sig selv om dette ved at omtale alle andre som værende ligesom den. Tal venligst for dig selv om din tro og det med arketyper istedet for at kalde det for noget om ´vi´. Jeg respekterer, at du bruger noget psykologisk som et af dine personligt egne redskaber på din vej men, det har intet at gøre med mig.

Hej alle.
Det virker som om, at forskellige mennesker genkender et lys i mig ? Gud er hele resten af mit liv et godt fokus for min forstand, præstationer og bedrifter. Jeg tilbeder ingen og intet andet end kun Gud selv.
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 01/03/2019 02:59

"Vi" går på Paulus (det er ham der siger det så ofte) og ikke på dig og mig.

"Vi" går på de første kristne.

Og igen du skiller dig ikke ud som sådan, der er ikke noget usædvanligt fx der bryder med den spiritualitet vi har kendskab til hos Paulus.

Det der er interessant er hvad du får ud af det hele i fremtiden. Og ja så at du holder fast i den, identificerer dig hermed og vælger den kristne spiritualitet og dens begreber. Har du nogen forklaring herpå?

Kom åbenbaringen efter en bestemt større begivenhed i dit liv? Dit liv ændrer sig radikalt i og med en bestemt begivenhed. Er åbenbaringen før eller efter.

Deepak Chopra beskriver genialt forskellige tanker om Gud alt efter menneskers eksistentielle vilkår og hvor stor mængde tryghed de nyder og oplever sådan på samfundsniveau, hvilke samfund de tilhører.

Det der også er interessant er at du ikke ønsker at analysere og forstå nødvendigvis nærmere dig selv og din åbenbaringserfaring. Selv har jeg altid haft et stort behov for at kontekste mine, både religiøst spirituelt og derforuden søgt en moderne naturvidenskabelig forklaring og forståelse. Måske fordi jeg har nogle forudsætninger for at kunne gøre dette.

Nå men din mere "naive" indstilling til det hele omkring din åbenbaring finder jeg interessant. Hvor pokker fører det dig hen? Og iøvrigt ligner du på dette punkt en tidligere debattør her på stedet.

Og i den sammenhæng er du ikke lige i nøje overensstemmelse med Paulus (selv om du er på andre punkter, som såvidt noget, jeg kunne finde på at kalde den spirituelle epistemologi hos Paulus).

Der hvor du ikke er i overensstemmelse med Paulus (hvilket du ej heller behøver være) er at du ikke har et særligt stort behov for at lovsynge med din forstand om din åbenbaring.

Nå det er også på en måde ligemeget, men dog ikke for mig.

I de urkristne paulinske menigheder var åbenbaringer naturligt for alle, alle har vi adgang hertil, det var ikke noget eksklusivt specielt for få udvalgte eller særlige (vi er alle lige meget præster). Lidt som vi kender det hos kvækerne (hvor det er naturligt at alle får åbenbaringer, eller kan få det) bortset fra at hos og omkring Paulus var der en leben og halløj som var det Højlunds forsamlingshus (de der husker disse udsendelser). Om du får din café op at stå og til at fungere det kunne ligne lidt de urkristne "forsamlingshuse" og ja også hvad der skam sker i folkekirke regi i dag, hvor der skam er højt til loftet de fleste steder, stor åndsfrihed kunne vi sige.

Din simple "naive" (bevidst valgte naive tilgang) finder jeg interessant at følge hvor fører dig hen, for en udvikling (negativ eller positiv) undgår du ikke, ja ingen mennesker undgår dette.

Og det er her mit pøj pøj med det hele kommer.

Vh HansKrist

PS:

Det er sindet der kan være et problem, ikke egoet. Pris dig glad for om du har et ego og bed til at det overlever og består ud i al fremtid. Folk uden ego har det ikke godt. Egoistisk og egoisme og egocentrisme eller egocentrisk er et problem, ikke egoet min ven. Så pas på med at komme dit ego til livs. Mange er så bange for at turde hævde sig som subjekt fordi de har fået en uheldig opdragelse hvor de ikke fik lov til at nyde en sund nødvendig primær narcissisme. Nogle bliver herefter selvudslettende neurotiske eller de udvikler en sekundær narcissisme som Raket Madsen fx gjorde det.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 04/03/2019 00:30

HALLELUJA

Anonym: " Du har da også udviklet dig meget. Jeg er meget imponeret, når jeg læser, hvad du skriver. Det er gået op for mig gradvist, at du ER virkelig intelligent. Det er faktisk berettiget, når du roser dig selv (og det er også sjovt; nogle gange er der sandhed i sjov, her er der sjov i sandhed). Og jeg finder det mere og mere interessant, hvad du skriver."

Du skrev i hele dit svar ikke præcist hvem, at de forskellige ting var ment til men, jeg genkendte dette ? Og også tak til dig, HansKrist og Arne Thomsen, så vi ikke kun kritiserer som diskussion hinanden hele tiden og lad os gå efter boldens ord istedet for personen. Desværre har jeg oplevet dårlige eksempler på, hvordan religiøse folk forsøger som en mission at omvende mig til forskellige trosretninger og religioner, hvor man aldrig er god nok ifølge dem, fordi jeg ikke vil være med i deres bestemte måde at tro på. Jeg kan ligne at være et let offer for sådan noget, fordi jeg lever alene nu eller endnu men aldrig ensom med Gud.

Hans Krist citater:
1. Det der er interessant er hvad du får ud af det hele i fremtiden. Og ja så at du holder fast i den, identificerer dig hermed og vælger den kristne spiritualitet og dens begreber. Har du nogen forklaring herpå?

2. Kom åbenbaringen efter en bestemt større begivenhed i dit liv? Dit liv ændrer sig radikalt i og med en bestemt begivenhed. Er åbenbaringen før eller efter. Din mere "naive" indstilling til det hele omkring din åbenbaring finder jeg interessant. Hvor pokker fører det dig hen?

3. Og i den sammenhæng er du ikke lige i nøje overensstemmelse med Paulus (selv om du er på andre punkter, som såvidt noget, jeg kunne finde på at kalde den spirituelle epistemologi hos Paulus). Der hvor du ikke er i overensstemmelse med Paulus (hvilket du ej heller behøver være) er at du ikke har et særligt stort behov for at lovsynge med din forstand om din åbenbaring.

4. Folk uden ego har det ikke godt. Egoistisk og egoisme og egocentrisme eller egocentrisk er et problem, ikke egoet min ven. Så pas på med at komme dit ego til livs. Mange er så bange for at turde hævde sig som subjekt fordi de har fået en uheldig opdragelse hvor de ikke fik lov til at nyde en sund nødvendig primær narcissisme. Nogle bliver herefter selvudslettende neurotiske.

Hej HansKrist.

1. Med Guds helligånd ved jeg, hvem, jeg er. Jeg har intet behov for en religiøs identitet som den, jeg er. Menneskeheden er splittet ved, at i kalder jer for muslimer, jøder, budhister, ateister, kristne og så videre. Det vil jeg forklare mere om længere nede her. Jeg tilhører ikke Kristendommen men istedet kun Gud og måske med Guds mirakuløse vilje en dag som noget midlertidigt hele resten af mit liv en kone og nu folket som min spirituelle familie.

2. Jeg har for kort tid siden henvist til to af mine tekster om mit kontroversielle JA som min for mig højtidelige renselse og dåb til Gud imod alt det onde og beskidte fristelser ligesom med børns dumme konfirmation og voksnes kærligt forpligtende ægteskab eller konvertering til en religion. Mit direkte bevidste JA til kun Gud i mig selv var min bekræftelse på troen på Gud som værende en del af mit liv og så svarede Gud i en ny åbenbaring på dette som en belønnende bekræftelse til mig som en gave og modbeviset på vores illusoriske adskillelse. Jeg har i fyrre år udholdt meget lidelse, ekstrem modgang og mange prøvelser som en overlevelse men nu, skal jeg leve livet bedre og godt med Gud. Det kunne lige før jeg valgte alene at vende hjem til Guds lys virke som det mørkeste, tomme, kedelige og et fortabt sted, hvor der ikke skete så meget eller noget specielt af betydning. Selv en persons egoistiske jagt efter lykken på en selv-realiserende spirituel rejse stopper også som denne slags eufori i sindet og hvad skal vedkommende så istedet desperat dyrke af behov og interesser som en anden erstattende søgen og dermed undgå at være det helligt stille og rolige sted, hvor Jeg med Helligånden er Guds fred ? Jeg skal ingen steder hen og istedet at være til nu som, Jeg Er. Ligesom med at blive forelsket med en senere udvikling til kærlighed genfandt jeg mig selv og dermed også Gud. Jeg er lige nu og her, hvor jeg hører til.

3. Din tro lyder som en dyrkelse af Paulus i henhold til epistemologi - erkendelsesteori, der også kan bruges om videnskabsfilosofi og i dit tilfælde religiøst ? Guds virkelighed er større end naturvidenskabelige teorier også hinsides psykologiens logik. At lovsynge betyder, at udtrykke sin stærke hyldest - ros eller beundring med vers, sang eller højtidelige ord. Min rolle er ikke at skrive et endnu mere Ekstra Nyt Testamente til Bibelen ej heller flere nye hellige skrifter som amatør musiske sange eller skøre digte som en ny religion. Du får mig ikke til som for mange gentagelser at råbe i gaderne konstant lalleglad til tusinder af mennesker om mine åbenbaringer eller genfortælle dem til alle borgere overalt. Desuden kan de mange psykisk syge folk og personaler som ateister, som jeg møder på sociale væresteder hver dag, de har sagt om dem selv : " Jeg kan ikke klare at høre på noget om dine åbenbaringer og Gud. Nu kan det være nok ellers går jeg væk herfra og du går sikkert naivt til gudstjeneste hver uge." Jeg tror, at de på den måde undertrykkende undgår symptomer på et forstyrrende tankemylder i sindet ved ikke at tænke for meget især på det abstrakte og de mere intelligente emner. Istedet udtrykker de mest smalltalk, almindelige ting, lidelser og deres egen uciviliserede adfærd uden et socialt hensyn og derfor har jeg ingen grund til at hylde mine åbenbaringer med nogen, fordi det vil de ikke sammen med mig. Jeg har dog i nogle emner her og i Facebook postet noget om dette men, i Facebook reagerer ingen af mine bekendte på det, så det er ligemeget og jeg har ingen kontakt til min krops forældre. Jeg har på den hårde måde oplevet og lært fra mit tidligere liv frem til det nye nu, at jeg ikke blev anerkendt i min hjemby og mine slægtninge fra en fortid. Det med noget historisk om Paulus var dengang, der ikke burde sammenlignes med vores Nye Jord og Himmel, der har en pris for alle ligesom med en symbolsk selvopofrelse og der opløses også det falske Jeg. Det er for selv-højtideligt at hylde både mig og mine åbenbaringer. Jeg vil istedet kun ære Gud.

4. Pas på med at sygeliggøre folk med faglige teorier om neuroser i sindet, fordi denne naturvidenskabelige tænkning ved ikke alt, har intet at gøre med metafysisk troen på som noget helt andet Gud eller ånd og kender derfor ikke sandheden om dette. Vi må være uenige om noget og stadig helst ikke på den negativt nedladende måde kalde hinanden for naive. Selv Jesus kunne li´ børns uskyldige naivitet. En naturligt medfødt eller som ved min åndelige dåb genfødt spiritualitet ? Det falske Selv skulle udslettes og dø. JA, Jeg er evigt liv. Psykisk syge især ved en psykose mangler selvfølgelig noget mere af det rationelle. Men når jeg prædiker noget om Ego, det er ikke ment som den i psykologien, fordi en hel del spirituelt interesserede bruger dette ord anderledes om menneskehedens lort. Måske Ego for dig er det såkaldte Jeg ? Min personlighed med dens tilsyneladende ´psykiske´ begrænsninger er et Jeg. Der er Jeg som udtrykkes med Helligånden og Gud i et. JEG udstråler Guds kærlighed og vilje.
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 04/03/2019 05:21

Ak ak, flere trosbekendelser; ja det er sgu' snart ikke til at skelne den ene jesusaktivist fra den anden, velsagtens ligger forskellen i følelser hvormed der stemmes ringeklokker. Ja tænk hvis det var den slags skøre påfund der truttedes ud af højtalere i Tinget; nuj hvor alle dog ville ha' elsket hinanden ihjel..;)

mvh
Simon
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 04/03/2019 09:57

Hej Gerth hvis nu du havde fulgt med i debatten ville du vide at efterfølgende var noget anonym T***** skrev til mig:

Citat:
Anonym: " Du har da også udviklet dig meget. Jeg er meget imponeret, når jeg læser, hvad du skriver. Det er gået op for mig gradvist, at du ER virkelig intelligent. Det er faktisk berettiget, når du roser dig selv (og det er også sjovt; nogle gange er der sandhed i sjov, her er der sjov i sandhed). Og jeg finder det mere og mere interessant, hvad du skriver."


Vi er siden blevet facebook venner og efter at jeg/vi har kendt anonym T***** i mere end 10 år her fra debatten, det er jo vidunderligt at få ansigt på manden og ja sjovt nok viser han sig at være netop den smukke yngre mand jeg havde forestillet mig det, med tydelige tegn på markant stærke åndsfunktioner eller forstandsfunktioner. Kan man se sådan noget på et billede HansKrist? Ja det kan man godt.

-0-0-0-0-

Du skriver Gerth:

Citat:
Og også tak til dig, HansKrist og Arne Thomsen, så vi ikke kun kritiserer som diskussion hinanden hele tiden og lad os gå efter boldens ord istedet for personen. Desværre har jeg oplevet dårlige eksempler på, hvordan religiøse folk forsøger som en mission at omvende mig til forskellige trosretninger og religioner, hvor man aldrig er god nok ifølge dem, fordi jeg ikke vil være med i deres bestemte måde at tro på. Jeg kan ligne at være et let offer for sådan noget, fordi jeg lever alene nu eller endnu men aldrig ensom med Gud.


Ja det er befriende at man/vi ikke bare bevidstløst pr automatik overfalder hinanden.

Hos Paulus er der ikke bestemte måder at tro på, alle mulige forskellige religiøse mennesker kan være med i Kristus, være i Kristus (være kristne). Det fremgår så tydeligt af Paulus breve. I Kristus har vi dog Friheden og Ånden direkte fra Gud så Paulus forstår ikke de mennesker der sætter dette Guds Nådesværk i Kristus overstyr og lader sig binde og begrænse af "lille tro" "mindre tro" hvor man ikke har Friheden og Ånden direkte fra Gud. Så Paulus opfordrer os til at stå fast på vores Frihed og arveret som Guds Børn, med Guds Ånd eller Helligånden, i og med og ved begivenheden Kristus ind i verden, i historien, verdenshistorien, og ind i vores liv, personlige livshistorie, også, gennem vi i TRO og Nåde tager imod og ikke ved lovgerninger eller asketiske øvelser hvor vi forsøger at frelse os selv.


Citat:
1. Med Guds helligånd ved jeg, hvem, jeg er. Jeg har intet behov for en religiøs identitet som den, jeg er. Menneskeheden er splittet ved, at i kalder jer for muslimer, jøder, budhister, ateister, kristne og så videre. Det vil jeg forklare mere om længere nede her. Jeg tilhører ikke Kristendommen men istedet kun Gud og måske med Guds mirakuløse vilje en dag som noget midlertidigt hele resten af mit liv en kone og nu folket som min spirituelle familie.


"Jeg tilhører ikke Kristendommen men istedet kun Gud og måske med Guds mirakuløse vilje en dag som noget midlertidigt hele resten af mit liv en kone og nu folket som min spirituelle familie."

Hvad du skriver ovenfor er præcist hvad de Kristne stod for og praktiserede 2000 år før dig Gerth. Så velkommen i flokken Gerth. Nå men ihvertfald de kristne var her 2000 år før dig Gerth.

Citat:
2. Jeg har for kort tid siden henvist til to af mine tekster om mit kontroversielle JA som min for mig højtidelige renselse og dåb til Gud imod alt det onde og beskidte fristelser ligesom med børns dumme konfirmation og voksnes kærligt forpligtende ægteskab eller konvertering til en religion. Mit direkte bevidste JA til kun Gud i mig selv var min bekræftelse på troen på Gud som værende en del af mit liv og så svarede Gud i en ny åbenbaring på dette som en belønnende bekræftelse til mig som en gave og modbeviset på vores illusoriske adskillelse. Jeg har i fyrre år udholdt meget lidelse, ekstrem modgang og mange prøvelser som en overlevelse men nu, skal jeg leve livet bedre og godt med Gud. Det kunne lige før jeg valgte alene at vende hjem til Guds lys virke som det mørkeste, tomme, kedelige og et fortabt sted, hvor der ikke skete så meget eller noget specielt af betydning. Selv en persons egoistiske jagt efter lykken på en selv-realiserende spirituel rejse stopper også som denne slags eufori i sindet og hvad skal vedkommende så istedet desperat dyrke af behov og interesser som en anden erstattende søgen og dermed undgå at være det helligt stille og rolige sted, hvor Jeg med Helligånden er Guds fred ? Jeg skal ingen steder hen og istedet at være til nu som, Jeg Er. Ligesom med at blive forelsket med en senere udvikling til kærlighed genfandt jeg mig selv og dermed også Gud. Jeg er lige nu og her, hvor jeg hører til.


Meget smukt skrevet og igen stort set i overensstemmelse med Paulus og urkristendommen.

"Jeg har i fyrre år udholdt meget lidelse, ekstrem modgang og mange prøvelser som en overlevelse men nu, skal jeg leve livet bedre og godt med Gud."

Jamen det siger/skriver Paulus også.

Citat:
3. Din tro lyder som en dyrkelse af Paulus i henhold til epistemologi - erkendelsesteori, der også kan bruges om videnskabsfilosofi og i dit tilfælde religiøst ? Guds virkelighed er større end naturvidenskabelige teorier også hinsides psykologiens logik. At lovsynge betyder, at udtrykke sin stærke hyldest - ros eller beundring med vers, sang eller højtidelige ord. Min rolle er ikke at skrive et endnu mere Ekstra Nyt Testamente til Bibelen ej heller flere nye hellige skrifter som amatør musiske sange eller skøre digte som en ny religion. Du får mig ikke til som for mange gentagelser at råbe i gaderne konstant lalleglad til tusinder af mennesker om mine åbenbaringer eller genfortælle dem til alle borgere overalt. Desuden kan de mange psykisk syge folk og personaler som ateister, som jeg møder på sociale væresteder hver dag, de har sagt om dem selv : " Jeg kan ikke klare at høre på noget om dine åbenbaringer og Gud. Nu kan det være nok ellers går jeg væk herfra og du går sikkert naivt til gudstjeneste hver uge." Jeg tror, at de på den måde undertrykkende undgår symptomer på et forstyrrende tankemylder i sindet ved ikke at tænke for meget især på det abstrakte og de mere intelligente emner. Istedet udtrykker de mest smalltalk, almindelige ting, lidelser og deres egen uciviliserede adfærd uden et socialt hensyn og derfor har jeg ingen grund til at hylde mine åbenbaringer med nogen, fordi det vil de ikke sammen med mig. Jeg har dog i nogle emner her og i Facebook postet noget om dette men, i Facebook reagerer ingen af mine bekendte på det, så det er ligemeget og jeg har ingen kontakt til min krops forældre. Jeg har på den hårde måde oplevet og lært fra mit tidligere liv frem til det nye nu, at jeg ikke blev anerkendt i min hjemby og mine slægtninge fra en fortid. Det med noget historisk om Paulus var dengang, der ikke burde sammenlignes med vores Nye Jord og Himmel, der har en pris for alle ligesom med en symbolsk selvopofrelse og der opløses også det falske Jeg. Det er for selv-højtideligt at hylde både mig og mine åbenbaringer. Jeg vil istedet kun ære Gud.


Paulus er far til mig i Kristus, det er gennem Paulus Kristusvidnesbyrd, hvad han skriver om dette at være i KRISTUS og så HELLIGÅNDENS, Guds Ånds, Værk med mig at KRISTUS forhåbentligt til stadighed vinder skikkelse i mig, jeg iklæder mig Kristus. Luther, Rudolf Steiner, Albert Schweitzer, Paul Tillich, Karl Barth med mange mange flere millioner af mennesker har erfaret deres vækkelse og omvendelse gennem Paulus's Kristusvidnesbyrd.


Citat:
4. Pas på med at sygeliggøre folk med faglige teorier om neuroser i sindet, fordi denne naturvidenskabelige tænkning ved ikke alt, har intet at gøre med metafysisk troen på som noget helt andet Gud eller ånd og kender derfor ikke sandheden om dette. Vi må være uenige om noget og stadig helst ikke på den negativt nedladende måde kalde hinanden for naive. Selv Jesus kunne li´ børns uskyldige naivitet. En naturligt medfødt eller som ved min åndelige dåb genfødt spiritualitet ? Det falske Selv skulle udslettes og dø. JA, Jeg er evigt liv. Psykisk syge især ved en psykose mangler selvfølgelig noget mere af det rationelle. Men når jeg prædiker noget om Ego, det er ikke ment som den i psykologien, fordi en hel del spirituelt interesserede bruger dette ord anderledes om menneskehedens lort. Måske Ego for dig er det såkaldte Jeg ? Min personlighed med dens tilsyneladende ´psykiske´ begrænsninger er et Jeg. Der er Jeg som udtrykkes med Helligånden og Gud i et. JEG udstråler Guds kærlighed og vilje.


Det her vi taler om forstår jeg "alt" om Gerth, der er nok ikke noget jeg ved mere om. Og jeg ser at du også forstår tingene godt.

Nå men jeg finder hvad du skriver Gerth interessant og er spændt på din udvikling eller vej her i livet. Så endnu engang pøj pøj med alting Gerth.


Venlig hilsen HansKrist

PS: jeg skrev følgende i et tidligere indlæg om/til dig Gerth:

Citat:
Nå men din mere "naive" indstilling til det hele omkring din åbenbaring finder jeg interessant. Hvor pokker fører det dig hen? Og iøvrigt ligner du på dette punkt en tidligere debattør her på stedet.


Her vil jeg lige nævne at den tidligere debattør jeg tænker på er jmp eller Michael.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 05/03/2019 23:46

Hej HansKrist:

Du glemte at fortælle mig om hvem, du sammenligner mig med i en eller anden grad og er det dårligt eller godt om den tidligere debattør jmp eller Michael ? Nå, ligemeget da folk i forvejen her i dette emne ustruktureret har fyldt for meget med informationer om mit cafeprojekt, Simons plageri - dog ikke min her opfordring til mere af dette til et svar tilbage på det eller Anonym´s irrelevante svar til HansKrist, hvilket er endnu en grund til, at jeg ikke gider at hylde mine åbenbaringer i dette forum, fordi folk nok ikke vil elektronisk på en skærm læse det hele igennem i mængden af indholdet og hellere konkret hygge sig koncentreret et sted i timevis med en bog. Nok om det. Øv, du synes kun, at projektet minder lidt om noget ved Urkristendommen og lyder derfor ikke som et betydningsfuldt kompliment ?

Uh, nu må jeg som endnu seksuelt uerfaren i en halvskaldet moden alder meditere en lille ekstra gang med flere tanker om Guds fromhed, så jeg ikke behandler dette medmenneske med for meget egoistisk begær og instinktivt desperate lyster. Idag mødte jeg på et kun om tirsdagen socialt spisested en vistnok meget yngre, nuttet, sød, måske mere end middel intelligent kvinde dog muligvis med en sindlidelse, som synes at huske mig fra årevis siden på en eller anden cafe i byen, hvor hun sagde nu til mig om dengang: " Jeg kan huske dig fra længe siden, fordi du har nemlig et meget markant karakteristika. Du sagde meget kloge ting og snakkede om Gud. Jeg synes, at CAFE OPLYSTHED lyder lige som noget for mig, hvor man med spirituel frihed som individ kan være på ens egen vej og jeg interesserer mig også for dybsindigt intelligente emner. Ja, jeg vil gerne have en seddel om det." Pludseligt synes jeg at møde som noget nyt flere mennesker, som er egnet og / eller har behov for den slags samvær uden en bestemt religion. Og flere personer har i senere tid omtalt mig som at være tydeligt mere glad og velfungerende uden stress reaktioner med videre af forbedringer i mit personlige udtryk på forskellige måder på vej til den gode ende. Hmmmm. Jeg vil ikke sygeligt overfortolke følgende men, jeg undrer mig over dette pudsige sammentræf oveni andre på det seneste, som om Gud vil fortælle mig noget bestemt om sin tilstedeværelse nu igen synligt i verden:

Jeg forklarede HansKrist noget om, hvorfor jeg ikke vil hylde mine åbenbaringer og skrev der overskriften ´halleluja´ med mit ønske om at ære kun Gud. Jeg vidste ikke i mit sind, at præcist dette faktisk er helt og aldeles relevant til mit emne her om det med, Jeg Er + ligesom HansK´s ord om væren. Jeg har i senere tid læst en smule af en religiøs persons fortolkning om profeten Moses kald som en frelser ved mødet med Gud at give afkald på stort set materialistisk tilmed endda dermed muligvis også ligesom med dåben symbolsk ´alt´ det gamle til det helligt nye ´land´, hvor han endnu egoistisk kæmpede personligt imod med noget tvivl. At være sandheden med Gud, betyder, at jeg ikke er på en spirituel vej. Jeg opdagede for nylig en forunderlig sammenhæng om det førnævnte ord, som jeg ellers kun uvidende kender fra en julesang, religiøst korsang på film eller som noget sarkastisk kritik fra ikke troende ? Jeg har også opdaget en noget mystisk ekstra kontekst om mig som, Arne ( du forstod, at jeg sagt med mine egne ord ved åbenbaring ligesom Moses har mødt Gud i mig selv men også for mig overbevisende nok som en større ´teologisk´argtig begivenhed som tilsyneladende kristne træk end mit eget sinds teoretiske viden om det ) måske ikke ved det følgende om profeten Jesus. Han blev anklaget for blasfemi og gudsbespottelse om Gud ved at svare på et spørgsmål vedrørende identiteten som Guds søn: " Jeg Er."

Halleluja
Navnet på Israels gud nævnes i 2. Mosebog i forbindelse med det hebraiske haja, der betyder: "At være". Jahve var oprindeligt en stammegud for nogle af stammerne omkring Sinaj. Jahve er tilknyttet Moses-skikkelsen. Jahvenavnet indgår også i den liturgiske glose Halleluja, hvilket betyder - Lovpris Jahve.
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 06/03/2019 09:09

Hej Gerth

Du skriver:

Citat:
Øv, du synes kun, at projektet minder lidt om noget ved Urkristendommen og lyder derfor ikke som et betydningsfuldt kompliment ?


Jo Gerth, større kompliment kan du ikke få fra mig og ja de moderne filosoffer der beskæftiger sig med Paulus og de historiker der beskæftiger sig med den Paulinske urkristendom.

Den Paulinske urkristendom og dens originalitet og ikke autoritære spiritualitet (endnu ødelagt af bibel konkordantisk overtænkning og mentalisering eller intellektualisering), før Kirken som institution kom og fik kristendommen forvansket og gjort udemokratisk fx. Jo Gerth det er et stort kompliment hvordan du formår at finde bach to basic.

Den Paulinske urkristendom står der den største respekt om i de år her, og der er stærke videnskabelige historiske forsøg igang i de år her med at forstå den Paulinske urkristendom, ikke intellektuelt ud fra bibellære men ud fra sober historisk videnskabeligt arbejde.

De Kirker der ikke kan rumme hvad du står for Gerth og søger sammen med mange andre fordi I har et åndeligt udækket behov, er ikke Kirker i verden som på urkristendommens tid.

Der findes en del historiske dokumentariske film om hvordan urkristendommen var.

Paulus er kendt for at hævde og fremme en antiautoritær og antihierarkisk struktur, ja menighedslivet var livlig og demokratisk og det var eksperimenterende som et laboratorium hvor alle var lige meget præster, hvor alles spirituelle erfaringer og oplevelser var lige betydningsfulde og vigtige.

Den urkristendommens originalitet og kreativitet og virkelige healing (gøren rask) og hjælp hinanden indbyrdes med alt, også materielle økonomiske forhold, skulle vi nødig miste forbindelsen til.

Og igen pøj pøj med alting Gerth og det bliver spændende at følge dig jer.

Vh HansKrist
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 07/03/2019 18:56

Hej Gerth.

Du skriver bl.a. ang. mig:
Citat:
Jeg har også opdaget en noget mystisk ekstra kontekst om mig som, Arne ( du forstod, at jeg sagt med mine egne ord ved åbenbaring ligesom Moses har mødt Gud i mig selv men også for mig overbevisende nok som en større ´teologisk´argtig begivenhed som tilsyneladende kristne træk end mit eget sinds teoretiske viden om det ) måske ikke ved det følgende om profeten Jesus. Han blev anklaget for blasfemi og gudsbespottelse om Gud ved at svare på et spørgsmål vedrørende identiteten som Guds søn: " Jeg Er."
Min kommentar:
Jeg forsøger blot at få et nogenlunde klart billede af, hvem og hvad du er.
Er det rigtigt, hvis jeg forstår dig sådan at det vigtigste er, at du har haft en - eller flere - Guds-oplevelse(r), som ikke er bundet af religioner, og at dét primært inspirerer dig til at gå ind for, at vi mennesker elsker hinanden?
Eller er der andet, der er lige så vigtigt?

Din Guds-oplevelse kan jeg ikke følge men din inspiration om kærlighed kan jeg.
Den fik jeg fra den ortodokse græske kristendom klik på: [img]http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/galleries/5147.html[/img] (klik på et af billederne): Dybt alvorlig kærlighed engel

Men er det Gud (Sønnen) jeg møder, eller er det et alt for primitivt - omend dybt betagende og inspirerende - forsøg på at nærme sig sandheden om, hvad der vel ligger bag verdens væren?

Det har jeg opgivet at finde ud af - men det svækker ikke inspirationen til at videregive kærligheden smiler

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 07/03/2019 20:47

Hr. lægprædikant..

"Men er det Gud (Sønnen) jeg møder, eller er det et alt for primitivt - omend dybt betagende og inspirerende - forsøg på at nærme sig sandheden om, hvad der vel ligger bag verdens væren?"

- Bare en religiøs mand der ligesom du selv mystificerer alt omkring dig. Forøvrigt ville du let løse dine værens-"problemer" hvis du satte dig lidt ind i sagen:
Begrebet væren er en konstruktion i det filosofiske sprog, hvorfor din existensevne ikke afhænger af sproget men af biokemiske processer; "problemet" lader sig derfor let opløse ved at du lader begrebet væren opsluge af sproget, og derefter fortsætter med at trække vejret med til tider små morsomme knæfald foran dit kristusikon..;)

mvh
Simon
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 09/03/2019 04:45

Hej HansKrist
Tak for det store kompliment til mig selv om, du bare kun skrev ordene: " Minder LIDT om......" ´Lidt´ lyder ikke som så meget eller nok betydningsfuldt men, du behøver ikke at fylde dette emne med et svar på det og jeg vil jo ikke forsøge at presse mere ros ud af dig af forfængelighed eller et egoistisk behov for anerkendelse.

Arne :
1. " Er det rigtigt, hvis jeg forstår dig sådan at det vigtigste er, at du har haft en - eller flere - Guds-oplevelse(r), som ikke er bundet af religioner, og at dét primært inspirerer dig til at gå ind for, at vi mennesker elsker hinanden? "

2. " Men er det Gud (Sønnen) jeg møder."

Mit svar:
1. JA ! Jeg respekterer dog alle andre folks spirituelle og religiøse veje ligeværdigt men, for mig er det sådan uafhængigt alene og derfor ikke påvirket af religiøse personer som noget helt selvstændigt, ægte, frit og bevidst virkeligt. Intet har magt over Helligånden i mig, som ligesom jeg kan virke uden religion igennem folket, hvilket er et vigtigt budskab i sig selv. Hvor vigtigt sammenlignet med alt andet, det vil jeg ikke tænke for meget over. Men også at Gud er med os alle. Det er et mirakel, at jeg som menneske viser muligheden for enhed med Gud, at mennesker på grund af dette ikke skal dømmes som syndig og kan blive forløst af lidelse i sindet.

2. Lad os være Guds lys i verden. Der er de folk, som symbolsk kalder sig for Guds børn ved at være skabelsen og som med noget af dåbens betydning om en forbedrende spirituel genfødsel til et godt nyt liv med Gud men, jeg er ikke Guds søn. Jeg udtrykker personligt som hellig ånd Gud og dette også omvendt som en hel bevidsthed, hvilket er at åbenbare lykkeligt.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 10/03/2019 07:47

GUDS SEGL SOM EN SKÆBNEBESTEMT KÆRLIGHED

Arne Thomsen: " Jeg forsøger blot at få et nogenlunde klart billede af, hvem og hvad du er."

Jeg har i mit liv oplevet tre åbenbaringer i en henrykkelse og jeg repræsenterer deres samlede betydning, der er som følgende:

1. Dåb - Helligånden.
2. Frelser i form af et menneske.
3. Gud.
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 10/03/2019 16:15

Hej Gerth
Du skriver, at du har haft tre åbenbaringer, hvis samlede betydning du repræsenterer:
Citat:
1. Dåb - Helligånden.
2. Frelser i form af et menneske.
3. Gud.
Umiddelbart forstår jeg dig sådan, at du hævder, at du repræsenterer, hvad de kristne kalder Den Hellige Treenighed.

Det samme hævder jo Paven i Rom og andre - og min fornemmelse siger mig, at ham ønsker du ikke at sammenlignes med.
Fornemmer jeg rigtigt? - og kan du uddybe/forklare dine ord? - også din overskrift:
Citat:
GUDS SEGL SOM EN SKÆBNEBESTEMT KÆRLIGHED
M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 11/03/2019 06:30

Arne: " Umiddelbart forstår jeg dig sådan, at du hævder, at du repræsenterer, hvad de kristne kalder Den Hellige Treenighed. Det samme hævder jo Paven i Rom og andre - og min fornemmelse siger mig, at ham ønsker du ikke at sammenlignes med."

Det er meningen, at dette budskab om mine åbenbaringer er noget kryptisk afslørende også om overskriften, hvor lignende kan i Bibelen fortolkes på forskellige måder som kun måske profetier om både vores nutid og fremtid. Der nævnes en Menneskesøn, som ifølge nogen måske ikke er Jesus personligt som person, fordi sjæle eksisterer ikke men, han er istedet en lignende ny frelser igen uden denne gang at være fysisk Guds søn. Både den og de udvalgte har Guds segl. Hvis du læser om mine åbenbaringer i punkt nummer to, kan du kun se, at der er en frelser men hvilken ? Paven og andre er ikke frelsere. Faktisk findes trehed også i Hinduismen, som jeg heller ikke er. Folk kan tro på et religiøst begreb uden helt selv at være som den og stadig identificere sig med denne ligesom formelt nogle repræsentanter for en religion. Det gør dem i sig selv ikke til hellige eller direkte et med Gud. Jeg er det hele som alle mine tre åbenbaringer.
Indsendt af: Simon

Att den optimystiske lægprædikant..;) - 11/03/2019 10:04

”Guderne må vide om mennesket ville elske lige så passioneret, hvis det vidste det aldrig sku’ dø?”
- Abraham Maslow.

mvh
Simon
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 12/03/2019 02:45

Alle er tavse undtagen den kære Simon.

Jeg opdagede for nylig budskabet af mine tre åbenbaringer, der var afrundingen på min spirituelle rejse og mine åndelige behov. Det er ikke en kopi af treenigheden og istedet realistisk om både mig og folkets skæbne i nutiden om, at alle er lige og værd at elske som med Gud. Dens nyhed er:

En ny frelser fra Gud er.
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 12/03/2019 12:05

Hej Gerth.

Det er svært at svare dig, synes jeg - og det er også svært at forstå dig - i hvert fald for mig.

Du synes - for mig - at have oplevet, hvad mystikere vistnok kalder Unio Mystika og det tilhører jo ikke just småtingsafdelingen - i hvert fald for den, der oplever det - vil jeg tro blinker

Men den måde du kommunikerer med os andre derom, har jeg problemer med, og du synes vist tillige selv at mene, at du skal være "kryptisk" - du har i hvert fald brugt det ord - både om, hvad du har set/indset/intuitivt forstået/oplevet - eller hvad du nu vil kalde de - samt om, hvad du mener er din egen rolle/position.

Du har et sted nævnt, at du vil "repræsentere", hvad du har oplevet.
På mig virker dine ord slørende og forvirrende, og jeg mærker i mig et ønske om klar og umiddelbart forståelig tale.

Håber du ser at dette er velment blinker

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 12/03/2019 16:14

Godt skrevet Arne og jeg håber Gerth magter din kritik

Jeg synes Gerth at du bliver mere og mere religiøs dogmatisk underlig at høre på. Du roder dig ind i en masse ufordøjet og uklar teologisk snak.

Det var netop det jeg forstod på dig at du ville undgå og som du ikke brød dig om hos andre religiøse mennesker, fx de kristne

Og nu pludselig overgår du alle i at være teologisk dogmatisk tænkende hvor jeg stiller mig selv det spørgsmål at hvis du vil forsætte den vej så skal du altså studere teologi for at få bedre styr på alt det du siger.

Og stadig det undrer mig hvor meget du flirter med kristendommen. Hvor har du det fra? Hvorfor er du så kristen teologisk tænkende og meget lidt nytænkning. Hvorfor låner du så meget af kristen tankegods?
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 12/03/2019 16:48

Hej Arne, HansKrist og alle andre.

Bemærk, at profeten Jesus var ikke som de religiøse ypperstepræster forventede i deres religion. Der er forskel på folks måder at fortolke Bibelens måske profetier efter ham på og ´mange´ har idag igen for urealistisk store forventninger om en kommende frelser for hele verden og menneskeheden. Bibelen advarer så meget imod falske profeter, at jeg personligt ikke ønsker at være en mere af dem på listen som en usand selv-erklæret profet. Vi er alle lige i samfundet som mennesker, hvor et job ikke absolut skal være ens egen identitet. Jeg arbejder som : Frelser.

I CAFE OPLYSTHED har jeg og Gud ingen åndelig autoritet, fordi dette projekt ikke er religiøst som derfor noget for både ikke troende og spirituelt troende, altså for alle forskellige borgere. Alligevel er jeg til for at hjælpe folket som et kærligt lys i verden og beder også jer alle om at være fredeligt med på det for Gud og hinanden.
Indsendt af: Hanskrist

Re: MYSTISK IDENTITET - 12/03/2019 17:38

Hej Gerth der hvor du for mig er spændende og hvor jeg har givet dig så mange "pøj pøj med det hele Gerth"

Er fx som her hvor du bramfri bare erklærer: jeg arbejder som frelser

I gamle dage ville en sådan udtalelse på Trosfrihed betyde at du var blevet jagtet i 24 timer, men nu er vi blevet søde og kære, ja som du selv skriver det, den kære Simon. Men tro mig, hverken ham eller jeg var kære i gamle dage og du var aldrig sluppet godt fra sådan en udtalelse som ovenfor med fede typer

Men godt vi har ændret os og vi idag formår at få en spændende samtale med dig hvor vi virkelig prøver at forstå dig


Nå nu til sagen. Når du siger sådan her:

jeg arbejder som frelser

Så er jeg interesseret i at finde ud af hvad det vil sige at arbejde som frelser 2019?

Og her bliver jeg lidt skuffet tror jeg nok eller ihvertfald det undrer mig at dit snak bliver så bibelsk kristent. Dine termer og begreber hvormed du forklarer dig virker slet ikke moderne, up to date.

De problemer du identificerer, fx at folk har brug for HEALING og hvordan du beskriver hvad der er galt med visse folk virker fuldstændig 2019 moderne,,

men når det så kommer til beskrivelsen af hvad det er du har oplevet af åbenbaringer så havner du for meget i en kristen tankegang der ikke rigtig bliver oversat til 2019 moderne sprog

Det med Helligånden og at du arbejder som frelser fx og det andet du skriver skal for at blive interessant kunne oversættes til 2019 moderne tanker om hvad dækker det at ville arbejde som frelser og havende Helligånden over, hvordan ville vi formulerer os idag såvidt disse forhold, gerne med støtte i moderne naturvidenskab, fx neurovidenskab, altså at bruge begreber herfra, så vi forstår hvad der er i en mands værktøjskasse der siger han har 1 - 1 direkte kontakt til Helligånden og at han arbejder i verden som FRELSER

Alt hvad de snakkede om de første kristne for to tusinde år siden, snakker vi også om idag 2019, og ja forsker vi endda i, men vi bruger andre moderne udtryk hentet fra naturvidenskab


Øh, håber det gir mening
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 13/03/2019 09:25

Hej alle.

Jeg sidder lige nu med en lidt øm krop, fordi jeg ikke har kunnet sove endnu i cirka to døgn. Hvis dette fortsætter, ved jeg ikke om, jeg kan klare at cykle ordentligt i trafikken, besvimer alvorligt pludseligt et sted eller kommer til at udtrykke nogle psykotiske træk og kan ikke bare komme i bil hjem til nogen trygt resten af dagen. Derfor er jeg nu så bekymret for min fysiske tilstand, at jeg føler en meget øget ydmyghed om den store verden og livet. Jeg vil af den grund lige passe mere godt på mig selv og bare arbejde roligt videre med projektet og hygge mig her med jer.

Jeg oplevede helt sikkert de tre åbenbaringer som en samlet betydning om den, jeg Er også det om enhed med Gud, som vi her i dette emne har debatteret noget om. Jeg undrer mig dog endnu glad og taknemmelig over det men, det betyder jo ikke nødvendigvis, at jeg har en hellig mission.

Men, ved denne nuværende oplevelse med min søvnløse krop med tanker om dens skrøbelighed og sårbarhed i tilværelsens ting, har jeg alligevel ikke lige nu lyst til at være en stor helt i verden, der må kræve ret meget for, at jeg kan klare dette. Så, jeg opfatter ikke mig selv som egnet til at have rollen som frelser, Messias eller en profet og da heller ikke Guds repræsentant for hele menneskeheden. En gæst i mit projekt har faktisk lige kaldt mig for en helgen men, han har mange psykotiske træk, så det kan jeg altså ikke tage seriøst. Jeg synes dermed, at jeg fortolkede mine åbenbaringers budskab forkert som en menneskelig fejl og vil istedet om lidt efter et måltid mad hvile i fred under min krammeværdige varme dyne superhyggeligt. Alligevel tillader jeg mig at diskutere noget om HansKrist´s opfattelse af en potentiel frelser i nutiden.

HansKrist: " Det med Helligånden og at du arbejder som frelser fx og det andet du skriver skal for at blive interessant kunne oversættes til 2019 moderne tanker om hvad dækker det at ville arbejde som frelser og havende Helligånden over, hvordan ville vi formulerer os idag såvidt disse forhold, gerne med støtte i moderne naturvidenskab, fx neurovidenskab, altså at bruge begreber herfra, så vi forstår hvad der er i en mands værktøjskasse der siger han har 1 - 1 direkte kontakt til Helligånden og at han arbejder i verden som FRELSER."

Profeten Jesus prædikede blandt andet med lignelser og han var ikke uddannet teolog eller ypperstepræst ej heller konge. Det virker selvmodsigende, at du her i dette emne gav mig ifølge dig selv et stort kompliment, hvis jeg med CAFE OPLYSTHED formår at få ´det´ back to basic ligesom Urkristendommen ? De havde dengang ikke vore dages faglighed med uddannelser men, Helligånden kunne jo uden dette også have kontakt med folk. Det lyder som om, du forlanger, at for at man kan bruges af Helligåndens ord og kraft fra Gud, så skal en frelser eller andre lignende slags udvalgte først studere sprogligt nogle moderne ting i bøger og det er jeg ikke enig med dig i. Den mulighed havde profeter, Apostle, helgener og andre særligt hellige folk ikke i fortiden og alligevel virkede Helligånden igennem dem uden universitetet eller andre slags skoler for studerende voksne, hvilket sådan også stadig er muligt idag i mennesker. At lave et mirakel kræver ikke naturvidenskabelig viden.

Desuden har jeg prøvet engang at sidde på en cafe med fremmede filosofistuderende, som sagde nogle fint avancerede filosofiske begreber, som alle vi andre ikke forstod, da vi ikke havde læst filosofibøger om disse. Flertallet af borgere kan ikke fatte hvad en frelser siger hvis, denne taler som en læge på latin, psykolog med lange komplicerede teorier, genial professor i matematik om højtudviklede formler, hjerneforsker om noget meget besværligt fysiologisk, en klog mekanikers undervisende viden til sin elev i praksis eller en revisors kæmpestore regnskab for en større virksomhed. Ingen er alvidende. Stort set alle generelt kender eksempelvis ikke til neurovidenskabelige forklaringer, så hvorfor skal en frelser ifølge du prædike om sådanne emner for at gøre verden til et bedre sted ? Det er således bedre at oplyse folk på en måde, som de fleste kan forstå. Kærlighed kan også vises uden ord. Vi kan være gode ved hinanden med et kram, naturligt smil, en hjælpende hånd, omsorg, en gave, velgørenhed eller ved at behandle medmennesket venligt og så videre.
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 13/03/2019 16:07

Hej Gerth.
Citat:
Derfor er jeg nu så bekymret for min fysiske tilstand, at jeg føler en meget øget ydmyghed om den store verden og livet.
Held og lykke med det fysiske! - så der kan blive overskud til "alt det andet" tommelop
Og ydmyghed her, tror jeg, er godt - måske det giver mere ro i sindet.

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 16/03/2019 23:02

ET NU

Jeg mødte op til en ny frisør, som stillede mig ved klipning i en time personlige spørgsmål og han havde ikke travlt. Jeg tænkte, at han er sikkert en Jehovas vidner. Mon han vil have sine kunder som nye medlemmer af den trosretning ? Flere af mine bekendte mener, at sådan er frisører selv om, det for nogen kan virke ubehageligt. Ved næste klipning en måned senere fortæller jeg ham om mine åbenbaringer. Han viser mig et citat fra en Bibel om Apostlenes advarsler imod falske profeter og lidt om de gode frugter fra de sandfærdige, kalder negliserende mine åbenbaringer for bare kun ´syner´ og oplyser om hans identitet som en Jehovas vidner. Jeg siger: " Jeg bryder mig ikke om den strid eller konkurrence mellem alle religioner og trosretninger også de kristne. Hellige bygninger og bøger er ting, hvilket Guds hellige ånd ikke er og den er frelsen."

Han svarer: " Er du kristen ? Ja, Jesus sagde det samme som dig - Jeg er sandheden, vejen og livet. Der er lige nu 101 forskellige kristne trosretninger men, hvem har så ret og kan dømme dette ? "

Jeg Er.
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 17/03/2019 18:38

Er dette mon et oplæg til debat, eller bare endnu et exempel på hønsemandagtig facebookchat? - a la': se mig, jeg er til, osv...;)

mvh
Simon
P.s.: der er vist ingen der betvivler du er dybt overtroisk, "Gerth"..;)
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 17/03/2019 21:51

Simons nye SPAM, som jeg ikke endnu vil anmelde til administrator - Har ingen andre i emnerne gjort det? : " Er dette mon et oplæg til debat, eller bare endnu et exempel på hønsemandagtig facebookchat? - a la': se mig, jeg er til, osv."

Jeg sagde idag til en fremmede kvinde, der har et kors tatoveret: " Jeg har på det seneste oplevet noget, som er sammenhænge med en så overvældende kontekst godt, der er helt meningsfuldt perfekt. Jeg ved ikke om, den gave skal bruges til noget eller jeg bare lever med det lykkeligt videre alene kun for mig selv? " Et behov for anerkendelse er egoistisk men også hvis, jeg ikke gider at hjælpe folk som et åndeligt kald fra Gud." Hun svarede relevant uden at vide meget om dette: " Du gør det ved at være den, du er."

Ja ! Guds lys åbenbares nu synligt i verden som den, jeg Er.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 20/03/2019 23:19

Da jeg oplevede fra Gud flere tegn og de tre åbenbaringer, havde jeg ingen tvivl om dem, da de skete og heller ikke engang som en menneskelig logisk skepsis. Nu synes flere personer, at de kan se på mit kropssprog og mærke på mig, at jeg udstråler glæde som et glimt ( lys ) i øjnene og derfor med det efterhånden som noget fortsat i ugevis at det er muligvis vedvarende.

Idag. Noget sker, hvilket jeg aldrig før har oplevet. Endnu mere om Helligåndens tilskyndelser ? Jeg befinder mig i en tilstand lige mellem drøm og vågen. Jeg der enten tænker selv eller virker til at høre ordene: " Klokken er helt sikkert lige nu præcist 9.30 om morgenen." Derefter med en behagelig stemme siges mit navn Gerth. Jeg vågner op klart og tydeligt med en meget stærk fornemmelse af, at jeg skal nu kigge på mit ur om denne viden. Ja, det er korrekt. Det kan man da kalde for en åndelig vækkelse,hahaha.
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 22/03/2019 21:24

Hej Gerth

Hvis du nu skulle løbe tør for ideer, så kunne du jo deltage i debatten her:

https://debatingchristianity.com/forum/viewtopic.php?p=959411#959411

Har lige leveret et godt bidrag blinker

Sådan kan det gå når man indtager de gyldne dråber ler

Kan også henvise hertil:

https://debatingchristianity.com/forum/viewtopic.php?p=959410#959410

Vi arbejder allesammen på en bedre verden...

Men hvem ændre tingene:

https://www.youtube.com/watch?v=6-IRnDofg6Y

Interessant med dine små/store oplevelser...

Her sker der ikke særlig meget engel

God x-factor herfra heart

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 22/03/2019 23:16

"Simons nye SPAM, som jeg ikke endnu vil anmelde til administrator - Har ingen andre i emnerne gjort det?"

- Ih jo, "Den hellige troenighed" bestilte en overgang ikke andet end klage til moderator over ateister der krænkede deres storartede følelser. Men det ved du jo så udmærket.
Men der ér faktisk en klar forskel mellem en kirke og en debatportal - sidstnævnte behandler man ikke som en opslagstavle for trosbekendelser, hvis du sku' være i tvivl..;)

mvh
Simon
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 24/03/2019 23:55

Citat fra Arne Thomsen om noget andet og mig i et andet emne: " så ligner det her mere noget i retning af den katolske kirkes spanske inkvisition overfor dem, der ikke var rettroende."

Eller hekseafbrændingen af den ikke fredelige helgen måske blot psykisk syge Jeanne D´Arc og lignende forfølgelser i andre former igennem tiderne i historiens gang om forskellige ting. Af den grund kan nok ingen heller ikke fortælle folk det, hvis man arbejder som en frelser idag ? Selv HansKrist skrev noget om folks aggressive tendens til at ville ´jagte´ en person med en sådan direkte, ligefremt og ærlig erklæring. Måske er det grunden til, at profeterne i Biblen ikke turde at fremsige til folket deres hellige rolle helt sandfærdigt ? Istedet brugte de kryptiske ord, lignelser og metaforer som : Moses: " Jeg Er har sendt mig til jer." Jesus: " for jeg er kommet ned fra himlen, ikke for at gøre min egen vilje, men hans vilje, som har sendt mig." En del personer spørger mig om muligvis på grund af mit fravær af lyst hår og blå øjne hvor, at jeg kommer fra endda her i mit eget hjemland, hvor mit svar er: " Jeg både kommer fra og er evigheden." En bekendt sagde engang til mig, at man kan ikke være en selv-proklameret profet, fordi det er folket, som skal vælge anerkendelsen af denne." Folk i nutiden fra de tre forskellige abrahamistiske religioner Kristendom, Jødedom, Islam og andre relaterede forskellige trosretninger er ikke enige med hinanden angående en guds sandhed om religiøse detaljer. Der er ikke troende. Der er religiøse, som ifølge hellige skrifters advarsler er bange for en sand frelsers væren i mængden af de mange falske for et helligt navn. Der er folk uden religion men med spirituel interesse, som er imod religiøse titler. Der er de af mennesker både skrevne og uskrevne regler eller love, som kan og skal brydes nu. Hvis det er sandt for nogen at have rollen som frelser, hvorfor så skjule det som en strategisk psykisk manipulation med mennesker i et gådefuldt gætteværk og ikke åbenlyst afsløre det ? Blasfemiloven i Danmark er vistnok fjernet i nyere tid ? Hvem siger, at det er forbudt med ordene uden censur fra en ægte budbringer om at være kaldet som en frelser fra Gud ? Ikke som Guds lov.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 22/04/2019 02:43

DET NÆSTE SPIRITUELLE FREMSKRIDT ER OG SKER NU

Jeg vil ikke genfortælle historier om alle mine forskellige slags ekstraordinære oplevelser og kun nogle få af disse er blevet nævnt forskellige steder. Nogen har misforstået mig til at være mega religiøs og kristen, fordi jeg har oplevet åbenbaringer med åbenbart et indirekte kryptisk skjult mønster, der er ligesom i Bibelens både det gamle og nye testamente. De er således mere anderledes end Islam, Jødedommen og alle de andre meget ældre religioner og myter med flerguderi og halvguder eller mangel på samme helt uden en/flere guder. Tilmed elsker jeg med mine personlige fortolkninger at snakke og skrive om disse oplevelser, min spirituelle tro og andet dybsindigt men, jeg er ikke tilhænger af religion. Jeg er ikke medlem af til religioner lignende relaterede trosretninger. Jeg er ikke religiøs. Jeg tror ikke på en guddom, fordi det er enten en gud eller gudinde. Det guddommelige er ikke de to begreber og heller ikke religiøse ting. Det guddommelige er ikke om noget overtroisk. Jeg er ikke kun det guddommelige. Ordet ´gud´ er fra græsk og latin. Gud udtales på latin som ’deus’ og på græsk ’theos’, der på begge sprog er grammatisk maskuline. Det var derfor min menneskelige fejl, at jeg i mine skriveriers selv-realisering har nævnt som favorit navnet Gud. Jeg tror ikke på sådan noget patriarkalsk, selv om som noget struktureret man kan forholde sig til, at min midlertidigt menneskelige krop er et hankøn. Ligestilling mellem kønnene er bedre end troen på gamle gudebilleder imod det. Der er ikke guddommeligt en herre, han eller fader. Ingen mandegud. Jeg prædiker ikke mere om Gud.
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 22/04/2019 17:01

Hej Gerth

Kunne det ske med en øl i hånden blinker

Kærlig hilsen

ABC
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 22/04/2019 18:28

Hej Gerth.

Spændende, at du lægger ordet, begrebet: Gud bag dig.

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 23/04/2019 16:01

Det virker som om, at en del eller muligvis mange folk som studerer ´naturvidenskabeligt´ til eksempelvis psykiatri, filosofi, psykologi, religions videnskab, antropologi og sociologi, de er uvidende om, at især i nutidens mest moderne vestlige del af verden og norden, her kan man som en menneskerettighed i frihed tro spirituelt på noget uden religion og dermed ikke være religiøs, hvilket er en historisk set nyere udvikling indenfor de seneste tres år. Det er netop en af grundene til mit cafeprojekt, så folket oplyses om dette istedet for den slags misforståelser om sådan en troende som mig og andre.

En filosofistuderende som kender mere detaljeret til en af mine åbenbaringer, han siger om det: " Du har helt sikkert haft en religiøs oplevelse. Den var som en mulighed måske virkelig."

En ung kvinde med et kors tatoveret, som mystisk siger, at hun ikke kender til Gud, hun spørger mig om, jeg er en spirituel ateist og jeg svarer: " Nej, jeg er ikke aggressivt imod folks forskellige religioner og trosretninger, fordi jeg respekterer fredeligt alle folks forskellige overbevisninger."
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 27/04/2019 15:25

Hej Gerth.

Jeg opfatter dine ord sådan, at du skelner mellem det religiøse og det spirituelle - vel lidt i retning af, som det er sat op her - tilfældigt fundet på internettet blinker

Man kan måske også udtrykke det sådan, at de spirituelle ikke låser sig fast i en bestemt etableret religion, men i stedet giver egen intuition - og naturligvis også åbenbaringer - fri adgang.

Du accepterer så både de religiøse og de spirituelle i et nyt fællesskab, som jeg mener at forstå bygger på uselvisk kærlighed (underligt at der ikke findes et bedre ord end "uselvisk") - men der skal vel også være plads til dem uden tro?

For mig er dette "sød musik", som minder mig om, da jeg - for første gang i mit liv - god kærlighed til børn var ikke just på mode først i 1930'erne - mødte denne for mig ukendte kærlighed for nu efterhånden mange år siden: strømmende ud af en ortodoks-kristen Kristus Ikon - der endda også sagde, at jeg ikke skulle tage dogmerne højtideligt smiler

Jeg ønsker dig, at du lykkes med din café - om ikke andet da som denne tråd blinker

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Anonym

Re: MYSTISK IDENTITET - 28/04/2019 15:38

(underligt at der ikke findes et bedre ord end "uselvisk")

Uegennyttig
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 28/04/2019 17:14

Hej Anonym.

Tak for dit forslag:
Uegennyttig.

Dét, jeg imidlertid tænker på er er positivt udtryk i stedet for et, der med forbogstavet "u" jo egentlig mere siger, hvad det ikke er blinker

Man kunne så bruge udtrykket: altruistisk, men der er et eller andet ved det ord, der "skurrer" i mit hoved - det er, som om det på en eller anden måde er for fattigt blinker

P.S.: Når man i linket til ordbogen under "1.a" trykker på "vis mere" kommer der en masse gode udtryk frem - omend ingen af den helt rammer plet blinker
Dertil kommer jo, at sådan kærlighed også gør en selv godt - helt af sig selv tommelop

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 29/04/2019 12:06


Arne:
Citat:
Dét, jeg imidlertid tænker på er er positivt udtryk i stedet for et, der med forbogstavet "u" jo egentlig mere siger, hvad det ikke er

Det jeg ikke enig i.

Uselvisk kærlighed og dét at være uegennyttig er positive ord, der siger mere om dét at være kærlig og nyttig;

netop dette: at det tjener andre end en selv …

… men uegennyttig er et gammelt ord, og uselvisk kærlighed forbindes vel let med kristendom.


Har man et ønske om at bringe mennesker med forskellige baggrunde sammen for at "tjene" dem, så er ydmyghed et must, og så kan ordet agte vel bruges … dog også et gammelt ord, men - hvis man agter/betragter andre højere end sig selv - en kristen tankegang, dette at "tage en tjeners skikkelse på sig" … og vil man nå mennesker, så skal ens budskab ikke formuleres i et uklart og ikke forståeligt sprog da det derved mangler gennemslagskraft …

… men ligemeget er det vel også når de lånte cafelokaliteter er under organisationen Sind – hvor der i forvejen er en cafe. Hvem vil dog møde op der?

¨¨¨¨
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 29/04/2019 14:05

Hej Tikka.

Jeg har nok ikke rigtig været klar over, hvor jeg selv egentlig står angående at karakterisere en kærlighed, der ikke er "selvisk".

Det, jeg tænker på, er bl.a. kærlighed, der f.x. ikke udelukker massemordere (og andre forbrydere) - og hvis jeg ikke var imod fremmedord, kunne jeg nok bruge ord som altruistisk og empatisk kærlighed.

Det er jo former for uselvisk kærlighed, men det er der jo mange andre former for kærlighed, der også er - såsom (høj)agtende kærlighed, som du nævner.

Og helt uselvisk bliver det jo nok aldrig - forstået på den måde, at alle sådanne former for kærlighed også gør en selv godt - uanset hvor uselviske de er blinker

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 29/04/2019 18:13


Arne: Jeg har nok ikke rigtig været klar over, hvor jeg selv egentlig står angående at karakterisere en kærlighed, der ikke er "selvisk".


Thjaee smiler … uselvisk kærlighed er man vel ikke altid selv helt bevidst om på giver tidspunktet, med mindre man er presset og har en indre dialog med sig selv om, hvorvidt man også her vil stå fast på sine principper, da der er tale om en handling der udspringer af værdier (?)

Arne: Det, jeg tænker på, er bl.a. kærlighed, der f.x. ikke udelukker massemordere (og andre forbrydere) - og hvis jeg ikke var imod fremmedord, kunne jeg nok bruge ord som altruistisk og empatisk kærlighed.

Kærlighed er handling og hvor kærligheden er tilstede udelukker den ingen, men kærligheden inkludere ikke den dårlige handling.
Altså man elsker ikke massemorderens udåd, men man kan godt vise mennesket kærlighed alligevel, også selv om det straffes med fængsel eksempelvis

[...]

Arne: Og helt uselvisk bliver det jo nok aldrig - forstået på den måde, at alle sådanne former for kærlighed også gør en selv godt - uanset hvor uselviske de er

Det er der bestemt ingen garanti for.
Man kan jo elske sig selv ihjel, som en anden kan udnytte, for kærligheden forventer intet til gengæld.

Men i forhold til at skabe et cafe fællesskab hvor alle tros og livsanskuelser kan inkluderes, er udgangspunktet vel at man opfører sig almindeligt dannet i mødet … men jeg mener ikke initiativtageren´s ide om at samle folk med forskellige baggrunde til åndeligt samvær, kan betegnes som uselvisk kærlighed selv om motivationen ikke skulle være at høste ære eller profit.

¨¨¨¨

Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 30/04/2019 02:16

Med hellig ånd elsker jeg alle. Børn fødes uskyldige med den samme ånd som mig. Derfor må det være den evigt åndelige sandhed at være kærlig som noget ´naturligt´, der ikke nødvendigvis er om noget selvisk, når der blot handles i nuet fra det eksisterende evige selv uden et logisk tænkende ´hvorfor´ og selvfølgeligt automatisk føles godt som et lys. Dette lys er ikke lavet af verden og er allerede istedet iboende som en del af mennesket og hellig arv. Det er ikke afhængig af godgørenhed og kan derfor heller ikke påvirkes af egoisme og det onde. Nogen lader muligvis som om, at de er gode mennesker ved uægte at lave ved handling noget velgørenhed eller en støtte til gode formål, der for nogle af dem kan mærkes falsk belønnende som lykke om egen godhed eller for andre kun om et godt omdømme. Det rigtigt gode i mennesket og dets relaterede gode følelser skabes ikke af gode handlinger, fordi det kommer og er fra noget guddommeligt som en god kilde.

Følg projektet i Facebook ved navn CAFE OPLYSTHED ved selve gruppebeskrivelsen og et andet sted øverst det fastgjorte emne INFORMATIONER. Bliv gerne medlem og der er også flere emner på væggen.

Hej Arne

Sjældent, nogle gange, ofte mere generelt eller altid kan det måske være bedst, at jeg ikke forsøger at overanalysere ens eget kærlige udtryk eller væren og istedet bare opleve processen ske uden at bedømme mig selv og det imens ? Det gider jeg ikke at tænke for meget over nu.

Jeg elsker også massemorderen men, hans onde handlinger kan man fordømme og i samfundet dømme i retssalen helst uden had og vrede. Guddommelig kærlighed elsker ham ubetinget, dersom den dømmer intet menneske personligt som med en selv. Dermed kan ingen egoistisk fordømme mig, fordi jeg ikke dømmer mig selv. Jeg elsker alle ligesom mig selv. Vi er alle faktisk ifølge min opfattelse sådan åndeligt lige som medmennesker og lig det guddommelige. Selv om det helt store flertal af menneskeheden ikke har fortjent personligt, at jeg elsker den, så gør jeg det alligevel. Altruistisk kærlighed er, når man søger at fremme andres vel uden en intention for ens egne interesser og behov. Uselvisk kærlighed forventer ingen personlige fordele og den kræver ikke gevinster til sine interesser. Kærlighed er eksempelvis helbredende mirakler og i en eller anden grad healing af en person psykisk/fysisk fra Helligåndens kraft, gratis hjælp eller ydelser, velgørenhed, frelsende virke, frivilligt arbejde og bare det at gøre noget godt for andre ligesom med en helt. Måske Tikka ikke synes, at mit projektet tjener kærligt folket ´kristent´, fordi den ikke er et kristent projekt, hvor hun derfor ikke kan/vil opfatte den som god nok kærlighed, da hun kalder sig selv for kristen ? Ligemeget. Men hvad med upersonlig kærlighed om noget større end kun en selv ? Jeg elsker som person alle troende og ikke troende både i projektet og udenfor den i hele min tilværelse, hvilket som noget andet kaldes muligvis for næstekærlighed.

Tikka: " Men i forhold til at skabe et cafe fællesskab hvor alle tros og livsanskuelser kan inkluderes, er udgangspunktet vel at man opfører sig almindeligt dannet i mødet … men jeg mener ikke initiativtageren´s ide om at samle folk med forskellige baggrunde til åndeligt samvær, kan betegnes som uselvisk kærlighed men ligemeget er det vel også når de lånte cafelokaliteter er under organisationen Sind – hvor der i forvejen er en cafe. Hvem vil dog møde op der? "

Ej, ej Tikka - altså ! Sind organisationen ved nummer 26 samarbejder med Cafe Stoppestedet på nabo nummeret 24, der begge steder hjælper specifikt kun folk, som har sindslidelser ( psykisk sygdom ). Mit cafe projekt er jo en helt anden slags større målgruppe for alle forskellige borgere i samfundet som både ikke troende og troende. Andre personer end mig udenfor Sind og Stoppestedet, de låner også deres Ungegrupperum til nogle projekter, der heller intet har at gøre med den slags psykiatriske ting. Jeg må i denne noget svære begyndelse med lige nu langsom fremgang bare benytte mig af den mulighed og så videre...........Tikka vil sandsynligvis hellere mest foretrække, at folk møder op i den type kristen kirke til dens temaarrangementer, som hun er medlem af ?
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 02/05/2019 02:04

Arne: " Du accepterer så både de religiøse og de spirituelle i et nyt fællesskab, som jeg mener at forstå bygger på uselvisk kærlighed, men der skal vel også være plads til dem uden tro? "

Hej Arne
JA, gentager jeg! Både alle forskellige ikke troende og troende, i er velkommen.

Tikka: " Uselvisk kærlighed forbindes vel let med kristendom. Men i forhold til at skabe et cafe fællesskab hvor alle tros og livsanskuelser kan inkluderes, er udgangspunktet vel at man opfører sig almindeligt dannet i mødet … men jeg mener ikke initiativtageren´s ide om at samle folk med forskellige baggrunde til åndeligt samvær, kan betegnes som uselvisk kærlighed."

Hej Tikka

Cafe projektet er ikke kun for spirituelt interesserede og således ikke direkte noget åndeligt. Har jeg forstået dig korrekt ? Jeg har set et af dine emner, hvor du vistnok tror, at Kristendommen har monopol på kærlighed, der nok ifølge din religiøse tro sådan kun er den mest og/eller eneste rigtige måde at elske ægte på ligesom Jesus Kristus selvopofrelse på korset og som Treenigheden ? Projektet er ikke kristent eller direkte religiøst og derfor synes du dette om mig og/eller CAFE OPLYSTHED ? At kun kristne kan kende til uselvisk kærlighed ? Det synes jeg ikke.

Hej alle

Kærlighed kan også opfattes og føles uden handling. Kærlighed handler om måden som, man forholder sig til noget/nogen på ligesom med et forhold men, jeg kan jo sidde tilsyneladende alene på en cafe og bare kærligt med et smil og lidt latter nyde alle de ukendte folk i gaden, livet til en god kop kaffe med tanker om det guddommelige ved det.

Jeg opfatter et udtryk for uselvisk kærlighed blandt andet som:

At udrette noget gratis godt, der er større end en selv. At gøre noget gratis godt for bare en, nogen, andre, mange eller alle, hvor man der ikke gør det for sig selv. Som netop det modsatte af ordet ´selvisk´ (egoistisk) og derfor netop er ligesom en selvopofrelse, der ikke kun handler om en selv som person og egne behov.

Var der mennesker i historiens gang, som idag er kendt for at have bevist deres uselviske kærlighed uden at hylde en religion eller religiøs trosretning for det ? Fiktive superhelte handler ofte om noget lignende for menneskeheden ? Der er også andre genre end denne med historier og fortællinger om dette universelle træk også menneskers autentiske personlige beretninger. Nyhederne har fornylig oplyst om en munks heltegerning af et budhistisk barn, som var sammen med andre indespærrede folk i mørke på grund af en naturhændelse som noget katastrofalt ved en vistnok hule under jorden, han hjalp dem roligt med stille meditation i længere tid istedet for panik og værre. Nogen i dette område har derfor omtalt ham som hellig men, dette kan være religiøs overtro. Men, at en eller anden redder andre fra noget. Jeg kender mange historier om folks kontakt på forskellige måder med noget mystisk guddommeligt, hvor de har oplevet undere, tegn og mirakler.

Gæster og personale i ´mit´ projekt burde gratis godt mødes som ligeværdige medmennesker med medfølelse, empati, sympati, noget viden som en forståelse af etik og moral og have i det mindste næstekærlighed til hinanden. Jeg anbefaler også ubetinget kærlighed med mere andet i det ord.

Jeg har ikke en religiøs mission selv om, jeg har oplevet åbenbaringer og flere andre guddommelige tegn. Jeg tror på, at min ekstraordinære IQ test hos en ledende psykolog i det offentlige system ikke bare var et tilfælde og kan bruges i den gode sags tjeneste. Jeg tror, at CAFE OPLYSTHED er godt for borgere i samfundet og derfor er relateret til mit hellige kald som noget meningsfuldt at lave muligvis måske ydermere som min livsopgave. Jeg både skal og vil med det være et eksempel som et godt forbillede for befolkningen.
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 05/05/2019 08:37

Svar til en mystifistisk Gerth..

”Jeg har ikke en religiøs mission selv om, jeg har oplevet åbenbaringer og flere andre guddommelige tegn. Jeg tror på, at min ekstraordinære IQ test hos en ledende psykolog i det offentlige system ikke bare var et tilfælde og kan bruges i den gode sags tjeneste. Jeg tror, at CAFE OPLYSTHED er godt for borgere i samfundet og derfor er relateret til mit hellige kald som noget meningsfuldt at lave muligvis måske ydermere som min livsopgave.”

- Udover din selvopfattelse som et usædvanligt intelligent menneske, skriver du stort set aldrig om andet end netop din religiøse overtro, om hvilket akkurat idéen Café din sjæls frelse omhandlede – det var tilmed så galt fat, at du legede med forestillingen om samfundet der skulle finansiere idéen, begrundet med den vildfarelse, at lidt jesuskaffe var en vigtig sag for samfundet!
Samfundet har skam ikke brug for mere overtroisk plidder, der jo har det så udmærket i de dertil indrettede kirker, hvor folk sagtens ka’ drikke kaffe/the i et samvær du sagtens ka’ betragte som ”uselvisk kærlighed”, selv om også dette udtryk blot er et forsøg på at hæve en ganske biologisk tilstand udover et naturligt menneskeligt driftsliv. Derudover har du jo intet usædvanligt skrevet om kristendommen, som mennesker ikke ville kunne få klarhed om i kirken, som endnu en grund til at samfundets borgere ikke behøver forholde sig til flere dårlige undskyldninger for flere caféer i bylivet – byer drukner sgu’ i caféglade folk med behov for at spejle sig i hinanden, suk!

Så rådet må være flg.: brug kirken og lad din store intelligens udfolde sig i et menighedsråd, dersom du mener at ha’ idéer til fremme for de kristne følerier dine medlevere endnu ikke har indset. De vil sikkert blive glade for lidt intelligent vejledning til det åbenbart fælles bedste, da nu kirkerne jo i forvejen ér der og betales af medlemmer af folkekirken. Din idé svarer til en ny bil på tegnebrættet! ;)

mvh
Simon
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 06/05/2019 01:19

Simon: "at lidt jesuskaffe var en vigtig sag for samfundet! der jo har det så udmærket i de dertil indrettede kirker, hvor folk sagtens ka’ drikke kaffe/the i et samvær. Derudover har du jo intet usædvanligt skrevet om kristendommen, som mennesker ikke ville kunne få klarhed om i kirken. Så rådet må være flg.: brug kirken og lad din store intelligens udfolde sig i et menighedsråd, dersom du mener at ha’ idéer til fremme for de kristne følerier. De vil sikkert blive glade for lidt intelligent vejledning til det åbenbart fælles bedste."

Biblen i en eller anden version - MATTHÆUS 21:12, 13, 18, 19 MARKUS 11:12-18 LUKAS 19:45-48 JOHANNES 12:20-27:

JESUS FORBANDER ET FIGENTRÆ OG RENSER TEMPLET

Det er sidst i marts, men det er ikke figensæson før i juni. Træet er sprunget ud tidligt, så Jesus tænker at de første figner måske allerede er kommet frem. Men skinnet bedrager; der er ikke nogen frugter på træet. Jesus siger til det: “Ingen skal spise frugt fra dig mere.” Træet begynder med det samme at visne, og betydningen af dét bliver klarlagt den næste morgen. Inden længe når Jesus og disciplene til Jerusalem. Han går ind i templet, som han eftermiddagen forinden har inspiceret. I dag gør han mere end bare at inspicere; han gør noget i stil med det han gjorde for tre år siden, i påsken år 30. Denne gang ‘jager han dem ud der sælger og køber i templet’. Han vælter også “pengevekslernes borde og duesælgernes bænke”. Han lader ikke engang nogen der bærer ting fra én bydel til en anden, skyde genvej gennem tempelforgården. De øverste præster, de skriftlærde og folkets førende mænd hører selvfølgelig om det Jesus har gjort, og de reagerer ved at intensivere deres indsats for at få ham dræbt. Men de har et problem. De ved ikke hvordan, de skal skaffe Jesus af vejen, for der er hele tiden folk omkring ham, der vil høre hvad han siger.

Hej Simon
En ikke troendes store modstand kan/vil ikke forstå detaljeret bare lidt eller noget godt ved projektet, der altså er for både alle troende og ikke troende uden en religiøs retning som kun dermed måske delvist om noget spirituelt alt efter gæsternes interesser. Overser du det gode, at vi begge to har det tilfælles, at vi ikke er medlem af en religion ? Måske du blot forsøger at provokere, angribe eller kritisere alle troendes overbevisninger fuldstændigt som sort og hvidt helt uden ros-komplimenter til troende, som er forskellige ?

Jesus provokerede rebelsk de religiøst skriftkloge ypperstepræster ved at brase ind i deres eget hellige sted ligesom kriminelt med et overgreb eller overfald i en persons eget private hjem af en fremmede. Hans aggressive skældud og hærværk imod troendes måde at være på der, det førte vistnok til en fjendtligsindet reaktion og dermed døden på korset som en lidelse. Jeg skal/vil ikke ende som ham dengang og istedet nu bare herligt respektere religiøse folks territorium og ting, hvor jeg derfor ikke invaderer deres hellige bygninger med min uenighed. Istedet for denne konflikt beder jeg for fred i verden. Jeg er ikke kristen. Af den grund er jeg pludseligt derfor enig med HansKrist i, at jeg ikke skal diskutere teologi med kristne og da slet ikke, hvor de hører til som troende samt alle kristne kategorier her om kun deres tro på en gud. Den symbolske historie om korsfæstelsen af profeten Jesus, den skal jeg på ingen måder gentage nu og dette skal heller ikke blive til noget lignende i fremtiden igen. Jeg kan derfor ikke besøge præsterne i kirken som en, der prædiker, at jeg ikke tror på dens patriarkalske gudebillede i form af et hankøn. Jeg har allerede i mit tidligere daværende meget mere uvidende liv på en pub flere gange mødt nogle kristne, som blandt andet var en seksuelt attraktiv ung kvinde. Hun gav mig interesseret hendes telefonnummer og impulsivt en venanmodning i Facebook, men senere ville hun ikke være sammen med mig alligevel på grund af mine ord: " Jeg tror ikke på Kristendommens maskuline Treenighed." Hun studerede nemlig til præstinde og havde nogle kristne tatoveringer. En anden gang kaldte en anden lækker kristen dame mig for en hedning. Jeg respekterer også din uenighed. Du kritiserede i mit andet emne projektet ved at kalde det for asketisk. Offentlige projekter i samarbejde med det offentlige system må ikke sælge euforiserende stoffer/alkohol eller andet lignende dårligt og ingen må ryge tobak derinde på den slags offentlige steder.

Nu har jeg bare for første gang i mit liv mere lykkeligt et offentligt sted, hvor jeg kan være som, jeg er.
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 06/05/2019 16:25

Hej Gerth..

Der er tydeligvis ingen detaljerede værdisyn værd at pludre om i dit såkaldte "projekt", hvilket såmænd er grunden til at du ikke kan forklare "projektets" nødvendighed for samfund og borger. Der er sikkert mange der som du går rundt og keder sig lidt, og derfor forestiller sig, hvor vidunderligt det ville være at være caféejer - iblandet den sædvanlige malstrøm af trosbekendelser iført fantasifulde tanker om en gudetros popularitet...;)

mvh
Simon
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 06/05/2019 18:57

Hej Gerth.
Citat:
Nu har jeg bare for første gang i mit liv mere lykkeligt et offentligt sted, hvor jeg kan være som, jeg er.
Jo - Til Lykke med dét.
Fandt det også på Facebook - endda med foto af dig - og mere end 40 andre i jeres gruppe.

At du ikke vandt Simons appetit - men - nok bevidst - bliver misforstået af ham - er jo ingen overraskelse blinker

Jeg har megen sympati for dine idéer om medmenneskelighed og ønsker dig held og lykke med at afklare og udbrede dem.

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 07/05/2019 19:42

Hej Arne

Tak. Øh, hvorfor har du i projektets Facebook gruppe klikket på et ansigt i form af vrede ? Er det en anden falsk profil, der kun har seks venner, som udgiver sig for at være dig ?
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 07/05/2019 20:45

Hej Gerth.
Jeg har blot klikket på det ansigt, som synes at være dig - og dit eget valg.
[img]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1021459605...e=3&theater[/img]

Sådan ser det i hvert fald ud på den Facebook-side, jeg linkede til.

Er det ikke dig - og det eneste, der er - af dig?

Jeg har ikke læst vrede - mere målrettethed.

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 08/05/2019 00:49

Igår bad jeg en bøn om hjælp til at kunne fatte seriøst noget mere godt om projektet som en mystisk besked, hvis den har at gøre med noget meningsfuldt i mit liv og istedet for noget andet ligegyldigt tidsfordriv.

Hej Arne

Her i dette forum med et link fra dig, vises der mit profilbillede af mig men som noget andet i projektets Facebook gruppe, der har du klikket på et humørikon med udtrykket ´vrede´ og ikke som noget om billedet af mig ? Må jeg slette det ? Jeg er jo ikke så vigtig en person i projektet i form af et personligt billede sammenlignet med alle andre medmennesker som ligeværdige på den måde. Dette tekniske kludder eller fejl skal ikke fylde for meget her. Øh, Jeg har omkring dette opdaget noget ekstra mystisk tilmed lærerigt om CAFE OPLYSTHHEDS ideologi til en øget tro på dens formål men lige nu, vil jeg ikke oplyse om det, fordi eksempelvis hackere som internettrolde, de er ikke en historie værd på bekostning af mig for deres grin imod almindelige borgere. Jeg vil lige snakke med en fornuftig bekendt og høre hans mening vedrørende min opdagelse der, hvilken ligner noget andet mystisk fra tidligere i mit liv og på en ny måde.

Tak til det guddommelige, som jeg synes i min fortolkning har svaret på noget i en eller anden grad.
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 08/05/2019 12:23

Hej Gerth.

Hvordan det er gået til, at et humørikon: "Vred" er dukket op med mit navn tilknyttet på dit Facebook-opslag, det aner jeg ikke (ser det først nu), og det er bestemt ikke min hensigt, så hvis det kan slettes, vi det være det eneste rigtige.
Jeg beklager at have lavet kludder.

Jeg oplevede blot, at det føles mere virkeligt, at se dig, når jeg skriver til dig, men det fik jeg jo så desværre grundigt forstyrret.
Endnu en gang: Beklager trist

P.S.: Har forsøgt at slette det, og det er vistnok lykkedes.

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 12/05/2019 03:54

I CAFE OPLYSTHED ved emnet om informationer som noget andet end selve projektets beskrivelse er en usynlig for mig registreret kommentar, der når jeg som administrator for dens Facebook gruppe har klikket på den i form af en sort markør, så vises intet om det. Jeg ved ikke om, den viser jer et officielt indhold, der måske kan være grimt eller irrelevant og burde ignoreres på grund af eksempelvis hackere og ballademagere som internetrolde.

Følgende kan vi selv fortolke, som man vil: En tilsyneladende falsk profil med selvfølgelig kun få ´venner´ har for nylig der udtrykt en vrede, der nu er fjernet igen. Den har i sit netværk en hel del meget indflydelsesrige kontakter som ægte seriøse profiler. Nogle af dem beskæftiger sig med politiske partier som Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og flest for Alternativet. Endnu flere arbejder i forskellige af Danmarks kommunale bestyrelser også i Københavns byråd som den øverste myndighed ved Borgerrepræsentationen. Nogen er Folketingskandidater og andre er nuværende medlemmer af Folketinget ( regeringen - Staten ) men, de fleste personer omhandlende Folketinget som politikere repræsenterer Alternativet.

Å siger til mig: " Jeg vil kun være en medhjælper til dette projekt, hvis man skal lave civil ulydighed med ulovlige demonstrationer og vil du være med til det ? " Jeg svarer: Nej, fordi den slags oprør kan føre til en borgerkrig."

En revolution i et land og lovløse frihedskæmpere er kun menneskeligt nødvendigt, hvis den styres af onde ledere på en dum måde, som mishandler folket, hvor der derfor er mangel på tingene til deres basale behov og/eller andre fornuftige menneskerettigheder.

CAFE OPLYSTHED ønsker som en del af sit formåls ideologi at samarbejde med det offentlige system og opfordrer derfor ikke til nye socialistisk humanistiske rebeller imod samfundet her. Den har ingen større struktur om måden som, man taler med hinanden på og heller ikke om hvordan, at borgere er. Dog ifølge en af dens regler, burde både gæster og personaler alle respektere uenigheder. Den forholder sig neutralt til religion, politik og alle borgeres forskellige overbevisninger. Det betyder, at vi kan opføre os ordentligt i et socialt nærvær som hygge tilmed ligesom et medmenneskeligt samarbejde, hvor projektets ansatte ikke har en kontrollerende magt over alle. Sådan vælger individet selv i det med hvem, hvornår, hvor, hvorfor og om hvad, at der er interesse for kommunikation og gerne helst uden aggression, hvilket er mest optimalt ved mulighed for møbler til både fællesskabets diskussioner og personlige samtaler. Snak fredeligt og roligt i frihed om emnerne.
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 12/05/2019 04:45

Pssst!

Du sku' hellere gøre noget for at realisere din cafédrøm, fremfor altid bare at ævle om den - altså foruden alle dine jesusanekdoter!..;)

Men måske det ville være bedre bare at indse, at du ikke evner at realisere denne drøm, og derfor nyde lidt kaffe på en existerende café...

mvh
Simon
Indsendt af: Simon

Den møstiske mystik.. - 12/05/2019 05:18

Glade troende der gerne ser sig selv i et mystisk lys, har sjældent nogen idé om hvor let gennemskuelig deres ”mystik” er for omverdenen – intet er enklere end at pege på ”gud” hver gang noget forekommer én uforklarligt (som man fx ser det hos lægprædikanten), hvorimod det krævende er al arbejdet med at søge og videreudvikle kundskab, producere viden!

Biwlen er i sin grundlæggende form bare et cirkelargument – noget sandt deri er kun sandt, fordi det deri hævdes at være sandt, og det er den slags anekdoter troende også her altid bringer til torvs, som regel med fantasifulde små historier om møder med ”autoriteter” (som fx Gerth altid leverer…) men som næppe tåler nærmere granskning i dagslys. Der er lige så megen hønsemand i ham, som der er Gerth i hønsemand, i hvilken forbindelse man næsten, kun næsten, ku’ få lyst til at henvise til lidt common sense fra Thomas Reid, samt en tur i Ockhams lille barbersalon..;)

Fælles for trosbasserne alene her på Trosfrihed er jo, at de altid vil forklare den kendte virkelighed med indføring af ukendte forudsætninger, og at de altid styres af følerier med afsæt i den dogmetro de missionerer for, men aldrig kan forklare nødvendigheden af, når den virkelighed de omtaler (men ikke forholder sig til) kræves beskrevet sandsynligt og med objektive ref. som enhver vil kunne undersøge – der er trods alt ikke meget at komme efter ved nærmere at undersøge vildvejene i deres møstiske fantasiverdener.

Hvad historien om kaffebiksen angår, har ”Gerth” sandsynligvis i mødet med et etableret værested, brugt dette til videre at fantasere om sig selv ved roret i en tilsvarende. Men forestillingen ville næppe overleve et møde med realiteterne, idet han ikke har begreb om alt det arbejde der ligger i at virkeliggøre, ja føre sine drømme ud i livet – alt arbejdet, der i realiteten er langt hovedparten af hele fornøjelsen; hver eneste dags langsommelige arbejdsindsats, med små berusende smil til sig selv over at se endnu et delelement færdiggjort, og et arbejde der vedblivende fortsætter og som egentlig bare kaldes for arbejdsglæde. Altså nogenlunde samme begrundelse selvstændige erhvervsdrivende vanligt påpeger: at enhver der virkelig vil, også ka’ virkeliggøre sine drømme – men en virkelighed noget forskellig fra det bare at sidde foran TV’et og fascineres af usædvanlige bedrifter, og så sige: so ein ding…

Men denne snak om ’kaffebiksen’ var nok, når det kommer til stykket, bare endnu et oplæg brugt til mere af samme missionssnak om jesusbamsen, der fremfor det at gøre en indsats for at ændre noget i verden til det bedre, blot bruges til at gøre den troende selv salig – lidt som lægprædikantens følsomme tilbedelse af sin kristusikon, han ka' heller ikke snakke om andet..;)

mvh
Simon
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 12/05/2019 13:48

Hej Gerth.

Jeg har igen været inde på din Facebook-side og har ikke dér set noget galt.

Angående "fake-news-manden" Simon, ser jeg dér en aggressiv forkæmper for materialisme, som ikke tolererer andre indstillinger til tilværelsen - ja, som endda går så vidt, at fokus på naturvidenskabens ubesvarede emner gøres til tabu.
Når jeg kalder Simon en "fake-news-mand" er det bl.a. fordi han pådutter mig en Gud, hvor jeg kun har et kæmpestort spørgsmålstegn, og hvor jeg opfatter Kristusbilleder - helt dogmefrit - som idéen om den helt rene kærlighed.

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 14/05/2019 10:20

Ohøj hr. lægprædikant..

Still not sporting, old bean! Tilværelsen som kristusbønne har kun påført dig tab af forklaringskraft; din existensevne som helt almindelig biologisk individ overstråler fx stadig enhver indbildning om ”åndelig guddommelig væren”, beklager..;)

Med lidt luft om issen ville selvmystifikationen muligvis svinde som en grønært i solen; på den anden side er Emanuel Thomsen på mystiske vis genopstået, og lidt morskab i så selvhøjtidelig en tråd, er næppe at foragte:

- Di er en stivstikker, Thomsen!
- Man er, hvad man er, Fru. Frederiksen …

mvh
Simon
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 14/05/2019 11:16

Mer galde fra "fake-news-manden" Simon - åbenbart et stort behov for at komme af med det - og som sædvanligt intet om eget ståsted - man skulle nok nødig gøre sig sårbar blinker

Arne smiler
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 16/05/2019 14:40

Hr. lægprædikant..

Nu ikke så sur, lille Thummelumsen. Lige ud over at det jo er dejligt vejr og weekend, så har du trods alt aldrig præsenteret nogen for andet end trosbekendelser, der vedblivende forbliver dine, uanset at du skjuler dem bag nok så mange wikipedia-meninger. Og da man på debatsider nu engang forventes at forklare sine synspunkter, hvorimod du jo ikke alene fordunkler men tillige ikke mener at kunne være dine bekendt, ja så blir du lidt af en anomali.
Forstår man derimod din mystifikationstrang i lyset af den missionstrang man ser hos andre sprogforvirrede stærkt troende, her på Trosfrihed – og som din dansklærer Ole rent faktisk forsøgte at hjælpe dig lidt med, eftersom du hårdnakket benægtede at være denne missionerende kristne gubbe som suppen nu engang selv var beviset på – blir dine trosbekendelser bare hvad man kan forvente sig fra én der ikke har andet at sige, og derfor ikke snakker om andet end religiøs overtro.

M.a.o. må man gi’ Frederiksen ret, du lille stivstikker…;)

mvh & god bededag..
Simon
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 17/05/2019 15:18

Når jeg læser Simons indlæg her, så ved jeg ikke rigtig om jeg vil grine eller græde - nok snarest begge dele:

Grine ad Simons "fejlskud", "fake news" og mislykkede forsøg på at nedgøre mig - og græde over, at et menneske bruger så mange kræfter på at opstille løgne om mig, som han derpå angriber.

Jeg er jo ikke mere prædikant (som Simon påstår) end enhver anden, der ytrer sig her, forsøger ikke at missionere, men har stor gavn af at skrive her, fordi det hjælper mig til afklaring og videreudvikling.

Jeg har jo heller ingen trosbekendelse (som Simon også påstår), har kasseret alle religioner - uden had og hån - tværtimod - og har alene begejstringen over eksistensen - og dens ufattelighed - samt en inspiration fra tidlig kristendom: den helt rene kærlighed.

Men jeg kunne godt føle tilløb til at græde - ved tanken om, hvad der mon rører sig inden i Simon.
Hvorfor bruger han så mange kræfter på at angribe - især mig - endda med påstande, som han ikke kan undgå at vide er løgn?
Er det mon dét, at den samlede naturvidenskab heller ikke kan svare på, hvor verden kommer fra, som Simon ikke kan udholde at blive mindet om?
I så fald er han jo en stakkel.

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 17/05/2019 16:07


Arne:
Citat:
Jeg har jo heller ingen trosbekendelse (som Simon også påstår), har kasseret alle religioner - uden had og hån - tværtimod - og har alene begejstringen over eksistensen - og dens ufattelighed - samt en inspiration fra tidlig kristendom: den helt rene kærlighed.

Rød tekst min fremhævning fordi jeg ønsker, at du forklarer følgende kort klart og tydeligt:

1. Hvordan kan du kassere alle religioner og samtidig blive inspireret fra den tidlige kristendom?

2. Hvornår blev kristendommen en religion?

3. Hvilken ren kærlighed taler du om? Kærlighed kan vel kun være ren! (altså her 2 spørgsmål)

Sluttelig vil jeg gerne vide:

4. Hvor du har dine informationer om den tidlige kristendom fra?

¨¨¨¨
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 17/05/2019 18:42

Hej Tikka. Tak for interessen smiler

Du spø'r:
Citat:
Hvordan kan du kassere alle religioner og samtidig blive inspireret fra den tidlige kristendom?
Mit svar:
Når jeg kasserer Gude-idéen, er det ud fra den tanke, at det er vores oplevelse af vore almægtige forældre, mens vi var helt små, hjælpeløse og totalt afhængige, vi - som voksne - overfører på én eller flere guder.

Men hvis der er noget "bag verdens væren", så tror jeg, at vore gude-idéer er alt for smålige og snæversynede, og at det, der måtte være, ligger absolut udover vi menneskers fatteevne.

I kristendommens første ca. 1000 år (før Romerkirken, korstogene og den spanske inkvisition) opstod der stor strid om de kristne ikoner, som endte med, at de blev accepteret og det var her - billedligt - at den helt rene kærlighed - fra Kristus - fandt udtryk - som en inspiration til os mennesker - om at elske ligeså.
Det er så dén, der også har inspireret mig - uanset at jeg ikke godtager de kristne dogmer som andet end menneskeværk.

Du spø´r:
Citat:
Hvornår blev kristendommen en religion?
Mit svar:
Jeg mener, at stort set alle er enige om, at kristendommen er en religion. Mener du noget andet?

Du spø´r:
Citat:
Hvilken ren kærlighed taler du om? Kærlighed kan vel kun være ren! (altså her 2 spørgsmål)
Mit svar:
Den helt rene kærlighed er for mig et ideal, man kan nærme sig, men næppe nå. Den vil alene den - eller det - elskede alt godt og er helt fri af egne interesser, som f.eks. begær eller bare ønske om behag ved en god fornemmelse i maven ved at elske.
Det hænger nok også sammen med den ortodokse kristendoms idé om, at vi alle, hver især, stimuleres til at søge at blive det fuldkomne menneske.

Du spø´r:
Citat:
Hvor du har dine informationer om den tidlige kristendom fra?
Mit svar:
Jeg har læst en del bøger om den ortodokse kristendom, mødt nogle få ortodoks kristne mennesker og set en del på internettet - og set mange ikoner smiler

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 18/05/2019 00:25


Arne:
Citat:
I kristendommens første ca. 1000 år (før Romerkirken, korstogene og den spanske inkvisition) opstod der stor strid om de kristne ikoner, som endte med, at de blev accepteret og det var her - billedligt - at den helt rene kærlighed - fra Kristus - fandt udtryk - som en inspiration til os mennesker - om at elske ligeså.
Det er så dén, der også har inspireret mig - uanset at jeg ikke godtager de kristne dogmer som andet end menneskeværk.

SVAR: Der kommer ingen ren kærlighed gennem Kristus ikoner.
Det er indbildning, og bibelen siger, gud skal tilbedes i ånd og sandhed, og at billedtilbedelse er afgudsdyrkelse.Arne:
Citat:
Du spø´r:
Citat:
Hvornår blev kristendommen en religion?
Mit svar:
Jeg mener, at stort set alle er enige om, at kristendommen er en religion. Mener du noget andet?

SVAR: Selvfølgelig er kristendommen en religion.
Spørgsmålet var, hvornår den kristne tro blev en religion?

Spørgsmålet er dog ikke i denne sammenhæng relevant for mig mere, da jeg forstår, du forbinder den tidlige kristendom med, hvad østkirken står for, og den du inspireres af uden tro på Gude-idéen, men der får du vel et problem ...

... eller - jeg forstår jo ikke, du kan mene, du har kasseret alle religioner – Gude-idéen - når du samtidig lader dig inspirere af østkirken - der mener, deres trosforståelse er den rette – samt deres ikondyrkelse, når du ikke tror på gud/ Gude-idéen

Det er jo netop vejen til faderen, og faderen der viser sig igennem ikonet

"Den teologiske begrundelse for billeddyrkelsen er, i følge den ortodokse kirke, at ligesom Gud blev menneske i Jesus Kristus, sådan viser Gud sig igennem noget fysisk, billedet, for at mennesket kan finde vej til Gud og hans verden."

Citat:
Ikonen

Ikonen er det religiøse billede. Det kan være billedet af Maria med Jesusbarnet, eller det kan være et billede af en af kirkens mange helgener eller et billede af Jesus selv. Disse billeder forestiller ikke bare noget, men er i sig selv fyldt af det guddommelige. Eller rettere: Billedet viser frem til det guddommelige, er et vindue ind i Guds evige verden, og derfor tilbedes ikonen.
Den teologiske begrundelse for billeddyrkelsen er, i følge den ortodokse kirke, at ligesom Gud blev menneske i Jesus Kristus, sådan viser Gud sig igennem noget fysisk, billedet, for at mennesket kan finde vej til Gud og hans verden.
https://www.kristendom.dk/den-ortodokse-kirke/de-ti-vigtigste-ting-om-den-ortodokse-kirke

Jesus er i østkirken gud der blev menneske, og Maria er derfor guds moder – og hun tilbedes som sådan, og hun er så nu i himmelen med sin søn, der er gud.

Det korte og lange er vel, at den tidlige kristendom kan man læse om i bibelen og udfaldet af dette afhænger af fortolkning, men det er vel sådan, at den hellig ånd – helligånden uanset hvordan den forstås ikke kan adskilles fra gud ... Jeg mener, man kan da ikke sige man ikke tror på gud/Gude-idéen og samtidig sige man tror på helligåndens eksistens/virke som du vel gør, ved at opleve kærlighed fra et ikonbillede?

¨¨¨¨
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 18/05/2019 05:10

Hr. lægprædikant..

Tænk at der sku' være lidt humor tilbage i din selvhøjtidelige kristen-møstiske hovedbund; jam' det er jo et mirakel, bette Thumsen! ;)

mvh
Simon
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 18/05/2019 14:52

Hej Tikka.

Du skriver:
Citat:
Der kommer ingen ren kærlighed gennem Kristus ikoner.
Det er indbildning, og bibelen siger, gud skal tilbedes i ånd og sandhed, og at billedtilbedelse er afgudsdyrkelse.
Mit svar:
Nu ser jeg, hvad du bygger denne din holdning på, men jeg ved, at det netop var sådan - via en Kristus Ikon - i en tilstand, hvor jeg var modtagelig - at jeg oplevede - for første gang i mit liv mødte - den helt rene kærlighed - "helt ned til bunden af mit hjerte" smiler
Hvad så kristen teologi siger her, er for mig ret underordnet. Jeg er jo ikke kristen.
I øvrigt var det netop dit synspunkt, den 100-årige ikonstrid handlede om - og endte med at afvise - til fordel for, hvad du selv citerer:
Citat:
"Den teologiske begrundelse for billeddyrkelsen er, i følge den ortodokse kirke, at ligesom Gud blev menneske i Jesus Kristus, sådan viser Gud sig igennem noget fysisk, billedet, for at mennesket kan finde vej til Gud og hans verden."
Men selvom det kan forekomme overraskende, at et billede kan se kærligt og dybt alvorligt helt ned til bunden af ens hjerte, så er det for mig endnu mere overraskende, at samme billede kan fortælle, at dogmerne ikke skal tages højtideligt - dogmerne: Faderen, Sønnen og Helligånden!
De har - for mig - deres egen skønhed - dogmerne - men jeg er overbevist om, at de er for primitive i forhold til selve sandheden, som vi mennesker ikke kan nå.

Tilbage for mig bliver så inspirationen til den helt rene og dybe kærlighed samt en hel del beundring for menneskers forsøg på at nærme sig, "hvad der måtte være bag verdens væren" - enten det så er i form af naturvidenskab, kristendom, jødedom, islam, hinduisme, buddhisme o.m.m.

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 18/05/2019 15:55

Simon: " Du sku' hellere gøre noget for at realisere din cafédrøm, fremfor altid bare at ævle om den - altså foruden alle dine jesusanekdoter!..;)."

Hej Simon
Hvad mener du med ´Jesusanekdoter´, fordi jeg synes ikke, at der er en logisk sammenhæng med denne formulering ? Graden af sandhedsværdien i Bibelens historier, det kan man med forskellige fortolkninger debattere eller diskutere og blandt andet ved visning af nogle citater. En anekdote er: Kort, morsom, karakteriserende, pointerende fortælling, oftest fra det virkelige liv. Jeg har forstået, at du opfatter mig som en troende men, hvad har Jesus at gøre med mine personlige beretninger ?

Hej Arne
Hvorfor fylder du for meget emnet her med den slags diskussioner imod Simon ? Bare lad ham være i fred, selv have fred med hans ord og dette istedet for at reagere på dem, tak. HansKrist har vistnok nævnt noget med en Urkristendom fra før, at kirken ifølge ham forvanskede det kristne budskab ? Tidlig kristendom, også kaldet ´Den Gamle Kirke´, er et udtryk for kristendommens ældste tid, hvorfra den blev formelt dannet, indtil den blev oprettet. Dette skete igennem tre århundreder, fra 100'erne til den 300s AD, mellem Jesus Kristus´ korsfæstelse (ca. år 26 - 36 e.Kr.), indtil den første Første koncil i Nikæa i år 325 e. kr.

Hej Alle

Det guddommelige og den hellige ånd er relateret til hvem, jeg er.

Her i trosfrihed fortæller jeg jer ikke så meget mere om projektets ( CAFE OPLYSTHED ) videre udvikling. Efter at jeg blev kontaktet af en mystisk profil, som har et indflydelsesrigt netværk især for politiske partier som SF, Enhedslisten og Alternativet har jeg undersøgt som noget nyt for mig hvad, disse på venstrefløjen forskellige partier ønsker og der opdagede jeg noget meget interessant politisk ved dens formål. Fordi projektet forholder sig neutralt til politik og religion, vil jeg ikke prædike om hvad, det er. Wow endnu mere afklarende inspiration til mig, hvor jeg derfor nu helt ved hvad, jeg skal, vil og er.

En gammel ikke troende har sagt til mig, at profeten Jesus var en kommunist. Jeg synes, at han opførte sig socialistisk og dermed også humanistisk.

Jeg kender ikke til lovgivningen i Danmark om løn. I en del af projektets beskrivelse står der skrevet, at alle er lige som personaler og gæster, altså ligeværdige medmennesker med respekt for hinanden som alle forskellige borgere i samfundet. Det er noget relevant om dens formål som en nonprofit organisation eller offentlig institution. Jeg foreslår derfor, at dette også altid skal gælde så meget som muligt i den vedrørende personale, ansatte og bestyrelsen angående de økonomiske lønninger i arbejdsfordelingen og der er ingen formand til at bestemme over alle andre.
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 18/05/2019 17:13

Hej Gerth.
Du skriver til mig:
Citat:
Hvorfor fylder du for meget emnet her med den slags diskussioner imod Simon ? Bare lad ham være i fred, selv have fred med hans ord og dette istedet for at reagere på dem, tak.
Mit svar:
Jo, jeg gi´r dig ret og ignorerer også som regel Simons indlæg.
Denne gang faldt jeg så for fristelsen til at vise klart, hvor jeg står, hvilket jo er i skærende modsætning til Simons evindelige løgne om mig.
Dertil kom så, den tanke, at Simon måske i virkeligheden er nødlidende, og at det er dét, hans indlæg betyder.

Det første - om hvor jeg står - affødte så spørgsmål fra Tikka, som gav mig mulighed for at udtrykke mig klarere end hidtil.

At det er sket i denne tråd, som du har startet, er jo nok mest tilfældigt, men sådan går det jo ikke så sjældent her på Trosfrihed.dk blinker
Egentlig hører det jo mere hjemme i tråden: VÆREN - IKKE-VÆREN.

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 18/05/2019 23:57


Indsendt af: Arne Thomsen
I øvrigt var det netop dit synspunkt, den 100-årige ikonstrid handlede om - og endte med at afvise - til fordel for, hvad du selv citerer:

Mit synspunkt? Det er jo, hvad der står i bibelen.

Men der kommer en time, ja, den er nu, da de sande tilbedere skal tilbede Faderen i ånd og sandhed. For det er sådanne tilbedere, Faderen vil have. Gud er ånd, og de, som tilbeder ham, skal tilbede i ånd og sandhed.« Johannes 4:23-24
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Joh/4

Mig bekendt indgik billeddyrkelse ikke i de første kristnes tilbedelse og tjeneste.

Derfor kan man vel også konkludere, at de tidlige kristne - både øst og vest kirken - er frafaldne fra den sande kristne lære ... samt at religionen kristendommen blev skabt ved de mange kirkemøder ... og indført som statsreligion af kejser Konstantin i håb om at kunne samle riget og selv være guddommeligt beskyttet.

Men Jesus den salvede sagde, hans rige ikke var af denne verden, så at blande den kristne tro med denne verdens politik dur ikke ... Gad vide om kejser Konstantin vidste, at Jesus mente, han var født til at være konge.

»Mit rige er ikke af denne verden. Var mit rige af denne verden, havde mine tjenere kæmpet for, at jeg ikke skulle udleveres til jøderne; men nu er mit rige ikke af denne verden.« Pilatus sagde til ham: »Så er du altså konge?« Jesus svarede: »Du siger, jeg er konge. Derfor er jeg født, og derfor er jeg kommet til verden, for at jeg skal vidne om sandheden. Enhver, som er af sandheden, hører min røst.« Johannes 18:36-37
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Joh/18

*
*

Jeg kan jo undre mig over billedforbuddets ophævelse … at de tilsidesatte Jesu ord om, at gud skal tilbedes i ånd og sandhed … dog frafaldet fra Jesu lære skete allerede efter apostlenes død – ja endda før.

Forræderen Judas var den første, og de som ikke ville tro på kødets opstandelse vendte sig bort fra Vejen ...

... og Paulus advarede om frafaldet, der også kan komme af splittelse.

Jeg ved, at når jeg er borte, vil der komme glubske ulve til jer, og de vil ikke skåne hjorden. Ja, blandt jer selv vil der stå mænd frem og tale falsk for at få disciplene med sig. Apostlenes gerninger 20:29-30
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/ApG/20


Men jeg formaner jer, brødre, ved vor Herre Jesu Kristi navn, til at enes, så der ikke er splittelser iblandt jer, men så I holder sammen i tanke og sind 1. Korinther 1:10
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/1_Kor/1

¨¨¨¨

Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 19/05/2019 17:34

Hej Tikka.
Du søger via Bibelcitater belæg for at afvise kristendommens byzanthinske ikoner, men kendsgerningen er at med synoden i år 843 blev kristendommens byzanthinske ikoners tilbagekomst fejret.

De havde været forbudt siden år 726 - nok ud fra lignende opfattelser af billeder i jødedom og islam som blasfemi og afgudsbilleder.

Det var en af kirkefædrene: Johannes af Damaskus, der afklarede.
I bogen: IKONER af den danske, nu afdøde, præst Søren Prahl, Nordisk Kulturhistorisk Selskab 1987 - ISBN 87-89202-00-7 side 48 citerer han Johannes af Damaskus for disse ord:
Citat:
Ikonerne er som symboler bærere af det guddommelige virkelige og virksomme nærvær. På samme måde som Gud er i nadveren, er han også i ikonen.

En kort beskrivelse af billedstriden - ikonoklasmen kan ses
her og her

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 19/05/2019 21:03


Arne:
Citat:
Du søger via Bibelcitater belæg for at afvise kristendommens byzanthinske ikoner,

Nej!

Det er jo en kendsgerning, at kristendommen har fjernet sig fra bibelens lære på flere områder ...

... men du kan måske vise mig noget i bibelen, der fortæller man skal tilbede billeder, og ikke mindst at guds ånd - Helligånden - er tilstede i ikonet?

Mig bekendt er der tale om afgudsdyrkelse.

Religionen kristendommen som øst og vest kirken var "arkitekter" for og som kejser Konstantin "konfirmerede" fordi han så egen fordel deri, har fjernet sig fra Jesu ord og bibelens lære, og i et af dine link om en kirkefader står der:

Citat:
En kirkefader (latin: pater ecclesiasticus) er en teologisk forfatter fra oldkirken og den tidlige middelalder, som æres på grund af hans rene lære, trosvidnesbyrd og hellige liv.
I den katolske og ortodokse kirke forudsætter betegnelsen, at han er helgen.
https://da.wikipedia.org/wiki/Kirkefader Fremhævning er min.

Dette er heller ikke bibelsk, og bemærk at der er tale om kirkefaderes lære ler

Mig bekendt taler bibelen ikke om helgener - og angående æren så er det gud alene der skal ha' den, for det er jo den hellige ånd, der hjælper en discipel af Jesus til at kunne gå og forblive på den smalle vej og tjene gud.

Ligeledes er det også vrøvl, at gud er tilstede i nadveren.

Citat:
Ikonerne er som symboler bærere af det guddommelige virkelige og virksomme nærvær. På samme måde som Gud er i nadveren, er han også i ikonen.
Det er der mig bekendt heller ingen bibelsk belæg for.

¨¨¨¨
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 20/05/2019 09:45

Hej Arne og Tikka

Vil i venligst stoppe jeres irrelevante kristendom undervisning her.

Tikka: " Det er jo en kendsgerning, at kristendommen har fjernet sig fra bibelens lære på flere områder ..."

Men hvorfor kalder du dig så stadig for kristen, når Kristendommen ifølge dig er forkert på en eller anden måde ? Kristendommen ejer ikke Biblen, hvor du bare kan melde dig ud af den religion og stadig læse den med dine fortolkninger hjemme, på biblioteket eller se relevante film og så videre. Måske du der i dens kirke oplever et kristent fællesskab med en kristen kæreste eller mand i et ægteskab og kristne venner istedet for at bo utrygt alene uden mulighed for gratis praktisk hjælp til tingene af kristne bekendte ?

Tikka: " Men Jesus den salvede sagde, hans rige ikke var af denne verden, så at blande den kristne tro med denne verdens politik dur ikke."

Jeg er faktisk enig med dig i det om, at religion burde adskilles fra Danmarks regering og det kongelige, fordi ingen religion skal kontrollere folket i verden og jeg er ikke kristen. Hvornår fjerner man korset fra de ting og offentligt kommunale symboler ? Tilmed stopper det offentlige systems julearrangementer, traditionelt julepynt og store jule udstillinger med dukker af de tre vismænds møde i stalden med moderen Maria til spædbarnet Jesus i byens centrum ? Du har i et af dine emner skrevet noget med - Så vidt jeg ved, er Gud ikke demokrat ( demokratisk ) - Dog har Jesus ifølge min opfattelse beskrevet gudsriget som noget guddommeligt i ´hjertet´ med mennesker, der har det som den hellige ånds evige væren. Min bevidsthed er dermed det guddommeliges rige, hvor dets ånd bestemmer med hellig vilje igennem mit sind. Denne ånd som et eksisterende rige blev ikke skabt i verden og er derfor heller ikke af den. Men, jeg tror, at det guddommelige blander sig blandt andet i menneskehedens politiske udvikling som en plan igennem folket, fordi livet er ikke en evolution med tilfældige valg og istedet er der derfor noget meningsfuldt i både dem og det. Verden med tingene og kroppe er med tiden noget, der sker som en udvikling men, denne hellige ånd kan deltage i verdens tilstand ( skabelsen ) som noget guddommeligt i mennesket og naturen, hvilket også mirakler handler om. Selv ham den legendariske profet Jesus lavede en slags politisk handling ved at bryde nogle af profeten Moses love. Alt er det guddommelige som en sammenhæng i et og man er derfor aldrig helt alene. Hvis eksempelvis du tror, at Biblens nye testamente er imod tilstedeværelsen af alle regeringer og al statslig magt, kan du nu alligevel i Danmark som en fri rettighed stemme demokratisk på de partier, der er anarkistisk imod dette samt penge-kapitalismen, racisme, krig, forskellige aspekter af egoismen, fordomme, fattigdom, uligehed i samfundet, EU med mere ligesom eller som med socialistiske og/eller kommunistiske intentioner. Disse typer partier vil solidarisk respektere religioner som en trosfrihed og mangfoldighed i fred. Jeg vil personligt nu for første gang i mit liv stemme om folketingsvalget og det bliver noget på venstrefløjen til for mere af det medmenneskelige på forskellige områder. Ja, det gamle kristne gudebillede var dengang i Jesus tid ikke om noget demokratisk, fordi det var igen en helt anden tid og kultur. Men, før ham var jødernes gudebillede en vred, straffende gud med religiøse love over ´hans´ udvalgte folk. Senere kom kristnes kærligt tilgivende gudebillede som en foranderlig udvikling om måden at opfatte den samme gud på i form af den rebelske Jesus. Nu som en del af den nye helligt åndelige forandring med folket i verden har jeg i min spirituelle tro intet gudebillede at tilbede. Navnet Gud og ordet -gud-, det er et patriarkalsk forældet begreb og et falsk billede.

Noget helt andet er følgende: Jeg sidder en aften omkring klokken 20.00 på en bænk i byens centrum og nyder solnedgangen med en kop kaffe. Pludseligt kommer en ung mørklødet mand henimod mig med ordene: " Puhhh, det er hårdt. Må jeg sætte mig ved siden af dig ? " Ja, svarer jeg. Han fortæller: " Jeg går kun rundt i gaderne hemmeligt undercover som en flaskesamler, fordi jeg arbejder for politiet men, jeg kan ikke klare det almindelige der på grund af en fysisk skade. Jeg skal derfor her ligne at være som en, der er næsten intet. Pengene fra mine indsamlede flasker skal bruges til velgørenhed. Lige nu faster jeg da, der er Ramadan. Jeg holder øje med biler, der ikke følger trafikreglerne og jeg tager et billede af deres registreringsnummer med min telefon. Det er især mange indvandrere her i Odense fra Vollsmose, som kører overfor rødt." Jeg svarer: " Jeg er ikke racist. Jeg respekterer alle folks forskellige trosretninger og religioner. En hemmelig agent afslører altså ikke uprofessionelt sin mission for civile borgere. Det kommer jo ikke mig ved sådan noget og jeg fordømmer ikke mennesker, som er hjemløse, alkoholikere og stofmisbrugere." Derefter ønskede han mig en fortsat god dag, rejste sig op, kiggede ned i skraldespanden og gik væk.

Jeg kan forstå det, hvis nogen er flove over deres måde at leve på eller vil skjule det for andre for at have et godt ry. Dog er det at lyve forkert og noget dårligt at gøre. Lavede han en syg spøg for sjov eller ond ballade i forsøget på at gøre mig til grin eller provokere ? Hvorfor fortalte han den historie til mig ? Havde han ikke gjort dette, ville jeg ikke bemærke noget om det ved ham og istedet bare glo ligeglad på himlens sol. Desuden har jeg bagefter alligevel glemt hvordan, at hans udseende er. Mærkeligt hvis han kan faste som et religiøst rensende ritual og har et misbrug ? Jeg synes, at det er underligt så at sige med hans beskrivelse af såkaldte ´sorte´ menneskers kriminelle adfærd i biler, hvilket lyder diskriminerende ? Hvad tænker i ?
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 20/05/2019 13:58

Hej Tikka.

Jeg forstår, at du sætter din lid til, hvad nogle mennesker har skrevet, og som andre mennesker har redigeret til, hvad vi kalder Bibelen - og at du afviser, hvad andre mennesker har sagt på bl.a. synoder i kristendommens første 1000 år.
Det er jo din gode ret, og det ligger åbenbart fast for dig.
Så jeg foreslår, at vi stopper dialogen om kristendommens tidlige udvikling her.
For mig er det egentlig heller ikke særlig væsentligt, da jeg jo ikke er kristent troende, men nok har sympati for de religiøse bestræbelser.

At jeg så ad visuel vej - i et ortodoks kristent miljø - har fået inspiration til at fornemme den helt rene, dybe og sande kærlighed er jo for mig en kendsgerning, som jeg er dybt taknemmelig for.
At jeg ligeledes - ad samme vej - fik dogmerne "reduceret til kulisser", tror jeg, gjorde "vejen til sandheden" mere åben - omend jeg erkender, at jeg aldrig når frem - og gerne affinder mig dermed.


M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 20/05/2019 14:36


Arne:
Citat:
Jeg forstår, at du sætter din lid til, hvad nogle mennesker har skrevet, og som andre mennesker har redigeret til, hvad vi kalder Bibelen -

Nej – men jeg forventer, at bibelen der er grundlag for den kristne tro følges, hvis man mener sig kristen


Arne:
Citat:
og at du afviser, hvad andre mennesker har sagt på bl.a. synoder i kristendommens første 1000 år.

Nej - men hvad der er besluttet ang. billeddyrkelse mm. på disse møder er i modstrid med bibelens ord.

Men det er fint for mig, vi stopper smiler

¨¨¨¨
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 20/05/2019 15:19

Hej Gerth.

Du skriver til Tikka og mig:
Citat:
Vil i venligst stoppe jeres irrelevante kristendom undervisning her.
Mit svar:
Jeg indrømmer, at Tikka's og min dialog om Bibel og Synoder gled lidt langt væk fra dine perspektiver her i denne tråd, ligesom det var ret tilfældigt, at den kom til at foregå her.
Men som du ser, har vi nu stoppet smiler

Jeg vil dog tilføje, at et forløb som dette er sket masser af gange her på Trosfrihed.dk, og selv om man er den, der har startet en tråd, giver det ikke ret til at fastholde den - og styre den - som ens private "prædikestol" blinker

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 20/05/2019 15:35


Gerth:
Citat:
Hvis eksempelvis du tror, at Biblens nye testamente er imod tilstedeværelsen af alle regeringer og al statslig magt ... "

Som jeg forstår bibelen, grundlaget for det at kende gud, hans ord og vejledning til at blive en guds tjener, hvor forbilledet Jesus er en frelser og konge, kan man ikke deltage i denne verdens politik, hvis man har valgt at stå på guds side og ønsker gudsrige på jord, som Jesus udsendt af sin himmelske far var budbringer for.

For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv. For Gud sendte ikke sin søn til verden for at dømme verden, men for at verden skal frelses ved ham. Johannes 3:16-17
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Joh/3

Som en Jesu discipel lever man som udlænding i verden, hvor man skal underordne sig den højere myndighed.

Alle skal underordne sig under de myndigheder, som står over dem, for der findes ingen
myndighed, som ikke er fra Gud, og de, som findes, er forordnet af Gud.
Romerne 13:1
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Rom/13


I kære, jeg formaner jer til som udlændinge og fremmede at holde jer fra kødets lyster, som fører krig mod sjælen. Lev jeres liv blandt hedningerne sådan, at de netop ved det, de bagtaler jer for som forbrydere, kan få syn for jeres gode gerninger og prise Gud for dem på hjemsøgelsens dag.

For Herrens skyld skal I underordne jer under enhver menneskelig ordning, hvad enten det er kongen som magthaver eller statholdere, som sendes af ham for at straffe forbrydere og rose dem, der gør det gode.

1. Peter 2:11-14

https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/1_Pet/2

... med mindre det strider mod guds ord og principper og her er det dobbelte kærlighedsbud – en sammenfatning af Moseloven grundvold for den der vil gå på den smalle vej

›Du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind.‹ Det er det største og det første bud. Men der er et andet, som står lige med det: ›Du skal elske din næste som dig selv.‹ På de to bud hviler hele loven og profeterne.« Matthæus 22:36-40
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Matt/22

Gerth:
Citat:
Dog har Jesus ifølge min opfattelse beskrevet gudsriget som noget guddommeligt i ´hjertet´ med mennesker, der har det som den hellige ånds evige væren.

Hvis vi skal snakke guds rige
, må du poste link til det du forholder dig til. Hvad du mener, bibelen siger om dette emne.

Men kort. Ifølge bibelen er guds rige i himmelen og vil også komme til jorden, som der bedes om i fadervor – en bøn Jesus lærte sine disciple - og en tro vi læser om apostlene gik i døden for - og som Jesu jordiske tjeneste til døden ifølge bibelen har muliggjort.

Indtil guds rige på jord vil blive en realitet, vil de sande Jesu disciple ha' et fælles paradisisk åndelig fællesskab der vil ligne det kommende. Ligne fordi de pt. ikke er fuldkomne, og fordi denne verdens ånd stadig hersker indtil Jesus andet komme.

**********************************

PS. Har du i øvrigt læs om Iben Thranholm, Hun stiller op til Folketinget for Rasmus Paludans parti, Stram Kurs.
https://udfordringen.dk/2019/05/iben-thranholm-har-sat-alt-paa-et-braet/

Som jeg forstår det, er hendes tanke, at hun vil styrke den kristne tro, så mennesker ikke vælger at blive muslimer.

Set med mine briller har hun meget lidt tiltro til guds indgriben.

¨¨¨¨


Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 20/05/2019 18:49

"Som jeg forstår det, er hendes tanke, at hun vil styrke den kristne tro, så mennesker ikke vælger at blive muslimer. Set med mine briller har hun meget lidt tiltro til guds indgriben."

- Det er ikke gudetro hun taler om, men bevarelse af dansk kultur.

mvh
Simon
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 20/05/2019 23:52


Indsendt af: Simon
"Som jeg forstår det, er hendes tanke, at hun vil styrke den kristne tro, så mennesker ikke vælger at blive muslimer. Set med mine briller har hun meget lidt tiltro til guds indgriben."

- Det er ikke gudetro hun taler om, men bevarelse af dansk kultur.

Hmm ok … vi får se smiler

Hun har fået lov til at udfylde det åndelige tomrum, som hun ser i partiet Stram kurs af Rasmus Paludan, der opfatter sig selv som en god kulturkristen.

Iben Thranholm siger:

Citat:
Det handler om, at vi i Danmark og Europa ikke længere har stærke værdier, og at vi lever i et åndeligt vakuum, efter at kristendommen er gledet ud, og vi derfor ikke har noget at stå imod med overfor islamiseringen. Paludan og jeg er enige om, at hvis der ikke reageres nu, kan vi risikere at stå med et islamisk kalifat i Europa om mindre end 50 år.
https://udfordringen.dk/2019/05/iben-thranholm-har-sat-alt-paa-et-braet/

Se, hvis dette ikke skal forstås som styrkelse af kristendommen, så forstår jeg ikke teksten ... Jeg ser faktisk mulighed for religionskrig i teksten.
Det med de stærke værdier forstår jeg ikke. Det må vist stå for hendes egen regning.

Ang. dansk kultur?
Den ændre sig jo hele tiden, og kulturen er jo forskellig alt efter hvilken gruppe man tilhører.

Men -
det er jo også sådan, at så længe en gruppering ikke er så stor og dermed ikke kan tage styringen, bliver den "accepteret".

Det er jo først nu med Islam nogle protesterer, men af dét jeg har læst om Iben Thranholm, så tror hun jo, at gud og satan er lige så virkelig som regnen, så hvis dansk kultur er lig med kristendom og religion har betydning for det at være i et folkeligt fælleskab så har det i mine øjne noget med gud at gøre.


Citat:
Kristne værdier?

Hvordan forbinder du Stram Kurs med kristne værdier?

- Rasmus Paludan er kulturkristen og mener bestemt, at religion har betydning for det at være i et folkeligt fælleskab. Jeg oplever ham i øvrigt overhovedet ikke som racist, for havde jeg gjort det, var vores samtale blevet meget kort. Men han er den eneste politiker, efter min mening, som tør erkende og sige sandheden.

Havde du betænkeligheder, når nu du godt kendte Rasmus Paludans stil?

– Ja, det var derfor, jeg skrev kritisk om ham. Vi har forskellige måder at gøre tingene på, og han respekterer, at jeg ikke går med til hans demonstrationer. Der er plads til kritik i Stram Kurs. Husk også på, at det var Rasmus, der henvendte sig til mig. Jeg havde overhovedet ingen planer om at stille op for Stram Kurs, men han gav mig mulighed for at præge partiet værdimæssigt og tale om, at den tabte kristne tro er en af hovedårsagerne til, at islamiseringen vokser.
Mine fremhævninger
https://udfordringen.dk/2019/05/iben-thranholm-har-sat-alt-paa-et-braet/


Summa summarum ... jeg forstår, Iben Thranholm sammen med Rasmus Paludan vil styrke religionen kristendommen i Danmark som et bolværk mod Islam fordi religion har betydning for det at være i et folkeligt fællesskab og for at forhindre et evt. kalifat.

Men vi får se.

50 år er gået for at komme fri af et system, der har tvangskristnet folket og styret deres liv, så jeg ser bestemt ikke frem til en evt. opgradering af kristendommen.

***

PS: Frit efter hukommelsen: Jeg så et sted, hun fremhævede grundloven i forhold til Islam, så det betyder vel, hun står for gud konge og fædreland.

¨¨¨¨

Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 22/05/2019 13:53

Hej Tikka
Nogen synes, at politikeren Rasmus Paludan minder om Hitler.
Der som et eksempel blandt mange andre en metafor om ´himlen´ i Biblen Det Gamle Testamente Anden Mosebog om pagtbeslutningen på Sinaj v15: "Så gik Moses op på bjerget. Skyen dækkede bjerget, og Herrens herlighed tog bolig på Sinajs bjerg. I seks dage dækkede skyen bjerget, og på den syvende dag kaldte han på Moses inde fra skyen. For israelitterne så Herrens herlighed ud som en fortærende ild på bjergets top. Men Moses gik ind i skyen og op på bjerget, og han blev på bjerget i fyrre dage og fyrre nætter."
Både himlen og gudsriget er beskrevet som en psykisk/åndelig tilstand i sindet-´hjertet´ også ligesom en værdifuld skat og på den måde væren ved blandt andet de såkaldte troende kristne mennesker og dermed heller ikke kun hos særligt ´udvalgte´ profeter. Sådan beskrives både i det gamle og nye testamente, at en gud er hos, i og med sit folk ligesom med treenigheden, dåbens betydning men, kroppen er også hellig. Et hvert menneske kan ifølge dette sådan i sit eget liv have mulighed for som person at udtrykke en guds rige, tilmed måske forsøge at lave det materielt på Jorden med tingene eller blot fysisk gøre det helligt gode for andre. Profeten Moses folk vandrede igennem synd men, der var deres gud også og så videre. Jeg er ikke kristen men, jeg har alligevel oplevet tre oplysende åbenbaringer om min dåb, en frelser i form af et menneske og det guddommelige som eksisterende. Læs som et eksempel sognepræst Michael L.N´s fortolkning om dette og jeg har engang set en Jesus film med ord fra ham som følgende: " Himlen er nu." Ved en af mine åbenbaringer om hvem, jeg er, der opdagede jeg senere, at det omhandler en guddommelig tilstedeværelse nu og her i verden. Men det lyder da godt, hvis jeg trygt kan opleve en ren nydelses dimension efter mit liv selv om, jeg ikke kan forestille mig logisk en sådan måde at være på som kun ånd uden kroppens begrænsninger og materielle ting som en sammenhæng og ingen behov for naturvidenskabelige teorier der ? Jeg trænger ´biiiiip´ (censur) til en ferie efter dette hersens liv i fyrre år, hvor jeg har udholdt mange plager, masser af lidelser, meget ondskab fra mennesker, ekstrem modgang som en prøvelse, stadig endnu gide at klare hverdagens praktiske pligter og kan derfor sagtens undvære det for evigt.
Her er et link om Michael L.N:

https://www.kristendom.dk/sp%C3%B8rg-om-bibelen/hvad-er-guds-rige

Arne T: " Jeg vil dog tilføje, at et forløb som dette er sket masser af gange her på Trosfrihed.dk, og selv om man er den, der har startet en tråd, giver det ikke ret til at fastholde den - og styre den - som ens private "prædikestol."

Trosfrihed her har struktureret forskellige kategorier med emner, der har overskrifter, fordi ellers ved læsere ikke hvad, noget bestemt handler om. Så kan der jo bare istedet kun være en side til alt fra alle med overskriften - FRI CHAT OG TILFÆLDIGE ORD OM DET HELE OG ALT. Jeg vil ikke læse om noget bestemt fra nogen, hvor indholdet istedet er om andet end det. Din kritik af mine ord her er derfor latterlig og de er ikke ment som diktatur. Vil du læse en bog med en misvisende titel, forkert introduktion og rodet indhold, der ikke er som, du forventer af den i store træk ?

Hvorfor har i ingen kommentarer til mine oplevelser mellem side 23-27 ? Ingen af mine bekendte har omtalt dette indhold som værende dårligt eller forkert på en eller anden måde ej heller godt og er det ligesom med jer her ?
En fornuftig bekendt siger: " Jeg ved ikke hvad, jeg skal tro om det."
En anden siger: " Jeg ved ikke hvad, jeg skal mene om det, fordi det lyder ligesom med din første åbenbaring."

Og var ham med den mærkelig opførsel faktisk bare en person, som har psykisk sygdom eller hvad ?
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 22/05/2019 18:02

Hej Gerth.

Du kommenterer mine ord til dig:
Citat:
Jeg vil dog tilføje, at et forløb som dette er sket masser af gange her på Trosfrihed.dk, og selv om man er den, der har startet en tråd, giver det ikke ret til at fastholde den - og styre den - som ens private "prædikestol".
med:
Citat:
Trosfrihed her har struktureret forskellige kategorier med emner, der har overskrifter, fordi ellers ved læsere ikke hvad, noget bestemt handler om.
Mit svar:
Jeg er principielt enig med dig - og det er redaktøren Admin jo også:
Citat:
8. Kun at indsende indlæg til det i tilfældet relevante forum.
men i praksis er der jo altid en "glidebane" væk fra det centrale i tråden, som vi selvfølgelig skal stræbe efter at undgå - hvad jeg jo omsider også fik gjort - men hvor vi jo ikke kan give hinanden ordrer - og det var sådan, jeg - måske fejlagtigt? - opfattede dine ord:
Citat:
Vil i venligst stoppe jeres irrelevante kristendom undervisning her.

M.v.h. Arne blinker
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 25/05/2019 02:41

Arne Thomsen: " men hvor vi jo ikke kan give hinanden ordrer - og det var sådan, jeg - måske fejlagtigt? - opfattede dine ord."

Ja, jeg er ok med alle de gode menneskerettigheder som eksempelvis et i fællesskabet rimeligt fornuftigt brug af både fri tros og ytringsfrihed. Jeg har blot vist min personlige mening om jeres ord i mit emne her.
Men, pas du nu på med at kritisere mig for meget, fordi ellers kan jeg ligesåvel komme igang med at afsløre til folket noget tilsyneladende måske skummelt ved dig, som jeg har bemærket et andet sted og det er ikke ment som en trussel altså. Lad da endelig sandheden komme frem.
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 25/05/2019 12:28

Hej Gerth.

Tak for svar. Forstår at du ikke havde til hensigt at udstede ordrer.

Når du skriver, at du har bemærket "noget tilsyneladende måske skummelt" ved mig, så be'r jeg dig komme frem med det.
Min deltagelse i Trosfrihed.dk har først og fremmest det formål at udvikle mig. Det har jeg oplevet megen gavn af.
Nu tilbyder du mig en ekstra mulighed, og - surt eller sødt - den håber jeg, du vil give mig blinker

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 26/05/2019 00:05

Hej Gerth.
Jeg har lige her igen her til aften set på dit sidste indlæg, hvor du skriver til mig:
Citat:
Men, pas du nu på med at kritisere mig for meget, fordi ellers kan jeg ligesåvel komme igang med at afsløre til folket noget tilsyneladende måske skummelt ved dig, som jeg har bemærket et andet sted og det er ikke ment som en trussel altså. Lad da endelig sandheden komme frem.
og det går op for mig, at du jo faktisk forsøger at presse mig til ikke at kritisere dig ved at stille mig i udsigt, at du i så fald vil "afsløre noget tilsyneladende måske skummelt", som du hævder at have fundet om mig.

En sådan mistænkeliggørelse af mig, men hvor du ikke oplyser, hvad det handler om, det er nok det mest beskidte, jeg endnu har set her på Trosfrihed.dk.

Jeg tror ikke på, at du har noget, at presse med - af den enkle grund, at jeg ikke mener, der er noget. Jeg kan i hvert fald ikke komme i tanker om noget.

Så derfor: Ud med sproget! Kom frem med, hvad det er, du antyder!
Så vidt jeg kan se, overtræder du injurielovgivningen, hvis du ikke har en reel baggrund for dine ærekrænkende ord.

Arne cool
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 26/05/2019 00:59

Arne: " Nu tilbyder du mig en ekstra mulighed, og - surt eller sødt - den håber jeg, du vil give mig."

Det virker som en korrekt opfattelse af dig til min respons med dit svar som en forespørgsel om min på godt og/eller ondt vurdering i henhold til din måde at være på, fordi jeg kan ikke forholde mig til hvad, jeg vil mene om det, så det er ligemeget. Det må folk selv fortolke, som man vil.

Jeg er stadig ny her og kender derfor ikke til jeres tidligere aktivitet med hinanden. Her i dette forum opfører du dig p.t. ordentligt nok som en person, der interesserer sig for kærlighed og medmenneskelighed uden en bestemt definition på det men, din Facebook profil er alligevel måske en analyse værd. Den klikkede på humørikonet ´vred´ i Facebook gruppen om ´mit´ projekt CAFE OPLYSTHED, hvilket du fornægter. Dog kan du siden da have ændret på dens indhold eller slettet det nu. Jeg gentager ikke her igen de mere relevante overbevisende detaljer med fakta vedrørende alt dette som en længere historie og heller ikke noget yderligere om min relevante videre personlige udvikling/afklaring i sammenhæng med projektet, der ifølge mine mest fornuftige bekendte sker som det gode. Du har skrevet, at du har en sympati for den men, du har ikke endnu anmodet om medlemskab der.

Din profil har der kun ti ´venner´, hvor mindst en af disse profiler helt sikkert er falsk med et fornavn, der er det samme som efternavnet. Flere af dem har et indflydelsesrigt netværk i landets kommuner og især for politiske partier som SF, Enhedslisten og Alternativet blandt andet som en hel del nye kandidater til og endda tilmed nuværende nogle i Folketinget men også en person fra den højre side Dansk Folkeparti. Jeg undersøgte som noget nyt for mig hvad, alle disse især på venstrefløjen forskellige partier ønsker og der opdagede jeg noget meget interessant politisk. De er en blanding af noget kommunistisk, socialistisk og humanistisk ligesom med næstekærlighed, hvor mennesket er noget værd.

Du har i trosfrihed forummet flere gange postet et link til noget om profeten Jesus og nævnt nogle ord om profeten Moses angående - væren. Du lyder spirituel i et af dine emner med ordene: " Da jeg - i en moden alder - lærte dén kærlighed at kende, som jeg skriver om, ændrede det grundlæggende min tilværelse.....Det giver mig en overbevisning om meningen med mit liv."

En gammel ikke troende har sagt til mig, at profeten Jesus var en kommunist. Jeg synes, at han opførte sig socialistisk og dermed også humanistisk.
Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 26/05/2019 03:34

"Din profil har der kun ti ´venner´, hvor mindst en af disse profiler helt sikkert er falsk med et fornavn, der er det samme som efternavnet. Flere af dem har et indflydelsesrigt netværk i landets kommuner og især for politiske partier som SF, Enhedslisten og Alternativet blandt andet som en hel del nye kandidater til og endda tilmed nuværende nogle i Folketinget men også en person fra den højre side Dansk Folkeparti. Jeg undersøgte som noget nyt for mig hvad, alle disse især på venstrefløjen forskellige partier ønsker og der opdagede jeg noget meget interessant politisk. De er en blanding af noget kommunistisk, socialistisk og humanistisk ligesom med næstekærlighed, hvor mennesket er noget værd."

- Hva' fanden ska' dét nu gøre godt for - er udlevering af pers. oplysninger nu blevet "mystikerens" næstekærlighedsritual?...suk!

Og igen denne manglende bakkekontakt: Café din sjæls frelse atter omtalt, som var det en uddeling af jesuskærlighed fra en JV'er i døren - det er det rene hønsemand..;)

mvh
Simon
P.s.: forresten ku' det jo være at lægprædikanten havde virkelige venner, og ikke måtte nødes med hundredevis af facebooknavne! - tænk at sidde og hovere over at man har flere "facebookvenner" ;)
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 26/05/2019 14:40

Gerth.
Jeg ser nu, at du bruger Facebook til at klistre betegnelsen: skummel på mig.
Nu er det sådan, at jeg forlod Facebook for adskillige år siden og kun bruger dette medie i de få situationer, hvor det er eneste mulighed.

Du fortalte for nogen tid siden, her på Trosfrihed.dk, at du havde noget om din café kørende på Facebook, og det var dét, jeg gik ind for at se.
Du meddelte så - her på Trosfrihed - at jeg skulle have hæftet et symbol på vrede på din placering på Facebook.
Det undrede mig, og jeg undersøgte det, og fandt endda en mulighed for at slette det, hvilket jeg glad og stolt meddelte dig her på Trosfrihed.
Jeg troede så, at hermed var den situation bragt i orden.
Men nej - nu gik du ind på Facebook for at finde noget om mig, og her meddeler du så at have fundet noget mistænkeligt - noget skummelt - om mig: en person med et mærkeligt navn.
Hvem det måtte være, ved jeg ikke, for jeg kommer meget sjældent på Facebook.

Dette ser så ud til at være alt, hvad du har som grundlag for at bruge betegnelsen: "skummel" om mig.
Hvis jeg var dig, ville jeg skamme mig!

Jeg har interesseret mig for dig, fordi du hævder at have oplevet åbenbaringer, som du fortæller, at du vil efterleve, men hvad det nærmere går ud på er fortsat temmelig uklart for mig.
Jeg har dog bemærket, at du flere steder stiller dig i en position som "den åbenbarede" overfor, hvad du kalder "folket".
Det har ikke øget min interesse - og din adfærd her på det sidste - der i mine øjne ikke just ligner visdom - svækker min interesse yderligere.

Arne cool
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 27/05/2019 00:24

Kommer i tanker om, at hele miseren her måske skyldes, at du, Gerth, er ung og uerfaren.
I så fald, da foreslår jeg, at vi lægger det bag os.
Arne.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 28/05/2019 01:08

Simon: " Hva' fanden ska' dét nu gøre godt for - er udlevering af pers. oplysninger nu blevet "mystikerens" næstekærlighedsritual?...suk!"

Hej Simon
Facebook er et offentligt forum for folk i verden, hvor man i en bestemt funktion ved et klik selv kan bestemme hvem og antallet af personer, som kan se ens eget indhold i profilen og hvor meget. Jeg fremhævede blot noget, som han allerede i forvejen har udstillet der for os andre. Ligesom at han her har vist et link til mit ansigtsbillede - Jeg kender ingen, som gratis kan/vil hjælpe mig med at uploade et profilbillede til her fra min bærbare computer i dette forum, hvilket jeg har tekniske problemer med vistnok størrelsen og besvar venligst ikke kun om dette i mit emne nu.

Arne: " Jeg ser nu, at du bruger Facebook til at klistre betegnelsen ´skummel´ på mig. Jeg har dog bemærket, at du flere steder stiller dig i en position som ´den åbenbarede´ overfor, hvad du kalder folket."

Hej Arne Thomsen
Jeg troede undrende bare på grund af en vis uvidenhed, at ordet ´skummel´ er ligesom noget mærkeligt, hvilket dermed i sig selv hverken er godt eller ondt. Jeg har lige undersøgt mere om hvad ordet ´skummel´, det betyder, der handler mest om en suspekt kriminel, som er negativt og dermed mere end meget dårligt. Det var derfor fra mig et forkert ord om dig. Det beklager jeg om denne menneskelige fejl af mig og siger således undskyld til dig om det. Alligevel synes flere af mine mest fornuftigt bekendte, at det er meget mystisk, underligt og muligvis positivt med mere, at din profil har nogle Facebook kontakter, som der kender en hel del indflydelsesrige politikere og jeg gentager ikke disse detaljer her. Jeg ved ikke hvad, jeg skal mene om dette og hverdagen fortsætter igen.

Der er tre abstrakte emner, som jeg personligt nu og hele resten af mit liv ikke vil beskæftige mig med om mit liv og min selvopfattelse:

1. Konspiration-sammensværgelser.
2. Profet titlen.
3. Storhed.

Jeg kender p.t. til en flink person, som dog har mange psykotiske træk og han har stor interesse for at tænke på og tale om den slags ting vedrørende ham selv og andet endnu mere tilsyneladende spændende men sindsygt. Det samme skal jeg ikke.

Det med ´den åbenbarede´, det har kun at gøre med din egen fortolkning af mine tidligere ord og der har jeg jo et eller andet sted i et emne forklaret dig ved vores diskussion om din daværende misforståelse af mig. Det accepterede du faktisk som godt. Istedet som noget konkret kan jeg idag bare forholde mig til mit liv, projektet CAFE OPLYSTHED, min spirituelle tro i praksis som en livsstil også som væremåde og den, jeg er.
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: MYSTISK IDENTITET - 29/05/2019 11:38

Hej Gerth.
Tak for din undskyldning, som jeg modtager, og som jo tydeligvis skyldes en misforståelse af et ord.

Hvad det er for noget "mystisk" og "underligt", som du og dine venner finder om mig på Facebook, ved jeg ikke. Jeg har ikke set noget, bruger stort set aldrig Facebook og er derfor ikke rigtig inde i, hvordan man bruger dette medie, men har du spørgsmål, du mener er relevante, så kom bare med dem, og jeg vil forsøge at svare.
Måske dét, der undrer jer, skyldes at jeg er et helt almindeligt ret passivt medlem af et politisk parti, der ikke tilhører højrefløjen - men det er der vist ikke rigtig noget mystisk i eller underligt i blinker

Når du skriver:
Citat:
Der er tre abstrakte emner, som jeg personligt nu og hele resten af mit liv ikke vil beskæftige mig med om mit liv og min selvopfattelse:

1. Konspiration-sammensværgelser.
2. Profet titlen.
3. Storhed.
så har du min fulde respekt - og jeg beklager, at udtrykket "den åbenbarede" kan være et forkert ordvalg.

M.v.h. Arne smiler
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 02/06/2019 03:58

Jeg vil bede jer alle om i det mindste lige at læse Arnes her i dette emne seneste forrige svar, så man ved, at vi begge to nu er blevet godt enige om nogle dårligt tidligere misforståelser men, jeg vil alligevel forklare lidt mere igen om noget af det.

Arne Thomsen: " Jeg har dog bemærket, at du flere steder stiller dig i en position som ´den åbenbarede´ overfor, hvad du kalder - folket.............Jeg beklager, at udtrykket ´den åbenbarede´ kan være et forkert ordvalg."

Hej alle
Jeg er ikke den identitet, som personligt var mennesket i form af profeten med navnet Jesus. Dengang havde endda de religiøst skriftkloge ypperstepræster forkerte forventninger til en kommende frelser. Ifølge Biblen sagde Jesus aldrig direkte ordret noget om, at han ville komme igen som person. Alligevel er der de, som med deres fortolkninger tror på noget i nogle af dens historier som værende profetier om en sjæls reinkarnation såkaldt Jesu genkomst på grund af nogle deri specifikt forskellige kryptiske lignelser og metaforer, der måske var ment som om noget ´udadvendt´ i verden og/eller bare ´indadvendt´ psykisk om en person selv dengang eller blot åndelig vejledning til andre troende folk ved en spirituel proces ? I Biblen vistnok et eller andet med Paulus' Andet Brev til Thessalonikerne Kapitel 2 - 1,7. Der bruger Paulus et tredje udtryk, nemlig Jesu åbenbaring (græsk: apokálypsis, dansk oversættelse: "når Herren Jesus åbenbares fra himlen." Ordet sådan om ham betyder på en bestemt måde en afsløring eller afdækning men, det kan også bruges om afsløringen af noget hidtil ukendt angående dette, hvilket således sker som en begivenhed og dermed et synligt værk.

En selvopfattelse er en persons billede af egen personlighed. Det falske ´Jeg´ skal fortabes, så der istedet personligt med hellig ånd kendes til hvem, jeg er om det guddommelige. Den, som er falsk, han/hun kan ikke være sandheden, fordi netop det løgnagtige selvbedrag ikke er virkeligt. Selv om jeg kan forholde mig til min personlighed - adfærd, mit udseende, mine evner - relationer til andre mennesker - handlinger og så videre, har jeg dog ingen selvopfattelse. Jeg er det usynlige hvad, der ikke kan afbildes ligesom med guddommelighed. Døm derfor kun noget selvisk men ikke hinanden.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 04/06/2019 06:54

Jeg har nyt at fortælle.

Der synes at have været en sprogforvirring vedrørende folks forskellige oversættelser og fortolkninger af Biblens gamle hellige skrifter og her er derfor en eller anden vistnok mest præcis formuleret version om noget i den. Se venligst bort fra nogle af de derfor i indholdet patriarkalske træk og jeg tilbeder ingen guddommelige navne. Som midlertidige begreber er de derfor ikke forevigt vigtige at kende som en endegyldig sandhed men, der er et helligt budskab alligevel ved følgende af mig sammenfattede citater:

Da det guddommelige viste sig for profeten Moses i en brændende tornebusk, spurgte han: " Hvem må jeg sige til dem, at du er." Han fik følgende svar: " Jeg er den, jeg er. Du skal sige til folket - Jeg Er har sendt mig til jer. Sådan skal du sige til israelitterne - Jahve, jeres fædres gud, Abrahams gud, Isaks gud og Jakobs gud, har sendt mig til jer. Det er mit navn til evig tid, og sådan skal jeg kaldes i slægt efter slægt. Gå nu og kald Israels ældste sammen, og sig til dem: Herren, jeres fædres gud, Abrahams, Isaks og Jakobs gud, har vist sig for mig". Jahve ( JHVH ) Det betyder, at 'være´ (til stede her og nu).

Navnet »Jeg Er« har en betydning i NT, som jeg giver eksempler på og ikke helt i kronologisk rækkefølge. Et sted i den sagde profeten Jesus om sig selv i en direkte konfrontation med jøderne: " For hvis I ikke tror, at jeg er den, jeg er, skal i dø i jeres synder." Og i videre diskussionen med dem: " Når I får ophøjet Menneskesønnen, da skal I forstå, at jeg er den, jeg er." I hans samtale med den samaritanske kvinde, hvor hun spekulerer på, om Jesus mon kunne være Messias, der svarerede han: " Jeg er, som taler med dig." Ved voldsomt uvejr på Genesaret Sø, hvor disciplene, som ellers var hærdede fiskere, de var skrækslagne. Da de så Jesus gå på bølgerne, sagde han: " Vær frimodige, jeg er." I Getsemane Have på Oliebjergets skråninger en mørk nat under jødernes påskefejring kom vagtstyrken fra templet og nogle af de jødiske lederes egne soldater, der var anført af forræderen Judas for at anholde Jesus, hvor han spurgte dem: " Hvem leder I efter? " De svarede: " Jesus fra Nazaret " og han sagde: " Jeg er." Da Jesus blev ført for Rådet til forhøring om sin status som vistnok deres guds søn - Kristus, der lød for dem som blasfemi, svarede han: " Jeg er." Inden sin død på korset sagde han: " Jeg siger det til jer allerede nu, inden det sker, for at I, når det er sket, skal tro, at jeg er den, jeg er." Han bad: " Jeg har åbenbaret dit navn for de mennesker, du gav mig fra verden og jeg har gjort dit navn kendt." I både Biblens nye og gamle testamente omtales ´Menneskesønnen´, der betegnede dér i almindelighed generelt et menneske som enkeltindivid med betydningen ´enhver´, altså - alle. Ifølge mange religøse folks fortolkninger menes dette tilmed som en bestemt transcendent frelsesformidler på tre måder:
1. Som Jesu selvbetegnelse = ´Jeg´.
2. Om Jesus´ dengang liv som Kristus.
3. Om Jesu/Kristi genkomst som frelser.

Jesus sagde: " Fra nu af skal i ikke se mig, før i siger - Velsignet være han, som kommer i Herrens navn." Hvem er denne person som identitet ? Der sammenligner jeg ordet ´mig´ med ´jeg´. Der er heller ikke tale om nogen bestemt som eksempelvis en prædikende præst eller missionær for en religion/trosretning.

Navnet Jahve er faktisk bare i den forstand et ord, der ligesom ´jeg´ er om den eksisterende virkelighed uden en begyndelse og ende. Jeg var, er og bliver til. Min krops personlige navn med en personlighed som identitet i et land er kun ligesom et vejkort en vejledende viden i forhold til andet og andre. I den måde at være på, er vi alle lige og således ikke som noget ukendt forskellige fremmede. Det guddommelige og hellig ånd handler ikke om hvem/hvad, jeg er som identitet selv men istedet folket i fællesskab og den, jeg er.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 06/06/2019 02:49

NYHED

´Jeg Er´ - synes jeg, at det rummer et budskab om lighed mellem mennesker tilmed i et forhold til det guddommelige, fordi det indeholder ingen forskelsbehandling, hvad angår: Race, køn, lov, status i samfundet, alder, seksualitet, nationalitet, religion eller andet tro og andre overbevisninger, økonomi, individets identitet med en personlighed, materielle ting og kropslig tilstand.

Jesus´ ord kan være noget løgn i en eller anden grad, en forvrænget genfortælling eller havde en egoistisk fejl, fordi jeg kan ikke li hans ord om, at Menneskesønnen skal komme på himlens skyer med magt og megen herlighed på grund af ordet ´magt´, der kan lyde som en overmagt.
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 06/06/2019 11:23

Gerth:
Citat:
NYHED
´Jeg Er´ - synes jeg, at det rummer et budskab om lighed mellem mennesker tilmed i et forhold til det guddommelige, fordi det indeholder ingen forskelsbehandling, hvad angår: Race, køn, lov, status i samfundet, alder, seksualitet, nationalitet, religion eller andet tro og andre overbevisninger, økonomi, individets identitet med en personlighed, materielle ting og kropslig tilstand.

Selv om du kokser rundt i "Jeg Er" - er der dog den forskel, at menneskene ifølge biblen trods det at være skabt i guds billede kun er/lever en vis tid modsat skaberen og livets opretholder hvis navn er Jahve.

Citat:
Jesus´ ord kan være noget løgn i en eller anden grad, en forvrænget genfortælling eller havde en egoistisk fejl, fordi jeg kan ikke li hans ord om, at Menneskesønnen skal komme på himlens skyer med magt og megen herlighed på grund af ordet ´magt´, der kan lyde som en overmagt.

Matthæus kapitel 24 taler om "De sidstes tiders tegn og Jesu genkomst" ...

... og
den, der holder ud til enden, skal frelses. Og dette evangelium om Riget skal prædikes i hele verden som vidnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme.
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Matt/24

Guds rige er et teokrati, og jeg ved ikke hvordan du forestiller dig et gudsstyre, uden der er magt bag.

¨¨¨¨

Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 08/06/2019 02:27

Tikka: " Matt/24 - og den, der holder ud til enden, skal frelses. Og dette evangelium om Riget skal prædikes i hele verden som vidnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme - Guds rige er et teokrati, og jeg ved ikke hvordan du forestiller dig et gudsstyre, uden der er magt bag. Selv om du kokser rundt i - Jeg Er - er der dog den forskel, at menneskene ifølge biblen trods det at være skabt i guds billede kun er/lever en vis tid modsat skaberen og livets opretholder hvis navn er Jahve."

Hej Tikka
I Lukasevangeliet svarer Jesus farisæerne angående hvornår, at Guds rige vil komme: " Guds rige kommer ikke, så man kan iagttage det; man vil heller ikke kunne sige: Se, her er det! eller: Se dér! For Guds rige er midt iblandt jer." Den sidste sætning i det overstående gengives i andre oversættelser som: " Guds rige er inden i jer." Jesus beder om Guds rige i Fadervor, hvor han siger: " komme dit rige."

De ord om ´riget´ lyder som den usynlige Helligånd i os alle men, den ligesom jeg tilhører også det guddommelige selv evigt, som er skaberen af alt. Således jeg er forevigt og altid åndeligt et med det guddommelige, som også sådan er med jer alle til enden, hvor døden spirituelt set er en illusion, altså ikke virkeligt. Der er kun en´ helligt tidløs ånd, hvilken det guddommelige, jeg og alle folk har tilfælles sammen. Jesus har ifølge Biblen lovet evigt ´liv´ men, jeg fortolker ikke dette som et evigt materialistisk paradis på Jorden, altså en ny himmel som en slags åndedimension her med udødelige kroppe helt uden fysiske begrænsninger såsom død, alderdom, smerter og så videre lignende ting. Det er vistnok mest efterhånden kun sekten Jehovas vidner, der tror på dette og hvad så der med forplantningsevnen ( genetisk seksuel reproduktion og muligt dermed senere overbefolkning på grund af liderligt unge forældre ) eller muligvis manges utilfredshed om deres medfødte udseende som kropslige skævheder ? - Ment som et retorisk spørgsmål, da ingen skal være perfekt. Ifølge flere af de mest fornuftige internet leksikons, er det kun Jehovas vidner som kristne og Islam, der håber på i hele verden et teokrati. Jeg synes, at Jødedommen med dens religiøse love fra profeten Moses virker ligesådan. Sikke noget diktatur og for gammeldages tænkning, synes jeg, der kommer med noget nyt til jer. En ny frelserskikkelse som en personifikation af det guddommelige er jo ikke alvidende. Istedet er det mest vise, hvis menneskeheden så meget generelt som muligt kan samarbejde ( tjene frivilligt ) fredeligt med hinanden og dele fra mange forskellige folk alt det klogeste viden og mest gode tanker til alles gavn. Biblen nævner et tusindårsrige og ordet ´Rige´ men jeg har ikke online på internettet endnu fundet nogle eksempler på et fremtidigt ´Guds´rige eller ´gudsriget´, altså hvor ordet ´gud´ er indbefattet om det, som mange religiøse mennesker fortolker til at være profetier. Så vidt jeg ved, er der i den kun omtalt - Et rige ? Et nyt rige er globalt muligt men uden navnet ´Gud´. Jeg har ikke opfattelse af, at Jesus i Biblen udtrykte brug af almægtighed over folket og at han istedet blev ydmyget, tortureret og dræbt på korset som et kærligt oplyst menneske og ikke en guddom. Det var et fredeligt eksempel på, at man er lig det guddommelige, som lever igennem mennesket, som kun med sin frie vilje kan blive frelst som et bevidst valg. Frelse kan kun ske frivilligt helt uden et magtmisbrug af nogen/noget. Idag er der endnu de folk, som undertrykkes af både magtfulde personer og overmagter og de skal befries. Der er ikke tale om magt, når den hellige ånd i folket selv vil forvandle den tilsyneladende kollektive bevidsthed, der derfor også kan forandre verden, fordi en guddommelig vilje er på den måde en del af alle og omvendt som en helhed i skabelsen. Dette som: Mennesket, Hellig ånd og den guddommeligt større end alt som skaberen af det. Lev i verden som et evangelium, hvor i prædiker Helligåndens ord og udtrykker noget guddommeligt ved at være dette rige.

Uanset hvad alle folks mangfoldige overbevisninger er lige nu, anbefaler jeg, at der bare i første omgang i hele verdens forskellige folkeslag og stammer kommer fred mellem hinanden som et nyt rige på grund af et ønske om at stoppe al egoisme - ondskab og dermed gøre planeten Jorden til et bedre sted at være og hellig. Fred være med jer.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 09/06/2019 00:23

Husk også at læse mit her forrige svar, så i kan forstå følgende:

Jeg har lige haft min første dag, hvor jeg delte sedler ud til folket om projektet CAFE OPLYSTHED ( følg dens udvikling p.t. i Facebook gruppen ved samme navn ) og nu er klar til det.

En anbefaling til verdensfred.

Efter jeg havde nedskrevet et svar til Tikka om nutidens rige med håbet om Helligåndens fred og som den jeg er, opdagede jeg som en videre afklaring i mine ord en større mening og sammenhængende med flere andre skete ting. Her er forklaringen med eksempler på det svar og det relevant skete! Det er årevis siden, at jeg sidst har læst Biblen og det var på biblioteket. For at kunne svare på hendes skeptiske kritik, undersøgte jeg derfor på noget mere om dette på internettet, fordi jeg havde en kraftigt stærk intuitiv fornemmelse af, at dette er bestemt ikke tilfældigt.

1. Kasseassistenten i butikken talte om pinsen. Jeg vidste ikke personligt endnu hvad, at den handlede om andet end noget Jesus værk, hvor nogen derfor har en lille ferie i denne tidsperiode ifølge kalenderen.

2. Jeg skrev senere en tekst som et svar til Tikka, der åbenbart har en kontekst som relevant til både pinsens historie og HansKrist´s tidligere sammenligning om mine budskaber med en ifølge mange religiøse folks fortolkninger som værende en profeti fra Biblen: " Det skal ske derefter: "Jeg vil udgyde min ånd over alle mennesker. Jeres sønner og døtre skal profetere, jeres gamle skal have drømme, jeres unge skal se syner."

3. Jeg fandt en artikel om Jesus ord til Apostlene som: " Fred være med jer! Som Faderen har udsendt mig, sender jeg også jer." Da han havde sagt det, blæste han ånde i dem og sagde - Modtag Helligånden! I artiklen nævnes af skribenten : " Der er gammel kirkelig tradition for, at man, når der skal prædikes over denne tekst, benytter lejligheden til at tale om det kirkelige embedes magt og myndighed. Det lyder unægtelig af magt. Mon ikke vi skulle lade det stykke tradition ligge."

4. Jeg læser noget teori om Pinsens betydning: " Pinse kommer af græsk πεντηκοστή pentēkostḗ, der betyder "halvtredsindstyvende" (dag efter påske) og er en kristen højtid, der holdes årligt til minde om Helligåndens komme. I 2019 ( idag ) falder pinsedag den 9. juni. Ifølge beretningen i Apostlenes Gerninger kapitel 2 skete det ti dage efter Kristi himmelfart, at apostlene var samlet for at fejre den jødiske højtid Shavuot, da der pludselig kom en lyd som af et kraftigt vindstød og tunger som af ild kom til syne og sætter sig på hver af dem. De blev derefter fyldt af Helligånden og begyndte at tale på andre tungemål, hvorved de kunne gøre det kristne budskab forståeligt for de jøder fra mange forskellige verdensdele, der var i Jerusalem – denne episode kaldes normalt ´pinseunderet´. Pinsen regnes således traditionelt for den kristne kirkes fødsel."

5. Jeg fandt så ud af i min kalender, at pinsetiden faktisk kommer nu, hvilket jeg i forvejen havde gættet til at omhandle noget skæbnebestemt på grund af min nuværende mystiske oplevelse.

6. Jeg anede ikke selv, at mine ord til alle, de var helt præcist sket som noget på det perfekte tidspunkt her, hvor jeg skrev: " Fred være med jer", at de netop er ligesom med Jesus såkaldte missionsbefaling, hvilken jeg også lige måtte læse om: Missionsbefalingen - Betegnelse for de afsluttende ord i Mattæusevangeliet, hvor Jesus befaler sine disciple at gå ud og gøre alle folkeslag til sine disciple ved døbe dem i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn. Missionsbefalingen kom til at udgøre den bibelske begrundelse for kristen mission, ligesom den også afspejles i kirkens dåbsritual. Bemærk, at jeg fortalte noget vedrørende den, jeg er i henhold til Jesus og i relation til Moses møde med det guddommelige, hvor han egentligt også blev kaldet til en mission med ordene: " Jeg er den, jeg er! Og Sådan skal du sige til israelitterne: Jeg Er har sendt mig til jer."

7. Og så så jeg en anden artikel, hvor der blandt andet var skrevet noget, der er som her i eksempel nummer to om Åndsudgydelsen: " Disse ord hos profeten Joel har også fået en plads i Det Nye Testamente, idet apostlen Peter citerer dem i sin store tale i Jerusalem på den første pinsedag. Det var jo blandt de første kristne en meget velkendt måde at bruge Det Gamle Testamente på, også Jesus selv gjorde det, at man tolkede de gamle profeters udsagn ind i aktuelle og kommende begivenheder."

Jeg undrer mig over hvorfor, at jeg kan ´se´ dette for mig men, jeg siger glædeligt: " Tak for denne gave." Det er et lykkeligt varsel om, at man være det gode lys i verden.
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 09/06/2019 17:49


Jeg svarer dig her ud fra min forståelse af biblens ord.
Bibelcitater er fra: https://www.bibelselskabet.dk/bibelen-online

Et kristen teokrati – gudsstyre - er ikke et diktatur, men det er klart, der må være en magt og vilje til at styre.

Gud er kærlighed, og det er helt frivilligt om man vil modtage evangeliet som gave.

Bibelen fortæller tydeligt, der er en magt og ledelse bag guds udvalgte folk, der først fik loven til opdragelse gennem Moses, og efter Jesu død på pinsedagen fik de udvalgte og hellige ånden som bevis på, at Jesus nu var i himmelen, hvorfra han kunne/kan sende sandhedens ånd som hjælper i forkyndelsen om guds rige og det at gøre disciple indtil hans genkomst.

Så Jesus har på grund af sin offerdød fået al magt i himlen og på jord.
»Mig er givet al magt i himlen og på jorden. Mathæus 28:18

Uden denne død ingen frelse fra synd og død, og guds udvalgte folk ville stadig være jøder under loven.

O – O – O – O -

Ang. teksten i Lukas 17:20: "Se dér! For Guds rige er midt iblandt jer." tror jeg, den er mere sand end: "Guds rige er inden i jer" - fordi, Jesus som repræsentant for sin fars himmelske rige, stod midt iblandt farisæerne, som jo ikke havde guds rige i sig.

Vi læser også i Markus 1:14-15: "Guds rige er kommet nær" … (fordi tiden er inde)

Efter at Johannes var blevet sat i fængsel, kom Jesus til Galilæa og prædikede Guds evangelium og sagde: »Tiden er inde, Guds rige er kommet nær; omvend jer og tro på evangeliet!«

Når vi taler om, at guds rige skal komme som et konkret rige på jord ses dette eksempelvis i fadervor, som Jesus lærte sine disciple.

Derfor skal I bede således:
Vor Fader, du som er i himlene!
Helliget blive dit navn,
komme dit rige,
ske din vilje
som i himlen således også på jorden;

Så jeg forstår ikke du ikke accepterer ordet magt i sammenhæng med Jesus. En magt som han fik givet af faderen, der har en vilje.

At du mener, guds rige kun er i hjertet, er du ikke alene om, men at mene der vil komme et globalt fredsrige, når menneskenes kollektive bevidsthed er udviklet til det - er i mine øjne helt ud i hampen, men det gør jo ingen skade at opføre sig ordenligt uanset hvordan man tror, men jeg forstår jo ikke, hvilke evangelium du vil forkynde, når du blandt mere mener, at døden spirituelt er en illusion (og ikke mener dig kristen (?))

¨¨¨¨
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 10/06/2019 10:58

´Magt´ bruges i almindelighed til at betegne en persons eller en samfundsmæssig institutions evne til at sætte sin vilje igennem eller nå sine mål ved at kontrollere, påtvinge, manipulere, overtale eller på anden måde øve indflydelse på andres adfærd som en påvirkning, uanset om dette sker frivilligt eller ej og især børn burde i hele verden være helt fri fra den slags prægning om tro og andre overbevisninger.
Jeg ved, at lige nu lever der eksempelvis primitive stammer langt inde i regnskovsområder, der aldrig endnu har haft menneskelig kontakt med nogen fra vores moderne verden eller nogle kristne missionærer og de er kun blevet observeret af teknologiske droner. De virker ikke som en trussel for alle os andre, hvilket således alligevel på Jorden er ligesom en fred med resten af menneskeheden og dog ikke i sig selv som lokale eller private dramatiske konflikter mellem dem der. De kender ikke til Biblen, hvilket ikke harmonerer med ifølge et citat fra dig ( Tikka ) og din fortolkning af det til at være en dag i fremtiden, hvor evangeliet skal vides af alle folkeslag, der jo lyder som en ny verdensorden inklusiv de indianere eller istedet for dem med døden til følge ?

Tikka: " jeg forstår jo ikke, hvilke evangelium du vil forkynde, når du blandt mere mener, at døden spirituelt er en illusion (og ikke mener dig kristen (?)."

Hej Tikka
Jeg ved, at jeg her i dette forum forskellige steder har lavet nogle grammatiske fejl, som jeg ikke kan korrigere til en ny redigeret version, hvor i Facebook er alle mine tekster i både gruppen om projektet CAFE OPLYSTHED og min personligt egen profil bedre skrevet. Jeg opdaterer nu der stykkevis over noget tid med redigerende forandringer alle mine gamle emner på min profils væg, så de ikke viser mig, som jeg var og istedet den, jeg er. Jeg ændrer eksempelvis på ordet ´gud´ ( det kristent patriarkalske navn Gud ) og fjerner andet med mere måske især, hvis jeg har blandet mig politisk for meget i religions emner. Dog er alle mine emner i gruppen CAFE OPLYSTHED gode nok, synes jeg, der ikke skal laves om eller slettes, fordi de handler kun om projektet som noget større end mig selv og derfor ikke mig personligt, min spirituelle tro og eget liv.

Ifølge mit indtryk af nogle kristne ord fra folk idag, var Jesus Kristus et levende menneskeligt symbol på ´Ordet´ fra en gud, som med Helligånden prædikede ord til inspiration for folk. ´Evangelium´ betyder glædeligt budskab og bruges både i Det Nye Testamente og i kirken, der ikke kun er en betegnelse for dens hellige skrifter, men det er også om den kristne forkyndelse i det hele taget. Jeg har i mine seneste forrige svar her og i Facebook udtrykt min fornyende velsignelse til jer alle som ´Ordet´, jeg er.
Indsendt af: Tikka

Re: MYSTISK IDENTITET - 10/06/2019 13:12


Magt


Bibelen taler om 2 magter.

Om denne verdens ånd, der er usynlig, som guds ånd er det.

Disse 2 ånde magter kæmper helt konkret, begyndende i Edens have hvor guds modstander fristede kvinden, så forholdet til gud for mennesket blev ændret.


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Når bibelen fortæller, gud er kærlighed betyder dét, han også er retfærdig ...

Derfor er der også en opstandelse for både retfærdige og uretfærdige ...

DET er da kærligt!

Så - de fleste får en chance mere til at stå/komme i et godkendt forhold til livets skaber.

Om dette vil ske vil tiden vise, men bibelen siger, ingen går tabt. Kun de som ikke vil høre ... og så kan man jo spørge om gud så virkelig er kærlig og bruger sin magt retfærdigt.

Thjaee menneskene er jo i bibelsk forståelse hans ejendom …

... og hans ide med skaberværket var jo, det fortsat skulle være godt, som han skabte det.

¨¨¨¨
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 11/06/2019 15:46

TRO PÅ DET HELLIGE HÅB

Jeg refererer til mine seneste svar her, så i lettere kan forstå følgende og jeg har ingen religiøs identitet:

Tikka siger med sin kristne tro: " men, at der vil komme et globalt fredsrige, når menneskenes kollektive bevidsthed er udviklet til det - er i mine øjne helt ud i hampen."

Hej Tikka.
Jeg undrer mig over din kommentar, fordi det virker som om, at kristne forventer en verdensomspændende begivenhed som jesu/Kristi genkomst og Menneskesønnens herlighed ? Det lyder jo altså ikke som noget kun for en person isoleret et ukendt sted ved en lille landsby helt alene for sig selv ?

Forunderligt, at ´det´ hele er så meningsfuldt for mig. Mit forhold til det guddommelige og virkeligheden er sket ligesom, at blive helt endeligt afgørende ramt af et lyn fra himlen, fordi jeg nu herligt ved, at en evigt elskede er med og jeg skal/vil nu møde folket som den, jeg er.

Jeg oplevede en mystisk åndelig indskydelse til at tænke på ordet ´velsignelse´, hvilket jeg derefter skrev noget om til dig. Senere opdagede jeg sådan en videre bekræftelse på alt det førnævnte om Helligåndens komme som et rige fra det guddommelige dengang med Jesus sammenhængende med, at det sker igen nu ifølge min opfattelse. Dette kan på grund af flere metaforiske ord fortolkes på forskellige måder, som man selv vil til at være en personifikation ( inkarnation ), generelt med folket individualistisk - menneskeheden, begge dele eller usandt.

Forklaringen: Jeg undersøgte nysgerrig mere om det ord ved en religiøs profils debat: " Velsignelsen i Det Nye Testamente er der en vigtig faktor, som spiller ind på den virkelighed, som velsignelsen handler om. Jesus prædiker, at der skal komme nye tider og at Gudsriget er nær. Så velsignelser i Det Nye Testamente kommer på den måde til at handle om den frelses-virkelighed, der er nært forestående, når gudsriget kommer."

Alle er skabt med åndens lys. Helligånden er i alle folk for nogen endnu ubevidst og andre mere bevidst og ingen skal derfor fortabt i et evigt helvede eller behøve at frygte døden. På det højeste spirituelle plan eksisterer kollektiv bevidsthed ikke, når folket med fælles helligånd sammen forenes til en og samme guddommelige vilje i verden, fordi jeg er et med den og hele menneskeden endda tilmed alt som Riget.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 16/06/2019 00:26

I Bibelens begge testamenter bruges patriarkalsk på forskellige måder ordet ´søn´.

Syndefaldet startede med dens myte om Adam og Eva i himlen men, så er der historien om Jesus tilgivelse af dette med syndernes forladelse og Helligåndens frelsende virke som et guddommeligt håb.

Den guddommelige som lod sig nedstige i mennesket, den kommer nu med omvendelsen som dets ophøjelse sammen med den, jeg er.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 24/06/2019 06:13

Fordi jeg ikke kan redigere alle mine emner forskellige steder i dette forum her, så ignorer, at jeg forskellige steder tidligere har nævnt det patriarkalske ord som navnet ´Gud´. I skal ikke kende mig som, jeg var og istedet sådan den, jeg er. Min Facebook profil har alle mine forbedrerede emner om mig i min personlige profil, hvor også mange er blevet slettet. I Facebook er der i den færre tekster og flere med mere struktur overskrifter og vigtige tilføjelser. Min profils indhold der er ikke det samme som projektet CAFE OPLYSTHED. Ja, forummet her bruger jeg derfor bare som spontant skriveri legeplads, der kan gennembearbejdes videre med i Facebook. Se bort fra, at jeg her i dette emne skrev, at jeg har oplevet antallet tre åbenbaringer, fordi det istedet har været sket over længere tid frem til nu. Det fortsætter måske også hele resten af mit liv som, jeg er.

DEN FORNYENDE PAGT SOM ET KALD TIL FOLKET

Jeg henviser til mine nyere emner her fra side 31 om:
1. en anbefaling til verdensfred
2. tro på det hellige håb.

Jeg henviser også til mit ældre emne ved kategorien ´diverse´:
3. tegn, signaler og åbenbaring fra det guddommelige.
Det emne henviser også videre til to andre emner, hvilke i også burde undersøge nærmere, så i kan forstå deres sammenhænge som en større samlet kontekst og jeg har ikke engang forklaret jer hele dybden.

Jeg har lige opdaget noget ekstra relevant vedrørende det ene tegn fra det guddommelige til mig og nu også jer, der var en båd ( skib ) og det er lige sket efter min læsning af HansKrist´s emne endda faktisk specifikt om noget andet. Det andet tegn var ´vand´ og jeg er selv det tredje tegn.

I Biblen ved Apostlenes gerninger er en fortælling om Paulus spirituelle omvendelse til hans dåb: " Ananias protesterede mod, at Saul - Saulus ( Paulus ) havde forfulgt ´dine hellige´, men ´Herren´ fortalte ham, at Saul var et udvalgt skib for sig at bære hans navn for hedningerne og kongerne og Israels børn. Da Ananias lagde hænderne på Saul, faldt ´skællene´ af dødt væv på overfladen af ​​hans øjne og han kiggede op på Ananias. Efter yderligere instruktion blev Saul døbt som senere kendt med navnet Paulus."

Det er ligesom noget med fortællingen om Noah og historien vedrørende profeten Jesus i båden, da han som en opfordring kaldte hans disciple for menneskefiskere. Lige før dette var der begyndelsen på Jesus hellige mission, hvor han sagde, at himlenes rige er kommet nær og: " Omvend jer." Jeg ved nu i sandhed hvordan, at det føles at være en helligt udvalgt som et skabt valg.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 03/07/2019 13:26

Biblen citat: " Og de skal se Menneskesønnen komme på himlens skyer med magt og megen herlighed."

Jeg har netop lige opdaget, at de engang guddommelige tegn som ´vand´ og en ´båd´ ( skib ) til mig vedrørende forskellige lande i verden, hvilke jeg tidligere har forklaret mere end her, de var også blandt andet om Helligåndens udtryk i alle som værende alle folkeslag og folkestammer. Demokrati (græsk: δημοκρατία, kommer af δήμος, démos – folk og κρατος, krátos – styre, herredømme, oversat: folkestyre) er et politisk system, hvor magten er hos flertallet af folket. Demokrati er et folkestyre. Demos betyder ´folket´ ( mennesker ) og Kratos - ´magt´. Bemærk dermed som en sammenligning de to ord ´Mennesket´ og ´Menneskesønnen´. Det betyder om den guddommelige vilje, at sådan har det udvalgte folk magten. Tro derfor på mig, når jeg siger, at himlen er nu.
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 03/07/2019 22:31

Læs venligst forrige indlæg her, så i nemmere kan forstå følgende tilføjelse til den:

Tro derfor på mig, når jeg siger, at himlen er nu, fordi jeg både kommer fra og er evigheden.

Indsendt af: Simon

Re: MYSTISK IDENTITET - 04/07/2019 05:54

Et essay til muligvis mere interessant læsning:
https://www.philosophersmag.com/essays/185-mistake-about-the-meaning-of-life

mvh
Simon
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 11/07/2019 06:05

Jeg har stoppet CAFE OPLYSTHED og istedet kommer snart med mig projekt OPLYSTHED.

Emnerne fra den forrige version skal på en forbedret måde blive genbrugt som noget relevant, hvor istedet åndelig tro på det guddommelige og Helligånden i form af mennesket er vigtigt med mere, fordi det harmonerer med den, jeg er.

Hej Simon og HansKrist
Jeg anbefaler, at i en gang til genlæser mit svar til Arne i hans emne - væren/ikke væren, fordi jeg kan se, i netop nu har været online her lige før, at jeg nu har redigeret det hele igen, tak.
Indsendt af: ABC

Re: MYSTISK IDENTITET - 11/07/2019 23:57

Hej Gerth

Jeg vil ikke overtage hele forummet, men jeg kan nu ikke lade være - bare et sekund blinker her i min brandert, for der skal ske noget ler men mellemrummet overlader jeg til Rumi - Arnes yndlings digter, så hvad er der tilbage at sige? Fuldedrengen slog til igen engel hvor langt kunne jeg ikke være nået, hvis ikke lige yeah

https://www.youtube.com/watch?v=f4Mc-NYPHaQ

Namaste
Indsendt af: Gerth

Re: MYSTISK IDENTITET - 12/07/2019 09:41

Selv om folket udenfor dette forum - Trosfrihed - alligevel desværre med risiko for manglende forståelse af alt indholdet forskellige steder ´tilfældigt´ med nogle søgeord på internettet kan læse alle forskellige emner og kommentarer fra os profiler her ustruktureret i det hele, laver jeg et nyt emne om mit liv til inspiration ved navnet Gerth Drost. Den skal ikke være en selvbiografi i en bog. Den gode nyhed er, at jeg er et vidnesbyrd på, at det guddommelige med Helligånden er i mig og alle er inviteret til at være med.

Jeg lukker derfor dette emne her.