annonce
annonce
(visninger)Populære tråde
Mellemrummet 15532982
Angst – Tro – Håb – Kærlighed 2372074
Et andet syn 1980581
Jesu ord 1518197
Åndelig Føde 1464857
Galleri
Rødhus hedeklit
Hvem er online?
0 registrerede 228 gæster og 259 søgemaskiner online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Skriv et nyt svar.


Smilies Opret hyperlink Opret link til e-mailadresse Tilføj billede Indsæt video Opret liste Fremhæv noget tekst Kursiv tekst Understreg noget tekst Gennemstreg noget tekst [spoiler]Spoiler tekst her[/spoiler] Citer noget tekst Farvelæg noget tekst Juster skifttype Juster skiftstørrelse
Gør tekstruden mindre
Gør tekstruden større
Indlæg ikon:
            
            
 
HTML er slået fra.
UBBCode er slået til..
Indlæg valgmuligheder








Som svar til:
Skribent: ole bjørn
Emne: Re: ALTERNATIVE TERAPIER.

Markedet for alternative terapier til bekæmpelse af sygelige tilstande er voksende. Ikke blot i Danmark, men i hele den vestlige verden er antallet af mennesker, der søger alternative behandlingsmetoder, i stadig vækst. Tilliden til flere af disse terapier deles af det store flertal af befolkningerne trods den autoriserede lægevidenskabs ofte forbitrede kamp for at forhindre officiel anerkendelse af alternative metoder.

I stedet for at være en kamp for at skabe de bedst mulige resultater, har det udviklet sig til en kamp om retten til at behandle sygdomme. Taberne er patienterne, der dør under slagsmålet mellem forskellige opfattelser, som kunne opnå betydeligt større effekt ved et samarbejde.

Den grundlæggende uoverensstemmelse bunder i, at den autoriserede lægevidenskab (bortset fra psykiatriens afdækning af en række psykosomatiske tilstande) arbejder efter apparat-modellen, d.v.s. betragter patienten som en biokemisk enhed, hvis funktioner kan blive helt eller delvis afsporede af udefra kommende årsager.

I modsætning hertil betragter de fleste alternative terapier patientens tilstand som et resultat af uoverensstemmelser i samspillet mellem krop og psyke, og helbredelsen består derfor af en harmonisering af disse to, så de afbalancerer hinanden.

Der kan ikke rejses tvivl om, at den autoriserede lægevidenskab statistisk fører stort i procentvis antal helbredelser. Lige så sikkert er det, at den alternative sektor rummer en masse mere eller mindre bevidste charlataner, hvis råd og behandlinger kan være livsfarlige at følge.

Men mellem disse yderpunkter findes også en række terapier, der trods videnskabeligt dokumenterede effekter, og ind imellem tilsyneladende mirakuløse helbredelser i tilfælde, hvor lægerne har opgivet patienten, ikke eller kun i mindre grad har opnået officiel anerkendelse.

Det gælder f.eks. terapier som kostregulering, kiropraktik, akupunktur og lignende energibaneterapier, aromaterapi, lymfeterapi, visualisering, meditative teknikker, biofeedback, urtemedicin, berøringsterapier, vacuumterapi, Alexanderteknik, Rolfing, sangterapi, latterterapi, bevægelsesterapier (f.eks. bioenergetik), placeboteknikker (herunder bøn og healing), hypnose og selvsuggestion m.fl.

De progressive læger, som undersøger mulighederne i de alternative terapier bliver ofte ildeset af deres kollegaer, og man anklager dem for at være uvidenskabelige. I realiteten er det dog de progressive, der er de ægte videnskabsmænd, som fordomsfrit søger at undersøge fænomenerne, og følger Galilæis videnskabelige princip; Mål, hvad måles kan, og gør det måleligt, som ikke er måleligt.

Ikke alt, der har navn af videnskab, opfylder dette grundlæggende krav om et uhildet syn på forskning. Efter at have brugt nogle år på at studere alternative terapier, var det noget overraskende at konstatere, at de fleste danske læger nærmest må siges at lide af berøringsangst overfor hele dette område.

Jeg anser det for en uomstødelig kendsgerning, at krop og psyke er uadskillelige, og at enhver helbredelse kræver medvirken af psyken, hvis den skal lykkes helt. Ligeså er immunforsvarets effektivitet direkte afhængig af psykens tilstand.

Har du selv erfaringer med alternative terapier, og/eller har du en holdning til dem, så lad os få belyst emnet i denne tråd.

Mvh

Ole Bjørn ;)



Seneste indlæg
Er dette videnskab...
af ABC
28/03/2024 10:05
Hvad skal du med Koranen...
af ABC
27/03/2024 13:31
Ramadan-måneden
af ABC
26/03/2024 19:13
Snyder religionerne?
af ABC
24/03/2024 18:58
Kærlighedsbevægelsen...
af ABC
24/03/2024 17:18
Nyheder fra DR
USA: Vi arbejder på et nyt møde med Is..
28/03/2024 09:56
Motorcykeltræf og vejarbejde kan give p..
28/03/2024 09:40
Tæt trafik på Sydmotorvejen
28/03/2024 09:30
Frygter udslip af farlige materialer eft..
28/03/2024 09:26
Fire personer dræbt i Illinois efter kn..
28/03/2024 09:22
Nyheder fra Religion.dk