Er Jesus Gud?

Indsendt af: Anonym

Er Jesus Gud? - 13/12/2022 10:10

Er Jesus Kristus den samme som Den Almægtige Gud? Eller er Jesus og Gud to forskellige personer?
Indsendt af: Hanskrist

Re: Er Jesus Gud? - 13/12/2022 10:53

Jørgen Primdahl:

Er Jesus Kristus den samme som Den Almægtige Gud? Eller er Jesus og Gud to forskellige personer?


-0-0-0-


Regin Prenter's svar lyder:

Citat:
Det Bibelske budskab er ikke dette, at et menneske, Jesus, tilkendes prædikatet guddommelighed. Den tankegang, at Jesus er ”gud”, forudsætter jo, at ”gud” eller ”det guddommelige” på en eller anden måde på forhånd er bekendt, og at vi på grund af Jesu særlige egenskaber, f. eks. Hans moralske højhed eller Hans religiøse genialitet, mener at turde tilkende Ham dette høje prædikat. Men af en sådan tankegang finder vi intet spor i Det nye Testamente. Derimod findes der en særdeles kraftig understregning af, at Han, da Han på denne måde skulle kåres og vurderes af mennesker, blev behandlet som alt andet end et guddommeligt menneske, tværtimod blev forkastet og henrettet som forbryder. Den nytestamentlige kristusbekendelse lyder ikke: ”Jesus er Gud!” men: ”Gud er Jesus!” ikke: mennesket Jesus ophøjedes på grund af sine menneskelige fortrin i gudernes kreds! Men: Gud fornedrede sig til menneskers kår. Ikke: mennesket, det rene, ædle, ophøjede menneske blev Gud. Men: Gud blev menneske, blev gjort til en forbandelse, til synd, for os.
”Ordet blev kød og tog bolig iblandt os!” formulerer Johannes denne bekendelse. Inkarnationstanken udtrykker denne enhed af kristologi og theologi, theologi og kristologi. Inkarnationstanken er ikke et princip til brug i en objektiv anskuelse. Som led i et system er inkarnationstanken selvmodsigende. Thi i et system tænkes ideer sammen. Og Guds og menneskets ide kan ikke tænkes sammen. Inkarnationstanken er ikke indholdet i en anskuelse, men formen for et budskab. Inkarnationstanken som systematisk ide måtte udtrykkes således: ”Ord er kød”, eller: ”Kødet er Ord”. ”Gud er menneske” eller ”Mennesket er Gud”. Ingen af delene er sandhed. Gud er ikke et menneske, og mennesket er ikke en Gud. Men inkarnationstanken som formen for det kristne budskab udtrykkes således: ”Ordet blev kød! Gud blev menneske!” inkarnationstanken udtrykker en begivenhed. Og denne begivenhed er den historiske Jesusvirkelighed. Her kom Gud. Derfor: Gud er Jesus. Udenfor Jesus findes kun vore Gudsideer, som alle er produkter af afgudsdyrkelsen. I Jesus kom den virkelige gud. Gudsideer opstiller det suveræne menneske, så længe Gud selv er borte. Kun om den fjerne gud kan mennesket i sin suverænitet opstille ideer, der udtrykker, hvilken plads og betydning det suveræne menneske ønsker at give Gud. Er Gud derimod kommet nær, da mister mennesket sin suverænitet. Da forsvinder også dets forsekellige gudsideer, og det står i stedet for over for Gud som virkelighed, d.v.s. som begivenhed. Det er dette inkarnationstanken udtrykker. Regin Prenter.



"Kun om den fjerne gud kan mennesket i sin suverænitet opstille ideer, der udtrykker, hvilken plads og betydning det suveræne menneske ønsker at give Gud. Er Gud derimod kommet nær, da mister mennesket sin suverænitet. Da forsvinder også dets forsekellige gudsideer, og det står i stedet for over for Gud som virkelighed, d.v.s. som begivenhed". Regin Prenter

Også derfor Nicolai Berdyaev skriver:

A mature courageous consciousness knows God as immanent, near us and within.


Så Gud er nøjagtig lige så virkelig for vi kristne som Gud var for Jesus - der er ingen forskel - det er netop det kristendommen går ud på at Gud er kommet nær som virkelighed i begivenheden KRISTUS den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus og Kristi Opstandelse betyder at denne virkelighed med Gud forsætter efter Jesus død. Så hvad der er kommet ind i verden med Jesus mister vi ikke med Jesus korsdød





-0-0-0-
-0-0-0-0-
-0-0-0-


Paul Tillich's svar:

Citat:
it is not the spirit of the man Jesus of Nazareth that makes him jeg Christ, but that it is the Spiritual-Presence, God in him, that possesses and drives his individual spirit. This insight stands guard against a Jesus-theology which makes the man Jesus the object of Christian faith. This can be done in seemingly orthodox terms, as in Pietism, or in humanist terms, as in theological liberalism. Both distort or disregard the Christian message that it is Jesus as the Christ in whom the New Being has appeared. And they contradict Paul's Spirit-Christology, which emphasizes that "the Lord is the Spirit" and that we do not "know" him according to his historical existence (flesh) longer, but only as the Spirit who is alive and present. This saves Christianity from the danger of a heteronomous subjection to an individual. The Christ is Spirit and not law. Paul Tillich.
Indsendt af: Anonym

Re: Er Jesus Gud? - 13/12/2022 12:38

Det fik jeg ikke noget ud af.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Er Jesus Gud? - 13/12/2022 12:43

Nej det var jeg næsten godt klar over.

Men jeg skriver også for de opvakte unge intelligente mennesker på sidelinjen, fx teologi studerende og andre intelligente mennesker der er interesseret i at forstå kristendommen

Hvilket ingen af jer aktive debattører går ret meget op i


-0-0-0-

Er det svært for dig og andre at overskue en større tekst

Så skal I koncentrere jer om et mindre tekst stykke og tilegne jer rigtig godt hvad der står deri

Fx:

it is not the spirit of the man Jesus of Nazareth that makes him jeg Christ, but that it is the Spiritual-Presence, God in him, that possesses and drives his individual spirit.

-0-0-0-

I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.

En sådan tillid har vi til Gud ved Kristus. Ikke at vi af os selv duer til at udtænke noget, som kom det fra os selv; at vi duer til noget, skyldes Gud, som også har gjort os duelige til at være tjenere for en ny pagt, ikke bogstavens, men Åndens; for bogstaven slår ihjel, men Ånden gør levende. 2 Kor 3
Indsendt af: Anonym

Re: Er Jesus Gud? - 13/12/2022 14:07

Hvis du er så uendelig klog og ophøjet hvad skriver du så på min tråd for, er det for at blamerer dig.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Er Jesus Gud? - 13/12/2022 14:56

Jeg blamerer mig ikke - tværtimod udmærker jeg mig - skriver godt om tingene.

Men du stillede et spørgsmål og det har jeg så svaret på. Og kan du så ikke lade det være med det, uanset du som Jehovas Vidner bibelfundamentalist selvfølgelig ikke er tilfreds med et svar der bygger på Paulus - da I ingen forståelse overhovedet har Paulus.
Indsendt af: Anonym

Re: Er Jesus Gud? - 13/12/2022 16:36

Det er ikke et svar som almindelige mennesker kan forstå, og det har bestent ikke noget med Biblen og kristendom at gøre, så jeg forstår slæt ikke at du søger ind på de sider der har noget med de ting at gøre for det har du ingen forstand på, det kan da kun have at gøre med at du ønsker at fortælle andre hvor suveræn og ophøjet du er over andre mennesker, og det kalder man at blamerer sig
Indsendt af: Hanskrist

Re: Er Jesus Gud? - 13/12/2022 17:07

Citat:
Jørgen Primdahl:

Det er ikke et svar som almindelige mennesker kan forstå, og det har bestent ikke noget med Biblen og kristendom at gøre, så jeg forstår slæt ikke at du søger ind på de sider der har noget med de ting at gøre for det har du ingen forstand på, det kan da kun have at gøre med at du ønsker at fortælle andre hvor suveræn og ophøjet du er over andre mennesker, og det kalder man at blamerer sig


Hvis du ikke formår at læse hvad jeg skriver, har du da ihvertfald overhovedet ikke nogen forståelse af kristendommen. Som minimum skal du forstå det meste af hvad jeg skriver hvis du overhovedet skal komme i betragtning om at have en kvalificeret forståelse kristendommen.

Kristeligt Dagblads redaktør af religion.dk han skrev personligt til mig at han var blevet prikket på skuldrene om at ham HansKrist skrev fremragende om kristendommen og han spurgte mig derfor om jeg ikke havde lyst til at være med i opstarten af deres BLOG Univers.

Jeg skriver da personligt med nogle af de teologer der tegner den nyeste forståelse af kristendommen.

Mine evner til at forstå kristendommen har jeg et meget realistisk billede af, så tror du gør klogt i ikke at blamerer dig mere i den sammenhæng end du allerede har gjort.

Jeg forstår godt at du Jørgen Primdahl kan finde på at hævde at jeg overhovedet ikke har forstand på kristendommen, da vi to er ufatteligt langt fra hinanden da du er Jehovas Vidner Bibelfundamentalist og du tror på Bibelen men ikke på Gud som du kun vil vide af i en formidlet form men intet virkeligt forhold har til. Du har et forhold til Jehovas Vidners bibelfundamentalistiske system og du dyrker dette system som sandheden, men sandheden tilhører livet og virkeligheden, ikke et system. Hvilket Paulus siger så præcist at ingen burde kunne komme i tvivl.

Dine flabetheder synes jeg du skulle stoppe med, det klær dig bestemt ikke.

Men noget må du have forstået af hvad jeg skriver siden jeg går dig så meget på at du ellers så høflige mand blamerer dig offentligt ved meget dårlig opførsel.

Du må også have forstået så meget at du har opdaget at dit Jehovas Vidners bibelfundamentalistiske system og som jeg præsenterer kristendommen er diamentralt modsatte og uforenelige størrelser. Dette er en fuldstændig korrekt iagttagelse. Lad det så være op til andre at bedømme hvem af vi to der bedst har forstået kristendommen.
Indsendt af: ABC

Re: Er Jesus Gud? - 13/12/2022 18:13

Kære Hanskrist

Hvad glæder jeg mig over...

https://vandrermodlyset.dk/guds-tjeners-tale/

Kan du følge andre...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-23/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xxiii/

Lad os fordrive mørket på jorden...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Arne Thomsen

Re: Er Jesus Gud? - 13/12/2022 18:15

Hanskrist skriver til Jørgen Primdahl:
Citat:
Lad det så være op til andre at bedømme hvem af vi to der bedst har forstået kristendommen.
Min kommentar:
Der er ikke alene én forståelse af kristendommen. Der er mange.
De tre hovedretninger: Den oprindelige ortodokse, ca. 1000 år senere den romersk-katolske og ca. 500 år endnu senere den protestantiske og den anglikanske.
Dertil kommer så en mængde kristne trossamfund, såsom Jørgen Primdahls Jehovas Vidner og jo også dem, der - som Hanskrist - særligt centrerer om Paulus.
Det typiske for de mange forskellige retninger er jo - desværre - at ingen af dem respekterer de andre trist

Arne.
Indsendt af: Anonym

Re: Er Jesus Gud? - 13/12/2022 18:24

Hvad er en Bibelfundamentalist
Indsendt af: Hanskrist

Re: Er Jesus Gud? - 13/12/2022 19:32

Det er altsammen korrekt nok (dog bliver Jehovas Vidner vist ikke betragtet som værende en kristen Kirke eller bevægelse - det kommer selvfølgelig an på hvor man trækker grænsen - hvor inkluderende definitionen er.

De tre store retninger er idag slet ikke så uenige at de ikke med stor fornøjelse nyder hinandens fremmeste teologer.

Uenighed og dermed fri tænkning er kristendommen født med - den har i sig denne rummelighed. Kristendommen er udogmatisk pga Paulus der fylder mere og mere idag i alle de tre hovedretninger.

Der er en kerne de utallige mange kristne kirker og retninger altid vil kunne være enige om.

De forskellige kristne kirker er meget tolerante.

Man kan godt lade være med at kigge på nutiden og søge tilbage i tiden og påstå uhyrlighederne fra fortiden af en institutionel kirke er lig med kristendommen - men dette er jo noget forbandet vrøvl. Hvis en af mine forfædre var forbryder bliver jeg det jo ikke nødvendigvis. Og fortidens uhyrligheder fra visse statslige institutionelle Kirke retninger kan umuligt føres tilbage til Paulus og Jesus uden at fordreje hvad der står i Nye Testamente eller fortabe sig i en detalje hvor man forråder det samlede billede der står tilbage efter at have studeret Nye Testamente.

Kirkerne, de officielle institutionelle har ikke altid formået at repræsentere og præsentere kristendommen korrekt.

Kristendommens ABChristus er et forsøg på at finde de kerne sandheder der gælder den kristne spiritualitet. Noget vi er fælles om alle forskellige kirke retninger.

Der er ligesom en kerne af sandheder vi ikke kan løbe fra hvis det skal betragtes som kristendom.
Indsendt af: ABC

Re: Er Jesus Gud? - 13/12/2022 20:50

Kære Hanskrist
Gud er Gud og Jesus er Jesus yeah yeah Så er ballet åbnet 🍷 Du taler om opstandelsen...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-28/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xxviii/

Lad os fordrive mørket på jorden...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Hanskrist

Re: Er Jesus Gud? - 13/12/2022 22:17

Gud er Gud og Jesus er Jesus


NEJ

Gud og mennesket er uadskillelige

Der findes ikke en Guds menneskeløshed

Gud uden sin elskede anden mennesket er en umulighed - det er menneskelig vanvid at tro på der findes en Gud uden mennesket - udenom mennesket - en menneskeløs Gud

Gud og mennesket er uløseligt forbundet

Mennesket uden Gud er en umulighed

Gud uden mennesket er en umulighed


Mennesket kan i dets vildfarelse gøre sig selv Gudløse - Ideløse - Åndløse - Motivløse - uden BILLEDER

Men Gud eksisterer ikke uden Ideen eller Billedet om mennesket - Guds Kærlighed er mennesket og altså en Gud uden sin elskede anden mennesket er en umulighed da det så ikke er Gud men det tilhører menneskets mange tåbelige falske idéer om Gud.
Indsendt af: Anonym

Re: Er Jesus Gud? - 14/12/2022 08:37

Det er vel ikke mennesker der skal bestemme hvordan Gud skal tilbedes, det må da være Gud som skabte alt der bestemmer hvad der er den rigtige måde at folk tilbeder ham på.
Mon han godkender alle de såkaldte gode Kristne, Muslimer, og alle andre som går i krig og dræber deres medtroende og andre som de er uenige med. Du skrev, Det er ikke De tre store retninger er idag slet ikke så uenige at de ikke med stor fornøjelse nyder hinandens fremmeste teologer som du taler så varmt for, for der er ingen religioner overhovedt der har dræbt flere mennesker i Guds navn, i tidens løb end dem, mon Den almægtige godtager sådanne religioner, det tror jeg ikke.

Du skriver, Det er altsammen korrekt nok (dog bliver Jehovas Vidner vist ikke betragtet som værende en kristen Kirke eller bevægelse - det kommer selvfølgelig an på hvor man trækker grænsen - hvor inkluderende definitionen er.
Hvis det er at være Kristen så kan det da også være det samme, du finder aldrig et Jehovas vidne på Slagmarken eller som terorist nogen steder på jorden, vi er nemlig et forenet folk med Bibelske prensipper og ikke som andre der er fuldstændig prensipløse

Indsendt af: Hanskrist

Re: Er Jesus Gud? - 14/12/2022 11:36

Citat:
Gerth:

P.s. om altings skæbne så jeg faktisk inklusiv en anden gang vidne det ske via fjernsynet på alle kanaler indenfor cirka tre minutter.
Selv idag gider jeg ikke en samtale med en offentligt ansat, som pædagogisk belyser forskellige muligheder vedrørende en fortolknings valg. Selv Jesus Kristus var ikke afhængig af folks bedømmelser! Hans K prædiker jo om et ´stærkt´ Jeg men kun ifølge min opfattelse uden frygten for mangel på herlighed mister ikke mig selv på grund af undertrykkende sadisme for magtsyge andre.


WAUU du er skizofren. Aldrig nogensinde før har jeg oplevet så forstyrret tænkning.

Er du selv klar over det Gerth?

Eller fatter du slet ikke at dine tekster er ulæselige???? Og lykkes det os at læse dine tekster så er de uden rød tråd og mening.

Forstår godt du blev smidt ud af SELVET.dk.

Andre mennesker kan jo ikke være tjent med din grænseoverskridende adfærd.


Kan du ikke få hjælp af en af de utallige offentlige ansatte pædagoger der har opsyn med dig???

Jeg stillede dig en lang række spørgsmål og det gjorde jeg af 2 grunde:

1):

For at lære dig at kende og forstå dig (hvor meget du selv magter og hvor meget du får hjælp til - altså hvor sund og rask du er (eller hvor handicappet eller udfordret du er)) ja hvor selvhjulpen er du?

2):

for at du skulle blive bevidst om dig selv - jeg tror slet ikke du er klar over hvor kritisk problematisk din adfærd er.

-0-0-0-

Jeg kender kun din adfærd her på Trosfrihed og så Facebook og dine YouTube videoer.

Du har selv fortalt at du blev smidt ud af SELVET.dk.

Engang kom du ind i et undervisnings lokale og ham der underviste sagde da han så dig: "åh nej ikke ham"?

Er du udenfor pædagogisk rækkevidde eller kan vi få en bedre udgave af Gerth
Indsendt af: Hanskrist

Re: Er Jesus Gud? - 14/12/2022 12:23

Citat:
Gerth:

Engang virkede sex, penge, popularitet og ting ifølge samfundet bedst, men senere stræbte jeg efter kun oplysning



Du har rystet og tæt på ødelagt Trosfrihed med dine vulgære meningsløse sex-indslag.

Skal jeg forstå på hvad du skriver at dette er slut nu?


-0-0-0-

Trosfrihed kan nok godt rumme dig - men det er nødvendigt at du igennem kontakten med mig (og måske de andre om de tør en direkte kontakt med dig) over tid er så modtagelig for kritik at du vil forandre dig til det bedre.

Vi skal frem imod en bedre udgave af Gerth.

Du skal blive bedre til at skrive så det er forståeligt og læseværdigt.

Du skal blive bedre til ikke at grænseoverskride eller bryde alle normer for god opførsel.

Vil du skrive utallige indlæg om dig selv så behøver disse "dagbogs agtige" indlæg måske ikke være i en tråd hvor vi drøfter Jesus og Gud - kunne du ikke lave en tråd der hedder fx "Gerth's tanker om det ene og det andet".

-0-0-0-

En bedre udgave af Gerth på Trosfrihed.

Hvis det lykkes tror jeg også du har lært noget du kan bruge resten af dit liv.

En bedre udgave af Gerth ude i det virkelige liv - er der brug for det? Kunne du måske tage, om ikke en uddannelse så dog et kursus eller følge et undervisningsforløb om fx kristendom?

Kunne du komme på et skrivekursus?

Kunne du stoppe med overdreven fokus på sex og lære at sex og kærlighed hører sammen (du adskiller sex fra kærlighed).

Kunne du stoppe med at drikke og lære at have en døgnrytme hvor du får din nattesøvn.


Tydeligvis sejler det for dig. Kunne vi ved fælles anstrengelser hjælpe dig til at få mere struktur på dit liv igennem at du også tør forfølge nogle af dine ønsker og drømme. Det sidste om drømme og ønsker skriver jeg fordi forandringer skal komme indefra dig selv.

Det kan ikke være tilfredsstillende for dig selv at du bliver smidt ud af selvet.dk og at du næstefter bliver en trussel mod Trosfrihed. Ja jeg spørger til om du ikke har ambitioner om at du bliver bedre til at omgås andre mennesker.

Kunne du ikke tænke dig at lære at skrive så det kan læses og giver god mening.

Du har helt sikkert hørt om primærproces tænkning og sekundærproces tænkning. Sekundærproces tænkning er vores FORSTAND der kritisk går ind og ser på alle vores "hulter til bulter" indfald fra primærproces tænkningen. Du har forstand men du bruger ikke din forstand nok til at hvad du skriver kan læses og giver god mening. Kunne du lære at styrke din sekundærproces tænkning? Så skal du have din nattesøvn og du må ikke drikke alkohol i overdrevne mængder og ej heller onanere i tide og utide og se porno på nettet. Dette er en forudsætning for at få kontrol over din primærproces tænkning.

Du skal være arkitekt og bygherre i dit eget faldefærdige hus (personlighed). Dit hus er faldet sammen og skal bygges op igen og du skal selv være arkitekt og bygherre.

Gud Helligånden er normalt vis arkitekten og bygherren i folks liv. Også derfor jeg ikke tror det er Gud Helligånden du har fat i da den opbygger struktur - opbygger huset folks personlighed.

Du skulle læse Paulus - Gud Helligåndens Apostel pr se. Her kan du læse hvor OPBYGGELIG Gud Helligånden virker. At den ikke nedbryder forstand og struktur - uanset hvor god en adgang hun har til primære MOTIVATIONER og INSPIRATION.
Indsendt af: ABC

Re: Er Jesus Gud? - 14/12/2022 20:24

Kære Hanskrist

Jeg tænker i disse baner...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-1/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-i/

Kan du være med til forløbet...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-2/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-ii/

Mangler vi noget...




Your friend forever

Jan