Er det muligt at blive ven med Gud?

Indsendt af: Anonym

Er det muligt at blive ven med Gud? - 14/08/2022 09:04

Er det muligt at blive ven med Gud?
Indsendt af: Anonym

Re: Er det muligt at blive ven med Gud? - 14/08/2022 11:32

Thjaee – hvis man tror på ånder, er det vel muligt muligt. Tro kan flytte bjerge
Indsendt af: Anonym

Re: Er det muligt at blive ven med Gud? - 14/08/2022 11:53

Ja det er rigtig at Gud er en Ånd, men der står i Jakob 2:23

23 På den måde blev dette skriftsted opfyldt: “Abraham troede på Jehova, og derfor blev han betragtet som retfærdig”,og han blev kaldt Jehovas* ven.
Indsendt af: Anonym

Re: Er det muligt at blive ven med Gud? - 14/08/2022 12:39

Ja, på grund af sin tro – og troens handling blev han i følge bibelen erklæret for retfærdig - og dermed ven af gud, fordi han troede, gud bad ham om at ofre sin egen søn, hvad han næsten gjorde, hvis ikke han var blevet stoppet ---


men hvor havde han denne tro, at gud var til fra?
Indsendt af: Anonym

Re: Er det muligt at blive ven med Gud? - 14/08/2022 13:06

Det er rigtig, men han troede inden den tid.
Indsendt af: Anonym

Re: Er det muligt at blive ven med Gud? - 14/08/2022 13:15

Indsendt af: Jørgen Primdahl
Det er rigtig, men han troede inden den tid.

Ja, tro kan flytte bjerge.

Hvorfra havde han troen?
Indsendt af: Anonym

Re: Er det muligt at blive ven med Gud? - 16/08/2022 08:23

Ja det er sådan noget man siger.

Troen har altid været her, lige fra Adam og Evas tid, de kendte Gud personligt, og så er det gået vidre fra generasion til generasion.

Langt hovedparten af jordens befolkning har haft mulighed for at lære Gud at kende men de vælger Gud fra.

Der bliver brugt 1.423.039.931 timer på et år for at fortælle mennesker om Gud så der er ingen undskyldning for ikke at kunne lære ham at kende.
Indsendt af: Anonym

Re: Er det muligt at blive ven med Gud? - 17/08/2022 12:46

Forestillingsevnen om en eller flere guder har sikkert været tilstede hos mennesket fra ”tidernes morgen”, men den gud du bringer på banen, er biblens gud. Hebræernes gud.

Hvorfor hebræerne har forestillet sig og adlydt en gud, der prøvede dem med at ofre deres eneste barn er mystisk, men når du skriver, der ingen undskyldning er, for ikke at kende gud er det jo set fra Jehovas vidners synspunkt.

En tro som jo er dem givet, ovenfra af en lille flok ældre mænd der styrer mange menneskers liv ud fra deres måde at tolke biblen, som de i øvrigt har i deres egen udgave.

Så dine tal duperer mig ikke.

Jo en forudsætning for at kunne kalde sig et Jehovas vidne, at man forkynder, og det betyder jo også, når du stiller spørgsmålet: "Er det muligt at blive ven med Gud" at det er det, HVIS man bliver et Jehovas vidne og indretter sit liv som der undervises i, som er ret omfattende som jeg forstår det, da:
Citat:
venskab med verden er fjendskab med Gud?
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/jak/4
Indsendt af: Anonym

Re: Er det muligt at blive ven med Gud? - 17/08/2022 18:10

Ja det er da set fra alles øjne, det er da alle der bliver forkyndt for.
Ja Hebræernes Gud var Jehova, det er der vist ikke mange der er i tvivl om, og tilfældet med Isaks ofring var jo en prøve på Abrahams tro som du sikkert også godt ved, hvis du da ellers har læst beretningen.
Og det med de ældre mænd er jo den sædvanlige smøre for at sætte andre mennesker i et dårligt lys, og hvad angår Ny verdens oversættelsen af Bibelen, så har du jo ikke undersøgt den kan jeg forstå, for så ville du se at den har den samme tekst som de fleste andre Bibeler bare skrevet i et sprog som alle mennesker kan forstå, og ikke i et sprog som kun nogle få mennesker kan forstå, og den holder sig så tæt på grundteksten som det er muligt.
At Jehovas vidner forkynder er fordi at vi efterlever en befaling som Jesus fremsagde, og vi gør det ikke for at iriterer mennesker men fordi at vi elsker vores medmennesker.
Og ja vi indretter vores liv efter at leve efter det Biblen siger, og hvis alle mennesker gjorde det så var verden et helt anderledes sted at være.