Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen?

Indsendt af: Anonym

Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 12/05/2022 09:27

Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen?
Indsendt af: Anonym

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 12/05/2022 11:46

Tænk over de følgende udtalelser om nogle højtstående religiøse ledere og krigen i Ukraine:

“Den russiskortodokse kirkes overhoved, patriark Kirill, har ikke på noget tidspunkt fordømt Ruslands angreb. … Hans kirkes systematiske kampagne med propaganda om Ukraine er blevet brugt til fordel for Putins retfærdiggørelse af krigen.” – EUobserver, 7. marts 2022.

“Patriark Kirill … har klart og tydeligt vist at han billiger Ruslands invasion af Ukraine da han beskrev konflikten som en kamp mod synd.” – AP News, 8. marts 2022.

“Leder for den ukrainske ortodokse kirke, metropolit Epifanios I af Kyiv, velsignede i mandags ukrainernes ‘kampe mod de russiske styrker’ … [Han] sagde også at det ikke er en synd at slå russiske soldater ihjel.” – Jerusalem Post, 16. marts 2022.

“Vi [UCCRO] støtter Ukraines bevæbnede styrker og alle der er med til at forsvare os. Vi velsigner deres kamp mod fjenden og beder for dem.” – Udtalelse fra UCCRO, * 24. februar 2022.
The Ukrainian Council of Churches and Religious Organisations (UCCRO) er et råd bestående af 15 forskellige kirker, både ortodokse, græsk- og romerskkatolske, protestantiske og evangeliske kirker, samt jøder og muslimer.
Indsendt af: Anonym

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 13/05/2022 12:48

Hvad mener du? Skal religiøse ledere der hævder at de følger Jesus Kristus, opfordre deres medlemmer til at gå i krig? Hvad siger Bibelen?

Religionens indblanding i krige op gennem tiden
Historien viser at religioner ofte har billiget, retfærdiggjort eller endda været fortalere for krige, og de har hævdet at det var for at skabe fred. I mange år har Jehovas Vidner afsløret deres hykleri. Her er nogle eksempler fra vores publikationer.

I artiklen “Korstogene – en ‘tragisk illusion’” kan man læse om hvordan den romerskkatolske kirke var ansvarlig for massakrer begået i Guds og Kristus’ navn.

Artiklen “Den katolske kirke i Afrika” giver et eksempel på hvordan religion ikke var i stand til at forhindre stammekrige, og endda folkedrab.

Artiklerne “Er det religionen der bærer skylden?”, “Religionens rolle i krige” og “Når religionen tager parti” forklarer hvordan katolske, ortodokse og protestantiske kirker har støttet begge sider af mange krige.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 14/05/2022 15:05

Er det et tilfælde, at russiske rigmænd og deres familier dør på stribe? Eller er Kreml ved at minimere sine risici i en tid, hvor krigen mod Ukraine ikke nødvendigvis bakkes op af de rige og kendte russere?


disse utallige mord begået af KGB's Putin Rusland har altid været kendt - men nu dør under mystiske omstændigheder oligarker der ikke støtter Putin - ofte ligner det selvmord - at manden først har dræbt sin familie og til sidst sig selv - men da dette nu er sket ved flere lejligheder er der ingen der tror på det længere som sandsynligt



-0-0-0-0-

-0-0-0-0-


To russere sidder på en parkbænk i Moskva og snakker, pludselig siger den ene:

Præsident Putin siger, at den særlige militære operation i Ukraine faktisk er en krig mellem Rusland og NATO

- åh ja, hvordan går den?

- indtil videre har vi mistet 15800 dræbte soldater, 6 generaler, 530 kampvogne, 1597 pansrede køretøjer, 280 howbits, 82 sejl, 47 luftværnssystemer, 108 fly, 124 helikoptere og 50 droner.

- Wow! og NATO?

- de er ikke dukket op endnu...


-0-0-0-0-
-0-0-0-0-

at NATO grænser op til Rusland garanterer Ruslands sikkerhed og grænser, da NATO aldrig kunne finde på at angribe ind over de russiske grænser - så jeg fatter ikke hvorfor Rusland ikke bryder sig om NATO lande op til deres grænser, da det giver Rusland den største garanti for aldrig at bliver angrebet - NATO er nærmest opbygget med det formål ikke at gå i angrebskrig imod Rusland, indover Ruslands grænser

hvis jeg blev Ruslands præsident, jeg ville ønske af hele mit hjerte at alle landene op til Rusland var NATO lande, fordi Rusland så ville kunne leve i fred og være sikre på ikke at blive angrebet - et NATO land der angriber ind over Ruslands grænser ville blive ekskluderet øjeblikkeligt

kom nu Rusland - der venter jer en gylden fremtid og epoke hvis I vil freden og respektere andre suveræne stater - få da for pokker noget godt ud af at leve i fredeligt sameksistens - I russere vil jo så gerne Tyrkiet og Thailand og Spanien og Indonesien - hvor I vælter rundt som både fastboende og turister - drop nu krig
Indsendt af: Anonym

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 15/05/2022 08:58

Artiklerne findes på JW.ORG
Indsendt af: Anonym

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 15/05/2022 09:00

Skal kristne trossamfund støtte krig?
Hvad Jesus sagde: “Du skal elske dit medmenneske som dig selv.” (Matthæus 22:39) “Bliv ved med at elske jeres fjender.” – Matthæus 5:44-47.

Noget at tænke over: Kan trossamfund sige at de følger Jesus’ bud om at elske andre, hvis de samtidig opfordrer deres medlemmer til at gå i krig og slå ihjel? For at få svaret kan du læse artiklerne “Sande kristne og krig” og “Er det muligt at elske sine fjender?”

Hvad Jesus sagde: “Mit rige er ikke en del af denne verden. Hvis mit rige var en del af denne verden, ville mine tjenere have kæmpet for at jeg ikke skulle overgives til jøderne.” (Johannes 18:36) “Alle der griber til sværd, vil blive dræbt af sværd.” – Matthæus 26:47-52.

Noget at tænke over: Hvis de kristne ikke engang skulle gribe til våben for at beskytte Jesus, ville det så være logisk at der var nogen som helst anden grund til at de skulle gøre det? I artiklen “Er krig forenelig med kristendom?” kan du læse mere om hvordan de kristne i det første århundrede fulgte Jesus’ eksempel og det han underviste dem i.

Hvad vil der ske med de religioner der støtter krig?
Bibelen viser at Gud ikke godkender de religioner der påstår at de repræsenterer Jesus, men ikke følger hans lære. – Matthæus 7:21-23; Titus 1:16.

I Åbenbaringens Bog i Bibelen kan vi se at den slags religioner i Guds øjne er ansvarlige for drabene på “alle som er blevet slået ihjel på jorden”. (Åbenbaringen 18:21, 24) Du kan få forklaringen på hvorfor i artiklen “Hvad er Babylon den Store?”

Ud fra det Jesus sagde i Matthæus 7:15-20 kan vi se at de religioner Gud ikke godkender, vil blive fuldstændigt fjernet på grund af alt det onde de har gjort, på samme måde som et råddent træ der bærer dårlige frugter, “bliver fældet og kastet i ilden”. Læs artiklen “Falsk religion vil snart forsvinde!” for at lære mere.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 15/05/2022 09:12

Ser flere, som ikke kan skelne mellem militær opbygning og militarisme, så hermed lidt folkeoplysning:

Militarisme: en politisk ideologi, der sætter militær magt over de demokratiske institutioner og øvrige værdier i samfundet:


https://denstoredanske.lex.dk/militarisme


Militær opbygning eller oprustning: kan være militaristisk eller ikke-militaristisk; den nuværende militære oprustning i Vesten som følge af Ruslands invasion i Ukraine er ikke-militaristisk, den er til beskyttelse af vores demokrati og frihed. Tragisk, at denne militære opbygning er nødvendig, men Rusland er tiltagende militaristisk, og det er desværre dem, med den største kanon og den største vilje til at bruge den, der bestemmer niveauet for militær oprustning.

Lene Rachel Andersen
Indsendt af: Anonym

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 15/05/2022 10:32

Hvor er det godt at du er så dygtig Hanskrist.
Du er sådan omtrent lige så dygtig som Gerth.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 15/05/2022 11:45

Mærkelig kommentar -

Tror ikke der er nogen der aner hvad du mener Jørgen

Det ligner ikke dig at optræde så tåbelig.


Putin's Rusland er militaristisk men Ukraine og NATO har ikke militaristiske formål, hensigter. Der er en verden til forskel. Derfor fører Ukraine ikke krig som Rusland fører krig - der er en verden til forskel - Ukraine forsvarer sig selv imod at blive angrebet og tilintetgjort - forsvarer de demokratiske institutioner - fx ytringsfrihed og religionsfrihed og frie valg og menneskerettigheder. Synes det ville være godt at du og JV I forsøgte at skelne her.

Arne (røde arne) og Gerth kan heller ikke skelne. Begge har de valgt at fokus skal være på at have næstekærlig empati for Putin og ikke en af dem har nævnt de tusinder og atter tusinder af uskyldige mennesker der dræbes og invalideres og traumatiseres for livstid bare fordi Putin ingen respekt har for demokratiet og menneskeliv - er kynisk psykopatisk kold i røven - da drømmen om et militaristisk Stor Rusland uden ytringsfrihed og demokratiske rettigheder - altså et diktatur - hellige alle midler.

Militarisme: en politisk ideologi, der sætter militær magt over de demokratiske institutioner og øvrige værdier i samfundet.

Militær opbygning eller oprustning: kan være militaristisk eller ikke-militaristisk; den nuværende militære oprustning i Vesten som følge af Ruslands invasion i Ukraine er ikke-militaristisk, den er til beskyttelse af vores demokrati og frihed.
Indsendt af: Anonym

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 15/05/2022 11:58

Tåbelighederne overlader jeg til jer to.
I bestiller ikke andet end at Blamerer jer.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 15/05/2022 12:12

Hold da op du er i dårligt humør Jørgen

Også lidt overraskende at opleve dig uforskammet og ubehøvlet

Hvad siger de ældste i JV til dit personlige overfald på min person?

Vil du venligst påpege hvad jeg har gjort forkert i den her tråd. Hvorfor angriber du mig pludselig? Hvad er det jeg skriver der gør dig så aggressiv og barnlig?

Troede ikke JV offentligt må optræde som du gør her - hvor du kommer med et fuldstændigt ubegrundet personlig angreb - uden du overhovedet har påpeget hvad det er jeg skriver der får dig op i det røde felt - hvor du går på kompromis med JV's etiske standarder for opførsel i det offentlige rum.

Normalt debatterer vi hinandens indlæg - hvad hin anden skriver.

Du bliver nok snart ekskluderet af JV - ihvertfald nægter jeg at tro JV kan leve med at deres medlemmer optræder i det offentlige rum som du gør. Hvis alle Jehovas Vidner begyndte at opføre sig i det offentlige rum som du gør her i den her tråd, ville jeres organisation hurtigt gå i opløsning. Du kan umuligt være et forbillede for andre JV -er.

Er det også den måde du angriber folk når du sammen med en anden Jehovas Vidner banker på folks dør. Eller er det bare sådan en Internet dårlig opførsel du har tillagt dig selv?

Mennesker - Ukraine - må ikke forsvare sig selv men Gud må udslette alle de mennesker på jorden der ikke er enige med Jehovas Vidner skriver du sort på hvidt. Hvor smart synes du det synspunkt er og tror du virkelig på at Gud er sådan en primitiv barnlig supermands krigerisk Gud??

Der er kun dig og Tikka der tænker så afsindigt barnligt om tingene og det fordi I begge er bibelfundamentalister - læser Bibelen uden åndelig ledelse og forståelse - begge forstår I tingene bogstaveligt - selv der hvor Paulus råber jer i hovedet at I skal bruge jeres forstand og forstå tingene i dets rette åndelige betydning.

Og at der hvor Ånden er der er der også altid Frihed og Ånden gør levende og bogstaven døder os i øverste etage.


-0-0-0-0-
-0-0-0-0-

Jørgen Primdahl - Jehovas Vidner svarer mig som følger:

Hvor er det godt at du er så dygtig Hanskrist.
Du er sådan omtrent lige så dygtig som Gerth.

Tåbelighederne overlader jeg til jer to.
I bestiller ikke andet end at Blamerer jer.



Fordi jeg kommer med følgende indlæg af Lene Rachel Andersen:

Citat:
Ser flere, som ikke kan skelne mellem militær opbygning og militarisme, så hermed lidt folkeoplysning:

Militarisme: en politisk ideologi, der sætter militær magt over de demokratiske institutioner og øvrige værdier i samfundet:

Militær opbygning eller oprustning: kan være militaristisk eller ikke-militaristisk; den nuværende militære oprustning i Vesten som følge af Ruslands invasion i Ukraine er ikke-militaristisk, den er til beskyttelse af vores demokrati og frihed. Tragisk, at denne militære opbygning er nødvendig, men Rusland er tiltagende militaristisk, og det er desværre dem, med den største kanon og den største vilje til at bruge den, der bestemmer niveauet for militær oprustning.


Hvad er det her ovenfor af Lene Rachel Andersen der støder dig Jørgen Primdahl og gør dig barnlig ubehøvlet og aggressiv kommende ud af det blå????


-0-0-0-

Jeg tror da når Jehovas Vidners Gud kommer og udsletter alle andre mennesker på jorden end Jehovas Vidne at du der også ryger med som en af de ugudelige der ikke har fulgt Jehovas Vidners rette lære om offentlig optræden.
Indsendt af: Anonym

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 16/05/2022 08:22

Hvis der er nogen der er barnlig ubehøvlet og aggressiv så er det da dig, og det kan da godt være at jeg ryger med men det er da ikke fordi at jeg siger dig imod.
Men det er jo ikke det indlæget på, men du kommer jo bare med de sædvanlige Dumsmarte bemærkninger.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 16/05/2022 09:31

Mit relevante indlæg var at skelne mellem den krig Putin's Rusland fører og den krig Ukraine er blevet påtvunget hvor de forsvarer sig selv imod udslettelse fra landkortet og den del af befolkningen der overlever mister demokrati og kommer under Ruslands diktatur.

Du skelner overhovedet ikke som Arne ej heller gør mellem den krig Putin's Rusland fører og den Ukraine imod deres vilje er blevet påtvunget.

Jeg fandt følgende relevant:


Citat:
Lene Rachel Andersen:

Ser flere, som ikke kan skelne mellem militær opbygning og militarisme, så hermed lidt folkeoplysning:

Militarisme: en politisk ideologi, der sætter militær magt over de demokratiske institutioner og øvrige værdier i samfundet:

Militær opbygning eller oprustning: kan være militaristisk eller ikke-militaristisk; den nuværende militære oprustning i Vesten som følge af Ruslands invasion i Ukraine er ikke-militaristisk, den er til beskyttelse af vores demokrati og frihed. Tragisk, at denne militære opbygning er nødvendig, men Rusland er tiltagende militaristisk, og det er desværre dem, med den største kanon og den største vilje til at bruge den, der bestemmer niveauet for militær oprustning.



Dette indslag, indlæg, ovenfor medførte følgende reaktion:


Citat:
Jørgen Primdahl Jehovas Vidner:

du kommer jo bare med de sædvanlige Dumsmarte bemærkninger

Hvor er det godt at du er så dygtig Hanskrist.
Du er sådan omtrent lige så dygtig som Gerth.

Tåbelighederne overlader jeg til jer to.
I bestiller ikke andet end at Blamerer jer.


Normalt er det ikke den måde vi debatterer, vi plejer at være rygende uenige og svare på hinandens indlæg.

Men det er måske Jørgen Primdahl Jehovas Vidner's nye stil.

Kan du give os en kontakt til din organisation, for jeg ville da gerne drøfte hvilken politik eller etisk kodeks I har officielt udadtil mht optræden.



Citat:
Jørgen Primdahl:

Hvis der er nogen der er barnlig ubehøvlet og aggressiv så er det da dig, og det kan da godt være at jeg ryger med men det er da ikke fordi at jeg siger dig imod.


Jeg vil gerne vide hvor det barnlige ubehøvlede og aggressive var i mit indlæg?

Det er yderst relevant at skelne mellem Putin Rusland's invasion og aggressive angrebskrig og Ukraine's påtvungne forsvarskrig imod udslettelse fra landkortet - at få deres demokratiske rettigheder ophævet og komme under Ruslands diktatur, at blive udsat for folkedrab og tortur fordi Rusland definerer vilkårligt hvornår folk er nazister og derfor skal fjernes, henrettes.

Normalt svarer vi hinanden og viser hvor vi er uenige og her kan bølgerne gå højt - men du angriber ud af det blå blot mig som person, hvor du ikke sparer på gloserne.
Indsendt af: Anonym

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 16/05/2022 09:53

Det er da virkelig den made du bedst kender, det er sådan du altid debaterer på, så det er da ikke noget nyt for dig.
Men jeg syntes da at du skal lade være med at svare på mine indlæg så er du fri for at, så er du fri for den nye stil som du kalder det.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 16/05/2022 10:24

Du forsætter - dine personlige angreb og vil åbenbart ikke drøfte hvad du selv har søsat af et emne.

Vi er på en debat portal og du risikerer at der bliver debat, at folk svarer din Jehovas Vidners særlige bibelfundamentalistiske udgave af kristendommen. Nøjagtig som Tikka ej heller vil kunne komme igennem med hendes særlige bibelfundamentalistiske udgave af kristendommen uden debat.

Overalt i Danmark og ja hele verden møder jeres særlige bibelfundamentalistiske udgave af kristendommen ivrig debat modstand.

At jeg intet, INTET, giver for Jehovas Vidners og Tikka's særlige bibelfundamentalistiske udgave af kristendommen er en kendt sag - ja hele jeres måde at drøfte religion på og forstå religion på er simpelthen for barnligt og meningsløst her 2022 hvor vi langt om længe er kommet meget videre i teksten og forståelsen religion også den kristne religion - det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET.

I må kæmpe jeres forgæves "kamp" for bibelfundamentalistisk OVERTROISKHED uden nogen som helst åndelig forståelse med inde over.

Og jeg forsætter min "kamp" sammen med Paulus om at der hvor Ånden er der er også altid Friheden og at vi skal forstå det Åndelige på dets rette præmisser. Overalt igen igen fremhæver Paulus dette i sine breve og det kan jeg ikke sidde overhørig. Det er min "kamp" at dette ikke må gå tabt - "den Paulinske i KRISTUS SPIRITUALITET".

Tikka's og Jørgen Primdahl Jehovas Vidners særlige bibelfundamentalistiske udgave af kristendommen er kendt - men det kristne trosliv og dets tilhørende SPIRITUALITET der findes i urkristendommen og hos Paulus er meget mindre kendt. Og dette er en katastrofe da det vil have appel til moderne tænkende mennesker med et moderne videnskabeligt verdensbillede som Kræn-p sagde om mit kristne ståsted.


-0-0-0-0-0-

Du gør det godt HansKrist - der er ingen der har formået at ridse tingene så skarpt op og ikke udvande spørgsmålet om det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET - specielt den paulinske i KRISTUS SPIRITUALITET - hvor du trækker på især Paul Tillich.

Din forståelse religion og ikke mindst det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET - især den paulinske i KRISTUS SPIRITUALITET er fænomenal. Og de ringe i vandet du dermed har sat igang gør at din forståelse Paulus og religion - fx det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET bliver mere og mere udbredt hos folk med høj intelligens og moralsk integritet (der ikke lider af menneskefrygt).

Din vej HansKrist har været at skærpe opmærksomheden på religion, det religiøse spirituelle, på det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET og på Paulus's i KRISTUS SPIRITUALITET. At øge vores forståelse disse forhold. Hvorimod Arne's vej har været at udvande forståelsen og fjerne konturerne af det kristne trosliv og dets SPIRITUALITET og bevæge sig ud i at religion slet ikke kan defineres og forstås.

Ikke så mærkeligt at Arne ikke bryder sig om dig HansKrist da I er hinandens modsætninger i valg af bidrag til at løse vor tids forhold til religion.


BRAVO HansKrist - du har gjort det igen!

Blameret dig som fremtrædende blandt Apostlene.

Du har også været i KRISTUS før nogen af vi andre.

Nu spekulerer vi på om du skal få lov til at blive far til os i KRISTUS - om det er dig, dit KRISTUS VIDNESBYRD, der skal gå hen og blive katalysator for at vi iklæder os KRISTUS - lader KRISTUS vinde skikkelse i os.

Ved I det ikke eller har I ikke hørt om det at KRISTUS VIRKER MÆGTIG i JER.


Der hvor KRISTUS er der hvor Herren er der hvor Ånden er der er også altid Friheden.

Lad jer ikke narre af nogen

Til den frihed har Kristus befriet os. Stå derfor fast, og lad jer ikke atter tvinge under trælleåg!


Længe leve Ukraine



der er så meget på spil for hende Europa - ja hele vesten og dermed den frie verden i øjeblikket.


om hende Europa - vi er børn af den frie kvinde Europa:

»Jag denne trælkvinde og hendes søn bort, for trælkvindens søn skal ikke arve sammen med den frie kvindes søn.« Så er vi ikke børn af trælkvinden, brødre, men af den frie kvinde.

vi er børn af Europa den frie kvinde og det ønsker Ukraine også

frihedsgudinden
Indsendt af: Anonym

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 17/05/2022 09:25

Åh ja jeg er fuldstændig klar over at du ikke tror noget som helst på Biblen og derfor foragter alle andre som tror på alt hvad der står i den, det er derfor du kalder os for Bibelfundamentalister med den største foragt.
Du mener nemlig at det er mennesker der skal løse verdens problemer, men det har mennesker haft flere 1000 år til at bevise at de kan men det er mislykkedes for dem hver gang.
Der er kun en regering der kan oprette fred og sikkerhed i hele universet, og det er Guds regering med Jesus Kristus som konge, og det vil du meget snart finde du af, og så vil du finde ud af hvor all din foragt ender henne.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 17/05/2022 10:50

Citat:
Jørgen Primdahl:

Åh ja jeg er fuldstændig klar over at du ikke tror noget som helst på Biblen og derfor foragter alle andre som tror på alt hvad der står i den, det er derfor du kalder os for Bibelfundamentalister med den største foragt.


ja Bibelen er en alt alt for vigtig bog, Åndelig bog og budskab til verden, til at den må læses bogstaveligt fra a -z --- ja som Paulus siger vi skal ikke være pattepjattebørn men forstå det Åndelige på dets rette præmisser og vi skal lovsynge med vores forstand til hin'anden herom - så folk der står i døråbningen ikke betragter os som tossede i hovedet.

nogle mennesker tror på bibelen - men jeg tror på Gud - ja kan ikke leve uden Gud i mit liv - gennem begivenheden Kristus den Gud Helligåndens Ny væren og Virke/Virkelighed ind i verden begyndende ved mennesket Jesus - der grundlagde de kristne samfund og Kirkerne. Omvendelsesbegivenheden Kristus er der hvor vi vender om til Kristus og i tro åbner os for det Guds Nådeskraftværk vi er i Kristus fyldt med Åndelige velsignelser, Åndens Frugter og Åndsgaverne. Det er også et dagligt Helliggørelsesarbejde, hvor vi hver eneste dag resten af vores liv iklæder os Kristus - lader Kristus vinde skikkelse i os, afdør fra det gamle menneske (syndige menneske opdraget under Loven uden Guds Kærlighed Kristus) og at vi tør lade os gribe og drive af Ånden (tør stole på Ånden) og i Bøn lader Guds Vilje vise sig for os - ja at vi tør elske Gud og høre Gud til - overgiver os til Guds Ideer og tanker om lille mig - den mening og det kald der er i alle menneskers liv ja Åndens Karismatiske Nådegaver er individuelle og skaber individualitet (ikke individualisme) og personligheder gennem individuation.

Paulus der siger at bogstaven slår ihjel og Ånden gør levende - han siger også at vi må forstå det Åndelige på dets rette præmisser og at vi skal lovsynge med vores forstand om tingene.

Som Albert Schweitzer siger så er blind tro en umulighed efter Paulus, som den Tænkningens Skytshelgen Paulus er også ud over Åndens Apostel pr se.


Citat:
Paul Tillich:

The Bible does not contain words of God (or as Calvin has said, divine "oracles"), but it can and in a unique way has become the "Word of God".

Every day, by its impact on people inside an outside the Church, the Bible proves that it is the Divine Spirit's most important medium in the western tradition.
But it is not the only medium, nor is everything in it always such a medium. In many of its parts it is always a potential medium, but it only becomes an actual medium to the degree that it grasps the spirit of men.
No word is the Word of God unless it is the Word of God for someone; nor is it unless it is a medium whereby the Divine Spirit enters the spirit of someone.



Citat:
Jørgen Primdahl:

Du mener nemlig at det er mennesker der skal løse verdens problemer, men det har mennesker haft flere 1000 år til at bevise at de kan men det er mislykkedes for dem hver gang.

Der er kun en regering der kan oprette fred og sikkerhed i hele universet, og det er Guds regering med Jesus Kristus som konge, og det vil du meget snart finde du af, og så vil du finde ud af hvor all din foragt ender henne.


Nej det er mennesket med Gud - mennesket i Kristus der skal løse verdens problemer. Gud og mennesket i samarbejde. At Kristus bliver alt i alle - at flere og flere mennesker iklæder sig Kristus - at Kristus vinder skikkelse i og over flere mennesker. Der findes ingen supermandsGud der findes kun mennesket og Gud eller Gud og mennesket i kærligt kreativ dynamisk samarbejde - TRO virksom i kærlighed - Guds Kærlighed Kristus - dette er VEJEN = den Kristne VEJ i verden - at være KIRKE på i verden - måden vi hver især og sammen er KIRKE på i verden - KIRKER i verden.


Så der findes ingen supermandsGud der kører sin deterministiske masterplan ned over hovedet på vi mennesker og en sådan barnlig tanke er der kun Bibelfundamentalisterne Jørgen Primdahl og Tikka der tror på og prædiker her på siden (hvis vi ser bort fra somo).

Vi andre forstår at Gud og mennesket arbejder sammen - og at vejen er at Kristus bliver alt i alle - og dermed har vi GudsRiget.

Det har altid været sådan at Gud bruger mennesker og har brug for mennesket. Vejen er Kristus: at Kristus bliver alt i alle for derigennem bliver GudsRiget og fred på jorden realiseret.

Og det går godt mange steder, men der er stadig også store problemer, fx Putins Rusland:

»Jag denne trælkvinde og hendes søn bort, for trælkvindens søn skal ikke arve sammen med den frie kvindes søn.« Så er vi ikke børn af trælkvinden, brødre, men af den frie kvinde.

vi er børn af hende Europa den frie kvinde og det ønsker Ukraine også at tilhøre
Indsendt af: ABC

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 17/05/2022 16:34

Kære HansKrist

Hvad skal siges til os mennesker...

https://vandrermodlyset.dk/kristi-tale/

Har du forstand på tingene...

https://vandrermodlyset.dk/vandrer-mod-lyset-2/

Hvorfor skal det hele være så besværligt...

https://vandrermodlyset.dk/fodnoter-2/

Citat:
I det saakaldte Hebræerbrev kan ovenstaaende Tankeopbygning findes, saaledes som Paulus selv gav sin Udlægning af Jesu Død og forsvarede den i en Tale, som han holdt ved Apostelmødet i Jerusalem, da han og Barnabas gav Møde dér for at gøre Rede for deres Forhold til Loven om Omskærelsen og til Lovene for Ofringerne.
Hebræerbrevet er Fragmenter af denne Tale, der blev holdt paa Aramaisk; den blev nedskrevet af nogle Tilhørere, og forskellige Afskrifter baade paa Aramaisk og Græsk cirkulerede derefter i de mange Menigheder, særlig i de paulinske, men ogsaa i de jødisk-kristne.

Hmm...

https://www.biblen.info/Selvmodsigelse.php?id=356

Jeg vil gå videre med sagen...

http://www.religionrevised.com/kontakt/

Som altid...






Your friend forever

Jan
Indsendt af: Tikka

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 17/05/2022 22:01

Indsendt af: Jørgen Primdahl
Åh ja jeg er fuldstændig klar over at du ikke tror noget som helst på Biblen og derfor foragter alle andre som tror på alt hvad der står i den, det er derfor du kalder os for Bibelfundamentalister med den største foragt.
Du mener nemlig at det er mennesker der skal løse verdens problemer, men det har mennesker haft flere 1000 år til at bevise at de kan men det er mislykkedes for dem hver gang.
Der er kun en regering der kan oprette fred og sikkerhed i hele universet, og det er Guds regering med Jesus Kristus som konge, og det vil du meget snart finde du af, og så vil du finde ud af hvor all din foragt ender henne.

Der er kun en regering der kan oprette fred og sikkerhed i hele universet, og det er Guds regering med Jesus Kristus som konge,

*

Du skrev engang at denne regering blev en realitet i himlen 1914, hvor du mente, satan blev smidt ud og ned til jorden, hvis jeg husker rigtigt.

Jeg påpeger ind imellem, at Paulus ifølge skriften mente, han skulle i himlen, når han døde -

og sammen med Jesus og de hellige dømme engle og det jordiske

Eller ved I ikke, at de hellige skal dømme verden? Og når verden dømmes af jer, er I så ikke gode nok til at dømme i ubetydelige sager? Ved I ikke, at vi skal dømme engle, for slet ikke at tale om jordiske forhold?
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/1_kor/6 Vers 2-3


De 2 spørgsmål er:

Hvornår vil Paulus og de hellige komme i himlen, og være med i denne regering der skal dømme -

og når de skal dømme de jordiske, kan de så se menneskene?


Et ps. og spørgsmål 3

Hvem er de hellige? - De som bliver født påny?

___________________________________

Ingen farve ved redigering smadrpc

¨¨¨¨


Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 17/05/2022 23:27

Citat:
Tikka:

Jeg påpeger ind imellem, at Paulus ifølge skriften mente, han skulle i himlen, når han døde -

og sammen med Jesus og de hellige dømme engle og det jordiske


ja det gør du, men hvor står det???

der står intet om det i 1 Kor 6 og om der gjorde, hvordan skal det så forstås?? har det overhovedet nogen central betydning og i bekræftende fald hvilken betydning, ændrer det noget ved ide'indholdet i Paulus breve? ikke en tøddel

essensen, kernen og det væsentlige og altafgørende vigtige - alfa omega - i hvad Paulus formår af becifre at indskrive i den memiske ideesfære eller kultursfæren påvirkes overhovedet ikke af en sådan perifert bemærkning der ikke engang er forstået og som der jo iøvrigt ikke står en dyt om i 1 Kor 6 (så igen hvor har du det fra??) - og iøvrigt siger du det stik modsatte om Paulus end hvad alle kendere af Paulus siger - og dit skudsmål som du kom med (se lige nedefor i citatboks) har jeg godt nok aldrig fundet i Paulus breve som jeg er ret fortrolige med og som principielt siger det stik modsatte af hvad du hævdede:

Citat:
og som tidligere skrevet mente han/Paulus jo, han fra himlen skulle dømme, de som ikke troede rigtigt, så han forbliver den i egen bevidsthed, der dømmer og udsletter folk, hvis ikke de lever op til hans forståelse af den rette tro, som han gjorde som farisæisk skriftklog

Tikka


sjovt nok skriver han gang på gang det stik modsatte (og om hvad du hævder skulle være rigtig så skal jeg da godt nok love for at vi har fået Loven igen som opdrager og endda i en endnu værre udgave --- så det er simpelthen uforeneligt med den røde tråd i corpus Paulus.

hvis dette er rigtig så har alle Paulus kendere taget fejl og ja al forskning om Paulus skal omskrives da han er religionshistorisk verdenskendt for det stik modsatte - hvilket jeg kan finde hav af eksempler på han hævder det stik modsatte

og ligefrem at Paulus ville udslette folk - så er vi godt nok langt ude -

men kilde ville være godt her, jeg vil gerne selv læse det, hvor du har fundet disse dine tanker - og 1 kor 6 har intet om det -ja tværtimod har Paulus en fuldstændig genial forslag til løsning på et meget svært etisk moralsk dilemma menigheden er havnet i.

-0-0-0-0-

Og både Jesus og Paulus er blevet oprejst, vi snakker ikke om andet, eller de tilhører fuldt ud verden 3 - ideesfæren, kultursfæren - verden 3 - de og deres tanker og ideer er sørme oprejst og står og "dømmer" os idag - eller vi kan forstå os selv i lyset af deres virke og ideer og tanker

Begge virker de ind i verden den dag idag - stærkere end vitaminpiller og motion -

Opstandelsen betyder jo primært at Jesus ikke skal gå i glemmebogen - men memisk indføjes/indskrives i ideesfæren ---

Citat:
Nok lever vi som andre mennesker, men vi kæmper ikke som verdslige mennesker. Vore kampvåben er ikke verdslige, men mægtige for Gud til at bryde fæstningsværker ned. Vi nedbryder tankebygninger og alt, som trodsigt rejser sig mod kundskaben om Gud, vi gør enhver tanke til en lydig fange hos Kristus, 2 Kor 10


I øvrigt, vær stærke i Herren og i hans mægtige styrke. Ifør jer Guds fulde rustning, så I kan holde stand mod Djævelens snigløb. Thi for os står kampen ikke mod kød og blod, men mod myndigheder og magter, mod verdensherskerne i dette mørke, mod ondskabens åndemagter i himmelrummet. Efeserbrevet 6


Her har vi at det er de gode ideers (eller memers) kamp mod ondskabens åndemagter i himmelrummet = ideesfæren, diskursfæren, noosfæren eller verden 3 som Popper benævner

det betyder noget der ikke forgår men som menneskeheden historisk har i al fremtid at forholde sig til i kultursfæren eller ideesfæren = himmelrummet - verden 3 ifølge Popper - udødelige ideer og tanker om tingene
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 18/05/2022 05:44

Citat:
Gerth:
Nej! Tanker ændres ligesom bevægelser.


Nu skrev jeg udødelige idéer og tanker.

Disse er objektive og ændrer sig ikke over tid - de tilhører verden 3 (ifølge Popper) eller noosfæren, kultursfæren og hver ny generation får dem at forholde sig til - så også om tusind år slås mennesker med de samme udødelige tanker idéer og teorier og gåder.

Vi ændrer måske nok vores syn og tanker om disse evigt gyldige eller guddommelige ideer og tanker og motiver = billeder = urbilleder = arketyper men disse ændrer sig ikke - derfor Popper siger de tilhører verden 3 af udødelige ideer og teorier og gåder og myter.

Paulus taler også om Guds tanker = idéer = motiver - som fx det Guds Billede vi er skabte i og dette svarer til urbillederne eller arketyper. De er som drømmene fra Gud som grækerne sagde og ja som bibelen også antager og Jung ligeledes - der hævder at de er Kongevejen til Gud os selv i det ubevidste da de er meddelelser fra Gud os Selv - TAO eller Healing Totality in the psyche - det Helbredende Selv der er relateret til ALT til KOSMOS.

De kan også være fyldt med varsler og profetier da de er en del af vores sjette/syvende sans - som visdom og alvidenhed og vores intuitive eller guddommelige intelligens.

I skal snakke med hinanden om tingene og lovsynge med jeres forstand om de her ting - ikke leve i mørket i overtroiskhed - i blind tro - forlangte Paulus.


Myten er uadskillelig fra sproget, og ligesom Logos betyder Mythos oprindeligt ord eller tale.
Sproget føder Logos og Mythos som tvillinger, men efter fødslen går de hver til sit (lateraliseringen: højre venstre hjernehalvdels arbejdsdeling og differentiering via den kulturelle sproglige skoling og opdragelse næste generation); Logos bliver den rationelle tale kommende fra en logisk objektiv ånd, der forestiller sig verden uden for sig selv; Mythos konstituerer den subjektive, enestående og konkrete diskurs ved en ånd, som er vokset sammen med verden og oplever den som sit indre. Senere blev Mythos og Logos modsætninger idet Mythos forekom Logos at være som en fabel, en legende blottet for sandhed, og Logos syntes for Mythos at være kødløs abstraktion, noget ydre i forhold til de dybere realiteter. Edgar Morin (parentesen er dog min).

Arkeånden.
De to tankegange, den rationelle og den mythologiske, der er tæt forbundet i de arkaiske civilisationer, udvikles sideløbende i de historiske civilisationer og kan indgå i en forbavsende symbiose i vores moderne civilisation. Først og fremmest har den rationelle og den mythologiske tankegang fælles oprindelse; dermed mener jeg ikke blot ånd/hjerne i almindelighed, men de grundlæggende principper, der styrer åndens/hjernens operationer.
Mythologien er menneskelig. Dyrene er i deres beregninger uvidende om myten,og kan derfor forekomme mere logiske end vi med vores erkendelse. Man har længe troet, at myten var en primitiv illusion, født af en naiv anvendelse af sproget. Man må imidlertid forstå, at myten afslører en stadig levende Arketanke og ikke så meget en arkaisk forældet tanke. Myten stammer fra det, man kan kalde Arkeånden, som ikke er nogen tilbagestående ånd, men en Bagvedliggende Ånd, som i overensstemmelse med den stærke betydning af ordet Arke hænger sammen med de oprindelige kræfter og former i forbindelse med de hjernemæssige-spirituelle aktiviteters principielle og grundlæggende aktiviteter dér, hvor de to tanker endnu ikke er adskilt.

1. Den bagvedliggende Ånd er en gordisk hjerne-spirituel knude, hvor ikke blot de tankegange endnu er forenede, men hvor også:
- det subjektive og det objektive endnu ikke er adskilt
- repræsentationen smelter sammen med den repræsenterede ting (som det er en oversættelse af);

- sproget endnu ikke har adskilt det påpegende og det påkaldende, det prosaiske og det poetiske. Edgar Morin

Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 18/05/2022 06:27

Citat:
Gerth:

Det festlige ved livet er mad og drikkelse (brød og vand), alkohol - vin (blod), sex (kød) og åndelig eufori.


Dette ville Paulus næppe godkende - ihvertfald taler han konstant istedet for om:

Himmelsk Herlighed og Salighed og Fryd Glæde - JUBELEN og GLÆDEN og VISHED og OVERFLOD og FRIHED fra OVEN - ja alle de himmelske åndelige velsignelser vi har i Kristus - visdom og guddomsfylde. Hvor overstrømmende rig på nåde - åndelige himmelske velsignelser og gaver - vores barnekår og guddommelige storslåede rige arv vi her finder i KRISTUS.

Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden, tal til hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng og spil af hjertet for Herren, og sig altid Gud Fader tak for alt i vor Herre Jesu Kristi navn. Efeserbrevet 5.

Undervis og forman med al visdom hinanden med salmer, hymner og åndelige sange, syng med tak i jeres hjerte til Gud. Kol 3.


Og man/vi må sørme sige at de salmer vi synger til gudstjeneste sørme er så fyldt med takkepris den himmelske herlighed og fryd og salighed vi har i Kristus fra Gud - alle disse gaver og velsignelser fra oven, fra Gud. Hvilken sangskat har vi ikke om disse forhold. Fantastisk - ja sørme kristendommen er klart den mest spirituelle af de store verdensreligioner, her må buddhismen og de to andre store verdensreligioner pakker sammen, de er slet ikke på højde med den kristne spiritualitets vitalitet og dynamik og skabende kreativitet.

Den Helligåndens Guds Herlighed og Fryd og Glæde (ekstase og eufori) og Begejstring vi har i Kristus.

Som jeg altid har sagt så er en af måderne at forstå Paulus og den urkristne paulinske spiritualitet på - ud fra vores HUMØR. Folk vil chokeres og overvældes over den gode Paulus.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 18/05/2022 06:54

nej det himmelske og jordiske er netop forenet i Kristus

men dit anus underliv uden kærlighed er en perversitet min ven

det fører til udskejelser og opløsning

det er ikke OPBYGGELIGT uden kærlighed og mening/Ånd som det er - det er blot her og nu voldsom sanselig forvirring uden meningsfyldt fremtid, uden hjerte og kærlighed, uden hjerne og Ånd, mening og fremtid - sigte og gode meningsyldte intentioner

ufatteligt mange mennesker går til grunde i lir og svir fordi de mister overblikket, meningen, mister fremtiden og taber kærligheden

men tro nu ikke pga hvad jeg skriver at vi ikke har guddomsfylden i kød og blod - for det har vi i Kristus hvor det himmelske og jordiske jo netop er forenet -

vi taler også om in carno - på dansk inkarnation - så der er meget tyngde hvorfor de kristne ofte er klippefaste muskelstærke - kropslig set velfunderet fordi de bygger på klippen Kristus

sørme vores krop er en bygning, bolig vi har fra Gud - hvorfor usikkerhed nervøsitet og forvirring og svækkelse ikke hører med --- hvilket psykiatrien kunne lære ikke så lidt af:


Hver enkelt af os har fået nåden givet som gave tilmålt af Kristus...

for at udruste de hellige til at gøre tjeneste, så Kristi legeme bygges op, indtil vi alle når frem til enheden i troen og i erkendelsen af Guds søn, til at være et fuldvoksent menneske, en vækst, som kan rumme Kristi fylde. Da skal vi ikke længere være uforstandige børn og slynges og drives hid og did af hver lærdoms vind, ved menneskers terningkast, når de med snedighed fører os på lumske afveje, men sandheden tro i kærlighed skal vi i ét og alt vokse op til ham, som er hovedet, Kristus. Ud fra ham føjes hele legemet sammen og holdes sammen, idet hvert enkelt led hjælper til med den styrke, det har fået tilmålt, så legemet vokser og opbygges i kærlighed.

Lad derfor ikke nogen dømme jer på grund af mad eller drikke, eller på grund af fester eller nymåne eller sabbatter. Det er kun en skygge af det, som skal komme, men legemet selv er Kristus. Lad jer ikke frakende sejrsprisen af nogen, som går ind for falsk ydmyghed og engledyrkelse, fordyber sig i egne syner og uden grund er indbildsk i sit verdslige sind, og som ikke holder sig til ham, der er hovedet, og ud fra hvem hele legemet, støttet og sammenholdt af sener og led, vokser Guds vækst.


-0-0-0-


Ved I ikke, at de, der er med i et løb på stadion, alle løber, men kun én får sejrsprisen? Løb sådan, at I vinder den! Men enhver idrætsmand er afholdende i alt – de andre for at få en sejrskrans, der visner, men vi for at få en, der ikke visner. Jeg løber derfor ikke hid og did, og jeg er ikke som en bokser, der slår i luften. Jeg er hård ved min krop og tvinger den til at lystre, for at jeg, der har prædiket for andre, ikke selv skal blive forkastet.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 18/05/2022 07:39

Himlen (´gud´) er ikke deroppe væk fra os men istedet i det hele menneske. -- ja det var jo det jeg skrev

Citat:
Gerth: Tilføjelsen = Både Jesus og Paulus lød teokratisk.
NEJ

Citat:
Gerth:

Mit underliv om elskov er også en del Riget, der kommer igennem jeg, som har Ordet i magt, myndighed og virke.


Nej ikke i den form du praktiserer - du kan ikke stave til forelskelse og kærlighed - der er ikke det der ligner i hvad du praktiserer

måske du ikke har evnen til at forstå det seksuelle omfatter kærlighed = hjertet og mening/Ånd = hovedet

du er nøjagtig lige så panteistisk forvirret som Arne - og I mangler vertikalitet - oprejsthed og personlighed - struktur -

det er i den grad strukturløs og ja meningsløs og kærlighedsløs - uden Ansigt og Personlighed og Skønhed der varer ved - ja Billedet er væk hos jer begge - det Guds Billede vi ellers er skabt i og til at genspejle - der er intet smukt billede og ansigt og personlighed struktur over det I beskæftiger jer med og skriver om

bygningen er væk - boligen er væk - ja alt struktur er væk hos begge jer to sygelige panteister - begge leger i med jeres egen gåen i opløsning

derfor jeg ved din Helligånd ikke er nogen Helligånd - hvilket du en dag også selv vil erkende da dine gerninger er mørkets gerninger og/eller skammens gerninger hvor du ikke vil kunne se dig selv og andre mennesker og verden i øjnene da du praktiserer en dæmonisk subkultur der aldrig vil bestå sin prøve men føre til endnu større lidelser for dig og dem du involverer
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 18/05/2022 07:51

Citat:
Gerth:

Uanset hvad er det spild af tid her.



ja du spilder vores tid eller vi kommer til at spilde vores tid på dig

vi har brugt tid på dig, meget tid på dig

din styrke er din ærlighed


men jeg ved din Helligånd ikke er nogen Helligånd - hvilket du en dag også selv vil erkende da dine gerninger er mørkets gerninger og/eller skammens gerninger hvor du ikke vil kunne se dig selv og andre mennesker og verden i øjnene da du praktiserer en dæmonisk subkultur der aldrig vil bestå sin prøve men føre til endnu større lidelser - udstødelse og isolation og ensomhed for dig og dem du involverer


prøv nu da for ind i helvede at blive forelsket mand!!!

og drop din internet "selv iscene sættelse" og bevæg dig ud i verden - eller begynd i virkeligheden og ikke på internettet -

du skal omgås mennesker og få fodfæste ude i samfundet - virkeligheden og ikke gøre dig selv til en internet socialmedie eksperiment
Indsendt af: Anonym

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 18/05/2022 11:13

Ja vi kan begynde med det sidste, de hellige er, https://wol.jw.org/da/wol/d/r9/lp-d/2013533?q=de+salvede&p=par meget spændende læsning.
Spørgsmål 2 : Det er ikke bare Paulus men alle de 144,000 hellige salvede som er oprejst fra jorden der vil dømme sammen med Jesus, de har fået åndeligt liv i himlen.
Indsendt af: Tikka

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 19/05/2022 15:09

Indsendt af: Jørgen Primdahl
Ja vi kan begynde med det sidste, de hellige er, https://wol.jw.org/da/wol/d/r9/lp-d/2013533?q=de+salvede&p=par meget spændende læsning.
Spørgsmål 2 : Det er ikke bare Paulus men alle de 144,000 hellige salvede som er oprejst fra jorden der vil dømme sammen med Jesus, de har fået åndeligt liv i himlen.

Det er ikke bare Paulus men alle de 144,000 hellige salvede som er oprejst fra jorden der vil dømme sammen med Jesus, de har fået åndeligt liv i himlen.

Så der er 144000 oprejste hellige i himlen nu, en oprejsning med start fra 1914, eller hvad?

*

Nå, nu forstår jeg jo ikke, jeg jeg skal læse/høre et link på ca 26 minutter, der ikke besvarer mine spørgsmål, men jeg hæfter mig ved, der i linket anvendes 2 forskellige betegnelser, nemlig

nærværende og komme.

Nærværende
Jesu er først nærværende fra 1914, siges der

Komme
Jesus komme er ud i fremtiden, hvor han skal dømme under den store trængsel, siges der

*

Som jeg husker biblen, troede Paulus, for hvem Jesus var nærværende, han levede i de sidste dage, og han ventede på Jesu snarlige komme – det var ”lige rundt om hjørnet”

*

Dit link taler slet ikke om Paulus, med mindre man skal forstå Lukas 22:28-30 også gælder ham,

men jeg har læst op på hjemmesiden, at kun de kaldede/udvalgte som fødes på ny kommer i himlen – og de hellige er de som har guds ånd.

Hvorfor jeg spurgte til Paulus opstandelse i forhold til din udmelding om rigets oprettelse i 1914 er fordi, Paulus jo forsøger at forklare opstandelsen af de hellige.

Nogle er jo døde på det tidspunkt Paulus lever og venter Jesu komme,

og disse hensovne skal ved Jesu komme opstå først, og de levende skal efterfølgende forvandles sammen med de oprejste i ét nu, når dagene afkortes for deres skyld i trængselstiden

men da Jesus endnu ikke er kommet må Paulus jo stadig ”ligge i jorden”

Så spørgsmålet er, hvorfor mener du Paulus og andre – i alt 14400 er opstået til et himmelsk liv hvor de først skal dømme efter Jesu komme
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 19/05/2022 16:14

Citat:
Tikka:

Så spørgsmålet er, hvorfor mener du Paulus og andre – i alt 14400 er opstået til et himmelsk liv hvor de først skal dømme efter Jesu komme


bortset fra at de 144000 er blevet til 14400 - så viser jeres debat hvor meget intetsigende vrøvl der kommer ud af bibelfundamentalistiske bogstavelige læsninger - hvor der overhovedet ikke er tale om nogen former for åndelig forståelse (som Paulus forlangte) og dette at forstå det åndelige på dets rette præmisser som Paulus også forlangte.

I, Tikka og Jørgen Primdahl er simpelthen ikke voksne mennesker men I tænker som børn om tingene. Jeg har det så skidt med jeres kristne bibelfundamentalistiske rationalistiske kætteri hvor I med jeres tro = overtroiskhed fordobler virkeligheden - og bilder folk ind at denne overnaturlige fordobling af virkeligheden er hvad kristen tro går ud på. Det har der aldrig ALDRIG været tale om og slet ikke hos Åndens Apostel pr se hvor tro ikke betyder som vi moderne mennesker idag opfatter tro.

Man skulle tro I aldrig har læst Paulus's breve - som om I slet ikke formår at læse og forstå tingene - essensen og det væsentligste i de paulinske Kristusvidnesbyrd:

hvad er det der er sket nu verdenshistorisk i og med begivenheden Kristus; den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed ind i verden ret for alvor begyndende med Jesu Kristi liv og dermed død. Hvilken ny handlingsbasis vi mennesker får i Gud - der skaber de kristne samfund og menigheder og KIRKERNE rundt omkring.

Dette er det Nye - de nye skabninger vi nu er i Kristus:

Citat:
Fordi I er børn (Guds Børn (tilhører Gud)), har Gud sendt sin Søns Ånd i vore Hjerter, og den råber Abba Fader! Gal 4, 6.

I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.

En sådan tillid har vi til Gud ved Kristus. Ikke at vi af os selv duer til at udtænke noget, som kom det fra os selv; at vi duer til noget, skyldes Gud, som også har gjort os duelige til at være tjenere for en ny pagt, ikke bogstavens, men Åndens; for bogstaven slår ihjel, men Ånden gør levende. 2 Kor 3.

Da vi nu er blevet gjort retfærdige af tro, har vi fred med Gud ved vor Herre Jesus Kristus. Ved ham har vi i troen fået adgang til den nåde, som vi står i, og vi er stolte af håbet om GUDS HERLIGHED. Og ikke alene det; vi er også stolte af vore trængsler, fordi vi ved, at trængslen skaber udholdenhed, udholdenheden fasthed, og fastheden håb. Og det håb gør ikke til skamme, for Guds Kærlighed er udgydt i vore HJERTER ved HELLIGÅNDEN, som er givet os. Rom 5.


dette er spritualitet alle kan forstå - det har intet med bogstavelig overtroiskhed at gøre - men er som Paul Tillich siger erfaringsbaseret - nøjagtig som Paulus siger det igen og igen, fx 1 Kor 2 og 2 Kor 3.


-0-0-0-0-

Jeg er grædefærdig over Tikka og Jørgen Primdahl barnlige forståelse det kristne trosliv og dets spiritualitet. Hvor er det fattigt og hvor er Kirkens gudstjenesteliv rigt og inspirerende ved siden af deres bibelkonkordantiske mentale barnlige naive trosforestillingsunivers - hvor tingene gøres til noget overnaturligt vi blot blindt skal tro på - og iøvrigt ingen tror på og som Paulus forsøgte at bekæmpe med næb og klør og som han religionshistorisk er verdenskendt for at være lykkedes med - dog blot ikke hos Tikka og Jørgen Primdahl der overhovedet ikke har nogen åndelige forståelse med inde over deres læsning Paulus og ja hele Bibelen som de begge hævder skal læses bogstaveligt og overindlæres og overtroes fra a - z.

Igen jeg græder og græder over at Tikka og Jørgen Primdahl 2022 forsætter med deres ævl og bavl - slet og ret hjernespin som Tikka selv indrømmer det at være. Men hvorfor så forsætte???

åh for fanden I ødelægger meget (Tikka ved hun lyver og har indrømmet hun lyver og at hun prædiker hjernespin - og Jørgen Primdahl om der overhovedet er samvittighed og sandhedens ånd i manden ved også dybest inde i sig selv at han træller som Tikka for løgnen - djævlen med alle de forfærdelige overtroiske løgnehistorier der fortælles fordi I har valgt at læse bibelen bogstaveligt uden nogen som helst åndelig forståelse tingene - og det slår os som sagt ihjel, døder os og medfører demens - eller det indskrænker vores livsduelighed).

Er du virkelig så ked af det og grædefærdig over hvad Tikka og Jørgen Primdahl her skriver på Trosfrihed? ja - jeg sørger og græder over det dagligt - og har også bedt for dem, som for Arne. Og ja jeg burde også bede for Gerth og Jan ABC - dog er de to først nævnte (Tikka og Jørgen Primdahl) mere forhærdede der tjener løgnen - djævlen - ved simpelthen at prædike hvad de inderst inde godt ved er usandt.

Jeg forstår ikke at voksne mennesker kan ende op som Tikka og Jørgen Primdahl - det er mig en gåde.

Det billede videnskab og forskningen endelig er nået frem til om Paulus - her hævder Tikka det stik modsatte - hvordan pokker han/"hun" er nået frem dertil må guderne vide, og endnu har han/"hun" ikke kunnet finde det skriftsted hos Paulus hun citerer ham for, ihvertfald i 1 Kor 6 stod der intet om hvad Tikka påstod Paulus skriver. Men hun plejer jo også at hente hos de falske Paulus breve.

-0-0-0-0-



Om der er nogen der gider så vil jeg anbefale at læse hvad jeg har skrevet om Jesus Kristus Ikon teologiens begrundelse hos Paulus, følger her:



Jesus Kristus Ikon:

Jesus Kristus Ikon teologiens grundlag finder vi hos Paulus (se de 5 citater af Paulus længere fremme).

I Kristus er vi nogen og ikke noget (i kristendommen må Gud ikke befinde sig under Person planet), i Kristus har vi vores personhed - vores billedlighed - Guds Billedlighed - vores livfulde ansigt og karisma - det Guds Herligheds'legeme og Skønheds'legeme vi finder kommer til udtryk i det menneskelige ansigt der afslører at mennesket er udstyret med personlighed fyldt med stor karisma - Guds Herlighed og Skønhed - den Guds Billedlighed - Guds Billedelige Skønhed og Herlighed vi er skabte i og til. Herlighed - Guds Herlighed - er et nøglebegreb der findes overalt hos Paulus.

Dette face to face - eller prosociale jeg-du kommunikations system - er hard wired i menneskets autonome nervesystem - vores sociale nervesystem, som det vores parasympatiske smart vagus brain face heart system det er. Så altså den kristne jeg-du/Søn-Fader spiritualitet der er så udtalt dominerende hos Paulus og Johannes bygger altså på et solidt neurobiologisk grundlag.

Nicolai Berdyaev siger netop at kristendommen er kærlighedens religion pr se fordi her bliver mennesket nemlig nogen og ikke reduceret til blot noget. Hvert eneste menneske er i kristendommen unikt og noget særligt gennem at det tilskrives at have guddommelighed personlighed - nemlig vores personlighed og ansigt er vores karismatiske Guds Herligheds'legeme og Skønheds'legeme - vores Guds Billedlighed.


The face of man is the most amazing thing in the life of the world; another world shines through it. It is the entrance of personality into the world process, with its uniqueness, its singleness, its unrepeatability." Nicolai Berdyaev.

Human love is intimately and profoundly bound up with the human face. The face is the entrance of the spiritual into the cosmos, but also the point of entrance of one soul into the life of the other. The face is an entreaty to love and to honor what love produces. Love is a refutation of the violence that results in death. Nicolai Berdyaev.

“The human face is the proof for the existence of God.” Max Picard.


-0-0-0-


Orthodox mysticism seeks to acquire the grace of the Holy Spirit and we find human nature transfigured, illuminated and deified from within. It is the mysticism of the heart which is the centre of life. Therefore the heart must be united to the mind if there is to be any spiritual unity within. Christ enters the human heart and changes the whole nature of man. Man becomes another creature. Nicolai Berdyaev.


our union with God comes not through the reduction of the soul to a featureless identity more real than any image, or an asymptotic approach to such an identity, but as an ever greater fullness of the Trinitarian image within us, and in the ever more expressive beauty, and splendor, and holiness by which the infinity of God - that pure, incomprehensible depth of limitless intelligibility - is reflected in the mirrors of creation and in the awakening splendor of the sanctified soul.
- David Bentley Hart


Vores forening med Gud kommer ikke gennem reduktionen af sjælen til en karakterløs identitet, der er mere virkelig end noget billede, eller en asymptotisk tilgang til en sådan identitet, men som en stadig større fylde af det trinitariske billede i os, og i den stadig mere ekspressive skønhed og pragt og hellighed, hvorved Guds uendelighed - den rene, ubegribelige dybde af grænseløs erkendelighed - afspejles i skabelsens spejle og i den hellige sjæls opvågnende pragt.
- David Bentley Hart


-0-0-0-



Paulus:



Men hver gang én vender om til Herren, tages sløret bort« – »Herren« er Ånden, og hvor Herrens ånd er, dér er der frihed. Og alle vi, som med utilsløret ansigt i et spejl skuer Herrens herlighed, forvandles efter det billede, vi skuer, fra herlighed til herlighed, sådan som det sker ved den Herre, som Ånden er. 2 Kor 3.


Thi Gud, der sagde: »Af mørke skal lys skinne frem,« han har ladet det skinne i vore hjerter til oplysning og til kundskab om Guds herlighed på Jesu Kristi ansigt. 2 Kor 4.


Lovet være Gud, vor Herre Jesu Kristi Fader, som i Kristus har velsignet os med al himlens åndelige velsignelse. For før verden blev grundlagt, har Gud i ham udvalgt os til at stå hellige og uden fejl for hans ansigt i kærlighed. Efeserbrevet 1


Også jer, som før var fremmede og fjendske af sind med jeres onde gerninger, har Gud nu forsonet med sig ved Kristi legemlige død, for at føre jer frem som hellige og lydefrie og uangribelige for sit ansigt, Kol 1, 21-22.


Kærligheden hører aldrig op. Profetiske gaver, de skal forgå; tungetale, den skal forstumme; og kundskab, den skal forgå. For vi erkender stykkevis, og vi profeterer stykkevis, men når det fuldkomne kommer, skal det stykkevise forgå. Da jeg var barn, talte jeg som et barn, forstod jeg som et barn, tænkte jeg som et barn. Men da jeg blev voksen, aflagde jeg det barnlige. Endnu ser vi i et spejl, i en gåde, men da skal vi se ansigt til ansigt. Nu erkender jeg stykkevis, men da skal jeg kende fuldt ud, ligesom jeg selv er kendt fuldt ud.

Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden. 1 Kor 13




Citat:
Vi har haft et år der var "hjerne -året", nu vil jeg her 2017 op til overfladen og gøre 2017 til året for "person og ansigt".

Lad os få sat ansigt og person på hjernen.

Ja lad os vække hjernen med ansigt og smil og ømhed i forbindelse kommunikation.

Kære menneske, kom nu op til overfladen, op i person og ansigt, op i billedligheden igen, skønheden som værende hvor sandheden åbenbares.

skal vi lege med ansigter, vore ansigter, ja dette er meget hvad kærlighed går ud på
en hjerternes fest og leg med ansigter, en hjertelig leg med vore mange ansigter, alle de mange sider af vores personlighed der i tryghed mellem to mennesker får lov til at blive afprøvet, prøvet af
derfor kan en forelskelse ikke ret godt skjules for omgivelserne.

Lad os sætte fokus på ansigtet og participation, altså kristendommens spiritualitet, frem for sindet, det ensomme forladte sind som i mindfulness og buddhismen.
Christfulness er intentional affektfulness.

Til forskel fra affektløse og udtryksløse mindfulness er christfulness udtryksfuldt emotionalitet og affektfulness i ansigtet der er fyldt med de spontane suveræne livsytringer og ja henvendelse, intention og kommunikation, gennem talens åbenhjertighed.

Gud i den kristne tro må forblive person - ikke en upersonlig kraft eller energi eller ide - da det handler om en relation (gerne livslang), et jeg og et du et jeg-du forhold (Søn Fader (barn forældre) forhold). Jo længere en sådan relation har varet, jo mere indser vi, hvor lidt vi egentlig ved om den Anden/Gud, dette er kærligheden der bliver dybere.

uden ansigt og person kan mennesket aldrig siges at have del i Gud eller i det Guds Billede, Motiv og den Objektivitet, Kristus, vi er skabte til og i.

Kristi'lighed eller Christfulness er det Guds Billede og den Skønhed, den person, den vores personhed der selvudgivende vender imod næsten, og det ansigt vi har fra først af, fra før vores de spontane suveræne livsytringer blev stækket og svækket.
Christfulness forklarer og herliggør human face.

Det er Helligåndens udtryk og udseende og smukke fremsyn og rettethed. Ånden i og over vores hjerte understøttede ansigt der kommer til udtryk i et fremsynet tiltalende kommunikerende udseende.

Dersom vi ikke bærer Gud og Guds Kærlighed Kristus i hjertet lukker det menneskelige ansigt i, det mister sit affektfulness, de spontane suveræne livsytringer, det mister sit liv og emotionalitet, altså personheden der befinder sig i skønheden, det smukke, går tabt.





BRAVO HANSKRIST - dit indlæg, religonsfilosofiske afhandling, er dog på så højt et niveau at du ikke skal regne med nogen respons - men tak alligevel - og måske en dag et åndeligt opvakt spirituelt intelligent menneske skulle komme forbi og finde det - fra da af vil dette menneskes lykke og forståelse tingene være gjort.

Kære HansKrist det er sublimt og på et meget meget højt religionsfilosofisk fagligt niveau og det går altså nok hen over hovedet på de aktive debattører her på Trosfrihed.

Okay det er nok på for højt et niveau - dog jeg synes jeg gør alt for at gøre det til pædagogisk spændende læsning der er til at forstå for normale velbegavede mennesker.


Tikka og Jørgen Primdahl har næppe nogensinde haft åbnet bøger af Paul Tillich og Albert Schweitzer og Nicolai Berdyaev med flere moderne højt begavede og anerkendte akademiske i særklasse fremragende anerkendte tænkere.

De kender temmelig sikkert kun bibelen som de så roder rundt i.
Indsendt af: ABC

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 19/05/2022 20:11

Kære HansKrist

Tror du ikke på noget ler blinker halvfuld

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-28/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xxviii/

Som altid...






Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 20/05/2022 08:30

De 144000 er ikke fuldtallige endnu,den sidste rest af dem bliver oprejst i et nu, når dagene afkortes for deres skyld i trængselstiden lige før Harmagedon, når de bliver forenet med deres brødre i himlen.
Jeg håber da ikke det vil tage dig 26 minutter at læse det her, men jeg må jo skrive en del for at få sammenhænget med, ellers er det jo uforståeligt og giver ingen mening.

NB. Hanskrist gider jeg slæt ikke at svare.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 20/05/2022 11:04

Citat:
Tikka:

Som jeg husker biblen, troede Paulus, for hvem Jesus var nærværende


Altså kender vi fra nu af ingen rent menneskeligt. Og selv om vi har kendt Kristus rent menneskeligt, så gør vi det nu ikke længere. Altså: Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til! Men alt dette skyldes Gud 2 Kor 5



it is not the spirit of the man Jesus of Nazareth that makes him jeg Christ, but that it is the Spiritual-Presence, God in him, that possesses and drives his individual spirit. This insight stands guard against a Jesus-theology which makes the man Jesus the object of Christian faith. This can be done in seemingly orthodox terms, as in Pietism, or in humanist terms, as in theological liberalism. Both distort or disregard the Christian message that it is Jesus as the Christ in whom the New Being has appeared. And they contradict Paul's Spirit-Christology, which emphasizes that "the Lord is the Spirit" and that we do not "know" him according to his historical existence (flesh) longer, but only as the Spirit who is alive and present. This saves Christianity from the danger of a heteronomous subjection to an individual. The Christ is Spirit and not law.


jeg synes du skulle bruge lidt tid på at forstå teksten ovenfor - hvis det lykkedes dig vil din forståelse af kristendommen være ændret til det positive for altid

du går fra at tænke som et barn til at tænke som en voksen om tingene (at forstå det åndelige på dets rette præmisser) som Paulus siger


dine og Jørgen Primdahls barnligheder giver ingen mening 2022 - men jeg tror at din glæde over hos Jørgen Primdahl at møde din egen bibelfundamentalisme - bibelkonkordantiske hjernespins trosforestillingsunivers er meget stor - glæden over at have overindlært bibelen som et rationalistisk system - hvor det ene skriftsted ved hjælp af bibelkonkordantiske værker associeres til et eller flere andre er så stor at dette foretrækkes frem for at forstå tingene, frem for den dybe åndelige forståelse hvad der egentlig er der er på tale - nemlig er Bibelen en spirituel eller åndelig religiøs bog der er så vigtig at den ikke må læses bogstaveligt -- og som Paulus siger:

En sådan tillid har vi til Gud ved Kristus. Ikke at vi af os selv duer til at udtænke noget, som kom det fra os selv; at vi duer til noget, skyldes Gud, som også har gjort os duelige til at være tjenere for en ny pagt, ikke bogstavens, men Åndens; for bogstaven slår ihjel, men Ånden gør levende. 2 Kor 3

Guds Kærlighed er udgydt i vore HJERTER ved HELLIGÅNDEN, som er givet os. Rom 5


den bibelfundamentalisme du og Jørgen Primdahl abonnerer på er blot fuldstændig vilkårligt udtænkt af jer selv (jeres ældste), af mennesker, præcist den måde i mennesker sætter Gud (Guds Ord og Guds Ånd) ud af spillet ved at I har udtænkt noget selv (hvad Paulus advarer imod vi ikke må gøre (se 2 Kor 3).
I tror begge to at I kan læse jer frem til Guds Ord - dette er en umulighed da det er og bliver suverænt Guds Ord som mennesker ikke kan tage magten over og begynde at prædike for andre her og der, fra dør til dør eller på Trosfrihed - det er en bespottelse Ånden og hvad Guds Ord er - nemlig suverænt Guds og hvordan Gud taler til os ved vi alene fordi vi har Guds Ånd. 1 Kor 2.


bibelfundamentalisme er en labyrint - et lukket system hvor man har mistet overblikket, synet og er faret vild og har udelukket sig selv fra den øvrige verden - det pulserende liv med alle de reelle virkelige betydningsfulde eksistentielle opgaver og udfordringer mennesker her slås med på en sober forstandig måde - fx at forstå kristendommen, det kristne trosliv og dets spiritualitet som Paul Tillich og HansKrist gør det på urkristen paulinsk grundlag - hvad var kristendommen i sit udspring og hvad er det her vi aldrig må give køb på og lade gå i glemmebogen hvis vi stadig den dag idag vil bevare forbindelsen til kilden af Åndsudgydelse og Spiritualitet ind i verden:

begivenheden Kristus - de nye skabninger vi er i Kristus - vi Guds børn - Guds Værk: som den Gud Helligåndens Ny Væren og Virke/Virkelighed ind i verden ved mennesket Jesus der grundlægger de urkristne samfund, menigheder og Kirkerne

Ånden eller Gud Helligåndens himmelske velsignelser og Åndens frugter og ikke mindst Åndens mange karismatiske Gaver

Guds Kærlighed Kristus er udgydt i vore HJERTER ved HELLIGÅNDEN, som er givet os. Rom 5


I er et Kristus-brev, der er blevet til ved vores tjeneste, ikke skrevet med blæk, men med den levende Guds ånd, ikke på tavler af sten, men i hjerter, på tavler af kød og blod.

sådan blev Kirken dannet af levende stene fra menneske til menneske der levede i Ånden og var drevet af Ånden og sådan smittede og begejstrede og vækkede de hin'anden med den Troens Ånd der var virksom i Kærlighed

Paul Tillich:

The worth "faith" cannot be applied to the Christ unless it is taken in its biblical meaning of a Spiritual reality in itself.

The faith of the Christ is the state of being grasped unambiguously by the Spiritual Presence.

Faith is an act of a finite being who is grasped by, and turned to, the infinite.

Faith is being grasped by an ultimate concern, or in the grip of something which is of infinite seriousness for me which surpasses life and death.


TRO er et guddommeligt værk i os, som forvandler og føder os på ny ud af Gud. Den døder den gamle Adam, og gør os af hjerte, sind, tanker og alle kræfter til helt andre mennesker.
Oh, troen er i sit væsen en så levende, skabende, virkende og mægtig ting, at det er umuligt, at den ikke uafladeligt gør godt. Den spørger heller ikke, om der er gode gerninger at gøre, men inden man når at spørge, har den gjort dem og er altid virksom. Citat slut (hentet fra luthers fortale til Romerbrevet)


-0-0-0-0-


Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 20/05/2022 12:20

Måske det bedste indlæg nogensinde skrevet for at forstå kristendommen - det kristne trosliv og dets spiritualitet

giv dog, skænk dog, jer selv de 10 minutter det tager at læse det indlæg - og udbyttet vil være så store at jeres liv vil være forandret til det bedre for altid

det er kort det er præcist og skærer ind til benet til essensen og så er det lige så lynende klart skarpt formuleret som det er smukt beskrevet

ingen kan længere efter det her forrige omtalte indlæg være i tvivl om hvad kristendom er - det kristne trosliv og dets spiritualitet dækker over - hvilken kilde udspring af levende vand det kan føres tilbage til


men tro mig, du kaster perler for svin - og eneste håb du har er at en strejfer - et ungt velbegavet menneske - kommer forbi og læser dit indlæg -- hvorimod de aktive debattører her på stedet - her vil det være som at kaste perler for svin - ingen reaktion - de er åndeligt set totalt døde i øverste etage - en demens og sløvhed uden lige har bemægtiget sig siden trosfrihed


den kvalificerede debat og samtale du så gerne vil skabe får du ikke

men vi må håbe dine indlæg forbliver da det er en guldgrube af kristne skatte - der viser tilbage til kristendommens kilde udspring

dine indlæg er så kortfattede og præcise at man på en side lærer mere end 7 år på universitetet med teologi - hvis vi taler om at forstå det kristne trosliv og dets spiritualitet - hvis vi taler om at forstå kristendommen udenom barnlig idiotisk overtroiskhed som vi ikke idag kan forsætte med at køre rundt i - det er åndelig blasfemi ikke at aflægge dette pattepjattebarns agtige snak som Tikka og Jørgen Primdahl køre frem med som de ikke engang selv tror på - de er som alkoholiker der gerne vil stoppe med at drikke men ikke kan - de ved godt at deres bibelfundamentalisme er hjernespin - de tror ikke på det de selv skriver - men glæden over at forsætte med at køre rundt i noget der er blevet til udenadslære er alt for stor til at opgive nøjagtig som alkohol for alkoholikeren og når Tikka møde Jehovas Vidners bibelfundamentalisme falder hun/han i for fristelsen til endelig at have fundet et menneske der kan den samme overtroiske bibelfundamentalistiske udenadslære - Tikka's glæde over at møde i et andet menneske, Jørgen Primdahl, hvad der bor i hende selv er fyldt med stor tilfredsstillelse - hvor de bekræfter hinanden (ja HansKrist nøjagtig som din glæde da du mødte dine åndsfrænde Paulus og Paul Tillich og Nicolai Berdyaev mfl)

-0-0-0-0-


Jan ABC spurgte mig om jeg slet ikke tror på noget

jo det står i forrige indlæg - det rettet til Tikka lige ovenfor

Læs det! og I får nøglen til porten til GudsRiget - til det kristne trosliv og dets spiritualitet

et af de bedste KRISTUS VIDNESBYRD jeg nogensinde har set, læst, eller den bedste korte forklaring på hvad kristendom er - hvad det kristne trosliv og dets spiritualitet dækker over og hvor central en rolle Paulus har fordi han bygger på Gud i Kristus


fordi folk ikke tager imod hvad du skriver HansKrist skyldes at de efter at have læst dit indlæg ingen undskyldninger længere har til at tøve nu du har vist dem vejen og sandheden og livet

de neurotiske tør ikke leve - hvorfor de hellere vil gøre ophold ved alle undskyldningerne for ikke at leve -


folk er bange for at det sidste ord skulle være sagt - og så vil de hellere pludre og snik snakke uden at sige noget - end at gå vejen - walk your talk - run your fun
Indsendt af: ABC

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 20/05/2022 17:40

Kære HansKrist

Du burde skrive til Carsten Skaarup og få dig en snak med ham om tingene...

https://vandrermodlyset.dk/fodnoter-2/

Citat:
I det saakaldte Hebræerbrev kan ovenstaaende Tankeopbygning findes, saaledes som Paulus selv gav sin Udlægning af Jesu Død og forsvarede den i en Tale, som han holdt ved Apostelmødet i Jerusalem, da han og Barnabas gav Møde dér for at gøre Rede for deres Forhold til Loven om Omskærelsen og til Lovene for Ofringerne.
Hebræerbrevet er Fragmenter af denne Tale, der blev holdt paa Aramaisk; den blev nedskrevet af nogle Tilhørere, og forskellige Afskrifter baade paa Aramaisk og Græsk cirkulerede derefter i de mange Menigheder, særlig i de paulinske, men ogsaa i de jødisk-kristne.

Jeg forstår godt din modstand...

https://www.biblen.info/Selvmodsigelse.php?id=356

Men er dette ikke sandt...

https://vandrermodlyset.dk/ardors-beretning-28/

https://vandrermodlyset.dk/kommentar-xxviii/

Som altid...






Your friend forever

Jan
Indsendt af: Anonym

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 21/05/2022 13:17

Er biblen sand og inspireret af gud, prøv at se siden og få den oplæst højt, det kan måske hjælpe dig.

https://www.jw.org/da/bibliotek/blade/wp20100301/bibelen-inspireret-af-gud/
Indsendt af: Tikka

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 21/05/2022 19:50

Indsendt af: Jørgen Primdahl
De 144000 er ikke fuldtallige endnu,den sidste rest af dem bliver oprejst i et nu, når dagene afkortes for deres skyld i trængselstiden lige før Harmagedon, når de bliver forenet med deres brødre i himlen.

De 144000 er ikke fuldtallige endnu,den sidste rest af dem bliver oprejst i et nu, når dagene afkortes for deres skyld i trængselstiden lige før Harmagedon, når de bliver forenet med deres brødre i himlen.


”Din” egen bibel skriver om opstandelse af de hellige, som følger:

Citat:
Vi vil ikke alle sammen sove ind i døden, men vi vil alle blive forvandlet.c 52  Det vil ske i ét nu, på et øjeblik, når den sidste trompet lyder. Trompeten vil nemlig lyde,d og så vil de døde blive oprejst og være uforgængelige. Og vi vil blive forvandlet,
https://www.jw.org/da/bibliotek/bibelen/studiebibel/b%C3%B8ger/1-korinther/15/


Så Paulus forventede Jesus Kristi snarlige komme, men det bliver først (som du skrev): når dagene afkortes for deres skyld i trængselstiden lige før Harmagedon ifølge skriften – De skal alle vente på den sidste trompet

Så ingen salvede kristne i himlen pt.

Hvad skulle de også der, når de først skal være konger mm i 1000 år engang udi fremtiden ifølge skriften

*

Ang. nærværelse og komme -

Citat:
„Sig os: Hvornår vil disse ting ske, og hvad vil være tegnet på din nærværelse*+ og afslutningen* på tingenes ordning?“*+
https://www.jw.org/da/bibliotek/bibelen/bi12/b%C3%B8ger/Matth%C3%A6us/24/


Jeg syntes, det er ulogisk at riget med Jesus Kristus som konge først er en realitet i 1914 hvor satan forinden er smidt ud af himlen.

Fortællingen er vel, at Jesus vandt over døden ved sit offer og fik al magt i himmel og på jord, og dermed blev rigets konge –

og han var vel ifølge biblen nærværende fra pinsedagen, hvor guds ånd blev givet til disciplene,

ja og Paulus fortæller også om, sin herre Jesus Kristus som guider ham –

og nærværende er Jesus tilmed - ifølge skriften - også inden sin død i ånden
Citat:
hvor to eller tre er forsamlet i mit navn, dér er jeg midt iblandt dem.«
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/matt/18

Så herren Jesus Kristus som ånd er levende og super nærværende både som menneskesønnen og som den opstandne Messias – og ikke først i 1914


Når jeg sammenligner bibelselskabets online bibel med JV´s bibel, er der en forskel i skriften hvor nærværelse ikke forekommer i bibelselskabets bibel

Citat:
»Sig os, hvornår dette skal ske, og hvad der er tegnet på dit komme og verdens ende?«
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/Matt/24


Citat:
„Sig os: Hvornår vil disse ting ske, og hvad vil være tegnet på din nærværelse*+ og afslutningen* på tingenes ordning?“*+
https://www.jw.org/da/bibliotek/bibelen/bi12/b%C3%B8ger/Matth%C3%A6us/24/

så en tilføjelse (?)

Det er jo også mærkeligt, at den nye pagt som Paulus tjener først skulle træde i kraft i 1914. Pagten indgik Jesus jo med disciplene ved det sidste måltid/nadver


Citat:
at være tjenere for en ny pagt, ikke bogstavens, men Åndens; for bogstaven slår ihjel, men Ånden gør levende.
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/2_kor/3


Men - den nye pagt har måske ikke noget med rigets oprettelse at gøre?

Så ellers på JV´s hjemmeside, at den nye pagt dér kaldes rigspagten, og at den indgås med de hellige/salvede

Citat:
For jeg har modtaget fra Herren og også overleveret til jer, at Herren Jesus i den nat, da han blev forrådt, tog et brød, takkede, brød det og sagde: »Dette er mit legeme, som gives for jer; gør dette til ihukommelse af mig!« Ligeså tog han også bægeret efter måltidet og sagde: »Dette bæger er den nye pagt ved mit blod; gør dette, hver gang I drikker det, til ihukommelse af mig!« For hver gang I spiser dette brød og drikker bægeret, forkynder I Herrens død, indtil han kommer.
https://www.bibelselskabet.dk/brugbibelen/bibelenonline/1_Kor/11#23-26

Så ikke noget med nærværelse her.
Indsendt af: Tikka

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 21/05/2022 19:55

Indsendt af: Jørgen Primdahl
Er biblen sand og inspireret af gud, prøv at se siden og få den oplæst højt, det kan måske hjælpe dig.

https://www.jw.org/da/bibliotek/blade/wp20100301/bibelen-inspireret-af-gud/
Du mener jeg har brug for hjælp?

Har hørt dit link og kan intet huske derfra, så der har ikke været noget, der sagde mig noget. Var der noget bestemt, du mente ville gavne mig?

Men dejligt det kan høres. Mit syn er ikke godt.
Indsendt af: Anonym

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 22/05/2022 06:49

Hej Tikka, ja det er rart at kunne høre tingene, jeg ser heller ikke alt for godt så det nyder jeg også, du siger at der ikke var noget der fangede din opmærksomhed, men her er en lille film på ca. 5 minutter som giver dig et lille indblik i hvorfor vi kan sige at Guds rige begyndte i 1914.
https://www.jw.org/da/bibliotek/film/ebtv/guds-rige-begyndte-herske-1914/
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 24/05/2022 14:01

Jehovas Vidner Dennis Christensen's fængsling i Rusland

Og til dig Tikka - du kan høre artiklen - så du er fri for at læse nu det driller dig.
Indsendt af: Hanskrist

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 29/05/2022 13:26

Russiske Ortodokse Kirke i Ukraine


Den Russiske Ortodokse Kirke i Ukraine siger fra overfor den Ruslands eller Putins invasionskrig i Ukraine som den korrupte Russiske Ortodokse Kirke i Rusland støtter.

Altså nu endelig en splittelse af den rådne korrupte Russiske Ortodokse Kirke i Rusland som altså nu den Russiske Ortodokse Kirke i Ukraine siger fra overfor. Fremragende og det var på tide.


Citat:
Når patriarken i Moskva kalder Putins krig for en hellig krig og blåstempler den, vil kirken føle sig nødsaget til at sige fra.

Samuel Rachlin, tidligere korrespondent i Rusland

Indsendt af: ABC

Re: Religion og krigen i Ukraine – Hvad siger Bibelen? - 29/05/2022 15:34

Hej HansKrist

Der står lidt om krig her...

https://da-dk.facebook.com/vmlforum/

Your friend forever

Jan