Godkender Gud alle former for tilbedelse?

Indsendt af: Anonym

Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 09/09/2022 12:05

Godkender Gud alle former for tilbedelse?
Er alle religioner sande? Hvis de er det, hvorfor er der så alle de modstridende opfattelser, og hvordan kan vi vide om Gud godkender vores tilbedelse?

https://www.jw.org/da/bibliotek/film/Gode-nyheder-fra-Gud-Filmserie/film-sand-tilbedelse-bibelen/
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 09/09/2022 21:11

Kære Jørgen

Hvad stiller vi op med dig ler blinker halvfuld




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 10/09/2022 10:13

En ting er at jeg godt kan lide Elvis.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 11/09/2022 14:51

Hej Jørgen

Hvilke baner tænker vi andre i...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-31/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xxxi/

Lad os samarbejde...

https://www.jvfakta.dk/443308939

Citat:
Selv en så dramatisk reduktion af antallet af dyr, er det absurt at sige at Arken "nemt" kunne huse alle dyrene, VTS gør sig ingen anstrengelser for at forklare hvad det kræver at passe og pleje et så stort antal dyr i Arken.

Har du noget at falde tilbage på, hvis det hele ramler...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 11/09/2022 18:28

Gud var jo med Noa hele vejen og hjalp med alle ting, ligeså vil han være med hans folk i afslutninger på denne tingenes ordning.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 11/09/2022 20:52

Hej Jørgen

Det er lidt svært at tale med dig om tingene, når du ikke læser artiklerne...

https://www.jvfakta.dk/443308939

https://www.jvfakta.dk/443351221

Citat:
Når der ikke er muligt for at tilbagevise noget, er et almindelig svar at for GUd er alting muligt. For eksempel at Gud måske havde skabt ekstra vand til vandfloden og bagefter fjernet det igen. Gud kunne have transporteret alle dyrene til Arken også tilbage igen til dyrenes hjemsted igen. Måske fik Gud Dyrene til at gå i hi, så der ikke var problemer med at der var vand og foder nok eller en masse gødning. Hvis man tyr til en sådan magisk tankegang som et gyldigt svar,for den sags skyld, så kunne Gud have transformeret hele jordens befolkning og dyr til størrelsen af LEGO klodser og teleporteret dem alle hen i Arken. Men helt ærligt, hvis den mængde magi var nødvendigt, hvorfor ikke bruge en mere human måde at myrde alle de mennesker på? Hvorfor skal uskyldige dyr lide drukne døden, når de onde mennesker kunne lide døden mens de sov og undgå den katastrofale udslettelse af dyreliv? En global vandflod kræver at Gud overtræder sine egne fysiske love og bagefter sletter beviserne. Hvorfor bruge så mange kræfter på en historie som man flere tusind år senere ville være usandsynlig for et dannet menneske at tro på?

Kom nu ind i kampen heart




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 12/09/2022 11:10

Du har jo ligesom glæmt at læse Biblen, for der står hvor vandet kom fra, 1 Mosebog 7: 11-16 I det år Noa blev 600 år, på den 17. dag i den anden måned, bristede alle det vidtstrakte vanddybs kilder,* og himlens sluser blev åbnet.+ 12 Og regnen væltede ned på jorden i 40 dage og 40 nætter. 13 På netop den dag gik Noa ind i arken sammen med sine sønner, Sem, Kam og Jafet,+ og sin kone og sine tre svigerdøtre.+ 14 De gik ind sammen med vilde dyr af alle slags og husdyr af alle slags og jordens krybende dyr af alle slags og flyvende skabninger af alle slags, hver fugl, hver vinget skabning. 15 De gik ind til Noa i arken, par for par af alle slags væsner der har livsånde.* 16 De gik altså ind, han og hun af alle slags dyr, sådan som Gud havde givet ham besked på. Derefter lukkede Jehova døren bag ham.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 12/09/2022 15:42

Hej Jørgen

Hvis du læste artiklerne, så ville vi kunne tale om tingene på en seriøs måde...

https://www.jvfakta.dk/443308939

https://www.jvfakta.dk/443351221

Lad os samarbejde...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 12/09/2022 17:29

Hej Jørgen (en lille ændring)

Hvis du læste artiklerne, så kunne vi tale sammen om tingene på en seriøs måde...

https://www.jvfakta.dk/443308939

https://www.jvfakta.dk/443351221

Lad os samarbejde...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 12/09/2022 18:20

Jeg har sagt at jeg ikke gider at læse de skrifter der kommer fra tidligere JWer og fra vores modstandere
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 14/09/2022 15:23

Hej Jørgen

Jeg finder artiklerne relevante at beskæftige sig med, så...

https://www.jvfakta.dk/446121416

Citat:
ER Jehovas Vidner de eneste som forkynder?

VTS påstår, at det kun er Jehovas Vidner, som opfylder det guddommelige påbud at forkynde om Guds rige fra hus til hus. Denne påstand bygger på en fejlfortolkning af Aps. 20:20 i NVT. Derudover forkynder alle kristne religioner på én eller anden måde, ellers ville de ikke have nogen tilhængere.

Hvad er Guds rige for noget ler blinker halvfuld




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 14/09/2022 19:13

Ja men det undre mig ikke at du kan lide sådan noget, men det er jo ikke fra vores fjender man skal høre sandheden.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 14/09/2022 19:53

Hej Jørgen

Hvad er sandheden ler blinker halvfuld




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 15/09/2022 07:42

Du har en masse spørgsmål men du gør ingen af dem færdige.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 15/09/2022 09:50

Ja det er din påstand, men ikke alle er enige med dig.

HVER dag fortsatte de med, i templet og fra hus til hus, uden ophør at undervise og at forkynde den gode nyhed om Messias, Jesus.“ (Apostelgerninger 5:42) Jehovas vidner bruger ofte dette skriftsted samt Apostelgerninger 20:20 når de skal vise at der er bibelsk grundlag for at forkynde fra dør til dør. I Tyskland har kritikere af Jehovas vidner imidlertid hævdet at Ny Verden-oversættelsen gengiver disse vers forkert fra den græske grundtekst.

Har de ret? Bestemt ikke. Mindst seks andre tyske bibeloversættelser gengiver versene på denne måde. Blandt dem er den reviderede Zürcher Bibel og oversættelserne af „Det Nye Testamente“ foretaget af henholdsvis Rupert Storr, Franz Sigge og Jakob Schäfer (revideret af N. Adler). Desuden mange engelske bibeloversættelser.

Den tyske bibelforsker Hans Bruns forklarer hvorfor han har brugt vendingen „fra hus til hus“ i Apostelgerninger 5:42. Han siger: „Ifølge grundteksten ser det næsten ud til at de gik fra hus til hus.“ Ja, det græske udtryk kat’ oiʹkon bruges ikke adverbielt („hjemme“) men distributivt og betyder bogstaveligt „[hus] efter hus (husvis)“. (I Apostelgerninger 20:20 bruges flertalsformen kat’ oiʹkous, „efter huse“.) Andre lærde, deriblandt Heinz Schürmann, mener ligeledes at disse udtryk bør oversættes distributivt. Horst Balz og Gerhard Schneider, der har udgivet et eksegetisk leksikon til Det Nye Testamente, siger at udtrykket kan gengives med „hus efter hus“. En række engelske opslagsværker giver samme forklaring.

Endnu en gang har Ny Verden-oversættelsen holdt stand over for kritikernes angreb. Foruden den grammatiske begrundelse er der et klart bibelsk grundlag for hus-til-hus-forkyndelsen. (Se Mattæus 10:11-14; 24:14.) Jehovas vidner efterligner derfor deres trosfæller i det første århundrede når de udfører dette privilegerede arbejde.

Der er da vist ikke andre end Jehovas vidner der opfylder den befaling.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 15/09/2022 14:15

Hej Jørgen

Hvad har du ret i...

https://www.jvfakta.dk/446121416

Citat:
Forkyndelses- eller missionsbefalingen blev indstiftet af Jesus som en vigtig del af kristendommen og Jehovas Vidner kan med rette beundres for deres offervilje i at forkynde. Men er deres tro på at kun de alene opfylder Jesu befaling om at forkynde begrundet?

”Kender du andre, der forkynder om Guds rige fra hus til hus i hele verden?” Brochuren - Er Gud interesseret i os?, 2001,s. 30

VTS`s påstand er, at kun Jehovas Vidner udfører det forkyndelsesarbejde, som blev befalet af Jesus, men denne holdning bygger på tre forkerte formodninger.

* Kun Jehovas Vidner forkynder fra ”hus til hus.”

* At gå fra hus til hus er et krav for kristne.

* Jehovas Vidner fortæller på korrekt vis om Guds rige.

Hvem forkyndte? Jesus sagde ganske enkelt, at ”den gode nyhed” om riget skulle forkyndes.

Markus 13:10 ”Desuden skal den gode nyhed først forkyndes for alle nationerne.”

Matt. 24:14 ”Og den gode nyhed om Riget vil blive forkyndt i hele verden, så alle nationerne kan høre det og så vil enden komme.”

VTS påstår, at kun Jehovas Vidner opfylder denne befaling.

”En måde hvorpå vi især kan vise vor medmennesker kærlighed er, ved at forkynde for dem om Guds rige. Der findes kun én gruppe, der udføre det arbejde, som Jesus forudsagde ville blive udført. (Markus 13:10) Det er Jehovas Vidner.” Vagttårnet 1.juni,1994,s.18

”Hvem er det, der i dag overalt i verden udbreder kendskabet til Bibelen og søger at leve i harmoni med den?” Vågn op! 8. marts, 1989,s.10

Er Jehovas Vidner den eneste gruppe, som forkynder den gode nyhed? Hvis det er tilfældet, hvad er så årsagen til væksten i andre religioner og at Kristendommen er blevet den største religion på jorden? Kan det forholdsvis ukendte budskab, som udbredes af 8,5 mill. Vidner virkeligt blive anset for at være mere relevant i forhold til Jesu profeti, end udbredelsen af kristendommen, som har over 1,5 milliarder tilhængere?

På en almindelig dagligdag kan man blive mødt af Mormoner, Adventister og folk fra lokale trossamfund. Andre gange sker det, at andre fortæller om deres tro på arbejdspladsen, på uddannelsessteder, på offentlige pladser, på TV, radio eller internettet. Der er ingen mangel på religiøse debatter.

Det er forkert at påstå, at kun Jehovas Vidner forkynder. Herunder følger nogle få eksempler på andre religioner, som aktivt forkynder.

Både Mormoner og Adventister startede i nogenlunde samme tidsperiode som VTS og har et lignende antal medlemmer som følge af deres aktive forkyndelse. Adventisterne har med succes forkyndt den gode nyhed også direkte ved døren. Her er et citat fra Seven Day Adventist Church Manual:

”Vores højeste ansvar er til kirken og dens befaling om at forkynde rigets evangelie til hele verden” kapt. 13 (oversat fra engelsk)

Apostlen Paulus forklarede, at det ikke skulle være enhver kristen, som aktivt ville udbrede evangeliet.

Ef 4:11-12: ”Og han gav nogle som apostle, nogle som profeter, nogle som evangelieforkynder, og nogle som hyrder og lærere, for at de skulle hjælpe de hellige til at følge den rigtige vej, udføre en tjeneste og opbygge den krop Kristus er overhoved for.”

Kristne trossamfund, som ikke har en dør til dør mission, har ofte meget velorganiserede religiøse kurser. F.eks. er en gruppe, som er kendt for deres missionsarbejde. Baptisterne har de fleste missionærer af alle trossamfund. I 2004 var der 7 millioner Baptister udenfor USA, 600,000 som blev døbt og 21.000 nye kirker. I 2004 blev der kun døbt 200.000 Jehovas Vidner på verdensplan. Det er interessant at læse om de store anstrengelser, som de baptistiske missnonære gør. Eksempel vis på internationalministries.org

En succeshistorie er ”the Jesus Film Project”. På jesusfilm.org fortæller folk om deres oplevelser omkring det budskab, Baptisterne kommer med.

Et andet eksempel er gideons.org , som omtaler deres missionærarbejde på verdensplan. Deres Bibler er kendt på bl.a. skibe verden over.

Pinsebevægelsen er verdens hurtigst voksende kristne trossamfund med over 150 millioner tilhængere. Vækstraten anslås at være 19 millioner nye medlemmer årligt.

Grunden til at Kristendommen er verdens største religion med milliarder af tilhængere, skyldes flere århundreders forkyndelsearbejde udført af selvopofrende kristne verden over. Millioner af missionærer har viet deres liv til det kristne budskab. Derudover er der hundrede af millioner enkelt personer, der fortæller om det kristne budskab. Alt det arbejde disse kristne enkelt personer udfører, bliver nedgjort og diskrimineret, hver gang det bliver sagt, at kun Jehovas Vidner deltager i det missionsarbejde Jesus startede.

En artikel med titlen ” End Times' Religious Groups Want Apocalypse Soon" omtaler det store globale forkyndelsesarbejde, som udføres i øjeblikket. Artiklen fortæller, at ” 40% af amerikanerne tror, at dele af de begivenheder, som er forudsagt om endens tid, allerede er i gang.” Effektiviteten af Jehovas Vidners forkyndelsesarbejde er bemærkelsesværdigt fraværende, ved at de ikke får nogen omtale i artiklen.

Det største forkyndelsesarbejde bliver udført af den Katolske Kirkes, som har over én milliard tilhængere. Dette arbejde forsætter den dag i dag og hjemmesiden catholicmission.org er et godt eksempel på, at den Katolske Kirke forsat forkynder Jesu budskab.

Jeg er lidt træt i dag, så det bliver derefter heart Har desuden ikke fået læst hele artiklen endnu. Bliver nok først i morgen...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 15/09/2022 16:49

Hej Jørgen (en lille ændring)

Jeg er lidt træt i dag, så det bliver derefter heart Har desuden ikke fået læst hele artiklen endnu. Bliver nok først i morgen. Hvad har du ret i...

https://www.jvfakta.dk/446121416

Citat:
Forkyndelses- eller missionsbefalingen blev indstiftet af Jesus som en vigtig del af kristendommen og Jehovas Vidner kan med rette beundres for deres offervilje i at forkynde. Men er deres tro på at kun de alene opfylder Jesu befaling om at forkynde begrundet?

”Kender du andre, der forkynder om Guds rige fra hus til hus i hele verden?” Brochuren - Er Gud interesseret i os?, 2001,s. 30

VTS`s påstand er, at kun Jehovas Vidner udfører det forkyndelsesarbejde, som blev befalet af Jesus, men denne holdning bygger på tre forkerte formodninger.

* Kun Jehovas Vidner forkynder fra ”hus til hus.”

* At gå fra hus til hus er et krav for kristne.

* Jehovas Vidner fortæller på korrekt vis om Guds rige.

Hvem forkyndte? Jesus sagde ganske enkelt, at ”den gode nyhed” om riget skulle forkyndes.

Markus 13:10 ”Desuden skal den gode nyhed først forkyndes for alle nationerne.”

Matt. 24:14 ”Og den gode nyhed om Riget vil blive forkyndt i hele verden, så alle nationerne kan høre det og så vil enden komme.”

VTS påstår, at kun Jehovas Vidner opfylder denne befaling.

”En måde hvorpå vi især kan vise vor medmennesker kærlighed er, ved at forkynde for dem om Guds rige. Der findes kun én gruppe, der udføre det arbejde, som Jesus forudsagde ville blive udført. (Markus 13:10) Det er Jehovas Vidner.” Vagttårnet 1.juni,1994,s.18

”Hvem er det, der i dag overalt i verden udbreder kendskabet til Bibelen og søger at leve i harmoni med den?” Vågn op! 8. marts, 1989,s.10

Er Jehovas Vidner den eneste gruppe, som forkynder den gode nyhed? Hvis det er tilfældet, hvad er så årsagen til væksten i andre religioner og at Kristendommen er blevet den største religion på jorden? Kan det forholdsvis ukendte budskab, som udbredes af 8,5 mill. Vidner virkeligt blive anset for at være mere relevant i forhold til Jesu profeti, end udbredelsen af kristendommen, som har over 1,5 milliarder tilhængere?

På en almindelig dagligdag kan man blive mødt af Mormoner, Adventister og folk fra lokale trossamfund. Andre gange sker det, at andre fortæller om deres tro på arbejdspladsen, på uddannelsessteder, på offentlige pladser, på TV, radio eller internettet. Der er ingen mangel på religiøse debatter.

Det er forkert at påstå, at kun Jehovas Vidner forkynder. Herunder følger nogle få eksempler på andre religioner, som aktivt forkynder.

Både Mormoner og Adventister startede i nogenlunde samme tidsperiode som VTS og har et lignende antal medlemmer som følge af deres aktive forkyndelse. Adventisterne har med succes forkyndt den gode nyhed også direkte ved døren. Her er et citat fra Seven Day Adventist Church Manual:

”Vores højeste ansvar er til kirken og dens befaling om at forkynde rigets evangelie til hele verden” kapt. 13 (oversat fra engelsk)

Apostlen Paulus forklarede, at det ikke skulle være enhver kristen, som aktivt ville udbrede evangeliet.

Ef 4:11-12: ”Og han gav nogle som apostle, nogle som profeter, nogle som evangelieforkynder, og nogle som hyrder og lærere, for at de skulle hjælpe de hellige til at følge den rigtige vej, udføre en tjeneste og opbygge den krop Kristus er overhoved for.”

Kristne trossamfund, som ikke har en dør til dør mission, har ofte meget velorganiserede religiøse kurser. F.eks. er en gruppe, som er kendt for deres missionsarbejde. Baptisterne har de fleste missionærer af alle trossamfund. I 2004 var der 7 millioner Baptister udenfor USA, 600,000 som blev døbt og 21.000 nye kirker. I 2004 blev der kun døbt 200.000 Jehovas Vidner på verdensplan. Det er interessant at læse om de store anstrengelser, som de baptistiske missnonære gør. Eksempel vis på internationalministries.org

En succeshistorie er ”the Jesus Film Project”. På jesusfilm.org fortæller folk om deres oplevelser omkring det budskab, Baptisterne kommer med.

Et andet eksempel er gideons.org , som omtaler deres missionærarbejde på verdensplan. Deres Bibler er kendt på bl.a. skibe verden over.

Pinsebevægelsen er verdens hurtigst voksende kristne trossamfund med over 150 millioner tilhængere. Vækstraten anslås at være 19 millioner nye medlemmer årligt.

Grunden til at Kristendommen er verdens største religion med milliarder af tilhængere, skyldes flere århundreders forkyndelsearbejde udført af selvopofrende kristne verden over. Millioner af missionærer har viet deres liv til det kristne budskab. Derudover er der hundrede af millioner enkelt personer, der fortæller om det kristne budskab. Alt det arbejde disse kristne enkelt personer udfører, bliver nedgjort og diskrimineret, hver gang det bliver sagt, at kun Jehovas Vidner deltager i det missionsarbejde Jesus startede.

En artikel med titlen ” End Times' Religious Groups Want Apocalypse Soon" omtaler det store globale forkyndelsesarbejde, som udføres i øjeblikket. Artiklen fortæller, at ” 40% af amerikanerne tror, at dele af de begivenheder, som er forudsagt om endens tid, allerede er i gang.” Effektiviteten af Jehovas Vidners forkyndelsesarbejde er bemærkelsesværdigt fraværende, ved at de ikke får nogen omtale i artiklen.

Det største forkyndelsesarbejde bliver udført af den Katolske Kirkes, som har over én milliard tilhængere. Dette arbejde forsætter den dag i dag og hjemmesiden catholicmission.org er et godt eksempel på, at den Katolske Kirke forsat forkynder Jesu budskab.

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 16/09/2022 07:58

Det er sikkert rigtig at der er andre der forkynder , men slet ikke i det omfang som Jehovas vidner gør.
Det kommer også an på hvad du mener med at forkynde, der er jo forskæl på at fortælle din nabo at du har den og den tro op så virkelig gå i dybten med et seriøs studium af Biblen.

Og der er jo også andre ting der kendetegner Guds folk, nemlig deres næstekærlighed, vi går ikke i krig eller blander os i politik, hvor mange andre trossamfund kan sige det samme. Og er der noget i de henvisninger du kommer med der er usandt, nej det er der ikke.

Så hold op med at komme med alle de usande påstande som ikke har gang på jord.
Det er jo muligt at du kan bilde dig selv sådan noget ind men så er du jo ikke intereseret i en saglig debat, så er det jo kun en tilsvining af anderledes troende.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 16/09/2022 12:14

Hej Jørgen

Der er andre som forkynder og afholder bibelstudier. Jeg fandt dette om krig...

https://www.jvfakta.dk/444724995

Citat:

Ville du dræbe for Jehova?

Det følgende er fra en virkelig samtale ved en bladvogn, som personliggør Harmagedon doktrinet, som en effektiv måde at vise hvor barbarisk doktrinet er.

- Mig: I fortiden Brugte Gud hans udvalgte folk til at dræbe sine fjender, som ved udslettelsen af kaananærene

- JV: Det er rigtigt

- Mig: I fremtiden, hvem vil udslette de onde mennesker på jorden?

- JV: Englene under Jesu ledelse

- Mig: Helt hypotetisk, hvis Gud besluttede sig til, at hans folk i dag skulle deltage i udslettelsen af de onde mennesker i Harmagedon, ville du være villig til at følge Guds påbud

- JV: Ja,men...

- Mig: Okay, så du er villig til at dræbe andre mennesker hvis Gud sagde det

- JV: Hm,Men...jeg er ikke sikker på at jeg skulle gøre det. Jeg mener, Gud ville ikke ændre mening eller ville have os til at gøre det.

- Mig: Så, du har det dårligt med tanken om at dræbe andre mennesker, selv hvis Gud forlangte det?

- JV: Måske...Ja lidt, tror jeg.

- Mig: Ok, Men det er i orden for dig hvis andre gør det for dig, som for eksempel Jesus og hans engle? Er det så i orden?

- JV: Ja, Ja det regner jeg med

- Mig: Så du ville ikke have det godt med at dræbe mit barn i Harmagedon?

- JV: Hm, øh.... Det er ikke noget jeg nogensinde skulle gøre

- Mig: Men det er i orden ,hvis nogen andre dræber mit barn, så er det i orden?

- JV: Hm. øh Ja

- Mig: Nå, lad mig se om jeg har forstået det rigtigt. Du vil have det dårligt med selv at dræbe andre mennesker, men du har det godt med at andre gør det. Jeg synes personligt at det er barbarisk og primitiv idé, som ikke har nogen berettigelse i et civiliseret samfund. Det er svært at forstille sig en civiliseret, kærlig, omsorgsfuld Gud, der er så begrænset, at den eneste løsning på verdens problemer er at dræbe en masse mennesker. Jeg håber på, at det ikke er, hvad du tror på. Er det? Tror du virkeligt på, at den eneste måde at løse problemerne på, er ved at dræbe alle som ikke er enig med dig?

- JV: Jeg har aldrig tænkt på det, på den måde.

Hvorfor ikke blande sig i politik? Vil I ikke have gode ledere på posterne...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 16/09/2022 14:55

Det er igen Jehovas vidners modstandere du refarerer til, og det er derfor jeg ikke gider at have noget at gøre med deres skrifter at gøre, de forvrænger alting så det får Jehovas vidner i et dårligt lys. sådan noget som det du henviser til ville aldrig finde sted, det er en hypotese, som du selvfølgelig slupre i dig, god fornøjelse he he.

Deres fakta om JW skal de langt ud på landet med, det er det rene opspind.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 16/09/2022 16:40

Hej Jørgen

Hvorfor skal I ikke deltage i krigen? Kunne Gud i øvrigt ikke bare lade menneskene falde om med et hjertestop? Er det ikke dramatisk nok? Nu vil jeg læse resten af denne artikel og tænke over tingene...

https://www.jvfakta.dk/446121416

Lidt inspiration...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 17/09/2022 09:09

Hvorfor går Jehovas Vidner ikke i krig?

Jehovas Vidner har længe været kendt for, uanset hvor de bor, at afholde sig fra at deltage i nationale eller internationale krige og stridigheder. „Jehovas Vidner opretholder en streng neutralitet i krigstid,“ skrev Australian Encyclopædia for 50 år siden.

En væsentlig grund til at Jehovas Vidner ikke går i krig, er at det strider imod deres kristne samvittighed. Deres samvittighed er blevet oplært af det Herren Jesus Kristus sagde og gjorde. Han befalede at hans disciple skulle elske deres næste. Desuden sagde han: „Bliv ved med at elske jeres fjender, at gøre godt mod dem der hader jer.“ (Lukas 6:27; Mattæus 22:39) Da en af Jesu disciple greb til sværd for at prøve at forsvare ham, sagde han til ham: „Anbring igen dit sværd på dets plads, for alle der griber til sværd vil omkomme ved sværd.“ (Mattæus 26:52) Jesus viste altså tydeligt i ord og gerning at hans disciple ikke skulle bære krigsvåben.

En anden grund til at Jehovas Vidner ikke går i krig, er at de er med i et verdensomspændende brodersamfund. I krig sættes broder op mod broder, og det er i modstrid med Jesu befaling om at kristne skal have „kærlighed til hinanden“. — Johannes 13:35.

De ovennævnte principper om kærlighed er ikke blot teori for Jehovas Vidner. Som eksempel kan anføres hvordan de forholdt sig under den anden verdenskrig, 1939-1945. I USA blev over 4300 Jehovas Vidner sat i forbundsfængsler fordi de nægtede at gøre militærtjeneste. I Storbritannien blev over 1500, heriblandt mere end 300 kvinder, fængslet fordi de ikke ville udføre krigstjeneste. I Nazityskland blev over 270 Vidner henrettet af staten fordi de nægtede at bære våben, og mere end 10.000 Jehovas Vidner kom i fængsel eller koncentrationslejr. Også i Japan led Vidnerne voldsomt. Alle der har mistet deres kære på slagmarken i Anden Verdenskrig — eller i en hvilken som helst efterfølgende krig — kan være forvisset om at ikke et eneste af Jehovas Vidner er ansvarlig for dette.

Jehovas Vidners syn på krig udtrykkes meget rammende med Wolfgang Kusserows sidste ord. I 1942 blev denne 20-årige tyske unge mand halshugget af nazisterne fordi han nægtede at gå i krig. (Esajas 2:4) Han sagde foran militærdomstolen: „Jeg er blevet opdraget efter Bibelen som et af Jehovas Vidner. Den største og mest hellige lov Gud gav menneskene, er: ’Du skal elske din Gud mere end alt andet og din næste som dig selv.’ En anden lov lyder: ’Du må ikke slå ihjel.’ Mon Skaberen fik alt dette nedskrevet for træernes skyld?“ — Markus 12:29-31; 2 Mosebog 20:13.

Jehovas Vidner tror at det kun er Jehova, den almægtige Gud, der kan indføre varig fred på jorden. De stoler på at han vil opfylde sit løfte om at standse „krige indtil jordens ende“. — Salme 46:9.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 17/09/2022 12:01

Hej Jørgen

Hvad taler vi om...

https://www.jw.org/da/bibelens-l%C3%A6re/sp%C3%B8rgsm%C3%A5l/harmagedonkrigen/

Citat:
Hvem vil kæmpe i Harmagedon? Jesus Kristus vil føre en himmelsk hær til sejr over Guds fjender. (Åbenbaringen 19:11-16, 19-21) Disse fjender indbefatter dem der modsætter sig Guds myndighed og viser foragt for Gud. – Ezekiel 39:7.

Hænger det sammen med dette...

Citat:
En væsentlig grund til at Jehovas Vidner ikke går i krig, er at det strider imod deres kristne samvittighed. Deres samvittighed er blevet oplært af det Herren Jesus Kristus sagde og gjorde. Han befalede at hans disciple skulle elske deres næste. Desuden sagde han: „Bliv ved med at elske jeres fjender, at gøre godt mod dem der hader jer.“ (Lukas 6:27; Mattæus 22:39) Da en af Jesu disciple greb til sværd for at prøve at forsvare ham, sagde han til ham: „Anbring igen dit sværd på dets plads, for alle der griber til sværd vil omkomme ved sværd.“ (Mattæus 26:52) Jesus viste altså tydeligt i ord og gerning at hans disciple ikke skulle bære krigsvåben.

Jeg vil læse en artikel mere...

https://www.jvfakta.dk/442593162

Lad os samarbejde...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 17/09/2022 13:48

Hvad taler vi om...siger du, ja lige nu taler vi om ikke at gå i krig, det er jo det emne du har lavet det om til.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 17/09/2022 19:13

Hej Jørgen

Jeg kan ikke få dette...

Citat:
En væsentlig grund til at Jehovas Vidner ikke går i krig, er at det strider imod deres kristne samvittighed. Deres samvittighed er blevet oplært af det Herren Jesus Kristus sagde og gjorde. Han befalede at hans disciple skulle elske deres næste. Desuden sagde han: „Bliv ved med at elske jeres fjender, at gøre godt mod dem der hader jer.“ (Lukas 6:27; Mattæus 22:39) Da en af Jesu disciple greb til sværd for at prøve at forsvare ham, sagde han til ham: „Anbring igen dit sværd på dets plads, for alle der griber til sværd vil omkomme ved sværd.“ (Mattæus 26:52) Jesus viste altså tydeligt i ord og gerning at hans disciple ikke skulle bære krigsvåben.

Til at passe sammen med dette...

https://www.jw.org/da/bibelens-l%C3%A6re/sp%C3%B8rgsm%C3%A5l/harmagedonkrigen/

Citat:
Hvem vil kæmpe i Harmagedon? Jesus Kristus vil føre en himmelsk hær til sejr over Guds fjender. (Åbenbaringen 19:11-16, 19-21) Disse fjender indbefatter dem der modsætter sig Guds myndighed og viser foragt for Gud. – Ezekiel 39:7.

Har Jesus lært om sådan noget? At han ville vende tilbage og slå en masse mennesker ihjel? Er der modstridende tanker? Hvorfor lader Gud ikke bare menneskene falde om med et hjertestop? Det får mig til at tænke på disse artikler...

https://www.jvfakta.dk/443308939

https://www.jvfakta.dk/443351221

Kunne vi bare finde ud af at samarbejde om tingene...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 18/09/2022 10:13

Drop bare JV fakta, det læser jeg ikke.

Hvorfor lader Gud ikke bare menneskene falde om med et hjertestop? siger du, det gør han ikke fordi mennesker skal forstå at det er ham der er den højeste over alting også Satan som var skyld i at stridsspørgsmålet kom på bane i det hele taget i Edens have.

https://www.jw.org/da/bibelens-l%C3%A6re/sp%C3%B8rgsm%C3%A5l/store-tr%C3%A6ngsel/

https://www.jw.org/da/bibliotek/blade/g201209/dommedag-m%C3%A5ske-noget-andet-end-du-tror/
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 18/09/2022 15:40

Hej Jørgen

Hvad med det andet? Har Jesus lært om sådan noget? At han ville vende tilbage og slå en masse mennesker ihjel? Er der modstridende tanker...

Citat:
En væsentlig grund til at Jehovas Vidner ikke går i krig, er at det strider imod deres kristne samvittighed. Deres samvittighed er blevet oplært af det Herren Jesus Kristus sagde og gjorde. Han befalede at hans disciple skulle elske deres næste. Desuden sagde han: „Bliv ved med at elske jeres fjender, at gøre godt mod dem der hader jer.“ (Lukas 6:27; Mattæus 22:39) Da en af Jesu disciple greb til sværd for at prøve at forsvare ham, sagde han til ham: „Anbring igen dit sværd på dets plads, for alle der griber til sværd vil omkomme ved sværd.“ (Mattæus 26:52) Jesus viste altså tydeligt i ord og gerning at hans disciple ikke skulle bære krigsvåben.

Jeg går igang med at læse dine artikler...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 18/09/2022 16:21

Ja det har han.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 19/09/2022 11:52

Hej Jørgen

Kan du henvise til noget? Lad os desuden tale mere om denne artikel...

https://www.jvfakta.dk/446121416

Citat:
Hvor skal man forkynde?

”Siden de sidste dage begyndte i 1914, har Jehovas vidner forkyndt den gode nyhed om Guds rige i hele verden, på den måde Jesus befalede, at det skulle ske, nemlig i folks hjem. (Mattæus 10:7,12; Apostelgerninger 20:20). Millioner af Jehovas vidner besøger folk i alle lande for at tale med dem om den nye verden. Det har resulteret i, at du kan have modtaget en brochure, eftersom Jehovas Vidners arbejde omfatter trykning og udbredelse af milliarder af blade, brochurer og bøger om Guds rige. Kender du andre, der forkynder om Guds rige fra hus til hus i hele verden? Det fremgår af Markus 13:10, at denne forkyndelse- og undervisning skal finde sted „først“, det vil sige før afslutningen kommer.” Er Gud interesseret, 2001,s.30

Når VTS påstår, at de er den eneste gruppe, som forkynder, menes der i virkeligheden, at Jehovas Vidner er den eneste gruppe, som forkynder VTS`s fortolkning af Guds Rige, hovedsalig fra ” hus til hus.”

VTS lægger stor vægt på ”hus til hus” arbejdet, men Markus 13: 10 siger ganske enkelt; ”Og det er nødvendigt, at den gode nyhed først skal forkyndes blandt alle nationerne.” Skriftstedet siger intet om, hvordan dette arbejde skal gøres. Selvom det at gå fra hus til hus er en måde at udbrede budskabet på, er der intet i Bibelen, som antyder, at det er et kendetegn for hvem Guds tilhængere ville være. Faktisk er ”hus til hus”-forkyndelse ikke, hvad der forskrives at være den bedste måde at forkynde på. En nærmere undersøgelse af skriftstederne VTS bruger som støtte for ”hus til hus”- forkyndelsen giver en noget anden forståelse.

På trods af at VTS jævnligt henviser til ”hus til hus” forkyndelse, er det ikke den måde de første kristne forkyndte. I NWT er der over 30 henvisninger til Jesu disciple, der forkyndte i synagoger, på markedspladser og i templer og kun 3 gange bliver der brugt termen ” hus til hus” eksempel vis

Markus. 1:39 ”Og han gik og han forkyndte i deres synagoger i hele Galilæa og uddrev dæmoner.”

Aps. 9:19-20 ”Og han tog føde til sig og styrkedes. Han blev nogle dage hos disciplene i Damaskus og straks begyndte han i synagogerne at forkynde om Jesus, at han er Guds søn.”

Den eneste gang termen ”hus til hus” bliver brugt, er i forbindelse med at forkynde til ikke-troende, da Jesus udsendte 70 disciple. Ved denne lejlighed sagde Jesus: ”I skal ikke hele tiden flytte fra hus til hus.”

Lukas 10:1-7 ”Efter dette udpegede Herren halvfjerds andre og sendte dem ud i forvejen to og to til hver by og hvert sted, hvor han selv ville komme. Så sagde han til dem: ”Høsten er i sandhed stor, men arbejderne er få. Bed derfor høstens Herre om at sende arbejdere ud til sin høst. Gå ud. Se, jeg sender jer som lam ud blandt ulve. I skal ikke bære pengepung eller madpose eller sandaler og I skal ikke til hilsen omfavne nogen på vejen. Hvor I går ind i et hus skal I først sige: ’Måtte dette hushave fred.’ Og hvis der er en fredens ven dér, vil jeres fred hvile over ham. Men hvis ikke, vil den vende tilbage til jer. Bliv så i det hus, spis og drik det de serverer, for den der arbejder er sin løn værd. I skal ikke hele tiden flytte fra hus til hus.”

VTS citerer også to andre skriftsteder fra Apostelgerninger for at understøtte, at en person skal gå fra ”hus til hus”, dog leder skriftstederne ikke til en sådan konklusion.

”Hvordan dette arbejde hovedsagelig skulle udføres, kom til at stå klart umiddelbart efter pinsedagen i år 33. „Hver dag fortsatte de med, i templet og fra hus til hus, uden ophør at undervise og at forkynde den gode nyhed om Messias, Jesus.“ (Apostelgerninger 5:42). Omkring 20 år senere tog apostelen Paulus del i hus-til-hus-forkyndelsen, for han gav de kristne ældste fra byen Efesus denne påmindelse: ’Jeg holdt mig ikke tilbage fra at meddele jer noget som helst af det, som var gavnligt, eller at undervise jer offentligt og fra hus til hus.’ — Apostelgerninger 20:20.” Vagttårnet 15. jan. 1991,s.11

De græske ord som bruges i Apg. 5:42 og Apg. 20:20 er ikke Ek oikia eis oikia, men snare Kata oikos. Det er af denne grund de fleste Bibeloversættelser bruger ordene ”hvert hus” eller i deres hjem. NWT bruger sætningen ”hus til hus” i Apg. 20:20, hvor det græske ord ”oikos” egenligt nærmere betyder ”et hus.” Se Strongs Concordance 3624. oikos

I Apg. 20:17-20, omtaler Paulus ikke forkyndelsen til ikke-troende, men underviser dem, som allerede var kristne.

”Fra Mileʹt sendte han imidlertid bud til Eʹfesus og tilkaldte menighedens ældste. Da de kom til ham, sagde han til dem: „I ved god besked med, hvordan jeg fra den første dag, da jeg kom til [provinsen] Asien var hos jer hele tiden, idet jeg trællede for Herren med den største ydmyghed og [under] tårer og prøvelser, som kom over mig ved jødernes anslag, mens jeg ikke holdt mig tilbage fra at meddele jer noget som helst af det, som var gavnligt eller at undervise jer offentligt og fra hus til hus”

En mere nøjagtig måde at forstå skriftstederne i Apg. Er: ”Vi underviste dig i dit hjem” en lignende måde som Vidnerne holde menighedsbog-studie. Paulus henviser til sin fortidige undervisning af ”de ældre mænd i menigheden” i private kristne hjem. De tidlige kristne havde ikke kirker, men mødtes i private hjem og det er det Paulus hentyder til.

Rom. 16:5 ” …...og [hils] menigheden i deres hus.......”

Kol. 4:15 ” Bring mine hilsener til brødrene i Laodikeʹa og til Nymʹfa og til menigheden i hendes hus.”

I bogen Organization for Kingdom-Preaching and Disciple-Making 1972, s.56, hvor der i fodnoten bliver brugt følgende citat fra Dr. Robertson, som viser, at kai kat´ oikous blev brugt til at indikere at forkyndelse skete for dem, som allerede var kristne som Aquila og Priscilla. Se billede nedenfor

Kun 7 år senere i 1979 (Vagttårnet 15/10-79, s.12) , vendte VTS tilbage til den oprindelige fortolkning af Apg. 20:20, at Jehovas Vidner skal forkynde fra hus-til-hus.

Endnu et eksempel på at NWT-oversættelsen er en måde, hvorpå VTS fremmer forkyndelsesarbejdet er Rom. 10:10, som siger: ”For med hjertet tror man til retfærdighed, men med munden bekender man offentligt til frelse”. Dette skriftsted blev brugt som grundlag for den holdning, at forkyndelse er nødvendig for at opnå frelse. (Vagttårnet 1.nov.2002, s.11) Det ord der er mest almindeligt brugt i andre oversættelser er ”bekendelse”. Selv om NWT`s ordbrug ikke teknisk er forkert, ændres hensigten kraftigt, da ordets betydning dåb ” bekendelsen er til frelse.” ( I Vagttårnet d.1.jan.1988, s.22. anerkender VTS, at skriftstedet i Romerne henviser til dåben.)

Jesus gav selv vejledning i at forkynde Matt. 10:5-12.

”Disse tolv sendte Jesus ud, idet han gav dem følgende instruktioner: „Gå ikke ud på nationernes veje og gå ikke ind i samaritanernes byer, men gå derimod hele tiden til de bortkomne får af Israels hus. Mens I nu går, skal I forkynde og sige: ’Himlenes rige er kommet nær. Kurér syge, oprejs døde, gør spedalske rene, uddriv dæmoner. I har fået det for intet, I skal give det for intet. I skal ikke skaffe jer guldpenge eller sølvpenge eller kobberpenge til jeres bælter eller en madpose til rejsen eller to underklædninger eller sandaler eller en stav; for den der arbejder, er sin føde værd. Hvor I kommer ind i en by eller landsby, dér skal I finde frem til hvem i den, der fortjener det og dér skal I blive indtil I tager videre. Når I går ind i huset, så hils på beboerne”

På trods af at Matt. 10 bliver brugt af VTS, som en vigtig brik i at fremme ”hus til hus”- forkyndelsen, er hele konteksten fuldstændigt ignoreret af Vidnerne. VTS`s budskab fokuserer hovedsagligt på en jordisk organisation og jordisk paradis i stedet for den himmelske side af Riget. Mirakler som at oprejse de døde, troshelbredelse og dæmonuddrivelse bliver ikke praktiseret. I stedet for at give frit, bliver der anmodet om donationer for at dække udgifterne for litteratur og før ændringerne i skattesystemet, var salget af VTS litteratur det, der udviklede VTS til en milliard forretning. Endeligt gik diciplene ikke fra ”hus til hus”, de udsøgte sig et enkelt hus til at bo i.

Jeg har læst hele artiklen, og kan ikke sætte en finger på noget, så...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 19/09/2022 13:41

Det er jo absolut ikke hovedformålet at slå en masse mennesker ihjel, det er derfor at der bliver forkyndt over hele jorden, så folk kan få mulighed for at tage stilling for eller imod Jehova.

På Oliebjerget har Jesus lige fortalt lignelsen om de ti jomfruer og om talenterne. Hvordan afslutter han sit svar på apostlenes spørgsmål angående tegnet på hans nærværelse og afslutningen på verdensordningen? Det gør han med en sidste lignelse, der handler om får og geder.

Jesus giver først nogle indledende oplysninger: “Når Menneskesønnen kommer i sin herlighed sammen med alle englene, vil han sætte sig på sin herligheds trone.” (Matthæus 25:31) Jesus gør det helt tydeligt at han er hovedpersonen i lignelsen, for han har ofte omtalt sig selv som “Menneskesønnen”. – Matthæus 8:20; 9:6; 20:18, 28.
Hvornår vil lignelsen blive opfyldt? Det sker når Jesus “kommer i sin herlighed” sammen med englene og sætter sig “på sin herligheds trone”. Han har allerede talt om at ‘Menneskesønnen kommer på himlens skyer med magt og stor herlighed’ og med sine engle. Hvornår vil det ske? “Straks efter trængslerne i de dage.” (Matthæus 24:29-31; Markus 13:26, 27; Lukas 21:27) Lignelsen vil altså blive opfyldt når Jesus i fremtiden kommer i sin herlighed. Hvad vil han så gøre?

“Når Menneskesønnen kommer,” forklarer Jesus, “[skal] alle nationerne ... samles foran ham, og han vil skille folk fra hinanden, ligesom en hyrde skiller fårene fra gederne. Og han vil stille fårene ved sin højre side og gederne ved sin venstre.” – Matthæus 25:31-33.Hvad vil der ske med fårene? Jesus siger: “Så vil Kongen sige til dem ved sin højre side: ‘Kom, I som min Far har velsignet, arv det rige som har været forberedt til jer siden verden blev grundlagt.’” (Matthæus 25:34) Hvorfor bliver fårene godkendt af Kongen?

Kongen forklarer: “Jeg blev sulten, og I gav mig noget at spise. Jeg var tørstig, og I gav mig noget at drikke. Jeg var fremmed, og I tog gæstfrit imod mig. Jeg var nøgen, og I gav mig tøj. Jeg blev syg, og I tog jer af mig. Jeg var i fængsel, og I besøgte mig.’” Når fårene, “de retfærdige”, spørger på hvilken måde de har gjort de her gode ting, svarer han: “Det I har gjort for en af de mindste af mine brødre dér, har I gjort for mig.” (Matthæus 25:35, 36, 40, 46) Der er ingen syge eller sultne i himlen, så det kan ikke være der de gør disse gode gerninger. Det må være noget de gør for Kristus’ brødre på jorden.
Hvad med gederne på den venstre side? Jesus siger: “Så vil [Kongen] sige til dem ved sin venstre side: ‘Gå væk fra mig, I som er forbandede, til den evige ild som venter Djævelen og hans engle. For jeg blev sulten, men I gav mig intet at spise. Jeg var tørstig, men I gav mig intet at drikke. Jeg var fremmed, men I tog ikke gæstfrit imod mig. Jeg var nøgen, men I gav mig ikke tøj. Jeg var syg og i fængsel, men I tog jer ikke af mig.’” (Matthæus 25:41-43) Gederne har fortjent denne dom fordi de ikke behandlede Kristus’ brødre på jorden venligt som de burde have gjort.
Apostlene bliver klar over at den fremtidige dom vil have evige konsekvenser, for Jesus fortæller dem: “Så vil [Kongen] svare dem: ‘Jeg skal sige jer: Det I ikke har gjort for en af de mindste dér, har I heller ikke gjort for mig.’ Og de skal gå bort til evig død, men de retfærdige til evigt liv.” – Matthæus 25:45, 46.

Jesus’ svar på apostlenes spørgsmål giver alle hans disciple meget at tænke over, og det hjælper dem til at ransage deres indstilling og handlinger.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 19/09/2022 16:19

Hej Jørgen

Mange tak for dit fyldige svar. Men er der tale om en krig? Det virker mere som om, at gederne vil blive samlet sammen og stillet for en domstol, og der få at vide, hvorfor de om lidt falder døde om. Har Gud ikke en bedre løsning på tingene? Er der nogle, som skal fortabes...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 19/09/2022 18:20

Hej Jørgen (en lille ændring)

Mange tak for dit grundige svar, men er der tale om en krig? Det virker mere som om, at gederne vil blive samlet sammen og stillet for en domstol, og der få at vide, hvorfor de om lidt falder døde om? Har Gud ikke en bedre løsning på tingene? Er der nogle, som skal fortabes...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 20/09/2022 09:18

Jeg ved ikke hvad du mener med fortabelse, lige hvordan det hele kommer til at foregå det ved jeg ikke pricis, men det er jo Guds opgør med det onde, og der har jo været krig mellem Gud og Satan fra begyndelsen og Satan og hans engle er jo smidt ud af himlen så de er i jordens nærhed, og det her de vil blive fjernet fra, så det er jo en krig.


Hvad er Harmagedon?

▪ Mange har hørt ordet „Harmagedon“ uden at være sikre på hvad det betyder. I engelsktalende lande får det tilsvarende ord „Armageddon“ mange til at tænke på masseødelæggelse i form af atomkrig eller store naturkatastrofer. Nogle har endda talt om et „miljøets Harmagedon“ igangsat af den globale opvarmning. Faktisk stammer ordet fra Bibelen, og det hentyder ikke til nogen af disse ting. Hvad er Harmagedon da ifølge Bibelen?

Udtrykket „Harmagedon“ (eller „Har-Magedon“) forekommer i Åbenbaringsbogen i Bibelen. Det hentyder til en ganske bestemt krig, „krigen på Guds, den Almægtiges, store dag“, hvor „kongerne på hele den beboede jord“ samler sig til den endelige kamp mod Gud. Også mange andre steder i Bibelen hentydes der til et sådant opgør. — Åbenbaringen 16:14-16; Ezekiel 38:22, 23; Joel 3:12-14; Lukas 21:34, 35; 2 Peter 3:11, 12.

Hvad vil denne krig indebære? Åbenbaringsbogen fortæller det i symbolske vendinger: „Jordens konger og deres hære [var] samlede for at føre krig mod ham som sad på hesten og mod hans hær.“ Den der „sad på hesten“, er Guds søn, Jesus Kristus. Han er udnævnt af Gud til at stå i spidsen for hærstyrker af engle som vil besejre Guds fjender. (Åbenbaringen 19:11-16, 19-21) I Jeremias 25:33 læser vi hvor omfattende ødelæggelsen af de ugudelige vil være: „Jehovas slagne skal på den dag ligge fra den ene ende af jorden til den anden.“

Hvorfor er Harmagedon nødvendig? Fordi nationerne nægter at anerkende Guds overhøjhed og fastholder deres eget herredømme. (Salme 24:1) Deres modstand beskrives i Salme 2:2: „Jordens konger tager opstilling, og magthaverne har samlet sig som én imod Jehova og imod hans salvede.“

Disse oprørere er i virkeligheden som bz’ere der ikke alene bor i en ejendom som ikke er deres, men oven i købet misbruger og ødelægger den. Jordens nationer ødelægger jorden og forurener miljøet. Denne sørgelige situation er forudsagt i Guds ord: „Nationerne blev vrede, og [Guds] egen vrede kom.“ Gud ville derefter „ødelægge dem der ødelægger jorden“. (Åbenbaringen 11:18) Harmagedon er det middel Gud har valgt til at løse spørgsmålet om hvem der har retten til at regere over hele menneskeheden. — Salme 83:18.

Hvornår vil Harmagedonkrigen finde sted? Guds søn sagde ligeud: „Om den dag og time ved ingen noget, hverken himlenes engle eller Sønnen, kun Faderen alene.“ (Mattæus 24:36) Imidlertid har kongen Jesus Kristus tilføjet en oplysning i forbindelse med Harmagedon: „Se! Jeg kommer som en tyv. Lykkelig er den der holder sig vågen.“ (Åbenbaringen 16:15) Denne globale krig er altså forbundet med Kristi nærværelse, en periode vi ifølge Bibelens profetier befinder os i nu.

Harmagedon vil kun fjerne dem som Gud anser for at være uforbederligt onde, og der vil være „en stor skare“ som overlever. (Åbenbaringen 7:9-14) De vil se disse ord blive opfyldt: „Om kort tid, da er den ugudelige ikke mere; og du vil se dig om efter hans sted, og han er der ikke. Men de sagtmodige tager jorden i besiddelse, og de kan glæde sig over megen fred.“ — Salme 37:10, 11.

[Tekstcitat på side 10]
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 20/09/2022 17:41

Hej Jørgen

Er der nogle, som er fortabte...

https://www.kristendom.dk/julekalender-2015-jesu-lignelser/lignelsen-om-den-fortabte-soen

Hvad er din forståelse af englene...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-2/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-ii/

Lad os tale om tingene...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-3/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-iii/

Kan vi komme faldet nærmere...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-4/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-iv/

Du har en anden version, og den vil jeg gerne høre om, men der må være lidt rimelighed mellem os = vi læser hinandens skriverier? Måske du har ret? Måske jeg har ret? Måske Arne har ret? Det tvivler jeg dog på blinker




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 21/09/2022 08:27

Er der nogle, som er fortabte skriver du : Ja det er der, det er dem der er uforbederlige og ikke vil lave om på geres dårlige opførsel, de fortryder ikke deres dårlige og stolte opførsel og vil ikke underordne sig under Guds ordning, Vell, de har ingen plads i Guds rige, og hvorfor skulle de også det, så vil det rige jo ikke blive bedre end det gamle, for så vil de onde mennesker jo bare fremturer i deres sædvanlige snavs og så vil Verden ikke være blevet bedre.
Det er jo meget godt at man kan få tilgivelse for sine syndere men hvis man er en uforbederlige synder og beder om tilgivelse og så går ud og begår sine synder igen den ene gang efter den anden så har man jo ikke angret og har ikke lært noget og er derfor heller ikke værdig til at få tilgivelse.

Det var dit første spørgsmål.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 21/09/2022 08:29

Hvad er din forståelse af englene, skriver du : Hvad er det du vil vide om Engle ?

Ja du må meget undskylde mig men de skrifter fra ( Vandre mod lyset ) dem forstår jeg ikke et pip af, de er så højtflyvende at jeg ikke kan forstå at der er nogen der kan få noget ud af dem.
Det bliver skrevet i et så forvrænget stil for at få det til at lyde som om at det var skrevet for tusind af år siden, hvad det jo ikke er, det er skrevet så det skal lyde som en gammel Bibel, for at give det Troværdighed, men bliver i stedet til noget folk ikke kan forstå.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 22/09/2022 12:51

Hej Jørgen

Har de bare brug for at blive født på et andet tidspunkt/sted? Hvilke baner skal vi tænke i...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 22/09/2022 13:10

Hej Jørgen

Hvad er englene for nogle skabninge? Jeg vil gerne have indsigt i deres liv, så kan du fortælle mig noget om dem? Helst fra begyndelsen...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-1/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-i/

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-2/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-ii/

Angående sproget i Ardors beretning, så har jeg fundet dette i supplementet Spørgsmål og Svar...

Citat:
Man har forundret sig over, at Ardor bruger en ældre Tids Sprog, navnlig Flertalsformer for Udsagnsordene. Er det fordi Ardor har været mest fortrolig med dette Sprog, eller fordi Sproget derigennem fik en mere højtidsfuld og Bibel-lignende Klang?

De gamle Taleformer har Ardor anvendt, ikke for at give sin Beretning en Bibel-lignende Klang, men for at gøre den mere højtidsfuld, idet disse gamle Former klinger langt højtideligere end de nu anvendte Enkelttalsformere, særlig naar det gælder Højtlæsning. Selvfølgelig kunde han have formet sin Beretning efter den nu gængse Sprogbrug, men da han ønskede at give den et personligt Præg, ønskede at vise, hvor skønt det danske Sprog kunde formes og kunde klinge, naar en højtudviklet aandelig Intelligens stod bag det givne, formede han sin Beretning saaledes, som den foreligger. At sammenligne Sproget i Ardors Beretning med Bibelens vil ikke falde heldigt ud for det sidstnævnte Værks vedkommende. Hele Ardors Beretning, fra det første Ord til det sidste, er givet i en skøn, malende, Billedlig form. (Dette kan ingenlunde siges om Bibelen, der er et i høj Grad uensartet og sammenflikket Værk.) Særlig de første Kapitler i Ardors Beretning er givet saaledes, at ethvert blot nogenlunde poetisk betonet Menneske ikke alene vil glædes over det enestående skønne Sprog, men tillige klart, for sit indre Øje, i Billeder vil kunne >se< det, hvorom han beretter. Efter som han naar ind på historisk Grund, bliver hans Sprog mindre bundet, mere fortællende uden dog at miste det for ham karakteristiske Ordvalg eller den for ham karakteristiske Sætningsbygning.
Naar danske Litterater og Sprogkendere engang i Fremtiden indgaaende vil beskæftige sig med >Vandrer mod Lyset<, vil dette Værks skønne, poetiske Form først ret blive forstået af Menigmand; thi det er ikke enhver givet - uden Fingerpeg - fuldtud at fatte dette Værks Skønhed i sproglig Henseende. -
Kristus har, for muligvis derigennem at blive kendt, som den han engang var - Jesus af Nazareth - givet sin Tale et Præg af den Sprogform, der anvendes i det ny Testamente. Men en opmærksom Læser vil meget hurtig se, at Kristi Tale i Form og i Ordvalg er langt mere poetisk betonet, end det ny Testamente er. Hans Tale er myndig, skøn og klangfuld i oratorisk Henseende og staar paa alle Punkter højt over det ny Testamente ret vulgære taleform.
Men man kan ikke vente, at Folk i al Almindelighed vil kunne dømme om >Vandrer mod Lyset<s Skønhed i sproglig Henseende; engang vil dog Værket ogsaa paa dette Punkt fuldtud blive anerkendt, og dette vil ske, naar Tidsaanden er moden til at forstaa og til at anerkende <Vandrer mod Lyset<s enestaaende Betydning for den hele Menneskehed. -

Håber det giver bedre mening for dig...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 23/09/2022 08:36

Når mar nu en gang er født så kan det jo ikke laves om, alt andet er jo ønsketænkning.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 23/09/2022 08:51

Hvem eller hvad er englene?

Hvad Bibelen siger
Engle er skabninger hvis magt og evner overstiger menneskenes. (2 Peter 2:11) De lever i himlen, eller i de åndelige regioner, en tilværelse på et plan der er højere end det fysiske univers. (1 Kongebog 8:27; Johannes 6:38) Derfor omtales de også som ånder. – 1 Kongebog 22:21; Salme 18:10.

Hvor kommer englene fra?
Gud skabte englene gennem Jesus, som ifølge Bibelen er “al skabnings førstefødte”. Bibelen beskriver hvordan Gud gjorde brug af Jesus i forbindelse med skabelsen. Den siger: “Ved hjælp af ham er alt andet blevet skabt i himlene og på jorden, det synlige og det usynlige”, deriblandt englene. (Kolossenserne 1:13-17) Englene gifter sig ikke og får ikke afkom. (Markus 12:25) Derimod blev hver af disse ‘gudssønner’ skabt individuelt. – Job 1:6.

Englene blev skabt i den fjerne fortid, før jorden eksisterede. Da Gud skabte jorden, brød englene “ud i hyldestråb”. – Job 38:4-7.

Hvor mange engle er der?
Bibelen angiver ikke nøjagtigt hvor mange der er, men den viser at der er umådeligt mange. I et syn apostlen Johannes fik, så han eksempelvis et glimt af flere hundrede millioner engle. – Åbenbaringen 5:11, fodnote.

Har englene hver sit navn og hver sin personlighed?
Ja. Bibelen oplyser dog kun navnene på to engle: Mikael og Gabriel. (Daniel 12:1; Lukas 1:26) a Andre engle indrømmede at de havde navne, men de fortalte ikke hvad de hed. – 1 Mosebog 32:29; Dommerne 13:17, 18.

Engle har individuelle personligheder. De kan tale med hinanden. (1 Korinther 13:1) De har tænkeevne og kan lovsynge og prise Gud. (Lukas 2:13, 14) Og de har frihed til at vælge mellem ret og uret, som det fremgår af at nogle af dem syndede ved at slutte sig til Satan Djævelen i hans oprør mod Gud. – Mattæus 25:41; 2 Peter 2:4.

Er der en særlig rangorden blandt englene?
Ja. Den øverste engel både i magt og myndighed er ærkeenglen Mikael. (Judas 9; Åbenbaringen 12:7) Seraferne er engle med høj rang som er posteret rundt om Jehovas trone. (Esajas 6:2, 6) Keruberne er engle af en anden høj rang der har særlige opgaver. For eksempel var det keruber der vogtede indgangen til Edens Have efter at Adam og Eva var blevet drevet ud derfra. – 1 Mosebog 3:23, 24.
Hjælper engle mennesker?
Ja. Gud bruger sine trofaste engle til at hjælpe folk i dag.

Engle bliver brugt af Gud når han leder sine tjenere i forkyndelsen af den gode nyhed om Guds rige. (Åbenbaringen 14:6, 7) Denne ledelse gavner både dem der forkynder, og dem der hører den gode nyhed. – Apostelgerninger 8:26, 27.

Engle hjælper den kristne menighed til at undgå indflydelse fra onde mennesker. – Mattæus 13:49.

Engle leder og beskytter dem der er trofaste mod Gud. – Salme 34:7; 91:10, 11; Hebræerne 1:7, 14.

Engle vil snart sørge for at menneskene bliver udfriet fra trængsel, ved at kæmpe sammen med Jesus Kristus for at fjerne ondskaben. – 2 Thessaloniker 1:6-8.

Har vi hver især en skytsengel?
Englene er opmærksomme på Guds tjeneres åndelige velfærd, men det betyder ikke nødvendigvis at Gud har givet hver kristen en personlig skytsengel. b (Mattæus 18:10) Englene beskytter ikke Guds tjenere mod enhver prøvelse eller fristelse. Bibelen viser at Gud ofte vil “skabe en udvej” fra en prøvelse ved at give et menneske den visdom og styrke der skal til for at holde ud. – 1 Korinther 10:12, 13; Jakob 1:2-5.

Fejlagtige opfattelser af engle
Fejlagtig opfattelse: Alle engle er gode.

Faktum: Bibelen omtaler “ondskabens åndemagter” og “de engle som havde syndet”. (Efeserne 6:12; 2 Peter 2:4) Disse onde engle er dæmoner, som fulgte Satan i hans oprør mod Gud.

Fejlagtig opfattelse: Engle er udødelige.

Faktum: Onde engle, deriblandt Satan Djævelen, vil blive tilintetgjort. – Judas 6.

Fejlagtig opfattelse: Folk bliver engle når de dør.

Faktum: Engle er skabninger som Gud direkte har skabt, ikke mennesker der er oprejst til himlen. (Kolossenserne 1:16) De der bliver oprejst til liv i himlen, får det udødelige livs gave, som Gud skænker dem. (1 Korinther 15:53, 54) De har en højere rang end englene. – 1 Korinther 6:3.

Fejlagtig opfattelse: Engle er til for at tjene mennesker.

Faktum: Engle adlyder Guds befalinger, ikke vores. (Salme 103:20, 21) Selv Jesus erkendte at det var Gud, ikke engle, han skulle bede om hjælp. – Mattæus 26:53.

Fejlagtig opfattelse: Vi kan bede til engle om hjælp.

Faktum: Bøn til Gud er en del af vores tilbedelse, og det er kun Jehova Gud vi skal tilbede. (Åbenbaringen 19:10) Vi bør kun bede til Gud, gennem Kristus. – Johannes 14:6.

a Nogle bibeloversættelser bruger udtrykket “Lucifer” i Esajas 14:12, som nogle mener er navnet på den engel der blev Satan Djævelen. Men det hebraiske ord der er brugt her, betyder “du lysende”. Sammenhængen viser at dette udtryk ikke sigter til Satan, men til det babyloniske dynasti, som Gud ville ydmyge for dets pralende indstilling. (Esajas 14:4, 13-20) Dette udtryk blev brugt for at håne det babylonske dynasti efter at det var blevet omstyrtet.

b Nogle mener at beretningen om Peters udfrielse fra fængslet indikerer at Peter havde en personlig skytsengel. (Apostelgerninger 12:6-16) Men da disciplene brugte udtrykket “[Peters] engel”, har de måske fejlagtigt antaget at det var et himmelsk sendebud som repræsenterede Peter, og ikke Peter selv, der stod ved døren.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 23/09/2022 16:34

Hej Jørgen

Der er ikke tale om at lave fødslen om, men om at blive født igen på et senere tidspunkt. Er det retfærdigt at nogle fødes til sultedøden og oprejses og andre fødes til et andet liv og ikke oprejses? Hvem bestemmer at den ene skal fødes her og den anden der? Jeg vil gerne fødes om 1000 år, for så er der nok fred på jorden, og rumskibe at flyve rundt i heart

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 24/09/2022 08:06

Ha ha ha ja jeg forstår ikke rigtig dit spørgsmål, født igen på et senere tidspunkt. Hvis man først er født så kan det jo ikke laves om.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 24/09/2022 12:14

Hej Jørgen

Forstår du ikke tankegangen? At vi lever og dør og lever og dør og lever og dør - indtil vi ikke længere skal inkarneres på jorden. Hvorfor kun 1 liv? Er det nok til at modnes af? Hvad med dem som dør i en tidlig alder? Kunne de ikke bruge et liv mere? Hvem bestemmer at den ene skal fødes her og den anden der? Hvornår bliver ånden knyttet til legemet? Kan engle inkarnere? Eller er det kun Jesus som kan sådan noget? Hvad lavede Gud i øvrigt før skabelsen af Jesus? Dette tiltaler mig...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-1/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-i/

Har du en anden forklaring...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 24/09/2022 15:53

Ja jeg var godt klar at det var Østens religioner du hælder til, men Reinkarnasionen, men det har ingen gang i Bibelen i hvertfald
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 25/09/2022 11:14

Hej Jørgen

Hvorfor kun 1 liv? Er det nok til at modnes af? Hvad med dem som dør i en tidlig alder? Kunne de ikke bruge et liv mere? Hvem bestemmer at den ene skal fødes her og den anden der? Hvornår bliver ånden knyttet til legemet? Kan engle inkarnere? Eller er det kun Jesus som kan sådan noget? Hvad lavede Gud i øvrigt før skabelsen af Jesus? Hvilke baner skal vi tænke i...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-1/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-i/

Har du en anden forklaring...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 26/09/2022 09:58

Nu blander du en hel masse sammen igen, en ting af gangen.

Ja hvis livet er langt nok, vi kan jo sige evigt så må det jo være langt nok, og det var jo det Gud skabte os til fra begyndelsen.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 26/09/2022 12:24

Hej Jørgen

Jeg blander ikke tingene sammen, men stiller nogle relevante spørgsmål, som gerne skulle vække til eftertanke. Du tænker 1 midlertidigt liv og at vi så bliver oprejst til et evigt liv på jorden (hvis vi altså er heldige nok). Jeg tænker mange midlertidige liv og at vi så kommer i himlen (kort sagt). Jeg deler desuden ikke helt østens forståelse af reinkarnation - at vi skulle inkarnere blandt dyrene, så...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 26/09/2022 13:57

Ja sådan som du skriver det så kalder jeg det at blande tingene sammen.
Der er ingen der bestemmer hvor man bliver født,det burde være logisk

Hvornår bliver ånden knyttet til legemet? skriver du, hvad ånd er det du mener.
Kan engle inkarnere? Nej der er ikke nogen der kan det.
Eller er det kun Jesus som kan sådan noget? Jesus er ikke Inkarneret, han blev bare oprejst af sin Himmelske far til at leve i himlen ligesom han gjorde før han kom til jorden.
Hvad lavede Gud i øvrigt før skabelsen af Jesus? Da var han alene i universet, Jesus var det første han skabte overhovedt
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 26/09/2022 14:34

Hej Jørgen

Blev Jesus ikke inkarneret på jorden? Hvornår blev han knyttet til legemet? Hvorfor var det første Gud skabte ikke dig? Er det ikke underligt? Hvad får du i øvrigt ud af dette...

https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/joh/14

Citat:
Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre en plads rede for jer? Og når jeg er gået bort og har gjort en plads rede for jer, kommer jeg igen og tager jer til mig, for at også I skal være, hvor jeg er.

Jeg tænker himmelske boliger? Hmmm...i Vandrer mod Lyset tales der om, at der ligger 7 sfære omkring jordkloden, og at det enkelte menneske, ved døden, føres til den sfære det har udviklet sig til. Det er desuden her vi opholder os mellem inkarnationerne. Det skal lige siges, at den første sfære blev ødelagt af faldet. Det var her de faldne engle opholdt sig. Altså ligesom du siger - i jordens nærhed. Helvedssfæren er dog bortslettet nu efter Ardors tilbagevenden til Gud, så...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 26/09/2022 21:00

Hej Jørgen (en lille ændring)

Har Jesus ikke været inkarneret på jorden? Hvornår blev han knyttet til legemet/fostreret? Hvorfor var det første Gud skabte ikke dig? Er det ikke underligt? Hvad får du i øvrigt ud af dette...

https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/joh/14

Citat:
Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre en plads rede for jer? Og når jeg er gået bort og har gjort en plads rede for jer, kommer jeg igen og tager jer til mig, for at også I skal være, hvor jeg er.

Jeg tænker himmelske boliger? Hmmm...i Vandrer mod Lyset tales der om, at der ligger 7 sfære omkring jordkloden, og at det enkelte menneske, ved døden, føres til den sfære det hører til. Og med tiden stiger til højere sfære - aldrig lavere. Det er desuden her vi opholder os mellem inkarnationerne. Det skal lige siges, at den første sfære blev ødelagt af faldet. Det var her de faldne engle opholdt sig. Altså ligesom du siger - i jordens nærhed. Helvedssfæren er dog bortslettet nu efter Ardors tilbagevenden til Gud. Har jeg fået det hele med? Nej, så...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 27/09/2022 08:29

Hvem er Ardors
Hvad mener du med inkarneret
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 27/09/2022 11:05

Hej Jørgen

Hvem er Ardor...

https://vandrermodlyset.dk/den-aand-der-var-faldet-dybest/

Inkarnere...

https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=inkarnere

Hvornår bliver ånden knyttet til legemet...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-9/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-ix/

Citat:
I Modsætning til Lysets Aander, der bindes til Menneskefostrene mellem fjerde og femte Svangerskabsmaaned, blev Mørkets Aander, de Ældste, bundet allerede i den tredie Maaned.

Guds Hjælpere og de Yngste, der leder Menneskenes Inkarnationer, sørger altid for, at mandlig Aand knyttes til mandligt Legeme, kvindelig Aand til kvindeligt Legeme. Aldrig er det modsatte sket, hverken for Menneskeaandernes eller for de Yngstes Vedkommende.

Den Ældste derimod inkarnerede Mørkets Aander i Flæng. Meget ofte knyttedes en mandlig Aand til et kvindeligt Legeme105 — eller omvendt — hvorved disse elendige Væseners Inkarnationer blev en Kæde af ubeskrivelige Lidelser.

Håber du vil forholde dig til resten af spørgsmålene...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 27/09/2022 13:38

Ja det er lige med at finde ud af det.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 27/09/2022 15:25

Hej Jørgen

Håber du får styr på det og vender tilbage med nogle gode svar...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 28/09/2022 08:38

Det er fuldstændig Russisk for mig, sorry.

Men jeg kan se at du går op i speritisme, er det korekt.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 28/09/2022 11:53

Hej Jørgen

Jeg tænkte på disse spørgsmål...

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/37075/ABC.html#Post37075

Hvad går jeg op i...

https://vandrermodlyset.dk/erklaering/

Håber dette kan give dig en bedre forståelse af tingene (fra bogen - Nogle psykiske Oplevelser)...

https://vandrermodlyset.dk/indledning/

https://vandrermodlyset.dk/2-vi-kommer-i-forbindel...ge-forkaempere/

Sådan begyndte det hele altså...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 28/09/2022 12:35

Ja hun kan kalde det hvad hun vil den gode Johanne Agerskov, men hvem tror du at disse høje aandelige Intelligenser er for nogen.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 28/09/2022 14:59

Hej Jørgen

Er det ikke bedre, at du selv undersøger tingene...

https://vandrermodlyset.dk/indledning/

https://vandrermodlyset.dk/2-vi-kommer-i-forbindel...ge-forkaempere/

Kan vi vende tilbage til disse interessante spørgsmål...

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/37075/ABC.html#Post37075

Jeg forstår ikke din modstand...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 28/09/2022 15:18

Det har jeg sandelig undersøgt for længe siden og jeg vil bestemt ikke have noget med Dæmoner at gøre, og det er tydeligt at det er der hun henter sin visdom, det er i det overnaturlige.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 28/09/2022 17:18

Hej Jørgen

Du har vist ikke undersøgt tingene heart Læs gerne hele bogen (Nogle psykiske Oplevelser) og kom så med din mening...

https://vandrermodlyset.dk/indledning/

https://vandrermodlyset.dk/2-vi-kommer-i-forbindel...ge-forkaempere/

Kan vi vende tilbage til disse interessante spørgsmål...

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/37075/ABC.html#Post37075

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 28/09/2022 19:10

Enhver der ved noget om Nogle psykiske Oplevelser ved også at det er noget forvrænget noget.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 29/09/2022 11:23

Hej Jørgen

Du kommer ingen vegne med sådanne udtalelser heart Har du læst hele bogen (Nogle psykiske Oplevelser) eller kun dette...

https://vandrermodlyset.dk/den-aand-der-var-faldet-dybest/

Kan vi vende tilbage til disse interessante spørgsmål...

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/37075/ABC.html#Post37075

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 29/09/2022 12:45

Alene titlen Nogle psykiske Oplevelser er nok til at jeg står af.

psykiske har noget med sindet at gøre og det er noget usundt at have med at gøre.

Hvis det er det eneste du har at byde på så kan vi lige så godt stoppe her.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 29/09/2022 13:32

Hej Jørgen

Kan vi så vende tilbage til disse interessante spørgsmål...

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/37075/ABC.html#Post37075

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 29/09/2022 15:30

Jeg kan ikke lukke linket op.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 29/09/2022 17:51

Hej Jørgen (her er det)

Har Jesus ikke været inkarneret på jorden? Hvornår blev han knyttet til legemet/fostreret? Hvorfor var det første Gud skabte ikke dig? Er det ikke underligt? Hvad får du i øvrigt ud af dette...

https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/joh/14

Citat:
Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre en plads rede for jer? Og når jeg er gået bort og har gjort en plads rede for jer, kommer jeg igen og tager jer til mig, for at også I skal være, hvor jeg er.

Jeg tænker himmelske boliger? Hmmm...i Vandrer mod Lyset tales der om, at der ligger 7 sfære omkring jordkloden, og at det enkelte menneske, ved døden, føres til den sfære det hører til. Og med tiden stiger til højere sfære - aldrig lavere. Det er desuden her vi opholder os mellem inkarnationerne. Det skal lige siges, at den første sfære blev ødelagt af faldet. Det var her de faldne engle opholdt sig. Altså ligesom du siger - i jordens nærhed. Helvedssfæren er dog bortslettet nu efter Ardors tilbagevenden til Gud. Har jeg fået det hele med? Nej, så...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 30/09/2022 10:04

Hvem er ham der Ardors

Og hvad er inkarneret og hvad vil det indebære
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 30/09/2022 13:00

Hej Jørgen

Hvem er Ardor...

https://vandrermodlyset.dk/den-aand-der-var-faldet-dybest/

Hvornår bliver ånden knyttet til legemet...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-9/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-ix/

Citat:
I Modsætning til Lysets Aander, der bindes til Menneskefostrene mellem fjerde og femte Svangerskabsmaaned, blev Mørkets Aander, de Ældste, bundet allerede i den tredie Maaned.
Guds Hjælpere og de Yngste, der leder Menneskenes Inkarnationer, sørger altid for, at mandlig Aand knyttes til mandligt Legeme, kvindelig Aand til kvindeligt Legeme. Aldrig er det modsatte sket, hverken for Menneskeaandernes eller for de Yngstes Vedkommende.
Den Ældste derimod inkarnerede Mørkets Aander i Flæng. Meget ofte knyttedes en mandlig Aand til et kvindeligt Legeme105 — eller omvendt — hvorved disse elendige Væseners Inkarnationer blev en Kæde af ubeskrivelige Lidelser.

Da det gik op for den Ældste, at han alene (den Ældste havde ogsaa inkarneret sin kvindelige Dual) maatte forblive i Mørket som den han var, uden at kunne opnaa den attraaede Glemsel, vaagnede Hadet til alt og alle, og gennem de mægtige Forbandelser, som han udslyngede mod Menneskene og mod dem, der var faldet med ham, bragtes Hadet ind i Verden, hvorved Mørket fik endnu større Magt over Jordens Beboere.
De Forbandelser, som han udslyngede mod de Yngste, virkede tillige i høj Grad hæmmende paa deres Arbejde for Menneskehedens Fremgang, da kun den inderligste Kærlighed, den dybeste Medlidenhed og den største Taalmodighed er i Stand til at tilintetgøre og borteliminere Hadet og saaledes sejre over og ophæve Hadets Forbandelser. Jo større de Yngstes Kærlighed var til den faldne Broder og jo bedre de forstod hans Vrede og Had, jo lettere blev det for dem at overvinde det Mørke, som han i Kraft af sine Forbandelser samlede om dem under deres Inkarnationer. Men skønt de Yngste, alle som een, i diskarneret Tilstand elskede deres ældste Broder og vilde gøre alt for at vinde ham tilbage, blev det i den menneskelige Tilværelse ganske overordentlig svært for dem at unddrage sig Menneskehedens Frygt og Angest for ham, der var det ondes øverste Repræsentant. Dog ved hver Inkarnation, gennemlevet af Medlidenhed med Menneskeslægten, af Kærlighed til den Ældste og med det Ønske at løse ham fra Mørket, svækkedes Forbandelsernes Magt mere og mere, hvilket bragte de Yngste nærmere og nærmere til Maalet.

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 30/09/2022 17:56

Jeg fandt ikke ud af hvem Ardor er, kan du fortælde mig det i egne ord.

Du siger, Hvornår bliver ånden knyttet til legemet
hvad mener du med ånden.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 30/09/2022 18:49

Hej Jørgen

Hvem tales der om...

https://vandrermodlyset.dk/den-aand-der-var-faldet-dybest/

Citat:
Derefter talte den Aand til os, som af os Mennesker er kendt under saa mange forskellige Navne: Djævelen, Satan, Lucifer o.s.v.
Først blev vi nærmest forfærdede over denne Gæsts Nærværelse; thi hverken J. eller jeg havde nogensinde troet paa en personlig Djævel, og af den Grund havde vi aldrig forespurgt vor aandelige Leder, om et saadant Væsen fandtes. At der var Dæmoner eller faldne Aander, havde vi jo tidligere selv faaet at føle; dog dette havde vi ikke ventet. Men da hans Ord til os vidnede om den dybeste Fortvivlelse, en Fortvivlelse saa knugende, at den ligefrem meddelte sig til os, og da han i Guds Navn gentog for os, at han var den af Menneskeheden frygtede Djævel — Guds Modstander —, maatte vi tro baade hans og Kristi Udsagn. Og ud fra den dybe Medlidenhed, vi følte med ham og med hans Lidelser, tilgav vi ham af hele vort Hjerte, hvad han havde syndet imod os, og vi bad vor himmelske Fader — i Menneskehedens Navn — tilgive ham hans Fald og det onde, han havde gjort Menneskene.
Med inderlig Glæde og i dybt bevægede Ord gengav Kristus Guds Svar for os. (Se »V. m. L.« Side 95, Linie 12 fra oven.)

Ardor er en af Guds først skabte børn, som faldt for mørket...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-4/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-iv/

Ånden er det som lever videre efter døden - altså jeget/personligheden/ånden/mig...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 01/10/2022 10:35

Ja jeg har været inde på det før, at du ikke tror på Biblen.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 01/10/2022 13:30

Hej Jørgen

Det var da en underlig respons at komme med heart Men lad nu det ligge og vend tilbage til disse interessante spørgsmål...

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/37102/ABC.html#Post37102

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 01/10/2022 14:05

Jamen tror du på Biblen da, for mig lyder det ikke som at du gør.

Det er der da ikke nogen underlig respons ved.

Når du snakker om ånder der forlader legemet så er det da noget af det mest ubibelske.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 02/10/2022 09:23

Hej Jørgen

Kan vi så vende tilbage til disse interessante spørgsmål...

http://www.trosfrihed.dk/debat/ubbthreads.php/topics/37102/ABC.html#Post37102

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 02/10/2022 11:20

Jeg kan ikke lukke nogle af dine links op, sorry.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 02/10/2022 11:49

Hej Jørgen (her er det igen)

Har Jesus ikke været inkarneret på jorden? Hvornår blev han knyttet til legemet/fostreret? Hvorfor var det første Gud skabte ikke dig? Er det ikke underligt? Hvad får du i øvrigt ud af dette...

https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/joh/14

Citat:
Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre en plads rede for jer? Og når jeg er gået bort og har gjort en plads rede for jer, kommer jeg igen og tager jer til mig, for at også I skal være, hvor jeg er.

Jeg tænker himmelske boliger? Hmmm...i Vandrer mod Lyset tales der om, at der ligger 7 sfære omkring jordkloden, og at det enkelte menneske, ved døden, føres til den sfære det hører til. Og med tiden stiger til højere sfære - aldrig lavere. Det er desuden her vi opholder os mellem inkarnationerne. Det skal lige siges, at den første sfære blev ødelagt af faldet. Det var her de faldne engle opholdt sig. Altså ligesom du siger - i jordens nærhed. Helvedssfæren er dog bortslettet nu efter Ardors tilbagevenden til Gud. Har jeg fået det hele med? Nej, så...

Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 02/10/2022 13:25

Nej Jesus var ikke inkarneret , han blev overført til Marias moderliv

Maria blev gravid ved hjælp af den hellige ånd, altså Guds virksomme kraft. (Matthæus 1:18) Maria fik at vide: “Hellig ånd vil komme over dig, og kraft fra Den Højeste vil beskytte dig. Derfor skal den der fødes, også kaldes hellig og Guds Søn.” (Lukas 1:35) Gud overførte på mirakuløs vis sin Søns liv til Marias livmoder så hun blev gravid.

De andre spørgsmål gider jeg ikke svare på, jeg sitter her jo ikke bare som et tidsfordriv.

Men jeg fant ikke rigtig ud af om du overhovet tror på hvad der står i Bibelen, gør du det ?
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 02/10/2022 14:56

Hej Jørgen

Havde Jesus et jordisk legeme? Har Jesus sagt, at han blev født af en jomfru? Hvorfor alt det hokus pokus? Kan du vække døde til live? Så vil jeg meget hurtigt ændre mening om tingene heart Lidt ærgeligt, at du ikke vil beskæftige dig med de andre spørgsmål, for de er interessante og kunne bringe os nærmere sandheden? Jeg tygger videre på dette...

https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/joh/14

Citat:
Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre en plads rede for jer? Og når jeg er gået bort og har gjort en plads rede for jer, kommer jeg igen og tager jer til mig, for at også I skal være, hvor jeg er.

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 02/10/2022 15:09

Der er ikke noget hokuspokus, det står jo alt sammen i Biblen, men den tror du jo ikke på, og så længe du ikke gør det så kan vi jo ikke komme vidre.

Du tror jo hverken på Gud eller Fanden.
Du tror det er en diskusionsklub, og det gider jeg ikke at spilde min tid på.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 02/10/2022 15:32

Hej Jørgen

Hvad er Bibelen for et værk...

https://www.jvfakta.dk/443308939

https://www.jvfakta.dk/443351221

Måske du vil læse dette...

https://www.biblen.info/Ressourcer/abd.htm

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 02/10/2022 16:20

Jeg har sagt at jeg ikke læser noget fra JV fakta
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 02/10/2022 16:50

Hej Jørgen

Det tænkte jeg jo nok, men vil du så tale om dette...

https://www.biblen.info/Ressourcer/abd.htm

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 02/10/2022 18:23

Åbenbarings bog er en række syner Johannes havde på øen Patmos i år ca. 96.
Alt er syner, drømme som er symbolske
Åbenbaringens Bog – hvordan skal den forstås?

Hvad Bibelen siger
Det græske navn på Åbenbaringens Bog i Bibelen, apokaʹlypsis (apokalypse), betyder “afdækning” eller “afsløring”. Dette navn angiver formålet med Åbenbaringen – den afdækker ting der havde været skjult, og afslører begivenheder der ville ske langt ude i fremtiden. Mange af dens profetier er endnu ikke gået i opfyldelse.

Overblik over Åbenbaringens Bog
Indledning. – Åbenbaringen 1:1-9.

Budskaber fra Jesus til de syv menigheder. – Åbenbaringen 1:10–3:22.

Et syn af Gud der sidder på sin trone i himlen. – Åbenbaringen 4:1-11.

En række syner, som hver især leder frem til det næste:

Syv segl. – Åbenbaringen 5:1–8:6.

Syv trompeter, hvoraf de sidste tre varsler tre veer. – Åbenbaringen 8:7–14:20.

Syv skåle – som hver indeholder en plage, en dom fra Gud – der skal udgydes over jorden. – Åbenbaringen 15:1–16:21.

Syner af hvordan Guds fjender bliver tilintetgjort. – Åbenbaringen 17:1–20:10.

Syner af hvordan Gud vil velsigne himlen og jorden. – Åbenbaringen 20:11–22:5.

Afslutning. – Åbenbaringen 22:6-21.

Nøgler til at forstå Åbenbaringens Bog
Indholdet er positivt, ikke angstfremkaldende eller skræmmende for dem der tjener Gud. Mange forbinder ordet “apokalypse” med en stor katastrofe, men Åbenbaringens Bog indleder og afslutter med at sige at de der læser, forstår og overholder det der står i den, vil være lykkelige. – Åbenbaringen 1:3; 22:7.

Åbenbaringen indeholder mange “tegn”, eller symboler, der ikke skal forstås bogstaveligt. – Åbenbaringen 1:1.

Mange vigtige personer og symboler i Åbenbaringens Bog er introduceret tidligere i Bibelen:

Jehova – “den sande Gud i himmelen” og Skaberen af alle ting. – 5 Mosebog 4:39; Salme 103:19; Åbenbaringen 4:11; 15:3.

Jesus Kristus – “Guds lam”. – Johannes 1:29; Åbenbaringen 5:6; 14:1.

Satan Djævelen – Guds modstander. – 1 Mosebog 3:14, 15; Johannes 8:44; Åbenbaringen 12:9.

Babylon den Store – ligesom det gamle Babylon (Babel) en fjende af Jehova Gud og hans folk og ophav til religiøse løgne. – 1 Mosebog 11:2-9; Esajas 13:1, 11; Åbenbaringen 17:4-6; 18:4, 20.

“Havet” – den ugudelige menneskehed der er i opposition til Gud. – Esajas 57:20; Åbenbaringen 13:1; 21:1.

Elementer der minder om den teltbolig Guds folk i fortiden brugte i tilbedelsen – deriblandt pagtens ark, glashavet (bækkenet til at vaske sig i), lamper, røgelsesofre og et offeralter. – 2 Mosebog 25:10, 17, 18; 40:24-32; Åbenbaringen 4:5, 6; 5:8; 8:3; 11:19.

Vilddyr – der symboliserer jordiske regeringer. – Daniel 7:1-8, 17-26; Åbenbaringen 13:2, 11; 17:3.

Tal der bruges symbolsk. – Åbenbaringen 1:20; 8:13; 13:18; 21:16.

Synerne gælder “Herrens dag”, som begyndte da Guds rige blev oprettet i 1914 og Jesus begyndte at herske som konge. (Åbenbaringen 1:10) Vi kan derfor forvente at hovedparten af profetierne i Åbenbaringen vil blive opfyldt i vores tid.

At forstå Åbenbaringens Bog kræver de samme ting som at forstå resten af Bibelen, derunder visdom fra Gud og hjælp fra dem der allerede forstår den. – Apostelgerninger 8:26-39; Jakob 1:5.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 02/10/2022 23:15

Hej Jørgen

Hvem har skrevet den bog...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-33/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xxxiii/

Citat:
Apokalypsen har ingen som helst Berettigelse til at betragtes som en fra Gud stammende Aabenbaring. Den er helt igennem inspireret af den Ældste. Apokalypsens jordiske Forfatter er paa ingen Maade identisk med Evangeliets Forfatter af samme Navn.

Er der noget om snakken...

https://da.wikipedia.org/wiki/Johannes%27_%C3%85benbaring

Citat:
I vers 9 i 1. kapitel kalder forfatteren sig Johannes.[1] Han antages ifølge traditionen at være apostlen Johannes,[2][3] der omtaler sig selv som den, der vil bevidne Guds ord, vidnesbyrdet fra Kristus.

Det anses dog som lidet sandsynligt, at apostlen Johannes skulle være forfatteren af skriftet. Dels er det formentlig skrevet, da apostlen Johannes ville være omkring år 95, dels er der ingen tegn på i skriften, at forfatteren kendte Jesus.[4] Det anses som mest sandsynligt, at forfatteren er en jødekristen profet, der tilhørte en gruppe af profeter, der var anerkendt af de menigheder, hvortil skriftet er rettet,[5][6] men forfatterens præcise identitet er ikke afklaret.

Hvad siger du til det? Jeg vil desuden undersøge om dette holder vand...

https://www.biblen.info/Ressourcer/abd.htm

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 03/10/2022 08:31

Ja hvis du ellers har læst det jeg har skrevet så står der at det er Johannes.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 03/10/2022 11:48

Hej Jørgen

Hvorfor mener du, at der er tale om apostlen Johannes...

https://da.wikipedia.org/wiki/Johannes%27_%C3%85benbaring

Citat:
I vers 9 i 1. kapitel kalder forfatteren sig Johannes.[1] Han antages ifølge traditionen at være apostlen Johannes,[2][3] der omtaler sig selv som den, der vil bevidne Guds ord, vidnesbyrdet fra Kristus.

Det anses dog som lidet sandsynligt, at apostlen Johannes skulle være forfatteren af skriftet. Dels er det formentlig skrevet, da apostlen Johannes ville være omkring år 95, dels er der ingen tegn på i skriften, at forfatteren kendte Jesus.[4] Det anses som mest sandsynligt, at forfatteren er en jødekristen profet, der tilhørte en gruppe af profeter, der var anerkendt af de menigheder, hvortil skriftet er rettet,[5][6] men forfatterens præcise identitet er ikke afklaret.

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 03/10/2022 13:46

Har du et bedre bud ?
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 03/10/2022 19:40

Hej Jørgen

Der står i Vandrer mod Lyset, at der ikke er tale om apostlen Johannes, og det bliver jeg bekræftiget i her...

https://da.wikipedia.org/wiki/Johannes%27_%C3%85benbaring

Citat:
I vers 9 i 1. kapitel kalder forfatteren sig Johannes.[1] Han antages ifølge traditionen at være apostlen Johannes,[2][3] der omtaler sig selv som den, der vil bevidne Guds ord, vidnesbyrdet fra Kristus.

Det anses dog som lidet sandsynligt, at apostlen Johannes skulle være forfatteren af skriftet. Dels er det formentlig skrevet, da apostlen Johannes ville være omkring år 95, dels er der ingen tegn på i skriften, at forfatteren kendte Jesus.[4] Det anses som mest sandsynligt, at forfatteren er en jødekristen profet, der tilhørte en gruppe af profeter, der var anerkendt af de menigheder, hvortil skriftet er rettet,[5][6] men forfatterens præcise identitet er ikke afklaret.

Nu må jeg hellere få undersøgt dette...

https://www.biblen.info/Ressourcer/abd.htm

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 04/10/2022 08:52

Ja dit Vandrer mod Lyset, vil gerne lave helt om på begreberne, og det vil JV Fakta også.

Hvor længe har de overhovedet eksisteret ?
Det kan jeg fortælde dig,
Vandrer mod Lyset! er en udgivelse oprindeligt udgivet i København i 1920 af den danske lektor og forfatter, Michael Agerskov. Bogen indeholder en række tekster, der ifølge udgiverne er baseret på en række spiritisktiske sceaner med et medium. Ifølge udgivernes forord til bogen er denne blevet til, da mediet blev "kontaktet af intelligenser fra den åndelige verden", da "man fra oversanselig side ønskede at gøre menneskeheden bekendt med en række forhold vedrørende dens oprindelse".

Den blev skrevet i årene 1913 til 1918, da en række budskaber angiveligt blev givet ad mediumistisk vej gennem Michael Agerskovs hustru, Johanne Agerskov, datter af den danske opfinder Rasmus Malling-Hansen. Værket er baseret på besvarelser på forskellige religiøse og videnskabelige spørgsmål stillet fra menneskelig side.

Ved du hvad et Medie er, det er en der sætter sig i forbindelse med de Døde, eller påstå at det er det han eller hun gør.
I virkeligheden er det åndeskabninger man sætter sig i forbibdelse med, Dæmoner som arbejder sammen med Satan imod Gud og menneskeheden.
Det er sådanne skabninger du har forbindelse med.
Et medium (latin medium, neutrum af medius = i midten) er i parapsykologien en person med påstået evne til at komme i kontakt med åndeverdenen, som regel i en trancelignende tilstand.

Der er disse typer af media: clairvoyance, clairaudience, claircognizance, clear-knowing og clairsentience.

Johanne Elisabeth Agerskov f. Malling-Hansen (1873-1946) var et dansk medium, som i forbindelse med seancer frembragte et antal værker, herunder 15 digte i tidsrummet fra april til oktober 1911 (samt et enkelt i juli 1913)[1] og en række budskaber, som i 1920 blev samlet i en bog med titlen Vandrer mod Lyset!.

Som medium mente hun at modtage budskaber intuitivt ved tankeinspiration,[2] clairaudience[3] og automatskrift.[4] Hun og hendes mand kom i kontakt med det stærkt voksende spiritistiske miljø i Danmark ved begyndelsen af 1900-tallet. Hun tog dog senere afstand fra spiritismen og dennes aktive søgning efter kontakt med ånder.

Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 04/10/2022 11:52

Hej Jørgen

Hvorfor ikke sætte sig ind i tingene? Hvem blev de kontaktet af? Læs gerne hele bogen (Nogle psykiske Oplevelser) og kom så med din mening...

https://vandrermodlyset.dk/indledning/

https://vandrermodlyset.dk/2-vi-kommer-i-forbindel...ge-forkaempere/

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 04/10/2022 12:01

Det er jo dig der ikke sætter sig ordenligt ind i tingene, det kan du jo passende gøre inden du svarer.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 04/10/2022 13:27

Hej Jørgen

Har du sat dig ind i tingene? Hvem blev de kontaktet af? Lysets ånder? Kristus? Læs gerne hele bogen (Nogle psykiske Oplevelser) og kom så med din mening om værket...

https://vandrermodlyset.dk/indledning/

https://vandrermodlyset.dk/2-vi-kommer-i-forbindel...ge-forkaempere/

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 04/10/2022 14:40

Nej vi stopper her ABC, sådan noget gider jeg ikke at spilde min tid på, dine ånder og dem der stødter dem, dem må du gerne beholde for dig selv.

Jeg har læst hvad det drejer sig om, og det fakta at ophavs kvinden der står bag det du går så vældig op i sener trak sig ud af det fordi at hun selv fik besøg af de selvsamme ånder kom på besøg hos hende siger det hele, vent du bare til det er dig der får besøg af dem så kommer du nok på andre tanker.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 04/10/2022 17:22

Hej Jørgen

Du har ikke sat dig ind i tingene, så lad os bare stoppe her heart Når du en dag vågner op, og begynder at forholde dig til virkeligheden, så kan vi tales ved om værket...

https://www.youtube.com/watch?v=zZEh1yxViNo

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 04/10/2022 18:10

Jeg har sat mig så rigeligt ind i det der, og jeg ved hvad det er, Biblen siger klart og tydeligt at det med ånder og Medier skal vi holde os fra.

At du vælger at have noget med de ting at gøre det bliver din sag.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 04/10/2022 19:00

Hej Jørgen

Du har ikke sat dig ind i tingene, så lad være med at sige sådan noget heart Hvorfor skulle vi beskæftige os med Bibelen...

https://www.jvfakta.dk/443308939

https://www.jvfakta.dk/443351221

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 05/10/2022 07:13

Jo jeg har nemlig sat mig ind i tingene, meget grundig enda.

Det er nemlig ikke Jesus der er nævnt som lysets Engel, tværtimod, det har stået i Biblen i 3000 år, at det er Satan Djævelen der udgiver sig for at være lysets engel.

Hvordan beskrives Djævelen i Bibelen?
Bibelen bruger nogle forskellige billedlige udtryk til at beskrive Djævelen. Disse udtryk beskriver ikke hans udseende, men hans personlighed. Nogle af dem er:

En lysets engel. Han giver sig ud for at tilbyde noget godt og forsøger på den måde at få folk til at følge det han siger, i stedet for det Gud siger. – 2. Korinther 11:14.

En brølende løve. Han retter voldsomme angreb mod dem der tilbeder Gud. – 1. Peter 5:8.

En stor drage. Han er frygtindgydende, stærk og destruktiv. – Åbenbaringen 12:9.

Bibelvers om Djævelen
2. Korinther 11:14: “Satan selv giver sig jo altid ud for at være en lysets engel.”

Betydning: Satan lader som om han er god, og forsøger på den måde at narre folk til at følge det han siger, i stedet for det Gud siger.

Efeserne 6:11: “Ifør jer den fulde rustning fra Gud, så I kan stå fast over for Djævelens snedige angreb.”

Betydning: Djævelen bruger udspekulerede taktikker for at få folk til at være ulydige mod Gud.

Jakob 4:7: “I skal ... underordne jer Gud. Men afvis Djævelen, så vil han flygte fra jer.”

Betydning: Et menneske kan overvinde Satan ved at adlyde Gud i stedet for at lytte til Djævelen.

1. Peter 5:8: “Jeres modstander, Djævelen, går omkring som en brølende løve for at finde et bytte.”

Betydning: Djævelen hader dem der adlyder Gud, og vil gøre alt for at ødelægge deres venskab med Ham.
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 05/10/2022 11:21

Hej Jørgen

Når du en dag vågner op, og begynder at forholde dig til virkeligheden, så kan vi tales ved om værket...

https://www.youtube.com/watch?v=zZEh1yxViNo

Hvorfor skulle vi beskæftige os med Bibelen...

https://www.jvfakta.dk/443308939

https://www.jvfakta.dk/443351221

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 05/10/2022 12:16

Du skal ikke holde vejert
Indsendt af: Anonym

Re: Godkender Gud alle former for tilbedelse? - 05/10/2022 14:16

Hej Jørgen

Det kommer nok en dag heart Hvorfor skulle vi beskæftige os med Bibelen...

https://www.jvfakta.dk/443308939

https://www.jvfakta.dk/443351221

Lidt visdom fra oven...




Your friend forever

Jan