annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15453733
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2365629
Et andet syn 1975461
Jesu ord 1515118
Åndelig Føde 1445516
Galleri
Rødhus hedeklit
Hvem er online?
0 registrerede 280 gæster og 268 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: treram
Emne: Re: Afsløring af den katolske kirke.

Jeg har lige læst den meget lange rapport om den irske katolske kirkes ærkebiskoppers og præsters m.fl. meritter i den uhyggelige børnemishandlings sag, der har stået på i nu 5 år.

Rapporten handler primært om 46 præster der er blevet anmeldt af 320 børn for misbrug af dem.

Ærkebiskoppenerne dækkede over misbrugene som de var vel vidende om, ved at bl.a. at sende disse præster til andre områder, når de blev afsløret. (så kunne de finde nye ofre der).

Først den 28 marts startede undersøgelser for alvor, selvom man allerede fra offentligheden var bekendt med forholdene i 2004.
Der blev nedsat en kommision der skulle afsløre hvad der havde foregået og undersøge hvorfor der skulle gå så lang tid inden det kom offentligheden for øre.

Kommisionen mener man kun har set toppen af isbjerget.

Ærkebiskopperne begyndte omkring firserne at købe forsikringer der skulle dække eventuelle udgifter til retssager mod kirken, istedetfor at anmelde misbruget til politiet, omkring 12.000 ofre har efterhånden modtaget erstatning fordi de er blevet misbrugte/voldtaget.

Den originale rapport nævner de fleste præster ved pseudonymer, man skal jo helst beskytte disse sølle mennesker, ialt var 172 præster includerede i undersøgelserne, hvoraf 102 blev frikendt, måske grundet manglende beviser, men undersøgelserne pågaår stadig og folk opfordres til at henvende sig hvis de ved noget der endnu ikke er kommet frem.

Når man læser forskellige dokumenter, lader det til at være en 2.000 års historie, med voldtagning af børn igennem alle disse mange år, som først nu dukker op til overfladen.

Det ville så ikke kunne påmøntes den katolske kirke, hvis ikke netop denne igennem årene har udfærdiget dokumenter om hvordan man skulle forholde sig til eventuelle anklager, for at beskytte kirken.

Så læsningen af denne rapport gør at man undrer sig over at den rådne og syge katolske kirke overhovedet stadig kan bestå, den har et sygeligt tag i menneske omkring den.

Man får næsten kvalme når man læser denne rapport, over en flok sygelige præsters hærgen blandt børn i deres varetægt.

En mor der henvendte sig til en ærkebiskop med en anklage mod en præst, der havde voldtaget hendes datter som barn, fik den besked at datteren selv måtte komme frem med anklagen, hvilket hendes mor forklarede at hun ikke var istand til, hun blev ikke engang spurgt om navnet på præsten der havde voldtaget datteren.

Det er 170 sider uhyggelig læsning af præsterens udnyttelse af børn, mange af børnene blev endda tit misbrugt i deres egne hjem af præsterne.

Der er tydelige beviser på at præsterne havde en ring, hvor de kunne udveksle ???

Kommisionen krævede at alle den katolske kirkes dokumenter-papirer skulle afleveres, det drejede sig om ca.100.000 dokumenter, hvoraf mange var på flere hundrede sider, man indvilgede i at aflevere alle pånær 5.000 som var papirer kun kirkens højeste måtte se, kommisionen gik til højesteret og de blev pålagt kirken at aflevere også disse dokumenter, som bl.a. var dokumenter fra paven om hvordan man netop skulle forholde sig i den opståede situation.

Dokumenterne måtte kommisionen kæmpe en indædt kamp med at få, det gik meget langsomt og vist ikke alle kom frem.

Kommisionens arbejde løb op i 3,6 euro.

Da misbruget åbentbart har været der under hele den katolske kirkes historie, undrer det ikke at pavedømmet der selvfølgelig var vel vidende og måske selv deltog i uhyrlighederne, havde udarbejdet helt specielle programmer for hvordan man skulle skjule præsternes misbrug/voldtægt, bl.a. derfor ønskede kirken ikke at disse dokumnter skulle nå ud til offentligheden, man skulle jo helst ikke save den gren over man selv sidder på.

Det fremgår desuden af dokumenterne, at i de 4 årlige konventer med deltagelse af biskopperne og ærkebiskoppen, blev det diskuteret hvilke forholdsregler man skulle tage, hvis der kom noget frem i offentligheden, så alle vidste hvad der foregik.

Der er blevet udbetalt store summer i erstatning fra den mægtige rige katolske kirke og hvor kommer pengene fra?? ja fra de voldsramte børns forældre bl.a.

Og de fleste præster lever stadig på kirkens regning, kun enkelte er smidt helt ud.

Nej der er ingen grund til at hade kirken, den har da ikke gjort noget, men historien viser tydeligt, at en gud, det findes der ingen steder og hvis der gjorde skulle han stilles til ansvar.

Seneste indlæg
ABC-spam
af Arne Thomsen
19/03/2024 00:31
Snyder religionerne?
af Arne Thomsen
18/03/2024 22:20
Ramadan-måneden
af ABC
16/03/2024 12:02
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
11/03/2024 09:54
Er dette videnskab...
af Anonym
10/03/2024 00:49
Nyheder fra DR
Israel rammer syriske militærfacilitete..
19/03/2024 02:57
Landsby i Slovakiet i alarmberedskab eft..
19/03/2024 01:23
Efter israelsk operation ved hospital i ..
18/03/2024 23:27
Kongeriget Danmark støtter FN-forslag o..
18/03/2024 21:44
Randers bevilger yderligere 150 millione..
18/03/2024 20:25
Nyheder fra Religion.dk